Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Curling we Wrocławiu

06.12.07, 20:59
    Witam wszystkich.

Chciałbym zapytac o mozliwości trenowania curlingu we Wrocławiu. Czy są jacyś curlingowicze w tym pieknym miescie i gdzie można trenować.

Jeżeli takiego miejsca niema to może czas je zrobić/załatwić.

Pozdrawiam wszystkich fanow curlingu.
    Obserwuj wątek
      • skip_yeti Re: Curling we Wrocławiu 06.12.07, 21:26
        Wrocław to chyba ostatnie z dużych miast gdzie curling jeszcze nie "odpalił",
        natomiast wiem, że jakieś próby były. Był chyba nawet jakiś skład, który
        próbował się zalogować na Kolibrisie, ale nic z tego nie wyszło.
        Nie ma u was chyba krytych lodowisk, jest tylko to sezonowe na rynku.
        Najbliższy klub - KKC Piechowice (szukaj linku na pzc.org.pl albo curling.pl),
        najbliższe miejsca do trenowania - Gliwice albo czeski Trutnov.
        • lobuz_kkc-w Re: Curling we Wrocławiu 07.12.07, 16:57
          Co tu dużo mówić możliwości nie ma i nie zapowiada sie by było. KKC z tego co
          wiem próbowali cos załatwiac ale nic nie wyszło. We wrocku studiuje 5 curlerow z
          KKC w tym ja i sam jestem tym faktem zasmucony bo jest wiele chetnych do
          upawiania tego sportu w tym miescie. Jak narazie najblizej jest do gliwic i
          czeskiego trutnova.
      • antraks_kkc Re: Curling we Wrocławiu 08.12.07, 16:21
        W sprawie gry w curling we Wrocławiu dowiadywałem się bardzo dużo w ubiegłym roku. Niestety brak lodowisk krytych nie pozwala poważnie podejść do organizacji regularnych treningów we Wrocławiu. Jedyne kryte lodowisko znajduje się rpzy hali Orbita na Wejherowskiej, ale jest ono niestety za krótkie. Jakiś czas temu pisałem tutaj, aby osoby chętne dawały mi znac na maila (antraks@wp.pl) i odzew był imponujący. Wybrałem się do Urzędu Miasta oraz jego komórki odpowiedzialnej za sport, to niestety gra w curling we Wrocławiu nie ejst możliwa, bo nie ma sensu grać na lodowiskach otwartych - chyba że pokazówki w ramach promocji sportu i przygotowywania gruntu pod budowę hali curlingowej. Niestety jednak wszyscy wiemy jak małe są szanse na budowę takiego przedsięzięcia w naszym Kraju. Nie poddam się jednak i z tą sprawą w tym roku wybiorę się do odpowiednich organów. Jeśli ktoś miałby jakieś pomysły, propozycje, sposób wsparcia, to proszę pisać na antraks@wp.pl. Musimy jakoś to rozkręcić, b jestem przekonany, że zainteresowanie by było, a dodatkowym plusem jest wpisanie curlingu do Księgi Młodzieżowego Sportu Olimpijskiego - to chyba tak się nazywa:) a daje bardzo duże możliwości.
        Witek Abramowicz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka