Gość: kimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:56 wygląda jak skorpion, albo kosiarka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.rbinet.co.uk 17.11.08, 13:02 mi sie podobaja. wygladaja jak normalne bolidy a nie jakies kosmiczne cudactwa z dziesiatkami owiewek, skrzydelek, antenek i bog wie czego jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konn Resoraki IP: 146.81.200.* 17.11.08, 13:09 Pamietacie jak wygladaly stare resoraki i inne samochodziki z lat 70-80. Zero bajerow i takich tam pie...tylko oplywowy fajny samochodzik. Z tym mi sie wlasnie kojazy nowy woz BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Resoraki IP: *.rbinet.co.uk 17.11.08, 15:24 dokladnie takie mialem pierwsze skojarzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 13:22 mam ten system w Yarisie i powiem Wam, cudo! tylko trzeba uwazac na stacji benzynowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VetFan Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:39 Polski portal o F1 wrumwrum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herr Heidfeld Kubica tylko jęczy... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 17.11.08, 15:08 Jeszcze się nie zdarzyło by powiedział "jest ok"... tylko ciągle że mu coraz trudniej i trudniej, że wszyscy i wszystko przeciw niemu... słuchać się już nie da... coś wprowadzą - źle, nie wprowadzą jeszcze gorzej. Wiem że się można ubezpieczać na wypadek porażki, ale nie należy przesadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riepo Re: Kubica tylko jęczy... IP: *.tzmo.com.pl 17.11.08, 15:26 też byś jęczał gdyby wsadzili cie do zamałej "trumny" panie mikro Heidfeld Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: Kubica tylko jęczy... 17.11.08, 16:18 Owszem, Heidfeld, Massa i Hamilton ważą ok. 60 kg, ale w pozostałym przypadkach nie ma żadnych dysproporcji. Ciężsi od Kubicy są; Webber, Sutil, o dziwo Rosberg (ok 75 kg!). Bardzo zbliżoną wagę (Kubica waży maksymalnie 71 kg, w tym sezonie ponoć ważył mniej) mają Piquet (70 kg), Alonso (68), Bourdais (72), Raikkonen (71), Button (68,5). Oprócz Kubicy i Webbera również Button i Sutil mają powyżej 1,80. Te gadanie o biednym Robercie, który jest za duży (jeśli tak uważa to niech się przerzuci na siatkówkę) i jego w tej sprawie narzekanie jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Kubica tylko jęczy... IP: *.range86-157.btcentralplus.com 17.11.08, 22:40 ale wy k..wa beznadziejni jestescie kubica "narzeka" bo jest perfekcjonista,bardzo ambitny wszystko chce miec dopiete na ostatni guzik, taki z niego typ ale wy tego nie rozumiecie ćwoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riepo Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.tzmo.com.pl 17.11.08, 15:33 powrót do lat 80tych, mam nadzieje ze nie pod wzgledem bezpieczeństwa, czemuś ta masa skrzydełek służyła. zwiększać prędkość ograniczając aerodynamike? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa Re: Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: 195.114.160.* 17.11.08, 15:45 ale te przednie skrzydła mają chyba jakieś inne zastosowanie - podłączone sa do aparatury i chyba zbieraja dane aerodynamiczne do ostatecznego skrzydła które będzie zastosowane (www.f1today.nl/foto/4866/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Re: Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 17:32 to sluzy do chlodzenia hebli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty wg mnie to do rozbijania krecich kopisk IP: *.range86-157.btcentralplus.com 17.11.08, 22:42 c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towar Loeb w F1 IP: 77.88.145.* 17.11.08, 16:16 A mnie zaciekawil kierwoca testowy Red Bull'a. Zbieznosc nazwisk i imion, czy serio Loeb testuje nowe bolidy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Re: Loeb w F1 IP: *.e-wro.net.pl 17.11.08, 16:27 Loeb testuje przez 1 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
konkretniekarol Re: Loeb w F1 17.11.08, 16:28 Gość portalu: Towar napisał(a): > A mnie zaciekawil kierwoca testowy Red Bull'a. Zbieznosc nazwisk i imion, czy > serio Loeb testuje nowe bolidy? To żadna zbieżność - tylko prezent dla Seba z okazji zdobycia piątego tytułu :) Swoją drogą symptomatyczny jest fakt, że Gazeta konsekwentnie ignoruje wszelkie inne niż F1 sporty motorowe, nie poświęcając choćby pół zdania w sprawozdaniu z testów w Montmelo tej niecodziennej sytuacji - tym bardziej to dziwne, że jak widać Sebastien całkiem nieźle sobie w bolidzie radzi, skoro nie był ostatni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnm to samo mnie uderzyło ,zero wzmianki IP: *.range86-157.btcentralplus.com 17.11.08, 22:46 a taka ciekawostka dziennikarstwo w polsce po zejsciu na psy ,stacza sie w czarna otchłan slepego debilizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.bph.pl 17.11.08, 16:48 Podniesiony do góry... Spróbujcie coś podnieść do dołu;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Retro bolid, czyli nowy Ford T Kubicy 17.11.08, 17:36 Niedługo Forrmuła 1 wróci do Forda T. Może byc w każdym kolorze, aby był to czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoo Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 18:16 "nos bolidu został podniesiony do góry"... mogli go lepiej podnieść w dół. byłby lepszy efekt :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Roba Przed nim byli tylko ci, którzy jeździli... IP: 90.156.112.* 17.11.08, 18:35 ...bolidami z tegoroczną aerodynamiką. tzn kto? a za nim kto? rozwaliła mnie ta informacja. czytaj: BMW ma super bolid!!! zwłaszcza że w bolidach pozostałych siedziały takie nazwiska jak Sutil, Wurz, czy Sato. Mistrzowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss85 Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.ds17.agh.edu.pl 17.11.08, 19:04 Oto Honda na sezon 2011 - lh3.ggpht.com/siteograf/SC2y-YV8yyI/AAAAAAAAAPU/DCa8jrNYIQk/1967_Honda_F1_racingcar_www.symscape.jpg - dalsze zmiany regulaminu w ogóle zakażą stosowania elementów poprawiających aerodynamikę :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: 212.106.24.* 17.11.08, 20:54 ciekawe nazwiska. Loeb, Di Grassi, De la Rosa.... Hm hm ... A miał być kryzys w F1...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baczek Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.chello.pl 17.11.08, 21:02 to wyglada jak spychacz do sniegu albo kosiarka do trawy... Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Wygląda w porządku :) 17.11.08, 21:20 Irytowały mnie te wszystkie dupsy na bolidach, fajnie że ograniczyli wpływ aerodynamiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toushe Retro bolid, czyli nowe BMW Kubicy IP: *.hawaii.res.rr.com 18.11.08, 00:17 Jak walic w kubel to na calego! Czy ten idiota ktory pisal ten artykul rozumie roznice pomiedzy KERS a hybrid? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodtje_haring Tekturowy bolid, czyli nowy spychacz Kubicy IP: *.upc-h.chello.nl 18.11.08, 00:46 No to niezle sie popisali z tymi podoklejanymi dyktami od trabanta :P Przeciez to najbrzydsze swinstwo jakie w zyciu jezdzilo po jakimkolwiek torze. Uderzajace podobienstwa ze zdjeciami z google zatytuowane "Russian Tuning". To cos, to niezle rekodzielo wyciete w zakladzie stolarskim Pana Zdzislawa. A za fajera zamiast Robka zasiadzie z pewnoscia kierowca czeskiej ciezarowki..hehe. Z Bogiem i nie zapomnijcie tuby Wiokolu jak sie zacznie rozklejac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damon Hill Kubica nie używał KERSu!!!! IP: *.it-net.pl 18.11.08, 02:19 gumowymi rękawiczkami to dotykali bolidu Kliena - to on miał KERS na pokładzie, Kubica dziś jeździł bez - jak widać na razie póki co KERS nie działał zbyt dobrze i nie dawał za wiele - co potwiedził Klien... tak czy siak budujący jest fakt, że BMW jest sporo do przodu z rozwojem bolidu w stos. do konkurencji - testują już aero i KERS, to nie znaczy że będą najlepsi ale szanse na to są znacznie większe niż jakby mieli nową aerodynamikę wprowadzać dopiero w marcu :) a co do wyglądu - nie jest to może arcydzieło ale pamietajmy ŻE TO TYLKO HYBRYDA - nos bolidu jest ewidentnie na siłę dopasowywany do reszty bolidu i po prostu nie pasuje - widać że to tzw. wersja przejściowa miedzy bolidem na 2008 i 2009 rok - i myślę nowy bolid będzie dużo ładniejszy ;) a co do tesktu jeszcze - żal człowieka ogarnia że nic nie napisano o świetnym występie Loeba, o debiucie Senny, o Sato i Buemim walczącym o angaż w Toro Rosso czy też nagrodzie Renault dla van der Garde (tej samej dzięki której wybił się Kubica) - dzisiaj się bardzo dużo działo a jak zwykle tekst dotyczy tylkO BMW i Kubicy :/ żal... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A czy ten bolid jeździ na biopaliwa? 18.11.08, 02:45 > Ekologia to sprawa bardzo ważna w dobie globalnego ocieplenia. Stefan nie napinaj się tak bo zapadniesz na wysiłkowe nie trzymanie moczu.... Bardzo nie komfortowa choroba... Odpowiedz Link Zgłoś