Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

narodowy stadion Legii

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:04
    cos sie rusza w stadionowej kwestii wielkomiejskiej. w Krakowie wystapiono o
    dotacje unijne na budowe stadionu wisly - wniosek uzyksl poparcie radnych
    wszystkich klubow oprocz Samoobrony oraz Unii Wolnosci. O czesc Wam mumie
    wolnosci! Kibice wam tego nie zapomna...
    natomiast Legia podobno juz wkrotce bedzie rozgrywac mecze na stadionie
    narodowym. Osobiscie - z bardzo roznych, zlozonych wzgledow - wolalbym, zeby
    ow stadion nie nosil imienia Kazimierza Deyny... To byl wielki pilkarz, ale i
    bardzo skomplikowana osobowosc... jezeli juz koniecznie jakis pilkarz
    warszawski pilkarz byc musi - to Jacek Zielinski przypada mi o wiele bardziej
    do gustu...
    -----------------

Jak poinformowała "Rzeczpospolita", w przyszłym roku w Warszawie na ul.
    Łazienkowskiej ma ruszyć planowana od kilku lat budowa piłkarskiego stadionu
    narodowego.
    Prezydent Lech Kaczyński powołał miejską spółkę, która zorganizuje przetarg
    na tę inwestycję.

Leo Turno, prezes spółki o nazwie Budowa Stadionu i Zarząd Stadionu,
    mówi: "Nie wydamy na stadion ani złotówki z kieszeni podatnika. Inwestor
    powinien go zbudować z własnych środków, a na pozostałej części działki
    będzie mógł wybudować obiekty, które przyniosą mu taki zysk, by w ciągu
    kilku, kilkunastu lat - w zależności od umowy - zwróciły mu się koszty i
    zarobił na inwestycji. Po tym czasie stadion i inne obiekty staną się
    własnością miasta".

Władze miasta, które są właścicielem 11 hektarów gruntów przy Łazienkowskiej,
    planują, że obiekt powstanie w ciągu trzech lat. Stadion na 30 - 40 tys.
    widzów ma kosztować 50 mln dolarów i spełniać wszystkie wymogi FIFA.

źródło: Rzeczpospolita
    Obserwuj wątek
      • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: 80.54.56.* 01.10.03, 14:14
        No to od razu widać że to będzie stadion "narodowy". W Krakowie podobny ma
        kosztować też 50 milionów ale złotych. No ale ten będzie "miejski". pzdr.
        • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 01.10.03, 14:19
          Za 50 milionow zlotych, to mozecie sobie urzadzic bogata iluminacje Bramy
          Brandneburskiej.
          • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: 80.54.56.* 01.10.03, 14:23
            No co się czepiasz Porter. Taki jest kosztorys. Chyba nawet nie 50 milionów ale
            42 czy coś takiego.pzdr.
            • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 01.10.03, 14:47
              To jest niewykonalne: stadion za 12 milionow dolarow?
              • Gość: duch olabogi Re: narodowy stadion Legii IP: *.jagiellonia.krakow.pl 01.10.03, 14:51
                w Krakowie nie buduje sie stadionu narodowego godnego stolicy. To ma byc maly,
                kameralny obiekt. Beda w niego wkomponowane juz istniejace sektory A i B
                obecnego stadionu Wisly. To obniza koszty.
                • Gość: Tuzin Re: narodowy stadion Legii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 15:27
                  Nie no ta trybuna gdzie macie mlyn, to na pewno musi isc na zburzenie bo
                  przeciez nikt nie bedzie robil walowego stadionu w XXI wieku... U nas tez ma
                  zostac Kryta bo jest zabytkiem.
                  • Gość: duch olabogi Re: narodowy stadion Legii IP: *.jagiellonia.krakow.pl 01.10.03, 15:35
                    wal ziemny pojdzie na grzadki
              • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: 80.54.56.* 01.10.03, 14:53
                Też mi się wydaje trochę mało , ale tak jest. Mają 21 mln z kasy miasta, do
                tego 7,5 ml euro z Unii (jak dostaną) plus jakies ekstrasy z Lotto i od
                sponsorów. To daje ok 50 mln złotych, może ciut więcej no ale wiadomo że trochę
                kasy rozejdzie się po "bokach". Może Olaboga ma lepsze informacje.pzdr.
            • Gość: Gucwa Re: narodowy stadion Legii IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 01.10.03, 14:48
              nie zobaczę, nie uwierzę...czego już nam nie obiecywano... a kaczor to kawał
              przekrętasa i tyle, pewnie coś dla siebie zakręci przy tym przetargu..
              • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 01.10.03, 15:59
                Nie zgadzam sie z opinia o Kaczynskim. To, co moze utrudnic prace to fakt, ze
                on chce koniecznie sam przejrzec kazdy dokument i proces podejmowania decyzji
                trwa w nieskonczonosc. Ale co moze robic prezydent miasta, w ktorym Eseldowsko-
                uwolska mafia kradla na potege?
                • Gość: duch olabogi Re: narodowy stadion Legii IP: *.jagiellonia.krakow.pl 01.10.03, 17:58
                  Gomulka tez tak robil, wszystkie dokumenty przegladal, na wszystkim sie znal,
                  potrafil cyrowac z pamieci zarowno poglowie krow w Polsce, jak i dzienna
                  produkcje mleka na glowe ludnosci... Hitler doskonale wiedzial - wspomnienia
                  Speera - ile sztuk amunicji produkuje sie dziennie w Reichu... tia, brat
                  blizniak wie kogo nasladowac w procesie podejmowania decyzji...
                  • Gość: Razorfan Re: narodowy stadion Legii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 18:13
                    Gomulka mial jeszcze Jaszczuka do pomocy a Urbanski to chyba nie ta liga :)
                    No a Hitler to mial jeszcze tendencje do dowodzenia nieistniejacymi dywizjami :)
                    A na powaznie to mania Kaczora dotyczaca spiskow i afer siegnela zenitu.
                    Pamietam jak kiedys oskarzal Suchocka ze mu UOP tak specjalnie przebil opony
                    zeby mial wypadek w czasie jazdy?!
                  • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.10.03, 10:51
                    To nie o to chodzi. Rzecz nie w podejmowaniu decyzji, tylko w kontroli.
                    Kaczynski tak dziala, bo przez 13 lat rzadzilo Warszawa towarzystwo, ktore
                    kazdy przetarg powyzej 100.000 zl potrafilo ustawic i gdzie nie mozna bylo
                    niczego zalatwic bez bakszyszu.
                    Jakos z tym trzeba walczyc, a szczegolowa kontrola jest jedyna sprawdzona
                    metoda. Z politykow, ktorzy w ten sposob dzialajac odniesli sukces przychodzi
                    mi na mysl J. Edgar Hoover i Napoleon Bonaparte. Zwlaszcza ten drugi jest bez
                    watpienia wzorem do nasladowania w zakresie tepienia korupcji, bo sytuacja w
                    Warszawie przypominala poziomem korupcji Francje w czasach Dyrektoriatu.
                    Zreszta Kaczynski zapowiadal przed wyborami, ze tak wlasnie bedzie dzialal,
                    wioec nie ma co grymasic.
                    • Gość: Gucwa Re: narodowy stadion Legii IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 02.10.03, 14:07
                      sorry porter całkowicie się nie zgadzam z tobą w kwestii kaczora, nie mam dla
                      tego "pajaca" za grosz szacunku, jest on bardzo podobny do niejakiego
                      kropiwnickiego. kaczor jest zwykłym karierowiczem i cwaniaczkiem który na
                      przekrętach również nieźle się nachapał, a teraz po prostu chce położyć łapę na
                      wszystkim na czym można zrobić kasę...
                      odeszliśmy jednak od tematu stadionu, i stiwerdzam że za kaczora ten stadion
                      nie powstanie, nie ma szans na to...
                      • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.10.03, 16:00
                        > sorry porter całkowicie się nie zgadzam z tobą w kwestii kaczora, nie mam dla
                        > tego "pajaca" za grosz szacunku, jest on bardzo podobny do niejakiego
                        > kropiwnickiego. kaczor jest zwykłym karierowiczem i cwaniaczkiem który na
                        > przekrętach również nieźle się nachapał, a teraz po prostu chce położyć łapę
                        na
                        >
                        > wszystkim na czym można zrobić kasę...
                        > odeszliśmy jednak od tematu stadionu, i stiwerdzam że za kaczora ten stadion
                        > nie powstanie, nie ma szans na to...

Ja nic nie wiem o zadnych przekretach, ani o nachapaniu sie Kaczynskiego.
                        Karierowiczem jest kazdy polityk, ale w porownaniu z innymi Kaczynski wypada
                        niezle.
                        Warszawa byla bezlitosnie okradana przez czerwono-rozowych (wiesz, ze rocznie z
                        tytulu parkowania do kasy miasta wplywalo ca. 400 tys zlotych?), wierze, ze
                        Kaczynski z tym skonczy, a jednoczesnie bedzie potrafil skutecznie zarzadzac
                        miastem.
                        Co do Kropiwnickiego, to nie znam go, ale tez nic o przekretach nie wiem.
                        Oczywiscie, obydwaj wymienieni politycy maja straszliwa wade: probuja jakos
                        przeciwstawiac sie SLD, ale ja im to wybaczam.
                        • berserk75 Re: narodowy stadion Legii 02.10.03, 17:23
                          Gość portalu: Porter napisał(a):

> Ja nic nie wiem o zadnych przekretach, ani o nachapaniu sie Kaczynskiego.
                          > Karierowiczem jest kazdy polityk, ale w porownaniu z innymi Kaczynski wypada
                          > niezle.

patrz spółka 'Telegraf'. patrz co teraz robią żonki posłów Kamińskich
                          • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.orion.pl 02.10.03, 17:43
                            Co Telegraf? Bo o ile wiem, to prokuratura sie ta sprawa zajmowala i
                            jakichkolwiek znamion przestepstwa nie ma. I byla to prokuratura kierowana
                            przez sprawdzonych towarzyszy, wiedzacych, czym jest posluszenstwo wobec
                            partyjnego zwierzchnika z SLD.

Co do zon - to nie mam pojecia, czym zajmuje sie zona Lecha Kaczynskiego,
                            natomiast Jaroslaw jest kawalerem.
                            • berserk75 Re: narodowy stadion Legii 03.10.03, 13:43
                              a co prokuratura udowodniła poprzednim władzom Warszawy, bo jakoś mi umknęło?
                              Kaczyński to zwykły demagog szastający hasłami o uczciwości a sam niewiele
                              różni się od tych których krytykuje i otacza takimi samymi ludźmi, jak właśnie
                              żony posłów Kamińskich, jak wykorzystywanie służbowych samochodów do celów
                              prywatnych itp. ja wiem, że to nie są jakieś wielkie afery, ale świadczą o
                              podejściu. podobnie jest z pałacykiem, który został sądownie zwrócony
                              prawowitemu właścicielowi, ale pan prezydent nie chce go zwrócić, bo wymyślił
                              sobie, że on tam będzie rezydował, choć jakby go spytać o zwrot zagrabionego
                              przez komunistów mienia to on oczywiście jest za, bo własność prywatna to
                              rzecz święta.

Kaczyński lubuje się w populistycznych akcjach jak jakieś wizyty z
                              teromometrem w autobusach czy naloty na korporacje taksówkowe, żeby sprawić
                              wrażenie, że dba o każdego 'szarego' Warszawiaka. ja tego nie kupuję.
                              • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 03.10.03, 14:06
                                > a co prokuratura udowodniła poprzednim władzom Warszawy, bo jakoś mi umknęło?

Jeszcze nic, na razie stawia zarzuty radnym.
                                Koncze ta dyskusje, bo naprawde bez sensu jest odpowiadanie zarzuty polegajace
                                na eksponowaniu antypatii.
                                • berserk75 Re: narodowy stadion Legii 03.10.03, 16:05
                                  obsadzanie publicznych stanowisk żonkami partyjnych kolegów, zezwalanie na
                                  korzystanie ze środków publicznych do celów prywatnych czy sabotowanie wyroków
                                  sądowych to nie jest wyraz antypatii tylko fakty. jak ktoś chce być uczciwy to
                                  niech będzie do końca, a Kaczyński uczciwy nie jest
                        • Gość: duch olabogi Re: narodowy stadion Legii IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 19:18
                          Kropiwnicki zaslynal nie tylko w Polsce funkcja jaka zgodzil sie przyjac -
                          szefa delegacji kobiet polskich na swiatowe forum kobiet w Nowym Jorku. Tamze
                          powiedzial wszem i wobec, ze polski chlop polskiej baby nie bije, a wiec
                          przemoc w rodzinie nie jest polskim problemem.

a Kaczorek, coz... prosze go spytac o wroble transferowe...

twoj problem Porter polega na tym, ze ty dajesz karygodnie zbyt duzy kredyt
                          zaufania ludziom reprezentujacym prawicowa ekstreme. a oni traktuja Ciebie, tak
                          jak i innych jak przypadkowe spoleczenstwo. i tyle.
                          • Gość: vik Re: narodowy stadion Legii IP: *.chello.pl 02.10.03, 23:43
                            Kaczyński to nie jest prezydent moich marzeń, delikatnie mówiąc, ale
                            uczciwości mu nie mozna odmówić. Nie każdy polityk w Polsce jest złodziejem!
                            Są też po prostu nieudacznicy (np. Buzek), oszołomy i chorobliwie podejrzliwi
                            paranoicy (Kaczyński)... A biorąc pod uwagę, co działo się w Wawie przez
                            ostatnich kilka lat, zwłaszcza za rządów "Pawełka" i spółki, to trochę (ale
                            mniej niż u Kaczora) podejrzliwości się przyda...
                            • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 03.10.03, 13:18
                              Z ta paranoja, to ja bym nie przesadzal: zwracam uwage, ze sa sprawy w ktorych
                              wieszaja sie wszyscy podejrzani, ze byl taki prezes NIKu, ktorego nowa Lancia
                              rozpadla sie na dwie czesci w czasie jazdy (zupelnie, jakby schlodzono jej rame
                              cieklym azotem), ze byl gosc, ktory w czasie sledztwa dot. FOZZ umarl na zawal
                              przed czterdzistka, mimo, ze w zyciu nie chorowal, ze jeden z politykow
                              popelnil samobojstwo strzelajac do siebie z dwoch roznych pistoletow (w sumie
                              cztery razy). Zanim Kaczynski zostal ministrem sprawiedliwosci, wyszlo na jaw,
                              ze polskie sluzby specjalne prowadzily dzialania przeciwko politykom prawicy,
                              probujac kompromitowac jej przedstawicieli (co sie nierzadko udawalo).
                              Kaczynski nie ulega bynajmniej paranoi: naprawde takie dzialania prowadzono.
                              Podobnie z powszechnoscia korupcji w Warszawie. Ona naprawde istnieje i trzeba
                              z nia walczyc.
                          • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 03.10.03, 12:55
                            > Kropiwnicki zaslynal nie tylko w Polsce funkcja jaka zgodzil sie przyjac -
                            > szefa delegacji kobiet polskich na swiatowe forum kobiet w Nowym Jorku. Tamze
                            > powiedzial wszem i wobec, ze polski chlop polskiej baby nie bije, a wiec
                            > przemoc w rodzinie nie jest polskim problemem.
                            >
                            > a Kaczorek, coz... prosze go spytac o wroble transferowe...
                            >
                            > twoj problem Porter polega na tym, ze ty dajesz karygodnie zbyt duzy kredyt
                            > zaufania ludziom reprezentujacym prawicowa ekstreme. a oni traktuja Ciebie,
                            tak
                            >
                            > jak i innych jak przypadkowe spoleczenstwo. i tyle.

Ja nie wiem, co to jest prawicowa ekstrema, ani co tez Kaczynski robil wroblom.
                            Chcialbym tylko zwrocic uwage na fakt, ze gdyby Kaczynscy zrobil cokolowiek
                            sprzecznego z prawem, to przy takim zaangazowaniu mediow i organow panstwowych
                            w kampanie tepienia prawicy, wyciagnieto by mu to juz dawno. Tymczasem
                            jakiekolwiek dzialania prokuratorskie szlag trafil i to, co pozostalo, to
                            jakies pardon pour le mot gowniarskie aluzje o Telegrafie, czy wroblach oraz p.
                            Pineiro z telewizji, jako staly element kazdej kampanii wyborczej.

Co do kredytu zaufania, to wybory wymuszaja udzielenie go komus. Ja wierze w
                            biblijne "po ich owocach poznacie ich" i nie moge zrozumiec, ze moga w Polsce
                            istniec ludzie tak glupi, zeby glosowac na SLD, bo skutki rzadow tej formacji
                            widac golym okiem. A skutkiem Panakaczynskiego ministrowania byla poprawa
                            dzialenie ministerstwa sprawiedliwosci i posadzenie za kratki np. gangu
                            pruszkowskiego, wiec licze, ze i jako prezydent Warszawy sie sprawdzi.
                            • Gość: duch olabogi Re: narodowy stadion Legii IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 13:35
                              a ja nigdy nie bede potrafil zrozumiec ludzi, ktorzy oddaja swoj glos albo na
                              kobiete-Kropiwnickiego albo na Kaczorka-Robespiera-co-chce-sadzac-za-kratki-
                              oseski...
                              • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 03.10.03, 13:59
                                aprawde Kaczynski chce wsadzac za kratki oseski? To ciekawe. Wydaje mi sie, ze
                                ta informacja jest nieprawdziwa. To sie czesto zdarza z informacjami
                                dotyczacymi czyichs checi, dlatego ja wole bazowac na faktach. A fakty sa
                                takie, ze SLD to partia ludzi nieuczciwych, krajem rzadza nieudolnie,
                                wczesniej, jako PZPR doprowadzili Polske rzadzac w interesie obcego mocarstwa
                                do wszechstronnego upadku, zabijajac lub zamykajac do wiezien przeciwnikow
                                politycznych... To wszystko jest udokumentowane.
                                Teraz ta formacja nie dosc, ze prowadzi Polske mocna reka w strone kompletnego
                                rozkladu, to jeszcze probuje znalezc dla Polski miejsce w strukturach Unii
                                Europejskiej, tyle, ze nie ma o tym pojecia, bo premier jest niestety
                                polanalfabeta nie znajacym zadnych jezykow obcych, co niekiedy prowadzi do
                                publicznych wypowiedzi w rodzaju: "Deds grejd dej for mi for Poland a e e eeee
                                prosze sie zwrocic do naszego rzecznika".
                                Owszem, kabaretowa jest to formacja, ze wspomne prezydenta Krakowa,
                                wypowiadajacego wojne Bushowi, ale ten kabaret jest nieco zbyt kosztowny.
                                • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 14:03
                                  Zgadzam się z Porterem. Nic dodać nic ująć. Do tego dochodzi wyjatkowa
                                  bezczelność tych ludzi, zachowanie na zasadzie "plują w oczy a ja mówię że to
                                  deszcz pada" etc etc.pzdr.
                                  • Gość: duch olabogi Re: narodowy stadion Legii IP: *.jagiellonia.krakow.pl 03.10.03, 14:39
                                    a ja, Panowie, jak patrze na prawa strone Sejmu i widze tych wszystkich
                                    Giertychow, Wrzodakow i Kaczorkow....to mnie ogarnia strach....oni to nas
                                    urzadza jak nikt wczesniej...
                                    • berserk75 Re: narodowy stadion Legii 03.10.03, 16:10
                                      myślenie w stylu 'jedni to niekompetentni złodzieje, a drudzy to uczciwe
                                      fachury' jest właściwe nastolatkom. kradną wszyscy i niestety po równo, co
                                      pokazują ostatnie lata. afery były kiedy rządziła 'prawica' i są nadal kiedy
                                      rządzi 'lewica'. na górze w Sejmie wszyscy są tacy wyraziści i jedni nie lubią
                                      drugich, a na szczeblu lokalnym są dobrymi kolesiami wspólnie robiącymi
                                      interesy.
                                      • Gość: vik Re: narodowy stadion Legii IP: *.chello.pl 03.10.03, 20:15
                                        Myślenie w stylu "kradną wszyscy i niestety po równo" też nie przystoi ludziom
                                        inteligentynym, jak ty...
                                        • berserk75 Re: narodowy stadion Legii 03.10.03, 20:39
                                          ale fakty są takie, że afery towarzyszą rządom zarówno 'lewicy' jak
                                          i 'prawicy', więc pogląd, że jedni są uczciwi a drudzy to złodzieje to czyste
                                          science fiction.

pozdrawiam
                                          • Gość: vik Re: narodowy stadion Legii IP: *.chello.pl 03.10.03, 20:55
                                            Jasne, afery są na lewo i prawo... Jest jednak w Polsce grupa polityków (za
                                            mała!), którzy nigdy nie robili przekrętów. Wiekszośc z nich niestety odeszła
                                            z polityki zniesmaczona tym co dzieje się w kraju, bądź została wysiudana
                                            przez lud, dla którego ważniejsze jest kto głośniej krzyczy i więcej
                                            obiecuje... Niedostrzeganie tej wąskiej grupy jest błędem i prowadzi do
                                            populistcznych haseł "wszyscy kradną" lub "politycy to złodzieje". Do tej
                                            grupy należy Kaczyński. Wiem, jest lekkim oszołomem, ma różne swoje obsesje,
                                            lubi "grać" szeryfa, ostatniego sprawiedliwego itd... Ja, np. nie głosowałem
                                            na niego w wyborach. Tym niemniej, nie oskarżajmy go o złodziejstwo, bo
                                            uczciwości mu odmówić nie można. Ma realne wady jako polityk, nie dodawajmy mu
                                            wyimaginowanych...
                                            pozdr.
                                    • porter11 Re: narodowy stadion Legii 03.10.03, 17:35
                                      Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> a ja, Panowie, jak patrze na prawa strone Sejmu i widze tych wszystkich
                                      > Giertychow, Wrzodakow i Kaczorkow....to mnie ogarnia strach....oni to nas
                                      > urzadza jak nikt wczesniej...

Za to wlasnie lewica winna jest dozgonna wdziecznosc tow. Kwiatkowskiemu.
                                      Patrzy czlowiek na SLD i widzi: premier - półanalfabeta Don Leszek i jego
                                      skorumpowana czeladka, ministrowie z kumplami od brania w lape na stanowiskach
                                      szefow gabinetow politycznych, posel Kaczmarek, za nim cien Gudzowatego, jego
                                      Europol Gazu i kredytow mieszkaniowych dla premiera i ministrow, poslowie
                                      Jagiello i Dlugosz, pani Jakubowska (lub czasopisma), Czarzasty, Rywin (i
                                      mataczenie), Cimoszewicz (od autostrad), Emil i Milimetr, Lapinski, Nauman i
                                      jego narzeczona (od lekow) i szef gabinetu od listy lekow refundowanych, Pol
                                      (od winiet), minister Sobotka (od przeciekow), minister poslanka Blochowiak (od
                                      ciagow pionowych), a wszystko to wsrod lekcewazenia procedur przy stanowieniu
                                      prawa, pod opiekunczego skrzydlami prokuratora Kapusty, w polaczeniu z
                                      kompletna nieudolnoscia w rozwiazywaniu problemow.
                                      No wiec widzi czlowiek to wszystko, patrzy na Kaczynskiego i mysli - jakby ten
                                      sie do wladzy dorwal - to wsadzilby oseski do pudla.

A konczac temat - ja nie jestem pewien, czy politycy prawicowi rzadziliby
                                      dobrze i sa uczciwi. Tego nie mozna byc pewnym. Natomiast mozna byc calkowicie
                                      pewnym, ze osobnik z SLD jest nieudolny albo nieuczciwy, a najczesciej - jedno
                                      i drugie.

-----------------------------------------
                                      Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
                                      (c) bzyk7
      • Gość: www Re: narodowy stadion Legii IP: 157.25.125.* 01.10.03, 17:15
        Oby się ruszyło i w Krakowie i w Warszawie. Ale nie sądzę,zeby to miał byc
        stadion "Narodowy". Ja tam wole taki "normalny" stadion Legii. No w najgorszym
        przypadku "miejski". Im niej "narodu" do tego sie przyczepi tym większa szansa
        powodzenia. Ale moim skromnym zdaniem nie da sie wybudować przyzwoitego
        stadionu ponizej 50 mln $. A stadion Legii sądzę, że będzie kosztował 2 razy
        więcej.
        • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: 80.54.56.* 02.10.03, 11:22
          100 mln dolarów??? Toż to prawie 400 mln złotych. Nie ma takiej kasy w Polsce.
          Tyle kosztowała Arena w Amsterdamie. Nie wierzę nawet w 50 mln dolarów. Moim
          zdaniem górna granica (to się musi kiedyś spłacić i przynieść zyski) to jakieś
          100 mln złotych. pzdr.
          • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: 80.54.56.* 02.10.03, 11:24
            I jeszcze jedno. My tu sobie gadu gadu o Warszawie i Krakowie a w Poznaniu po
            cichutku budują stadion. Może ktoś wie jak to ma wyglądać i ile będzie
            kosztować?
            • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.10.03, 12:07
              > I jeszcze jedno. My tu sobie gadu gadu o Warszawie i Krakowie a w Poznaniu po
              > cichutku budują stadion. Może ktoś wie jak to ma wyglądać i ile będzie
              > kosztować?

Teraz ma go budowac konsorcjum poznansko-krakowskie. Pewnie bedzie dlugi i
              cienki.
              • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 12:21
                A co ty Porter, masz dziś zły dzień?
                • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.10.03, 13:56
                  Malo powiedziane. Mialem isc od soboty na urlop i zdaje sie, ze moge zapomniec.
                  • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 14:03
                    Co ma wisieć nie utonie. Pooglądasz sobie lige, popiszesz coś na forum. Będzie
                    miło i sympatycznie(:.
                    • Gość: Gucwa Re: narodowy stadion Legii IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 02.10.03, 14:09
                      porter.. jutro cię widze na legii, nie wymiguj się tu robotą :))))
      • berserk75 Re: narodowy stadion Legii 02.10.03, 15:39
        Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> natomiast Legia podobno juz wkrotce bedzie rozgrywac mecze na stadionie
        > narodowym. Osobiscie - z bardzo roznych, zlozonych wzgledow - wolalbym, zeby
        > ow stadion nie nosil imienia Kazimierza Deyny... To byl wielki pilkarz, ale
        i
        > bardzo skomplikowana osobowosc... jezeli juz koniecznie jakis pilkarz
        > warszawski pilkarz byc musi - to Jacek Zielinski przypada mi o wiele
        bardziej
        > do gustu...

Ty się powinieneś leczyć człowieku. w czym Ci Deyna przeszkadza? że był
        najlepszy w historii i grał w Legii? Twoja choroba się pogłębia. nazwij sobie
        stadion w Krakowie imieniem Arnolda Schwarzeneggera, wszak bliżej Ci do
        Wiednia niż do Warszawy :)))))))))
        • Gość: dino Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 16:03
          Jestem kibicem Legii ale tak naprawdę stadion narodowy powinien zostać
          zbudowany w stolicy jeśli ma być narodowym( tak jak w Londynie,Paryżu itd)
          • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 16:20
            Wszystko ok. Tyle że ja nie za bardzo łapię co to znaczy "narodowy'. Czy wtedy
            reprezentacja będzie grała mecze tylko na tym stadionie? Przecież tak nigdzie
            nie jest. Grają w różnych miastach i tak być powinno. Więc co ? Wybudujemy
            stadion "narodowy" za jakieś makabryczne pieniądze a okaże się że zupełnie
            niepotrzebnie bo za tą kasę można było postawić 3 mniejsze, całkiem pożądne
            obiekty.Może ktoś mnie oświeci co to znaczy "narodowy". pzdr.
            • Gość: www Re: narodowy stadion Legii IP: 157.25.125.* 02.10.03, 16:26
              yeti, jak nie wiesz o co chodzi to wiadomo o co:))))
              Pieprzyć "narodowy". Ma być stadion i już
              • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 16:30
                Aha, no to jasne. Wybudujemy stadion "narodowy" za 100 mln dolarów, na który
                zrzuci się cały naród. A potem okaże się że stadion "narodowy" jest "narodowy"
                tylko w 50 proc bo tak naprawdę kosztował 50 mln. Drugie 50 mln zostało
                sprywatyzowane, co jest zresztą zgodne z obowiązującą linią rządzącej
                partii...pzdr.
                • Gość: Porter Re: narodowy stadion Legii IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.10.03, 16:32
                  Koncept jest taki, zeby z podatkow nie pochodzila ani zlotowka.
                  • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 16:38
                    Sorry że się czepiam ale z tego wychodzi mi że stadion "narodowy' wybudujemy za
                    prywatne pieniądze. Reprezentacja gra średnio jakieś 5 meczów rocznie. Biorąc
                    pod uwagę poziom tych porywających widowisk potzreba będzie jakichś 2 tysięcy
                    lat żeby ta inwestycja się zwróciła. No chyba że stadion "narodowy" będzie
                    uprawiał zupełnie "nienarodową" komercyjną działalność. Wobec tego zachodzi
                    podejrzenie że nazwa "narodowy" jest naduzywana w celu uzyskania pewnych
                    wymiernych korzyści polegających na uzyskaniu dotacji, przyspieszeniu procedur,
                    pozwoleń etc etc.pzdr.
                  • Gość: www Re: narodowy stadion Legii IP: 157.25.125.* 02.10.03, 16:45
                    I bardzo dobrze. Niech to będzie przedsięwzięcie komercyjne. Wtedy jest szansa
                    powodzenia. Ale nie lubię przykladania łatek typu narodowy. To ma byc stadion
                    Legii im. J. Piłsudskiego!!! A jak reprezentacja będzie chciała grac to prosze
                    bardzo. Inne Świty też.
                    A kwota 50 mln$ to jednak jest za mała na przyzwoty, nowoczesny stadion.
                    Arsenal buduje nowy stadion za 400 mln funtów. Ajaxu i Schalke (pod dachem
                    obydwa) kosztowały po kilkaset (400-500) milionów euro. Stąd moim zadniem za
                    $50m się nie wybuduje nawet (a może zwłaszcza) w Polsce
                    • Gość: yeti Re: narodowy stadion Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 16:54
                      I tu mamy zgodę. Jak "narodowy" to za państwowe pieniądze (no ale tych nie ma,
                      sorry). A jak prywatny np Legii to za prywatne. Problem polega na tym że pod
                      szyldem "narodowy" łatwiej się robi przekręty. Prywaciarz na to nie pozwoli bo
                      umie liczyc. Obawiam się że pod ten "narodowy" stadion podłaczą się zaraz całe
                      stada nieudanych działaczy różnej maści od PZPN po radę miejską. No i będą w
                      pocie czoła budować ten stadion aż okaże się że nie ma ani stadionu ani
                      pieniędzy. Tak szczerze mówiąc mam wstręt do przymiotników "narodowy". pzdr.
                      • Gość: www Re: narodowy stadion Legii IP: 157.25.125.* 02.10.03, 17:02
                        Ku przestrodze i przypomnieniu:)))) :
                        Cytat z "Misia" za forum legialive.pl z dyskusji o nowym stadionie

Miś: Powiedz mi po co jest ten miś ?
                        Hochwander: Właśnie, po co ?
                        Miś: Otóż to ! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta.
                        Wiesz co robi ten miś ? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa.
                        To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem ? My
                        otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i
                        to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest
                        miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na
                        świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi ?
                        Hochwander: Protokół zniszczenia? ?
                        Miś: Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach.
                        [Hochwander chwyta za butelkę koniaku]...........
                        • berserk75 Re: narodowy stadion Legii 02.10.03, 17:27
                          znakomite :))) Bareja to najlepszy reżyser w historii polskiego kina, a z
                          Tymem pisali dialogi jakich nikt nigdy już nie napisze
                          • Gość: www Re: Miś - Epitafium IP: 157.25.125.* 02.10.03, 17:40
                            WROCŁAW 1.10.2003
                            Policja wszczęła dochodzenie w sprawie pożaru w Muzeum Humoru na placu
                            Wolności.

Ogień wybuchł tam w niedzielę o drugiej w nocy.
                            Spłonął m.in. kultowy miś, znany z filmu Stanisława Barei pod tym samym
                            tytułem. - W poniedziałek otrzymaliśmy od szefów muzeum doniesienie w tej
                            sprawie - mówi Dariusz Boratyn
                            z biura prasowego dolnośląskiej policji.

Straty oszacowano na pięć tysięcy złotych. Sprawdzamy, jakie były przyczyny
                            pożaru,
                            nie wykluczamy, że mogło dojść do podpalenia.
                            Słomiany ośmiometrowy miś miał atest przeciwpożarowy.
                            Mimo tego, po trwającym 15 - 20 minut pożarze pozostał jedynie metalowy
                            szkielet.
                            • Gość: yeti Re: Miś - Epitafium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 17:43
                              Jaja sobie robisz?
                              • Gość: Porter Re: Miś - Epitafium IP: *.orion.pl 02.10.03, 17:49
                                Tak naprawde to splonela replika misia.
                                Mnie sie z Misiem kojarzy najbardziej Stadion Slaski. Imprezy sa tam raz na pol
                                roku, chyba ze cztery mecze reprezentacji sie tam odbyly, raz na kwartal, a
                                kosztowal straszne pieniadze. W tym tempie zwroci sie za 1400 lat. No, ale to
                                jest stadion na miare naszych mozliwosci, a nie powiedzielismy jeszcze
                                ostatniego slowa.
                                • mihal_04 Re: Miś - Epitafium 02.10.03, 20:31
                                  zapomniales o zuzlowych GP i planowanym zadaszeniu.
                    • Gość: Grabkarz Re: narodowy stadion Legii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 18:42
                      A włąśnie jeśli już tak gadacie o kosztach budowy tych wszystkich stadionów to
                      mógłby mi ktoś powiedzieć ile kosztował stadion Sparty Praga bo jest to chyba
                      stadion który że tak powiem byłby ew. wzorem do budowy stadionu w Krakowie a
                      jeśli sie nie uda z tym narodowym to i w Warszawie?Przecież ten stadion Sparty
                      włąśnie jest taki jaki by sie przydał i to zaróno w stolicy jak i byłej stolicy!
                      Jak to się mówi, kameralny, "w sam raz"!
      • Gość: Razorfan W calej zadymie z narodowym chodzi o ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 18:01
        to zeby spelnic spoleczne potrzeby narodu. NArod chce narodowego to trzeba im
        dac. Jako ze jakos nam sie nie udaje go wybudowac to trzeba ta latke przypiac
        do jakiegokolwiek stadionu jaki uda sie gdziekolwiek zbudowac. To nawet lepiej
        ze zbuduja go jacys prywaciarze bo nie bedziemy musieli nawet palcem kiwnac. Na
        koniec ustawimy sie do zdjecia. Przyjedzie Olek i Leszek i Stefan Paszczyk i
        przetnimey wstege a Robert to w tv ladnie pokaze. Nikt nie bedzie pytal co
        zrobilismy dla stadionu bo kazdy wie ze my od lat wspieramy jego budowe.
        Chwala nam i naszym kolegom ch... precz.

SMS dzialacza PZPN lub MENiS
        • Gość: yeti Re: W calej zadymie z narodowym chodzi o ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 18:51
          He he , myślisz że ta czerwona hołota czyta nasze posty? Może by to wydać w
          formie książkowej. Wybiórcza mogłaby przeznaczyć na to jedną szpaltę
          codziennie, lub choćby raz na tydzień. Tytuł do uzgodnienia, może macie jakieś
          propozycje. pzdr.
      • Gość: Ślązak Re: narodowy stadion Legii IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 12:32
        Wy chyba żartujecie!!!!Nikt nie chce stadionu narodowego w W-wie (poza
        oczywiście Warszawiakami)!!! Stadion narodowy jest w Chorzowie i nazywa się
        Śląski!!! To jest stadion legenda i tam powinna grać reprezentacja!!!!
        • Gość: (L) Re: narodowy stadion Legii IP: 217.153.60.* 08.10.03, 13:24
          A niech gra i w Pcimiu Dolnym, byle wygrywała.

Pozdr.
        • Gość: aq Re: narodowy stadion Legii IP: 213.77.7.* 08.10.03, 15:05
          Tylko powiedz mi czy na meczach reprezentacji kibice slaskich druzyn tez beda
          skandowac "j....c Polske"?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka