Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Curling Christmas Cup

16.11.08, 23:15
    Jakby ktoś miał ochotę wystąpić na tym turnieju a brakowałoby mu osoby to
    chętnie pomogę. Mogę również zaoferować transport samochodowy z Wałbrzycha do
    Hradec Kralove (do Wałbrzycha mozna dojechac pociągiem). W razie czego podaje
    mail bartosz.lobaza@vp.pl
    Obserwuj wątek
      • dunral Re: Curling Christmas Cup 17.11.08, 11:40
        A właśnie... czy jeszcze jakaś drużyna z Polski poza nami, juniorami z Łodzi
        jedzie? :)
        • michael.zoltowski Re: Curling Christmas Cup 17.11.08, 19:49
          ŚKC Marlex się wybiera :) Tylko że mam problem tego rodzaju, że 3 dni temu
          wysłałem maila do pana Plzaka (na adres curling@cstv.cz) i do teraz nie dostałem
          żadnej odpowiedzi. Do Was się odezwał? Bo nie wiem czy nasze zgłoszenie zostało
          przyjęte :/
          • dunral Re: Curling Christmas Cup 17.11.08, 21:50
            Do nas się odezwał następnego dnia i jeszcze grzecznie powiedział, że jakbyśmy
            mieli pytania, to niech czym prędzej wysyłamy :) Mam nadzieję, że Was przyjęli,
            pozdrowienia
            Olek
            • michael.zoltowski Re: Curling Christmas Cup 17.11.08, 22:13
              Ok, dzięki. I poszedł drugi mail :P
              Pozdro
              • michael.zoltowski Re: Curling Christmas Cup 18.11.08, 13:24
                Ok, jesteśmy w APPLIED TEAMS :) Widzimy się w Hradec Kralove :D
                • justynazalewska Re: Curling Christmas Cup 14.12.08, 19:27
                  Jest jakaś strona z wynikami z tego turnieju?
                  • michael.zoltowski Re: Curling Christmas Cup 15.12.08, 13:21
                    Justyna - z tego co się orientuję to nie.
                    Jeśli kogoś to interesuje, to:
                    Zwycięzcą turnieju okazali się pogromcy m.in. Tartela i Marlexu - 'Hustopeklo'
                    (z tego co się dowiedzieliśmy to znaczy to tyle co "Gęste Piekło" :P).
                    Ostateczny ranking prezentował się mniej-więcej tak:

1.Hustopeklo
                    .
                    .
                    .
                    7.Marlex
                    11.Fallout Łódź
                    12.Tartel
                    15.Nikifor.

Wystąpiło 16 drużyn na różnych poziomach. Ogólnie jednak poziom był dobry -
                    kilka czeskich drużyn z Hradec Kralove dałoby radę na szczeblu Mistrzostw
                    Polski. A i lód jest warty wspomnienia. mniej-więcej 3,0 na wjazd, generalnie
                    równo i same pochwały. To kolejny dowód na to, że wcale nie potrzeba hali
                    curlingowej, żeby móc zagrać na bardzo dobrym lodzie. Wystarczy odpowiednio
                    wcześnie go przygotować (nie np.8h przed turniejem...) i konserwować. Taa,
                    "wystarczy"...
      • kantoro88 Miejsca polskich drużyn 15.12.08, 13:44
        Już po. Bardzo męczący turniej, dobry lód (na wjazd około 2,9 - 3,0), fajna atmosfera, ciekawe teamy (pozdrawiamy w szczególności zespół z BRNA - z którym wygraliśmy i przegraliśmy - bardzo mili Czesi). Poziom drużyn był całkiem wysoki. 2-3 teamy prezentowały poziom o wiele wyższy (te drużyny biły się o miejsca 1 - 3). My przegraliśmy (z wyżej wymienionym Brnem) mecz o 4. miejsce i zakończyliśmy turniej na 7. miejscu (5 pkt. - 2 zwycięstwa - 1 remis - 2 porażki). Prócz nas wystąpili jescze koledzy i koleżanki z RKC Tartela, AZS Łódź oraz Nikifora Krynica.
        Drużyna Maćka Cesarza z bilansem 1 zwycięstwa i remisu (3 pkt.) zajęli 12. miejsce. Miejsce 11 należało do AZS Łódź (4 pkt.) z 2 zwycięstwami na koncie. Drużyna Nikifora wygrywając 1 mecz (2 pkt.) zajęła miejsce 15.
        Wygrała drużyna Juniorska z Czech (bodaj Mistrzowie tego kraju w junirach) - Hustapeklo (która ograła Tartel i dotkliwie zbiła nas).
        Schematycznie:
        7. ŚKC MARLEX TEAM KATOWICE - 5 pkt. (2-1-2)
        11. AZS ŁÓDŹ - 4 pkt. (2-0-2)
        12. RKC TARTEL RUDA ŚLĄSKA - 3 pkt. (1-1-2)
        15. NIKIFOR KRYNICA 2 pkt. (1-0-3)

* Na 4. miejscu znalazł się czeski team, w którym zagrał Pan Paweł Kubik.

Dzięki za współną grę i gratulacje dla wszystkich polskich drużyn.

Michał Kozioł (ŚKC Marlex Team Katowice).
        • justynazalewska Re: Miejsca polskich drużyn 15.12.08, 14:08
          nooo Marlex gratuluje :) Bardzo ładnie :D Gratulacje także dla reszty drużyn z
          Polski.

Pozdrawiam Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka