Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.as.kn.pl 06.09.07, 21:37
    Jedziemy w niedziele dopingowac Ząbika i Hlipka.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sadura1 Re: IMŚJ IP: *.polskieradio.pl 07.09.07, 07:37
        Hlib to totalne zero........ Jego miejsce jadnak w wannie.......
        Wątpiącym polecam wywiadzik w ostatnim TŻ (str. 2)
        Życzę mu 16-ego miejsca.

Natomiast za Karola trzymam kciuki jak nigdy za nikogo chyba
        jeszcze. :)
        • Gość: Chris Re: IMŚJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 08:51
          Sadura pocisnałeś ale mam podobne zdanie na temat Hliba:) Pozdrawiam

1. Ząbik
          2. Holder
          3. Rusek
          4. Tomiczek
          5. Hlib
          • Gość: metanol Re: IMŚJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.07, 18:25
            Hlib,Holder,Ząbik.
          • exces Re: IMŚJ 09.09.07, 23:05
            > 3. Rusek-MIMŚ
            Głupio Ci?
        • cancro Re: IMŚJ 09.09.07, 20:59
          Gość portalu: sadura1 napisał(a):

> Hlib to totalne zero........ Jego miejsce jadnak w wannie.......
          > Wątpiącym polecam wywiadzik w ostatnim TŻ (str. 2)
          > Życzę mu 16-ego miejsca.
          >
          > Natomiast za Karola trzymam kciuki jak nigdy za nikogo chyba
          > jeszcze. :)

Właśnie się skończyło! "totalne zero" ma brązowy medal, a bożyszcze torunskich
          szowinistów dopiero 5.
          • Gość: Szrek Re: IMŚJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 13:05
            Przyznasz Cancro, że stało się po2jne zło: Hlibowi szajba jeszcze
            bardziej odbije a Ząbik - mimo że nie jestem z Torunia uważam go za
            najlepszego polskiego juniora ostatnich lat. I dlatego mi go szkoda.
            • cancro Re: IMŚJ 10.09.07, 19:42
              Mi szkoda obydwu - moim zdaniem mieli szanse obaj na to, aby stanąć na podium.
              Wq...wiają mnie jedynie wpisy takie jak sadury, dzielące naszych zawodników na
              tych, których należy dopingować i na tych, którzy dopingu nie są godni, tylko
              dlatego, że nie są ze "fspaniałego Torunka"! Aż się zeźliłem!
              • Gość: sadura1 Re: IMŚJ IP: *.polskieradio.pl 11.09.07, 08:18
                Mylisz się cancro. Cóż - wyjątkowo często Ci się to zdarza.
                Ja takze nie jestem z Torunia......... Ale to już zostawmy.
                Nie cenię Hliba za sposób jazdy (gdziekolwiek by nie jeździł) ale
                PRZEDE WSZYSTKIM za to jak płaskim i małym jest człowieczkiem...
                Nigdy nie zamierzam kibicować komuś, za kogo mi po prostu wstyd.
                Vide dziesiątki hlibowych zachowań, wypowiedzi etc.
                Tyle.
                A dla twojej wiedzy - mieszkałem na Biskupinie 6 lat. 2 km. w linii
                prostej od stadionu Sparty. Jej kibicem jednak nie byłem. Powodów -
                wiele.
                • cancro Re: IMŚJ 11.09.07, 20:12
                  Gość portalu: sadura1 napisał(a):

> Mylisz się cancro. Cóż - wyjątkowo często Ci się to zdarza.

Gratuluje koledze nieomylności!

> Ja takze nie jestem z Torunia......... Ale to już zostawmy.
                  > Nie cenię Hliba za sposób jazdy (gdziekolwiek by nie jeździł)

A dokładniej za co? Czy za to, że jest waleczny, że poważnie traktuje to co
                  robi, czy za to, że w ub. sezonie spośród zawodników Tarnowa tylko jemu chciało
                  się jechać przeciw Atlasowi? Ja dla odmiany chciałbym widzieć w drużynie której
                  kibicuję takiego zawodnika!

> PRZEDE WSZYSTKIM za to jak płaskim i małym jest człowieczkiem...

Znowu nie rozumiem! Chodzi o wzrost, czy obwód w pasie? A jeśli chodzi ci o te
                  zdjęcia w wannie, to lepiej powiedz, że mu zazdrościsz. Czy ty nigdy nie
                  balowałeś z panienkami? Pretensje należy kierować nie do młodego człowieka,
                  który poza torem ma prawo do prywatnego życia, ale do jakiejś dziennikarskiej
                  hieny, która takie zdjęcia upublicznia. To trochę tak, jakby kogoś sfotografować
                  w WC i napisać, że ten oto pan, który na codzień nosi się pod krawatem - też
                  robi kupę!

> Nigdy nie zamierzam kibicować komuś, za kogo mi po prostu wstyd.
                  > Vide dziesiątki hlibowych zachowań, wypowiedzi etc.
                  > Tyle.

Bożyszcze żużlowej Polski - T. Gollob niejednokrotnie dawał przykłady arogancji
                  i braku dobrego wychowania. Czy z tego powodu mam go sekować jako kibic? Nie,
                  godnie reprezentuje na torze mój kraj, a co robi w zaciszu swego domu - jego sprawa.

> A dla twojej wiedzy - mieszkałem na Biskupinie 6 lat. 2 km. w linii
                  > prostej od stadionu Sparty. Jej kibicem jednak nie byłem. Powodów -
                  > wiele.
                  Na całe szczęście piszesz o tym w czasie przeszłym. Pewnie było to w okresie
                  niemowlęctwa i wczesnego dzieciństwa. Jak sięgnę pamięcią, w tamtym okresie poza
                  kaszką także niewiele mnie interesowało, a na pewno nie żużel. Szczerze mówiąc
                  nie interesują mnie powody, dla których nie zostałeś kibicem Sparty. Pośród
                  wszystkich nieszczęść jakie ostatnio spadają na ten klub, jest jeden pozytyw -
                  ma o jednego kibica szowinistę mniej.
                  Pozdrawiam mimo wszystko!
              • kolabor86 Re: IMŚJ 11.09.07, 12:05
                Wobec tego dorzuć mnie do worka szowinistów. Podzielam zdanie sadury
                odnośnie Hliba. Na tyle nie znoszę tego gościa, że nawet zmartwiło
                mnie jego wyprzedzenie Pavlica i zapewnienie sobie medalu. Pierwszy
                raz mi się coś takiego zdarzyło w przypadku reprezentanta Polski.
                Inna sprawa, że gdyby tego nie zrobił, Ząbik miałby szanse na
                dodatkowy bieg.
                A to, że się swojemu kibicuje, to chyba normalne jest, chociaż ja
                może jakiś dziwny jestem. Janowski się dobrze zapowiada, to może
                będziesz miał kiedyś okazję przeanalizować problem osobiście.
                • cancro Re: IMŚJ 11.09.07, 19:55
                  kolabor86 napisał:

> Wobec tego dorzuć mnie do worka szowinistów.

Służę z przyjemnością!
                  > Podzielam zdanie sadury
                  > odnośnie Hliba. Na tyle nie znoszę tego gościa, że nawet zmartwiło
                  > mnie jego wyprzedzenie Pavlica i zapewnienie sobie medalu. Pierwszy
                  > raz mi się coś takiego zdarzyło w przypadku reprezentanta Polski.

No właśnie! Reprezentanta Polski. Ponoć mamy tą cechę narodową, że wobec
                  zewnętrznych zagrożeń potrafimy odrzucić wewnętrzne spory i uprzedzenia. Twoja
                  postawa zadaje kłam temu stereotypowi.

> Inna sprawa, że gdyby tego nie zrobił, Ząbik miałby szanse na
                  > dodatkowy bieg.
                  > A to, że się swojemu kibicuje, to chyba normalne jest, chociaż ja
                  > może jakiś dziwny jestem.

Oczywiście, ze to normalne. Zapytam tylko: w takim razie Hlib to kto, Chińczyk?!

> Janowski się dobrze zapowiada, to może
                  > będziesz miał kiedyś okazję przeanalizować problem osobiście.

A miałem! Wprawdzie Miśkowiak to nie wychowanek, ale największe sukcesy osiągnął
                  we Wrocławiu. I chociaż kibicowałem w tym pamiętnym finale przede wszystkim
                  Miśkowi i Świdrowi to Miedziakowi także. To moi rodacy, Polacy!
                  • kolabor86 Re: IMŚJ 11.09.07, 23:49
                    Ale się tu patetycznie zrobiło... Chociaż dobrze, że przywołujesz
                    finał z Wrocka. Strasznie mi wtedy Miedziaka było żal, ale sukces
                    Miśka mnie ucieszył. Ot miło popatrzeć jak orzełek wywija.
                    Hliba nie lubię i jego osiągnięcia są mi obojętne, tak długo, jak
                    długo nie będzie go w kadrze narodowej. I nie muszę mu kibicować, bo
                    ma polskie obywatelstwo, czy dlatego, że cancro tak każe. Zawsze
                    kibcuję naszym, ale za tego akurat kciuków trzymał nie będę i nie
                    próbuj wymuszać na mnie zmiany stanowiska.
                    Ponadto zestawianie Hliba i kwestii kibicowania mu, bądź nie, z
                    ludźmi, którzy godnie zapisali się w historii Polski pokazuje, że w
                    najwyższej formie to chyba nie byłeś pisząc tego posta.
                    Z pozdrowieniem
                    • Gość: Biim Re: IMŚJ IP: *.as.kn.pl 12.09.07, 01:12
                      Co do formy Cancro, to widze ze ona bardzo idzie w górę i tu
                      akurat zgadzam sie z nim. Hlib to Polak i zawsze bede mu kibicował,
                      a to co robi w życiu prywatnym to jego sprawa. Nie wszyscy musza
                      być grzecznymi chłopcami typu Rafał Dobrucki, popatrzmy na
                      Nickiego - można go nie kochać, ale dzięki taki ludziom ten sport
                      jeszcze żyje.
                    • cancro Re: IMŚJ 12.09.07, 16:41
                      kolabor86 napisał:

> Ale się tu patetycznie zrobiło...

Żaden patos, raczej przywołanie faktów.

> Hliba nie lubię i jego osiągnięcia są mi obojętne, tak długo, jak
                      > długo nie będzie go w kadrze narodowej.
                      Zastanów się co piszesz. Czyżby występ Hliba nie świadczył o tym, ze właśnie
                      jest w kadrze narodowej, tyle, ze juniorów. Inaczej nie potrafię sobie
                      wytłumaczyć obecności w Ostrowie Cieślaka.

>I nie muszę mu kibicować, bo ma polskie obywatelstwo,

Pomyliłeś go z Holtą (też na "H:). Hlib to Polak z urodzenie i nikt nie robi mu
                      łaski nazywając go Polakiem!

> czy dlatego, że cancro tak każe.

Przegiąłeś! To nie mój styl. Nie zwykłem nikomu rozkazywać w takich sprawach jak
                      kibicowanie, a na pewno nie w internecie! Złośliwość choć zamierzona, to niecelna!

> Zawsze
                      > kibcuję naszym, ale za tego akurat kciuków trzymał nie będę i nie
                      > próbuj wymuszać na mnie zmiany stanowiska.

Patrz wyżej. Poza tym uważam, że każdy ośmiesza się na swój własny rachunek.

> Ponadto zestawianie Hliba i kwestii kibicowania mu, bądź nie, z
                      > ludźmi, którzy godnie zapisali się w historii Polski pokazuje, że w
                      > najwyższej formie to chyba nie byłeś pisząc tego posta.

Co ty ciągle z tą formą? Trenujesz coś? W mojej ocenie Twoja forma także
                      wykazuje znaczne wahnięcia, a więc dajmy temu spokój!
                      Daleki jestem od porównywania Hliba np. z królem Jagiełłą. Uważam jednak, że w
                      porównaniu z Gollobem Hlib daje radę!
                      Tym wpisem wyczerpałem swój udział w dyskusji na ten temat. Bez urazy! Pozdrowienia!
                      • kolabor86 Re: IMŚJ 12.09.07, 23:15
                        "Zastanów się co piszesz. Czyżby występ Hliba nie świadczył o tym,
                        ze właśnie jest w kadrze narodowej, tyle, ze juniorów. Inaczej nie
                        potrafię sobie wytłumaczyć obecności w Ostrowie Cieślaka."

Faktycznie, z kadrą wytknąłeś mi moje gapiostwo. W juniorce już nie
                        raz się Hlib przysłużył. Dalej mi jednak chodzi o to, że
                        indywidualnie mnie ten zawodnik nie interesuje.

"Przegiąłeś! To nie mój styl. Nie zwykłem nikomu rozkazywać w takich
                        sprawach jak kibicowanie, a na pewno nie w internecie! Złośliwość
                        choć zamierzona, to niecelna!"

To ja wiem, że Ty zawsze prezentujesz wysoką kulturę wypowiedzi i
                        życzyć by sobie należało samych takich forumowiczów tutaj, jednak
                        takie wypowiedzi jak w odpowiedzi do sadury, że choć Tomek Gollob
                        bywa arogancki, to jest Polakiem i z tego względu winno się mu
                        kibicować, odbieram jako sygnał co by mi wypadało robić jako
                        kibicowi z Polski.
                        I zdaje się, że cały czas wypowiedzi sadury przypisujesz również mi
                        (chociaż może sam się prosiłem). Śpieszę z wyjaśnieniami więc, że mi
                        szczerze powiewa ile Hlib dziewczyn do jacuzzi zaprosi. Nie lubię go
                        za to, jaki jest na torze i tuż przy nim. Wg mnie jeździ po chamsku,
                        a w parkingu struga gwiazdę. Ot nie lubię...
                        Może mój błąd, bo nie znam człowieka, a oceniam. Nic nie poradzę na
                        to, jak go odbieram z tego co mi serwują media i z tego co sam
                        oglądam na stadionach.
                        I tyczy się to tylko niego. Z awansu Balińskiego do GP bym się
                        wielce uradował, mimo że tego zawodnika też średnio darzę sympatią.

Ciekawa jest Twoja uwaga odnośnie tej formy. Nie kojarzę, żebym
                        nadużywał, ale może... niemniej będę pamiętał.
                        Faktycznie trzeba dyskusję skończyć, bo prowadzi do nikąd. A i
                        atmosfera nietęga. Również jest faktem, że niepotrzebnie złośliwości
                        kierowałem, ale jak Tobie się nie spodobały wpisy coniektórych o
                        Hlibie, tak mi się nie podobają wpisy o "fspaniałym Toruńku" i
                        trafiające w Karola. Bo on guzik winien...
                        z pozdrowieniem raz jeszcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka