Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na medal

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 22:27
    Słuchajcie panowie i panie ! Potraficie dokładnie przedstawić jakie wyniki
    meczów z naszej grupy dałyby Polakom awans do półfinałów? Oczywiste jest to,
    że Polacy muszą wszystkie mecze wygrać, natomiast jeżeli chodzi o Danie, to na
    pewno musi przegrać z Niemcami. Doszedłem do tego, lecz nie wiem co dalej.
    Pomóżcie, bo jestem ciekawy procentowych szans biało-czerwonych na ten awans.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lutel Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.chello.pl 24.01.09, 22:40
        Niemcy muszą wygrać z Danią,jeżeli duńczycy wygrają z Macedonią będą mieli tyle samo pkt co Polacy. Nie wiem co wtedy się liczy, jeżeli bezpśredni mecz to spoko, ale pewnie bilans bramkowy. Niestety nie wiem jaki mają duńczycy, my mamy -4.
        Serbia już się nie będzie liczyć - może mieć max. 5 pkt.
        Macedonia - jak przegra z Danią to też się żegna.
        Norwegia - z nami przegra też do widzenia...
        Wniosek jest tylko jeden.. Niemcy muszą wygrać z Danią, dobrze by było jakby Macedonia zremisowała z Danią. Będziemy na 2 miejscu, Niemcy na 1 i tyle :).
        • Gość: Lv Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 24.01.09, 22:56
          Najpierw liczy się bezpośredni pojedynek, więc nie możemy mieć tylu pkt. ile
          Macedonia, bo to oni awansują ;)
          • Gość: ccc Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 23:07
            Macedonia już nic nie wygra - przegra z Serbią i z Danią i zostanie z 2 pktami
            • Gość: james Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.acn.waw.pl 24.01.09, 23:59
              w przypadku tej samej liczby punkow licza sie pojdynki bezposrednie, tak wiec:

a) musimy wygrac pozostale 2 mecze (co jest niebanalne, bo Serobiwe dzisiaj
              zremisowali z Niemcami, a Norwegowie pokonali Moldawie),
              wowczas zgromadzimy 6pkt.

b) musza byc spelnione dwa z ponizszych warunkow

b1) Niemcy musza przegrac oba mecze (Dania i Norwegia), wtedy zgromadza 5pkt.

b2) Dunczycy musza zaliczyc jeszcze jedna wpadke (ew. dwa remisy), a graja z
              Niemcami i Moldawia, wtedy beda mieli co najwyzej 6pkt. (tak jak my ale
              bezposrednia porazje z Polska daje nam awans)
              lub

b3) Moldawia nie moze wygrac dwoch pozostalych meczow (Dania, Serbia), wowzcas
              bedzie miala co najwyzej 5pkt.
              • Gość: roy Za dużo zmiennych IP: *.elpos.net 25.01.09, 00:02
                Ciężko będzie. Obawiam się, że za dużo rzeczy musi wydarzyć się po naszej myśli.
                Trzymam kciuki, ale kasy na półfinał to bym nie postawił.
                • Gość: kkjak Re: Za dużo zmiennych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 08:19
                  Większe cuda już się działy... Wszystko jest możliwe, byle tylko
                  nasi grali dobrze i równo (na razie grają bardzo nierówno, bardzo
                  dobre mecze przeplatają słabymi)!!! Nie ma co gdybać teraz... Dużo
                  rozjaśni się już dziś... Ja tam wierzę, zresztą nic innego mi nie
                  zostaje... No, chyba, że nasi rywale byliby tak łaskawi i wstawili
                  mnie na swojej bramcę, gdy będa grali z Polakami :)
                • Gość: Wro Re: Za dużo zmiennych IP: *.chello.pl 25.01.09, 12:15
                  Kasa bronil zaje.iscie.
                  Ja bym go postawil na polfinal :P
              • Gość: ImI Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.09, 00:49
                aaa dobra thx ... ale to nie Moldawia tylko Macedonia ^^
              • Gość: jackabc Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.mmpnet213.tnp.pl 25.01.09, 09:28
                MASZ RACJE
                Najlepszy scenariusz na niedziele:polska serbia 1,dania macedonia X
                niemcy norwegia 2.
                Wtedy wygrywając ostanti mecz z norwegia wchodzimy na 1000% ,niezależnienie od innych wyników no ale prawdopodobieństwo takich niedzielnych rezultatów to ok 5%.
              • Gość: tomek Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.chello.pl 25.01.09, 10:31
                jaka mołdawia :P
          • Gość: el_adas Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.128.110.163.static.crowley.pl 24.01.09, 23:11
            jeśli przy równej ilości punktów liczy się bezpośredni mecz to jeżeli wygramy z
            Serbią i Norwegią to tylko Macedonia może nas wyprzedzić. Ale Macedonia nie
            wygra obu meczów, więc praktycznie wszystko w rękach naszych chłopców.
            Niesamowicie ważne było zwycięstwo z Danią!
        • Gość: bigos Jak Niemcy 2 lata temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 23:46
          2lata temu w finale Niemcy też zdobyli w meczu z Polską
          kilkupunktową przewagę i ją ciągneli do końca.Aż do stanu 29-28
          zdaje się.I wtedy jak już ich mieliśmy-przegraliśmy podobnie jak
          dzisiaj Duńczycy.
      • Gość: marco MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 22:58
        My wierzymy!!!!!CZĘSTOCHOWA
      • Gość: yosemitesam Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 23:13
        Do awansu potrzebne nam są:
        1. Wygrane z Serbią i Norwegią,
        2. Wygrana Niemców z Danią,
        3. Strata conajmniej 1 pkt przez Macedonię (gra z Danią i Serbią).
        Tylko tyle ;-)
      • Gość: fg MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda IP: 94.254.233.* 24.01.09, 23:23
        yuuuuuuuu
      • Gość: Pablo Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.c198.msk.pl 24.01.09, 23:27
        Stan na dziś (po I kolejce)

de 5
        den 4

ser 3
        mac 2
        nor 2
        pol 2

II kolejka typy(w pkt)
        den - mac 2:0
        nor - de 2:0
        ser - pol 0:2

Po II kolejce

den 6
        de 5

pol 4
        nor 4
        ser 3
        mac 2

III kolejka typy
        pol - nor 2:0
        mac - ser 0:2 (ale w tym momencie i tak bez znaczenia do awansu)
        de - den 0:2

Tabela po III kolejce (ostateczna)

den 8
        pol 6

ser 5
        de 5
        nor 4
        mac 2

Dla mnie idealna, Deutschland raus!! ;)

Jak w ostatnim meczu jednak de - den 2:0 to

Tabela

de 7
        pol 6

den 6

A jeśli padnie tam remis to pol out ;(, ale to byłoby straszne skur...

wówczas
        den 7
        de 6

pol 6 ;/

oby ziścił się I scenariusz, ostatecznie II ;)

Pozdro
      • Gość: kalk jeszcze dużo musi się stać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 00:28
        Duńczycy wygrywają z Macedonią i przegrywają z Niemcami.
        jeśli Duńczycy przegrają z Macedonią to ta powinna przegrać z Serbią.
        Wtedy, jeśli wygramy oba mecze, to awansujemy z Niemcami.
        Czyli wciąż jesteśmy daleko.
        • Gość: jojo Re: jeszcze dużo musi się stać IP: *.ny325.east.verizon.net 25.01.09, 00:34
          Wg. mnie i moich modlitw do naszego wspolnego Pana Boga ,Polska
          pilka reczna bedzie MISTRZEM SWIATA 2009.Tak nam dopomoz BOG !!!
      • Gość: kalk Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 00:34
        Duńczycy przegrali bo przed przerwą bronili 6-0,
        to idealny układ dla polskich miotaczy,
        przy wysokiej obronie było dla nas o wiele gorzej,
        ważne, że zostajemy w grze.
        • Gość: :D 8 minut bez bramki ? Ja wiem,że jest euforia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 01:21
          Ale tak nie można grać...8 minut bez zdobytej bramki...w meczu
          Duncyzkami, którzy dobywają bramki na 2 sekundy przed koncem meczu...

Mamy pod górę..Oj strasznie mamy pod górę...Bielecki idziesz w
          góry...Stołowe jeśli Polska będzie w finale ?

Czekam na odpowiedź.....
          • Gość: Bielecki Re: 8 minut bez bramki ? Ja wiem,że jest euforia IP: *.047.c75.petrotel.pl 25.01.09, 11:44
            Pójdę na kolanach ;-)
      • Gość: cibik meczyk z danią na reczna.tvp.pl IP: *.centertel.pl 25.01.09, 01:30
        wszyscy, którzy przegapili mecz z duńczykami mogą go obejrzeć na reczna.tvp.pl w
        dziale wyniki, grupa II. w serwisie do obejrzenia także cud, miód bramka szmala.
        • Gość: bigos Nie Karol i nie Jaszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 02:02
          Gdy oni byli na boisku był horror.Niech jadą potrenować z Lepisto.
      • Gość: jaśnie Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.magma-net.pl 25.01.09, 02:20
        To powyżej to podróba. Prawda jest tutaj: rapidshare.abus3r.eu/75664
      • Gość: xx MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 02:28
        Zawsze się dziwiłem, że nie wygraliśmy jeszcze dużej imprezy, bo to co chwilami
        pokazujemy to gra absolutnie genialna, niestety obawiam się, że w tym turnieju
        naszej szanse na półfinał są praktycznie zerowe.
      • cygan37 MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na medal 25.01.09, 03:01
        Nie piłkarze ręczni tylko szczypiorniści.
      • Gość: Rep Dwa warianty awansu IP: *.eu 25.01.09, 04:15
        Musimy wygrać wszystkie mecze (czyli z Serbią i Norwegią) oraz:

a) Dania musi przegrać z Niemcami lub Macedonią (jeśli z Macedonią, to żeby nie
        decydowały gole, Macedończycy nie mogą pokonać Serbii)

awans Niemców i Polaków

b) Niemcy nie wygrywają (remisy lub porażki) dwóch ostatnich meczów z Danią i
        Norwegią

awans Duńczyków i Polaków
        • Gość: desantos Re: Dwa warianty awansu IP: 212.183.134.* 25.01.09, 04:33
          Pierwsza wersja wydaje się być najbardziej realna ... Najpierw jednak musimy
          pokonać Serbów i Wikingów ... DO BOJU POLSKO !!!
      • kielbasa.z.aligatora MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda 25.01.09, 07:07
        znaczy sie bramkarzy produkujemy wysmienitych, niezaleznie od sportu..

szkoda, ze nie ma bramkarzy w koszykowce i amerykanskim futbolu :)
        • stradford Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na 25.01.09, 12:45
          "nie lubie poprawiaczy przecinkow"
          a jak można POPRAWIĆ przecinek??? ogonek mu skręcić w drugą stronę?
      • maz-46 MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda 25.01.09, 08:18
        Uważnie przeczytałem wasze komentarze i nadal nie wiem, czy liczą się bramki,
        czy bezpośrednie mecze. Na mój nos liczą się chyba jednak bramki.
        Zbyt dużo musi być jednak spełnionych warunków byśmy wyszli do półfinałów.
        Najbardziej żal teraz porażki z Macedonią. Remis był tak blisko, zabrakło
        kilkunastu sekund. Ten jeden punkt byłby teraz bezcenny.
        Największym problemem naszej reprezentacji jest gra w ataku przy wysokiej
        obronie przeciwnika. Zupełnie się wtedy gubimy i niemalże zawsze tracimy piłkę.
        Mam nadzieję, że Serbowie i Norwegowie nie będą tak bronić. Ale ja na ich
        miejscu tak właśnie bym bronił... Brrr, ciarki chodzą po plecach...
        Gol Sławka Szmala w ostatnich sekundach meczu z Danią był prawdziwą ozdobą tego
        meczu. Coś takiego zdarza się niesłychanie rzadko, rzucić piłkę z 35 metrów, w
        bramce przeciwnika stał przecież bramkarz, choć wysunięty, a ta wpada do bramki
        mimo rozpaczliwej interwencji Hwidta. Coś niebywałego, to gol "a la
        Kuszczak-puszczak"!
      • Gość: c MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda IP: *.klc.vectranet.pl 25.01.09, 10:31
        A może słówko o Kuchczyńskim?
      • baska.g7 Re: 25.01.09, 11:01
        Johann jak ci coś nie pasuje to wcale nie musisz tego
        czytać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Nasi zagrali wczoraj świetnie prawie 100% skuteczność Kuchczyńskiego
        bardzo dobra gra w obronie świetne kontraataki i wspaniały Szmal na
        bramce który na dodatek zdobył bramke!!!
      • Gość: robi Dzisiaj przegramy z Serbią - po co się podniecać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 11:50
        • Gość: bigos Re: Dzisiaj przegramy z Serbią - po co się podnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 12:01
          Bo to jest prosta gra.Można przegrać,wygrać albo zremisować.
      • barej MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda 25.01.09, 13:30
        Czy jakiś kanał transmituje dzisiejszy mecz?
        • Gość: traktor Re: MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:19
          TVP 2
      • g0sc77 Johann pieprzony szwabie lecz się !!!!!!!!!!! 25.01.09, 15:11
        myślisz że jesteś fajny bo Niemcy wygrywają ?????? gdbym był
        niemieckim szczypiornistą nie chcaiłbym mieć takiego kibica jak ty
      • Gość: yosemitesam Norwegia Niemcy 25: 24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:09
        Czyli jutro trzeba wygrać z Norwegami. No i koniecznie kibicować dziś i jutro Danii, nieprawdaż Johann? ;-)
      • Gość: hgvbh MŚ w piłce ręcznej: Polska ocaliła szanse na meda IP: *.comnet.zicom.pl 27.01.09, 22:03
        nuda i tyle

lol lol lol lol lol lol lol lol lol...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka