Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A MARTIN SCHMITT...

IP: *.ae.poznan.pl 10.03.01, 14:54
    A MARTIN SCHMITT OPROCZ TEGO , MIMO WSZYSTKO SWIETNIE SKACZE - W KLASYFIKACJI PUCHARU
    SWIATA WYPRZEDZA GO PRZECIEZ TYLKO ADAM MALYSZ , KTORY WIADOMO, ZE TERAZ JEST
    NAJLEPSZY. I DODATKOWO MA FANTASTYCZNY USMIECH, SZACUNEK DLA RYWALA - W PRZECIWIENSTWIE
    DO WIEKSZOSCI POLSKICH KIBICOW I KOMENTATOROW. WLASCIWIE NA JEGO USMIECH JEST LEPSZE
    SLOWO NIZ FANTASTYCZNY - JEGO USMIECH JEST UROCZY! JA TAK UWAZAM I WOLNO MI. A MYSLE , ZE
    SADZI TAK JESZCZE KILKA OSOB. KIBICE SZALEJMY ZA ADAMEM, ALE SZANUJMY JEGO RYWALI!!!
    UWAZAJAC ICH ZA BEZNADZIEJNYCH SAMI OBNIZAMY WARTOSC ZWYCIESTW ADAMA!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: MaC Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.proxy.aol.com 10.03.01, 14:59
        Piekny usmiech? Mozliwe(dla niektorych nastolatek).Ale co z tego jak gosc nie
        umie mowic nawet prawidlowo po niemiecku?
        • Gość: Eric Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.W1.srv.t-online.de 10.03.01, 15:14
          Gość portalu: MaC napisał(a):

> Piekny usmiech? Mozliwe(dla niektorych nastolatek).Ale co z tego jak gosc nie
          > umie mowic nawet prawidlowo po niemiecku?
          Wieso, kannst Du ihn nicht verstehen? Jeder hat Recht dazu, Dialekt zu sprechen. Ausserdem :es ist wirklich
          keine Kunst, ihn zu verstehen. Die Aussprache ist zwar nicht wie im Hochdeutsch, aber immerhin spricht er
          Deutsch.
        • Gość: KATE Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.ae.poznan.pl 10.03.01, 15:14
          DROGI MaC! JA NIESTETY NIE ZNAM PERFEKCYJNIE NIEMIECKIEGO, ALE WYDAJEMI SIE, ZE SKORO JEST
          NIEMCEM.. TO PRZYNAJMNIEJ ZNA DIALEKT SWEGO LANDU. JA NIE UMIEM MOWIC JAK GORALE CZY
          SLAZACY, ALE WYDAJE MI SIE, ZE POLSKI ZNAM
          • Gość: Eric Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.W1.srv.t-online.de 10.03.01, 15:17
            Masz w zupelnosci racje!
            • Gość: KATE Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.ae.poznan.pl 10.03.01, 15:21
              ERIC CZY MOGLBYS MI TO PRZETLUMACZYC. NIESTETY MOJ DEUTSCH IST NICHT GUT ES IST KAPUT
              • Gość: Eric Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.W1.srv.t-online.de 10.03.01, 17:37
                Wieso, kannst Du ihn nicht verstehen? Jeder hat Recht dazu, Dialekt zu sprechen. Ausserdem :es ist wirklich
                keine Kunst, ihn zu verstehen. Die Aussprache ist zwar nicht wie im Hochdeutsch, aber immerhin
                spricht er
                Deutsch.
                Hallo Kate,
                cos bylo z serverem, dlatego to tak dlugo trwalo.

"Dlaczego nie mozesz go zrozumiec? Kazdy ma prawo do tego, zeby mowic dialektem. Poza tym nie jest
                wcale sztuka jego zrozumiec. Wymowa nie jest co prawda jak w literackim niemieckim, ale mozna go mimo to
                zrozumiec."

On (M. S.) mowi rzeczywiscie lekkim dialektem, ale brzmi to calkiem przyjemnie. On i A. Malysz sa naprawde
                super sportowcami. W tym roku jest rzeczywiscie Adam lepszy, ale to jest duzo bardziej ciekawe, jezeli ma
                prawdziwa konkurencje.
                Eric
                • Gość: toni A MARTIN SCHMITT...nasz polski niemiec! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 10.03.01, 17:56
                  zenujacy polaczku ,specjaliscie od gramatyki.jezyki
                  sa tylko po to zeby sie komunikowac.tylko sie liczy
                  czy masz z kims kontakt czy nie.ty tez bys nie
                  rozumial co mowi do ciebie piast kolodziej tysiac
                  lat temu.pieprzyc te jezyki,raczej nie pieprzyc
                  takich ortografow i znawcow jezyka jak ty!!!
                  • Gość: Eric Re: A MARTIN SCHMITT...nasz polski niemiec! IP: *.W1.srv.t-online.de 10.03.01, 21:15
                    Gość portalu: toni napisał(a):

> zenujacy polaczku ,specjaliscie od gramatyki.jezyki
                    > sa tylko po to zeby sie komunikowac.tylko sie liczy
                    > czy masz z kims kontakt czy nie.ty tez bys nie
                    > rozumial co mowi do ciebie piast kolodziej tysiac
                    > lat temu.pieprzyc te jezyki,raczej nie pieprzyc
                    > takich ortografow i znawcow jezyka jak ty!!!

Do kogo to kierujesz Toni?

• Gość: PannaA Re: A MARTIN SCHMITT...nasz polski niemiec! IP: 62.153.128.* 12.03.01, 15:31
                    adam tez nie gwizdze na martina...
                    • Gość: Martina Re: A MARTIN SCHMITT...nasz polski niemiec! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 21:49
                      Znam Schmitta osobiście. Trochę śmiesznie mówi po niemiecku ale jest COOl.
                      Wielbicieliki czerwonych włosów on powiedział mi, że już niedługo będą one
                      miały swój naturalny wygląd.
                      Pozdrowienia z Niemiec Martina
                • Gość: Tanja Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 21:53
                  Ja(lepiej po polsku)
                  Rozumiem Martina jestem w podobnej sytuacji od 2 miesięcy mieszkam w Berlinie
                  śmieją się ze mnie bo mam jakiś inny akcent!!
            • Gość: Tom Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.D1.srv.t-online.de 10.03.01, 15:22
              Einige sagen, Maddin wäre ne Hackfresse. Stimmt aber net. Er is halt a Schwäbli mim supersüßen
              Augenaufschlag. Leider springt er bei Rückenwind nur 80 Meter. Und Adam 138,5 !
        • Gość: pawel Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 16:13
          Martin jest OK, ma klasę i nigdy nie gwiżdże na Adama
          jak skacze.

• Gość: KATE Re: A MARTIN SCHMITT...SZKODA IP: *.ae.poznan.pl 12.03.01, 13:16
            SZKODA ZE NIEKTORZY OGLADACZE SKOKOW NIE WIEDZA CO TO SPORTOWE ZACHOWANIE
            • Gość: Fabio Re: A MARTIN SCHMITT...SZKODA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 13:21
              Schmitt wbrew temu, co większo�ć polskich kibiców o nim sšdzi, pokazał dużš klasę w tym sezonie.
              Oby tylko Małysz w przyszłym roku utrzymał formę.
              W końcu Schmitt skacze równo kolejny sezon.
            • Gość: Szlomcio Re: Do Kate IP: *.proxy.aol.com 18.03.01, 01:28
              Pomylka,nie ogladacze skokow,tylko PODGLADACZE skokow.
          • Gość: Natali Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 21:44
            Schmitt ist Ok.Er ist sechr sechr schon!!!!
        • Gość: XX Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 21:41
          Bardziej inteligentny niż Ty
      • Gość: tomek_a Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.01, 22:35
        Znowu coś o skokach! Stop! Do cholery.
        • Gość: @ Re: A MARTIN SCHMITT... IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 22:38
          Nie dość, nie dość!!! Jeszcze! Jeszcze! Jeszcze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka