Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji

05.06.03, 12:55
    Szanowni Prezesi!
    Wiemy, że zawsze można liczyć na Waszą kreatywność i pomysły. Wiele z nich
    zostało zrealizowanych w ciągu ostatnich edycji Piłkarzyków. Zakładamy ten
    wątek, aby uporządkować forum i w jednym miejscu zebrać pomysły co do
    uatrakcyjnienia, rozbudowy, poprawy i wszystkich innych udoskonaleń
    Piłkarzyków.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Patrax Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 13:33
        1.Wprowadzenie limitu piłkarzy z jednej drużyny do 3 osób.
        2.Zmiana obowiązkowego ustawienia na bardziej realne rzeczywistości
        ustawienie 1-4-4-2
        3.Blokowanie transferów do czasu ustalenia nowych cen.
        4.Modernizacja Listy transferowej(Przy tej trzeba spędzić odgroma czasu żeby
        przejrzeć całą liste)
        5.Wyeliminować z gry graczy: Beczkawina i Jakoni
        6.Za pomysłem Beczkiwina wprowadzić dwie klasyfikacje generalne dla
        pojedyńczych graczy i dla klonów.
        7.Nie rozwijać płatnej części piłkarzyków bo niewątpliwie gra będzie zmierzała
        ku końcowi patrz: interia.pl
        8.Zwiększenie liczby piłkarzy do 21 a budżetu do 30mln.
        9.Wprowadzenie trenera który też będzie punktował jako dodatkową możliwość ale
        za to w cenie conajmniej 6 mln tak aby po jakimś czasie tylko najlepsi prezesi
        mogli go sobie kupić.
        10.Przyznać odgórnie zwycięstwo w następnej edycji Patraxowi. Bo w końcu po co
        się męczyć i oszukiwać graczy jak i tak on wygra.

Dziękuje redakcji za to że mogłem przedstawić swoje propozycje. Patrax
        • Gość: meficzek Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.03, 13:53
          ja bym do dorzucil jeszcze jeden punkt, a mianowicie aby przed kazda kolejka
          mozna bylo dokonac jedynie 3 transferow, badz alternatywnie aby przyznawano 5
          ujemnych punktow za kazdy transfer.
        • Gość: ja Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 05.06.03, 19:57
          Gość portalu: Patrax napisał(a):

> 1.Wprowadzenie limitu piłkarzy z jednej drużyny do 3 osób.
          > 2.Zmiana obowiązkowego ustawienia na bardziej realne rzeczywistości
          > ustawienie 1-4-4-2
          > 3.Blokowanie transferów do czasu ustalenia nowych cen.
          > 4.Modernizacja Listy transferowej(Przy tej trzeba spędzić odgroma czasu żeby
          > przejrzeć całą liste)
          > 5.Wyeliminować z gry graczy: Beczkawina i Jakoni
          > 6.Za pomysłem Beczkiwina wprowadzić dwie klasyfikacje generalne dla
          > pojedyńczych graczy i dla klonów.
          > 7.Nie rozwijać płatnej części piłkarzyków bo niewątpliwie gra będzie
          zmierzała
          > ku końcowi patrz: interia.pl
          > 8.Zwiększenie liczby piłkarzy do 21 a budżetu do 30mln.
          > 9.Wprowadzenie trenera który też będzie punktował jako dodatkową możliwość
          ale
          > za to w cenie conajmniej 6 mln tak aby po jakimś czasie tylko najlepsi
          prezesi
          > mogli go sobie kupić.
          > 10.Przyznać odgórnie zwycięstwo w następnej edycji Patraxowi. Bo w końcu po
          co
          > się męczyć i oszukiwać graczy jak i tak on wygra.
          >
          >
          > Dziękuje redakcji za to że mogłem przedstawić swoje propozycje. Patrax

popieram calkowicie ten post zwyjatkiem numeru 2 bo nie tylko jest ustawienie
          jak 1-4-4-2 jest jeszcze 1-3-4-3 1-3-5-2 i wiele innych oczywisicie ze wiecej
          niz 4 napastnikow nie ma i mniej niz 3 obroncow tez nie ma ale redakcja juz tak
          zrobila ze inaczej sie nie da wiec z ustawieniem jest wszystko ok ale tak
          wszystkie postulaty sa jak najbardzoiej na miejscu a najbardziej ten ktory mowi
          zeby mozna bylo kupic tylko 3 pilkarzy z jednej druzyny zreszta juz wczesniej o
          tym pisalem
        • Gość: kk Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.06.03, 01:16
          Gość portalu: Patrax napisał(a):

> 1.Wprowadzenie limitu piłkarzy z jednej drużyny do 3 osób.
          > 2.Zmiana obowiązkowego ustawienia na bardziej realne rzeczywistości
          > ustawienie 1-4-4-2
          > 3.Blokowanie transferów do czasu ustalenia nowych cen.
          > 4.Modernizacja Listy transferowej(Przy tej trzeba spędzić odgroma czasu żeby
          > przejrzeć całą liste)
          > 5.Wyeliminować z gry graczy: Beczkawina i Jakoni
          > 6.Za pomysłem Beczkiwina wprowadzić dwie klasyfikacje generalne dla
          > pojedyńczych graczy i dla klonów.
          > 7.Nie rozwijać płatnej części piłkarzyków bo niewątpliwie gra będzie
          zmierzała
          > ku końcowi patrz: interia.pl
          > 8.Zwiększenie liczby piłkarzy do 21 a budżetu do 30mln.
          > 9.Wprowadzenie trenera który też będzie punktował jako dodatkową możliwość
          ale
          > za to w cenie conajmniej 6 mln tak aby po jakimś czasie tylko najlepsi
          prezesi
          > mogli go sobie kupić.
          > 10.Przyznać odgórnie zwycięstwo w następnej edycji Patraxowi. Bo w końcu po
          co
          > się męczyć i oszukiwać graczy jak i tak on wygra.
          >
          >
          > Dziękuje redakcji za to że mogłem przedstawić swoje propozycje. Patrax

1. niby dlaczego? zapewniam cie, że przez drugą cześć rundy grałem w oparciu o
          zawodników Wisły Kraków i sporo na tym traciłem. nie bardzo wiem jaki jest sens
          ograniczania liczby zawodników z 1 zespołu. wg mnie prezesi powinni mieć jak
          najwięcej swobody przy doborze drużyny.
          2. tutaj też nie widzę żadnych podstaw do zmian. można by jedynie wprowadzić
          zasadę, że można wystawić do 11 najwyżej 3 napastników.
          3. ok
          4. jak najbardziej popieram
          5. na jakiej podstawie? grali zgodnie z regulaminem. natomiast redakcja
          rzeczywiście powinna przynajmniej spróbować powalczyć z klonami.
          6. eee, głupi pomysł. odrębne klasyfikacje mi osobiście odbiorą przyjemność z
          gry.
          7. nie mam zdania
          8. myślę, że 18 zawodników w zupełności wystarcza.
          9. po co? poza tym trenerów się nie kupuje. ich się zatrudnia. w piłkarzykach
          nie ma uwzględnionych płac pracowników.
          10. jasssne :)

1. wg mnie powinno się maksymalnie utrudnić bądź też wprowadzić limity w
          stosunku do transferowania zawodników. wg mnie w sezonie powinna być możliwość
          góra 5-6 transferów (bez punktów ujemnych), bądź też należy wprowadzić większe
          obciążenia punktowe za transfer (może być -5). ktoś kiedyś zaproponował także
          wprowadzenie zasady, że zakupionego piłkarza nie można sprzedać przez określoną
          liczbę koljek (powiedzmy 3). takie zmiany wymuszały by, poprzez ustabilizowanie
          składu, wieksze przemyślenie strategii na samym początku sezonu, a także
          zniwelowały by spekulacyjne kupowanie i sprzedawanie piłkarzy w celu
          zgromadzenia funduszy.

2. wprowadzenie różnicy w punktacji między otrzymaną bezpośrednio czerwoną
          kartką w meczu, a dwoma żółtymi oraz jedną żółtą i następnie bezpośrednio
          czerwoną kartką. wg mnie powinno się punktować następująco:
          -4pkt - 2 żółte kartki w 1 meczu
          -5pkt - czerwona kartka
          -6pkt - żółta, a następnie czerwona kartka
      • Gość: Leganc Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 13:51
        Wykład do redakcji o „Samych Damach”. Droga redakcjo przecież to jest już
        jakaś paranoja żeby w setce najlepszych drużyn było kilkadziesiąt „samych
        dam”. To jest po prostu profanacja na żywca Piłkarzyków. Czy wy naprawdę
        nie
        potraficie sobie poradzić z klonami, wy nie jako monarchistyczna redakcja,
        która w niektórych sprawach jest bezwzględna i okrutna dla nas graczy nie
        potraficie jakoś zaradzić temu procederowi. I na dodatek tłumaczycie się
        brakiem odpowiednich paragrafów w regulaminie piłkarzyków. Przecież skoro
        nawet sejm zmienia sobie ustawy na bieżące potrzeby i jest to dla nich
        normalne i nikt nie może im tego zabronić to wy jakże mniej ważna i licząca
        się instytucja nie możecie wprowadzić paragrafu zabraniającego istnieniu
        klonów! I naprawdę nikt wam tego nie będzie miał przecież za złe że
        zmienicie zasady w trakcie gry bo przecież jest to wasza gra i macie do
        tego
        prawo. A jeżeli nie macie odpowiednio zdolnych ludzi do napisanie jednego
        punktu regulaminu to ja chętnie mogę się zobowiązać taki paragraf wam
        napisać i zupełnie bezinteresownie go wam przekazać. Zresztą możecie na
        forum poprosić graczy o sporządzenie odpowiedniego paragrafu i z wielu
        propozycji wybrać tą jedną która położyła by kres nie sportowego zachowania
        niektórych graczy. Twór jakim są „same damy” jest zdecydowanym przykładem
        na
        nie uczciwe uczestniczenie w świetnej zabawie jakim są piłkarzyki. Tylko
        czy
        one nadal są zdrową rywalizacją prezesów czy też zostały zmanipulowane
        przez
        jednego gracza który nie wątpliwie musi być bogatym człowiekiem skoro stać
        go na przesiadywanie przed internetem całych dni i nie chodzenie do pracy.
        Widocznie nie musi tak jak większość prezesów chodzić do szkoły czy to do
        pracy aby utrzymać rodzinę. Bo to że przesiaduje całe dnie przed internetem
        nie ulega wątpliwości ponieważ obserwowałem trochę historie „samych dam” i
        muszę stwierdzić że składy wszystkich jego drużyn są aktualizowane przed
        każdą kolejką a wprowadzenie zmian do około stu drużyn ( zmienienie
        kapitana, zmiana składu, ewentualne transfery, pozyskanie sponsorów,
        przeglądnięcie wyników i w ogóle przeanalizowanie wszystkich zestawień, cen
        i punktów piłkarzy) musi zajmować przed każdą kolejką co najmniej 24
        godziny
        powtarzam co najmniej!!! Przecież ta została po to żeby wszyscy prezesi
        prowadzili zdrową rywalizację a nie po to żeby jeden BARAN zdominował całą
        grę w której gra przecież około 60 tysięcy ludzi. Redakcjo odpowiedz czy to
        normalne? Czy naprawdę nie potraficie ograniczyć liczby drużyn choćby do 2
        czy nawet 10 ale na BOGA nie do STU drużyn. Czy wy nie widzicie zagrożenia
        tym że ten Baran tylko sprowadzi na was nieszczęście gdyż w następnej
        edycji
        piłkarzyków takich ludzi którzy stworzą sobie po sto drużyn będzie
        kilkadziesiąt co daje w sumie parę tysięcy tych samych drużyn. A przez
        takie praktyki straci tylko redakcja gdyż normalni gracze mający po jednej
        drużynie po prostu przestaną grać bo nie będą mieli szans na pokonanie
        klonów i oglądanie w setce kilku prezesów zamiast stu różnych. A co
        najlepsze to to że przestaną wykupywać informacje sms-owe czy inne formy
        sms-ów a przecież klony nie będą w ogóle tego wykupywać bo by musieli to
        robić dla każdej swojej drużyny a to jest praktycznie i logicznie nie
        możliwe. Także droga redakcjo radzę się dobrze zastanowić. Tak dalej być
        nie
        może i jest to głos wielu tysięcy zdesperowanych graczy uczestniczących w
        waszej grze. Postanowiłem do was w tej sprawie przedstawić komunikat ale
        jeżeli mój apel nie zostanie wysłuchany będę zwracał się wyżej choćby do
        samego Prezydenta RP czy do organizacji Konsumentów Usług lub innych
        Instytucji. W końcu zwracam się z prośbą do Pana Niemczyckiego i do
        Szanownych Pań: Rapaczyńskiej i Łuczywo żeby jako właściciele Agory a
        zarazem Gazety Wyborczej i Portalu Gazeta.pl podjeli odpowiednie kroki
        dyscyplinarne wobec pracowników serwisu sportowego portalu gazeta.pl.
        Jeżeli
        będę musiał osobiście wyślę ten apel na ręce wyżej wymienionych osób albo
        przyjadę osobiście do gmachu Agory a by tą sprawę załatwić raz do końca.
        Dziwię się że Gazeta która przecież uchodzi za nie przekupną i bardzo
        odważną redakcję boi się lub została przekupiona przez jednego z graczy
        piłkarzyków. Drogi Panie Michnik nie bał się pan wszechwładnego Rywina nie
        bał się pan Premiera a boi się pan „Samych Dam” czy to jest po prostu
        nadgrzeczność do kobiet?
        Droga redakcjo proszę o odpowiedź na temat mojego apelu i moich propozycji
        przeciwdziałania klonowaniu. A wszystkich czytających mój apel proszę o
        wpisanie swoich uwag lub poparcia dla sprawy tak żeby redakcja widziała że
        tak naprawdę wszystkim nam zależy na rozwiązaniu tego problemu. Z góry
        Dziękuje Redakcji za odpowiedź i Wam drodzy Gracze za Poparcie.
        • Gość: Bazyl Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.pagi.pl 23.07.03, 08:54
          W 100% popieram, gra stanie się nie do zniesienia jeżeli każdy na siłe będzie
          chciał wprowadzić po kilkadziesiąt drużyn.
          Przecież piłkarzyki mają być zabawą a nie frustacją z powodu kilku oszołomów
          zabijających ducha sportowej rywalizacji!
        • Gość: malina Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 15:48
          popieram....zniszczyć klony to zabija zdrową sportową rywalizacje....
        • Gość: hemik Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.internet.radom.pl 03.08.03, 21:29
          W pełni podzielam twoje poglądy co do ww. kwestii i popieram twoje stanowisko.
          Wg mnie jest to równiez niesportowa postawa i pokazuje w całej okazałości
          pazerność tego człowieka bedacego prezesem tej drużyny
        • malinka77 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 26.10.03, 23:11
          popieram
          drużeynę nalezy zgłaszasz np przez wysłanie sms tak koło 2 zł.To żaden wydatek
          a nie będą robić sobie po 10 drużyn na babcie dziadki itp.Jesli nie to to
          jakiś inny sposób ale nalezy ukrócić działalnośc klonów.Chyba redakcja widzi
          ile przez to było problemów
      • Gość: mario Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.wmc.com.pl 05.06.03, 13:58
        Moje propozycje to:
        1. Zniesienie punktów za 1 miejsce w tabeli.
        2. Przywrócenie punktów za zwycięstwo i remis druzyny (nie może być tak że
        zawodnik którego druzyna przegrywa 0:10 dostaje tyle samo punktów co zawodnik
        którego drużyna wygrywa 10:0).
        3. Zniesienie ujemnych punktów za transfery przy jednoczesnym wprowadzeniu
        limitu na transfery w jednej kolejce.
        4. Wprowadzenie limitu zawodników z jednego zespołu (np. do 4).
        5. Zablokowanie mozliwości dokonywaia transferów po rozpoczeciu kolejki az do
        ogłoszenia wyników i zmian cen piłkarzy.
        Mam nadzieje że redakcja przeczyta te propozycje i sie do nich ustosunkuje.
        Pozdrawiam.
        • malinka77 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 26.10.03, 23:17
          pkt 1 bezsensu - pkt za 1 miejsce są wporzadku
          pkt 2 za remis powinny być pkt to się zgadza
          pkt 3 bezsensu bo jaki sens ma wymiana całej drużyny przed meczem
          pkt 4 popieram
          pkt 5 wszystko jedno
      • kamilka1 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 05.06.03, 14:11
        Ja proponuje aby mozna bylo kupowac nieograniczona liczbe zawodnikow o ile
        mieszcze sie w zadanej kwocie
        Urealnic tez trzeba taktyki nie moze byc ze wszyscy graja 1-3-3-4 to jest
        nierealne
        Propozycja z trenerem jest bardzo dobra
        Proponuje wprowadzic limit transferow na caly sezon np 10 (do dowolnego
        wykorzystania przez prezesow)
        zmiencie regulamin aby nie mozna bylo klonowac (wystarczy zapis ze trzeba miec
        tylko jedno konto, a przed wydaniem nagrody sprawdziloby sie czy ktos nie
        oszukał)
        • Gość: buszty Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 14:58
          co do taktyk to 2 : 4-4-2 i 4-3-3
          transfery tylko 3 po kazdej zmianie ceny badz miedzy kolejkami
          do 5 zawodnikow z jednej druzyny
          no i klony...
          jesli kogos powtorzylem sorry kiedys dawno proponowalem rozne inne i juz mi sie
          nie chce powtarzac ;)
          • Gość: grzesol Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 15:15
            1.Znieść przyznawanie punktów za 1 miejsce w tabeli
            2.Urealnienie ustawień żeby były 4-4-2 , 3-5-2 , 4-3-3 , 4-5-1 ale
            najważniejsze żeby nie było można grać 4 napastnikami
            3.Limit zawodników z jednej drużyny do 3
            4.Zmienić troszkę punktację np. za wpuszczenie bramki -2 a nie -1 , trzeba
            będzie bardziej myśleć nad obrońcami a nie za wpuszczenie 3 bramek obrońca
            otrzymuje 0 (bez sensu)
            5.Coś zrobić z transferami chociaż teraz jest nawet dobrze ale wydaje mi się że
            lepiej by było za transfer -3 i bez żadnych ograniczeń np.10 transferów w ciągu
            całej edycji i tak jeżeli za transfer jest -3 to prezesi nie będą robić dużo
            zmian przecież sprzedaż 4 zawodników wynosi -12 a to jest dużo
            Mam nadzieję że przeczytacie to co napisałem i pomoże wam to w ulepszeniu
            następnej edycji PIŁKARZYKÓW ! pozdrawiam
            • Gość: kk Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.06.03, 01:24
              no cóż, w tej edycji transfery były bardzo opłacalne. przy -3pkt też będą.
              zdaje się, że prezes jest za jak największym urealnieniem gry. no a czy to
              realne gdy 1 klub co kolejke sprzedaje 3-4 zawodników i kupuje w ich miejsce
              innych? może się zdarzyć sytuacja, że na koniec sezonu w składzie nie ma ani
              ednego zawodnika, który był w drużynie na początku.
          • Gość: Gonzio3 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.chello.pl 05.06.03, 15:46
            1 Większa różnorodność sponsorów
            2 Nie róbcie limitu zawodników z jednej drużyny (kto to wymyślił ?? co to ma na
            celu ?? Jak to usprawni gre ??)
            3 te realne ustawienia to jest dobre (no bo który zespół gra 3-4
            napastnikami ??)
            4 Tą liste transferową powiększyć
            5 KLONY !!!!!!
            6 Po co limit transferów do 10 ??!!!! To odrazu kupmy drużyne na początek i nie
            zmieniajmy jej wcale do końca sezonu
            7 Ciekawe by było nie odejmować punktw za transfery (pisze to tylko ze względu
            na siebie bo sam tyle ich robie :) )
            8 Jakieś specjalne forum na którym wyjaśnialibyście pytania związane z punktami
            zawodników
            • Gość: kk Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.06.03, 01:29
              6. popatrz na swój punkt 3. po co limit transferow? żeby urealnić grę. a tak
              nawiasem mówiąc zdarza się, że zespół gra 3 napastnikami. i nie należy to wcale
              do rzadkości.
        • Gość: kk Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.06.03, 01:25
          jestem za :)
        • Gość: Bazyl Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.pagi.pl 23.07.03, 08:58
          Chyba, że Gazecie zależy aby było jak najwięcej założonych kont - przecież jest
          to świetny argument dla reklamodawców. Jeżeli któryś z nich czyta te wypowiedzi
          niech wie, 100 kont wcale nie znaczy, że reklama trafi do 100 osób.
      • Gość: chechaouen Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 05.06.03, 15:49
        skutery dla pierwszych stu prezesów...
        • Gość: Gonzio3 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.chello.pl 05.06.03, 16:01
          Czyli beczkawina zostanie milionerem
        • cirkon Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 05.06.03, 20:41
          Iiee tam skutery... Mercedesy!

pozdrawiam,
          C.
      • thethethe Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 05.06.03, 15:51
        1/ Żadnych transferów w trakcie sezonu!
        2/ Jeżeli (1) to zwiększyć liczbe graczy w kadrze i proporcjonalnie budzet
        3/ Żadnych nagród (to ma być zabawa)
        4/ Ewentualnie urealnic ustawienia druzyny (3 lub 4 obrońców, 4-5 pomocników, 2
        napastników)czyli 3-5-2 albo 4-4-2
        • Gość: gregul Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.cs.bialystok.pl 05.06.03, 16:11
          wprowadzic mozliwosc przeszukiwania zawodnikow wg liczby zdobytych dotychczas
          punktów
          • matbli Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 05.06.03, 17:04
            1) możliwość pobrania pieniędzy od sponsora zaraz po osiągnięciu wymaganej
            ilości punktów a nie dopiero po wyznaczonej kolejce
            2) wprowadzenie 2-3 okien tranferowych w ciągu których można dokonywać
            tranferów lub ograniczyć ilość możliwych transferów do maksymalnie 5 w ciągu
            jednej edycji.
            3) prowizje za transfery powinny pozostać takie jakie są

Pozdrawiam!!!
            • Gość: Mav Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 17:09
              - max 3 obcokrajowcow ;)
              • Gość: kk Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.06.03, 01:30
                chyba 5 :)))
          • Gość: Wan_kenobi Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.06.03, 19:53
            1)Okna transferowe w trkcie sezomu (3/4 na runde, co przykladowo 4 kolejki),ale
            i rownoczesnie brak limitu zmian w skaldach w tym czasie
            2)Wiekszy budzet ale i szersze sklady druzyn (podst {"11" i tak co kolejke
            wybierana)
            3)Dodatkowe pkt za zw,remisy druzyn (porazki nie punktowane na minus)
            4)Wieksza ilosc sponsorow i roznorodnosc ich ofert (10mln kasy za np 15pk
            zabranych z konta - gra nabralaby dramaturgii)
            5)_________ZABLOKOWAĆ KLONY____ - tj jedno ip max 2 druzyny :)
            6)Taktyki 1-4-4-2 , 1-3-5-2, 1-3-4-3, 1-5-3-2...
            7)Kazda bramka kolejna zdobywana przez jednego zawodnik w tym samym meczu +1 pkt
            I gra bylaby nie do przebicia :)
            • Gość: Przemo Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.iweb.pl 03.08.03, 22:37
              Gość portalu: Wan_kenobi napisał(a):

> 1)Okna transferowe w trkcie sezomu (3/4 na runde, co przykladowo 4
              kolejki),ale

niegłupie

> 2)Wiekszy budzet ale i szersze sklady druzyn (podst {"11" i tak co kolejke
              > wybierana)

O tak, tak :0 Większy budżet.

> 5)_________ZABLOKOWAĆ KLONY____ - tj jedno ip max 2 druzyny :)

a to niemądre. ja np. piszę spod maski, i spod tej samej maski pisze duża sieć
              (280 userów) + na tym samym IP wisi uczelnia. jak nie będę pierwszy albo drugi,
              to nie pogram...
              ale klony trzeba zablokować jakoś
          • Gość: Misiek Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.devs.futuro.pl 30.07.03, 14:44
            1. Lista zawodnikow powinna wynosic od 16 do 25 zawodnikow.
            2. Prowizja za transfery powinna wynosic 3 punkty ujemne.
            3. Ograniczyc ilosc zawodnikow z jednej druzyny do 3.
            4. W podstawowym skladzie powinno byc 3-5 obroncow, 3-5 pomocnikow i 1-3
            napastnikow.
            5. Pozbyc sie klonow.
            6. Zrobic 3 okienka transferowe
            7. Podczas kazdego z nich bedzie mozna zrobic max. 2-3 transfery
            8. Wieksza ilosc sponsorow- najlepiej czterech. Jednego z najnizsza wyplata, a
            drugiego z najwyzsza premia (ale bez przesady co do jej wielkosci)
      • Gość: Maverik Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 17:07
        Moim zdaniem ograniczanie liczby zawodnikow jednej drozyny to glupota bo niby
        dlaczego?????
        Jesli chodzi o taktyke to tez nie mozna niczego z gory narzucac. Teraz wszyscy
        grali 4 napastnikami bo tak bylo najkorzystniej. Jak obroncy beda zdobywali
        wiecej pounktow to i taktyka sie zmieni. Moga miec np 4 punkty na starcie i za
        wpuszczenie bramki bedzie sie im odejmowac.

Zmiany:
        -Przywrocenie punktow za zwyciestwo i remis ( gra cala druzyna a nie tylko ten
        co strzelil bramke albo mial asyste).
        -Zniesienie punktow za I miejsce w tabeli
        • Gość: kk Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.06.03, 01:34
          de facto w tej edycji obroncy mieli 4 pkt na starcie i za stratę 1wszej bramki
          odejmowało im się 2pkt, za każdą następną po 1. :)
          • Gość: Maverik Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 19:06
            Potraktowalem punkty za nie stracecnie bramki jako bonusowe no ale celna
            uwaga :)
      • Gość: waldi.p Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.strzelce.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 17:33
        W nawiązaniu do proponowanych zmian w IV edycji przedstawiam własne
        przemyślenia wynikające z uczestnictwa w II i III edycji oraz zapoznania się z
        dotychczas przedstawionymi na formum:
        1) jeśli chodzi o ustawienia (taktykę) wystarczy określić, jak dotychczas -
        minimum 3 obrońców i dodać - maksymalnie 3 napastników i myślę, że rozwiąże to
        problem oraz przybliży "Piłkarzykowe składy" do realnych;
        2) w odniesieniu do transferów proponuję:
        a) nie ograniczać liczby transferów, ale podnieść umowną karę do -3 pkt. za
        transfer (trzeba będzie się porządnie zastanowić nad opłacalnością większej
        liczby transferów) i stworzyć dwa okienka transferowe tj. pierwsze np po 4
        kolejce (wtedy można mieć już liczbę punktów wymaganą przez sponsora i przy
        dodatkowej kwocie myśleć o transferach), a drugie np po 8 kolejce (warunek - po
        tej kolejce musi nastąpić weryfikacja przez sponsorów i udzielenie drugiej
        transzy pieniędzy od sponsora)
        b) blokada transferów zniesiona będzie wyłącznie po opublikowaniu nowych cen po
        4 i 8 kolejce, a wprowadzona ponownie odpowiednio przed rozpoczęciem 5 i 9
        kolejki;
        3) nie ograniczać liczby zawodników z jednej drużyny ponieważ jeśli kogoś stać
        na nich to dlaczego nie (nie zawsze opłaca się wystawiać zawodników z jednej
        drużyny ponieważ nie wszyscy mogą asystować bądź strzelać gole, a to decyduje o
        znacznie większej liczbie uzyskiwanych przez danego piłkarza punktów);
        4) przywrócić punkty za zwycięstwo (nad remisem można się zastanowić) ponieważ
        to cała drużyna pracuje na wygraną i należy zawodników docenić, a nie wyłącznie
        strzelających bramki i asystujących przy nich (uzyskamy bardziej realną ocenę
        zawodnika);
        5) pomysł z trenerem, który będzie "12 zawodnikiem punktującym" odbierze
        równość szans wobec wszystkich uczestników gry, a wypromuje wyłącznie wąską
        grupę graczy, którzy w miarę szybko uzyskają odpowiednio wysokie pozycje i
        praktycznie będą rywalizować wyłącznie we własnej grupie;
        6) Redakcja powinna wynegocjować z rzeczywistymi klubami możliwość nagrodzenia
        strojem klubowym zwycięzcy w Klasyfikacji Kibiców (jest to klasyfikacja
        stworzona przez organizatora gry) poszczególnych klubów (spróbójcie uczynić to
        już wobec aktualnych zwycięzców z III edycji);
        7) podobnie jak w pkt. 6 Redakcja powinna pomyśleć nad nagrodzeniem (chociaż
        skromny upominek z serii "Piłkarzykowych pamiątek" np. czapeczka, kubek)
        zwycięzców Klasyfikacji regionalnych (klasyfikacja stworzona przez organizatora
        gry)- może już wobec zwycięsców w III edycji???
        Jeśli coś nowego nasunie się to będę jeszcze pisał.
        Na razie pozdrawiam Redakcję oraz wszystkich uczestników gry ponieważ bez Was
        nie byłoby tak dobrej wirtualnej zabawy.
        Gratuluję wszystkim zwycięzcom oraz tym wszystkim, którzy w tej grze znaleźli
        potrzebny im relaks oraz duża dawkę dobrej zabawy (do tej grupy zaliczam
        również siebie).
        Jeszcze raz proszę Redakcję o spokojną analizę przedstawionych przeze mnie
        propozycji.
      • Gość: chechaouen Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 05.06.03, 18:02
        Zupełnie nie rozumiem dlaczego wszyscy tak naciskaja na jeszcze większe
        ograniczenie transferów. Przecież na tym polega cały urok tej gry żeby potrafic
        w jej trakcie dokonać własciewj oceny sytuacji, przewidzieć boiskowe
        rozstrzygniecia I DOKONAC ODPOWIEDNICH ZMIAN. od nudnego ustalania składu
        jednego na całą gre jest "Wygraj Ligę". W poprzedniej edycji był -1 pkt za
        transfer i to była rzeczywiście przeginka, ale Redakcja zmieniła na -2 i ta
        ilość ujemnych punktów jest wsam raz. Jak będzie większa ilość pkt karnych to
        transfery stracą sens (bo po co kupować gracza który zgodnie z twoimi
        przewidywaniem strzeli bramkę jeżeli więcej "zabulisz" za sam transfer), a
        wtedy gra straci swoją dynamikę i stanie się nudna. NIE ZMIENIAĆ NIC NA SIŁĘ
        JAK JEST DOBRZE!!!
        • Gość: chechaouen Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 05.06.03, 18:07
          PS. Mam nadzieję, że Redakcja załozyła ten topic żeby dac sie wyszumieć
          nadmiernie pobudzonym i rozemocjonwanym swoimi pomysłami prezesom i z właściwym
          sobie sceptycyzmem podejdzie do prezentowanych tu propozycji, bo jak czytam o
          niektórych "wynalazkach" to aż mnie ogarnia przerażenie. pozdrawiam
          • Gość: kasiarz Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: 194.204.130.* 05.06.03, 18:28
            Troche przesadzacie z tymi zmianami.
        • Gość: kasiarz Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: 194.204.130.* 05.06.03, 18:39
          Jestem za zniesieniem dodatkowych punktów za 1 miejsce w tabeli.
          Za dodatkowymi nagrodami
          za różnorodnością sponsoringu(pieniądze po określonej ilości punktów i cześciej)
          za ograniczeniem posiadanych drużyn np 5 lub 3 (jezeli ktos ma czas niech sie
          bawi).
          za przywróceniem punktów za wygraną i remis.
          Przeciw ograniczaniu transferów(bez tego byłoby nudno)

Jeżeli zostanie po staremu to tez bedzie dobrze .
        • Gość: kk Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.06.03, 01:45
          Gość portalu: chechaouen napisał(a):

> Zupełnie nie rozumiem dlaczego wszyscy tak naciskaja na jeszcze większe
          > ograniczenie transferów. Przecież na tym polega cały urok tej gry żeby
          potrafic
          >
          > w jej trakcie dokonać własciewj oceny sytuacji, przewidzieć boiskowe
          > rozstrzygniecia I DOKONAC ODPOWIEDNICH ZMIAN. od nudnego ustalania składu
          > jednego na całą gre jest "Wygraj Ligę". W poprzedniej edycji był -1 pkt za
          > transfer i to była rzeczywiście przeginka, ale Redakcja zmieniła na -2 i ta
          > ilość ujemnych punktów jest wsam raz. Jak będzie większa ilość pkt karnych
          to
          > transfery stracą sens (bo po co kupować gracza który zgodnie z twoimi
          > przewidywaniem strzeli bramkę jeżeli więcej "zabulisz" za sam transfer), a
          > wtedy gra straci swoją dynamikę i stanie się nudna. NIE ZMIENIAĆ NIC NA SIŁĘ
          > JAK JEST DOBRZE!!!

może i gra straci troche na dynamice, ale wymusi nieco bardziej perspyktywiczne
          myślenie, a nie tylko na jedną, najbliższą kolejkę. mi szczerze mówiąc nie
          podoba się kupowanie zawodników tylko na 1 mecz, a potem się ich pozbywanie. w
          tej rundzie były 2 drużyny - tak zwani dostarczyciele punktów, i wielu
          prezesów, zresztą zupełnie słusznie, kupowała zawodników z drużyn przeciwnych.
          dla mnie to po prostu mało realne. i nie rozumiem ludzi, którzy z jednej strony
          chcą zachować status quo jeśli chodzi o transfery, a np. nie podoba im się
          ustawienie z 4 napastnikami (bo mało realne). albo to albo to. a limit
          transferów ilościowy, bądź poprzez wprowadzenie większej ilości pkt karnych,
          spowodowałby konieczność głębszego zastanowienia się nad ewentualną zmianą.
        • Gość: croczek MOZNA MIEC GORA 5 druzyn IP: *.nwn.pl / 192.168.10.* 31.07.03, 15:26
          A nie 100 co to ma byc BEZSENS
      • Gość: greg Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.zreo.compaq.com 05.06.03, 18:40
        Moje propozycje:

1. Bramkarze powinni być oceniani przez wysłanników Gazety w skali 1-5, te
        punkty powinny być dodawane do ogólnej sumy punktów
        2. Każda następna bramka w jednym meczu powinna być więcej warta od poprzedniej
        o 2 punkty
        3. Zawodnik wchodzący z ławki na minimum 1 połowę powinien dostawać tyle samo
        punktów co zawodnik rozpoczynający grę
        4. Dodatkowe punkty za remis i zwycięstwo zespołu, za zwycięstwo więcej niż 3
        bramkami dodatkowy punkt
        5. Można pomyśleć nad wprowadzeniem po jednym obrońcy, pomocniku i napastniku
        rezerwowym, który punktowałby, gdyby ktoś z podstawowego składu nie mógł grać
        np. z powodu kontuzji doznanej przed samym meczem

• piniolek Nagrody za kolejki . . . 05.06.03, 19:56
        Powinny być nagrody za najlepszy wynik w każdej kolejce ... Rok temu o ile
        dobrze pamiętam były zegraki :) pozdrawiam
      • Gość: bezszelestny Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: 213.17.234.* 05.06.03, 21:33
        więcej kasy na dobry począek
      • cirkon Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 05.06.03, 21:34
        Zgadzam sie z Chechaouen'em, ze niektore z pomyslow prezentowanych w tym watku
        sa co najmnniej... rewolucyjne ;-) Musze przyznac, ze mnie w III edycji
        Pilkarzykow z grubsza podobaly sie wszystkie rozwiazania - mysle, ze reguly sa
        obecnie bliskie optymalnych. Jesli juz to kosmetyka - zadnych nerwowych ruchow!
        ;)
        1) mamy juz min. 3 obroncow, dodajmy jeszcze zapis o max. 3 napastnikach i
        bedzie tip-top,
        2) zniesc pkty za 1 miejsce w tabeli - skoro nie ma za 2 i 3, to z jakiej racji
        sa za 1??
        3) NIE limitowac liczby pilkarzy z jednej druzyny! Po pierwsze, istnieje
        naturalny mechanizm, ze jak klub gra lepiej, to jego zawodnicy sa coraz drozsi,
        wiec skupowanie wiekszej ilosci kopaczy z tej samej ekipy jest utrudnione. Po
        drugie, sa kolejki, w ktorych bardziej oplaci sie miec graczy z nie najlepszej
        druzyny (ktora np. gra u siebie, jest wyjatkowo zmotywowana, albo podejmuje
        jeszcze slabszego rywala) niz przykladowo z Wisly grajacej w Katowicach z
        wybitnie defensywna ekipa GKS,
        4) -1 punkt za stracona bramke to tylko z pozoru malo; zauwazcie, ze gdy nie ma
        3 punktow za zwyciestwo, czy 1 za remis, nie ma dodatkowego pktu za wygranie
        ponad trzema bramkami, nie ma punktow za miejsce w tabeli czy dodatkowych za
        kolejne gole strzelone przez jednego pilkarza, nasze druzyny zdobywaly srednio
        40-50 punktow na kolejke (tak mi sie wydaje). W sytuacji, gdy jest o wiele
        trudniej nabic duzo punktow, sama mozliwosc straty 2 za czyste konto to juz
        wiele! A jak obroncy zaczynaja wychodzic 'na zero' to juz w ogole lipa (a
        przeciez dosc czesto zdarza sie, ze np. dany klub pusci 2 bramki a defensor
        zalapie przy tym 'zolc' i juz!),
        5) limit transferow to juz jest w ogole nieporozumienie - przeciez gra ma byc
        realistyczna (wiec co najwyzej 'okienka transferowe' wchodzilyby w gre). 2
        punkty karne za jedna zmiane w skladzie to dla was malo?? Ja w tej edycji tylko
        raz dokonalem wiecej niz 3 transferow w jednej kolejce - odniescie sobie wasze
        ujemne pkty do sumy zdobywanej przez wasz sklad w kolejce, mysle, ze bedzie to
        10-20% a moze czasem i wiecej :(
        6) koniecznie wprowadzic blokade transferow od rozpoczecia kolejki do
        ogloszenia zmian w liscie transferowej - jak zobaczylem co sie stalo z Huguesem
        to od razu go sprzedalem, jakbym zrobil to kilkanascie godzin pozniej bylbym w
        plecy 1 mln, ale gdzie tu sens i realizm? Tak samo, jak napastnik strzeli
        bramke albo kilka goli, to wiadomo, ze jego cena pojdzie w gore, ale nie
        powinno byc mozliwosci kupienia go przed tym,
        7) absolutnie nie powracalbym do przyznawania punktow za zwyciestwo i remis!
        Znow wyniki beda oscylowac wokol 70-80 punktow na kolejke - teraz jest fajnie,
        bo oblawiaja sie punkty tylko ci przezesi, ktorzy mieli nosa do
        bramkostrzelnych pilkarzy, a przeciez o gole w pilce noznej chodzi :)

Pozdrawiam,
        C.
        • piatan Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 05.06.03, 23:51
          Popieram wszystkie propozycje cirkona. Może tylko uwaga do pkt.5: okna
          transferowe nie są potrzebne a cena transferu mogłaby wzrosnąć.
          • elektron77 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 06.06.03, 20:32
            Również zgadzam się niemal w 100% z prezesem Cirkonem. Jedyne z czym bym
            dyskutował to transfery - mimo wszystko zwiększyłbym prowizję do -3pkt za
            transfer, głównie dlatego żeby zwiększyć rolę zawodników rezerwowych w klubie.

A od siebie dodałbym tylko, aby kolejna bramka zdobyta przez tego samego
            zawodnika, była warta 1pkt więcej niż poprzednia (tak jak to było w poprzedniej
            edycji).

Zwiększyłbym również nieznacznie (góra o 2pkt) punkty za zdobycie bramki i
            asysty przez obrońcę, bo obecna różnica między obrońcami a napastnikami wydaje
            mi się zbyt mała.

I to na razie wszystko.
            I proszę nie robić mi tu żadnych rewolucji! ;)
      • Gość: kk2 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.enterpol.pl 05.06.03, 23:52
        Zakaz transferow w czasie trwania kolejki
        Możliwe okna transferowe, ale nie ograniczać ilości transferów
        Max 3 napastników,ale może większa ławka napastników, by była rotacja
        Trener-fajna sprawa
        Bez punktów za zwycięstwo
        Fajny pomysł by indywidualnie oceniać bramkarza,ale nie realny
        A w ogóle to jest i tak OK i będę grał dalej(to była moja pierwsza edycja)

A na jeden adres ip nie ograniczać ilości drużyn.Mam stałe łącze, mam brata,
        mieszka nas w mieszkaniu 3 gości, moja dziewczyna obstawia a tez kumpel może
        chcieć zagrać..Jakieś inne kryterium do walki z klonami

Pozdrawiam wszystkich prezesów
      • kacperek1 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 06.06.03, 17:50
        1.Wprowadzenie trenera
        2.Zwiekszenie budzetu
        3.Ograniczenie transwerow
        4.Wrprwadzenie np.1 druzyny dla jednego ip(!!!)-no bo jesli ktos by mial dwie
        druzyny to redakcja by mu kazala zlikwidowac jedna druzyne-jesli tego nie zrobi
        zablokuje mu ip

Sory jesli beda sie powtarzac!!!
      • Gość: Pasek Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 20:13
        1.Klony!!!!! - aut!!!
        2.Punkty za pierwsze miejsce w tabeli.

To mi najbardziej przeszkadzało w grze (to moja pierwsza edycja).

Co do klonów to jedynie co mi przychodzi do głowy to SMS, i dwie klasyfikacje
        komercyjna SMS-owa i bezpłatna KLON-owa.
        A co do punktów za pierwsze miejsce w tabeli to proponuję zamienić ja na
        punkty za wygrany mecz, ale nie trzy tylko jeden, remis i porażka bez punktów.

Reszta była OK.
      • elektron77 Tego jeszcze nikt tu nie napisał 06.06.03, 20:39
        Uwaga czysto techniczna:

Myślę, że dobrze by było w klasyfikacji klubów zamiast lub obok najlepszego
        wyniku ze wszystkich kolejek, dodać pozycję informującą ile dany klub zdobył
        pkt w OSTATNIEJ kolejce.

Na pewno ułatwiłoby to niektórym prowadzenie rozmaitych klasyfikacji
        (np.Pucharu Polski), a poza tym sądze, że byłoby po prostu ciekawiej wiedząc od
        razu ile pkt. konkurencja zdobyła ostatnio.

Elektron
        • Gość: grzesol Do redakcji ważne ! IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 22:57
          Ważne przynajmniej dla mnie . Proszę was o powiedzenie mi i innym prezesom za
          którymi zmianami się wstawiacie a które jesteście pewni że zmienicie . Wiem że
          trochę szybko z tym wyskoczyłem ale na pewno macie już pomysły na następną
          edycję.Proszę o odpowiedz !
          • Gość: KAZET Re: Do redakcji ważne ! IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 10:41
            A MOŻE TROSZKE WIECEJ SZACUNKU ZE STRONY REDAKCJI DLA PREZESÓW! (NIEKTORE
            ODPOWIEDZI NA POSTY BYŁY SZCZYTEM BEZCZELNOŚCI, I NP. JA NIE PRZYPOMINAM SOBIE
            ABY Z PANAMI "REDAKTORAMI" CHODZIŁ NA JABLKA)
      • mufan Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 07.06.03, 14:12
        Witam!!!
        Właściwie to zgadzam się z tymi,którzy mówią że jest całkiem dobrze.Transfery
        właściwie utrzymują tę grę przy życiu,bo każdy uważa że można coś poprawić
        kogoś dokupić itd.Można jedynie zrobić minus trzy punkty.
        Ja uważam natomiast,że trzeba poprawić tzw otoczkę...Nawet kosztem tego smsa
        za parę złotych.Warto pomyśleć nad sponsorami na koszulki,bandy,prawa
        telewizyjne za minimalną kasę.Posiadanie loga ma sens, gdy inni mogą je
        zobaczyć,można by też udostępnić troszkę miejsca na tworzenie notatek prasowych
        odnośnie tego co się dzieje w drużynie...pole do popisu dla prezesów...tak czy
        inaczej jest fajnie .pozdr
        • kuti_master Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 07.06.03, 15:09
          Jeśli chodzi o loga, to po zalogowaniu tylko przez chyba 2!!! kolejki widziałem
          swoje logo na stronie, lekko mówiąc po prostu przesada!
      • Gość: x Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: 81.15.189.* 07.06.03, 18:18
        2 spąsorów
      • Gość: kk2 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.enterpol.pl 08.06.03, 09:44
        Mam pomysł!!!
        Dodatkowy punkt(lub 2) dla najlepszego piłkarza meczu!!!
        Często ktoś świetnie gra ale nie strzeki bramki ani nie ma asysty, albo
        bramkarz broni świetnie, a drużyna gra słabo i puszcza jedną czy dwie bramki...
        Poza tym warto będzie mieć graczy z różnych drużyn.
        I będzie ciekawiej...
        Najlepszego gracza wskaze arbitralnie redakcja..
        • Gość: grzesol Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 12:50
          Dobry pomysł ale jest pewien problem nie zawsze jest ten najlepszy gracz.Albo
          nie zawsze wszyscy podają jednakowego gracza meczu .
          • Gość: kk2 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.enterpol.pl 08.06.03, 13:42
            Fakt..Dzis na to wpadłem i nie przemyślałem do końca....
            Gracza wybierze Austria, wedle jego uznania.
            A gdy nie ma takiego- może być bez punktów w danym meczu..Albo szukać na
            siłę.. Albo...
            • Gość: grzesol Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 18:29
              To jest jednak bez sensu jak sam widzisz :)
              • Gość: kk2 Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.enterpol.pl 08.06.03, 19:27
                :)

A może extra punkt dla najlepszego gracza kolejki?(bramki, asysty, kartki...)

A z resztą i tak jest OK. W sumie to nie wiem jak było w poprzednich edycjach.
            • cirkon Veto! 09.06.03, 08:41
              Nie zgadzam sie! Przy calym szacunku dla Redakcji, ale np. zdobycie
              bramki/asysty czy otrzymanie zoltej kartki jest FAKTEM bezspornym i
              obiektywnym. Natomiast nie zyczylbym sobie, zeby zdobycz punktowa mojej druzyny
              (a co za tym idzie, przykladowo wyniki jej gry w Pucharze Mufana ;)) zalezala
              od widzimisie Austrii...

pozdrawiam,
              C.
      • Gość: Leganc Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 15:24
        Ha ten pomysl z ligami jest świetny.
      • Gość: Roni Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.my.domain / 192.168.0.* 24.06.03, 09:40
        oki teraz moje propozycje !!!!!!!!!!!
        1) zamkniecie mozliwosci robienia transferow do czasu ogloszenia wynikow po
        kazdej kolejce
        2) ograniczyc liczbe napastnikow w podstawowej 11 do 3 - koniecznie !!!!!!!
        3) nie zmieniac wysokosci karnych ptk za transfery -2 w zupelnosci wystarcza
        4) nie wprowadzac mozliwosci kupna trenera , bo to poroniony pomysl, my
        jestesmy trenerami , prezesami itp. i za zadanie mamy kupowac i ustalac
        pierwsza jedynastke - gdzie tu miejsce dla trenera i po co on ??? a na
        marginesie i tak wiekszosc kupi kaserczaka , jest sens ???? chyba nie !!!!!
        5) nie wprowadzac powazniejszych nagrod po kazdej kolejce , bo i tak je zgarnie
        gora 3 , 4 prezesow , proponowal bym jakies kosztowniejsze nagrody <typ
        zegarek , jakis sprzet sportowy , kosmetyki itp> dla pierwszej 10 na
        zakonczenie rundy
        6) zostawic kadre zawodnikow taka jaka jest - czyli szczesliwa 18 , ale
        proponowalbym budzetu nie zwiekszac , a jakby juz cos to raczej zmniejszyc , bo
        nie chodzi o to zeby kazdy mial 14 - 15 brylantow w skladzie , ale zeby dac
        prezesowi mozliwosc zakupu kilku tanszych graczy , tu chodzi o ten nos
        prezesowski i troszke szczescia , bo juz nie raz sie okazywalo ze z marginesu
        <chodzi o cene> wielu graczy gralo swietnie <jak niedzielan , jelen , nowacki
        itp>
        7) nie przyznawac ptk za pierwsze miejsce - bo to chory pomysl - w popszedniej
        rundzie , przynajmniej w polowie kolejek zawodnicy wiselki krakowskiej mieli
        juz na starcie 1 ptk. czy to jest fair ???
        8) nie wprowadzac limitow transferowych , bo to wlasnie jest jedna z
        najwiekszych frajd tej zabawy - gowkowanie kogo kupic , to wlasnie tu wychodzi
        jakiego kto ma nosa do prezesory
        9) zwiekszyc ptk za kazda kolejna bramke - koniecznie
        10) koszulka jest ok , tylko szkoda ze biala :)))))))))))) dzieki pozdrawiam
        • Gość: Okeciak Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 17:20
          Wreszcie ktos sie opowiedzial za zmniejszeniem budzetu.Bo za duza ilosc kasy
          psuje ta zabawe.
          Ja osobiscie zostawilbym to co bylo ale zlikwidowal sponsorow.
          Pamietacie co sie dzialo rok temu jak bylo duzo kasy na rynku.Wszystkie zespoly
          byly prawie takie same, wiec gdzie tu sens.
          KOniecznie zlikwidowac punkty za pierwsze miejsce.
          No i ja bede chyba jedynym ktoremu podoba sie brak blokowania mozliwosci
          transferow w trakcie kolejki czy zaraz po jej zakonczeniu.Jak ktos jest szybkim
          menagerem to reaguje prawidlowo.To bussines.Na gieldzie papierow nikt niczego
          nie blokuje zeby tylko wszyscy mieli rowne szanse.Masz cynk to kupujesz lub
          sprzedajesz.
          No ale to chyba wywalczycie bo juz widze ta mase postow potepiajacych mnie
          heheheh .Rownouprawnienie i rowne mozliwosci itp.
          Pozdrawiam.

PS.Co do "chamskich" odpowiedzi Redakcji to niech forumowicze sami sie walna w
          piersi.PO niektorych wpisach napewno wegiel kielkuje na Czerskiej wiec sie nie
          dziwie ze sa troche zlosliwi.
          Po niektorych postach graczy
          • Gość: Patrax Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 22:28
            Na przykład moich Oke, He he he Pozdrowienia.
            I rozumiem redakcje ale i ona musi zrozumiec niektórych prezesów.Przynajmniej
            tych mniej okrzesanych.
        • Gość: silean Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 21:42
          ja rok temu wyslalem dlugiego mejla do redakcji, w ktorym przedstawilem swoj
          pomysl i nie dostalem odpowiedzi... w duzym uproszczeniu pomysl ten zakladal
          powastanie lig prywatnych, w ktorych poszczegolne zespoly rozgrywalyby ze soba
          mecze. Algorytm obliczajacy wynik na podstawie postawy danych pilkarzy w
          kolejce mam zrobiony.

ZASADY (przekopiuje tu po prostu moja zeszloroczna prace z matmy p o ktorej
          przeczytaniu bedziecie wiedzieli na czym mniej wiecej polegalaby gra, kilka
          rzeczy trzeba byloby zmienic, dodac tez kilka nowosci ale ponizej przedstawione
          sa ogolne zarysy...):

Symulacja meczów piłki
          nożnej:
          Dzięki przedstawionemu tu systemu można
          stworzyć grę, albo po prostu pobawić się w
          prezesa klubu piłkarskiego.
          Dzięki matematyce można ustalić wpływ taktyki na
          grę drużyny. Jest to oczywiście
          uproszczona symulacja ale myślę że realistyczna.
           Forma: Określana stopniami (od I do III), przy czym I  Rzadko wykorzystywana
          pełnia możliwości piłkarza a III będzie znaczyło że piłkarz często gra na
          najwyższych obrotach.
          W czasie każdego meczu każdy piłkarz „wrzuca” swoje punkty do puli drużyny.
          Jednak za każdym razem „wrzuca” inną ich ilość.
          Zasady tej operacji będą tu przedstawione krok po kroku:

1. Przykładowy piłkarz będzie miał 10 pkt. Umiejętności i II stopień formy.

2. Losujemy liczbę od 1 do 20. W naszym przykładzie wylosowaną liczbą będzie 11.

3. Korzystając tabeli, na „przecięciu” liczby 11 i liczby rzymskiej II
          odnajdujemy 55%.

4. Wyciągamy 55%(procent z tabeli) z 10(punkty piłkarza). Otrzymujemy 5,5 pkt.

5. Do puli drużyny zawodnik „wrzuca” 5,5 pkt.

FORMA I(w%) II(w%) III(w%)
          1 10 15 15
          2 20 25 25
          3 20 25 25
          4 30 30 35
          5 30 35 35
          6 30 40 45
          7 40 45 45
          8 40 45 50
          9 40 50 55
          10 50 55 60
          11 50 55 60
          12 50 60 60
          13 55 60 65
          14 55 65 65
          15 60 65 70
          16 65 70 75
          17 70 75 85
          18 80 85 95
          19 90 95 100
          20 100 100 100
          druzyna jest mocniejsza- nie możemy tego przełożyć na wynik. Jeżeli chcemy to
          zrobic musimy znać ustawienia taktyczne obu drużyn. (załóżmy że drużyna nr.1
          będzie grała systemem 4-4-2 a druga 3-4-3. Posługując się poniższą tabelą
          wiliczamy ile pkt. z puli druzyny zaliczqa się do pkt. defensywnych a ile do
          ofensywnych.
          Jeżeli w drużynie jest 4 obrońców, 4 pomocników i 2 napastników to obliczmy to
          tak:
          4 obrońców razy 2%+4 pomocników razy 10%+ 2 napastników razy 26%
          równa się 100% (procent pkt. z puli drużyny przeznaczany na pkt. ofensywne)

4 obrońców razy 18%+4 pomocników razy 9%+ 2 napastników razy 1%
          równa się 110 % (procent pkt. z puli drużyny przeznaczany na pkt. defensywne).
          100% ze stu to będzie oczywiście 100, a 110% ze stu będzie wynosiło 110. Jednak
          do pkt defensywnych doliczane są pkt. bramkarza (w tym wypadku plus 6,5 pkt),
          tak więc łączna pula pkt. def. wynosi 116,5pkt.
          Druga drużyna uzyska przy swoim ustawieniu 100,8pkt. ofensywnych i 73,1 pkt.
          defensywnych.
          POZYCJA PKT. OFENSYWNE PKT. DEFENSYWNE
          Obrońca 2% 18%
          Pomocnik 10% 9%
          Napastnik 26% 1%

Przy konfrontacji tych dwóch drużyn sytuacja wygląda tak:
          DRUŻYNA Pkt. ofen. Pkt. def.
          DRUŻYNA NR.1 100 116,5
          DRUŻYNA NR.2 100,8 73,1
          Teraz każdą różnicę w wysokości 10 pkt. między pkt. ofensywnymi jednej drużyny
          i pkt. defensywnymi drugiej drużyny uznaje się jako gol dla drużyny atakującej.
          W tym „meczu” wynik jest następujący; dwa do zera dla drużuny 1.

TA SYMULACJA ZAKLADA JEDNAK BRAK KONTAKTU Z PRAWDZIWYMI ROZGRYWKAMI JAK TO JEST
          W PILKARZYKACH. W NOWEJ WERSJI PILKARZYKOW ZAMIAST LOSOWANIA PKT. PILKARZA Z
          TABELI BRALOBY SIE TE PKT. Z BOISKA - W TEN SPOSOB CO TERAZ...
          NIE WIEM CZY PRZEDSTAWILEM TO WYSTARCZAJACO JASNO... JEZELI MACIE JAKIES
          PYTANIA TO CZEKAM...

• Gość: silean Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 21:58
            poszperalem i znalazlem tego mejla ktorego wyslalem wtedy do redakcji:

 POMYSŁ NR.1 – MINI LIGI W PIŁKARZYKACH.
            W piłkarzykach można zrobić mini-ligi. Znajomi mogliby założyć własną mini-
            ligę i tam porównywać swoje wyniki. Coś takiego otwierałoby drogę do nowych
            możliwości.
            1. Załóżmy że nasza przykładowa mini-liga liczy 10 zespołów. Co kilka (3-5??)
            kolejek 1 drużyna w lidze dostaje dodatkowe pieniądze (np. 2 mln), 2 drużyna
            dostaje trochę mniej (np. 1 mln)a drużyny z miejsc 3-5 dostają jakąś
            symboliczną kwotę (0,5 mln).
            Po stworzeniu mini-lig powstałoby zagrożenie – grupa znajomych założyłaby kilka
            mini-lig, a w każdej jeden gracz wygrywałby zyskując pieniądze, kupując
            lepszych zawodników a co za tym idzie zdobywaniu większej ilości punktów.
            Trzeba by było rozdzielić więc ranking ogólny (ten który jest teraz) od mini-
            lig.
            2. W związku z tym że mini lig może powstać bardzo dużo, dla zwycięzców mini-
            lig nie byłoby nagród materialnych. Myślę że możliwość wygrania ze znajomymi i
            tak da dużą satysfakcje i nie trzeba dodatkowo nagradzać wygranych w mini-
            ligach. Ewentualnie nagrodą mogłoby być coś związanego z internetem (np.
            zwiększenie pojemności skrzynki pocztowej)

 POMYSŁ NR.2 – NOWA GRA OPARTA NA PIŁKARZYKACH.
            Wymyśliłem nową grę opartą na zasadach „piłkarzyków”. Nie wiem czy jest ona
            możliwa do wdrożenia do inernetu i czy ma sens ale uznałem że nie zaszkodzi jej
            Wam zaprezentować.
            Dostępne są w niej tylko „mini-ligi” które liczą 4, 8 lub 16 zespołów (zaraz
            wyjaśnię dlaczego).

1. Na początku pierwsza zmiana w stosunku do
            piłkarzyków; taktyka. Przy
            ustalaniu taktyki (prawie) każde ustawienie jest możliwe (nie ma już ograniczeń
            co do liczby obrońców ale na każdej pozycji musi występować co najmniej 1 a co
            najwyżej 5 zawodników). Przy każdym pomocniku zaznacza się jakie ma mieć
            zadania. Ofensywne czy defensywne.
            Punkty zbierane przez zawodników na boisku dzielone są na punkty ofensywne i
            defensywne:
            BRAMKARZ OBROŃCA POMOCNIK NAPASTNIK
            Pkt. zdobyte przez zawodnika zaliczane są do pkt. defensywnych. Pkt. zdobyte
            przez zawodnika zaliczane są do pkt. defensywnych. SPECJALNIE
            (można wybrać) Pkt. zdobyte przez zawodnika zaliczane są do pkt.
            ofensywnych.
            Punkty są naliczane za osiągnięcia piłkarzy na prawdziwych boiskach (tak jak w
            piłkarzykach).
            .
            2. W ten sposób po każdej kolejce drużyna zyskuje pewną część pkt. ataku i
            obrony. Po każdej kolejce drużyny z mini-ligi spotykają się ze sobą i grają
            MECZ. Przykładowy mecz wygląda
            tak:

1 DRUŻYNA 2 DRUŻYNA
            pkt. ataku.....26
            pkt......................................................19pkt.
            pkt. obrony...22pkt......................................................20pkt.

Każde 5(??) pkt. przewagi pkt. ataku jednej druzyny nad pkt. obrony drugiej to
            jeden punkt dla tej pierwszej. W tym przypadku będzie więc 1:0 dla drużyny„1”.
            Co do ograniczeń co do liczby zespołów sprawa jest oczywista. Rozgrywka jest
            prowadzona w systemie każdy z każdym i musi być równa liczba spotkań wszystkich
            drużyn.
            3. Jak by tu jeszcze uatrakcyjnić tę gre??? Wpadłem na jeszcze jeden pomysł.
            STADION! Każda drużyna będzie miała swój stadion na który będą przychodzić
            kibice i dopingować swoją drużynę. Każda drużyna ma na początku stadion na 2000
            widzów i o standardzie najniższym „1”. Jednak jak obliczyć
            liczbę widzów przychodzących na trybuny. Wymyśliłem to proste działanie
            matematyczne które odpowie nam na to pytanie:
            (S*10+P*5) * J = wypełnienie stadionu w %. Przy czym S to gole strzelone, P to
            puszczone a J to jakość stadionu. No
            właśnie... Stadion może mieć 3
            różne poziomy jakości. Poziom nr.1 to drewniane ławki Poziom nr.2 to krzesełka
            a nr.3 to sztuczne oświetlenie i zadaszone trybuny. Stadion Można rozbudowywać
            jednak jeżeli ktoś chce wybudować lepszy stadion to musi najpierw wymienić
            istniejące trybuny na lepsze. Poniżej przedstawię kwoty za które można budować
            trybuny (moja propozycja).
            MIEJSCA JAKOŚĆ „1” JAKOŚĆ „2” JAKOŚĆ „3”
            500 miejsc 250 tys. 500 tys. 1 mln
            Gospodarz meczu otrzymuje dodatkowe punkty za wypełnienie stadionu
            (doping). Są to 3(??) pkt. dodatkowe za każde 1000 widzów. Pkt. dodatkowe
            rozdziela się po równo na pkt. ofensywne i defensywne.
            • Gość: sil Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 00:06
              Czy ktos z redakcji odpowie na nasze pomysly???
      • redakcja Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 02.07.03, 19:07
        Szanowni Prezesi!

Bardzo Wam dziękujemy za wszystkie zgłoszone pomysły, sugetie, a także krytykę.
        Ta gra jest robiona dla graczy, więc Wasze zdanie jest dla nas bardzo ważne.
        Spośród wszystkich zgłoszonych propozycji sporządziliśmy listę 16 propozycji,
        które następnie została przez nas dokładnie przeanalizowane i przedyskutowane.
        Wyszliśmy z założenia, że nie wolno nam, także zgodnie z wieloma Waszymi
        postami, diametralnie zmieniać zasad gry, a jedynie je ulepszyć, tak by były
        jeszcze bardziej logiczne i "realne piłkarsko". W IV edycji Piłkarzyków
        wprowadzimy:

1. Jeden dodatkowy punkt dla piłkarza, którego drużyna odniosła zwycięztwo, pod
        warunkiem, że piłkarz grał w tym meczu.
        2. Możliwość wyszukiwania piłkarzy według zdobytych dotychczas punktów w
        Piłkarzykach
        3. Możliwość pobrania pieniędzy od sponsora zaraz po osiągnięciu wymaganej
        liczby punktów
        4. Loga drużyn widoczne dla innych graczy
        5. Możliwość tworzenia oświadczeniem prasowych oraz wiadomości na temat klubu,
        które będą dostępne dla innych graczy

Lista nie jest jeszcze ostatecznie zamknięta.
        • Gość: dnl Od razu lepiej.... IP: *.dzialdowonet.pl / 192.168.0.* 02.07.03, 19:57
          <i>)
        • Gość: Patrax Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 20:23
          Dziękujemy redakcji za odpowiedź. Ale: Co postanowiliście z klonami czy
          poprostu wam to umkneło uwadze. Czy znowu mają sie zaczynać protesty i żale w
          końcu mieliście sie nad tym zastanowić. Pozdrowienia
          • Gość: silean Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.03, 10:35
            tak wiec mam rozumiec ze moj pomysl sie Wam nie spodobal ... :(
        • kuti_master Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 03.07.03, 13:37
          redakcja napisała:

> 1. Jeden dodatkowy punkt dla piłkarza, którego drużyna odniosła zwycięztwo

Bezsens, znowu Wisła i Legia będą królować w prezesowskich składach, jestem
          PRZECIW
          • Gość: karptychy Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.03, 14:06
            Kuti masz racje!!!!!! druga sprawa zadnych sponsorów !!!!!!!! bedą takie same
            skłądy albo bardzo podobne!!!!!!!. ZADNYCH SPONSORÓW wrrrrrrrr Pozdro :)
            • Gość: Okeciak Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 16:47
              Gość portalu: karptychy napisał(a):

> Kuti masz racje!!!!!! druga sprawa zadnych sponsorów !!!!!!!! bedą takie same
              > skłądy albo bardzo podobne!!!!!!!. ZADNYCH SPONSORÓW wrrrrrrrr Pozdro :)

Widze ze jeden Karp sie ze mna zgadza.
              Zadnych sponsorooooooooooow
        • Gość: Elvis Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.07.03, 11:45
          redakcja napisała:
          > 1. Jeden dodatkowy punkt dla piłkarza, którego drużyna odniosła zwycięztwo,
          > pod warunkiem, że piłkarz grał w tym meczu.
          Ten zapis plus punkt za pierwsze miejsce z tabeli spowoduje ze znowu bedzie
          mozna wygrac kupujac glownie wisle plus pare gwiazd z innych zespolow. Moim
          zdaniem do bani. Moze podacie uzasadnienie tej decyzji. Po co dodatkowe punkty
          za zwyciestwo ? Napastnik strzelajac gola dostaje punkty bo przyczynia sie do
          zwyciestwa , obronca i bramkarz bronia i maja punkty jednoczesnia przyczyniajac
          sie do zwyciestwa , pomocnicy asystuja i od czasu do czasu cos strzela. Ci co
          faktycznie przyczyniaja sie do zwyciestwa sa juz nagradzani a tak punkt moze
          dostac ktos kto nic nie zrobil lub gral fatalnie wymusial karnego dostal
          czerwona kartke strzeli samobuja , pudlowal z karnego itp.Ten dodatkowy punkt x
          np 6 zawodnikow x 2 za pierwsze miejsce w tabeli popsuje gre.
          Wszystko jeszcze mozna pomnozyc przez n rund i daje to ogromna przewage.
          Kupowanie obrony innej niz faworytow przestanie miec sens , co z tego ze
          wytypuje obronce ktory od czasu do czasu strzeli bramke jaki inny dosatnie za
          friko w tym czasie dwa razy tyle pkt. Punktacja zawodnikow powinna byc za
          osiagniecia a nie przynaleznosc. :(((((
          > 2. Możliwość wyszukiwania piłkarzy według zdobytych dotychczas punktów w
          > Piłkarzykach
          Tutaj dodam dwa grosze do interfejsu. Poniewaz dziala mi to niesamowicie wolno
          wiec dobrze by bylo zeby najpierw dalo sie ustawic wszystkie filtry np wg ceny
          & pozycja a potem wciskaloby sie dodatkowy przycisk wyszukaj bo jak dziala to
          automatcyznie to musze dwa razy czekac zeby znalezc to co chce.
          > 3. Możliwość pobrania pieniędzy od sponsora zaraz po osiągnięciu wymaganej
          > liczby punktów
          Nie wiem czy to dobry pomysl powiekszy to jeszcze przewage tych co maja na
          poczatku sezonu dobre wyniki i dogonienie ich moze byc juz niemozliwe.
          > Lista nie jest jeszcze ostatecznie zamknięta.
          Uwazam ze dobrze by bylo jednak ograniczyc troche ilosc transferow. Sztuczne
          ograniczenia sa malo realne wiec lepiej dac mniej kasy na starcie. Po wizycie u
          sponsora i spekulacjach np na uche mialem juz tyle kasy ze moglem kupic
          kazdego. Druzyny robia sie podobne bo wszyscy maja tylk orlow w skladzie. Mniej
          pieniedzy trzeba bedzie wiecej sie zastanawiac szukac talantow interesowac liga.
          Pozdrawiam
      • redakcja Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 03.07.03, 17:43
        W sprawie kolonów redakcja podjęła decyzję, że zostanie wprowadzony anty-
        klonowy paragraf w regulaminie, który umożliwi usuwanie drużyn założonych na te
        same dane i adres zamieszkania. Obecnie pracują nad tym nasi prawnicy.
        • Gość: KAZET Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 14:04
          redakcja napisała:

> W sprawie kolonów redakcja podjęła decyzję, że zostanie wprowadzony anty-
          > klonowy paragraf w regulaminie, który umożliwi usuwanie drużyn założonych na
          te
          >
          > same dane i adres zamieszkania. Obecnie pracują nad tym nasi prawnicy.

Ciekawe czy dacie sobie z tym radę?
          Na temat regulaminu....lepiej pomilczmy (sami go łamiecie - na piłkarzykach i
          WL- wy redaktorzy, sorry wielcy redaktorzy GW).
          Na temat klonow tyle napisano....ale moze sie zapytac prezesów, czy np
          dwie...trzy drużyny...wydaje mi się, że jedna...to totolotek.
          Ciekawe co prezesi na to.....
          • Gość: grzesol Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 15:41
            LOGA będą nieodpłatne czy trzeba będzie wysłać sms-a :) ?
            • Gość: karptychy Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:23
              REDAKCO SŁUCHAJ bo nie bede powtarzał. Bardzo wazną sprwą jest brak sponsorów
              albo ich znikoma widoczność (materialna). Gra straci sens bo druzyny bedą
              bardzo identyczne i podobne a co za tym stoi gra bedzie nudna z góry
              przewidziana i także mało atrakcyjna. Mam nadzieje ze ktoś sie ze mną zgadza.
              Oke jestem z tobą ŻADNYCH SPONSORÓW.!!!!!!!! POzdrwiam :)))
              • Gość: patrax Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 19:43
                Proponowałbym zniesienie sponsorów za pomysłem Karpia ale za to zwiększenie
                początkowego budżetu do 2mln. ale za to wpowadził bym zmniejszanie budżetu dla
                drużyn które nie zdobędą okreslonej liczby pkt.(Wiem że to głupi pomysł ale
                akurat taki mi przyszedł do głowy). Pozdrowienia
                • Gość: dnl Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.pl 06.07.03, 21:32
                  Gość portalu: patrax napisał(a):

> Proponowałbym zniesienie sponsorów za pomysłem Karpia ale za to zwiększenie
                  > początkowego budżetu do 2mln. ale za to wpowadził bym zmniejszanie budżetu
                  dla
                  > drużyn które nie zdobędą okreslonej liczby pkt.(Wiem że to głupi pomysł ale
                  > akurat taki mi przyszedł do głowy). Pozdrowienia

Zupelnie sie z Tobą Patrax w tym momencie nie zgadzam.Moim zdaniem powinno byc
                  bez sponsorow ,a budzet powinno sie jeszcze zmniejszyc przy obecnych cenach do
                  24/25 mln.Wtedy gra zrobila by sie o wiele ciekawsza.Zapewne i składy by sie
                  znaczaco różniły.Zwiekszenie kasy od razu naprogu gry bylo by moim zdaniem
                  troche ... bezsensu....
                  • Gość: Patrax Sprostowanie dla dnl ! IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 00:20
                    Pisałem ten pomysł z taką myślą żeby zamienić sponsorów od których można było
                    zarobić bodajże 4mln. na większy budżet o 2 mln. co i tak było by krokiem
                    prowadzącym do celu jakim jest ogólne zmiejszenie budżetu. Pozdrowienia Dnl
                    • Gość: dnl hm...? IP: *.dzialdowonet.pl / 192.168.0.* 07.07.03, 13:57
                      A moim zdaniem nie powinno byc sponsorow i nie powinni nic za to dawac kasy ...
                      Mogli by jeszcze troche ując. ;)
                      Pozdro
          • kuti_master Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji 05.07.03, 14:24
            Gość portalu: KAZET napisał(a):

> Na temat klonow tyle napisano....ale moze sie zapytac prezesów, czy np
            > dwie...trzy drużyny...wydaje mi się, że jedna...to totolotek.
            > Ciekawe co prezesi na to.....

Człowieku totolotek to chyba jest jak masz pare drużyn, bierzesz z kolektury
            20kuponów, zakreślasz i wysyłasz...
            • Gość: m24 No i trenerzy IP: *.acn.waw.pl 06.07.03, 17:22
              prosze by wprowadzic trenerow.Dodac do kas klubowych z 2.5mln.Kazdy trener
              kosztowalby zaleznie od jego umiejetnosci np, Kasperczak 4.5mln , a Pala 1.5mln
              pzdr.
              ps.Z punktami to nie wiem jak ,wiec prosze pomyslcie!!
              • kuti_master Re: No i trenerzy 06.07.03, 17:58
                Ja preferuje jednak połączenie funkcji prezesowksich z trenerskimi, nie ufan
                obcym osobom :-)
              • Gość: grg Re: No i trenerzy IP: *.zdem.compaq.com 16.07.03, 18:10
                Dwa lata temu założyłem instalację do Astry 1,4. Zrobiłem na gazie 95 tys. km i
                naprawdę nic się nie działo. Trzeba tylko pamiętać o regularnej wymianie filtru
                gazu. Dynamika samochodu praktycznie nie zmieniła się, przy 60KM wyciągam do
                160 km/h. Średnie spalanie na trasie 8l/100km, co przy cenie gazu poniżej
                złotówki w okolicach Radomia wydatne wpływa na koszty eksploatacji. Porównując
                jakość benzyny na naszych stacjach do jakości gazu wydaje mi się, że
                bezpieczniej dla silnika jest tankować gaz
              • Gość: grg Re: No i trenerzy IP: *.zdem.compaq.com 16.07.03, 18:10
                A ja proponuję, żeby Pala kosztował 2,5 mln.
            • Gość: kazet Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 11:18
              chodzi mi o to, że przy jednym kuponie - np nie zaznaczysz kapitan - pomylki
              sie zdarzają i d....zbita. Było dużo takich postow, których prezesi chcieli co
              przeoczyli....i jaki byl lament na forum
              • Gość: matbli Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 18:17
                W Piłkarzykach nie ma kuponów;-)
        • Gość: Elvis Re: Prezesi! Zgłaszajcie tu pomysły do IV edycji IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.07.03, 11:22
          redakcja napisała:

> W sprawie kolonów redakcja podjęła decyzję, że zostanie wprowadzony anty-
          > klonowy paragraf w regulaminie, który umożliwi usuwanie drużyn założonych na
          te
          >
          > same dane i adres zamieszkania. Obecnie pracują nad tym nasi prawnicy.

Dane osobowe zawarte w portalu można zmieniac w czasie trwania gry. Łatwo
          będzie obejsc to rozwiazanie robiac pare kont na rozne dane a pod koniec
          rozrywek zmienic je na wlasne w najlepszej druzynie. Moze trzeba by bylo
          skopiowac te dane przed rozgrywkami i porownac na koniec rozgrywek. Rozumiem ze
          ktos moze zmienic adres ale imie i nazwisko jednoczenie.... zapis nie powinnien
          dotyczyc mlodych mezatek po okazaniu zaswiadczenia z urzedu stanu cywilnego ;)
          hahaha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka