Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Legia(8000)-Polonia(3500)

IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 13.03.01, 16:49
    Taka jest mniej więcej statystyka średniej frekwencji na meczach obu drużyn, a
    więc różnice nie są jak tysiące do 200-300, co starają się sugerować
    legioniści.
    Bywałem na meczach Legii jeszcze za komuny- w latach 80 tych, i cała żyleta to
    był jeden centralny sektor na trybunie odkrytej.Moda na Legię zaczęła się na
    początku lat 90 tych,gdy ta zdobywała mistrzostwa.Gdyby Polonia weszła do I
    ligi 3-4 lata wcześniej przechwyciłaby dużą część młodych kibiców.Zresztą
    sprawa w sumie nie jest wcale zamknięta - przy dalszej grze Polonii w I lidze
    proporcje te będą się wyrównywać.Zobaczcie na przykład Widzewa,gdy wchodził do
    I ligi dwadzieścia kilka lat temu nie miał kibiców - po sukcesach Łódź
    podzieliła się stopniowo w mniej więcej równych częściach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zbyszko hahahaha! badyl! nie rozśmieszj mnie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.01, 18:15
        Badyl! ty chodziłeś na legię w latach '80-tych??? chyba z mamusią na spacerki
        po agrykoli, skoro opowiadasz takie bajeczki. Że niby legia stała się modna w
        latach '90-tych????? chyba nie masz na myśli warszawy, może chodzi ci oto że
        stała sie popularna w całej Polsce. Mówiłem wam już , że jak chcecie gadać o
        przeszłości to gadajcie, ale najpierw poznajcie fakty , bo przez cały czas
        tworzycie jakieś mity, i powtarzacie je jak stado baranków. Co się tyczy lat
        '80-tych to legia była jednym z najpopularniejszych klubów w polsce ,
        przypominam chociażby rywalizacę z widzewem , no ale badyl tego nie zauważył,
        on się patrzył jak trybuny wyglądały. Wspominany przez badyla widzew gdy
        awansował do 1 ligi miał takich piłkarzy jakich wy nie będziecie mieli nigdy,
        nawet jak do polonii przyjdzie 10 romanowskich, ci wspaniali zawodnicy od razu
        podbili serca całej polski, więc nie powinniście się porównywać do widzewa bo
        to obraża ten zasłużony klub, bo czym zasłynęła polonia w kraju?
        najbrutalniejszą grą chociażby.

Wielką legię przez lata tworzyli między innymi tacy znamienici piłkarze jak -
        Nawrot, Pol, Kempny, Brychczy, Deyna, Gadocha, Kazimierski, Okoński, Buncol,
        Dziekanowski - to oczywiście piłkarze lat 90, prawda badyl????

Mówisz , że gyby polonia awansowała parę lat wcześniej "przechwyciłaby" częśc
        kibiców, hłe hłe , to czemu nie awansowała???? zresztą niech sobie
        "przechwytuje"! Dzięki temu sezonowi "kibice" przejdą na stronę polonii, a
        szeregi legionistów oczyszczą się z mętów i potem jak znów spadniecie(co
        nastąpi prędzej czy później), albo nawet jak zaczniecie gorzej grać to oni
        opuszczą swoj klub i będą kibicować tym którzy są na topie, a na polonię znowu
        jak przyjdzie 700 osób to będzie sukces frekwencyjny. Dziękujemy ci polonio!

PS;
        3500 kibiców na poloni to jak mam rozumieć wasz rekord frekwencji? oczywiście
        wliczacie w to przyjezdnych na kamiennej, oraz dzieciaki które mają bilety za
        darmo, a propos, wiem jak wam zapenić na stałe te 3,5 tys.(a nie tylko w
        przypadku najciekawszych meczów), zamiast biletów za darmochę proponuję
        dopłacać każdemu za to , że się pojawił na stadionie! romanowski da kasę i
        sprawa załatwiona. Podziękujecie mi za podsunięcie tego pomYsłu , zaprzestając
        powtarzania i zmyślania mitów.
        NARA
        • nathan Re: hahahaha! zbyszko! nie rozśmieszj mnie! 13.03.01, 20:01
          Osobiście bywałem na meczach Polonii gdzie było 4000 luda. A o jakich
          warszawiakach ty mówisz, którzy kibicują Legii? Masz rację, Legia się oczyści,
          ale z Warszawiaków. Zostanie sama wiocha! Jak zwykle, zresztą.
          • Gość: zbyszko Re: nathan -zawsze zabiera głos-ale nie wie po co IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.01, 20:37
            A propos "wiochy" już pisałem; właśnie tego typu wypowiedzi świadczą o twoim
            poziomie, jesteś żywym przykładem jak to z waszych kibiców wyłazi prawdziwa
            "wiocha"(nie chciałem stosować tego określenia , ale skoro je tak lubisz) i
            kompleksy. Pieprząc te bzdury o "prawdziwych warszawiakach" STAJESZ SIE PO
            PROSTU ŚMIESZNY!
            A może zdefiniujesz mi to wasze pojęcie "prawdziwego warszawiaka" ???
            -czy wyznacznikiem jest miejsce zamieszkania (np. ul konwiktorska, notabene
            teren kiedyś też poza miastem)
            -czy też może fakt kibicowania polonii
            -a może "prawdziwy warszawiak" to taki co mieszka tu nie krócej niż 5 lat?
            (wszyscy tu przyjeżdżają za robotą ale nikt warszawy nie kocha)

POWTARZAM;
            BYCIE W MNIEJSZOŚCI NIE JEST RÓWNOZNACZNE Z BYCIEM "LEPSZYM", nie każda
            mniejszośc jest zaraz elitą, tym bardziej wasza mniejszość -mniejszość
            uzurpująca sobie prawo do nazywania siebie "jedynym prawdziwie warszawskim,
            antykomunistycznym, patriotycznym, itp, itd klubem"

• Gość: Show Re: nathan -zawsze zabiera głos-ale nie wie po co IP: 212.244.204.161, 213.241.4.* 14.03.01, 10:33
              Powiem Wam, jako "nowy" warszawiak, że dla mnie ktoś jest z miasta, jeśli
              przynajmniej jego oboje rodzice sie tam urodzili. A jak jest w W-wie, każdy
              widzi? W moim departamencie, więcej niż połowa ludzi jest spoza W-wy.
              I cholera wie, czy to dobrze czy żle. Moim zdaniem dobrze bo przyjeżdżają
              przeważnie wykształceni ludzie szukający pracy i to generalnie dobrej, a oni
              gdzieś czy Legi czy Polonia bo i tak kibicują Pogoni, Widzewowi, czy innej
              Szprotce Węgorzewo, bez urazy.
          • Gość: Kibic Re: hahahaha! nie rozśmieszj mnie! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 15:39
            Jezeli "prawdziwi warszawiacy" to emeryci i dzieci to rzeczywiscie oni
            przychodza na polonie. Przypomne ci tylko mecz Panathinaikos-polonia w Plocku.
            Pojechalo tam 100 (slownie stu) kibicow polonii. Kilka razy wiecej Legionistow
            jezdzi na mecze do Włoch.
      • Gość: S04 Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: *.proxy.aol.com 14.03.01, 02:42
        Panowie, i o co tu sie klocic? Czy 8000, czy 3500, czy 4000 - co to za roznica?
        Na meczu Schalke:Hansa bylo 39.800 i byla najgorsza frekwencja od kilku lat.
        • Gość: zbyszko :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 04:12
          masz rację s04,
          mi zresztą nie chodzi o same liczby, nie lubię po prostu jak ktoś nagina
          rzeczywistość do swoich ideologicznych potrzeb, -zaprzecza faktom i tworzy mity
          • nathan Re: do Zbyszka 14.03.01, 12:14
            Po pierwsze to głos zabieram bo mam chęć i wiem po co. Po 2: A co tu
            definiować? Popatrz na nazwy miejscowości, napisane na flagach wywieszonych na
            stadionie. Po 3: To chodzi mi o to, że kibice Legii na każdym kroku pokazują
            swoja wyższość wobec innych klubów ze stolicy. Jacy to oni nie są mocni!
            Pamiętam jak byłem na derbach w.... nie pamiętam dokładnie chyba w 1994.
            Legioniści chcąc pokazać swoją zwierzęcą siłę zdemolowali (nawet podpalili jego
            część) cały stadion Polonii. Cha! Dobra, żeby sie tłukli z Polonistami. Nie!
            Oni poprostu mieli kaprycho rozjebać stadion i pobić się z policją. Obrazki te
            mógł zobaczyc każdy człowiek na Ziemii, a to dlatego, że pokazywała to stacja
            CNN w głownych wiadomościach. Wiem, że są też normalni kibice Legii, którzy
            kochaja swój klub i mu kibicują, znając się przy tym na footbolu (rozumiem, że
            Ty się do nich zaliczasz :-) ). Ale takich jest mniejszość, reszta to bydło i
            buraki. Zawsze nimi byli, są i będą! I nie chodzi tu o adres zamieszkania.
            Pozdrowienia

P.S. Jeżeli przyznajesz mi rację to sam widzisz, że jednak elita to mniejszość.
            A co do stosunku frekwencji w Polsce i bundeslidze, to nie ma o czym gadać
            • Gość: Focus Re: do Zbyszka IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 12:35
              calkowicie popieram nathana.
              Legionisci, troche pokory i otrzasnijcie sie! Ktos na forum nazwal was betonem i chyba za bardzo sie
              nie pomylil. Zbyszko, przyznaj, na mecze Legii przychodzi kilka tysiecy kibicow, a ilu z nich ominela
              gabczastosc mozgu? Zaledwie garstke. Brutalnosc, glupota i chamstwo, oto wizytowka kibica Legii,
              podobnie jak duzej ilosci kibicow w innych miastach. Sadze, ze Ty zadymy na stadionach nie robisz
              bo liderzy takicha zachowan pewnie nie wiedzieliby jak wejsc do internetu, ale faktem jest, ze byc
              kibicem Legii (mowie o lysych dresiarzach) zadnego zaszczytu nie przynosi.
              • Gość: Pitrix Re: Zbyszka IP: *.gze.pl 14.03.01, 12:57
                Pewnie jest to niemożliwe ale wszyscy Warszawiacy powinni się cieszyć że mają
                dwa kluby grające w 1 lidze a nie nienawidzić. Paranoją jest że idiotyzm i
                debilizm tzw. kibiców uniemożliwia kulturę na takim wydarzeniu jakim są derby.
                Wiadomo że jedni sympatyzują za jednymi a inni za drugimi, ale sympatia nie
                może się przerodzić w fanatyzm bo wygląda to potem jak wygląda. Fanem też
                trzeba umieć być i mieć jakieś granice.
                Osobiście sympatyzuję za Legią ale gdy Polonia grała w pucharach kibicowałem
                jej z całego serca.
                P.S.
                Pozdrawiam wszystkich normalnych kibiców piłki w naszym kraju.
            • Gość: zbyszko do nathana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 15:42
              nathan napisał(a):

&#62Po 3: To chodzi mi o to, że kibice Legii na każdym kroku pokazują
              &#62 swoja wyższość wobec innych klubów ze stolicy.

To właśnie był mój główny zarzut wobec was, to wy uważacie sie za lepszych,
              kibice L nie muszą okazywać swojej wyższości ;-)

&#62 Pamiętam jak byłem na derbach w.... nie pamiętam dokładnie chyba w 1994.
              &#62 Legioniści chcąc pokazać swoją zwierzęcą siłę zdemolowali (nawet podpalili jego
              &#62 część) cały stadion Polonii. Cha! Dobra, żeby sie tłukli z Polonistami. Nie!
              &#62 Oni poprostu mieli kaprycho rozjebać stadion i pobić się z policją. Obrazki te
              &#62 mógł zobaczyc każdy człowiek na Ziemii, a to dlatego, że pokazywała to stacja
              &#62 CNN w głownych wiadomościach.

A może chodzi ci o '97 rok? już kiedyś pisałem o tym meczu;
              Nie bywam na waszym stadionie, jednak w czasie owej słynnej zadymy przypadkiem
              znalazłem się na kamiennej trybunie i zapewniam was, że awantura była skierowana
              przeciw policji, która sprowokowała szalikowców(widziałem na własne oczy), a nie
              przeciw "mieniu" waszego klubu, tak to jest w czasie rozróby, ciekawe czemu legii
              nikt nie popsuł stadionu, może porostu trzeba się szarpnąć na zabezpieczenia a
              nie udostępniać szalikowcom przyjezdnych kamienie i sportowy magazyn broni
              (oszczepy , młoty itp).

Na marginesie najmilej wspominam atmosferę przed meczem; a było to tak; kibice
              obu klubów "walczą" na bardziej i mniej wyszukane(raczej mniej) przyśpiewki ,
              oczywiście polonię słabiutko słychać , legia śpiewa , po czym robi pauzę aby dać
              szansę polonii i posłuchać, i tak na przemian...., w pewnym momencie słychać
              niemrawe: "CZEŚĆ!, CZEŚĆ!, CZEŚĆ! WARSZAWA WITA WIEŚ!" no i cała legia w
              śmiech, (ta głupawa przyśpiewka została notabene skradziona legionistom)
              wszyscy na kamiennej tak się brechtali , że nie mogli dalej śpiewać przez parę
              minut - tak to kibice polonii pokonali legionistów żartem.

Co się tyczy debili i buraków (w naszym kraju ich nie brakuje) to każdy klub w
              Polsce może się poszczyć ich miłością, w legii jest ich po prostu więcej niż w
              polonii z tej prostej przyczyny , że legia ma po prostu dużo więcej kibiców ,
              odsetek jest zbliżony i to wszystko na ten temat

• Gość: Kibic Re: do nathana IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 15:43
              A ty popatrz na liczbe tych flag. Na poloni widzialem nawet kidys 1 flage. Bylo
              to przescieradlo na wedce a co do tych na plocie to byly 3 (muranow zoliborz i
              praga - to cala warszawa). A na Legii sa flagi ze wszystkich dzielnic a takze
              miast spod warszawy.

P.S. Wielka polonia przegrywa ze Stomilem 1:0.
              • Gość: zbyszko Re: a propos flag IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 15:47
                No włśnie panie kibic, poza tym kibice legii są dumni z faktu , że w innych
                miastach legia też ma swoich fanów, również w wioskach, na boisku mogłoby
                wisieć tych flag 10 razy więcej ale się nie pomieszczą niestety
              • nathan Re: do nathana 14.03.01, 16:35

&#62 P.S. Wielka polonia przegrywa ze Stomilem 1:0.

Wielka Polonia ograła Stomil 1:2!!! Hahaha!
                :-DDDDDDD
                • Gość: Kibic Re: do nathana IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 18:00
                  No i znowu wielki fart.
            • Gość: zbyszko chyba 1994????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 18:34
              A wracając do tego pamiętnego meczu derbowego, co go caaaały świat widział to
              powinieneś zdawać sobie sprawę, że nie mogło to być w '94 bo w '94 polonia
              grała tam gdzie zazwyczaj, czyli w drugiej lidze, ale przecież kibic polonii
              nie może tego wiedzieć. To jest właśnie jeden z przykładów na to jakich kibiców
              ma polonia(bez urazy); większość to ludzie z przypadku pojawiający sie wraz z
              sukcesami, nie znający faktów i zastępujący je mitami i baśniami, opowiadacie o
              historii(która w przypadku piłki nie ma wiekszego znaczenia) a nie zadaliście
              sobie trudu by ją poznać, oczywiście są wyjątki i istnieje kilku prawdziwych
              kibiców tego klubu, niestety w znaczącej mniejszości (no ale jak wiadomo
              mniejszość ma zawsze rację!)
              • nathan Re: chyba 1994????? 15.03.01, 04:53
                Gość portalu: zbyszko napisał(a):

&#62 A wracając do tego pamiętnego meczu derbowego, co go caaaały świat widział to
                &#62 powinieneś zdawać sobie sprawę, że nie mogło to być w '94 bo w '94 polonia
                &#62
                &#62 grała tam gdzie zazwyczaj, czyli w drugiej lidze, ale przecież kibic polonii
                &#62 nie może tego wiedzieć. To jest właśnie jeden z przykładów na to jakich kibiców
                &#62
                &#62 ma polonia(bez urazy); większość to ludzie z przypadku pojawiający sie wraz z
                &#62 sukcesami, nie znający faktów i zastępujący je mitami i baśniami, opowiadacie o
                &#62
                &#62 historii(która w przypadku piłki nie ma wiekszego znaczenia) a nie zadaliście
                &#62 sobie trudu by ją poznać, oczywiście są wyjątki i istnieje kilku prawdziwych
                &#62 kibiców tego klubu, niestety w znaczącej mniejszości (no ale jak wiadomo
                &#62 mniejszość ma zawsze rację!)

Wole opowiadać mity i baśnie niż być buraczanym kibicem złodziejskiego klubu,
                który zna się na rzeczy jak nikt inny. Buahahahaha!!! Napisałem przecież
                ślepotko, że mogę nie pamiętać dokładnej daty. Akurat nie chciało mi się
                sprzawdzać. Dziwi mnie jednak trochę jak taki bystrzacha jak ty mógł to
                przeoczyć. Nie ma z tobą żadnej merytorycznej dyskusji, tylko prowadzisz wywody
                na temat niepo[rawnej daty. Zwykła pomyłka, zastrzeżona zresztą, a ty opowiadasz
                jakieś głupstwa o mitch i baśniach. Śmieszny jesteś zbysiu kolorowy.

• Gość: zbyszko Re :-D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 23:28
                  Taki bystrzacha jak ja nie zauważył tego, bo nie jest kibicem polonii, natmiast
                  ktos kto podaje się za wiernego jej kibica powinien zdawać sobie sprawę z
                  faktów o których próbuje dyskutować, sam zacząłeś o gadkę o derbach wiosna1997,
                  a to nie są chyba stare dzieje, prawda? Tym bardziej nie są stare dla ludzi
                  którzy kochają tematy historyczne jak; "legia w latach '50" czy "polonia w
                  latach '20". I tu nie chodzi o to że nie pamiętasz daty maczu derbowego, ale
                  nie wiesz(!)(zapomniałeś sprawdzić hahaha) kiedy twój kochany zapół był w
                  pierwszej lidze a kiedy nie, takim to wiernym kibicem jesteś słodziutki.

Człowieku! a jak ty możesz prowadzić "merytoryczne dyskusje" skoro nie masz
                  pojęcia co sie do ciebie mówi? Czy naprawdę nic do ciebie nie dociera?
                  przepraszam, że nie potrafię wyrażać się w sposób dla ciebie jasny, ale już
                  prościej nie potrafie. Jednak jeszcze raz spróbuję trafić do twojego umysłu;
                  mianowicie moje "wywody na temat niepoprawnej daty" nie dotyczą tej konkretnej
                  daty ale TWOJEJ OSOBY(!)
                  -Bo jeśli mówimy o "merytorycznej dyskusji" to przypominam (no mogłeś
                  zapomnieć), że dyskutujemy tutaj o kibicach polonii i legii, o tym ilu ich
                  jest, i którzy są fajniejsi ;-) i to właśnie dlatego zacząłem mówić o tobie
                  A Ty po prostu jesteś typowym przykadem "masowego" kibica polonii (czyli jednym
                  z tych 2 dodatkowych tysięcy,-bez urazy prosze te 500 osób co zawsze
                  przychodziły) tzn;
                  -wykazujesz się wyjątkową ignorancją
                  -"kibicujesz wiernie" klubowi od czasu nie dłuższego niż 4 lata, bo tyle minęło
                  od 1997 ( być może kibicujesz od czsu tytułu mistrzowskiego np.)
                  -wierzysz w bajki i lubisz je opowiadać(zresztą sam się do tego przyznałeś)
                  -
                  nathan napisał(a):

&#62 Wole opowiadać mity i baśnie niż być buraczanym kibicem złodziejskiego klubu,
                  &#62 który zna się na rzeczy jak nikt inny. Buahahahaha!!! Napisałem przecież
                  &#62 ślepotko, że mogę nie pamiętać dokładnej daty. Akurat nie chciało mi się
                  &#62 sprzawdzać. Dziwi mnie jednak trochę jak taki bystrzacha jak ty mógł to
                  &#62 przeoczyć. Nie ma z tobą żadnej merytorycznej dyskusji, tylko prowadzisz
                  wywody
                  &#62
                  &#62 na temat niepo[rawnej daty. Zwykła pomyłka, zastrzeżona zresztą, a ty
                  opowiadas
                  &#62 z
                  &#62 jakieś głupstwa o mitch i baśniach. Śmieszny jesteś zbysiu kolorowy.
                  &#62

• nathan Re: Re :-D 16.03.01, 12:35
                    To teraz opdpowiem konkretnie na twoje pytania. Po pierwsze to skąd ty możesz
                    wiedzieć, że kibicuje Polonii nie dłużej niż 4 lata. Polonii kibicuje od
                    dłuższego czasu niż 4 lata. chodziłem na mecze jeszcze jak ta była w III lidze.
                    Tak się składa, że z braku czasu i mojego wyjazdu za granice moje "wierne
                    kibicowanie" sprowadziło się tylko do śledzenia wyników. Co nie znaczy, że klub
                    ten nie jest mi bliski. Prawdziwy kibic, mistrzu bananowy, to taki, który wcale
                    nie musi znać wszystkich wyników i oglądać wszystkich jej meczów. To taki ktoś
                    kto jest z nią na dobre i na złe i nigdy się od niej nie odwróci. I nie ważne
                    czy jest w 1, 2 czy 3 lidze. Po drugie ignorancja to raczej twój konik. Dla
                    ciebie kibicowanie to oglądanie meczy, a potem wychwalanie się pod niebiosa
                    jaka ta twoja drużyna jest "wspaniała", ostatnio coraz rzadziej. Te teksty w
                    stylu HOOPA do klopa to wg ciebie oznaczają pokorę? tak?. Czytając twoje posty
                    mam wrażenie, że główkę to ty masz z betonu. Po trzecie to w bajki nie wierzę
                    (rzekomo tak napisałem) tylko lubię je opowiadać, a to jest róznica. I znowu
                    twój bystry umysł tego nie wychycił. Ja niepamiętam tego co było 4 lata temu, a
                    ty tego co napisałem kilka dni temu. Zdarza sie :-D. Pozdrawiam
                    • Gość: zbyszko Re: Re :-D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 15:14
                      i znów gadasz nie na temat, najpierw przeczytaj co ktoś pisze, potem odpowiadaj
                      - polecam ci tą metodę

PS;
                      śledząc wyniki oczywiście przeoczyłeś drobny fakt spadku z ligi(wybaczam)

od 4 lat bo tyle mineło od 97, którego nie pamiętasz

czy ja powiedziałem że legia gra wspaniale??? POWTARZAM!; ja tu rozmawiam o
                      kibicach!
                    • Gość: zbyszko ps IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 15:21
                      No i proszę, nawet SAM NIE WIERZYSZ W TO CO OPOWIADASZ , to wszystko wyjaśnia

nathan napisał(a):

&#62Po trzecie to w bajki nie wierzę
                      &#62 (rzekomo tak napisałem) tylko lubię je opowiadać, a to jest róznica.
                      • nathan Re: ps 16.03.01, 16:07
                        Gość portalu: zbyszko napisał(a):

&#62 No i proszę, nawet SAM NIE WIERZYSZ W TO CO OPOWIADASZ , to wszystko wyjaśnia
                        &#62
                        &#62 nathan napisał(a):
                        &#62
                        &#62 &#62Po trzecie to w bajki nie wierzę
                        &#62 &#62 (rzekomo tak napisałem) tylko lubię je opowiadać, a to jest róznica.

Jak wszyscy mówią naprzykład o św. Mikołaju to też w to wierzą?
                        A bajki to ja opowoadam dzieciom. I rzeczywiście, masz rację, nie bardzo w nie
                        wierzę. Pozdrawiam

• Gość: Kibic Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 15:32
        Ty chyba nie wiesz co mowisz. Po pierwsze polonia wlasnie odniosla sukces a
        Legia miala mistrza 5 lat temu. Po drugie kibice poloni pochodza z lapanki. Sa
        organizoawne akcje zeby dzieci wchodzily za darmo (inaczej by nie przyszly). Po
        trzecie na polonie bilet kosztuje 15 zl. Przypomnij sobie rowniez ze fenomen
        Legii zaczal sie w latach 60 tych (nie mowie oczasach przedwojennych) kiedy
        odnosila sukcesy w pucharach i zdobywala mistrza. Od tamtej pory Legia to
        potega. Tu na mecze z Gornikiem przychodzilo 18 tys ludzi. Na koniec podam ci
        wyniki badan przeprowadzonych przez firme UFA. 40% ludzi w polsce
        interesujacych sie pilka kibicuje Legii! Czy teraz nie widzisz tej "drobnej"
        roznicy ze polonia to klub podworkowy a Legia masowy?
        • Gość: Focus Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 15:40
          ja to odczytuje nieco inaczej. Legia owszem-masowka, a Polonia klub wielki, ale kameralny. Polonia
          powoli ale systematycznie odbudowuje swoja potege. Przeciez to widac. Polonia juz od kilku lat jest
          jedna z najlepszych druzyn w Polsce i jednoczesnie w Warszawie. Ostatnio warszawskie derby
          wypadaja na korzysc czarnych koszul.
          Pozdrawiam
          • Gość: Kibic Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 15:44
            Wlasnie to mowie to klub kameralny III ligowy.
            • Gość: Focus Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 15:49
              Kibic, czy Ty udajesz czy naprawde tego nie widzisz? W ostatnich latach od tych "trzecioligowcow"
              regularnie nawet na wlasnym stadionie Legia dostaje w dupe!!! Od III ligi? Wiec jaki poziom w takim
              razie prezentuje Legia? Klasa A? Umiejszajac potege i umiejetnosci Polonii walisz we wlasne
              gniazdo....a tego to ja juz zupelnie nie rozumiem...ponizasz wlasny klub?
              .
              • Gość: nathan Re: do zbycha i kibola IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 16:29
                O czym wy mówicie?! Wielka Legia?! Grali zawsze wysoko, bo nie zle kradli. Co
                jakiś młody talent się pojawił to już mu przypominano o powszechnym obowiązku
                do służby wojskowej. Tylko nie mów, że to nie prawda bo Cię wyśmieje! Kibic,
                jakie 40%!!?? O czym ty mówisz, toć to najbardziej znienawidzony klub w kraju,
                a ty mówisz, że prawie połowa Polski im kibicuje?! Bzdury gadasz. Może
                udostępnił byś te badania. Pozdrowienia
                • Gość: Show Re: do zbycha i kibola IP: *.tele2.pl 14.03.01, 16:50
                  W tych badaniach mówli o tym, że 40% ludzi deklarujących się kibice piłki
                  nożnej kibicują Legii.

Tylko jaki oni im postawili pyyanie? Może chodziło o rozpoznawalność, a nie o
                  sympatię?
                  Ale tego w programie już nie wyjaśniono.
                  • Gość: Focus Re: do zbycha i kibola IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 16:57
                    podejrzewam, ze uwaga Show - a jest sluszna. Rozpoznawalnosc i spontaniczna znajomosc
                    nazwy, Legia z pewnoscia ma imponujaca, ale w popularnosc nie wierze. Chyba, ze te rzesze fanow
                    Legii z Lodzi, Poznania, Gdanska, Krakowa, Slaska i Szczecina bardzo skutecznie sie ukrywaja.
                    • Gość: Kibic Re: IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 18:08
                      Czy ty myslisz ze cala Polska ma klub w pierwszej lidze. A mniejsze i srednie
                      misata to nie istnieja. A zreszta juz sama Warszawa daje niezly wynik.
                    • Gość: Show Re: do zbycha i kibola IP: *.tele2.pl 14.03.01, 19:36
                      W Szczecinie o ile nic się nie zminiło, pomiędzy tymi klubami, a więc Legią i
                      Pogonią była przyjaźń.

Kolejne pytanie o takie badania to:
                      1. Czy respondent miał do wyboru jeden klub czy więcej?
                      2. Czy musiał podać nazwę klubu czy wybrać z podanych?

To są rzeczy które diametralnie zmieniają wartość takiej sądy.

Bo jak zapytają, która TV cyfrowa jest lepsza, to ludzie muszą wiedzieć co to w
                      ogóle jest i znać ich nazwy. Część odpowiedzi będzie nie wiem co to jest. Jak
                      padnie pytanie czy Wizja czy Cyfra, to odpowiedzi nie wiem co to jest będzie
                      znikomy procent.

Gość portalu: Focus napisał(a):

&#62 podejrzewam, ze uwaga Show - a jest sluszna. Rozpoznawalnosc i spontaniczna zna
                      &#62 jomosc
                      &#62 nazwy, Legia z pewnoscia ma imponujaca, ale w popularnosc nie wierze. Chyba, ze
                      &#62 te rzesze fanow
                      &#62 Legii z Lodzi, Poznania, Gdanska, Krakowa, Slaska i Szczecina bardzo skutecznie
                      &#62 sie ukrywaja.

• Gość: Kibic Re: do zbycha i kibola IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 19:54
                        Tu chodzi tylko o ludzi intersujacych sie pilka choc przyznaje nawet ci moga
                        miec problemy z rozpoznaniem polonii. A co do tego czy klub wybierano z listy
                        czy podawano samemu to nie wiem. Ale nawet jesli wybierano z listy to ci ludzie
                        wybrali Legie a nie powiedzieli ze nie kibicuja zadnamu klubowi
                        • Gość: Show Re: do zbycha i kibola IP: *.tele2.pl 14.03.01, 19:58
                          Dokładnie, jak mają listę to coś wskażą bo niechą być gorsi, albo wyjść na
                          takich, którzy się nie znają.
                          Tylko jak to się ma do prawdziwych relacji z klubem, ilu z nich pójdzie na
                          stadion, kupi koszulkę, szalik, czy inny gadżet. Moim zdaniem prawie żaden,
                          dlatego wyniki takich badań są dyskusyjne.
                          • Gość: Kibic Re: do zbycha i kibola IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 20:09
                            Ale oni wiedza ze akurat ten klub jest najlepszy. Dzieki temu pamietaja nazwe i
                            i tak sponsor ma z tego zysk.
                            • Gość: Show Re: do zbycha i kibola IP: *.tele2.pl 14.03.01, 20:12
                              Tylko jeśli tylu ludzi kibicuje Legii to dlaczego tak mało ludzi przychodzi na
                              mecze?
                              Boją się?
                              Za drogo?
                              Mają to gdzieś bo poziom jest za słaby?

• Gość: Kibic Re: do zbycha i kibola IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 21:45
                                Dzis na meczu bylo 8000. Ilu ludzi by przyszlo na polonie po takich porazkoach.
                                Odpowiedz 100 bo tyle ma abonament.
                                • Gość: Show Re: do zbycha i kibola IP: 212.244.204.161, 213.241.4.* 15.03.01, 10:46
                                  Najważniejsi są dla klubu tacy kibice, którzy są z nim na dobre i złe.
                                  Chociaż wiadomo, że jak są sukcesy to przychodzi więcej ludzi.

To tak jak z Pogonią, potrafi być 20 tysięcy ale i 8000, jak jest słabo. I
                                  najważniejsze dla klubu jest właśnie te 8000 ludzi.
                  • Gość: Kibic Re: do zbycha i kibola IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 18:06
                    Ja o tych badanniach slyszalem juz wczesniej bo byly z 99 roku. I chodzilo o
                    podanie klubu ktoremu sie kibicuje.
                • Gość: Pitrix do nathana IP: *.gze.pl 14.03.01, 16:59
                  Z tym 40% to może być prawda. Mieszkam na Śląsku i większość moich znajomych
                  kibicuje właśnie Legii. Po za tym byłem w wojsku , gdzie spotykają się ludzie z
                  całej Polski , i gdyby pominąć zażatrych kibiców swoich miejscowych drużyn , to
                  Legią właśnie się interesowali i jej kibicowali.

P.S.
                  Nie mam nic do Poloni.
              • Gość: Kibic Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 18:04
                Ja nie mowie tylko o poziomie sportowym. Mi chodzi o sile tego "klubiku". Za
                rok romanowski sie znudzi i to bedzie koniec okna korona nie pomaga a Legia
                zawsze znajdzie sponsora bo ma kibicow.

P.S.
                A o tych ciaglych porazkach w ostatnich latach to chyba myslales mowiac o
                poprzednim sezonie, kiedy to enerdowska mysl taktyczna (polegajaca na
                zmasowanej obronie i dlugich pilkach oraz brutalnosci) zwyciezyla. A ja
                pamietam rowniez porazke polonii na Legii 3:0 i to nie bylo tak dawno.
                • Gość: moler Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 10:25
                  Jezeli sadzisz, ze kibice klubu maja jakis wplyw na znalezienie sponsora to chyba nie powinnismy ze soba
                  rozmawiac. Jeak Daewoo padnie to pewnie znajdziecie kolejnego rekina finansowego...moze Zaklad Ubezpieczen
                  Spolecznych...bogata i znana marka na polskim rynku finansowym (firma z tradycjami takimi jak Legia,
                  pasowalibyscie do siebie).
                  Polonia nie ma przypadkowych kibicow. Kibice Poloni dziela sie na starych i nowych. Ci ostatni (nie przecze)
                  kibicuja Polonii odkad powrocila do Ligi, ale jest ich coraz wiecej. Wystarczy sie rozejrzec, aby stwierdzic, ze tak
                  wlasnie jest. Legionistow zapewne to boli i to wydaje sie najsmieszniejsze. Ale chyba "prawdziwy kibic" tym sie
                  zywi, ze moze nienawidziec innego klubu. Kibicowanie swoim nie wystarcza, trzeba jeszcze zbluzgac
                  przeciwnika i powybijac mu wszystko co sterczy w jego jamie ustnej...
                  Z takim zachowaniem niestety kojarza mi sie kibice Legii i zrozumiec tego nie moge...
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Kibic Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 20:09
                    Jesli nie widzisz zwiaku miedzy iloscia kibicow a sponsorem to gratuluje.
                    Wyjsnie ci to. Radzionkow ma male szanse na znaleienie sponsora bo ma malo
                    kibicow i malo kto sie z tym klubem identyfikuje. Chyba zgodzisz sie ze mna ze
                    tam awansowac do ligi mistrzow sie nie da. A polonia to to samo tylko ma
                    szczescie ze jest z Warszawy. Tu jest duzo firm ale to nie wystarczy aby zrobic
                    tu silny futbol na stale. Dletego Hoop sie wycofal i zostal tylko cwaniaczek
                    romanowski ktory chce tylko zarobic i jak mu nie pojdzie na wyscigach to sie
                    wycofa. A jak klub ma kibicow to ma pewnosc ze na jego mecze przyjda kibice
                    (zyski) a juz na pewno w pucharach (na polonie nie przychodza przypominam po
                    raz kolejny wyjazd do polocka 100 osob). Po drugie jak klub ma kibicow to
                    obejrza oni mecz tej druzyny w tv. Dlatego mozna drozej sprzedac prawa do
                    transmisji. Po trzecie kibice kupia gadzety ale w polosce to na razie margines.
                    Polonia to klub na 3 sezony bo w kazdym z tych punktow jest na poziomie odry
                    wodzislaw. I nie przetrwa dlugo a tytul to 1 roczny sukces.
                    • Gość: zbyszko Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 22:35
                      No właśnie, a apropos HOOPA(hoop-a do klopa!) to on się tak całkiem nie
                      wycofał, ich jakiś tam rzecznik, tłumaczył ,że będą nadal pomagać finansowo(ale
                      mniej) i niestety muszą zmienić nazwę hoop-polnia!(a wcześniej im przecież na
                      tym zależało)
                      A wiecie dlaczego????
                      BO SIE ŹLE PRODUKT ZACZĄŁ KOJARZYĆ(sic!) -tak właśnie uzasadnił
                      No i co wy na to??? Każdy sponsor zabiega o to aby aby jego nazwa stała się
                      cześcią nazwy zespołu i stąd mamy; hoop-pruszków, zepter-śląsk, amica-
                      wronki,stomil-olsztyn ale też różne marginalne kluby jak stolarka-wołomin itp,
                      itd -i każdy sponsor jest zadowolony nawet jak to jest trzecia liga i nawet jak
                      klub bierze baty,JEDYNYM WYJĄTKIEM JEST TU POLONIA! po prostu klub ma taką
                      opinię w kraju , i tak się kojarzy, że zagroziło to sprzedaży napojów hoopa!!!
                      Niezłe no nie?
      • Gość: timur Re: Legia(8000)-Polonia(3500) IP: 213.77.34.* 16.03.01, 02:12
        Co za bzdura, że Łódź jest podzielona po połowie. W mieście kibiców Widzewa
        jest może ze 30% (praktycznie jedno osiedle), reszta to podłódzkie wiochy (stąd
        hasło "Zduńska Wola i Łęczyca to Widzewa klub kibica" jak najbardziej słuszne).
        • Gość: Focus Re: Legia(8000)-Polonia(3500)- do Kibica i zbyszka IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 09:15
          Nie wiem czy zauwazyliscie, ale na forum jest raptem dwuch kibicow Legii...zgadnijcie kto to jest.
          Kolejna sprawa to betonowe przekrecanie faktow jak w peerelowskim dzienniku telewizyjnym weszlo
          wam w krew.
          Hoop nie wycofal sie ze sponsorowania Polonii, malo tego to nie Hoop zrezygnowal z poloczaczenia
          sie w nazwie z Polonia, tylko dzialacze Polonii kosztem mniejszych wplywow i pod wplywem
          zbulwersowanej (i slusznie) opinii publicznej powrocila do pierwotnej nazwy Polonia. Czy Legie
          byloby stac na to aby ponownie zaistniec jako Legia Warszawa a nie Legia-Deawoo Warszawa lub juz
          od przyszlego sezonu Legia-ZUS Warszawa?
          Opamietajcie sie!!! Jezeli przytaczacie jakies przyklady to trzymajcie sie faktow a nie tworzycie jakies
          wyimaginowane mity, a drugi ochoczo to podlapuje i potwierdza: "tak, bylem tam, slyszalem na
          wlasne uszy"....litosci.
          Na zakonczenie, dobrze wiecie ze Polonia wrocila do ligi i tu pozostanie, a kazdy normalny czlowiek za
          wygadywanie takich bzdur jak wy by sie zwyczajnie wstydzil....ale nie wy...bo wstydu nie
          macie...zegnam.
          Legia upada coraz nizej skoro ma takich kibicow. Fanatyzm i glupote nalezy tepic.
          • Gość: zbyszko Re: Legia(8000)-Polonia(3500)- do Kibica i zbyszka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 15:08
            NIEPRAWDA! Nie wiem dlaczego znowu próbujesz naginać fakty, prawda jest taka ,
            że to sponsor sam się wycofał z nazwy (mówili o tym publicznie), i nie dlatego
            że kibice chcieli starej nazwy(choć chcieli), ale dlatego ,że produkt "zaczął
            się źle kojarzyć" - i jest ewenement w skali światowej, ja o czymś takim
            słyszałem pierwszy raz, a jest to tylko przykład na to jak polonia jest
            odbierana w kraju
            • Gość: Focus Re: Legia(8000)-Polonia(3500)- do Kibica i zbyszka IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 15:58
              Zbyniu, czy ty naprawde nie masz juz argumentow ze swiata rzeczywistosci i musisz korzystac z
              wyimaginowanych urojen?
              • nathan Re: Legia(8000)-Polonia(3500)- do Kibica i zbyszka 16.03.01, 16:11
                Masz racje Focus. Zbynia chyba boli, że Legia ostatnio daje ciała.......
                Pozdrawiam (Zbysia też).
                • Gość: Kibic Re: Legia(8000)-Polonia(3500)-do nathana i focusa IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 18:39
                  Ja wiem ze o polonii rzadko mowia w tv ale sam slyszalem wypowiedz prezesa
                  hoopu i mowil ze nazwa zaczela sie zle kojarzyc (chodzilo o plakaty hoopa do
                  klopa). Czy wasi kibice zlozyli by sie na otapetowanie calego miasta? Odpowiedz
                  brzmi nie. A sponsorzy odpowiedni dla waszego klubu to okna korona.
              • Gość: zbyszko !!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 16:14
                JAK TO????? przecież to ty sobie roisz! taką oficjalną przyczynę podał rzecznik
                HOOPA - "produkt zaczął się źle kojarzyć" - ja rozumiem , że można nie znać
                FAKTÓW historycznych, nawet nojnowszej historii(lata'90) , ale jeżeli
                zaprzeczacie temu co sie wydarzyło kilka miesięcy wstecz - to nie mamy o czym
                rozmawiać, nie zdawałem sobie sprawy, że można aż być takim ignorantem, ludzie
                DARUJCIE! bo nie wiem czy mam nad wami płakać czy się śmiać
                • nathan Re: !!!!!!!! 16.03.01, 16:24
                  Trochę popłacz, trochę się pośmiej, ale nie wkurzaj się tak bardzo bo zawału
                  dostaniesz. Czego Ci nie rzyczę. Pozdrawiam
                  • Gość: zbyszko Re ;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 19:58
                    grrrrrrrrrrrr
                    dzięki, ale jak tak dalej będziecie mnie denerwowali to w końcu zawał murowany
          • Gość: Kibic Re: Legia(8000)-Polonia(3500)- do Kibica i zbyszka IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 18:33
            Po prostu tylko nas dwoch ma ochote wyjasnic wam to co jest oczywiste dla calej
            Warszawy. polonia nie istnieje i to jest fakt. A ci co chodza na mecze to w
            wiekszosci wchodza za darmo. A co do Hoopa to sam slyszalem wypowiedz prezesa i
            mowil ze nazwa zaczela sie zle kojarzyc.
            • Gość: relom Re: Legia(8000)-Polonia(3500)- do Kibica i zbyszka IP: unknown, 193.150.166.* 19.03.01, 10:02
              najciekawsze jest to, ze slyszeli te wypowiedz jedynie dwaj legionisci wystepujacy na tym forum.
              Umowiliscie sie?
              Rozumiem ze w waszym przekonaniu Polonia nie isnieje gdyz jest wirtualna, wyimaginowana, czy tez
              pochodzi ze swiata fantazji...no coz, w ten sposob tez mozna ukryc sie przed swoim kompleksem
              Pozdrawiam was kibice legii bo na prawde jestescie coraz bardziej zabawni, a poczucie humoru
              nalezy cenic (duzo w was z Monty Pytona)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka