Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

no i Uche wypial sie na Wisle :(

IP: *.jagiellonia.krakow.pl 29.07.03, 21:02
    nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem
    rasista. nie jestem rasista.nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie
    jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.nie jestem rasista.
    rasista.nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie
    jestem rasista. nie jestem rasista.nie jestem rasista. nie jestem rasista.
    nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.nie jestem
    rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie
    jestem rasista.nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.
    nie jestem rasista. nie jestem rasista.nie jestem rasista. nie jestem
    rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.nie
    jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.
    nie jestem rasista.nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem
    rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.nie jestem rasista. nie
    jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem
    rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.
    rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista. nie jestem rasista.
    ni
    Obserwuj wątek
      • Gość: doradca nie musisz odpowiadac IP: *.acn.waw.pl 29.07.03, 21:12
        Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

oczywiscie, ze nie jestes rasista.
      • mihal_04 Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( 29.07.03, 21:19
        Znaczy sie...antysemita? ;)

A Uche...no cóz...jak ktos woli grac w rezerwach niz w LM... No chyba ze
        istnieje ta klauzula, ale póki wole wierzyc, ze jest jakis lad i porzadek na
        tym swiecie.
        • Gość: Sword Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.bunkier.tbg.net.pl 29.07.03, 22:22
          Sądzę że ta cała klauzula to wymysł Uche żeby usprawiedliwić swoje skandaliczne
          zachowanie. Tak naprawdę nie ma żadnej klauzuli i Ucho ma psi obowiązek grać w
          Wiśle do 2006r. To że zawodnik prezentuje poziom profesjonalizmu Nicolasa
          Anelki to już inna sprawa.
          • Gość: www Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 22:31
            A mnie cos sie wydaje, że taka klauzula może być. Az tak głupi chyba nie jest
            ryzykując "bana" (albo banana). A jezeli jest to drodzy wiślacy myslę, że czas
            na poważna rozmowę z Panami Basałajem i Kapką. Bo taki kit jaki wciskali w
            sprawie Uche to tragedia.
            • Gość: bąbel Miejsce małp jest na drzewie IP: *.acn.pl 29.07.03, 22:34
              a nie na boisku. Takie są prawidła przyrody. Makumba wracaj na bananowca.
              • Gość: huponert bąbel wracaj do jaskini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 21:14
                no ty właśnie !
      • Gość: Sword Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.bunkier.tbg.net.pl 29.07.03, 21:31

ja tez nie jestem rasistą ja tez nie jestem rasistą ja tez nie jestem rasistą

ale:

Niezły z niego kawał skurwysyna Niezły z niego kawał skurwysyna Niezły z niego
        kawał skurwysyna Niezły z niego kawał skurwysyna Niezły z niego kawał
        skurwysyna Niezły z niego kawał skurwysyna Niezły z niego kawał skurwysyna
      • Gość: kataryna Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 21:55
        zobaczycie, jeszcze tego pożałuje zobaczycie, jeszcze tego pożałuje zobaczycie,
        jeszcze tego pożałuje zobaczycie, jeszcze tego pożałuje zobaczycie, jeszcze
        tego pożałuje zobaczycie, jeszcze tego pożałuje zobaczycie, jeszcze tego
        pożałuje zobaczycie, jeszcze tego pożałuje zobaczycie, jeszcze tego pożałuje
        jeszcze tego pożałuje
      • Gość: warszawiak A może olaboga przeprosi ? IP: *.acn.pl 29.07.03, 22:06
        Warszawę i warszawiaków za ciągłe naskakiwanie? Okazało się jednak, że
        informacje o Uche i Ajaxie z warszawskich gazet, z miasta będącego źródłem
        wszelkiego zła, okazały się prawdziwe. Może odpowiednie cytaty podać? Czy ich
        autor się pokaja? Sam niechybnie zbliża się do poziomu PS.
        • Gość: duch olabogi Re: A może olaboga przeprosi ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 10:10
          Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Warszawę i warszawiaków za ciągłe naskakiwanie? Okazało się jednak, że
          > informacje o Uche i Ajaxie z warszawskich gazet, z miasta będącego źródłem
          > wszelkiego zła, okazały się prawdziwe. Może odpowiednie cytaty podać? Czy ich
          > autor się pokaja? Sam niechybnie zbliża się do poziomu PS.

A niby za co olaboga mialby przepraszac Warszawe? Nigdy nie twierdzilem, ze
          nieprawda jest jakoby Ajax interesowal sie Uche. Twierdzilem natomiast - i
          wciaz twierdze - ze wkladanie slow do wywiadu z zawodnikiem, ktorych ten
          zawodnik niw wypowiedzial - specjalnosc red. Harasimowicza - nijak sie ma do
          rzetelnego dziennikarstwa, obojetnie gdzie uprawianego, czy w stolycy, czy w
          smokiem podeszytej prowincji...
          • Gość: ksp Lecz się, człowieku IP: *.acn.pl 30.07.03, 10:17

> (...) czy w stolycy (...)

czy ty jesteś naprawdę taki psychol? Kompleksy jakieś masz- to słowo-wytrych,
            ale zapytam się jeszcze raz- kompleksy jakieś masz? Żonę ci w Warszawie
            zgwałcili? Do pracy nie przyjęli? Na studia się tam nie dostałeś? Lecz się
            człowieku.
            • Gość: duch olabogi Re: Lecz się, człowieku IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 10:46
              napisalem przeciez - "czy w stolycy, czy w smokiem podeszytej prowincji..." -
              znaczy dworowalem sobie zarowno z Warszawy jak i z Krakowa.

Czy ty, misiek, masz kompleksy wobec Krakowa? Czy ci zone w tym miescie
              zgwalcili?

Sam sie lecz.

• Gość: www Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 22:10
        A bo to on pierwszy albo ostatni.
        Klub to kibice a nie piłkarze...
        Ja tez nie jestem rasistą ale moze kara chlosty byłaby adekwatna:)))
        Co prawda to ta murzyna spieprzyła z innej plantacji, ale zasada jest ta sama
        na wszystkich. Inaczej przestana wydajnie pracowac. Weźcie przyklad z innej
        farmy tym razem w Plocku. 3 miesiące karceru i zmądrzeje.
        • Gość: pawel Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.mpowercom.net 29.07.03, 22:37
          Czy moze ktos cos wiecej napisac na ten temat ,gdyz u nas w chicago ciezko
          cokolwiek sie dowiedziec.Probuje przeczytac cos o jutrzejszym meczu w
          gazecie.pl ale nic nie ma .Dziekuje
          • mihal_04 Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( 30.07.03, 00:33
            Gość portalu: pawel napisał(a):

> Czy moze ktos cos wiecej napisac na ten temat ,gdyz u nas w chicago ciezko
            > cokolwiek sie dowiedziec.Probuje przeczytac cos o jutrzejszym meczu w
            > gazecie.pl ale nic nie ma .Dziekuje

According to Gazeta Wyborcza i inne nieoficjalne zródla Uche mial zagrac, lecz
            niespodziewanie na scene wkroczyl mr Cupial i dal mu za strajki klapsa w pupe.
            Jesli bardzo sie zdenerwowal, to mozemy juz nie zobaczyc wiecej Uche w Wisle.
        • Gość: miłośnik talentu Coś dla Kalu Uche IP: *.rzeszow.net.pl 31.07.03, 00:28
          Myślisz ze Ajax nadal bedzie zainteresowany jezeli posiedzisz sobie pol roku
          na lawie???
          Szczerze mowiac nie sadze.
          Nie chcesz grac to nie.
          Wisła byc moze poradzi sobie bez ciebie.
          A Ty mozesz pocalowac ja w ... ( 0 ) !!!
      • Gość: polo Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 23:15
        Jest klauzula czy też jej nie ma "z niewolnika nie masz zawodnika".Nie chce
        grać to trudno przecież Wisła to nie tylko Uche!!!!!
      • wolfspider Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( 30.07.03, 09:04
        Mam nadzieje ze za kare pojdzie do rezerw

Jestem rasista

Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista
        Jestem rasista

"Lepiej byc panem w Piekle niz sluga w Niebie"
      • Gość: Porter Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.orion.pl 30.07.03, 09:18
        Takie jest juz zycie polskiego pracodawcy.
        Nie ma co sie obrazac na rzeczywistosc, nie ma co odwolywac do litery prawa,
        nie ma sensu sie mscic. Trzeba uznac, ze tak wlasnie jest i ciagnac z tego
        maksymalne korzysci.
      • Gość: Sword Ultimatum IP: *.bunkier.tbg.net.pl 30.07.03, 10:44
        Ja uważam ze Uche powinien dostać dwie mozliwości:

1. przestaje stroić fochy, gra na 100% i w grudniu może sobie iść do swojego
        Ajaxu ukochanego
        2. zostaje odsunięty do rezerw, poleci mu sie po kieszeni (i niech spróbuje
        protestwać!) a Holandię zobaczy ale w telewizji.

tertium non datur
        • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 10:49
          Porter fajnie pisze o polskim pracodawcy, ktory z otaczajacych go realiow
          powinien wyciagac jak najwiecej korzysci.

Wydaje mi sie jednak, ze sprzedaz Kalu do Ajaxu akurat po jego strajku zniszczy
          druzyne. Piec lat budowania Wisly nie bedzie warte funta klakow.

Trza Uche nauczyc moresu. Trudno.
          • Gość: pORTER Re: Ultimatum IP: *.orion.pl 30.07.03, 11:45

> Porter fajnie pisze o polskim pracodawcy, ktory z otaczajacych go realiow
            > powinien wyciagac jak najwiecej korzysci.
            >
            > Wydaje mi sie jednak, ze sprzedaz Kalu do Ajaxu akurat po jego strajku
            zniszczy
            >
            > druzyne. Piec lat budowania Wisly nie bedzie warte funta klakow.
            >
            > Trza Uche nauczyc moresu. Trudno.

To, co piszesz pozostaje w sprzecznosci z faktami: Piec lat budowania Wisly
            JEST warte funta klakow, bo z druzyny odeszli Kosowski, Kuzba, Moskal, Hughes,
            ktorzy mieli wysokie kontrakty, a prezes Basalaj twierdzi, ze Wisly nie stac na
            zatrudnianie wybitnych graczy, nawet przychodzacych na zasadzie wolnego
            transferu, bo nie ma im czym placic.
            Przesluchy, ze Uche odejdzie (poczatkowo mial odejsc do Grecji), pojawily sie
            natychmiast po zakonczeniu rozgrywek.
            Jesli przypomnisz sobie nasz dialog po przegranej Wisly w Wodzislawiu rok temu
            z okladem, to obu nam sie wydawalo, ze Kalu jest zawodnikiem wyrastajacym ponad
            przecietna zespolu, a tacy gracze, jesli chca sie rozwijac powinni szukac
            nowego klubu.
            Wiec nie ma co sie dziwic.

Dodatkowo - w dzisiejszych czasach nie istnieje przywiazanie do barw klubowych.
            Zawodnicy chca grac tam, gdzie beda mieli lepsze warunki. Naprawde, nalezy
            robic na tym biznes, a nie walczyc. Z nauczenia Kalu moresu nic nie wyjdzie.
            Zadna korzysc z tego nie wynika.
            • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 12:29
              Gość portalu: pORTER napisał(a):

> To, co piszesz pozostaje w sprzecznosci z faktami: Piec lat budowania Wisly
              > JEST warte funta klakow, bo z druzyny odeszli Kosowski, Kuzba, Moskal,
              Hughes,
              > ktorzy mieli wysokie kontrakty,

Pensje Kuzbie placil jego manago, Moskal i Hughes odeszli nie z powodu
              wysokosci kontraktu, a z racji naturalnej wymiany pokolen pilkarskich, Kosowski
              nie mial wysokiego kontraktu, o czym trabil przy prawie kazdym wywiadzie. Fakt,
              proponowano mu ostatnio podpisanie nowego kontraktu na warunkach podobnych do
              Zurawia, ale on wolal zachod.

a prezes Basalaj twierdzi, ze Wisly nie stac na
              >
              > zatrudnianie wybitnych graczy, nawet przychodzacych na zasadzie wolnego
              > transferu, bo nie ma im czym placic.

nie przypominam sobie wypowiedzi Basalaja, w ktorej by mowil, ze Wisla nie jest
              w stanie zawierac wysokich kontraktow z zawodnikami. Mowil, ze Wisla nie bedzie
              kupowac drogich zawodnikow. Sugerowal, ze ceny polskich pilkarzy sa zawyzone,
              glownie z powodu klubow, ktore decydowaly sie kupowac ich za kazda cene,
              wpadajac pozniej w klopoy finansowe. Dodawal, ze Wisla woli postawic, na
              stworzenie bazy treningowej dla szkolenia mlodziezy.

> Przesluchy, ze Uche odejdzie (poczatkowo mial odejsc do Grecji), pojawily sie
              > natychmiast po zakonczeniu rozgrywek.
              > Jesli przypomnisz sobie nasz dialog po przegranej Wisly w Wodzislawiu rok
              temu
              > z okladem, to obu nam sie wydawalo, ze Kalu jest zawodnikiem wyrastajacym
              ponad
              >
              > przecietna zespolu, a tacy gracze, jesli chca sie rozwijac powinni szukac
              > nowego klubu.
              > Wiec nie ma co sie dziwic.

Wisla nie bedzie klubem docelowym przynajmniej w najblizszej, dajacej sie
              przewidziec przyszlosci. Powinna sie stac czyms w rodzaju Ajaxu, albo Sparty -
              druzyna promujaca pilkarzy na arenach europejskich i odsprzedajacych ich do
              bogatszych teamow. I chyba w tym wlasnie kierunku idzie. Ale rowniez w
              odsprzedawaniu pilkarzy nalezy prowadzic rozsadna polityke. Wisla sprzedala
              Kose. Uche powinien byl pertraktowac z Wisla a nie podejmowac naglosniony
              medialnie strajk. Nawet nie chce sie zastanawiac nad tym co by ze strajkujacymi
              pilkarzami zrobili managerowie Ajaxu, MU, Interu, czy innego Realu....

>
              > Dodatkowo - w dzisiejszych czasach nie istnieje przywiazanie do barw
              klubowych.
              >
              > Zawodnicy chca grac tam, gdzie beda mieli lepsze warunki. Naprawde, nalezy
              > robic na tym biznes, a nie walczyc. Z nauczenia Kalu moresu nic nie wyjdzie.
              > Zadna korzysc z tego nie wynika.

Sytuacja z Uche jest niezwykle trudna dla managos Wisly. Trudno mi wejsc w ich
              buty bo poniewaz nie mam wszystkich danych - np. odnosnie odstepnego w
              kontrakcie Uche. Jezeli klauzuli odstepnego nie ma i to Basalaj ma racje a nie
              Uche - to, niestety, nie widze innego sposobu na przywolanie Uche do porzadku
              jak tylko odeslanie go do rezerw na czas jakis.

Nigdy nie bylem i nie bede pracodawca. Nie wydaje mi sie jednak mozliwe, zeby
              pracodawca mogl sobie pozwolic na poblazanie zachowaniom ala Uche. Gdyby tak
              robil - to bardzo szybko przeistoczylby sie z pracodawcy w pracobiorce, albo w
              petenta Urzedu Zatrudnienia.
            • mihal_04 Re: Ultimatum 30.07.03, 14:01
              Jesli Wisla sprzeda teraz Uche, oglosi tym samym wszystkim obecnym i przyszlym
              zawodnikom, ze aby z niej odjesc wystarczy tygodniowy strajk.

To byloby samobójstwo podobne do podpisania niebotycznego kontraktu z Kuzba a
              prezesi Wisly takich ruchów na szczescie unikaja i mam nadzieje, ze pozostana w
              tym konsekwentni.
              • Gość: www Re: Ultimatum IP: 157.25.125.* 30.07.03, 14:09
                mihal_04 napisał:

> Jesli Wisla sprzeda teraz Uche, oglosi tym samym wszystkim obecnym i
                przyszlym
                > zawodnikom, ze aby z niej odjesc wystarczy tygodniowy strajk.
                >

Oraz, że nie wolno z nią podpisywać wieloletnich umów (to druga strona tego
                samego medalu).

> To byloby samobójstwo podobne do podpisania niebotycznego kontraktu z Kuzba

Niebotyczny jest przymiotnikiem, ktorych nalezy unikac przy ocenie umów
                handlowych. Jest to sprawa ocenna, dla kogos kontrakt np. Żurawskiego jest lub
                moze być niebotyczny.

>a
                > prezesi Wisly takich ruchów na szczescie unikaja i mam nadzieje, ze pozostana
                w
                >
                > tym konsekwentni.
                >

Czyli co? Popadamy w naszą szarą rzeczywistośc... jezeli chce sie zbudować
                wielką druzynę to trzeba zainwestowac m.in. w zawodników i ich gaże, jeżeli nie
                to wynikają sprawy takie jak kosowskiego, Kuźby czy Uche.
                • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.jagiellonia.krakow.pl 30.07.03, 14:53
                  Gość portalu: www napisał(a):

> Czyli co? Popadamy w naszą szarą rzeczywistośc... jezeli chce sie zbudować
                  > wielką druzynę to trzeba zainwestowac m.in. w zawodników i ich gaże, jeżeli
                  nie
                  >
                  > to wynikają sprawy takie jak kosowskiego, Kuźby czy Uche.

Kosowski nie chcial podpisac nowego kontraktu z Wisla na warunkach zblizonych
                  do Zurawia. Za Kuzbe placil jego manago - uklad byl czysty Kuzba mial sie w
                  Wisle wypromowac i rzeczywiscie do tego doszlo. Z zapomnianego przez Boga i
                  historie zawodnika stal sie zawodnikiem mocnego klubu europejskiego. Uche
                  rowniez nie moze narzekac na wysokosc zarobokow, ktore, oczywiscie, sa wyzsze
                  niz w jego kraju rodzinnym, czy w rezerwach Espanyolu, ale nizsze niz w Ajaxie.
                  Jednak kontrakt o prace jest o prace kontraktem.

nie widze niekonsekwencji w postepowaniu managos wisly zmierzajacych do
                  zbudowania druzyny zdolnej do promowania graczy w Europie. Wlasnie Kosowski,
                  Kuzba i Uche sa dowodem, ze tego rodzaju dzialania moga byc zakonczone sukcesem
                  finansowym dla Wisly i sportowym dla zawodnika.

Jednak obowiazki spoczywaja nie tylko na pracodawcy (Wisla), lecz rowniez na
                  graczach zlaczonych z ta druzyna kontraktami (Kosowski, Uche). do tanga trzeba
                  dwojga...
                  • Gość: www Re: Ultimatum IP: 157.25.125.* 30.07.03, 15:36

> Kosowski nie chcial podpisac nowego kontraktu z Wisla na warunkach zblizonych
                    > do Zurawia. Za Kuzbe placil jego manago - uklad byl czysty Kuzba mial sie w
                    > Wisle wypromowac i rzeczywiscie do tego doszlo. Z zapomnianego przez Boga i
                    > historie zawodnika stal sie zawodnikiem mocnego klubu europejskiego. Uche
                    > rowniez nie moze narzekac na wysokosc zarobokow, ktore, oczywiscie, sa wyzsze
                    > niz w jego kraju rodzinnym, czy w rezerwach Espanyolu, ale nizsze niz w
                    Ajaxie.
                    >
                    > Jednak kontrakt o prace jest o prace kontraktem.
                    >
                    > nie widze niekonsekwencji w postepowaniu managos wisly zmierzajacych do
                    > zbudowania druzyny zdolnej do promowania graczy w Europie.

OK. Ale w takim razie to nie musi byc mocna druzyna (wiele skandynawskich
                    zespołow stosuje taka politykę). Czyli ABSOLUTNY max to Rosenborg ale równie
                    dorze może byc Halmstadt lub Haka Valkaekoski. Jak na obecne polskie warunki to
                    i tak duzo...

>Wlasnie Kosowski,
                    > Kuzba i Uche sa dowodem, ze tego rodzaju dzialania moga byc zakonczone
                    sukcesem
                    >
                    > finansowym dla Wisly i sportowym dla zawodnika.
                    >

Zgoda tylko po co tak najezdzac na Uche...

> Jednak obowiazki spoczywaja nie tylko na pracodawcy (Wisla), lecz rowniez na
                    > graczach zlaczonych z ta druzyna kontraktami (Kosowski, Uche). do tanga
                    trzeba
                    > dwojga...

No to się zdecyduj czy Wisła to ma być Wielka Druzyna (i wtedy się zatrzymuje
                    takich zawodników + ewentualnie wzmacnia przed najwazniejszymi meczami sezonu)
                    czy jej celem jest promowanie zawodników (a wtedy to kontrakt jest potzrebny
                    dla wynegocjowania odstepnego).
                    • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.jagiellonia.krakow.pl 30.07.03, 15:49
                      czy Ajax Amsterdam to wielka druzyna? czy Sparta Praga to wielka druzyna?
                      • Gość: www Re: Ultimatum IP: 157.25.125.* 30.07.03, 16:01

> czy Ajax Amsterdam to wielka druzyna? czy Sparta Praga to wielka druzyna?

Ajax tak, ale kuda wisle do ajaxu (vide uche)? Nie ta półka. wisla moze
                        dostarczac talenty do ajaxu. Fenomen Sparty to fenomen obecnego pokolenia
                        czeskich piłkarzy.
                        • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.jagiellonia.krakow.pl 30.07.03, 16:50
                          nie od razu Ajax zbudowano...
              • Gość: Porter Re: Ultimatum IP: *.orion.pl 30.07.03, 14:31
                mihal_04 napisał:

> Jesli Wisla sprzeda teraz Uche, oglosi tym samym wszystkim obecnym i
                przyszlym
                > zawodnikom, ze aby z niej odjesc wystarczy tygodniowy strajk.
                >
                > To byloby samobójstwo podobne do podpisania niebotycznego kontraktu z Kuzba a
                > prezesi Wisly takich ruchów na szczescie unikaja i mam nadzieje, ze pozostana
                w
                >
                > tym konsekwentni.
                >
                >

Moim zdaniem, bledem bylo udawanie, ze nie ma sprawy Uche, bo teraz faktycznie
                trudno o wyjscie z twarza. Byl czas, zeby sie z pilkarzem dogadac, a teraz jest
                juz za pozno.
                Prawda jest jednak taka, ze w cywilizowanych krajach zawodnik prosi o wpisanie
                na liste transferowa i tyle. Nie ma trzymania gracza na sile, bo z pilkarza,
                ktory nie chce grac druzyna nie ma pozytku, zas otrzymujac za niego pieniadze,
                jakas tam korzysc sie osiaga. Co wiecej, wiekszosc zawodnikow ma w kontraktach
                zapis umozliwiajacy odejscie po kazdym sezonie, pod warunkiem, ze znajdzie sie
                oferent gotowy wylozyc okreslona sume.
                Kalu twierdzi, ze taki zapis sie w jego umowie znajduje, zas Kapka, ze nie.
                Trudno orzec, kto ma racje.
                Jesli taki zapis w kontrakcie jest uwzglegniony, Ajax gotowy jest wylozyc
                stosowna sume, zas Wisla nie chce zawodnika puscic powolujac sie na jakies
                blizej niesprecyzowane widzimisie - to zle sie to dla Wisly skonczy. Nie dosc,
                ze Kalu odejdzie, to klub wyjdzie na cymbalow.
                Jesli takiego zapisu nie ma (jest to mozliwe, wskazuje na to fakt, ze pilkarz
                zwolnil managera), to i tak klub jest w trudnej pozycji. Zawodnik grac w Wisle
                nie chce, traktuje ja jak hamulec w rozwoju. Ciezko bedzie to nastawienie
                zmienic, a bez tego wartosc zawodnika dla Wisly jest zadna. Trzeba sprobowac
                sie dogadac, nie ma co wsiadac z gory, uczyc moresu, albo sie mscic. Jak sie
                nie da - trzeba pozwolic odejsc i zarobic na tym ile mozna.
                • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.jagiellonia.krakow.pl 30.07.03, 14:44
                  podstawowa rzecza zawodnika, ktory ma zawarty kontrakt z klubem jest
                  wywiazywanie sie z warunkow umowy. Jezeli chce pojsc dalej - petraktuje z
                  wladzami klubu. Pertraktacje te tocza sie w zaciszu klubowych gabinetow i tam
                  pozostaja. Nie uzywa sie strajku jako elementu wzmacniajacego argumenty w
                  dyskusji...
                • mihal_04 Re: Ultimatum 30.07.03, 15:25
                  Gość portalu: Porter napisał(a):

> mihal_04 napisał:
                  >
                  > > Jesli Wisla sprzeda teraz Uche, oglosi tym samym wszystkim obecnym i
                  > przyszlym
                  > > zawodnikom, ze aby z niej odjesc wystarczy tygodniowy strajk.
                  > >
                  > > To byloby samobójstwo podobne do podpisania niebotycznego kontraktu z Kuzb
                  > a a
                  > > prezesi Wisly takich ruchów na szczescie unikaja i mam nadzieje, ze pozost
                  > ana
                  > w
                  > >
                  > > tym konsekwentni.
                  > >
                  > >
                  >
                  > Moim zdaniem, bledem bylo udawanie, ze nie ma sprawy Uche, bo teraz
                  faktycznie
                  > trudno o wyjscie z twarza. Byl czas, zeby sie z pilkarzem dogadac, a teraz
                  jest
                  >
                  > juz za pozno.
                  > Prawda jest jednak taka, ze w cywilizowanych krajach zawodnik prosi o
                  wpisanie
                  > na liste transferowa i tyle. Nie ma trzymania gracza na sile, bo z pilkarza,
                  > ktory nie chce grac druzyna nie ma pozytku, zas otrzymujac za niego
                  pieniadze,
                  > jakas tam korzysc sie osiaga. Co wiecej, wiekszosc zawodnikow ma w
                  kontraktach
                  > zapis umozliwiajacy odejscie po kazdym sezonie, pod warunkiem, ze znajdzie
                  sie
                  > oferent gotowy wylozyc okreslona sume.
                  > Kalu twierdzi, ze taki zapis sie w jego umowie znajduje, zas Kapka, ze nie.
                  > Trudno orzec, kto ma racje.
                  > Jesli taki zapis w kontrakcie jest uwzglegniony, Ajax gotowy jest wylozyc
                  > stosowna sume, zas Wisla nie chce zawodnika puscic powolujac sie na jakies
                  > blizej niesprecyzowane widzimisie - to zle sie to dla Wisly skonczy. Nie
                  dosc,
                  > ze Kalu odejdzie, to klub wyjdzie na cymbalow.
                  > Jesli takiego zapisu nie ma (jest to mozliwe, wskazuje na to fakt, ze pilkarz
                  > zwolnil managera), to i tak klub jest w trudnej pozycji. Zawodnik grac w
                  Wisle
                  > nie chce, traktuje ja jak hamulec w rozwoju. Ciezko bedzie to nastawienie
                  > zmienic, a bez tego wartosc zawodnika dla Wisly jest zadna. Trzeba sprobowac
                  > sie dogadac, nie ma co wsiadac z gory, uczyc moresu, albo sie mscic. Jak sie
                  > nie da - trzeba pozwolic odejsc i zarobic na tym ile mozna.

No wlasnie - trzeba sie dogadac, a nie strajkowac. Trudno prowadzic negocjacje
                  z czlowiekiem o mentalnosci dziecka (napisalbym malpki, ale wiecie...). Tym
                  bardziej, ze Ajax nie zlozyl konkretnej oferty, a spytal tylko o mozliwosc
                  nabycia Uche. Wisla odpowiedziala, ze potrzebuje zawodnika na kwalifikacje LM,
                  które sa teraz jej glównym celem, ale do rozmowy sa sklonni powrócic w przerwie
                  zimowej. A Kalu na to, ze sie pakuje bo on kce juz... Gdyby Wisla w tym
                  momencie wyrazila zgode, dopiero by sie zblaznila.
                  • Gość: Porter Re: Ultimatum IP: *.orion.pl 30.07.03, 17:25
                    mihal_04 napisał:

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                    >
                    > > mihal_04 napisał:
                    > >
                    > > > Jesli Wisla sprzeda teraz Uche, oglosi tym samym wszystkim obecnym i
                    > > przyszlym
                    > > > zawodnikom, ze aby z niej odjesc wystarczy tygodniowy strajk.
                    > > >
                    > > > To byloby samobójstwo podobne do podpisania niebotycznego kontraktu z
                    > Kuzb
                    > > a a
                    > > > prezesi Wisly takich ruchów na szczescie unikaja i mam nadzieje, ze p
                    > ozost
                    > > ana
                    > > w
                    > > >
                    > > > tym konsekwentni.
                    > > >
                    > > >
                    > >
                    > > Moim zdaniem, bledem bylo udawanie, ze nie ma sprawy Uche, bo teraz
                    > faktycznie
                    > > trudno o wyjscie z twarza. Byl czas, zeby sie z pilkarzem dogadac, a teraz
                    >
                    > jest
                    > >
                    > > juz za pozno.
                    > > Prawda jest jednak taka, ze w cywilizowanych krajach zawodnik prosi o
                    > wpisanie
                    > > na liste transferowa i tyle. Nie ma trzymania gracza na sile, bo z pilkarz
                    > a,
                    > > ktory nie chce grac druzyna nie ma pozytku, zas otrzymujac za niego
                    > pieniadze,
                    > > jakas tam korzysc sie osiaga. Co wiecej, wiekszosc zawodnikow ma w
                    > kontraktach
                    > > zapis umozliwiajacy odejscie po kazdym sezonie, pod warunkiem, ze znajdzie
                    >
                    > sie
                    > > oferent gotowy wylozyc okreslona sume.
                    > > Kalu twierdzi, ze taki zapis sie w jego umowie znajduje, zas Kapka, ze nie
                    > .
                    > > Trudno orzec, kto ma racje.
                    > > Jesli taki zapis w kontrakcie jest uwzglegniony, Ajax gotowy jest wylozyc
                    > > stosowna sume, zas Wisla nie chce zawodnika puscic powolujac sie na jakies
                    >
                    > > blizej niesprecyzowane widzimisie - to zle sie to dla Wisly skonczy. Nie
                    > dosc,
                    > > ze Kalu odejdzie, to klub wyjdzie na cymbalow.
                    > > Jesli takiego zapisu nie ma (jest to mozliwe, wskazuje na to fakt, ze pilk
                    > arz
                    > > zwolnil managera), to i tak klub jest w trudnej pozycji. Zawodnik grac w
                    > Wisle
                    > > nie chce, traktuje ja jak hamulec w rozwoju. Ciezko bedzie to nastawienie
                    > > zmienic, a bez tego wartosc zawodnika dla Wisly jest zadna. Trzeba sprobow
                    > ac
                    > > sie dogadac, nie ma co wsiadac z gory, uczyc moresu, albo sie mscic. Jak s
                    > ie
                    > > nie da - trzeba pozwolic odejsc i zarobic na tym ile mozna.
                    >
                    >
                    > No wlasnie - trzeba sie dogadac, a nie strajkowac. Trudno prowadzic
                    negocjacje
                    > z czlowiekiem o mentalnosci dziecka (napisalbym malpki, ale wiecie...). Tym
                    > bardziej, ze Ajax nie zlozyl konkretnej oferty, a spytal tylko o mozliwosc
                    > nabycia Uche. Wisla odpowiedziala, ze potrzebuje zawodnika na kwalifikacje
                    LM,
                    > które sa teraz jej glównym celem, ale do rozmowy sa sklonni powrócic w
                    przerwie
                    >
                    > zimowej. A Kalu na to, ze sie pakuje bo on kce juz... Gdyby Wisla w tym
                    > momencie wyrazila zgode, dopiero by sie zblaznila.
                    >
                    >

Ja nie chce obrazic Kalu, porownujac jego umiejetnosci do Kosowskiego, ale
                    mysle, ze moze on pamietac, jak to Kosowski mial przyzwoita propozycje z
                    Primera Division a w pol roku pozniej, chcial go juz tylko wypozyczyc 1. FCK.
                    Ponadto, nie mam watpliwosci, ze wiecej zdrowego rozsadku mozna oczekiwac od
                    biznesmenow kierujacych Wisla, niz od Murzynka, glowy uzywajacego do odbijania
                    pilki (rzecz nie w rasistowskich podtekstach, tylko w tym, ze prawo cywilne ma
                    w Afryce niewielkie tradycje). I to dzialacze Wisly powinni zauwazyc, ze
                    pracownik chce im odejsc i przedsiewziac kroki. A oni udali, ze nie ma
                    problemu... Ja nie znam sie na biznesie okolopilkarskim, ale od bardzo dawna
                    twierdze, ze jedynym graczem Wisly majacym szanse na wielka kariere jest
                    wlasnie Kalu Uche. Jesli zauwazylem to ja, to nic dziwnego, ze zauwazyl to tez
                    ktos z Ajaxu. Zas dzialacze powinni sie tego spodziewac i miec przygotowany
                    scenariusz.
                    Zeby nie bylo watpliwosci - jestem pewien, ze Uche robi zle i glupio,
                    postepujac (na dluzsza mete) samobojczo: Holendrzy, jak go beda zatrudniac w
                    Ajaxie, zastanowia sie, jaki numer moze wyciac, jesli tylko dostanie oferte z
                    MU, czy Barcelony i stosownie zabezpiecza. Tylko, ze po Uche trudno spodziewac
                    sie madrego postepowania. A po Basalaju - nalezaloby.
                    • mihal_04 Re: Ultimatum 30.07.03, 17:31
                      A w jaki to sposob mieli sie zabezpieczyc?
                      • Gość: Porter Re: Ultimatum IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 30.07.03, 21:24
                        1. Zdefiniowac zagrozenie (okreslic kto moze odejsc)
                        2. Okreslic ile mozna za niego dostac
                        3. Poszukac nastepcy (w zasiegu finansowym) i rozpoczac z nim powazne rozmowy.
                        4. Kalu odejdzie - podpisac kontrakt z nowym graczem.
                        5. Kalu zostanie - zrezygnowac w ostatniej chwili.
                        Ot - i wszystko.

• Gość: vik Re: Ultimatum IP: *.chello.pl 30.07.03, 21:49
                        mihal_04 napisał:

> A w jaki to sposob mieli sie zabezpieczyc?
                        >
                        Np nie pozwalając na to by w kontrakcie był zapis, że za zerwanie go Wisła
                        dostaje 1,5 mln euro.
                        Jeśli GW sie nie myli, to taki zapis świadczy o skrajnej niekompetencji
                        działaczy Wisły. Po co Ajax ma płacić 5 mln? Wystarczy, że da 1,5, Kalu zerwie
                        umowę z Wisłą i podpisze nową z holendrami.
                        • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 23:20
                          ja mam takie dziwne wrazenie, ze zawodnik zawieszony w prawach zawodniczych nie
                          moze nawet zerwac kontraktu w sposob akceptowalny przez UEFA...
                          • Gość: Porter Re: Ultimatum IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 30.07.03, 23:56

> ja mam takie dziwne wrazenie, ze zawodnik zawieszony w prawach zawodniczych
                            nie
                            >
                            > moze nawet zerwac kontraktu w sposob akceptowalny przez UEFA...

Jezeli w kontrakcie istnieje klauzula o wysokosci odstepnego i potwierdzi sie,
                            ze Ajax oferowal taka sume, to Wisla nie tylko blyskawicznie bedzie musiala
                            Uche odwiesic, ale moze i zaplacic mu odszkodowanie.
                            • Gość: duch olabogi Re: Ultimatum IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 00:45
                              Gość portalu: Porter napisał(a):

> Gość portalu: duch olabogi napisał(a):
                              >
                              > > ja mam takie dziwne wrazenie, ze zawodnik zawieszony w prawach zawodniczyc
                              > h
                              > nie
                              > >
                              > > moze nawet zerwac kontraktu w sposob akceptowalny przez UEFA...
                              >
                              > Jezeli w kontrakcie istnieje klauzula o wysokosci odstepnego i potwierdzi
                              sie,
                              > ze Ajax oferowal taka sume, to Wisla nie tylko blyskawicznie bedzie musiala
                              > Uche odwiesic, ale moze i zaplacic mu odszkodowanie.

Tylko, ze w umowie Uche - zgodnie z GW - nie ma klauzuli odstepnosci. Jest
                              natomiast klauzula okreslajaca wysokosc odszkodowania Uche wobec klubu - w
                              wypadku gdyby nie wywiazywal sie z umowy - na maksymalnie 1.5 miliona dolarow.
                              I ja sie wlasnie zastanawiam nad tym czy Uche zawieszony w prawach zawodnika za
                              sabotaz jest w stanie zerwac umowe z Wisla, tak zeby zaaprobowala to UEFA.
                              • Gość: Porter Re: Ultimatum IP: *.orion.pl 31.07.03, 09:46

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                                >
                                > > Gość portalu: duch olabogi napisał(a):
                                > >
                                > > > ja mam takie dziwne wrazenie, ze zawodnik zawieszony w prawach zawodn
                                > iczyc
                                > > h
                                > > nie
                                > > >
                                > > > moze nawet zerwac kontraktu w sposob akceptowalny przez UEFA...
                                > >
                                > > Jezeli w kontrakcie istnieje klauzula o wysokosci odstepnego i potwierdzi
                                > sie,
                                > > ze Ajax oferowal taka sume, to Wisla nie tylko blyskawicznie bedzie musial
                                > a
                                > > Uche odwiesic, ale moze i zaplacic mu odszkodowanie.
                                >
                                >
                                > Tylko, ze w umowie Uche - zgodnie z GW - nie ma klauzuli odstepnosci. Jest
                                > natomiast klauzula okreslajaca wysokosc odszkodowania Uche wobec klubu - w
                                > wypadku gdyby nie wywiazywal sie z umowy - na maksymalnie 1.5 miliona
                                dolarow.
                                > I ja sie wlasnie zastanawiam nad tym czy Uche zawieszony w prawach zawodnika
                                za
                                >
                                > sabotaz jest w stanie zerwac umowe z Wisla, tak zeby zaaprobowala to UEFA.

Zobaczymy.
          • wolfspider Re: Ultimatum 30.07.03, 12:44
            A propos "funta klakow" to szkoda ze nie sciagneli Klaka , byl chyba za free.
      • Gość: zobacz.glt.pl Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: 213.199.192.* 30.07.03, 16:19
        ale koleś jesteś nawiedzony z tym "nie jestem ..." ;) :)

www.zobacz.glt.pl
      • campo Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( 30.07.03, 17:50
        Do tej pory gdy jakis "gwiazdor" z naszej ligi chcial odejsc za granice to
        szedl do prezesa i walil prosto z mostu ze jak go nie pusza to bedzie symulowal
        gre, albo wcale nie bedzie trenowal. No i biedny prezes nie mial wyjsca, musial
        goscia puscic, bo inaczej stracilby kupe szmalu na transferze. Az wreszcie
        znalazl sie prezes z jajami i swojej gwiazdeczce powiedzial NIE! A gdy ta sie
        obrazila, dolozyl jeszcze pol roku dyskwalifikacji. I bardzo dobrze! I tu
        wlasnie widac profesjonalizm Wisly.
        Gdyby Uche wycial taki numer na zachodzie juz bylby skonczony.

pzdr.
        • Gość: wak Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: 165.222.186.* 30.07.03, 22:13
          Campo bywasz tu niezwykle rzadko, ale Twoje posty to czysta poezja.
          Az milo poczytac!
          Brawo Campo, Brawo prezes Cupial ;-)

pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Sword No i teraz Wisła się w rewanżu wypieła na Kalu IP: *.bunkier.tbg.net.pl 30.07.03, 18:11
        i leżą sobie w pozycji 96 :)
      • Gość: Pan Bóg Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.demo.pl 30.07.03, 22:17
        Rasistą to ty może nie jesteś, ale skończonym kretynem to na pewno.
        • Gość: duch olabogi Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 23:19
          jezeli kretyn oskarza mnie o to ze jestem kretynem - to ja sie bynajmniej nie
          obrazam. przypominam sobie zasade przeciwienstw. co innego gdyby kretyn nazywal
          mnie geniuszem...
          • Gość: :) Per l`amor di Dio IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 23:36
            Ama chi ti consiglia, non chi ti loda.
            • juve_maciek Re: Per l`amor di Dio 31.07.03, 11:52
              a juz myslalem ze jego tu nie bedzie.
          • Gość: Porter Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 30.07.03, 23:51

> jezeli kretyn oskarza mnie o to ze jestem kretynem - to ja sie bynajmniej nie
            > obrazam. przypominam sobie zasade przeciwienstw. co innego gdyby kretyn
            nazywal
            >
            > mnie geniuszem...

Wszystko zostalo juz kiedys wynmyslone i zapisane, nierzadko w zgrabniejszej
            formie. Jak to powiedzial klasyk: "Byc uznanym za idiote przez kretyna - to
            rozkosz dla konesera!"
            • Gość: duch olabogi Re: no i Uche wypial sie na Wisle :( IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 00:42
              wedlug Asimova ostatni etap cywilizacji ludzkiej bedzie etapem encyklopedystow -
              kolekcjonerow tego co ktos kiedys powiedzial bardziej akuratnie...
      • Gość: byly Żegnaj Kalu U. IP: *.rzeszow.net.pl 31.07.03, 00:33
        Podobno jesteśmy gościnnym narodem.
        Ale proponuje zrobic wyjatek potwierdzajacy regule
        Kalu Zegnaj.
        Bez urazy.
        I powodzenia.
        Nie sadze zebym jeszcze kiedykolwiek zostal milosnikiem twojego talentu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka