Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FC BAYERN THE BEST???

IP: 63.113.35.* 14.05.01, 16:57
    ....czytajac wiekszosc (negatywnych) wypowiedzi na tym forum na temat FC
    Bayern, dziwi mnie ze wielu dyskutantow naprawde nie zdaje sobie chyba sprawy
    ze znaczenia faktu ze ta druzyna wygrala w tym roku po dwa razy z tegorocznymi
    mistrzami Anglii i Hiszpanii....

....dziwi mnie takze jak "slepo" z ogromnym przekonaniem przewiduja zwyciestwo
    Valencii...piszac czesto ze tylko Kahn moze Bayern od porazki uratowac...

...tez sa druzyny ktorych po prostu bardzo nie lubie, w Polsce Legia, czy w RFN
    VfB Stuttgart....ALE...kiedy Legia grala przez pewien okres bardzo dobrze i
    dochodzila nawet bardzo daleko w jednym z europejskich pucharow (1970 czy 71?)
    czy VfB wyeleminowal w sytuacji prawie niemozliwej FC Feyenoord kilka lat
    temu, moj "instynkt" kibica, mam nadzieje ze inteligentnego i objektywnego (a
    wiem, nie jest z tym latwo) po prostu nie pozwalal mi na "zdeptanie" tych
    druzyn i glupie tlumaczenie ich sukcesow czy szczesciem czy tylko bramkarzem
    (pilka to jednak nie hokej) lub innym "aktem Boga":)))))))

a tym zapalonym i nieobjektywnym wrogom FC BAYERN polecam wziac przyklad z
    CAMPO.
    Wiem, jak bardzo CAMPO kibicuje Realowi i jak bardzo chcial jego zwyciestwa w
    CL. Jednak gdy stalo sie inaczej, CAMPO nie opluwal Bayernu, tylko "elegancko"
    uznal ich wyzszosc W TYM ROKU nad Realem. Tak zachowuje sie "dojrzaly" kibic.

pozdrawiam

Obserwuj wątek
      • Gość: ROBI Re: FC BAYERN THE BEST??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 10:10
        ZGADZAM SIĘ Z WAMI.KLASA BAYERNU I WYŻSZOŚĆ W TYM ROKU NAD REALEM I
        MANCHESTEREM JEST NIEPODWAŻALNA.
        • Gość: Mario Re: FC BAYERN THE BEST??? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 10:46
          Go�ć portalu: ROBI napisał(a):

> KLASA BAYERNU I WYŻSZO�Ć W TYM ROKU NAD REALEM I MANCHESTEREM JEST NIEPODWAŻALNA.

Wcale nie taka niepodważalna. Tak jak dwa lata temu Bayern miał najwiekszego w swiecie pecha, że nie wygrał Ligi Mistrzów, tak w tym roku ma równie wiekie szczescie. Jest w finale, bo trafił na najsłabsze dwa tygodnie Realu od ponad roku, a wczesniej na Manchester, który już był na wakacjach po wygraniu Premiership. Teraz ma jeszcze szanse na mistrzostwo Niemiec po bardzo przecietnym sezonie, potknieciach Schalke w ostatnich meczach i fuksiarskim zwyciestwie nad Bayerem. Po prostu historia sprzed dwóch lat i sprzed roku sie odwróciła na korzy�c Bayernu. Przecież nikt nie powie, że w tym sezonie Bayern był "niepodważalnie" najlepszš drużynš Europy (był Real). Tylko Byern wiedział kiedy wygrac. Dokładnie odwrotnie jak rok temu (wtedy Real wiedział kiedy wygrac). Bayern to druzyna swiatowej klasy, tak samo jak Michael Schumacher jest swiatowym kierowca. I oboje maja w tym roku duuuużo szczescia. Ale na szczescie sezon sie jeszcze nie skonczyl ;-)
        • Gość: Manialdo Re: FC BAYERN THE BEST??? IP: 195.205.106.* 17.05.01, 10:08
          Gość portalu: ROBI napisał(a):

> ZGADZAM SIĘ Z WAMI.KLASA BAYERNU I WYŻSZOŚĆ W TYM ROKU
          NAD REALEM I
          > MANCHESTEREM JEST NIEPODWAŻALNA.

Nie można tak powiedzieć. Akurat w tym czasie Bayern był
          w lepszej formie i miał troche szczęścia. Ale rzaden
          nawet najlepszy zespół nie może wygrać teraz wszystkich
          spotkań w sezonie. Nie ma na to najmniejszych szans.
          Żaden zawodnik nie będzie w stanie grać 70 dobrych
          spotkań w jednym sezonie. A zespół nie może posiadać w
          kadrze 30 zawodników światowej klasy. Bo wyobraście
          sobie np. Elbera na ławce rezerwowych bo gra akurat
          Kluivert lub Batistuta. Inną sprawą jest to że kluby nie
          są w stanie utrzymać tylu zawodników z powodów
          finansowych. Trudno jest też zmobilizować zawodników do
          biegania przez 90min. kiedy gra się z jakimś słabym
          zespołem.

Przykładem słabej formy i braku mobilizacji mogą być
          ostatnie mecze Manchesteru United, oni już o nic nie
          grają, już im sie nie chce.
          Bayern przegrał dwa razy w tym sezonie z Schalke, ale
          Schalke straciło punkty ze słabymi zespołami.
          Real ostatnio przegrał dwa razy z Bayernem, a na dodatek
          w lidze z Celtą 0:3.
      • Gość: Bart Re: FC BAYERN THE BEST??? IP: *.nowa-ruda.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 11:51
        Bayern udowodnil ze jest najlepszy pokonujac dwa razy
        Real i Manchaster a nie ublizajac nikomu real z taka
        paka z Figo i Raulem na czele powinien lac wszystkich
        w Europie po 8:0
        • Gość: ROBI Re: FC BAYERN THE BEST??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 19:22
          ZGADZAM SIĘ, ŻE REAL Z TAKIM SKŁADEM POWINIEN POKONAĆ BAYERN I INNE KLUBY.
          JA JESTEM KIBOLEM BAYERNU I DOCENIAM TEŻ OSIĄGNIĘCIA REALU.
          • Gość: Pola Re: FC BAYERN THE BEST??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 21:33
            Niezbyt rozumiem tych co uważają, że Bayern jest do niczego, bo kibicują komu
            innemu. Jak w zeszłym roku triumfował Real to (mimo iż kocham Bayern) uznałam
            że jest lepszy teraz, ale los się może odmieni!
      • Gość: teddy Re: FC BAYERN THE BEST??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 22:44
        a nie sądzicie, że bayern po prostu kupuje mecze w lidze? tyle goli w ostatnich
        minutach? Ja w to nie wierzę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka