Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:56
    wygląda jak skorpion, albo kosiarka
    Obserwuj wątek
      • Gość: michal Re: Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.rbinet.co.uk 17.11.08, 13:02
        mi sie podobaja. wygladaja jak normalne bolidy a nie jakies kosmiczne cudactwa z
        dziesiatkami owiewek, skrzydelek, antenek i bog wie czego jeszcze.
        • Gość: konn Resoraki IP: 146.81.200.* 17.11.08, 13:09
          Pamietacie jak wygladaly stare resoraki i inne samochodziki z lat 70-80. Zero
          bajerow i takich tam pie...tylko oplywowy fajny samochodzik. Z tym mi sie
          wlasnie kojazy nowy woz BMW.
          • Gość: michal Re: Resoraki IP: *.rbinet.co.uk 17.11.08, 15:24
            dokladnie takie mialem pierwsze skojarzenie :)
      • Gość: anita Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 13:22
        mam ten system w Yarisie i powiem Wam, cudo!
        tylko trzeba uwazac na stacji benzynowej....
      • Gość: VetFan Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:39
        Polski portal o F1 wrumwrum.pl
      • Gość: Herr Heidfeld Kubica tylko jęczy... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 17.11.08, 15:08
        Jeszcze się nie zdarzyło by powiedział "jest ok"... tylko ciągle że mu coraz
        trudniej i trudniej, że wszyscy i wszystko przeciw niemu... słuchać się już nie
        da... coś wprowadzą - źle, nie wprowadzą jeszcze gorzej. Wiem że się można
        ubezpieczać na wypadek porażki, ale nie należy przesadzać...
        • Gość: riepo Re: Kubica tylko jęczy... IP: *.tzmo.com.pl 17.11.08, 15:26
          też byś jęczał gdyby wsadzili cie do zamałej "trumny" panie mikro
          Heidfeld
          • asimek Re: Kubica tylko jęczy... 17.11.08, 16:18
            Owszem, Heidfeld, Massa i Hamilton ważą ok. 60 kg, ale w pozostałym przypadkach
            nie ma żadnych dysproporcji.
            Ciężsi od Kubicy są; Webber, Sutil, o dziwo Rosberg (ok 75 kg!).
            Bardzo zbliżoną wagę (Kubica waży maksymalnie 71 kg, w tym sezonie ponoć ważył
            mniej) mają Piquet (70 kg), Alonso (68), Bourdais (72), Raikkonen (71), Button
            (68,5).
            Oprócz Kubicy i Webbera również Button i Sutil mają powyżej 1,80.
            Te gadanie o biednym Robercie, który jest za duży (jeśli tak uważa to niech się
            przerzuci na siatkówkę) i jego w tej sprawie narzekanie jest śmieszne.
            • Gość: gh Re: Kubica tylko jęczy... IP: *.range86-157.btcentralplus.com 17.11.08, 22:40
              ale wy k..wa beznadziejni jestescie
              kubica "narzeka" bo jest perfekcjonista,bardzo ambitny wszystko chce miec
              dopiete na ostatni guzik, taki z niego typ

ale wy tego nie rozumiecie ćwoki
      • Gość: Riepo Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.tzmo.com.pl 17.11.08, 15:33
        powrót do lat 80tych, mam nadzieje ze nie pod wzgledem
        bezpieczeństwa, czemuś ta masa skrzydełek służyła. zwiększać
        prędkość ograniczając aerodynamike?
        • Gość: assa Re: Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: 195.114.160.* 17.11.08, 15:45
          ale te przednie skrzydła mają chyba jakieś inne zastosowanie - podłączone sa do
          aparatury i chyba zbieraja dane aerodynamiczne do ostatecznego skrzydła które
          będzie zastosowane (www.f1today.nl/foto/4866/)
          • Gość: dds Re: Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 17:32
            to sluzy do chlodzenia hebli
            • Gość: ty wg mnie to do rozbijania krecich kopisk IP: *.range86-157.btcentralplus.com 17.11.08, 22:42
              c
      • Gość: Towar Loeb w F1 IP: 77.88.145.* 17.11.08, 16:16
        A mnie zaciekawil kierwoca testowy Red Bull'a. Zbieznosc nazwisk i imion, czy
        serio Loeb testuje nowe bolidy?
        • Gość: MD Re: Loeb w F1 IP: *.e-wro.net.pl 17.11.08, 16:27
          Loeb testuje przez 1 dzień.
        • konkretniekarol Re: Loeb w F1 17.11.08, 16:28
          Gość portalu: Towar napisał(a):

> A mnie zaciekawil kierwoca testowy Red Bull'a. Zbieznosc nazwisk i imion, czy
          > serio Loeb testuje nowe bolidy?

To żadna zbieżność - tylko prezent dla Seba z okazji zdobycia piątego tytułu :)

Swoją drogą symptomatyczny jest fakt, że Gazeta konsekwentnie ignoruje wszelkie
          inne niż F1 sporty motorowe, nie poświęcając choćby pół zdania w sprawozdaniu z
          testów w Montmelo tej niecodziennej sytuacji - tym bardziej to dziwne, że jak
          widać Sebastien całkiem nieźle sobie w bolidzie radzi, skoro nie był ostatni :)
          • Gość: bnm to samo mnie uderzyło ,zero wzmianki IP: *.range86-157.btcentralplus.com 17.11.08, 22:46
            a taka ciekawostka

dziennikarstwo w polsce po zejsciu na psy ,stacza sie w czarna otchłan slepego
            debilizmu
      • Gość: MC Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.bph.pl 17.11.08, 16:48
        Podniesiony do góry... Spróbujcie coś podnieść do dołu;-)))
      • harbour5 Retro bolid, czyli nowy Ford T Kubicy 17.11.08, 17:36
        Niedługo Forrmuła 1 wróci do Forda T. Może byc w każdym kolorze, aby
        był to czarny.
      • Gość: schumifan Płóg snieżny po Tunningu!!!!! IP: *.prenet.pl 17.11.08, 18:15
      • Gość: yoo Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 18:16
        "nos bolidu został podniesiony do góry"...
        mogli go lepiej podnieść w dół. byłby lepszy efekt :P
      • Gość: fan Roba Przed nim byli tylko ci, którzy jeździli... IP: 90.156.112.* 17.11.08, 18:35
        ...bolidami z tegoroczną aerodynamiką. tzn kto? a za nim kto?
        rozwaliła mnie ta informacja. czytaj: BMW ma super bolid!!!
        zwłaszcza że w bolidach pozostałych siedziały takie nazwiska jak
        Sutil, Wurz, czy Sato. Mistrzowie...
      • Gość: ss85 Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.ds17.agh.edu.pl 17.11.08, 19:04
        Oto Honda na sezon 2011 - lh3.ggpht.com/siteograf/SC2y-YV8yyI/AAAAAAAAAPU/DCa8jrNYIQk/1967_Honda_F1_racingcar_www.symscape.jpg - dalsze zmiany regulaminu w ogóle zakażą stosowania elementów poprawiających aerodynamikę :p
      • Gość: alek Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: 212.106.24.* 17.11.08, 20:54
        ciekawe nazwiska. Loeb, Di Grassi, De la Rosa.... Hm hm ... A miał być kryzys
        w F1...!
      • Gość: baczek Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.chello.pl 17.11.08, 21:02
        to wyglada jak spychacz do sniegu albo kosiarka do trawy...
      • wirone Wygląda w porządku :) 17.11.08, 21:20
        Irytowały mnie te wszystkie dupsy na bolidach, fajnie że ograniczyli wpływ aerodynamiki.
      • Gość: toushe Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.hawaii.res.rr.com 18.11.08, 00:17
        Jak walic w kubel to na calego!

Czy ten idiota ktory pisal ten artykul rozumie roznice pomiedzy KERS a hybrid?

• Gość: brodtje_haring Tekturowy bolid, czyli nowy spychacz Kubicy IP: *.upc-h.chello.nl 18.11.08, 00:46

No to niezle sie popisali z tymi podoklejanymi dyktami od trabanta :P Przeciez
        to najbrzydsze swinstwo jakie w zyciu jezdzilo po jakimkolwiek torze.
        Uderzajace podobienstwa ze zdjeciami z google zatytuowane "Russian Tuning". To
        cos, to niezle rekodzielo wyciete w zakladzie stolarskim Pana Zdzislawa. A za
        fajera zamiast Robka zasiadzie z pewnoscia kierowca czeskiej ciezarowki..hehe.
        Z Bogiem i nie zapomnijcie tuby Wiokolu jak sie zacznie rozklejac!
      • Gość: Damon Hill Kubica nie używał KERSu!!!! IP: *.it-net.pl 18.11.08, 02:19
        gumowymi rękawiczkami to dotykali bolidu Kliena - to on miał KERS na pokładzie,
        Kubica dziś jeździł bez - jak widać na razie póki co KERS nie działał zbyt
        dobrze i nie dawał za wiele - co potwiedził Klien...

tak czy siak budujący jest fakt, że BMW jest sporo do przodu z rozwojem bolidu w
        stos. do konkurencji - testują już aero i KERS, to nie znaczy że będą najlepsi
        ale szanse na to są znacznie większe niż jakby mieli nową aerodynamikę
        wprowadzać dopiero w marcu :)

a co do wyglądu - nie jest to może arcydzieło ale pamietajmy ŻE TO TYLKO HYBRYDA
        - nos bolidu jest ewidentnie na siłę dopasowywany do reszty bolidu i po prostu
        nie pasuje - widać że to tzw. wersja przejściowa miedzy bolidem na 2008 i 2009
        rok - i myślę nowy bolid będzie dużo ładniejszy ;)

a co do tesktu jeszcze - żal człowieka ogarnia że nic nie napisano o świetnym
        występie Loeba, o debiucie Senny, o Sato i Buemim walczącym o angaż w Toro Rosso
        czy też nagrodzie Renault dla van der Garde (tej samej dzięki której wybił się
        Kubica) - dzisiaj się bardzo dużo działo a jak zwykle tekst dotyczy tylkO BMW i
        Kubicy :/

żal...
      • swan_ganz Re: A czy ten bolid jeździ na biopaliwa? 18.11.08, 02:45
        > Ekologia to sprawa bardzo ważna w dobie globalnego ocieplenia.

Stefan nie napinaj się tak bo zapadniesz na wysiłkowe nie trzymanie
        moczu.... Bardzo nie komfortowa choroba...
      • janekteleranek jest po prostu brzydki :P 18.11.08, 12:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka