Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 17:04
    Kto ogladal mecz ze Skonto zapewne slyszal jak krakowscy kibice
    krzyczeli "Smuda do Warszawy" oraz wywolywali Adama Nawalke.
    Jak widac trener Smuda najwyrazniej nie jest zbyt popularny wsrod
    kibicow Wisly.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wak Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 165.222.186.* 03.08.01, 17:13
        W Krakowie caly czas sie pamieta co Smuda zrobil z druzyna 2 lata temu i sposob w jaki uciekl jak
        szczur z tonacego okretu. Na dodatek nie spostrzegl sie na talencie Kuby Wierzchowskiego,
        twierdzac, ze Piekutowski jest wiekszym talentem.
        Namietnosci kibicow budzi tez z pewnoscia obecny styl gry druzyny.

pzdr.
        • Gość: borys Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 19:06
          Chyba najbardziej lubiani byli Baryła i Nawałka.
        • Gość: Zioło Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 172.17.5.* / *.daewoo.com.pl 03.08.01, 19:20
          Qrwa odpierdolcie sie od Smudy to byl dobry trener a teraz co?? Wisła wygrywa
          to za mało?
          • Gość: WI$LAK Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.new-york-05rh15rt-ny.dial-access.att.net 04.08.01, 00:39
            Gość portalu: Zioło napisał(a):

> Qrwa odpierdolcie sie od Smudy to byl dobry trener a teraz co?? Wisła wygrywa
            > to za mało?

Co ty nie powiesz, skoro on taki wspanialy, to wylicz mi jego osiagniecia w
            pucharach po odej$ciu z Widzewa! To pozer! Taki z niego klasowy trener jak z
            kaktusa szczoteczka do zebow!!! Niech spierdala do legii. Do tej dziwki sie
            nadaje, niech ja doprowadzi do 2 ligi, gdzie jej miejsce.
            • Gość: Iwan Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 65.42.85.* 09.08.01, 05:03
              A kim ty jestes CWELU,ze masz prawo tak oceniac Najlepszego trenera w Polsce.A
              meczow z Parma to juz zapomniales RURO BARDASZANA!!
        • Gość: bb Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 10.10.2.* / 213.76.160.* 05.08.01, 02:54
          Gość portalu: wak napisał(a):

> Na dodatek nie spostrzegl sie na talencie Kuby Wierzchowskiego,
          > twierdzac, ze Piekutowski jest wiekszym talentem.

Popatrz na grę Piekutowskiego w Widzewie. Również i w tym przypadku Smuda się nie
          mylił. Piekutowski pewnie nie pojedzie na przyszłoroczne MŚ, ale na następne, kto
          wie?
          W przypadku bramkarzy popełnił tylko jeden błąd. Podczas, gdy Szczęsny jest
          kontuzjowany,zamiast Sarnata lepiej, żeby bronił któryś z chłopców do podawania
          piłek.

• Gość: Zioło Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 172.17.5.* / *.daewoo.com.pl 03.08.01, 19:23
        Smuda jest moim zdaniem bardzo dobrym trenerem, i dziwie sie ze Miklas wywalił
        go z Legii a teraz dał jakiegoś Serba jak byśmy w Polsce nie mieli dobryk
        trenerów!!!!!!!!!!! Jk kibicom Wisły nie podoba się jego osoba to niech sami
        poprowadzą klub!!! Smuda doprowadził do zwycięstwa ze Skonto a to w końcu nie
        taki klubik jak np. Orlen~!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: WISLAK Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 23:36
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Kto ogladal mecz ze Skonto zapewne slyszal jak krakowscy kibice
        > krzyczeli "Smuda do Warszawy" oraz wywolywali Adama Nawalke.
        > Jak widac trener Smuda najwyrazniej nie jest zbyt popularny wsrod
        > kibicow Wisly.

Ale ty szybki jestes!! Z choinki sie urwales??? Przeciez juz dawno bylo
        wiadomo,ze kibice Wisly gop nie lubia. Bedzie musial zdobyc nasza przychylnosc
        naprawde ogromnymi sukcesami !!!

• Gość: Balzer Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 21:17
        Po dziesiejszym meczu z Widzewem Franc bedzie mial jeszcze bardziej przechlapane.
        • Gość: Zuzu Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.starnet.pl 04.08.01, 21:35
          Smuda to ciec
          • Gość: bb Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 10.10.2.* / 213.76.160.* 05.08.01, 02:46
            Gość portalu: Zuzu napisał(a):

> Smuda to ciec

Przypomnij mi drogi Zuzu, kto trenował Wisłę, kiedy zdobyła pierwsze po wielu
            latach Mistrzostwo Polski. A który trener przez cztery lata pracy w polskiej
            lidze zdobył trzy tytuły i zagrał w Lidze Mistrzów. Który ostatni z polskich
            trenerów potrafił grać jak równy z równym z Borussią Dortmund, Udinese, czy Parmą?
            Jeżeli jakiś cieć, to chyba jednak ciecie najlepiej znają się na piłce.
            Jestem kibicem Widzewa i apeluję do kibiców Wisły, aby wywarli presję na zarząd
            Telefoniki, by ci zamienili się z Widzewem na trenerów. W Łodzi wszyscy za Smudą
            tęsknią i zawsze, kiedy tu przyjeżdża z drużyną Legii, czy Wisły, jest witany
            owacjami. Niech wróci do Łodzi, a wtedy Widzew wam coś pokaże. Z cieciem na czele.

• Gość: kajo95 Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 08:12
              jestem kibicem legii i jestem szczęśliwy że smude wywalili z warszawy.
              wszyscy pieprzyli że karwan jest w kadrze super a w legii słaby - tylko nie
              wiem dlaczego nie zastanawiali sie czemu tak jest?????
              A było tak dlatego że kretyn-smuda wystawiał karwana jako defensywnego
              pomocnika a to przecież klaszyczny prawoskrzydłowy
          • Gość: Iwan Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 65.42.134.* 09.08.01, 14:30
            A ty jestes WALONY W DUPE PEDERASTA < ROBISZ FAJKE NA DWORCU I MASZ WSZY!
        • Gość: Czarny Dlaczego kibice Wisly to najwieksi frajerzy w Polsce? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.08.01, 06:03
          1. Na mecz z Widzewem przyjechalo frajerow osmiu (slownie 8) w tym dwie lasie...
          2. Na trybunach Wisly siedza wasaci chlopi z Malopolski, ktorzy nie wiedza co
          to doping, a jak naucza synow to synowie nozem w Baggio....
          3. Maja frajerzy najlepszego trenera z polskim paszportem na tej planecie,
          ktorego Widzew czy kazdy inny klub wzialby za kazde pieniadze wiec zrzucaja
          wine na Franza jak cos nie idzie bo najlatwiej....
          4....bo gdyby wlozyli odrobine wysilku to wniosek jest prosty DRUZYNY SMUDY Z
          REGULY ZAWSZE MIALY B. SLABY POCZATEK SEZONU po to zeby deklasowac rywali w
          koncowce! (vide LEGIA-WIDZEW 2 x2 !!!!!)
          5. Moglbym tak w nieskonczonosc ale po co??? Prawda jest take ze Smuda w
          klubowej pilce i tak osiagnal tyle co nikt inny od czasow.... Tu niech kazdy
          wpisze co uwaza....
          6.Franz zycze Ci serdecznie zebys wywalil Barce z CHL, i jesli tego w pojebanym
          Krakowie nie docenia to wszedzie w Polsce na pewno.
          • Gość: mahal Re: Dlaczego kibice Wisly to najwieksi frajerzy w Polsce? IP: *.focal-chi.corecomm.net 05.08.01, 06:59
            Gość portalu: Czarny napisał(a):

> 1. Na mecz z Widzewem przyjechalo frajerow osmiu (slownie 8) w tym dwie lasie..
            > .
            > 2. Na trybunach Wisly siedza wasaci chlopi z Malopolski, ktorzy nie wiedza co
            > to doping, a jak naucza synow to synowie nozem w Baggio....
            > 3. Maja frajerzy najlepszego trenera z polskim paszportem na tej planecie,
            > ktorego Widzew czy kazdy inny klub wzialby za kazde pieniadze wiec zrzucaja
            > wine na Franza jak cos nie idzie bo najlatwiej....
            > 4....bo gdyby wlozyli odrobine wysilku to wniosek jest prosty DRUZYNY SMUDY Z
            > REGULY ZAWSZE MIALY B. SLABY POCZATEK SEZONU po to zeby deklasowac rywali w
            > koncowce! (vide LEGIA-WIDZEW 2 x2 !!!!!)
            > 5. Moglbym tak w nieskonczonosc ale po co??? Prawda jest take ze Smuda w
            > klubowej pilce i tak osiagnal tyle co nikt inny od czasow.... Tu niech kazdy
            > wpisze co uwaza....
            > 6.Franz zycze Ci serdecznie zebys wywalil Barce z CHL, i jesli tego w pojebanym
            >
            > Krakowie nie docenia to wszedzie w Polsce na pewno.
            >

jak przeczytalem temat tego listu to chcialem tu wejsc i napisac o jego autorze
            co o nim mysle bo przeciez jestem kibicem wisly z krwii i kosci od samego
            urodzenia. przemyslalem jednak tresc i obiektywnie myslac doszedlem do wniosku ze
            gosc tak naprawde ma racje, czemu zawsze narzekamy a nie doceniamy tego co mamy,
            jestesmy przeciez z wisla na dobre i na zle. a trener, teraz jest w wisla i jest
            po naszej stronie i chce dla naszego ukochanego klubu jak najlepiej. takie
            wyzwiska pod jego adresem niczemu nie sluza. lepiej sie zjednoczyc we wspolnym
            dopingu i moze (w co gleboko wierze) pokonamy barcelone a wtedy europa nasza i
            wisla pany!!!!!!!!!!
      • Gość: bogo Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 16:48
        Wedlug mnie Smuda nie jest zlym trenerem - ale bledem dzialaczy bylo
        zatrudnienie go - moze poprostu jego koncepcja gry nie pasuje zespolowi -
        kiedys trener ten odnosil liczne sukcesy, Jednak nie powinno sie 2 razy
        zatrudniac tego samego trenera. Wszystko pookaze mecz z Barca.
        • Gość: bodzio Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.acn.waw.pl 05.08.01, 20:34
          Gość portalu: bogo napisał(a):

> Wedlug mnie Smuda nie jest zlym trenerem - ale bledem dzialaczy bylo
          > zatrudnienie go - moze poprostu jego koncepcja gry nie pasuje zespolowi -
          > kiedys trener ten odnosil liczne sukcesy, Jednak nie powinno sie 2 razy
          > zatrudniac tego samego trenera. Wszystko pookaze mecz z Barca.

• Gość: bodzio Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.acn.waw.pl 05.08.01, 20:35
          jeżeli się wam niepodoba to weżcie sobie OKUKĘ
          • Gość: miki Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 10.10.120.* / *.stoen.waw.pl 06.08.01, 08:31
            tak to juz jest w naszej polskiej rzeczywistosci, ze wszyscy sie najlepiej na
            wszystkim znaja. wydaje mi sie ze najlepszym komentarzem, co do umiejetnosci
            trenerskich smudy sa opinie samych pilkarzy wisly i nie tylko, ktorzy
            uwazaja,ze jest on bardzo dobrym trenerem.
            apel do kibicow wisly:
            skupcie sie raczej na dopingowaniu swojej druzyny, bo z tym u was naprawde
            cieniutko - a moze by was zwolnic?
            sam fakt rozporzadzania najwiekszym bydzetem w naszej lidze, nie spowoduje, ze
            wygracie wszystko, nawet LM.
            tego nie moga byc nawet pewne takie kluby jak real ,barcelona czy MU...
            • Gość: rybak Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 08:39
              wypowiedzi piłkarzy wisły nie brałbym poważnie.
              oni boją się smudy. czy nie widzisz, że oni nie mają sił na ostatnie 20 min
              spotkania - vide ostatnie mecze z polonią i widzewem
      • Gość: Rouen Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 18:55
        Panowie, cierpliwości, to dopiero początek sezonu!
        • Gość: ćvich Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 134.65.157.* 08.08.01, 16:03
          wisła popłynie z barcą, chyba trzeba być psychicznym, żeby wierzyć w awans
          centusiów do dalszych gier LM. zapraszamy do pucharu UEFA, może tu spotkacie
          się z Legią i was rozpierdolimy.....
          • Gość: Puchatek Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 194.134.232.* 09.08.01, 12:01
            hejka,
            powtarzam sie bo juz kiedys to postnalem, ale coz..
            Smuda jest trenerem do dupy.
            1.Osiagniecia? oczywiscie, ale trudno nie zdobywac tytulu kiedy ma sie
            najlepsza sytuacje kadrowa/finansowa w lidze => ale juz jakos z legia mu nie
            poszlo, legia grala miernie, i paradoks, bo kadrowo zupelnie nie slaba..
            oczywiscie za czasow widzewa smudy mielismy wiele wrazen, ale byla to po prostu
            bdobra druzyna, citko mial forme prawdziwie eurpejska etc..
            wisla? podobnie, byla na fali zadna sukcesow etc..
            2.polityka transferowa/kadrowa
            ten gosciu mnie totalnie zrazil swoimi absurdalnymi posunieciami..jak juz ktos
            powyzej napisal, wierzchowski, brasilia (jak to jest ze smuda nie widzi go w
            skladzie wisly a gra on pierwsze skrzypce w pogoni a potem idzie do bundelsigi,
            wierzchowski idem), karwan...
            jestem krakusem, i ze zrodel bliskich klubowi wiem ze wypad z wisly wiazal sie
            m.in ze szwindlami transferowymi pana S. profity z transferow itd..jak
            popatrzec kogo smuda zakupil (np lekki) a potem ten gosc w ogole nie gral..itd..
            3.wyzynanie druzyn
            czy nie zauwazyliscie ze efekt pracy pana S z kazda druzyna wiazal sie w pewnym
            momencie z totalnym spadkiem wytrzymalosci i formy druzyn, nie jestem trenerem
            ale on cos tu robi zle..
            4, jest prostak i prymityw, ale oki, to nie jego wina, tak wyrosl chlopina..
            jestem kibicem pasow, ale jako krakus kibiuje rowniez lokalnie wisle (nie
            jestem z tych co szowinizm i nienawisc zaslepia), i wielce mnie wqrwia obecnosc
            tego pana o watpliwych walorach moralno-trenerskich-ludzkich w wisle,
            zatem popieram w 100% glos, nie pan S z krakowa wypierdala, i to daleko
            pozdr
            P.
            • kiler Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY 09.08.01, 12:13
              a kto to widzial - frankowski jako rozgrywajacy!!!! (patrz mecz ze skonto) tego
              smude popierdolilo, a pozatym sciagac go w meczu z barcelona???

Juz raz bylo "smuda pedal Wisle sprzedal" - pewnie chce to zrobic drugi raz
            • Gość: Sędzia Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: *.chello.pl 09.08.01, 15:29
              Gość portalu: Puchatek napisał(a):

1. To w takim razie dlaczego w innych ligach są drużyny, które wydają majątki na
              najlepszych piłkarzy i nie wygrywają (vide Inter Mediolan w swoim czasie).
              Odpowiedź jest prosta, bo to piłkarze grają a nie trener. Trener odpowiada tylko
              za taktykę, nawet nie za kondycję, bo na zachodzie dbają o to sami piłkarze.
              A Legia jest cienka, więc dlatego mu nie wyszło, poza tym nie wiesz co by było,
              gdyby go nie zwolnili. Przypomnij sobie jak grała za Smudy, gdy zdobywała
              mistrza. Kilkucyfrówki nie były rzadkością.

2. Wierzchowski został sprzedany, bo się upił i nazwał Smudę na jakimś bankiecie
              Chujem i Skurwielem. Sam też bym go sprzedał, bo trener nie może pozwolić, aby
              drużyna go nie szanowała. Brasilia jest cienki jak barszcz, a to że w Pogoni grał
              dobrze, to tylko świadczy o poziomie tej drużyny i o polityce sprowadzania
              opdadów z innych klubów.

3. A z tego co ja wiem, to nie było żadnych szwindli, a poza tym czemu Cupiał by
              go znowu zatrudnił? A Lekki grał całkiem nieźle, zresztą był jednym z piłkarzy,
              którego chciał kupić przed LM Nawałka.

3. A czy zauważyłeś że mimo to Smuda zdobył najwięcej Mistrzostw w ostatnich
              latach?

4. A to że prymityw to mnie już zwisa i powiewa

Jestem Wiślakiem, ale także nie zaślepionym. Ostatnio są przesłanki żeby Cracovia
              upadła, i to bardziej mnie martwi niż trener Smuda. Dajcie mu ludzie trochę
              czasu, jak będzie źle to się go zwolni. Przede wszystkim nie wolno zmieniać
              trenerów jak rękawiczki.

• Gość: Puchatek Re: KIBICE WISLY CHCA ODEJSCIA SMUDY IP: 194.134.232.* 09.08.01, 17:02
                Hejka,

Gość portalu: Sędzia napisał(a):
                > Gość portalu: Puchatek napisał(a):
                >
                > 1. To w takim razie dlaczego w innych ligach są drużyny, które wydają majątki n
                > a
                > najlepszych piłkarzy i nie wygrywają (vide Inter Mediolan w swoim czasie).
                > Odpowiedź jest prosta, bo to piłkarze grają a nie trener. Trener odpowiada tylk
                > o
                > za taktykę, nawet nie za kondycję, bo na zachodzie dbają o to sami piłkarze.
                > A Legia jest cienka, więc dlatego mu nie wyszło, poza tym nie wiesz co by było,
                >
                > gdyby go nie zwolnili. Przypomnij sobie jak grała za Smudy, gdy zdobywała
                > mistrza. Kilkucyfrówki nie były rzadkością.

Inter jest fenomenem w tej kwestii,to prawda, ale nie regula..jest dla mnie
                kwintesencja rozrzutnosci i braku konsekwencji w polityce transferowej w ciagu
                ostatnich dziesieciu lat.
                A w twoim argumencie brak logiki, fakt ze pilkarze graja a nie trener nijak sie
                ma do faktu ze kluby wydaja niebotyczne sumy na transfery ;P
                W anglii na pewno (championship manager ;)) jest struktura w ktorej trener jest
                de facto managerem a tzw coach''e odpowiadaja za przygotwanie zespolu, u nas chyba
                jeszcze tak nie jest
                Fakt ze trener decyduje o taktyce, wiec zatem czemu legia tak zawodzila, bo smuda
                nie potrafil nic z niej wykrzesac czy miala slabych (bez formy) pilkarzy? po
                trochu obie rzeczy, ale nie uwazam zeby sklad sprzed roku legii byl jakis slaby,
                na papierze bsilny

> 2. Wierzchowski został sprzedany, bo się upił i nazwał Smudę na jakimś bankieci
                > e
                > Chujem i Skurwielem. Sam też bym go sprzedał, bo trener nie może pozwolić, aby
                > drużyna go nie szanowała. Brasilia jest cienki jak barszcz, a to że w Pogoni gr
                > ał
                > dobrze, to tylko świadczy o poziomie tej drużyny i o polityce sprowadzania
                > opdadów z innych klubów.
                nie mialem pojecia o wierzchowskim, fakt dyscyplina jest bwazna, ale trzeba by
                uslyszec wierzchowskiego argumenty, heh
                no nie rozumiem, brasilia gral dobrze na naszych ligowych boiskach, nie sam sobie
                gdzies w srodowisku pozbawionym odniesien, przypomnij sobie jak wisla zaczynala,
                tez poszla w "odpady", ale te odpady jak mowisz => kaliciak, wegrzyn, bukalski,
                czerwiec + mosor, brasilia,bednarz (szczecinskie odpady) sa lepsze od wielu
                przecietniakow..z takimi "odpadami" wisla zakwalifikowala sie do uefa, wiec bam,
                0:2 sorki :)

> 3. A z tego co ja wiem, to nie było żadnych szwindli, a poza tym czemu Cupiał b
                > y
                > go znowu zatrudnił? A Lekki grał całkiem nieźle, zresztą był jednym z piłkarzy,
                >
                > którego chciał kupić przed LM Nawałka.
                no tego to do konca nie wiem, ja tak slyszalem, moze i lekki gral calkiem niezle
                ale jaki sens kupowac gracza aby w tak krotkim czasie go pylnac..i nie sadze ze z
                zyskiem (patrz paluch rowniez)
                a pan Cupial to wielu zaszokowal ta decyzja, musze do niego zadzwonic i spytac..;P

> 3. A czy zauważyłeś że mimo to Smuda zdobył najwięcej Mistrzostw w ostatnich
                > latach?

fakt, tez przez jakis, calkiem dlugi czas, bylem zwolennikiem tego trenera, ale
                jak juz pisalem, zniesmaczyl i zniechecil do siebie

> 4. A to że prymityw to mnie już zwisa i powiewa
                hmm, mi nie powiewa, posluchalbys takich trenerow jak wenger, fernandez, platini,
                goscie z klasa, a nie jacys belkoczacy analfabeci
                a topem jest Guy Roux z auxerre, ktorego komentarze wierszem sa prawdziwa poezja,
                niejeden polityk, pisarz nie powstydzilby sie takiej erudycji i elokwencji

> Jestem Wiślakiem, ale także nie zaślepionym. Ostatnio są przesłanki żeby Cracov
                > ia
                > upadła, i to bardziej mnie martwi niż trener Smuda. Dajcie mu ludzie trochę
                > czasu, jak będzie źle to się go zwolni. Przede wszystkim nie wolno zmieniać
                > trenerów jak rękawiczki.

taaa, totalna mizeria :((((
                ale tylko mam nadzieje ze miasto nie pozwoli umrzec klubowi o takich tradycjach
                pozdr
                P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka