Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ribery ma urazy kolana i kostkę

18.06.08, 14:55
    Po wczorajszym meczu miałem ochotę zabijać... wymuszony karny + czerwona
    kartka, chamskie faule na Francuzach. Chyba jakby Polacy mieli tak wygrywać,
    to wolałbym, żeby przegrywali (na szczęście nie ma takiego realnego wyboru -
    nasi niezawodnie moczą na dużych imprezach ;) ).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zibi Cholera - też mam kostkę,ba nawt dwie.... IP: *.piaseczno.robbo.pl 18.06.08, 15:03
        Brawo Ż-ydorcza za tytuły, kostki ma każdy nawet całkiem sporo kości a obiegowa i otoczna nawa kostki to nic uszkodzonego, nawer jełop co to pisał o ile nie jest inwalida też ma dwie kostki, choś może komórek w czymś co się "muskiem" nazywa mu brak. I wiem że mu pewnie chodzilo o uraz kostki.....
        Palant
        • Gość: biohazard Re: Cholera - też mam kostkę,ba nawt dwie.... IP: *.stacje.agora.pl 18.06.08, 15:11
          A teraz wytrzyj pianę z ust i przetłumacz na polski to, co napisałeś. Żeby
          klarownie wyrażać myśli dysponujemy: gramatyką, ortografią i interpunkcją. U
          ciebie nie występują, z poważną szkodą dla przejrzystości wywodu.
        • ukos Jaka przenikliwość! 18.06.08, 15:21
          Gość portalu: Zibi napisał(a):

> (...)I wiem że mu pewnie chodzilo o uraz kostki.....
          > Palant

Bez Ciebie nikt by się nie domyślił o co chodziło autorowi. Pisz
          częściej, na pewno jeszcze wielu niezwykłych odkryć dokonasz. Tylko
          może raczej do szuflady...
      • Gość: mk Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę IP: 83.142.203.* 18.06.08, 15:04
        wymuszony? hm, śmiać mi się chce jak to czytam. Ewidentny karny spowodowany
        bezmyślną interwencją Abidala. A kartka? No coż, są tylko żółte i czerwone. Z
        tych dwóch w rachubę wchodziła wyłącznie ta druga.
        I nie mam nic aby Placy wygrywali prezentując takie umiejętności jak Włosi.
        Wręcz o tym marzę.
      • Gość: gaudimc Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę IP: *.mysmart.ie 18.06.08, 15:05
        az tak zapatrzony we Francuzów jesteś ?...bo chyba inny mecz
        oglądalismy...teraz juz jestem pewny ze Italia dotrze do finału...a
        karny i kartka jak najbardziej sluszne...i chyba nie chcesz
        powiedziec ze Zambrotta celowo sfaulował Riberego...brawo
        Italia...a nadęte gwiazdy Francji wreszcie dostaly nauczke...
        • zbukov Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę 18.06.08, 16:06
          nie jestem zapatrzony w żadną z tych drużyn i do meczu podchodziłem na zasadzie
          - będę kibicował tym, którzy będą grać lepiej. może się mylę - wg mnie Toni
          pięknie wszedł w pole karne, ale nie szukał bramki tylko właśnie karnego (rzutu)
          i przyhamował przed Coupetem, żeby obrońca wjechał mu w plecy. i tyle.
          oczywiście, jeśli przyjąć, że faul był, to czerwona kartka jest jedyną opcją,
          tyle że moim zdaniem Toni symulował.

a tak na rozładowanie polecam (tym, którzy nie znają) 10 powodów, dla których
          Polska przegrała z Chorwacją wg Chakiera. Charyzjusza Chakiera.
          chakier.bblog.pl/wpis,dziesiec;powodow;dlaczego;nasi;przegrali,12287.html
          pzdr
        • Gość: :P Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę IP: *.swn.vectranet.pl 18.06.08, 18:13
          No zobaczymy czy Włochy dojdą do Finału bo najprawdopodobniej w
          półfinale spotkają się z Holendrami, którzy grają rewelacyjnie.
          Jeśli Włosi do tego czasu się rozkręcą będzie ciekawy mecz, ale i
          tak mam nadzieje, że w Finale będzie Chorwacja-Holandia :P Jaki
          wynik to już zobaczymy.
      • Gość: gp Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę IP: 212.106.147.* 18.06.08, 15:06
        Wymuszony? Chyba ze za wymuszenie uznać fakt że Włoch był w polu
        karnym Francuzów - co zabezczelność z jego strony - powinien zostać
        w szatni wraz z kolegami - wtedy Francuzi by wygrali i nie miałbyś
        pretensji co nie ?
      • Gość: pius_xi_pacelli włoskie bydło a nie piłkarze IP: *.cm.umk.pl 18.06.08, 15:12
        • Gość: Jola Re: włoskie bydło a nie piłkarze IP: 212.180.163.* 18.06.08, 15:14
          Durnyś i tyle
      • xxxskinxxx Ribery ma urazy kolana i kostkę 18.06.08, 15:13
        trza było nie faulować Zambrotty, Franku
      • Gość: POLONIA BYTOM Francuzi się podniosą bo mają FFF a nie PZPN IP: *.crowley.pl 18.06.08, 15:21
        Francja zakończyła EURO z bilansem bramkowym gorszym od Polski, co
        prz takie samej ilości punktów nienalepeij świadczy o wicemistrzach
        świata. Ale spokojnie Francuzi mają rozwiniety system szkolenia, o
        który dba ich federacja FFF. A u nas? Szkoda gadać więc zaśpiewam:
        PZPN PZPN Ebi Ebi PZPN
      • Gość: le ming Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę IP: *.aster.pl 18.06.08, 15:21
        > wymuszony karny + czerwona
        > kartka, chamskie faule na Francuzach

Wymuszony?! Abidal zachowal sie jak dzieciak: najpierw dal sie wyprzedzic, a
        potem, w zlosci, cial z tylu. Karny musial byc. No i w takiej sytuacji poparty
        czerwona karteczka... Wiesz, sa przepisy i nie mozna ich naginac do swoich
        sympatii...
        • ukos Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę 18.06.08, 15:34
          Gość portalu: le ming napisał(a):

> (...)Wymuszony?! Abidal zachowal sie jak dzieciak: najpierw dal
          sie wyprzedzic, a
          > potem, w zlosci, cial z tylu.(...)

Nie ciął, po prostu w beznadziejnej dla obrońcy sytuacji za wszelką
          cenę chciał jeszcze wydłubać piłkę zamiast zdać się na bramkarza. A
          konsekwencją takiego durnego zachowania był faul (a właściwie seria
          fauli, bo próbował sięgnąć po piłkę raz jedną, raz drugą nogą, to z
          lewej, to z prawej strony) i czerwona kartka.
      • zarafi Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę 18.06.08, 15:21
        Wymuszony karny? Abidal skosił od tyłu Toniego, gdy ten stał 5 metrów przed
        bramką i bramkarzem. Właściwie trudno sobie wyobrazić bardziej jasną sytuację do
        pokazania czerwonej kartki.
      • Gość: szajba Re: Ribery ma urazy kolana i kostkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 15:34
        Viva Italia ..........................Znów pokazała wyższośc nad francuzikami ( z czrnego lądu ha ha h a )
      • Gość: error Fratelli d'Italia, l'Italia s'e desta IP: *.torun.mm.pl 18.06.08, 15:55
        nie byłem pewien czy włosi zdążą się rozpędzić w takiej silnej grupie, ale
        ponieważ im się udało będzie ciężko ich zatrzymać w drodze po tytuł. a francuzi
        sami są sobie winni, a właściwie to winny jest domenech i jego powołania - brak
        flaminiego i trezeguet, którzy mieli świetny sezon za sobą (toulalan zamiast
        flaminiego to kompletne nieporozumienie), i wystawianie na środku obrony emeryta
        thurama, który sezon miał fatalny (a w domu został mexes - jeden z lepszych
        obrońców serie a). dobrze, że odpadły żabojady
        FORZA ITALIA
        • Gość: gaudimc Re: Fratelli d'Italia, l'Italia s'e desta IP: *.mysmart.ie 18.06.08, 16:38
          się zupełnie i całkowicie zgadzam...a tak by the way tyle się
          nagadali "eksperci" w Polsacie jak to Chorwaci walczą dla ojczyzny
          etc etc...mozna nie lubic wloskiej piłki mozna nie lubic wloskich
          pilkarzy / choc akurat jam jest ich fan wielki / ale jeden jedyny
          gest...schodzacy z boiska Gatusso dotykajacy dlonią miejsca na
          koszulce gdzie i serce i wloska flaga mowi wiecej niz wszystko
          inne...moze ktos kiedys wyzwoli i to w polskich grajkach...bo na
          razie to tylko te lisie usmieszki...
      • Gość: ru Ribery ma urazy kolana i kostkę IP: *.crowley.pl 18.06.08, 16:59
        s16.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=44727
      • Gość: Zenek Ribery ma urazy kolana i kostki IP: *.chello.pl 18.06.08, 18:26
        Toni specjalnie się zatrzymał, żeby Abidal mógł na niego wpaść, dorzucił do tego teatralny upadek i mecz ustawiony... Jak ktoś sobie nie radzi i nie ma nawet odrobiny honoru to chwyta się każdego sposobu. Jak ktoś wyżej napisał, jakby Polacy mieli w ten sposób wygrywać to już wolę, żeby przegrywali tak jak teraz.
        • Gość: Jola Re: Ribery ma urazy kolana i kostki IP: *.gprs.plus.pl 18.06.08, 23:08
          Chyba jesteś ślepy. Luca Toni prawie szpagat zrobił w powietrzu żeby złapać
          piłkę i gań do bramki, i to miałoby być zagranie poniżej pasa i przygotowanie do
          faulu? Puknij się w główkę.
      • Gość: flejm Ribery ma urazy kolana i kostki IP: *.rene.com.pl 19.06.08, 20:48
        wymusił karnego bo z odległości 5 metrów to mógł strzelać a nie czekać na faul

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka