Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odnowa dachu

IP: 81.210.63.* 06.09.08, 07:32
    witam serdecznie!
    musze polatac dach papa na zimno. dach jest stromy stad pisze na tym forum:)
    spadzisty, sa 2 kominy. prosze o porade, w jaki spodob wykonac asekuracje zeby
    z dachu nie spasc. prosilbym o w miare szczegolowe rady.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mareo Re: odnowa dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 14:14
        poszukaj kogoś kto Ci to zrobi za parę złotych. Żeby się nie zabić wydasz kupę
        kasy ma sprzęt i wyjdą te same koszty.

pozd
        • weekenda Re: odnowa dachu 18.09.08, 23:07
          drożej wyjdzie Ci, jak zainwestujesz w sprzęt i kurs. a potem może i
          w lekarzy (dopukać!!!)

zatrudnij fachowca.
          • Gość: Hugo Re: odnowa dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:52
            O Boże.Doradzcie gościowi, może ma sprzęt.Kiedyś musi być pierwszy raz.Jak zleci
            to nastąpi natualna eliminacja.
            Ja to robię tak:
            -wychodzisz na dach wpięty liną/najlepiej miękki dynamik/w grigri lub shunt.
            -zakładasz stanowiska.Jak dach b.stromy stosujesz 2 liny.Jak stosujesz grigri to
            lepiej użyć dynamik bo się naszarpiesz jak użyjesz statyk.
            -zawiąż stopery na tych linach na wysokośći krawędzi dachu.Lot będzie krótszy
            jak zacisnie sie rączka na shuncie,hiehie:)
            -zostawiasz ew.poręczówkę między wyłazem a kominami.
            -pracujesz najlepiej na shuncie+poignee albo na grigri/niezbyt wygodnie
            wychodzić bez poignee/ jak dach niezbyt ew drugi shunt na linie awaryjnej

Po papowaniu liny są nie do doczyszczenia jak stosujesz lepik.
            Lepiej myśleć parę minut więcej niż głupio robić i fuszerować albo się spie...olić.

Pozdrawiam i miłej pracy.
            • weekenda Re: odnowa dachu 26.09.08, 10:09
              uważam, że to nieporozumienie udzielać takich rad na forum

fajnie się pisze o naturalnej eliminacji na monitorze

jak się gość zwali bo coś odczyta opatrznie, źle, nie zrozumie to
              nawet się nie dowiesz, bo drugiego wpisu nie będzie

daj spokój z takimi radami tutaj :(
              • Gość: Hugo Re: odnowa dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 08:46
                A ja uważam że lepiej czasem poinformować bo gość i tak może zrobić
                swoje.Pamiętam po sobie, nie chciano mi kiedyś pokazać autoasekuracji w
                zjeżdzie a ja i tak dawaj w zjazd na karabinku i kilku sznurach do bielizny do
                kupy:)Aż łezka się w oku kręci.To tak jak z uświadamianiem dzieciaków jakie
                niebezpieczeństwa stoją za seksem.Jedne poczeka do ślubu, drugie nie, ale
                przynajmniej gumę założy.

pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka