Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wisła Kraków / oświadczenie

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 13:43
    Po ostatniej kolejce polskiej ekstraklasy postanowiłem opublikować
    niewielkie oświadczenie. Albo zawodnik Frankowski przeprosi i zapowie, ze do
    konca sezonu nie będzie wykonywał efektownych padów w polu karnym albo od
    dzisiaj uważam Wisłe Kraków za bandę jordolnietych polskich cwaniaczków. Po
    drugie albo zawodnik Szymkowiak zaprzestania dyskutowania i komentowania
    zachowania innych w czasie meczu albo od dzisiaj Wisłe Kraków uważam za
    bandę jordolnietych polskich cwaniaczków. Po trzecie albo zawodnik Zurawski
    w końcu strzeli bramkę z gry i przstanie mieć pretensje do całego świata o
    to, że musi zdobywać bramki z rzutów karnych albo od dzisiaj Wisłe Kraków
    uważam za bandę jordolnietych cwaniaczków.
    Przed mocniejszymi słowami powstrzymuje mnie szacunek jakim darze trenera
    Henryka Kasperczaka. Niestety ale podczas kolejnych typowań w zabawie na
    portalu GW do końca sezonu będę obstawiał porażkę Wisły Kraków przy 150
    straconych golach. Ja mogę być nazywany jordolnietym polaczkiem ale takim
    gwiazdom światowej piłki nożnej jak zawodnicy Zurawski, Szymkowiak i
    Frankowski to nie wypada.
    Obserwuj wątek
      • Gość: duch olabogi Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 13:53
        no i po co te mocne slowa? Podczas kontrowersji w programie liga + extra bylo
        widac, ze Frankowski zostal sfaulowany.
        • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 14:01
          Ja jestem pozbawiony emocji. Ja mowie o sytuacji w ktorej Frankowski upadl
          teatralne w polu karnym.
          • Gość: duch olabogi Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.jagiellonia.krakow.pl 27.10.03, 14:25
            ja rowniez mowie (pisze) o tej sytuacji. obejrzyj sobie ja w powtorkach. Mam
            nadzieje, ze jestes "pozbawiony emocji" i potrafisz ocenic ja obiektywnie.
            • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 15:04
              Potrafie oceniac obiektywnie pomimo tego, ze jestem sympatykiem Legii Warszawa.
              • peteen Re: Wisła Kraków / oświadczenie 27.10.03, 15:17
                a to paradne... to twoim zdaniem żurawski nastrzelał tyle bramek wyłącznie z
                karnych... a niejaki ryszka (przez bardzo małe r) dostaje 6 za prowadzenie
                meczu od szmatławca sportowego z wawy za świetne prowadzenie spotkania...
                taaak... jakże się człuł będziesz fatalnie, gdy wisła jordolnięci kraków
                zdobędzie tytuł mistrzowski... a potem - byc może - awansuje do jordolniętej
                ligi mistzrów...
                • Gość: Gucwa Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 27.10.03, 16:32
                  peteen napisał:

> a to paradne... to twoim zdaniem żurawski nastrzelał tyle bramek wyłącznie z
                  > karnych... a niejaki ryszka (przez bardzo małe r) dostaje 6 za prowadzenie
                  > meczu od szmatławca sportowego z wawy za świetne prowadzenie spotkania...
                  > taaak... jakże się człuł będziesz fatalnie, gdy wisła jordolnięci kraków
                  > zdobędzie tytuł mistrzowski... a potem - byc może - awansuje do jordolniętej
                  > ligi mistzrów...

buuuachachacha, marzyciele oj marzyciele... swoją szansę po raz kolejny
                  zmarnowaliście w tym sezonie. czas w pokorze usunąć się w cień i popracować na
                  kopaczami gwiazdeczkami :)))
                  • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 16:46
                    Drogi Gucwo
                    Otóz szanse zaprzepascili to prawda. Jednak zarówo Wisła jak i Groclin stają
                    przed szansą spowodowania, ze od sezonu 2005 polskie kluby dostaną o jedną
                    szansę więcej niz dotychczas gry w LM. Jeżeli obie druzyny przegrają swoje
                    mecze to wtedy będzie tak jak teraz. Jeżeli zdobędą 3-4 punkty to Polska ma
                    szanse skorzystać z prawa wystawienia dwóch drużyn w eliminacjach do LM.
                    Na razie chciałbym aby tak się stało. Jeżeli Wisła dwukrotnie przegra z
                    Norwegami a nie daj Boze Groclin nie sprosta MC i nie zdobedzie nawet malego
                    punkciku do rankingu to wtedy nie wiem jak się zachowam. Dopoki jest szansa to
                    bądźmi dobrej mysli. Jak szanse zostaną zaprzepaszczone to wtedy dokonajmy
                    rozliczenia odpowiedzialnychza taki a nie inny stan.
                    Pozdrawiam
                    • peteen Re: Wisła Kraków / oświadczenie 27.10.03, 16:47
                      to się dopiero nazywa kunktatorstwo...
                • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 16:42
                  Na razie to Wisła zasługuje na miano galicyjskich traktorzystów.
                  Gratuluje pomysłu z nazwą klubu. Ja ze wzgledu na szacunek jakim darze Henryka
                  Kasperczaka nie pozwoliłbym sobie na taki pomysł. Pozdrawiam i zycze sukcesów.
                  ps. Jezeli Twoj scenariusz spełni się to będę chyba jedynym na swiecie
                  sympatykiem Legii Warszawa, ktory przez rok będzie podpisywał swoje wypowiedzi
                  tekstem wielbiącym przymioty Wisły Kraków
                  • peteen Re: Wisła Kraków / oświadczenie 27.10.03, 16:46
                    uwaga, trzymam za słowo...
                    ;c)
                    • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 17:03
                      a jesli bedzie tak, ze Wisła nie zdobedzie mistrzostwa ktore przypadnie Legii
                      Warszawa to bedziesz swoje wypowiedzi podpisywał, ze Legia Warszawa jest
                      najlepsza na świecie???
                      • peteen Re: Wisła Kraków / oświadczenie 27.10.03, 17:11
                        a czy ja cos obiecywałem ?
                        ;c)
                        na świecie nie, ale napiszę , że aktualnie jest najlepsza w kraju... może być ?
                        • piotr33k2 Re: Wisła Kraków / oświadczenie 27.10.03, 17:59
                          mozna wieszać na wiśle psy ale nie zmieni to faktu ze i tak jest najlepiej
                          grajacym klubem w polsce .
                          • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 18:30
                            Nie wieszam psów. Mam zupełnie odmienne zdanie.
                        • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 18:29
                          Nie musisz niczego obiecywać. Ja słowa dotrzymuje.
      • Gość: meficzek Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 19:03
        Ja mysle ze jak Frankowski to przeczyta to czym predzej zadzwoni do gazety i
        przeprosi za swoje zachowanie oraz obieca ze:"do konca sezonu nie będzie
        wykonywał efektownych padów w polu karnym", Szymkowiak juz nigdy nie bedzie
        dyskutowa ani komentowal zachowania innych w trakcie mecczu a Zurawski postra
        sie i:"w końcu strzeli bramkę z gry i przstanie mieć pretensje do całego
        świata o to, że musi zdobywać bramki z rzutów karnych...". Bo przeciez
        wszystkim zalezy na tym, abys ty myslal o Wisle jak najlepiej i wogle to
        wszyscy sa ci wdzieczni ze powstrzymales sie przed mocniejszymi slowami bo to
        naprawde mogloby odbic sie na trwale w psychice niejednego czlowieka.
        • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 27.10.03, 20:17
          W przeciwnym razie mają mnie z głowy.
          • Gość: meficzek Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 20:30
            zobaczymy jak im na tobie zalezy :))
            • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 20:57
              To zobaczymy. Cała Polska śmieje się z ostatniej koszykarskiej porażki Twojego
              Śląska.
              • Gość: meficzek Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 21:13
                a co to ma do tematu? Akurat wiekszym powodem do smiechu to bylyby wyczyny
                mojej druzyny pilkarskiej i nie wiem dlaczego w watku o pilce czepiles sie
                kosza. No ale ok zobaczymy czy na koniec twoja Legia (chyba ze jednak w kosza
                kibicujesz Poloni) bedzie wyzej od Idei. A i zapamietaj sobie, ze ten sie
                smieje kto sie smieje ostatni. A ktory zespol gra w Eurolidze??
                • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 21:52
                  Ja sympatyzuje z pilkarską druzyną Legii Warszawa. Po prostu przypomnialem
                  sobie jak koedys pewnemu mieszkańcowi Psiego Pola tłumaczyłem na czym polegała
                  gra Sybisa i jego kolegów przeciwko Borussi M. na stadionie Olimpijskim w
                  Festungowie. A on mi odpalił hasełkiem z hali Orbita (dawną nazwę pominę
                  milczeniem). Cała Polska w cieniu Śląska.
                  • Gość: meficzek Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 22:03
                    ehhhhm Hala Ludowa i Orbita to dwie rozne hale jezeli o to chodzi. A mimo iz
                    Grzegorz Schetyna postanowil byc uniwersalny i polaczyl ze soba dwa Slaski to
                    ja jednak wolalbym tego nie robic i jezeli dyskutujemy o pilce noznej to
                    wolalbym sie tego trzymac. Rowniez nie rozumiem co chciales wniesc do dyskusji
                    argumentem iz cala Polska smieje sie z ostatniej porazki Idei. Niezaleznie od
                    twoich zamiarow wniosles niewiele. Tak samo jak calym swoim oswiadczeniem.
                    • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.10.03, 22:22
                      To ja już nic nie wniose i pozostanmy przy tym, ze wniosłem niewiele.
        • Gość: Porter Dlaczego Frankowski nie przeprosi? IP: *.w3cache.pl / *.pl 28.10.03, 09:38
          > Ja mysle ze jak Frankowski to przeczyta to czym predzej zadzwoni do gazety i
          > przeprosi za swoje zachowanie oraz obieca ze:"do konca sezonu nie będzie
          > wykonywał efektownych padów w polu karnym", [...]

Otoz Frankowski nie przeprosi, bo czuje poparcie kibicow Wisly, ktorzy zgadzaja
          sie na jego jaskolki, byle Wisla wygrywala. To, ze przy okazji oszukuje, ma dla
          nich znaczenie drugorzedne, a nawet budzi podziw dla sprytu Franka, ze
          przypomne sezon, w ktorym Wisla karne z kapelusza strzelala seryjnie.
          BTW slynne na cala Polske jaskolki powoduja, ze sedziowie, nie dowierzajac
          zawodnikom Wisly, moga miec watpliwosci w sytuacjach oczywistych (jak w meczu z
          Odra).
          • Gość: duch olabogi a kiedy Porter przeprosi? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 09:54
            za uporczywe wmawianie, ze zawodnicy Wisly nie sa faulowani, tylko wykonuja
            efektowne jaskolki? Porter pisal wielokrotnie, ze nagrywa mecze na magnetowid i
            pozniej oglada kontrowersyjne sytuacje. Dlaczego wiec Porter nie chce dostzec,
            ze Frankowski byl faulowany w meczu z Odra? Dlaczego Porter uparcie pisze
            nieprawde?
            • Gość: Porter Re: a kiedy Porter przeprosi? IP: *.w3cache.pl / *.pl 28.10.03, 11:01
              Zawodnicy Wisly sa czasem faulowani, a czasem faulowani nie sa, usilujac
              wymusic karny. Podobnie zawodnicy innych druzyn. Zadne jednak druzyny nie
              zachowuja sie tak nie po mesku, jak Wislacy (i ich kibice) po porazce. Placze,
              bluzganie na sedziego, machanie lapami mu przed nosem - czy to jest to, co
              mozna zaakceptowac? A jesli polaczymy to z blazenstwami (toz kazdy widzi, ze po
              tym, jak go Madej dotknal, Frankowski, ktory i tak nie mial szans dojsc do
              pilki, wyprezyl sie jak struna i ogole nie probowal odzyskac rownowagi), mamy
              naprawde nieciekawa sytuacje.
              Ale kibicom Wisly takie zachowanie odpowiada, bo czasami przynosi efekt w
              postaci karnego, pozwalajacego strzelic bramke. I zwisa im, ze to nieuczciwe. A
              ich idol, Szymek, zachowuje sie jak ciocia Luia w klimakterium, gdy zginie jej
              kot, a policja odmowi wszczecia poszukiwan. I nikt w Krakowie nie widzi w nim
              bezczelnego, chamskiego gowniarza, lokalna gwiazdke z pretensjami, tylko
              uwazaja, ze wyraza on sluszne zarzuty. Jesli tak, to zrobcie go kapitanem i
              niech rozmawia z sedzia.
              • Gość: duch olabogi Re: a kiedy Porter przeprosi? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 11:38
                Gość portalu: Porter napisał(a):

> Zawodnicy Wisly sa czasem faulowani, a czasem faulowani nie sa, usilujac
                > wymusic karny.

Well, doceniam to, ze Porter robi postepy od jaskolek doszedl do przynania, ze
                zawodnicy Wisly bywaja faulowani...

Podobnie zawodnicy innych druzyn. Zadne jednak druzyny nie
                > zachowuja sie tak nie po mesku, jak Wislacy (i ich kibice) po porazce.
                Placze,
                > bluzganie na sedziego, machanie lapami mu przed nosem - czy to jest to, co
                > mozna zaakceptowac?

A czy mozna akceptowac seziego, ktory pojawia sie na boisku po to tylko zeby
                wypaczyc wynik meczu? O ile sobie przypominam to w sprawie zlego sedziowania
                pewnien bardzo powazny stoleczny klub wystosowal w ubieglym sezonie bardzo
                powazne oswiadzenie do bardzo - oczywiscie - powaznej centrali polskiej pilki
                noznej. No wiec jak to jest wedlug Portera? Jezeli Legia, jej pilkarze, jej
                kibice i jej zarzad protestuja to jest OK. Jezeli robi to Wisla, to jest be. Na
                drugie Porterowi chyba Kali dali...

A jesli polaczymy to z blazenstwami (toz kazdy widzi, ze po
                >
                > tym, jak go Madej dotknal, Frankowski, ktory i tak nie mial szans dojsc do
                > pilki, wyprezyl sie jak struna i ogole nie probowal odzyskac rownowagi), mamy
                > naprawde nieciekawa sytuacje.

Toz kazdy widzial - a jezeli nie to moze sobie w powtorkach obejrzec - ze
                Frankowski dochodzil do pilki. I znajac go - doszedlby do niej gdyby nie bardzo
                sprytne "dotkniecie" przez obronce Odry jego nogi...Frankowski bedacy w pelnym
                biegu dostaje lekkie uderzenie w stope, dzieki temu "dotknieciu" sie przewraca.
                Takim "dotknieciem" mozna wywrocic kazdego biegnacego - oprocz, oczywiscie,
                Portera. Jezeli w ten spsob obronca "dotyka" dochodzacego w polu karnym do
                pilki napastnika to sedzia powinien odgwizdac faul.

> Ale kibicom Wisly takie zachowanie odpowiada, bo czasami przynosi efekt w
                > postaci karnego, pozwalajacego strzelic bramke. I zwisa im, ze to nieuczciwe.
                A

A mnie sie wydaje, ze gdyby sedziowe odgwizdywali tylko te "uczciwe karne" to
                wszystko byloby OK.

> ich idol, Szymek, zachowuje sie jak ciocia Luia w klimakterium, gdy zginie
                jej
                > kot, a policja odmowi wszczecia poszukiwan. I nikt w Krakowie nie widzi w nim
                > bezczelnego, chamskiego gowniarza, lokalna gwiazdke z pretensjami, tylko
                > uwazaja, ze wyraza on sluszne zarzuty. Jesli tak, to zrobcie go kapitanem i
                > niech rozmawia z sedzia.

Faktem jest, ze Szymkowi puscily nerwy. Ale to jeszcze nie powod zeby nazywac
                go "bezczelnym, chmskim gowniarzem". Na tym poziomie Porter raczej nie pisal
                swoich postow, nalezy wiec domniemywac, ze rowniez Porterowi puszczaja dzisiaj -
                dla jakiegos tam powodu - nerwy. A moze po prostu Kosowski daleko, to swoja
                skierowane ko niemu uczucie Porter przelal na innego pilkarza Wisly....
                • Gość: Porter Re: a kiedy Porter przeprosi? IP: *.w3cache.pl / *.pl 28.10.03, 17:17
                  Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                  >
                  > > Zawodnicy Wisly sa czasem faulowani, a czasem faulowani nie sa, usilujac
                  > > wymusic karny.
                  >
                  > Well, doceniam to, ze Porter robi postepy od jaskolek doszedl do przynania,
                  ze
                  > zawodnicy Wisly bywaja faulowani...

Alez oczywiscie, ze bywaja, przeciez twierdze, ze powinien byc karny dla Wisly
                  za faul na Zurawskim.
                  • Gość: doradca propozycja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 15:54
                    ja proponuje aby w dzisiejszym meczu sedzia podyktowal piec rzutow karnych dla
                    Wisly i wyrzucil 2 zawodnikow Lecznej z boiska. Wszystkie 5 rzutow karnych
                    wykonywac powinien Frankowski. Bedzie wesolo.
      • Gość: doradca Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 22:40
        Zawodnik Zurawski dzisiaj strzelil bramkę z gry wobec tego odejmuje 50 bramek
        od obstawiania i dopoki dwa warunki nie zostana spelnione bede obstawial 0:100
        na korzysc przeciwnikow Wisly.
        • Gość: Yaro Re: Do Doradcy IP: gateway:* / 192.168.32.* 31.10.03, 08:09
          Jesteś pojebany i co gorsza; tego się nie da leczyć.
      • Gość: danone Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 19:48
        Buahaha... co ty doradca opowiadasz. Ty sie chyba na pilce nie znasz. Myslisz,
        ze w pilce tylko talent wystarcza??? Jesli tak to sam jestes jerdolniety:) To,
        ze Zurawski strzela karne to nic nie oznacza. Popatrz sobie na MU gdzie
        Holender tez strzela ciagle jedynastki. We Włoszech kazdy pilkarz sie klóci o
        byle gowienko, a na murawe padaja jakby po minach biegali. Zaloz sobie wiadro
        na głowe albo lepiej przestań sie intersowac pilka. Na dobre ci to wyjdzie.
        Buhahaha... smieszny jestes koles:)
        • Gość: Luxc Re: Wisła Kraków / oświadczenie IP: 195.117.238.* 31.10.03, 21:11
          Włosi grają najtwardszą piłkę w Europie, a co do udawania - to obejrzyj sobie
          jakiś ligowy mecz Juventusu. Może kiedyś grali tak jak to się określa w
          Polsce "jak panienki" - teraz prędzej można powiedzieć o nich że grają zbyt
          brutalnie. Nie wypowiadaj się o lidze, której meczy nie oglądasz, powtarzając
          tylko stereotypowe wypowiedzi ludzi, którzy również jej nie oglądają.

Ja widzę zupełnie inny problem w grze Żurawia - temu bardzo utalentowanemu
          napastnikowi brakuje ogrania w meczach z trudnymi przeciwnikami do rozwinięcia
          talentu. Skutek jest taki, że przy bliskim twardym kryciu Żurawski prawie
          przestaje istnieć (choćby mecze z NEC - a przecież to słabizna, czy mecz z
          Legią w Warszawie). Nikomu to specjalnie nie przeszkadza, bo Żurawski i tak
          nawkłada miliard bramek ligowym słabeuszom, których obrońcy dadzą mu więcej
          miejsca. Także Wisła - oby jak najdalej w pucharze UEFA, bo chłopak się
          zmarnuje i po przejściu gdziekolwiek trafi na ławę. Z Norwegami na pewno dacie
          radę, bo ich największym gwiazdorem jest John Carew, od wielu lat broniący
          barw innych zespołów, a Valerenga czy jak jej tam to zespół drwali z tępymi
          siekierami, który walczy obecnie o utrzymanie w niezbyt wysokich lotów lidze.
          Polski Traktor zaora Valerengę ;)

PS. A jak by tak Żurawskiego przerobić na prawego ofensywnego pomocnika?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka