Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prokom na dnie Euroligi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:38
    "ale nam nie wychodziło" - dobry jest :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: seba Prokom na dnie Euroligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:49
        Należy dokonać wyłącznie jednej zmiany....trenera. Mając taki skład Prokom nie
        istnieje w eurolidze a w lidze polskiej męczy się z drużynami o wiele wiele
        słabszymi kadrowo. Krazuze powinien odłożyć sentymenty na bok{od lat przyjaźni
        się z Kijewskim) i zatrudnić fachowca z zagranicy.
        • Gość: culoguapo Re: Prokom na dnie Euroligi IP: *.chello.pl 08.11.07, 21:51
          nic dodać nic ująć.Trzeba wywalić kijka,to jedyna,ale skuteczna metoda
          • Gość: shaqu wy_pierd_oli_ć Kijewskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:07
            Dostał kilku ciekawych zawodników i ZERO! Przed sezonem myślałem, że Besok
            zostanie, Best będzie DRUGIM rozgrywającym! Nie chcę w drużynie Wołkowskiego.
            Wagner, jak widać, ma problemy zdrowotno-mentalne. Wagner już NIGDY nie będzie
            grał tak jak w nba. Niestety Prokom zatrudnił kosztowny odrzut z NBA,
            przereklamowanego Rubena z polskim paszportem, TYLKO zmiennika z CSKA, i
            GŁĘBOKIE rezerwy z Grecji! Tacy gracze jak Gurović, Slanina, Dylewicz, Masiulis,
            mimo walki, nie pociągną gry w Eurolidze! W Eurolidze liczy się ZESPÓŁ! Prokom
            NIE jest zespołem!
            Przed sezonem miałem nadzieję na pierwszą piątkę: Spiegel/Besok, Dylewicz,
            Gurović, Torres/Slanina, Sanchez. Roszyk i Best na rezerwie, i dobry TRZECI
            rozgrywający, może do tej roli nadawałby się Charissis - na TRZECIEGO
            rozgrywajka! Przede wszystkim WYRZUCIĆ KIJEWSKIEGO!
        • Gość: kopc Re: Prokom na dnie Euroligi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:06
          Kijka nie wyrzuci nigdy. Ludzie: Trener wciąz ten sam.Drużyna praktycznie co sezon inna. Tylko wynik w Eurolidze tez taki sam co roku jak trener. Beznadziejny. To przecież slepy by zauważył.... Jak sie patrzy na ich gre to nie widac nic ani pomysłu na atak (dzisiaj były jakieś sladowe ilości sztuk jeden ) ani na obrone ani na nic!! Popatrzcie momentami oni sami nie wiedzą co mają grac w ataku. czyli albo nic nie ma uzgodnione albo nie jest to trenowane. aaa i jeszcze coś. popatrzcie na kijka jak jest czas dla drużyny - przewaznie dłuuugo nic nie mówi żeby w końcówce czasu coś tam wydusić.
          i tak kolejny sezon na gre prokomu patrzy sie zprzykrościa. Ja juz sie nawet nie denerwuje na ich meczach. Z przyjemnoscia za to ogladalo sie TAU..... pozazdrościc.
      • Gość: na spokojnie... Prokom na dnie Euroligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:53
        A dlaczego nie zwolnią Kijewskiego? Drużyna ma całkiem ciekawych zawodników
        jednak nie ma swojego stylu, wiecznie grają indywidualnie. Do tego zmiany
        powodowane - tu proszę mi powiedzieć właśnie czym powodowane :/
      • Gość: vbn Prokom na dnie Euroligi IP: *.aster.pl 08.11.07, 21:57
        Przede wszystkim dla Pana Panie KIjewski, był to ostatni dzwonek.
        Trzeba spakować tornister i do domu.
      • Gość: jACK Kijewski na dnie Euroligi IP: *.jpk.pl 08.11.07, 22:06
        a wszystko dzięki temu Panu-Kijewskiemu, nie potrafi z takich
        zawodników zrobic drużyny bo jest słabiutkim trenerem i to jego
        trzeba wymienic i to jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      • Gość: pepciak Prokom na dnie Euroligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:09
        Kijek do domu!! (od ilu sezonów już to postuluję...)

czemu na zdjęciu jest Dalmau?
      • Gość: poldasek Prokom na dnie Euroligi IP: 84.38.160.* 08.11.07, 22:12
        Zmiana potrzebna tylko jedna - TRENERA. Przecież to on budował
        drużynę i to on odpowiada za jej grę. A tak kolejny już sezon trener
        Kijewski nie może (a może nie potrafi) zbudować solidnej drużyny
        euroligowej. A mam wrażenie że w tym roku Prokom jakby wrócił do
        punktu wyjścia tzn. znowu będziemy walczyć o kilka zwycięstw, może
        przy sprzyjających wynikach innych drużyn uda się awansować do Top
        16.
      • Gość: en Prokom na dnie Euroligi IP: *.net.autocom.pl 08.11.07, 22:13
        Bedzie budzet tak z 50 mln baksow to moze nawet z Kijkiem cos ugraja? to nawet w
        polskiej lidze jest obecnie jeden ze slabszych trenerow...
      • Gość: iwonaak Prokom na dnie Euroligi IP: *.chello.pl 08.11.07, 22:15
        przykro jest patrzeć jak grają:(( nawet z tych zawodników można stworzyć niezłą drużynę. Ta drużyna nie ma żadnego stylu nawet..nie widać tam żadnej myśli szkoleniowej...jak przegrać to po walce, minimalnie...od dawna twierdzę, że dopóki kijewski bęzie trenował Prokom to ta drużyna nic nie osiagnie. potrzeba dobrego trenera z autorytetem jakąś myślą. Żal patrzeć.
      • Gość: mela Prokom na dnie Euroligi IP: 213.172.177.* 08.11.07, 22:36
        a może nie trzeba było zwalniać ślimaka, pacek to chyba nic dobrego, a
        kijek-jednak do odstrzału, co pan na to panie krauze?
      • agnes.wawa Prokom na dnie Euroligi 08.11.07, 22:48
        Panie Eugeniuszu, na litość boską, proszę się podać do dymisji!
      • Gość: Paweł Prokom na dnie Euroligi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:54
        Przed paroma minutami wróciłem z meczu koszykarskiej Euroligi,
        rozegranego pomiędzy Prokomem Trefl Sopot a Tau Ceramica. Było to doświadczenie
        do tego stopnia traumatyczne, że jako formę terapii postanowiłem napisać
        poniższy list.

O krytyce pracy trenera Eugeniusza Kijewskiego gazety pisały sporo w ubiegłym
        sezonie, uważam iż najwyższy czas podjąć podobne działania. Kibicem koszykówki
        jestem
        niemalże od zawsze, swego czasu sporo też grałem, ale tak żenującego spektaklu jak
        ten, który mieli (nie)przyjemność oglądać zgromadzeni w gdańskiej hali Olivia
        kibice jeszcze
        w życiu nie widziałem. To, w jaki dramatyczny sposób pseudogwiazdki sopockej
        drużyny kaleczyły tak piękny sport jakim jest koszykówka przechodzi ludzkie pojęcie.

Tau Ceramica nie jest już tą samą, naszpikowaną gwiazdami światowego formatu
        drużyną co w zeszłym sezonie. Nie oszukujmy się, przeciwnik ten był jak
        najbardziej w zasięgu takich ekip jak Anwil Włocławek, Turów Zgorzelec a być
        może i Polpak Świecie...

Kibic ze swej natury jest wierny i wiele potrafi znieść, ale jest jeden
        fundamentalny warunek... Jego drużyna musi walczyć. Kibice na Wyspach
        Brytyjskich zwykli mawiać, że każdy wynik jest możliwy, ale muszą zobaczyć Krew,
        Pot i Łzy. Owszem, można wygrać, można przegrać, przecież to jest tylko sport,
        ale nie podejmowanie walki jest grzechem śmiertelnym, którego wybaczyć nie
        sposób! Widok zgrai uważających się za profesjonalistów jegomościów wałęsających
        się po parkiecie, zachowujących się niczym dzieci we mgle doprowadził mnie do
        szewskiej pasji! Zbiorowisko ludzi zajmujących się (ponoć) koszykówką, grających
        pod szyldem sopockiego Prokomu nie przejawiało ani przez moment wiary w końcowy
        sukces. Brakowało pomysłu w ataku, obrona została zdemolowana przez koszykarzy
        Tau. Końcowy wynik nie odzwierciedla tego co działo sie na boisku, gdyż
        zawodnikom z Hiszpanii, gdy prowadzili już trzydziestoma punktami zwyczajnie
        odechciało się grać. W poczynaniach "koszykarzy" z Sopotu nie było widać nawet
        zalążka myśli taktycznej. Co tu dużo mówić, jakim Eu(Geniusz) trenerem jest,
        każdy kto ma chociaż elementarne pojęcie o koszykówce dobrze wie, po tym
        człowieku i tak nie spodziewam się już niczego dobrego, ale nie może być tak, że
        osobniki mieniące się mianem zawodowców robią sobie z kibiców zwyczajne "jaja".
        Czas chyba uświadomić sobie, że Sopot jest kurortem tylko dla pensjonariuszy, a
        osoby które inkasują grube dziesiątki tysięcy złotych miesięcznie za grę w
        koszykówkę powinni podejść serio do swoich obowiązków i zacząć chociaż udawać,
        że im się chce.

P.S. Na marginesie chciałbym jeszcze dodać, iż w krajach powszechnie uznanych za
        cywilizowane, po takich zawodach zarządy klubów zwykły oddawać pieniądze
        kibicom, bądź też na następne spotkanie wpuszczają ich za darmo.
      • Gość: lukas Prokom na dnie Euroligi IP: *.dd.ronus.pl 08.11.07, 23:13
        Do którego roku ma ważny kontrakt Kijewski???? Do 2055? :)
      • Gość: booyaa Prokom na dnie Euroligi IP: *.toya.net.pl 08.11.07, 23:24
        Ludzie,przejrzyjcie na oczy...ten zespół jest przereklamowany!!!Podstarzały
        Best,beznadziejny Harissis czyli rozgrywających brak!!!Wolny,ociężały i surowy
        technicznie Wołkowyski,po co było wyrzucać Besoka?!Silni skrzydłowi-Masiulis
        tylko jako obrońca-w ataku zero,Dylewicz-wiecznie niespełniony talent,gdzie te
        wszystkie gwiazdy???Na polską ligę to wystarczy,chociaż ostatnio...I na koniec
        super-coach KIJEK...Cudownie utopiona kasiora,gratuluje!!!
      • Gość: MA Prokom na dnie Euroligi IP: *.chello.pl 08.11.07, 23:53
        Kijewski ułożył zespół. Kijewski powinien za to odpowiadać. Ok, mógł się pomylić
        co do 1-2 zawodników, tak bywa w wielu zespołach. Ale fakty są takie, że jak co
        sezon powtarza się sytuacja, gdzie wiele osób na parkiecie nie ma pojęcia co tam
        robi.
        Moim zdaniem do wymiany są Kijewski, Wolkowyski (tylko który dobry Polak jest
        wolny ?), Best (chyba że posiedzi na rezerwie), Masiulis (w tym wieku już ULEB
        Cup), zaś Slanina powinien zobaczyć się z jakimś terapeutą. Szczerze szkoda mi
        Gurovića, Dylewicza, Roszyka i Van Den Spigela, którzy niesamowicie się marnują
        w obecnym składzie. PS Przyznam, że przed sezonem nie wierzyłem sceptykom
        piszącym, że z bandą emerytów z drewnianym Rubenem na czele nic nie zdziałamy.
      • Gość: LB Prokom na dnie Euroligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 01:16
        Przyznam, że nie widziałem tego meczu. Widziałem natomiast dziesiątki
        poprzednich, w których "kołczował" Kijek. Dopóki on będzie trenerem, dopóty
        Prokom nic nie ugra w Europie.

Pamiętam, jak dawni kumple z drużyny wspominali, że najczęstsza zagrywka grana
        przez Kijewskiego w czasach gdy grał była "CWK", czyli Co Wyjdzie Kijkowi? I
        jego drużyny też tak grają. Żadnych zagrywek w ataku, nic dziwnego, że Best
        kozłuje piłkę przez 20 sekund, jak nie wie co ma z nią zrobić. Nie wierzę, że
        zawodnik z takim doświadczeniem na złość trenerowi nie gra ustalonych zagrywek...

W Eurolidze słabość taktyczna Prokomu jest bardzo widoczna. Pod względem taktyki
        Euroliga bije na głowę NBA. Tu nie ma jak tam "wolnej Amerykanki" przez 3 kwarty
        i sprężania się na czwartą jeśli wynik jest w granicach remisu. Tu każda akcja
        jest ważna. Owszem, jeśli jest pozycja do rzutu, bo obrońca się zagapił, to się
        rzuca. Ale normalnie rozbija się obronę grając długo, męcząc obrońców i oddając
        rzut w ostatnich sekundach akcji. Ale do tego trzeba wielu perfekcyjnie granych
        zagrywek i dyscypliny. Czyli tego, czego brak Kijkowi.

Koszykówka w ogóle pod względem taktyki przebyła lata świetlne w ciągu ostatnich
        lat. Ale Kijek wciąż tkwi mentalnie w latach swojej młodości, gdy się grało "run
        and gun" a o obronie nikt nie myślał. Jak był Winnicki, to trochę ratował myśl
        szkoleniową Prokomu, ale teraz to widać, że bez porządnego trenera, to Krauze
        wywala pieniądze w błoto.

A prospos... wczoraj widziałem Hukicia jak sieknął 6 trójek w wygranym meczu z
        CSKA... a zresztą już mi się nad EuGeniuszem pastwić...
      • Gość: x Prokom na dnie Euroligi IP: 62.233.197.* 10.11.07, 12:48
        Info z ostatniej chwili - właśnie Prokom zwolnił Besta i
        Wolkowyskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka