Gość: ja nie mogę IP: *.ghnet.pl 30.09.08, 17:54 To się nazywa postawa fair play. Robert Kubica mógłby się coś z tego przykładu nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ajw Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechanicy IP: *.bc.hsia.telus.net 30.09.08, 18:05 bardzo ladny gest Massy, jestesmy tylko ludzmi, popelnialismy bledy, popelniamy je i bedziemy popelniac inaczej ten swiat bylby 100% idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Kubica Re: Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 18:35 Ferrari nie faworyzuje żadnego Włocha.. Odpowiedz Link Zgłoś
prober Czysty PR 30.09.08, 18:50 Na koniec sezonu i tak sporządza się raport z cenzurkami i ocenami całemu zespołowi we wszystkich kategoriach: od szybkości, skuteczności aż po solidność i bezbłędność. Obawiam się, że pitstopowy od przełączania światełek już ma pozamiatane :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Czysty PR 30.09.08, 19:24 Akurat nie do konca tak. To sie juz zdarzylo kiedys w przeszlosci wielu znanym kierwocom formul. Z tego co wiem to potem tacy mechanicy staja sie bardziej niezawodni niz pozostali wiec sie ich zostawia w spokoju. To jest nauka na podstawie bledow. To co piszesz to metody z biur korporacyjnych (w ktorych - wielu - pracowalem i pracuje za granica) gdzie naprawde jest duzy problem z okresleniem czy to jest "teamwork" czy "leadership" bo oba pojecia sa w konflikcie o czym wielu menedzerow nie ma pojecia i pieprzy trzy-po-trzy farmazony typu "jestesmy rodzina", "wspolnie..." i takie inne (na ktore ja krotko ucinam wychodzac by nie tracic czasu). Tam robi sie rachunki tego typu i zwalnia rocznie np. 5% pracownikow zostawiajac tych "najlepszych"... az na ich blad czy gorszy rok przyjdzie pora. Nigdy jednak nie przychodzi pora na dupowatych szefow z egzekutywy ktorzy czasem podejmuja lewe decyzje bo "maja wizje". Z USA... Odpowiedz Link Zgłoś
zarafi Re: Czysty PR 30.09.08, 20:56 >> tego co wiem to potem tacy mechanicy staja sie bardziej >> niezawodni niz pozostali wiec sie ich zostawia w spokoju Przypomnij sobie 2006 rok, zespół Renault i problemy z nakrętkami. Gość który dwa razy w sezonie źle przykręcił wtedy Alonso oponę (na skutek czego Alonso stracił 8 lub 10 pkt na Węgrzech i trochę w Chinach) już więcej w Renault opon nie przykręcał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damon Hill Re: Czysty PR IP: *.it-net.pl 01.10.08, 04:23 > Przypomnij sobie 2006 rok, zespół Renault i problemy z nakrętkami. Gość który > dwa razy w sezonie źle przykręcił wtedy Alonso oponę (na skutek czego Alonso > stracił 8 lub 10 pkt na Węgrzech i trochę w Chinach) już więcej w Renault opon > nie przykręcał. bullshit, nie da się źle przykręcić nakrętki ;) można ją przykręcić albo nie przykręcić wcale ;) a wtedy to raczej klucze pneumatyczne zawiodły, tzn. nie przykręciły nakrętki - człowiek tu nie ma do gadania za wiele, przecież kluczem zwykłym tego nie przykręca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce Re: Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:14 Wk...... mnie ten nasz zalosny "miszcz" kierownicy. Niech sie nauczy oglady i szacunku dla zespolu. Takich jak on jest na peczki w samej formule i w jej przedpokojach. BMW dalo mu wszystko, miejsce w teamie i dobry bolid. Moze rownie dobrze sprzedac mu chodaka i mysle ze nikt nie zechce w zespole takiego pieniacza co to pozjadal wszystkie rozumy. Kariere w rajdach moze rozpoczac szybciej niz mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechan IP: 195.117.118.* 01.10.08, 08:45 Gość portalu: janspruce napisał(a): > Wk...... mnie ten nasz zalosny "miszcz" kierownicy. Niech sie nauczy > oglady i szacunku dla zespolu. Takich jak on jest na peczki w samej > formule i w jej przedpokojach. BMW dalo mu wszystko, miejsce w > teamie i dobry bolid. Moze rownie dobrze sprzedac mu chodaka i mysle > ze nikt nie zechce w zespole takiego pieniacza co to pozjadal > wszystkie rozumy. Kariere w rajdach moze rozpoczac szybciej niz > mysli .A mnie wkurzają brednie takich jak ty co g..o wiedzą i się wymądrzają. Gó... mu dało BMW, a nie niezawodny bolid. Dało mu zawodny bolid, wielokrotnie źle przygotowany do trasy, dało mu niepisaną zasadę "Niemiec musi być u nas nr 1 i pod niego robimy" ergo "olewamy trochę drugiego" i trwało to jakieś pół sezonu, więc nie pieprz gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan rugby fan Re: Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 10:16 Zbyt wiele o Formule to Ty koleś nie wiesz. A skoro nie wiesz, to się nie wypowiadaj i przestań narażać się na śmieszność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostogłotow Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechanicy IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 21:22 No i pięknie się zachowali. Razem się wygrywa, razem się przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierzasty Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechanicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 00:47 Skądś znam ten tryb pracy mechaników, chociaż robię coś zupełnie innego. Też jestem trybikiem w maszynie. Pierwszy wstaję, ostatni się kładę. Brak czasu na aklimatyzację, chwilę wytchnienia. Wszystko musi być Tip Top i działać bez zakłóceń. Praca, może niewidoczna, ale niesamowicie odpowiedzialna i ważna. choć często niedoceniana. Szkoda tylko, że nikt mnie nie poklepie po plechach, jak coś nie jest ok. Asystent Fotografów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damon Hill mocno naciągany tekst... IP: *.it-net.pl 01.10.08, 04:28 śmierdzi jakby był dyktowany przez PRowca Ferrari albo wprost ściągnięty z ich strony internetowej ;) no a takim tekstem to już przegieli pałę: "gdyby nie pechowy postój, Felipe z pewnością wygrałby ten wyścig." z pewnością to by nie wygrał, w najlepszym wypadku byłby drugi, ale myślę raczej trzeci za Rosbergiem... i to gdyby pojechał tak dobrze jak Hamilton, a nie pojechał - być może był zdekoncentrowany po sprawie z wężem, tak czy siak wlókł sie na ogonie i popełniał błąd za błędem, zresztą przegrał na dystansie z Kubicą... więc nawet jakby ten wąż nie zawiódł to by Felipe nie wygrał - choć oczywiście Włosi i reszta fanów Ferrari będzie mówić co innego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: mocno naciągany tekst... IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 12:13 A jak doszedles do tego genialnego wniosku, ze bylby za Rosbergiem, odbywajacym 10-sekundowy, karny postoj w boksach? Zapewne na podstawie miejsca Hamiltona. No to przemysl jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee! Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechanicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 12:14 A, polscy dziennikarze tv, już w trakcie relacji zwalili winę na firmę, produkującą sprzęt do tankowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechan IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 12:18 Bo to jest ich wina. Koncowka sie zaciela. Po raz kolejny w tym sezonie. Zreszta nawet w tym samym GP byl kolejny taki przypadek, tylko mniej dramatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Do nie byl wcale wielki blad IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 12:17 Mechanik wlaczajacy zielone swiatlo zareagowal jak sprinter w boksach. Tyle, ze nie na strzal, ale na ruch kolegi tankujacego bolid. Tamten chwycil za mocnowanie koncowki tankujacej i gdyby po raz kolejny nie zawiodla, jak wszystko w czym paluchy maczaja Francuzi, to timing bylby idealny. Przypominam, ze boksach byla polowa stawki i kazde opoznienie oznaczalo strate kolejnych pozycji. Co wiecej z tylu od paru sekund stal juz Raikkonen. Facet z przycieskiem wykazal sie po prostu zbyt dobrym w tym przypadku refleksem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odyssey_2008 Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechanicy IP: *.centertel.pl 01.10.08, 12:17 Wspaniała postawa całego zespołu. Jestem pozytywnie podbudowany. Dlatego Ferrari jest mistrzem świata. "Cały zespół wygrywa , cały zespół przegrywa". Podoba mi się to zdanie. Szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechanicy IP: *.metronet.pl 01.10.08, 12:19 Takie proste przy takich kwotach które są inwestowane w F1 wystarczy czujnik w urządzeniu tankującym który blokuje zapalenie zielonego światła dla kierowcy dopóki rura nie zostanie wyjęta z wlewu paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Paradoks Ferrari: o sukcesach decydują mechan IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 12:24 1. Zespoly nie moga same modyfikowac urzadzen tankujacych. 2. Jak wiadomo czuniki sa jedynymi urzadzeniami na swiecie, ktore nigdy nie powoduja problemow, wiec sytuacja, w ktorej zatankowany bolid stoi w boksach, bo twoje rozwiazanie blokuje mu wyswietlenie zielonego swiatla jest zupelnie nieprawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Ty zas naucz sie od Roberta jak osiagnac sukces. 06.10.08, 00:23 Gość portalu: ja nie mogę napisał(a): > To się nazywa postawa fair play. Robert Kubica mógłby się coś z tego > przykładu nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś