Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002

03.12.01, 18:36
    Moi drodzy!
    Inicjatorzy akcji na polsat 'uwolnić orły' i wszyscy kibice-forumowicze.
    Chciałbym zabrać glos w sprawie meczów na żywo. Jeden z kretyńskich argumentów
    (dlatego kretyńskich, iż nietrafnych z racji NIEZROZUMIENIA podstaw związanych
    z definicją pewnych sformułowań oraz brakiem umiejętności logicznego
    rozumowania) mówi o tym, że mamy tu do czynienia z prawem wolnego rynku.
    Pomijając kwestie z tym związane proponuję spojrzeć na sprawę z takiego
    właśnie stanowiska i wyjść z założenia 'jak kapytalyzm to kapytalyzm', celem
    osiągnięcia praktycznych korzyści.

Nasze prawo do dokonywania wolnego wyboru oraz zdrowy rozsądek podpowiadają
    nam, że jako konsumenci nie powinniśmy wspierać producenta nieuczciwego (np.,
    łamiącego umowy i naginającego przepisy do aktualnych potrzeb), stosującego
    nieuczciwe (oraz nachalne) formy reklamy oferującego towar niskiej jakości
    (odpuśćmy eufemizmy i powiedzmy sobie wprost; 'gówno' ;) , i nie chodzi tu
    tylko o wspomniane już 'łyse blondynki' ale przede wszystkim o jakość relacji
    sportowych wraz z poziomem komentatorów dorównującym nawet największym tuzom
    tvp).... itd. Te, jak i wiele innych przyczyn nie przemawiają za 'zamówieniem
    dekodera polszmatu'. Prawo rynku (jeśli w ogóle można o czymś taki mówić w
    przypadku monopolistów(patrz; przyznanie koncesji rzeczonej firmie przez coś o
    nazwie krrtv)) pozwala odrzucić tego rodzaju ofertę na rzecz innej i tym samym
    (powtarzam, teoretycznie (!) - w rzeczywiście wolnorynkowej sytuacji)
    wyeliminować producenta oferującego niechciane usługi czy marny towar.

Ale do rzeczy,
    PROPONUJĘ ABY W TYM WĄTKU WPISYWAĆ WSZYSTKIE ZNANE (jak i jeszcze nieodkryte;)
    SPOSOBY OGLĄDANIA MŚ NA ŻYWO BEZ POMOCY PANA SOLOŻA (tego hitlera polskich
    mediów (populisty łamiącego prawo, ogarniającego umysły mas sieczką,
    występującemu przeciw interesowi narodu w imię swoich osobistych ambicji;)))))

Na początek:
    Kolega dude pisał w innym wątku o telewizji kuwejckiej dostępnej w cyfrze
    (którą mam szczęście posiadać właśnie z racji relacji piłkarskich w 'anal +',
    wiec ucieszyło mnie to niezmiernie) oraz o czeskiej normalnie dostępnej 'z
    powietrza' na południu polski. Wszystkim niechętnym nauce arabskiego lub
    nieżyczliwie nastawionym wobec (moim zdanie pięknego) języka naszych braci z
    południa przypominam, że współczesna technika pozwala nam (niesamowity
    wynalazek) ściszyć głos odbiornika tv i np. zastąpić go głosem radiowym, np.
    pana zimocha z pr.I polskiego radia (całkowicie niezorientowanym;))
    podpowiadam; 092, 05 ukfu oraz na falach długich oraz na platformach cyfrowych
    i drogą satelitarną)

Podawajcie kolejne możliwości.. co z talerzami satelitarnymi? A niemcy?? - na
    pewno będą puszczać, piszcie i podawajcie jak najwięcej szczegółów, żeby
    WSZYSCY W CAŁYM KRAJU (a może i poza?) mogli sobie zorganizować relację

Pzdr
    Przepraszam że się tak rozwlekłem
    Obserwuj wątek
      • zbyszko ps 03.12.01, 18:39
        piszcie wwzystko co wiecie! (i nie tylko o meczach polaków)

pzdr
        • Gość: Dexy's Re: ps IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 19:16
          Ja jak chce obejrzec jakis mecz w rozgrywkach ktore transmituje polsat np. na
          RTLu czy ZDFie zastaje tam glos komentatora i czarny obraz. Moze tak jest tylko
          na cyfrze, ale boje sie ze tak bedzie tez podczas mundialu.
          pozdr.
          • zbyszko Re: ps 03.12.01, 23:57
            naprawdę???

trzeba by to sprawdzić

ja oglądałem tam mecze kodowane przez wizję i było spox, np armenia-polska na
            ormiańskiej telewizji :)) śmieszne to było , tym bardziej, że obraz był
            opóźniony w stosunku do głosu zimocha z radia i gość mi komentował z kilku
            sekundowym wyprzedzeniem niby jasnowidz jakiś :)))
            • Gość: Dexy's Re: ps IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 19:38
              Akurat Arm-Pol tez ogladalem na cyfrze ale LM nigdy niemoge obejrzec na RTL-u.
              Nie wiem dlaczego . Tak samo z losowaniem MS.
              pozdr.
      • Gość: toler ARD/ZDF IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 03.12.01, 19:15
        ...zgodnie z umowa pokaza ARD/ZDF conajmniej 24 spotkania..wszystkie
        mecze "niemieckie", otwarcie, oba polfinaly i final...

Stacje beda miala prawo wyboru tzw. "meczu dnia"..
        mecze beda "live" 8:30, 11:00, 13:30 (13:00)

pozdr.
        • Gość: kibol Re: ARD/ZDF IP: 212.244.173.* 11.12.01, 15:50
          Zgadza się. W Niemczech prawa do transmisji z mistrzostw posiada kodowana
          Premiere. Ale operatorzy publicznych ARD i ZDF mają zagwarantowane przynajmniej
          24 spotkania. Wg planów transmisyjnych wśród tych 24 meczów znajdą się dwa z
          udziałem Polaków : z Koreą i Portugalią.
          • Gość: kriss Re: ARD/ZDF IP: *.brynow.tdmedia.pl 13.12.01, 13:04
            piszecie, ze ARD/ZDF dostepne beda z Eutelsata. A Atstra?
      • Gość: MICHU Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 21:08
        Całe mistrzostwa beda dostepne we francuskiej TF1 - dla posiadaczy kablówki.
        • Gość: Crotalus Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.pl 03.12.01, 21:46
          Gość portalu: MICHU napisał(a):

> Całe mistrzostwa beda dostepne we francuskiej TF1 - dla posiadaczy kablówki.

Jakiej kablówki. Kiedyś TF1 było na Aster Shity, a teraz go skasowali.
          • Gość: paragon TF1 do kabla !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.12.01, 00:49
            Proponuje zasypać UPC czy Aster prośbami o TF1. W końcu płaci się im za kabel
            pieniądze i można czegoś rządać w zamian. Propozycja 2. Ide o zakład, że na
            wiosne dekoder Polsatu będzie można kupić u ruskich na lewo. Zarobi Sasza a nie
            Solorz.
            • Gość: paragon PS IP: *.chello.pl 04.12.01, 01:02
              Jakie z resztą prośby. ŻĄDAMY TF1 !!!!
              • campo W Czechach CT1 i CT2 04.12.01, 08:23
                Jeżeli ktoś mieszka ok 200 km((np woj. śląskie)od granicy z Czechami to nie
                powinien miec problemów ze złapaniem czeskiej TV. Oni mają cholernie mocne
                nadajniki, zwłaszcza CT1(nasza TVP1) Mistrzostwa bedą pokazywane w dwóch (CT1 i
                CT2)państwowych kanałach. Do odbioru wystarczy kawałek zwykłej anteny z
                zasilaczem.
                Tak samo na Słowacji( telewizja państwowa), z tym że tu nadajniki są niestety
                słabsze...
                Mozna sobie zaplanować urlop w Czechach, lub na Slowacji, knajp z tv i zimnym
                dobrym piwem na pewno jest sporo:-)))

Oprocz tego na pewno na satelicie MS pokazywac będą stacje arabskie, tureckie,
                tak więc jest szansa że gdzies bedzie dalo sie obejrzec mecze naszej repy.

Pozdr.
                • Gość: Jaro Re: W Portugalskiej RTP IP: *.*.*.* 04.12.01, 08:57
                  pokazywali eliminacje to może będą i finały...
                • Gość: ryjek Re: W Czechach CT1 i CT2 IP: 213.134.142.* 04.12.01, 08:58
                  Mam proste rozwiązanie.
                  Wysyłajcie listy do swoich operatorów kablówek (ja już to zrobiłem), żeby
                  zorientowali się, które niekodowane kanały transmitują mecze (najlepiej
                  portugalskie, amerykańskie itp.) i żeby je włączyli do pakietu. Przecież to dla
                  nich super interes - ta kablówka, która będzie miała takie kanały na 2 miesiące
                  przed mistrzostwami wykosi konkurencję (takie tanie "prawa do transmisji")- i
                  tak własnie trzeba to argumentować. pozdrawiam kibiców
                • zbyszko Re: W Czechach CT1 i CT2 04.12.01, 13:01
                  campo, to jak u mnie (w centrum) nic sie nie da przez przez kable i cyfre to
                  zwalam sie do ciebie na czeską tv (z kumplami ;P

.... a może istnieje taka antena, która tu umnie łyknie ta stację????... raczej
                  nie :(( bo czesi chyba nadaja z wielu mniejszych anten, ze w zgledu na góry czy
                  jakoś tam - tak mi się wydaje... w kazdym razie dgyby byla taka możliwość mogę
                  przepłacić wielokrotność sumy za debikoder polszmaty

ludzie, a tak na serio to czy wiecie coś wiecej na temat satelitów astra i
                  hotbird??? ja mam na dachu stary tależ nieużywany, bo mnie nie interesowały te
                  kanały... ale jakby tam coś było to może udało by sie to uruchomić... z tego co
                  wiem , to sporo ludzi a tależe i jest to chyba taniocha... gdyby coś tam
                  puszczano dajcie znak (ja nawet nie wiem co za kanały tam teraz chodzą)

..szkoda że zlikwidowali (to chyba te sku-iele z krritv) u nas ostankino - to
                  była zayebista stacja :) no i puszczali mecze... ale to bvyło dawno :(
                • pc Re: W Czechach CT1 i CT2 04.12.01, 15:13
                  szkoda ze MS (przynajmniej poczatek) beda jednak w
                  terminie sesjij egazaminacyjnej... tak wiec - nie da
                  sie wziac urlopu :( no chyba zeby z gory odlozyc
                  egzaminy na wrzesien :)

ja tam nie mam zamiaru kupowac tego syfu (Poszmat) i na
                  pewno znajde jakis sposob... tylko ze jeszcze nie wiem
                  jaki :(

Pozdr.
          • Gość: MICHU Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: 192.168.0.* 04.12.01, 09:00
            w Poznaniu w kablówkach (WTK , COMA) jest TF1
            • pc Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 04.12.01, 15:09
              znalazlem gdzies w internecie informacje ze TF1 bedzie
              pokazywac mecze nie na swoim kanala, ale na francuskim
              Eurosporcie, czyli tez kodowane... niestety...:(

• Gość: MICHU Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: 192.168.0.* 04.12.01, 15:58
                pc napisał(a):

> znalazlem gdzies w internecie informacje ze TF1 bedzie
                > pokazywac mecze nie na swoim kanala, ale na francuskim
                > Eurosporcie, czyli tez kodowane... niestety...:(

cholera , to by było fatalnie... już myslałem ,że mam kłopot z głowy :((

• Gość: pa Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.chello.pl 04.12.01, 23:52
      • Gość: Sz-n Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: 213.77.101.* 04.12.01, 15:21
        nie wiem czy Rtp bedzie pokazywalo Ms 2002 ja mam ten kanal w kablowce.Ja mam
        ten kanal w kablowce faktycznie pokazywali wszystkie mecze Portugali w
        eliminacjach ale obawiam sie ze zrobia tak jak Rai ze zakoduja droge
        satelitarna.Po za tym jest kilka Rtp tak jak Tve
      • Gość: PIC Badzmy beszczelni : Gdzie można kupić lewy dekoder IP: *.chello.pl 04.12.01, 19:53
        Jak wiecie wszystko co zostało zakodowane mozna zawsze odkodować tylko trzeba
        odpowiedniego speca.
        • Gość: kostor Re: Badzmy beszczelni : Gdzie można kupić lewy dekoder IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.12.01, 20:06
          to proste trzeba szukać w telewizjach krajów których nie będzie na
          mistrzostwach, np grecji. są jakies greckie na cyfrze, pozatym jest dubaj sport
          w którym kiedyś oglądałem mecz monako- chyba z widzewem i polska- holandia
          przed eliminacjami. może wspomniana elewizja armeńska, kto wie myslę ze coś sie
          znajdzie.
      • Gość: Emperor Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 02:18
        Ludzie nie dajcie umrzeć temu wątkowi, nie dajcie mu spaść. Na pewno znajdą się
        sposoby by te mistrzostwa zobaczyć bez dekodera polshitu. Im bliżej czerwca tym
        więcej bedzie się dało dowiedzieć na ten temat. Posiadacze komputerowych
        tunerów TV, co wy macie do powiedzenia w tym temacie. Wiem jak łatwo odkodowuje
        się C+ czy Raisport na komputerach, może polshit również ?
        Ludzie popytajcie na czatach lub boardach kolegów z innych krajów. Wypytajcie
        jak to bedzie u nich. Może jakieś kanały zagraniczne da się obejrzeć u nas w
        kablu lub sacie. Ten wątek dopiero się rozkręca, do MŚ jeszcze dużo czasu, ale
        już teraz nie dajmy złudzeń Solorzowi, że chociaż osramy ten jego dekoder.
        • Gość: harry Popieram akcję!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 05.12.01, 02:36
          .....i włączam się aktywnie poszukując sposobów wykiwania Solorza z Polszmatu.
          • Gość: fatality Czeska Nova IP: *.pkp.wroc.pl 05.12.01, 02:45
            Czeska telewizja Nova będzie pokazywać całe mistrzostwa. pozdr
            • Gość: the_foe Re: Czeska Nova IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 01:55
              to w końcu na CT1, CT2 czy na Novej? Mi tam rybka mam wszystkie trzy, ale
              wolałbym wiedzieć...
              • Gość: fatality Re: Czeska Nova IP: *.pkp.wroc.pl 06.12.01, 11:42
                CT1 i CT2 są państwowe,a Nova jest stacją prywatną.Mistrzostwa będą tu i tu :-))
                • campo Re: Czeska Nova 06.12.01, 16:38
                  Dziwne, jeszcze do niedawna mistrzostwa miała pokazywać państwowa TV (CT1 i
                  CT2). A zreszta to żadna róznica, bo to jest stacja niekodowana i ma równie
                  mocny sygnał co CT1, ktory mozna lapać na zwykłej antenie z zasilaczem.

Pozdr.
      • Gość: kuba Polska - Korea i Polska - Portugalia IP: *.pik.gliwice.pl 07.12.01, 08:06
        Na ZDF/ARD o 13:30 czasu naszego.
        Mecze te zostały wytypowane do meczów dnia przez Niemieckie stacje. I bedzie
        można obejrzeć je nawet na zwykłej Astrze(analog) nie wspominając o kablówkach
        czy wizjach/cyfrach.
        • campo Portugalska RTP dostępna na Hotbirdzie 07.12.01, 16:53
          Dowiedziałem się od kolegi że MS ma podobno transmitować portugalska stacja RTP.
          Jezeli to prawda, to byłoby super,bo dostepna jest bez problemu na satelicie
          Hotbird.

Na oficjalnej stronie tej stacji www.rtp.pt/ jest takie info:

Espaço dedicado ŕs transmissőes dos melhores jogos de futebol nacional e
          internacional (1Ş Liga, Liga dos Campeőes, Taça UEFA e Mundial 2002 entre
          outros). A emoçăo e fascínio do desporto rei é aqui na RTP.

Niestety nie znam portugalskiego, ale z tego co się domyslam, stacja RTP będzie
          transmitowała MS 2002!
          Może ktoś z was zna potrugalski?

Pozdrawiam
      • Gość: Dan Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.wise.edt.ericsson.se 11.12.01, 13:00
        Witam!
        Przypuszczam, ze szwedzka TV: SV1 i/lub SV2 beda pokazywac cale Mistrzostwa
        Swiata. Pokazywali losowanie. Wiem, ze to niewiele pomoze 99,99% ludzi w
        Polsce, bo nikt nie sciaga tego u nas, ale ...
        Jest taka mozliwosc:
        1. Przyjechac do Szwecji samochodem z telewizorem i zwykla antena.
        2. Postawic na jakims parkingu na odludziu (na kazdym sa gniazdka na 220V) do
        ladowania akumulatorow samochodow za darmo!
        3. W Szwecji mozna rozbijac namiot w dowolnym miejscu bez zadnych pozwolen,
        oplat, itd., byle nie smiecic.
        4. No i trzeba cos jesc i/lub pic.

Pozdrawiam - Daniel
      • znawca Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 11.12.01, 13:26
        Uprzejmie informuję, że MŚ będą nadawane w Polsacie.

pozdrawiam
        • Gość: Dan Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.wise.edt.ericsson.se 11.12.01, 14:48
          Potwierdzone ze Szwecji (dzwonilem do dzialu sportowego szwedzkiej TV):
          SV1 (ogolnie dostepny kanal w Szwecji) - 22 mecze na zywo
          SV4 (ogolnie dostepny kanal w Szwecji) - 22 mecze na zywo
          SV1 i/lub SV4 bedzie wieczorem retransmitowac pozostale 20 spotkan!

P.S. Rozumiem Cie zNAWCO! Sprzedajesz anteny pOLSATU w jakiejs miescinie i
          probujesz zarobic na zycie, ale poniewaz sprzedajesz takie g... ktorego nikt
          nie kupuje, macz czas na spamowanie FORUM i ogladanie sportu na pOLSACIE i
          wydaje Ci sie, ze masz na ten temat jakies pojecie! Ogladaj dalej pOLSAT, a ja
          poszukam namiarow na satelite nadajacego szwedzka TV, dla WSPANIALYCH KIBOLI w
          POLSCE, ktorych nie stac na kupowanie nastepnego "talerza"!
          • znawca Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 11.12.01, 15:33
            Gość portalu: Dan napisał(a):

> P.S. Rozumiem Cie zNAWCO! Sprzedajesz anteny pOLSATU w jakiejs miescinie i
            > probujesz zarobic na zycie, ale poniewaz sprzedajesz takie g... ktorego nikt
            > nie kupuje, macz czas na spamowanie FORUM i ogladanie sportu na pOLSACIE i
            > wydaje Ci sie, ze masz na ten temat jakies pojecie!

Ta mała mieścina to Warszawa, stolica Polski. Nie sprzedaje Polsatu, ale śmieszy
            Mnie wasza psychoza. Jeżeli reprezentacja znaczy dla was tak dużo to
            zaoszczędźcie te parę złotych i po sprawie. Każdy by tylko chciał naoglądać się
            na krzywy ryj. Lepiej wydać na alkohol niż na kadrę, co?

> Ogladaj dalej pOLSAT, a ja
            > poszukam namiarow na satelite nadajacego szwedzka TV, dla WSPANIALYCH KIBOLI w
            > POLSCE, ktorych nie stac na kupowanie nastepnego "talerza"!

WSPANIALI KIBOLE - śmieszny jesteś człowieku. Każdy ma kupę kasy tylko ją wydaję
            na pierdoły.

bez pzdr
            • Gość: Dan Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.wise.edt.ericsson.se 11.12.01, 16:27
              Gość portalu: Dan napisał(a):

> P.S. Rozumiem Cie zNAWCO! Sprzedajesz anteny pOLSATU w jakiejs miescinie i
              > probujesz zarobic na zycie, ale poniewaz sprzedajesz takie g... ktorego nikt
              > nie kupuje, macz czas na spamowanie FORUM i ogladanie sportu na pOLSACIE i
              > wydaje Ci sie, ze masz na ten temat jakies pojecie!

Ta mała mieścina to Warszawa, stolica Polski. Nie sprzedaje Polsatu, ale
              śmieszy
              Mnie wasza psychoza. Jeżeli reprezentacja znaczy dla was tak dużo to
              zaoszczędźcie te parę złotych i po sprawie. Każdy by tylko chciał naoglądać się
              na krzywy ryj. Lepiej wydać na alkohol niż na kadrę, co?

> Ogladaj dalej pOLSAT, a ja
              > poszukam namiarow na satelite nadajacego szwedzka TV, dla WSPANIALYCH KIBOLI
              w
              > POLSCE, ktorych nie stac na kupowanie nastepnego "talerza"!

WSPANIALI KIBOLE - śmieszny jesteś człowieku. Każdy ma kupę kasy tylko ją
              wydaję
              na pierdoły.

bez pzdr
            • Gość: Dan Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.wise.edt.ericsson.se 11.12.01, 16:39
              Jeżeli reprezentacja znaczy dla was tak dużo to zaoszczędźcie te parę złotych i
              po sprawie. Każdy by tylko chciał naoglądać się na krzywy ryj. Lepiej wydać na
              alkohol niż na kadrę, co?

Tak reprezentacja znaczy duzo, ale na mecze repreznetacji mozna isc do
              znajomych ktorzy kupili pOLSAT. A jak chcesz ogladac cale mistrzostwa, to
              musisz sobie sam kupic pOLSAT, jak masz kase, a jak nie, to musisz kombinowac!
              I nie badz smieszny, wydawanie na dekoder pOLSATU nie przyniesie zadnych
              korzysci kadrze, a napelni kieszenie wlascicieli pOLSATU i wlascicieli sklepow
              z tymi dekoderami.
              Ale co ja z toba bede dewagowal - przepraszam za brzydkie slow (nie chcialem
              Cie obrazic).
              zNAWCO - gdzie tY zyjesz "czlowieku" - kazdy ma kupe kasy???????????. Ty chyba
              jestes chory na umysle. Moze w Warszawie, ale nie w reszcie Polski. A tym
              bardziej, ludziom ktorzy nie zawsze maja na chleb nalezy sie chwila
              przyjemnosci i radosci z ogladania sukcesow polskiej druzyny, ale co ktos/cos
              taki jak Ty moze to zrozumiec.

Ostatnia sprawa: masz kase na kupienie pOLSATU - swietnie ale ten watek jest
              przeznaczony dla tych , ktorzy tak kasy nie maja, wiec spadowa, gosciu!
              • Gość: zbyszko Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 15:20
                masz rację dan, ale mam jedną uwagę... to nie jest jedynie kwestia pieniędzy a
                raczej pewnych zasad... to nie jest wątek dla ludzi bez kasy ale dla wszystkich
                (no z wyjątkiem fanów polsatu.. takich jak znawca)... zapewniam cie, ze są
                ludzie 'z kasą' którzy i tak nie kupią tego gówna
                pzdro!
              • Gość: Dan Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.wise.edt.ericsson.se 13.12.01, 14:03
                Dobra: potwierdzone. Szwedzka SV1 pokaze bezposrednio 22 mecze. Rowniez 22
                mecze pokaze SV4. Oba kanaly sa ogolnodostepne w Szwecji. 20 pozostalych meczy
                pokaze platna TV, ale pozniej te 20 meczy bedzie retransmitowanych wieczorem na
                SV1 i/lub SV4.

CYTAT:
                Swedish Television will be broadcasting 22 games and TV4 will also be
                broadcasting 22. The rest 20 games is broadcasted in pay perview.

Yes they will be deleyed and broadcasted in the evening.

Telewizje szwedzka TV4 mozna ogladac w telewizji kablowej ASTER CITY z
                Warszawie! Nie wiem jeszcze z jakiego satelity!
                Jak sie dowiem - dam znac. Wtedy na mistrzostw przekrecicie sobie antene
                odpowiednio.
                Co do szwedzkiej TV1 to na razie nie wiem jak ja ogladac w Polsce.

Z tych cytatow na gorze wynika, ze okolo 32 meczy (polowa) bedzie pokazywana na
                zywo i z retransmisji na TV4.

Pozdrawiam - Dan
      • pc watek TVE 12.12.01, 11:55
        W sprawie TVE... no coz... na ich stronie

rtve.es

nie ma wogole zadnego kontaktu ... na pierwszy rzut oka
        przynajmniej ...
        troche poszperalem i znalazlem maila do dyrekcji TVEi
        (TVE internationa,l, czyli ten program dostepny w
        naszych kablowkach itp).
        dir_internacional.tve@rtve.es - niech ktos
        sprobuje cos tam wyslac... mi nie odpisali :( Nawet nie
        wiem, czy mail poszedl od razu do /dev/null, ale jezeli
        ktos moglby, to moze sprobowac. Moze beda mieli lepszy
        humor?

Pozdr.
        • Gość: ryjek Wiadomość dla mieszkańców wschodniej Polski IP: 213.134.142.* 12.12.01, 13:35
          Podawałem to już w innym wątku.
          Zapytałem się ukraińców na czacie jaka telewizja za darmo bedzie pokazywała MS
          u nich. Dostałem odpowiedż że kanał "1+1" labo kanał "UE 1". Jak im
          powiedziałem, że u nas impreza będzie kodowana przez Polsat, to najpierw nie
          mogli uwierzyć - powiedzieli że u nich byłaby rewolucja - a potem mnie
          wyśmiali. Co ciekawe wszyscy wiedzieli co prezentuje Polsat.... i bardzo lubią
          ten kanał...może Solorz powinien się tam przenieść he he...miał by fanów... i
          rewolucję - mógłby uruchomić kanał informacyjny pt. polsat 24h, pozdrawiam
      • zbyszko dobre wieści z Niemiecna temat kodowania ard i zdf 12.12.01, 17:16
        W gazecie napisali, cytuję:

'ARD i ZDF pokażą dwa mecze grupowe reprezentacji Polski podczas MŚ 2002: z
        Koreą i Portugalią. Dzięki temu posiadacze anten satelitarnych i abonenci
        niektórych telewizji kablowych będą mogli obejrzeć mecze Polaków na żywo.
        Polsat planuje pokazanie spotkań naszej grupy eliminacyjnej w kanale
        ogólnodostępnym tylko z odtworzenia

Przyszłoroczne mistrzostwa świata można nazwać przełomowymi w kategoriach
        transmisji telewizyjnych. Dotychczas prawa do pokazywania meczów miały zawsze
        stacje publiczne. Naciski stacji prywatnych, w tym niemieckiego magnata
        telewizyjnego Leo Kircha, którego płatna platforma Premiere World będzie
        bezpośrednio transmitować wszystkie mecze MŚ, sprawiły, że po raz pierwszy
        prawa do transmisji znalazły się na wolnym rynku. W Polsce wyścig o możliwość
        transmisji z Korei i Japonii, który rozstrzygnął się na długo, zanim nasza
        narodowa drużyna awansowała do finałów MŚ wygrał Polsat. Właściciel stacji
        zamierza mecze Polaków pokazać wyłącznie w cyfrowym kanale Polsat Sport,
        widzowie mający dostęp tylko do ogólnodostępnych kanałów Polsatu musieliby
        zadowolić się retransmisjami.

Nadzieja na bezpośrednie obserwowanie zmagań Dudka, Hajty i Olisadebe w Korei
        przyszła z Niemiec. Publiczne stacje ARD i ZDF ogłosiły niedawno program
        relacji z przyszłorocznych MŚ. Niemcy pokażą oczywiście mecze własnej drużyny,
        mecz otwarcia mistrzostw i finał, wśród transmisji 15 spotkań grupowych
        znalazły się dwa mecze Polaków: pojedynek z Koreą Południową pokaże ZDF o
        13.30, sześć dni później w ARD o tej samej porze mecz z Portugalią. - MOGĘ
        ZAPEWNIĆ WIDZÓW W POLSCE, ŻE WSZYSTKIE TRANSMISJE W NASZYCH STACJACH BĘDĄ
        OGÓLNODOSTĘPNE - POWIEDZIAŁA GAZECIE" ANNE ENDERS Z CENTRALI ARD W KOLONII. -
        KODOWANIE NIE WCHODZI W GRĘ.

Transmisje w niemieckich programach obejrzą posiadacze anten odbierających
        przekaz z satelity Eutelsat (ARD - pasmo 11604, ZDF - pasmo 11054; polaryzacja
        H) oraz abonenci tych sieci kablowych, które w swojej ofercie uwzględniły ARD i
        ZDF lub jeden z tych kanałów (patrz ramka). W Polsce ponad 4 miliony
        gospodarstw domowych ma dostęp do telewizji kablowej. Oferta poszczególnych
        dostawców jest zróżnicowana. Przedstawiciele telewizji kablowych tłumaczą to
        różnym zainteresowaniem poszczególnymi kanałami w regionach Polski. - Wiadomo,
        że w Szczecinie czy Wrocławiu większą popularnością cieszą się stacje
        niemieckie, a na południu Polski czeskie - wyjaśnia rzecznik UPC, największego
        operatora telewizji kablowej w Polsce, Dorota Zawadzka. - Analizujemy
        preferencje naszych widzów i jeśli okaże się, że kanały niemieckie wzbudzą
        większe zainteresowanie, rozważymy włączenie je do naszej oferty.

Adam Banaszkiewicz (11-12-01 18:39)
        Gdzie można obecnie obejrzeć ARD i ZDF w sieciach UPC:

ARD i ZDF: Szczecin (lewobrzeżne UPC), Stargard Szczeciński, Chęciny

ARD: Gryfino, Szczecin (lewobrzeżne UPC - SM Śródmieście), Warszawa, Mińsk
        Mazowiecki, Konstancin, Lachtorzew, Marki, Piaseczno, Ząbki, Zielonka, Będzin,
        Bieruń, Brzeszcze, Bytom, Chorzów, Czeladź, Częstochowa, Dąbrowa Górnicza,
        Gliwice, Katowice, Kęty, Knurów, Lędziny, Łaziska, Mikołów, Piekary Śląskie,
        Pszczyna, Pszów, Radlin, Ruda Śląska, Rybnik, Rydułtowy, Siemianowice, Syców,
        Tychy, Ustroń, Wodzisław, Zabrze, Zawiercie, Żory, Krzeszowice, Sucha
        Beskidzka, Trzebinia, Zakopane

ZDF: Bydgoszcz, Łuków, Rejowiec, Wierzbica,

Program transmisji MŚ w ARD i ZDF (wybrane mecze):

31. maja: mecz otwarcia Senegal - Francja (ARD, 13.30)

1. czerwca: Niemcy - Arabia Saudyjska (ARD, 13.30)

2. czerwca: Anglia - Szwecja (ZDF, 11.30)

4. czerwca: Polska - Korea Południowa (ZDF, 13.30)

5. czerwca: Niemcy - Irlandia (ZDF, 13.30)

10. czerwca: Polska - Portugalia (ARD, 13.30)

11. czerwca: Niemcy - Kamerun (ZDF, 13.30)

30. czerwca: Finał (ZDF, 13.00)'

[koniec cytatu]

źródło: wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=600812&dzial=010400
        • Gość: zbyszko Re: dobre wieści z Niemiecna temat kodowania ard i zdf IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 23:45
          no ale wsumie nikt nic nie wie:

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=602341&dzial=010400

...a listkiewicz mydli oczy... że niby to nie ich sprawa????? bzdura! a moż
          mają z panem bońkiem w tym jakiś interes??? nie jestem zwolennikiem teorii
          spiskowych ale jak inacze interpretować tego rodzaju demagogie??????????

pzdr
          • znawca Re: dobre wieści z Niemiecna temat kodowania ard i zdf 13.12.01, 09:02
            Gość portalu: zbyszko napisał(a):

> ...a listkiewicz mydli oczy... że niby to nie ich sprawa????? bzdura! a moż
            > mają z panem bońkiem w tym jakiś interes??? nie jestem zwolennikiem teorii
            > spiskowych ale jak inacze interpretować tego rodzaju demagogie??????????

Że niby ty nie jesteś zwolennikiem teorii spiskowych??? Ty jesteś jedną wielką
            obsesją prześladowczą. Ewentualnie masz jakiś kompleks Bońka i Listkiewicza, bo
            na okrągło o Nich piszesz. To, że koleś jest kibicem Polonii nie oznacza, że
            powinieneś Go winić za całe zło tego świata.
            • Gość: zbyszko do tego ćwierćgłówka powyżej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 16:05
              twój problem jest o wiele poważniejszy niż sie tu niektórym wydaje...
              moim zdaniem powinieneś iść na jakąś terapię.. choć to to może niewystarczyć

ps
              do innych:
              bardzo mnie rozsmieszyło to że jestem kibicem polonii... bo to akurat jest
              zespoł , który darze największą możliwą (jeśli chodzi o zespoły oczywiście)
              antypatią..... także o bońku i listkiewiczu pisze chyba poraz pierwszy... no
              ale cóż taki już jest ten biedaczek: wtyka ludziom w usta słowa innych i nigdy
              nie wypowiada się na temat... to cześć jego metody wq-iania forumowiczów.... ja
              ze swej strony postaram się go ignorować (w miare możliwości)
      • Gość: jojo Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.proxy.aol.com 13.12.01, 00:17
        zbyszko napisał(a):

> Moi drodzy!
        > Inicjatorzy akcji na polsat 'uwolnić orły' i wszyscy kibice-forumowicze.
        > Chciałbym zabrać glos w sprawie meczów na żywo. Jeden z kretyńskich argumentów
        > (dlatego kretyńskich, iż nietrafnych z racji NIEZROZUMIENIA podstaw związanych
        > z definicją pewnych sformułowań oraz brakiem umiejętności logicznego
        > rozumowania) mówi o tym, że mamy tu do czynienia z prawem wolnego rynku.
        > Pomijając kwestie z tym związane proponuję spojrzeć na sprawę z takiego
        > właśnie stanowiska i wyjść z założenia 'jak kapytalyzm to kapytalyzm', celem
        > osiągnięcia praktycznych korzyści.
        >
        > Nasze prawo do dokonywania wolnego wyboru oraz zdrowy rozsądek podpowiadają
        > nam, że jako konsumenci nie powinniśmy wspierać producenta nieuczciwego (np.,
        > łamiącego umowy i naginającego przepisy do aktualnych potrzeb), stosującego
        > nieuczciwe (oraz nachalne) formy reklamy oferującego towar niskiej jakości
        > (odpuśćmy eufemizmy i powiedzmy sobie wprost; 'gówno' ;) , i nie chodzi tu
        > tylko o wspomniane już 'łyse blondynki' ale przede wszystkim o jakość relacji
        > sportowych wraz z poziomem komentatorów dorównującym nawet największym tuzom
        > tvp).... itd. Te, jak i wiele innych przyczyn nie przemawiają za 'zamówieniem
        > dekodera polszmatu'. Prawo rynku (jeśli w ogóle można o czymś taki mówić w
        > przypadku monopolistów(patrz; przyznanie koncesji rzeczonej firmie przez coś o
        > nazwie krrtv)) pozwala odrzucić tego rodzaju ofertę na rzecz innej i tym samym
        > (powtarzam, teoretycznie (!) - w rzeczywiście wolnorynkowej sytuacji)
        > wyeliminować producenta oferującego niechciane usługi czy marny towar.
        >
        > Ale do rzeczy,
        > PROPONUJĘ ABY W TYM WĄTKU WPISYWAĆ WSZYSTKIE ZNANE (jak i jeszcze nieodkryte;)
        > SPOSOBY OGLĄDANIA MŚ NA ŻYWO BEZ POMOCY PANA SOLOŻA (tego hitlera polskich
        > mediów (populisty łamiącego prawo, ogarniającego umysły mas sieczką,
        > występującemu przeciw interesowi narodu w imię swoich osobistych ambicji;)))))
        >
        > Na początek:
        > Kolega dude pisał w innym wątku o telewizji kuwejckiej dostępnej w cyfrze
        > (którą mam szczęście posiadać właśnie z racji relacji piłkarskich w 'anal +',
        > wiec ucieszyło mnie to niezmiernie) oraz o czeskiej normalnie dostępnej 'z
        > powietrza' na południu polski. Wszystkim niechętnym nauce arabskiego lub
        > nieżyczliwie nastawionym wobec (moim zdanie pięknego) języka naszych braci z
        > południa przypominam, że współczesna technika pozwala nam (niesamowity
        > wynalazek) ściszyć głos odbiornika tv i np. zastąpić go głosem radiowym, np.
        > pana zimocha z pr.I polskiego radia (całkowicie niezorientowanym;))
        > podpowiadam; 092, 05 ukfu oraz na falach długich oraz na platformach cyfrowych
        > i drogą satelitarną)
        >
        >
        > Podawajcie kolejne możliwości.. co z talerzami satelitarnymi? A niemcy?? - na
        > pewno będą puszczać, piszcie i podawajcie jak najwięcej szczegółów, żeby
        > WSZYSCY W CAŁYM KRAJU (a może i poza?) mogli sobie zorganizować relację
        >
        > Pzdr
        > Przepraszam że się tak rozwlekłem

jec so na Korea pulnoc tam obejzysz na rzywo pszes border pszes lornnetkem
        • Gość: robrod Szwedzka TV4 IP: *.sfa.se 13.12.01, 14:32
          TV 4 Szwecja mozna ogladac w sieciach kablowych niektorych miast np. w Zielonej Gorze. Program
          jest niekodowny, takze mozna go tez odbierac przez wlasna satelite.

Grupp A
          1. Frankrike
          2. Senegal
          3. Uruguay
          4. Danmark
          6 juni 13.30, Daegu
          Danmark-Senegal TV4
          11 juni 08.30, Incheon
          Danmark-Frankrike TV4
          11 juni 08.30, Suwon
          Senegal-Uruguay TV4

Grupp B
          1. Spanien
          2. Slovenien
          3. Paraguay
          4. Sydafrika
          2 juni 09.30, Busan
          Paraguay-Sydafrika TV4
          2 juni 13.30, Gwangju
          Spanien-Slovenien TV4

12 juni 12.20, Daejeon
          Sydafrika-Spanien TV4
          12 juni, 13.30, Seogwipo
          Slovenien-Paraguay TV4

Grupp C
          1. Brasilien
          2. Turkiet
          3. Kina
          4. Costa Rica

4 juni 08.30, Gwanju
          Kina-Costa Rica TV4

9 juni 11.00, Incheon
          Costa Rica-Turkiet TV4

Grupp D
          1. Sydkorea
          2. Polen
          3. USA
          4. Portugal

14 juni 13.30, Incheon
          Portugal-Sydkorea TV4
          14 juni 13.30, Daejeon
          Polen-USA TV4

Grupp E
          1. Tyskland
          2. Saudiarabien
          3. Irland
          4. Kamerun
          1 juni 08.30, Niigata
          Irland-Kamerun TV4

5 juni 13.30, Ibaraki
          Tyskland-Irland TV4

Grupp F
          1. Argentina
          2. Nigeria
          3. England
          4. Sverige
          7 juni 08.30, Kobe
          Sverige-Nigeria TV4

Grupp G
          1. Italien
          2. Ecuador
          3. Kroatien
          4. Mexico

3 juni 13.30, Sapporo
          Italien-Ecuador TV4
          8 juni 11.00, Ibaraki
          Italien-Kroatien TV4

Grupp H
          1. Japan
          2. Belgien
          3. Ryssland
          4. Tunisien

10 juni 11.00, Oita
          Tunisien-BelgienTV4

Ĺttondelsfinaler
          1. 15 juni 08.30, Seogwipo
          1:an grupp E - 2:an grupp B TV 4
          2. 15 juni, 13.30, Niigata
          1:an grupp A - 2:an grupp TV 4

3. 16 juni, 08.30, Oita
          1:an grupp F - 2:an grupp A TV 4

6. 17 juni, 13.30, Kobe
          1:an grupp C - 2:an grupp H TV 4

Kvartsfinaler
          9. 21 juni, 08.30, Shizouka
          Vinnare match 2 - vinnare match 6 TV 4

Semifinaler
          13. 25 juni, 13.30 Seoul
          Vinnare match 10 - vinnare match 12 TV 4

14. 26 juni, Saitama
          Vinnare match 9 - vinnare match 11 TV 4

Final
          30 juni, 13.00 Yokohama
          TV 4

• Gość: wojtek Re: RAI ma prawa do wszyskich meczów IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 14:44
            Wyglada na to ze włoska RAI bedzie transmitował mecze polaków,co prawda oni
            lubią kodować ale da się to rozkodować jak Canal+
      • Gość: Gero Inna mozliwosc ogladania !!!!!!!!! IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 13.12.01, 17:36
        Zgodnie z prawem polskim i unijnym dekodowanie pakietów cyfrowych, ktorych
        abonamentu nie mozna nabyc legalna droga, jest dozwolone !!! Rowniez
        dystrybucja i produkcja urzadzen oraz oprogramowania sluzacego do tych celow
        jest dozwolona. W Polsce ZBRONIONE jest dekodowanie pakiety CYFRA w powyzszy
        sposob z przyczyn opisanych. Jezeli tak jest to istnieje prosty WNIOSEK DLA
        POSIADACZY TUNEROW C+ i innych !!! Zakupic sobie zestaw testowy z wgranymi
        kluczami innych operatorow /BEZ CYFRY !!!/. W karcie z tego co wiem mieszcza
        sie klucze kilku europejskich provider'ow, ktorych pakietow nie mozna u nas
        nabyc. Niemozliwoscia jest brak w tych pakietach transmisji meczow
        pilkarskich !!!
        • Gość: tryb Re: Inna mozliwosc ogladania !!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.12.01, 18:16
          Dubaj zniknal z cyfry+. Wlosi na pewno beda kodowac, Niemcy prawdopodobnie tez.
          Ale na cyfrze+ jest stacja koreanska, ktora pokazywala losowanie, wiec pewnie
          mecze tez pokaze. Tylko ktore?
          • Gość: Gero Re: Inna mozliwosc ogladania !!!!!!!!! IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 13.12.01, 22:11
            Skoro Wlosi i Niemcy beda kodowac a legalnie nie mozna w Polsce kupic ich
            pakietow to mozna sprobowac wgrac ich klucze do kart testowych i
            zamienic "kartoniki" w tunerach. Potem tylko wyszukac ich pakiet i wybrac
            program. Dobrze mysle ?
            • Gość: zbyszko Re: Inna mozliwosc ogladania !!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 00:17
              ale jak to wgrać??? i w ogóle?? szczerze mówiąc nie ogarniam tych technicznych
              szczegółów.........

ogólnie wydaje się, że ktos mógłby legalnie, tak jak opisałeś,produkować takie
              karty :D może powinieneś rozkręcić interes??
              pzdr
              • Gość: Gero Re: Inna mozliwosc ogladania !!!!!!!!! IP: *.sfwp.gliwice.pl 17.12.01, 09:55
                Informacje jak zdobyc karty testowe a takze jak za pomoca czasami bardzo tanich
                programatorow programujacych takie karty za pomoca komputera mozna uzyskac /jak
                zreszta na wiele innych tematow/ w sieci ! Wystarczy wpisac w wyszukiwarce
                slowo np. SECA, Mediasat itp. /system kodowania/, PIC lub Atmel /oznaczenia
                procesorow wystepujacych na kartach testowych/ lub
                JDM,Chipdrive /programatory/. W sieci znajdziesz nie tylko informacje
                szczegolowe ale takze "lopatologiczne" instrukcje obslugi programow
                obslugujacych programowanie za pomoca powyzszych. Przypominam zgodnie z prawem
                nie wolno wgrywac i uzywac kluczy polskiego operatora cyfrowego CYFRY + !!!!
                Pozdrawiam i smacznego !!!
      • Gość: Sz-n Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: 213.77.101.* 15.12.01, 13:54
        nawet gdyby ARD i ZDF kodowaly droga satelitarna sygnal to w Szczecinie (na
        pewno ) i przy zachodniej granicy mozna odebrac te programy z antenek
        naziemnych i to w stereo.Poza tym zostaje jeszcze RTp na satce ,ktore nie
        kodowalo eliminacji.
        • Gość: Dan Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: 192.16.151.* 17.12.01, 10:08
          Program szwedzki TV4 mozna ogladac na satelicie THOR2 (bedzie tu okolo 28 meczy
          z M.Sw. - ktos podal jakie mecze w ktorejs wczesniejszej wiadomosci)
          dla satelity thor2 0.8W, TV4, 11389H PAL
          polska polnocna - antena 50cm
          polska centralna - antena 60cm
          polska poludniowa - antena 70cm
          tatry - antena > 70cm

Wejdzcie na strone (wszystkie szcegoly):
          www.lyngsat.com/thor2.shtml

Na tej satelicie tez jest szwedzki TV1 (SV1) na ktorym bedzie reszta meczy z
          mistrzostw Swiata, ale niestety jest to kanal kodowany.
          • Gość: robrod Do dana IP: *.sfa.se 17.12.01, 11:39
            Wiesz w jakich miastach mozna obejrzec TV 4 w kablowce. Z tego co ja wiem to w
            Zielonej Gorze i Warszawie.
            • Gość: Dan Re: Do dana IP: 192.16.151.* 18.12.01, 12:50
            • Gość: Dan Re: Do dana IP: *.*.*.* 18.12.01, 12:57
              Wiesz co, nie mam pojecia. Wiem, ze ASTER CITY z Warszawy!
              Ale jak masz jakas kablowke w domu, to idz do administracji tej kablowy i
              powiedz zeby na czas mistrzostw wlaczyli szwedzki program zamiast jakiegos
              POLSATu, lub czegos podobnego!
              Oczywiscie to sie wiaze z kupieniem nowej anteny (w 99% przypadkow), ale to
              chyba nie stanowi problemu dla TV kablowych! Mozna wtedy zawsze sprobowac
              odkodowac szwedzki program pierwszy (SV1) i wtedy bedzie mozna ogladac
              wszystkie mecze, a jak sie nie uda to bedzie program SV4 na ktorym bedzie
              prawie polowa spotkan!
              Szwedzka TV nie bedzie kodowac!
              • Gość: robrod Re: Do dana IP: *.sfa.se 18.12.01, 14:43
                Miejmy nadzieje ze kablowki wprowadza do swojego pakietu TV 4, oczywiscie w tych miastach gdzie na razie
                nie ma tego programu. Szwedzka telewizja SVT 1 nadawana jest cyfrowo i nie sadze zeby jakas kablowka mogla
                ja pokazac. Powracajac do TV 4 to chyba jest tez w kablu w Kielcach.
                • Gość: Dan ODP. IP: *.*.*.* 18.12.01, 16:30
                  Faktycznie SV1 jest kodowany, ale analogowo. To sie hmmmm.... oczywiscie nie da
                  rozkodowac. PIWO BEZALKOHOLOWE!
                  Pomysle nad tym i popytam.
                  Jak bede cos wiedzial dam znac!
                  • Gość: robrod Re: ODP. IP: *.sfa.se 19.12.01, 11:59
                    Sprobuj sie dowiedziec na jakiej satelitach jest SVT.
                    • Gość: Dan Re: ODP. IP: *.*.*.* 19.12.01, 14:50
                      Na tej samej: Na THOR2!

www.lyngsat.com/thor2.shtml
                      • Gość: robrod Dzieki. IP: *.sfa.se 19.12.01, 15:37
      • Gość: robrod Re: w tym wątku wpisujemy gdzie można obejrzeć mś 2002 IP: *.swipnet.se 20.12.01, 19:07
        Mozliwe ze nowa platforma CyrfaWizja wlaczy TV 4 do swojego pakietu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka