Gość: Lech IP: *.aster.pl 23.01.08, 22:40 A do d... z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s Re: Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.chello.pl 23.01.08, 22:54 Sam tam idź! Rozumiem że kibicujesz tylko wtedy kiedy wygrywamy... Takich kibiców szczypiorniści nie potrzebują. Ani żadni inni sportowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny_kibic Re: Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: 82.160.186.* 23.01.08, 23:40 a ja mysle ze Lech dobitnie powiedzial to co kazdy mysli - byly 'achy' i 'ochy' jacy to mocni nie jestesmy i co my to nie wygramy. gdyby nie bylo calej otoczki zwyciestwa (stwarzanej przez samych graczy) to tez powiedzialbym: taki jest sport i ze bedzie lepiej.. a tak to mi to zwisa i jestem zniesmaczony tym co pokazali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 16:56 Typowo polskie gadanie:/ a co mieli mówić wicemistrzowie świata przed turniejem europejskim? Że pojadą powalczyć, że dadzą z siebie wszystko? Wytyczyli sobie cel i do niego dążyli. Nie udało się ale przynajmniej nie zrzucają winny na wszystko dookoła a tylko i wyłącznie na siebie. Oby w Pekinie było lepiej z formą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 22:55 A idź Pan na onet z takim komentarzem... Przegraliśmy dziś wyraźnie. Nie wiem, czy faktycznie aż tak "zarżnęli się" wczoraj (nie zdziwiłbym się, wczoraj była wojna, a Norwegowie też dziś polegli z przeciętną Słowenią), czy to Dania jest tak mocna, czy problem leży gdzieś głębiej. Nieważne. Ale podoba mi się sposób, w jaki Wenta i zawodnicy mówią o tej porażce. Bez wciskania kitu, ze świadomością tego, co się stało. Szacunek za to, a porażka jest z definicji wpisana w sport. A poza tym, naprawdę, żeby grać w ręczną na tym poziomie, trzeba mieć jaja ze stali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 23:24 Szkoda tylko, że Wenta nie powiedział nic o fatalnym przygotowaniu do tych mistrzostw i kompletnym braku formy. Duńczycy trafili z formą idealnie i wcale się nie zdziwię, jeśli wygrają ten turniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 23:45 No nie przesadzajmy, że "fatalne" i "kompletny brak". Ale coś jest na rzeczy, bo gramy nierówno i gołym okiem laika widać, że to nie to, co przed rokiem. Swoją drogą, który trener powie, że źle przygotował drużynę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me no i po co to gadanie o zlocie? IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 23.01.08, 23:20 jeszcze przed rozpoczeciem twierdzilem ze to niepowazne twierdzic ze 'jedziemy po zloto'' gdy stawka jest tak wyrownana. ech ta polska glupota chcialoby sie rzec.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: no i po co to gadanie o zlocie? IP: *.versanet.de 23.01.08, 23:50 Brawa dla Dani i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: no i po co to gadanie o zlocie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 00:07 "Ya" jak usłyszał wczoraj, że Dania zrobiła Chorwatów 10-cioma bramkami, to tylko pomyślał: Chorwaci to z nami wygrali? Aha... Ale - "Ya" czytał sporo wcześniej i mówi: przecież nie obiecywali złota tylko go bardzo chcieli. Gdyby chcieli zająć 7-me miejsce, to dla mnie mogli nie jechać. Ale chcieli dużo i zastrzegali, że wcale nie musi tak wyjść. Jak to w sporcie. I nie wyszło, Dunowie grzmocą wszystkich jak chcą. Mówi się trudno i idzie dalej, byle wnioski jakieś były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: no i po co to gadanie o zlocie? IP: *.wsiz.rzeszow.pl 24.01.08, 08:55 Właśnie. A to, co "me" pisze o polskiej głupocie, można odnieść do typowej pseudokibicowskiej postawy. Mówili, że "jadą po złoto" - źle bo pompują balon. Jakby tego nie mówili, to też byłoby źle, bo "co to za drużyna, która nie chce wygrać turnieju". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: no i po co to gadanie o zlocie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 13:07 Słuszny komentarz. Najważniejsze zadanie na teraz to wyciągnąć wnioski z ME i poprawić to co trzeba na kwalifikacje olimpijskie i, w co mocno wierzę, na same IO. A swoją drogą to Dania budowała swoją potegę w tym sporcie od kilkunastu lat, my dopiero zaczynamy. Ja zresztą uważam, że przy podejściu naszego państwa i działaczy do sportu każdy medal należy rozpatrywać w kategorii cudu. Wiem co mówię bo znam to troszkę od środka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: no i po co to gadanie o zlocie? IP: 88.220.124.* 24.01.08, 00:39 no tak, pewnie pownni mówić że jadą żeby zbyt wysoko nie przegrywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlod Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: 212.87.241.* 24.01.08, 00:36 Dziwi b. słaba indywidualna forma graczy, takich jak B. Jurecki czy Tłuczyński i duże wahania formy pozostałych np. Bieleckiego (z Danią nie istniał), Jurasika (wczoraj zupełnie kiepski a i dzisiaj dużo, dużo słabszy niż np. z Chorwacją) czy Lijewskiego (tylko z Norwegią przyzwoicie). Nominalni zmiennicy, którzy dużo wnosili na MŚ, tym razem zupełnie zawodzą, zwłaszcza od kiedy nie ma młodszego Lijewskiego (wyjątkiem Jaszka); wydaje się że trzeba szukać alternatyw - zwłaszcza na skrzydła, koło i do obrony... No i trzeba nauczyć się strzelać karne i wykorzystywać rzuty z koła. Przy wszystkich innych błędach to właśnie skuteczność - zwłaszcza z I linii - była naszą największą zmorą, bo w pewnym momencie nie było innych wariantów jak rzuty z II linii. Z rozliczaniem Bogdana Wenty radzę się nie spieszyć. Będą jeszcze kwalifikacje i mam nadzieję, że jednak Igrzyska. Trzeba jednak powoływać graczy znajdujących się aktualnie w najlepszej formie, nawet wicemistrzowie świata bez formy po prostu "pękają" i równają do poziomu europejskich średniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Odnosnie formy graczy... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.01.08, 02:51 ...czy mi się wydaje czy kilku z naszych (bramkarz, kołowy) przydałaby się mała kuracja odchudzająca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 09:25 dobra, samokrytyka przyjęta, teraz wyciągać wnioski i do roboty, jeszcze mecz z Czarnogórą został, odbudujcie morale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik555 Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.gprs.plus.pl 24.01.08, 09:48 IMO w meczu z Duńczykami był jeden jasny punkt - Bartłomiej Jaszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.netcorp.pl 24.01.08, 11:16 Wenty nie lubię, jest przemądrzały. Mogła to być recepta na sukces, więc siedziałem cicho. Teraz czuję jednak Schadenfreude. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handballer Koniec Wenty! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.01.08, 13:32 > Wenty nie lubię, jest przemądrzały. Mogła to być recepta na sukces, więc siedziałem cicho. Teraz czuję jednak Schadenfreude. Absolutnie sie zgadzam. Wenta to jeden z najbardziej aroganckich ludzi jakich w zyciu spotkalem. Jego czas jako trener tez sie konczy wiec lepiej by bylo z niego w reprezentacji juz dzisiaj zrezygnowac. Podejrzewam jednak ze przed Pekinem nikt nie bedzie mial na to odwagi, ale po olimpiadzie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4xg głowy do góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 11:09 gramy dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaqq Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.chello.pl 24.01.08, 12:28 Taktyka Panie trenerze to jest takie coś o czym Pan po części zapomniał. Głupie straty swoja drogą ale zwykle w takich sytuacjach to trener pomaga. Mysle ze nasz trener troche sie pogubil - brak bylo planu awaryjnego. Trzymam palce za druzyne w nastepnym meczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KD83 Bogdan Wenta: W ataku graliśmy jak kamikadze IP: *.echostar.pl 24.01.08, 13:09 Spokojnie ludziska!!! Nasi trafili z formą w zeszłym roku podczas MŚ, a teraz podczas ME trafił ktoś inny-zdarza się! Gdyby nie świetny występ na MŚ2007 pewnie teraz mało kto by się interesował występem naszej reprezentacji na ME2008. Pamiętajcie, że to Europa jest potęgą jeśli chodzi o piłkę reczną:) I tak nasi szczypiorniści są bliżej wyjazdu na Igrzyska aniżeli uwielbiani i podziwiani siatkarze... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś