Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okuka wywalony!

IP: *.chello.pl 13.06.03, 01:53
    "Dragomir Okuka nie będzie w nowym sezonie prowadzić piłkarzy Legii. Jego
    miejsce zajmie dotychczasowy asystent Dariusz Kubicki. - Oficjalnie nikt mi
    tego nie proponował - mówił szkoleniowiec, który już cztery lata temu krótko
    prowadził drużynę.

Dziś na specjalnej konferencji przedstawiciele Pol-Motu mającego 80 proc.
    udziałów w Legia SSA ogłoszą oficjalnie, kto zostanie nowym właścicielem
    Legii i kto poprowadzi drużynę w przyszłym sezonie. Okuka przyjechał do
    Polski w marcu 2001 roku. 49-letni Serb był najdłużej pracującym trenerem z
    obecnie zatrudnionych w klubach pierwszoligowych. Zdobył z Legią mistrzostwo
    Polski i Puchar Ligi. W niedawno zakończonym sezonie drużyna nie
    zakwalifikowała się jednak do europejskich pucharów."

Uważam to za wielki błąd. Dałbym Okuce jeszcze co najmniej rok. Z wiecznie
    osłabianym składem zrobił co mógł. Owszem robił błędy, ale nie robi ich ten
    co nic nie robi. Kubicki mnie nie przekonuje jako pierwszy trener - uważam,
    że idealnie nadaje się na drugiego i nic więcej. Z resztą sprawa wygląda
    tajemniczo. Nowym właścicielem może zostać tylko Jakubas(na co tak na prawdę
    się nie zanosiło) który wsadziłby na trenera Engela, albo Wójta.

Dzięki Drago za wszystko!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Legionista z USA Czy Jakubas to rowny GOSC czy dorobkiewicz???????? IP: *.dyn.optonline.net 15.06.03, 05:11
        Jak by byl rowny to by nie zatrudnial w "Kurierze Lubelskim" (ktorego tez
        jest wlascicelem) tego oszusta Waldemara Piaseckiego, ktory wykorzystal
        znanego polskiego hokeiste Mariusza Czerkawskiego i ukszywdzil niepelnosprawna
        dziewczynke z PULAW. Ta dziewczynka ma tylko 7 lat.
        )
        ) Jak by Jakubas byl rowny gosc to by ponogl tej kalekiej dziewczynce a nie
        ) popieral nieuczciwych ludzi.
        )
        ) Przeczytajcie ludzie tylko ten list matki tego dziecka, ktory ukazal sie w
        ) okrojonej wersji w prasie polonijne. W zalaczeniu cala jego wersja.
        ) Przygotujcie tylko sobie chusteczki do oczu bo na pewno bedziecie plakac tak
        ) jak my plakalismy.
        )
        ) Milej lektury...............Panie Jakubasie (jeden z najbogatszych POLAKOW)
        )
        ) Edyta Dysput
        ) 22 King George Road
        ) Warren, NJ 07059
        ) 14 grudnia 2002
        )
        ) Do Redakcji wszystkich gazet,dzienników i magazynów polonijnych oraz do ich
        ) czytelników.
        )
        )
        ) ŻEGNAJ POLONIO!
        )
        )
        ) Kiedy 10 listopada przyleciałam wraz z Adą na lotnisko JFK w Nowym Jorku na
        ) zaproszenie Forum Ochrony Praw Polonii i anonimowego urzędnika federalnego
        ) rządu Stanów Zjednoczonych byłam pełna niepokoju. To przecież jeszcze nie
        tak
        ) dawno bo w lipcu 2002, jeden z organizatorów Pan Waldemar Piasecki,
        ) przebywający w lipcu w Kazimierzu Dolnym straszył nas, że jeżeli
        kiedykolwiek
        ) przyjedziemy do Nowego Jorku upominać się o pieniądze zebrane podczas
        ) kwietniowych obchodów 30-tych urodzin znanego hokeisty Mariusza
        Czerkawskiego
        ) to FBI nas zaaresztuje a sąd amerykański skaże. Teraz to ja nie mogę się
        ) doczekać dnia, kiedy FBI zainteresuje się Panem Piaseckim i skorumpowanymi
        ) przez niego osobami i modle się o dzień kiedy w sądzie amerykańskim podniosę
        ) rękę do góry i przysięgnę na biblię, że właśnie tak było.
        )
        )
        ) Jeżeli chodzi o inne osoby zamieszane w sprawę protezy dla Ady to już
        naprawdę
        ) nie mam siły z nimi polemizować. Pan adwokat Romuald Magda dobrze wie, ze
        ) sprawa „śmierdzi" bo jak wtargnęłam do jego biura w obstawie Pani Małgosi
        )
        ) Chudziak i Pana Dariusza Michałskiego z Forum Ochrony Praw Polonii i
        ) niezależnego producenta telewizji polonijnej (z kamerą) Pana Marka
        Podleskiego
        ) to na nic nie mógł się zdobyć tylko na stwierdzenie, że za takie wtargnięcie
        ) mógłby on zawołać policje. Pani Małgosia od razu mu odpowiedzieła „bardzo
        )
        ) proszę niech Pan dzwoni". Oczywiście nie zadzwonił. Ciekawe jest jedno, że
        na
        ) pytania z mojej strony dotyczące całej tej afery umiejętnie się wymigiwał
        ) czyli konsekwentnie wykręcał „kota ogonem". Bezczelnością z jego strony b
        ) ył
        ) również komentarz, że jak zaproponował mójej córce kawałek czekolady, na co
        ) Ada odpowiedziała, że nie chce, zażartował, cytuje „mam również tutaj (w
        ) biurze) alkohol, ale nie będę Ci proponował (Ada ma 7 lat) bo mama by nie
        ) pozwoliła". Uczułam się przez to tak upodlona, gdyż wiedziałam, że jest to
        ) próba (na wstrzemięźliwość) dla mnie. Od samego początku bowiem
        organizatorzy
        ) oskarżali mój ą rodzinę, że jesteśmy „pijacką rodziną" i że istnieje ryzy
        ) ko,
        ) że przepuścimy wszystkie pieniądze. Zachowanie Pana Romualda Magdy podczas
        ) naszego piątkowego spotkania, świadczy tylko o jego kulturze. Ada nie tylko
        ) nie wzięła od niego czekolady ale jak później sama powiedziała w samochodzie
        ) odczuła, że „Pan nie był dobry dla mamy". Celem mojej wizyty było tylko
        ) uzyskanie wyciągów z banku, gdzie były przelane pieniądze pomiędzy
        Citibankiem
        ) a Klubem Rotary. Oczywiście żadnych wyciągów nie dostaliśmy. Obiecał
        przesłać
        ) je natomiast faksem do Pani Chudziak. Jak dowiedziałam się od Redaktor
        ) Naczelnej Pani Lasoty z „Kuriera Lubelskiego" pieniądze te zdeponowane by
        ) ły
        ) chwilowo na jakimś tajemniczym rachunku? Czyżby Pan Piasecki miał też
        podobne
        ) rachunki w Polsce? Przecież na upoważnieniu istnieją tylko dwa nazwiska
        ) Romuald Magda i Waldemar Piasecki. Nawet przedstawiciele (nie chcieli
        ujawniać
        ) swoich nazwisk) oddziału Citibanku na Greenpoincie byli zaszokowani tak
        ) szybką „akcją przechwycenia" rachunku przez panów Magdę i Piaseckiego, kt
        ) óry
        ) był założony dla Ady i mojej rodziny (mój mąż Dariusz Dysput widniał na
        ) wszystkich wyciągach (kopia w załączeniu). Ciekawe jest również, że
        pieniądze
        ) te przelano do Polski w momencie jak już miałam w kieszeni bilety do
        Ameryki.
        ) Zbieg okoliczności. Prawda?
        )
        )
        ) Również godne zainteresowania są listy „paszkwile" napisane i podpisane p
        ) rzez
        ) Panów Wieczerzaka, Chaleckiego, Archackiego, Pani Bożeny Kaminskiej i dwóch
        ) innych osób, które nie chciały ujawnić publicznie swych nazwisk. Nigdy tych
        ) osób nie poznałam, tak więc nie wiem dlaczego tak mnie oczerniają. A ta
        ) ostatnia, Pani Kamińska podpisała się jako Centrum Polsko-Słowianskie. Nie
        ) wiem co Centrum Polsko-Słowiańskie ma wspólnego z protezą mojej kalekiej
        ) dziewczynki, chyba że żądza sławy Pani Kaminskiej i przypisania jej kredytu
        za
        ) coś co się jej nie należy. Pisze ona w liście do mnie (jedyny list jaki
        ) dostałam od organizatorów od przyjazdu do Ameryki), że powinnam dziękować
        ) ludziom, którzy wyciągnęli do mnie rękę. Jeżeli filozofia życia Pani
        ) Kaminskiej jest taka, że po wyciągnięciu na początku ręki do kogoś można mu
        ) napluć w twarz na koniec, to współczuję wszystkim członkom jej organizacji.
        ) Jakby Pani Kaminska miała kalekie dziecko, którego kikut krwawi i puchnie
        ) przez 7 długich miesięcy, kiedy banda złodziei igra emocjami uczciwych ludzi
        ) to by się zamknęła i nie odzywała wcale. Każda kochająca matka będzie
        walczyć
        ) o swoje dziecko tak jak tygrysica walczy o swojego kociaka okrążonego przez
        ) bandę hien. A jedną z takich hien publicznych jest właśnie Pan Piasecki.
        ) Oczernia on ukradkiem ludzi ale publicznie to się boi wypowiedzieć. Używa
        ) kiepskiego adwokata a sam chowa się gdzieś w jamie. Przebywając przez ten
        ) ostatni miesiąc z rożnymi ludźmi dowiedziałam się jednego. Jest to człowiek
        ) groźny, nieuczciwy i tylko wstyd, że Polonia pozwoliła mu omamić tak
        ) znakomitego sportowca jakim jest Pan Mariusz Czerkawski. Ludzie, którymi Pan
        ) Piasecki się posługuje w rozsiewaniu plotek, że moja rodzina ukradła już
        Adzie
        ) $5,000 są równie winni jak on sam. Mówię tu o kamerzyście programu „TV AN
        ) TENA"
        ) Panu Marku Skowrońskim, który też zarzucał nam pijaństwo. Ja jego nawyków i
        ) stylu życia jaki on prowadzi nie będę komentowała.
        )
        )
        ) Kiedy byłam w Waszyngtonie w American Center of Polish Culture i Pani Dr.
        Kaya
        ) Mirecka Ploss opowiedziała mi jak Pan Piasecki wykorzystywał finansowo i
        ) upijał św. pamięci Prof. Jana Karskiego to wszystko nagle zrozumiałam. A
        kiedy
        ) na dodatek dowiedziałam się, że wdowa po św. pamięci malarzu Panu Łazorku ma
        ) takie same doświadczenia co Pani Mirecka Ploss to poczułam ulgę, że i
        ) mądrzejszych ode mnie ludzi Pan Piasecki wykorzystał. Tylko, że w moim
        ) przypadku kosa trafiła na kamień. Za mną stoi Forum Ochrony Praw Polonii i
        ) najuczciwsza osoba jaką kiedykolwiek poznałam - Pani Małgorzata Chudziak.
        Jej
        ) prawdomówność, szczerość i bezpośredniość nie podoba się osobom, którzy mają
        ) coś na sumieniu, ale dla nas ofiar nieprawidłowości to jedyny ratunek. Bóg
        ) Zapłać Pani Małgosiu! Uszczęśliwiła Pani nie tylko kalekie dziecko ale dała
        ) nadzieję mi, mojej rodzinie i wielu innym ofiarom, że warto jest walczyć o
        ) swoje prawa.
        )
        )
        ) Zadziwiające jest również zjawisko znieczulicy na polonijnym rynku. Dam
        ) Państwu przekład, który przyprawił mnie o łzy w oczach. Otóż 10 grudnia
        ) zadzwoniłam do działu ogłoszeń „Nowego Dziennika" i poprosiłam o podanie
        ) ceny
        ) za ogłoszenie, ponieważ przed wyjazdem chciałam publicznie podziękować tym
        ) wszystkim, którzy „naprawdę" mi pomogli. Kiedy osoba po drugiej stronie
        ) słuchawki dowiedziała się, że chodzi tu o sprawę
        • Gość: duch olabogi Re: Czy Jakubas to rowny GOSC czy dorobkiewicz??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 11:52
          Porzadku na Greenpoincie nie zrobisz publikujac jakies teksty na sportowym
          forum GW. Dej se luz.
          • Gość: PROSTO Z USA Re: Czy Jakubas to rowny GOSC czy dorobkiewicz??? IP: *.dyn.optonline.net 17.06.03, 07:17
            Greenpoint to stolica POLONII tak jak Zamrow to Stolica POLSKI. Prawda?

Najnowsze doniesienia z obu tych stolic na www.monitorpolski.com

Gazeciarz
            • Gość: duch olabogi Re: Czy Jakubas to rowny GOSC czy dorobkiewicz??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 10:11
              monitorpolski powinien zaczac placic autorom za teksty zamiast "pozyczac je" z
              innych gazet polonijnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka