Gość: IZA IP: *.tktelekom.pl 30.06.08, 21:51 Mam nadzieje, że Agnieszka zajdzie jeszcze wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ramirez Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.chello.pl 30.06.08, 22:07 Trzeba oddać , że kto jak kto , ale Fibak faktycznie obstawiał zdecydowany progres w karierze panny Agnieszki . Refleksja amatora : pierwszy wygrany set z Kuzi był historyczny . Do tej pory Isia wygrywała z top-tenisistkami gdy im przytrafiała się chwila słabości , świetnie potrafiła to wykorzystywać , jednak gdy "one" te "the best" grały z Polką na maksa i byly na fali to trudno było się im przeciwstawić . Do tego dzisiejszego pierwszego setu z Kuzniecową . Rosjanka była , zmotywowana , w dobrej dyspozycji , strzelała asami i forhendami , ale pierwszego seta przegrała . Dla mnie był on takim czystym sportowym wykładnikiem możliwości , dwa pozostałe to już w dużej mierze wewnetrzna rozgrywka zawodniczek z koncentracją , jej utratą i odzyskaniem ,z wiarą w końcowy sukces . Ten pierwszy set pokazał , że panna Agnieszka Radwańska jest w stanie wygrać z najlepszymi nawet gdy te grają swój najlepszy tenis , dlatego uznałem go za historyczny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogarde Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.citynet.pl 30.06.08, 22:35 Trafnie, ale zwiastuny takiej postawy były już w finael Eastbourne z Pietrową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg ogladajcie ludzie jutro na zywo IP: *.range86-135.btcentralplus.com 01.07.08, 00:28 bbc.co.uk sport tennis leca wszystkie mecze na zywo z porzadnym komentarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc? Re: ogladajcie ludzie jutro na zywo IP: 193.42.211.* 01.07.08, 08:42 Cannot play media. Sorry, this media is not available in your territory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.u Re: ogladajcie ludzie jutro na zywo IP: *.chello.pl 01.07.08, 12:18 Może i lecą, ale mi wyskakuje "not available in your territory". Da się to ominąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QW Re: Wojciech Fibak: Jak zwykle przesadzam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 00:49 Z zawodniczek które jeszcze grają spaść może już tylko Venus. Dementieva ugrała więcej niż w zeszłym roku, Serena się obroniła. Safina N9 ma o 116p więcej niż Radwańska a Chakvetadze N8 o 215p więcej. Z tego prosty wniosek że żeby Agnieszka była ósma jak chce Fibak to... musi wygrać QF, a Venus nie może wygrać. Na N9 Isia awansuje tylko wtedy gdy wygra QF albo Venus odpadnie przed finałem. Aga ma 2171p, więc o jakim ósmym miejscu mówi Fibak? Odpowiedz Link Zgłoś
smar3 Re: Wojciech Fibak: Jak zwykle przesadzam... 01.07.08, 01:15 Fibakmówi o ósemce ćwierćfinalistek Wimbledonu, a nie ślęczy nad punktami rankingowymi Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Go Agnieszka, Go!! 30.06.08, 22:21 Williams będzie pewnie zaporą nie do przebycia, obym się mylił - odpukać. Ale jeśli nie teraz to tempo z jakim Agnieszka idzie do góry jest zdumiewające. Jakby kiedyś wygrała Wimbledon, to byłby to największy sukces polskiego sportu w historii - większy niż wszystkie medale MŚ w piłkę nożną czy złote medale siatkarzy. Niech się od niej uczą nasi piłkarze - czyli wszyscy ci leserzy i patałachy. Że katorżnicza praca, dyscyplina i całkowity brak kompleksów jest kluczem do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Go Agnieszka, Go!! IP: *.range86-150.btcentralplus.com 30.06.08, 22:23 Zgadzam sie - to bylby najwiekszy wyczyn. A nasi pilkarze to rzeczywiscie zalosne patalachy.... i na boisku i poza. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: Go Agnieszka, Go!! 30.06.08, 22:24 Gratuluję Agnieszce wygranej i życzę finału :) Miło widzieć sportowca, któremu nie przeszkadza sprzęt, kibice ani sędzia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lee do swiatło Re: Go Agnieszka, Go!! IP: 82.160.209.* 01.07.08, 00:11 Z tym największym sukcesem w historii Polskiego sportu to się kolego trochę zagalopowałeś. Mogę wymienic ci co najmniej tuzin wiekszych osiagnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Re: Go Agnieszka, Go!! 01.07.08, 00:25 Gość portalu: lee do swiatło napisał(a): > Z tym największym sukcesem w historii Polskiego sportu to się kolego > trochę zagalopowałeś. Mogę wymienic ci co najmniej tuzin wiekszych > osiagnięć. Proszę bardzo, czekam... Przypomnę że ja nie piszę że awans do ćwierćfinału już jest tym sukcesem. Jednak zwycięstwo w Wimbledonie przez Polaka byłoby bezsprzecznie takim sukcesem. Jeśli masz inne typy, proszę bardzo, czekam. Uprzedzę jednak że ani Małysz, ani dwa medale w piłkę, ani złoto siatkarzy, ani medale Szewińskiej, ani żadne inne wydarzenie nie równałoby się rozmiarem ze zwycięstwem w Wimbledonie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Re: Go Agnieszka, Go!! 01.07.08, 00:47 Dodam jeszcze że do tej pory bodajże największym sukcesem polskiego sportu jest 3-cie miejsce na MŚ w piłce nożnej w 1974, powtórzone potem w 1982. Jednak z punktu widzenia nie Polaka, ale światowych mass mediów, wielkiego sportowego biznesu, a także z punktu widzenia zwykłego oglądacza sportu w Australii, USA czy Bangladeszu, to oni nawet nie mają pojęcia kto to trzecie miejsce w 1974 zdobył. Liczy się wyłącznie zwycięstwo w wielkiej rozpoznawalnej przez świat sportowej dyscyplinie. Zwycięstwo które jest podawane na czołowych stronach światowych agencji i portali. Zwycięstwo w Wimbledonie jest takim wydarzeniem. Natomiast nasze 3-cie miejsce w MŚ nawet się nie mieści na ostatniej stronie, o złocie siatkarzy nawet nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam Jedrzeja Re: Go Agnieszka, Go!! IP: 80.185.182.* 03.07.08, 15:03 Jedrzej to ty.....ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
bmatt Re: Go Agnieszka, Go!! 01.07.08, 10:17 Po pierwsze - zwyciestwo Radwanskiej w Wimbledonie to nie bylby sukces polskiego sportu, tylko wylacznie sukces Radwanskiej i jej najblizszego otoczenia. Po drugie - jezeli chodzi o sporty zespolowe to kluczem jest system. System szkolenia szerokiej grupy dzieciakow na szczeblach regionalnych, wylawiania ich na szczeblach juniorskich, potem porzadnego szkolenia w dobrze zorganizowanych klubach, dzialajacych wg europejskich standardow. Tego w Polsce nie ma i nie bedzie i chocbys zamknal wszystkich naszych pilkarzy w obozie na 2 lata, to ich juz w pilke grac nie nauczysz. Oni juz sa straceni. Jak sie kilkunastoletniego chlopca nie nauczy techniki, to potem jako dorosly gracz moze wyladowac najwyzej w Larissie, i praca nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 30.06.08, 22:25 jak można porównywać zawodniczkę spoza pierwszej 10 w swojej dyscyplinie z Kubicą? trzeba być tenisocentrykiem jak Fibak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.pools.arcor-ip.net 30.06.08, 22:29 tylko po co te komentarze typu "ja tez kiedys gralem na korcie centralnym", "moj przyjaciel borys becker". takie to polsko- zakompleksione.... (czy borys becker nazwalby p. fibaka swoim przyjacielem? ;)) na szczescie agnieszka ma klase. agnieszko, jestes wspaniala, nie tylko to jak grasz, ale tez to jak sie zachowujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rymc Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 22:50 Fibak był znakomitym zawodnikiem i bez wątpienia należał do światowej czołówki tenisistów. Przecież wspomina on (lakonicznie, na marginesie) naprawdę znane mu miejsca i ludzi. Nie widzę w tym nic zdrożnego. W tej sytuacji - to raczej Ty zastanów się czy twoja nadwrażliwość nie ma nic wspólnego z jakimiś kompleksami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 23:38 Też mi to tak przychodzi do głowy, po tym jak ją obserwuję od jakiegoś czasu - ona ma klasę. Dziękujemy jej za to. I liczymy na nią w przyszłości - obyśmy się nie zawiedli. Agnieszka mimo młodego wieku może być wzorem dla postawy każdego Polaka, szczególnie za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.generacja.pl 01.07.08, 00:57 ale po co ta uszczypliwość, ta durna, tandetna złosliwość, coś w osobiście w dupce swędzi i boli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 12:20 przyjacielu sadzę że Becker nazywa Fibaka swoim przyjacielem a moze i mentorem, chocby dlatego że Fibak trenował Beckera, gdy ten miał jeszcze mleko pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 30.06.08, 22:29 przecież ona nie zdobyła nawet medalu a Złotka złoto zdobyły więc nie dajmy się zwariować przed prawdziwym wielkim sukcesem pane Woytek Odpowiedz Link Zgłoś
bidifi Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 30.06.08, 22:41 gratulacje dla Agnieszki Radwanskiej !!!!! , ale....nie moge zgodzic sie ze ,,caly swiat " zna nazwisko Radwanskiej, takie przedstawianie sytuacji nie jest uczciwe -w tej chwili nazwisko naszej tenisistki zna gora tysiac osob zwiazanych z wimbledonskim turniejem, wiecej tych osob bedzie gdy bedzie finalistka, ale np amerykanska telewizja ESPN traktuje cwiercfinalowy pojedynek Sereny Wiliams jako rozgrzewke przed polfinalem / dla Amerykanki oczywiscie /, proponuje nie dmuchac balona nadzieji bo to tylko propaganda sukcesu/czasami jak w przypadku pilkarzy zupelnie bez pokrycia/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.range86-150.btcentralplus.com 30.06.08, 22:47 Dzisiaj wszyscy u mnie w pracy pytali o Radwanska, nawet najmniej "rozgarnieci" pracownicy... "Zlotek" i niestety rowniez np. Malysza nikt nie zna. Kubice i Radwanska - wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.t-mobile.co.uk 01.07.08, 00:09 Witam:) Gratki dla panny Agi:) A zpanem bidifi pozwole sobie polemizowac:) W uk, we wczorajsyz wieczor ogladajac final me w pilce kopanej ze znajomymi w pubie, mialem okazje uslyszec nieustanny dialog na temat wimbledonu i min. radwanskiej, zas mecz ogladany byl "katem oka"...Zazancze, ze akcja sie dzieje w niewielkim miescie na polnocy anglii...(no bo kogoz intersuje footbol skoro nie graja angole, zas tennis....) Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 00:27 Czyli te 15tys widzów nie wiedziało kto gra, debile Odpowiedz Link Zgłoś
koala307 Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 30.06.08, 22:46 Wojtek Fibak zapomniał(?), że on też kiedyś w finale Masters prowadził z Orantesem 2:1 i 5:2. I przegrał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAQ Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 22:53 so what? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek103 Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 30.06.08, 22:56 napiszcie gdzie można to oglądać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 07:00 popatrz na eurosporcie tam zawsze realcjonuja mecze Odpowiedz Link Zgłoś
fezojr Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 01.07.08, 07:48 Polsat sport i Polsat sport extra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera40 Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 09:00 polsat sport i całkiem niezły komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teeennnnis Jaka stacja (oprócz Polsatu) pokazuje Wimbledon? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 09:22 Dowolna: niemiecka, angielska, francuska??? Odpowiedz Link Zgłoś
alvaro_1987 Czwarty lub piąty wywiad z Fibakiem który czytam 30.06.08, 23:04 w tym roku i znowu jest to samo. Jaki to Kubica wielki, że tylko tenis i F1 rządzi na światowych salonach. A o Radwańskiej będzie mówiło się od Tokio po Buenos... Ok. Dotarło, pojełem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Przy calym moim szacunku dla Wojtka i Agnieszki. IP: *.mia.bellsouth.net 30.06.08, 23:40 To, ze o kims sie mowi w swiatku tenisowym wcale nie znaczy, ze sie o nim mowi "w swiecie." Jezeli w Polsce Radwaska rozpoznaloby na ulicy ponad 75% mieszkancow, to w USA lub Niemczech prawdopodobnie mniej niz 0,75%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pojelem Re: Czwarty lub piąty wywiad z Fibakiem który czy IP: *.cable.ubr05.shef.blueyonder.co.uk 01.07.08, 02:35 pojelem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tauron10 Jak to gdzie Polsat sport.. 30.06.08, 23:12 bo na tvp nie można liczyć od dawna!!!Tylko dlatego rozszerzyłem pakiet multimedii.Siata,tenis,F1,piła n i zyczę Solorzowi i Kmicie sto lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclewan Obowiązkowe spotkanie olimpijczyków Pekin2008.... IP: *.aster.pl 30.06.08, 23:23 z panną Radwańską! Temat: jak przy stanie .. 1:6 1:4 doprowadzić do zwycięstwa w meczu,biegu,walce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ne.mo Re: Obowiązkowe spotkanie olimpijczyków Pekin200 IP: *.ksknet.pl 01.07.08, 10:21 Popieram w całej rozciągłości :) . Tyle, że przydałoby się, żeby jeszcze powiedziała im jak nie przegrać gdy prowadzi się w końcówce ostatniego seta (bo takie już pokazy nasi siatkarze dawali :D). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny love w jakiej tv on to ogladal? IP: *.adm.kcl.ac.uk 30.06.08, 23:59 ja tez ogladalem to na bbc,na internecie i czesc w tv i nie slyszalem tam borisa beckera,to tak na marginesie.brawo aga i czekamy na final!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
quadrifoglio Polska - kraj malkontentow 01.07.08, 00:23 czy niektorzy naprawde nie potrafia sie cieszyc z sukcesu innych? bo tenisistka spoza 10-tki, bo nikt jej nie zna w Niemczech,bo jeszcze zlota nie zdobyla, po i tak przegra z Serena, bo nie ma sie co rownac z Kubica, bo Fibak tez przegral, bo po co sie chwali ze zna Beckera i ze gral na korcie centralnym, bo tam zadnego Beckera nie bylo, bo ciagle powtarza to samo,itd,itd...i tak w nieskonczonosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Polska - kraj malkontentow IP: *.chello.pl 01.07.08, 00:38 Podpisuję się pod tym komentarzem w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Re: Polska - kraj malkontentow IP: *.mia.bellsouth.net 01.07.08, 02:58 Nie jestem zadnym malkontentem. Cieszy mnie sukces kazdego Polaka i kazdej Polki. Uwazam, ze Agnieszka jest super i bede za nia jutro trzymal kciuki podczas meczu z Serena. Co mnie jednak irytuje, to wyolbrzymianie przez media miedzynarodowego znaczenia sukcesow naszych rodakow. Gdy przyjezdzam do Polski ludzie mnie pytaja co sie w USA mowi o Golocie, Pudzianowskim, polskich gwiazdach podbijajacych Hollywood (tu pada jakies 5-6 nieznanych mi nazwisk) i gdy zgodnie z prawda odpowiadam, ze nic sie nie mowi, to nie moga w to uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 usak! A inne kraje nie wyolbrzymiają??? A np. USA? 01.07.08, 08:12 W każdym kraju na świecie sukcesy rodzimych sportowców są powodem do dumy i media opisują każdy sukces jako wielki, historyczny, dodając, że pokazaliśmy światu! Cała Francja oszalała na punkcie Bartoli, która dotarła rok temu do finału Wimbledonu! Turcja i Rosja świętują właśnie swoich piłkarzy, mimo że przegrali w półfinale ME! Amerykanie szprycują swoich lekkoatletów, pływaków, gloryfikując ich złote medale. Dlaczego MY Polacy mielibyśmy się zachowywać inaczej, why? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangur Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.bur.connect.net.au 01.07.08, 02:01 Oj panowie troche wiecej szacunku do p. Wojtka Fibaka bo on naprawde byl wielkim tenisista i jest znany i szanowany na calym swiecie.Kiedys na FIJI w sklepie kupowalem rakiete tenisowa sprzedawca zapytal mie moje pochodzenie ,powiedzialem mu ze z polski,a on odrazu wymienil nazwisko FIBAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.chello.pl 01.07.08, 02:41 nie daje serenie wiecej niz 65 minut meczu;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: 67.130.145.* 01.07.08, 02:51 Mr Fibak you simply overreacted, you are too emotional. If you want to read comments obout this game in US news , there is none, besides one sentence that Radwanska beat Kuzniecowa. C'mon, I can admit that she is a good player, but Poland has 40 milion population and I am not suprised that finally somebody knows how to play tennis. Best from Los Angeles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc zyczliwy Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: 67.130.145.* 01.07.08, 02:56 W Stanach moze 1 procent populacji wiedzialo o jakims finale w soccer w Europie w niedziele, chociaz byl transmitowany na ESPN kanale 4.Kubicy nikt nie zna bo nie ma transmisji Formuly I w tv amerykanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Wojciech Fibak IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 01.07.08, 04:10 ... fibak to duren ! Trzeba dobrze sie naszukac by ujrzec wynik Radwanskiej. NIGDY nie widzialem absolutnie zadnej wzmianki o jej "osiagnieciach" Przestan pic fibak bo pleciesz glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Obrazac ludzi to Ty misio potrafisz. IP: *.mia.bellsouth.net 01.07.08, 05:06 Ale z wyszukiwarki google skorzystac nie umiesz. uk.reuters.com/article/tennisNews/idUKL3040217320080630 Ten artykul jest w sieci juz od 10 godzin. To, ze o Agnieszce nie mowi caly swiat, tak jak cala Polska, wcale nie znaczy, ze sie o niej wogole nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio [...] IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 01.07.08, 07:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 No tak, bo USA są pępkiem świata, zapomniałem! 01.07.08, 08:24 A w Europie, Afryce, Azji i w Australii, miliony kibiców z wypiekami na twarzy śledzi wyniki w baseballu, footballu... Rozumiem, że jeśli farmer z Teksasu nie zna Radwańskiej lub Kubicy, to możemy mówić o lokalnych mini-sukcesach w sportach niszowych, tak? Na szczęście Kuba leje USA w baseballu, Rosjanie wygrywają hokejowe MS w Kanadzie a Grecja ogrywa amerykańskich koszykarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 01.07.08, 04:45 "To przede wszystkim wielki sukces polskiego sportu." Nie! To jest przede wszystkim sukces Agnieszki Radwanskiej i jej ojca-trenera! Gdyby sukcesy Radwanskiej byly rezultatem funkcjonowania "polskiej machiny tenisa zawodowego"... w Polsce istnieje jakis zorganizowany system tenisa? Wydaje mi sie, ze mamy tu do czynienia z indywidualnym wysilkiem bardzo malej grupy bardzo zdeterminowanych osob. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Fibak wyglada na baaaaaaaaaardzo zmeczonego zyciem 01.07.08, 05:04 en.wikipedia.org/wiki/Wojtek_Fibak Wyglada jakby mial co najmniej 5 lat wiecej niz w metryce. No i to,ze widzi Radwanska jako no 1 to juz przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.08, 08:17 co za przyjemność oglądać Agnieszkę , może powinna pomóc mentalnie naszym siatkarkom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 08:49 Ja też wierzę w zwycięstwo Agnieszki !!!!! Wygra bo jest świetna ! Odpowiedz Link Zgłoś
bmatt Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 01.07.08, 10:08 "wielki sukces polskiego sportu". Jak mnie wkur*** to wszechobecne leczenie polskich kompleksow! To jest sukces Radwanskiej i jej bardzo waskiego, najblizszego otoczenia, w szczegolnosci jej ojca-trenera. Gdzie jest polski sport to dobrze wiemy, a mianowicie w dupie. Mozemy sie o tym przekonac na ME, MS czy olimpiadzie. Radwanska nie zawdziecza polskiemu srodowisku sportowemu _nic_. Ona i Kubica sa wrecz przykladami, ze dobrze radzi sobie ten, kto trenuje i rozwija sie na wlasna reke. Tam gdzie liczy sie tzw. polski system szkoleniowy sportowcy zawodza na kazdej linii. A co do samej Radwanskiej - wspanialy mecz, wspaniala tenisistka. Tylko tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe polak Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.cec.eu.int 01.07.08, 11:13 Fibak ma chyba jakis interes osobisty w sukcesie Radwanskiej. Opowiada juz od dluzszego czasu, ze jest znakomita. Niestety w swiecie tennisa malo kto ja zna. A dlaczego tak jest? Bo jest przecietna. Jesli wygra Wimbledon i pozniej Nowy Jork, wtedy mozemy porozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w1ktor Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa IP: *.chello.pl 01.07.08, 13:06 noe polak skor jest przecietna i nikt o niej nie wie to o jakim sukcesie piszesz i o jakim w nim udziale Fibaka. Jak można mieć udział w czymś czego nie ma? blog tenisowy w1ktorchmia.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jimka1984 Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 01.07.08, 12:00 Brawo Agnieszka! kibicuje Ci i podziwiam spryt, wolę walki ... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.u Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 01.07.08, 12:57 Chciałbym na początek napisać kilka słów o Agnieszce. Zagrała świetny mecz i nie po raz pierwszy pokazała, że do końca trzeba się z Nią liczyć. Fakt, nie jest tak silna jak większość zawodniczek z czołówki, ale ma dość atutów, żeby się z nimi mierzyć (tutaj słuszna uwaga Navratilowej, że największe rezerwy ma w serwisie). Kilka lat temu czytałem wywiad z jakąś tenisistką, która zwracała uwagę, że pierwsza dwudziestka rankingu gra (tzn. wynik nie jest przesądzony przed meczem) niemal wyłącznie między sobą. Agnieszka w ostatnim roku rozstrzyga na swoją korzyść ok. co drugi mecz z dziewczynami z "10" i to świadczy o jej klasie. A jeśli chodzi o polskich sportowców (bo nie polski sport w sensie systemu), to naprawdę niewiele jest sukcesów, które można porównywać z ewentualnym zwycięstwem w Wimbledonie. Tenis jest sportem uprawianym na całym świecie i jego gwiazdy należą do czołówki osób rozpoznawanych. Wimbledon jest natomiast najważniejszym ze wszystkich turniejów. Emocjonująca walka Roberta Kubicy (sądzę, że najbardziej rozpoznawalnego obecnie polskiego zawodnika) rozgrywa się w znacznej mierze w wyścigu technologicznym poza torem. Bardzo lubię skoki i Adam Małysz pozostaje fenomenem tego sportu, ale ze względu na zasięg dyscypliny nie może konkurować z Agnieszką. Jeśli chodzi o sukcesy systemowe w polskim sporcie to można przywołać zawodników "Papy" Stamma lub lekkoatletów trenera Mulaka, w pewnej mierze zespół Górskiego (bo już nie Piechniczka) i trudno wskazać wiele więcej. Znam je z historii, a następnych nie wiem czy dożyję?! Pozdrawienia dla kibiców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobek Stawiam na Agnieszke IP: *.drs-tsi.com 01.07.08, 13:32 Wbrew wszystkim niedowiarkom wygra Agnieszka. Ona lubi nowe wyzwania i takiej szansy jak w tym roku predko nie bedzie. Napewno bedzie zmobilizowana na 200% a to jest klucz do sukcesu. Serene trzeba ganiac po rogach i sporo grac drop shots i na pewno bedzie dobrze. Napewno nie bedzie lekko, ale Isia bedzie gora. Nadszedl czas Agnieszki i po tym meczu to juz wszyscy o niej beda pisac. Zycze powodzenia i trzymam mocno kciuki. Do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 01.07.08, 15:10 ale się ten Wojtuś pcha w pobliże Radwańskiej jak mucha do g...a.Wyczuł kasę cy co?Gonić dziada Odpowiedz Link Zgłoś
quadrifoglio Re: Wojciech Fibak: Agnieszka w świątyni tenisa 01.07.08, 15:53 masz w ogole pojecie co piszesz? o ignorancjo! czy niektorzy naprawde nie potrafia sie wyzbyc choc na moment swojej małości i zawiści i choc na moment nie pluc jadem wokolo? Odpowiedz Link Zgłoś