Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Powrót Hanysów

04.06.07, 13:16
    Jak mam byc szczery, to wcale nie wiem czy mnie to cieszy.

To ze w przyszłym sezonie pierwszej ligi zagrają aż cztery drużyny ze Śląska,
    to zasługa jedynie afery korupcyjnej. Gdyby ostatni sezon był normalny, to w
    Orany od sierpnia grałyby dwa maksymalnie zespoły (Odra i Ruch), a przy
    skrajnie niepomyślnych wiatrach - żaden.

Polonia - jeśli zagra - będzie pierwszym kandydatem do spadku. No chyba, że
    przyjmie zasadę "zastaw się, postaw się". Ale to droga do zatracenia.

Ruch - juz słychać o zaległościach w wypłatach. Teraz też się pewnie będą
    zbroić na pierwszą ligę...

Odra - ciekawe czy znowu uda im się ten numer? Wielka wyprzedaż i środek tabeli

Górnik - niby jedyna iskierka nadziei w tym towarzystwie. Tyle, ze w ostatniej
    dekadzie było już tylu pewnych właścieli, sponsorów, partnerów biznesowych,
    ze... wolę poczekać, przynajmniej rok. Pewnie są jeszcze jakieś długi do
    spłacenia, a zespół musi zostać przebudowany. Nawet nie ma juz kogo za bardzo
    sprzedać...

Może byc bardzo ciekawa końcówka sezonu w dolnych rejonach tabeli

PS Na razie Silesia City jest na etapie planów, więc o Zagłębiu S. ani słowa...;)
    Obserwuj wątek
      • pitrix Re: Powrót Hanysów 04.06.07, 15:19
        Śląskie kluby leżą i kwiczą od lat, to że w przyszłym sezonie aż tyle klubów
        będzie grać w OE zawdzięczamy słabości naszej krajowej piłki. W normalnym kraju
        bez budżetu, stadionu, i z potwornymi długami nie było by szans na extraklasę.
        Zycze jednak wszystkim beniaminkom i tym co się utrzymali ze Śląska jak
        najlepiej - ale liga w przyszłym sezonie przez to będzie słabiutka....
        • Gość: Pyjter Re: pelne galoty goroli IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.07, 16:40
          juz robicie pod siebie BUHAAHA
          no i jak tu nie wierzyc tym co twierdza:gorol to maly czlowiek BUHAHA
          • Gość: Lider Re: pelne galoty goroli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 18:30
            Ruch, Górnik i Odra utrzymają się w lidze jak dla mnie. Polonia Bytom to jak dla
            mnie taki papierowy ligowiec i będzie maszynką do dostarczania punktów. Wydaje
            mi się, że razem z Polonią spadnie Widzew, a w barażach zagra Jaga bądź Ruch.
            Dokładając do tego awans Zagłębia Sosnowiec i awans Jastrzębia i być może Gieksy
            do II ligi widać, że piłka w zasłużonym piłkarsko regionie się odradza,
            zobaczymy na jak długo.

Szczerze to wolałbym Lechię zamiast Polonii w lidze. Chociaż tak to będziemy
            mieć mecze Lechia-Arka w II lidze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka