Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów

• kosztor Chorwaci i Francuzi zdyskwalifikowani. 01.02.09, 21:54
        Po porażce Chorwacji w finale, służby antydopingowe przeprowdziły u
        kilku zawodników obu drużyn badania antydopingowe. W efekcie
        pozytywnych wyników stosowania dopingu obie drużyny zostały
        zdyskwalifikowane. W związku z powyższym Mistarzami Świata z małym
        opóźnieniem zostali..no kto? (zobaczycie za dwa tygodnie)
      • kristoff26 Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów 01.02.09, 21:55
        Nie jestem wielkim kibicem piłki ręcznej, zresztą pewnie jak większość Polaków. Dlatego niespecjalnie znam zawodników (nawet gwiazdy) innych ekip. O Baliciu słyszałem jednak cały czas i jak go zobaczyłem to mi ręce opadły. To jest koleś, który powinien mieć na czole napisane "na kolana psy" bo bije od niego na kilometr samouwielbienie. Na boisku zachowywał się jak by był jakimś bożkiem, na podium nie dał sobie powiesić na szyi medalu i z tego co widziałem nie wziął też do ręki trofeum. Zresztą żaden z Chorwatów (w przeciwieństwie do Polaków) nie uściskał trofeum czy go nie ucałował. Bez sensu postawa drużyny, postawa kibiców też. Polaków nie wygwizdali bo przegraliśmy z nimi, ale Francuzów wygwizdali niemiłosiernie. Strasznie butny naród i jak widać największym błędem w sporcie jest stawianie się na najwyższym stopniu podium jeszcze przed zawodami.
      • turysta86 Nie przesadzajcie, w każdm kraju gwiżdżą 01.02.09, 21:55
        W wielu krajach zdarzają się takie rzeczy. Jest o co bić pianę. Ja osobiście
        lubię Bałkany, bo mają tam fanatycznych kibiców i potrafią stworzyć atmosferę, o
        której w Europie Zachodniej mogą tylko pomarzyć.
        • Gość: zet Re: Nie przesadzajcie, w każdm kraju gwiżdżą IP: *.chello.pl 01.02.09, 22:14
          hmmm, fakt faktem zdarzają się, ale na taką skalę to sobie nie przypominam, jeśli już coś to jakieś mniejsze incydenty, chorwaci trochę przegieli dzisiaj (kibice, to że zawodnik nie założył medalu to drobnostka)
        • Gość: crfc Re: Nie przesadzajcie, w każdm kraju gwiżdżą IP: *.acn.waw.pl 01.02.09, 23:30
          nie prawda, że tak jest w wielu krajach; zwłaszcza przy hymnach to
          szalenie rzadkie
          jesteś dupkiem, skoro przedkładasz dobrą atmosferę ponad szacunek do
          ludzi, a tego tym burakom i widać tobie brakuje
        • Gość: Dominika Re: Nie przesadzajcie, w każdm kraju gwiżdżą IP: 89.231.200.* 02.02.09, 20:24
          Lubie reprezentacje Chorwacji pokazali kto żondzi w ich kraju. Zgubiła ich
          pewnośc siebie ale tak czasem jest. Nie wiem jak sie to Francuzom udało ale
          mieli tylko szczęście. Polacy troche zawiedli z 2 na 3 liczyłam na złoto w tej
          pięknej dyscyplinie ale może za 2 lata? Szkoda Chorwacji i tych kibiców. A Balic
          ma prawo do gwiazdowania jest najlepszym szczypiornistą, nie rozumiem jak można
          mu coś zarzucac. swietny mecz zagrał Ivan Cupic. Jestem dumna z Polski.
      • Gość: ANDY Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 21:55
        Po zachowaniu tych szowinistów,faszystów widać,że jeszcze nie dorośli do Unii
        Europejskiej.
        • turysta86 Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów 01.02.09, 21:57
          Tak jasne, bo UE to cud malina.
        • jusup Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów 01.02.09, 22:10
          Hit komentarzy :) Bo gwizdali, to znaczy nie dorośli do Unii Europejskiej :)
          Kiedyś były takie teksty o bikiniarzach co do nie dorośli do socjalizmu itp Ten
          sam typ myślenia :)
      • Gość: CHORYWAT Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.71-200-24.mc.videotron.ca 01.02.09, 21:59
        TO W TEJ CHORWACJI NIE MA NIEMOWLAKÓW I PRZEDSZKOLAKÓW ? TYLKO SAME
        STARE PRYKI I BABINKI ?
      • Gość: mapi7 Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.toya.net.pl 01.02.09, 22:01
        Kibice i drużyna chorwacka to prostacy. Wiedziałam, że przegrają z Francuzami.
        Bardzo się z tego cieszę !
      • Gość: Czajka Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.elartnet.pl 01.02.09, 22:02
        A ja bylam za Chorwatami.
        Przynajmniej nasza przegrana bylaby z MS, a tak tylko w wicemistrzem.

Czajka
        • jola_z_dywit_2006a Ta niewielka Chorwacjia wymordowala w czasie WWII 01.02.09, 22:17

około 600 tys. Serbów, 60 tys. Żydów i 27 tys. Cyganów.

Jasenovac, w którym zamordowano około 120 tys. ludzi, w tym 19 tys. dzieci,
          znany był z masowego ścinania głów ludziom, ten sposób oszczędzano kule.

28 sierpnia 1942 r. załoga obozu urządziła zawody. Zwycięzca, katolicki duchowny
          franciszkanin Brzica, w jeden dzień specjalnym nożem ściął głowy 1360 ludziom

Gość portalu: Czajka napisał(a):

> A ja bylam za Chorwatami.
          > Przynajmniej nasza przegrana bylaby z MS, a tak tylko w wicemistrzem.
          >
          >
          > Czajka
      • jola_z_dywit_2006a Ta niewielka Chorwacjia wymordowala w czasie WWII 01.02.09, 22:10

Niewielka Chorwacjia wymordowala w czasie WWII około 600 tys. Serbów, 60 tys.
        Żydów i 27 tys. Cyganów.

Jasenovac, w którym zamordowano około 120 tys. ludzi, w tym 19 tys. dzieci,
        znany był z masowego ścinania głów ludziom, ten sposób oszczędzano kule.

28 sierpnia 1942 r. załoga obozu urządziła zawody. Zwycięzca, katolicki
        duchowny franciszkanin Brzica, w jeden dzień specjalnym nożem ściął głowy 1360
        ludziom
        • Gość: zboj [...] IP: *.versanet.de 01.02.09, 22:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: czytelnik niesamowite .............. IP: *.0.251.72.1dial.com 02.02.09, 00:26
            Jola napisala:
            >>28 sierpnia 1942 r. załoga obozu urządziła zawody. Zwycięzca,
            katolicki duchowny franciszkanin Brzica, w jeden dzień specjalnym
            nożem ściął głowy 1360
            ludziom
            • Gość: Mozz Re: niesamowite .............. IP: *.hvc.res.rr.com 02.02.09, 01:36
              Nic w tym niesamowitego. Podczas wojny liczy sie kazda kula, wiec m.
              in. z tego powodu Niemcy uzywali komor gazowych a nie strzelali
              ludziom w leb. Podobno podczas kazdej wojny w sztabach oraganizowane
              sa liczne debaty na temat w jaki sposob zabijac wielka liczbe osob
              oszczedzajac przy tym olowiu i prochu, tak jak podczas Drugiej WS w
              Wannsee. To co napisala Jola wiec nie szkuje mnie w ogole. Zyjemy w
              piekle, ktore stwarzamy sobie nawzajem.....
        • Gość: irenka [...] IP: 87.249.192.* 01.02.09, 22:38
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Lucatio Re: Ta niewielka Chorwacjia wymordowala w czasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 22:48
          wiesz, to że przywołujesz takie dane przy okazji turnieju sportowego, jest
          niczym nieuzasadnionym buractwem i chamstwem. Zastanów się co piszesz i gdzie to
          piszesz.
        • Gość: iwik Re: Ta niewielka Chorwacjia wymordowala w czasie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.02.09, 22:49
          Chorwaci rżnęli Serbów, Serbowie Chorwatów, Polacy Ukraińców, Ukraińcy Polaków,
          Niemcy wszystkich innych, a Ruscy nadal rżną kogo popadnie...
          Tylko co to ma wspólnego z grą w piłkę?
        • Gość: xxx Re: Ta niewielka Chorwacjia wymordowala w czasie IP: *.chello.pl 02.02.09, 00:06
          A Niemcy? Co to ma do rzeczy?
        • Gość: kilok Re: Ta niewielka Chorwacjia wymordowala w czasie IP: 94.157.150.* 02.02.09, 00:32
          Nie naginaj faktow - Brzica nie byl duchownym
      • Gość: laik Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: 213.134.188.* 01.02.09, 22:13
        A ja powiem tylko tyle, ze mecz Polakow z Dunczykami byl o niebo lepszy niz
        final. Jakby z zupelnie innej bajki (nawet jezeli wygralismy). Nie bylo chamstwa
        w grze, zupelnie inaczej sie to ukladalo. Az milo bylo popatrzec jak jedna i
        druga strona konstruuje akcje. W finale tylko przepychanki, faule, kary.
      • Gość: Kuba Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 22:14
        Podziwiam Chorwację za to że nie oglądają się na innych tylko wzieli
        się do faktycznych zamian w swoim kraju np wybudowali autostrady w
        ciągu zaledwie kilku lat a nas tylko się wiele gada a nic nie robi .
        Piękny kraj i wspaniali mieszkancy
        • Gość: fichtel1 Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 22:19
          Bez przesady! Najpierw autostrady zbudowali slowency. Kraj jest
          przecietny i ludzie tez. Jednak fakt faktem ze autostrady sa. U nas
          nie ma bo starsze pokolenie u wladzy sie zle bawi. Jak wymra to
          skonczy sie problem z autostradami i radiem maryja
          • Gość: TAK, TAK!!!! Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 23:16
            trafna uwaga!
            To właśnie przez radio Maryja mamy najgorsze drogi w UE i najgorszą
            kolej - tak naprawdę to Rydzyk rządził Polską przez kilkanaście lat
            (nie dajcie sie oszukać - Balcerowicze, Buzki, Kwaśniewskie, Belki,
            Millery, Kuronie itd. - oni wszyscy to przebrany Rydzyk!
      • Gość: ot co! Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: 213.134.188.* 01.02.09, 22:18
        good point!
        • Gość: herbatka Re: Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.range81-157.btcentralplus.com 01.02.09, 23:16
          Wątek typu - nie lubię danej nacji choć żadnego jej reprezentanta
          nie znam. Wyrabiacie sobie opinię na podstwie garstki osób... Ilu z
          was zna jakiegoś Chorwata, Francuza albo Niemca. Że jak żadnego, a
          ten szowinizm to co? Z domu wyniesiony. Tym myśleniem, to pewnie
          wszyscy Litwini nas nienawidzą jak legionowskie łyse pały zniszczyły
          im stadion. mam wrażenie czytając niektóre komentarze, że myślenie
          sprawia niektórym ból.
          Swoją drogą Chorwaccy piłkarze i niektórzy Kibice zachowali się
          podle. Ale czy od razu mam przez to nienawidzieć Chorwacki Naród?
      • Gość: k Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.acn.waw.pl 01.02.09, 22:28
        Stec ty baranie
      • Gość: wiejxo 1 nigdy nie darzyłem Chorwatów sympatią ! IP: *.promax.media.pl 01.02.09, 22:30
        Teraz do nich jeszcze większy do nich czuje wstręt. Dziwie, się, że Polacy
        jeżdżą do tego badziewia. Ciesze się z ich porażki. Czyzby to był najbardziej
        chamski kraj w Europie ?
      • Gość: ritzy zaban. Nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 22:33
        Ja bym tez sie wku...l, gdybym musial uprawiac taki sport, w ktorym
        akcja toczy sie jedynie pod bramkami, a 3/4 boiska sluzy jedynie do
        łażenia po nim.
      • Gość: choodini Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 22:36
        Przepraszam bardzo, ale my "Słowianie" ( i nie chodzi tutaj o jakieś
        narodwoe waśni) ale nigdy nie będziemy kibicowac jak Gazeta wyborcza
        sobie marzy czyli klaskają a między czasie wcinajac kiełbase i
        popcorna popijając colą. Sorry bardzo ale to jest coś wiecej. Ja
        rozumięże pan redakto musi napisać neutralny tekst, ale to nie
        znaczy że jak ktos mi pluje w twarz ja mam mówic zedeszcz pada. ja
        też w finale byłem za francuzami, bo sa poprostu lepsi ale
        kibicowanie to nie znaczy że jak ja jestem za jasiem to mu kibisuje
        ale jak wygra małgosia to ją też kocham, nie nie ja kocham Polskę i
        tylk ojej kibicuje nawet ajk jej jest pod górkę, dla was
        najwazniejsze żeby wygrał duch sportowej walki, niestety wygrywa
        pieniadz i wy to wiecie najlepiej nie majć ciepłych posiłków w
        arorowej stołówce...
      • luk_89 Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów 01.02.09, 22:45
        Chorwaci pokazali swój niski poziom... poprostu nie potrafią przegrywać i bardzo mnie to cieszy ze ktos im dokopał <rotfl>
      • sntx Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów 01.02.09, 22:52
        no i pieknie o tym mazyłem:)
      • Gość: platini1 Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: 89.108.251.* 01.02.09, 22:58
        Nie widziałem całego meczu ale coś w komenatrzu w TVP Sport
        słyszałem o tym, że Balić nie wytrzymał kiedy był faulowany czy coś
        podobnego.
        Ktoś może napisać mniej więcej o co chodziło?
      • Gość: zyta A czy ktoś się spodziewał czegoś innego? IP: 83.13.74.* 01.02.09, 23:02
        Przecież Chorwaci z szowinizmu są znani. W dodatku pazerni - kto był tam na
        wakacjach, ten wie. Mentalność góralska. Więc się należało.
        • Gość: zbychu Re: A czy ktoś się spodziewał czegoś innego? IP: *.versanet.de 01.02.09, 23:05
          Ale ruchac i chlac wode i browary potrafia..
        • koczisss Re: A czy ktoś się spodziewał czegoś innego? 01.02.09, 23:06
          Dobrze, ze nad polskim morzem nikt nie jest pazerny, tam wszystko za półdarmo dają.
          Wszędzie gdzie są turyści to autochtoni chcą z nich zerżnąć jak najwięcej się
          da, więc Twój przykład jest idiotyczny i nie tyczy się tylko do Chorwatów, a do
          większości nacji, bo jeśli z turystyki żyją to raczej do interesu dokładać nie
          będą!
          • kosmosiki Re: A czy ktoś się spodziewał czegoś innego? 02.02.09, 03:14
            > Dobrze, ze nad polskim morzem nikt nie jest pazerny,
            > tam wszystko za półdarmo dają. Wszędzie gdzie są turyści
            > to autochtoni chcą z nich zerżnąć jak najwięcej się da,
            > więc Twój przykład jest idiotyczny i nie tyczy się tylko
            > do Chorwatów, a do większości nacji, bo jeśli z turystyki
            > żyją to raczej do interesu dokładać nie będą!

A ja wiem o co mu chodziło i odnoszę podobne wrażenia do niego. Chociaż może nie
            tak krytyczne. W Chorwacji byłem kilka razy i uważam, że są to bratni Słowianie,
            gościnni, pogodni i tak dalej. Prędzej się zbratam z Chorwatem niż z Niemcem.
            Nie żebym coś miał do Niemców ale chodzi mi po prostu o styl życia czy coś - nie
            chodzi mi tutaj o nic negatywnego.

Więc jak napisałem uważam Chorwatów, że są OK. Ale jedno czego nie byłem w
            stanie zrozumieć i co mnie wielce irytowało to fakt, że w sklepach oszukiwali
            przy wydawaniu reszty. Rozumiesz? Takie drobne cwaniactwo. Nieco mi to burzyło
            ogólnie dobry odbiór tej nacji.

A no i może dla wyjaśnienia - nie wiem jak jest obecnie bo przez te kilkanaście
            lat na pewno się ucywilizowali i mniej jest takich patologii. Ale w 1993 roku -
            wtedy byłem po raz pierwszy (i później kilka razy jeszcze w 90 - kraj fajny,
            dlatego wracałem) - w KAŻDYM markecie chcieli mnie oszukać, po prostu za KAŻDYM
            razem wydawali resztę z drobną pomyłką na ich korzyść. I wcale nie przesadzam
            ręczę za to, że tak było, było tak też wcześniej jak jeszcze była Jugosławia -
            kilku znajomych Austriaków i Włochów potwierdza te obserwacje (Włosi i Austriacy
            MASOWO jeździli w okolice obecnej Chorwacji za czasów Jugosławii, we wrześniu).

Tego po prostu nie jestem w stanie zrozumieć, mam nadzieję, że obecnie się to
            zmieniło. Taki mały szczegół.
        • Gość: a tak a tak przy okazji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 23:33
          Ruchał może ktoś z was jakąś Chorwatkę?
          Jakie wrażenie, jeśli tak?
        • Gość: Bałkański wieśniak Przecież Chorwaci z szowinizmu są znani IP: *.chello.pl 02.02.09, 00:44
          Rzeczywiście jesteśmy szowinistami o czym najlepiej wiedzą wasze
          kobiety, w których bardzo gustujemy. Pazerni? I to jeszcze jak!
          Swoją pazerność lubimy praktykować najbardziej na Polakach, ale nie
          dajecie nam zbytnich szans. Albowiem 99% z was przyjeżdza do nas z
          własnym żarłem (mielonki etc.) i portfelami z których wieje pustką.
          To że JPII był Polakiem, nie znaczy, że możecie mieć wszystko
          gratis.
          • Gość: elbes Re: Odpowiedź "bałkańskiemu wieśniakowi" IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.02.09, 10:46
            A cóż ma piernik do wiatraka ? Co ma chamskie zachowanie Chorwatów
            na wielkiej imprezie sportowej do polskich kobiet,mielonki czy
            pustego portfela Polaka w Chorwacji ? To Wy pokazaliscie swoje
            oblicze. A zapraszając nas do Chorwacji nie zakazujecie zabierania
            własnego "żarła".A że pusty portfel?Czy to jest chamstwo i szowinizm?
            Niktz nas nie powiedział,że Polacy są święci-też jesteśmy
            ksenofobami,ale do pięt nie dorastamy Chorwatom.NA SZCZĘŚCIE!
            Mimo,że Chorwacja jest pięknym krajem,język słowiański od biedy
            zrozumiały,to nie mam ochoty tam jechać po tym,co pokazliscie i tej
            wypowiedzi również.Nie jeżdżę z własnym "żarłem"i pustym
            portfelem,więc nie jest to kraj dla mnie.
      • Gość: kacper muszą się uczyć demokracji IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 23:16
      • Gość: mrgm Chorwaci płakali i wygwizdali Francuzów IP: *.acn.waw.pl 01.02.09, 23:20
        Bałkańskie narody to szowinistyczne, faszystowskie bęcwały, które nie potrafią
        przegrać z honorem i uważają się za lepszych o d innych. Wystarczy popatrzeć na
        żenujący doping Serbów i Chorwatów w Australian Open.
      • gniazdowy Umarł mistrz, niech żyje mistrz!!! - Mecz dekady 01.02.09, 23:36

Co łączy mistrza z wicemistrzem świata? Determinacja, ambicja, hart ducha? Siłą
        obu zespołów jest obrona. Ktoś mądry powiedział kiedyś o piłce nożnej, że
        budowanie zespołu zaczyna się od budowania obrony. Logika budowania zespołu w
        szczypiorniaku inna nie jest. Tegoroczne mistrzostwa należą do zespołów
        grających fenomenalnie w obronie.
        Chorwaci preferują nowoczesną strefę 3-2-1, obronę przyszłości, Francuzi do
        perfekcji opanowali grę w wysokiej strefie 6-0. Wyjście do rywala na dziewiąty,
        dziesiąty metr i dynamiczny powrót na „szóstkę”.

Przeczytaj cały artykuł na:
        www.gniazdowy.blox.pl

Pozdrawiam
        Gniazdowy
      • gniazdowy Umarł mistrz, niech żyje mistrz!!! - Mecz dekady 01.02.09, 23:38
        Co łączy mistrza z wicemistrzem świata? Determinacja, ambicja, hart ducha? Siłą
        obu zespołów jest obrona. Ktoś mądry powiedział kiedyś o piłce nożnej, że
        budowanie zespołu zaczyna się od budowania obrony. Logika budowania zespołu w
        szczypiorniaku inna nie jest. Tegoroczne mistrzostwa należą do zespołów
        grających fenomenalnie w obronie.
        Chorwaci preferują nowoczesną strefę 3-2-1, obronę przyszłości, Francuzi do
        perfekcji opanowali grę w wysokiej strefie 6-0. Wyjście do rywala na dziewiąty,
        dziesiąty metr i dynamiczny powrót na „szóstkę”.

Przeczytaj cały artykuł na:
        www.gniazdowy.blox.pl

Zapraszam
        Gniazdowy
      • Gość: gosc Całe te Bałkany to jedna wielka hołota. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.02.09, 00:01
        Z nimi zawsze były problemy. To pasterze więc mało mają wspólnego z naszą cywilizacją niestety.
        • Gość: xxxx Re: Całe te Bałkany to jedna wielka hołota. IP: *.chello.pl 02.02.09, 00:15
          Tak jak i Grecy, pasterze co nasza cywilizacje stworzyli.... :) No
          ale to nie to co Polak MAlo-Rolnik Bogoojczyzniany....
      • xs550 Vive la France!!! 02.02.09, 00:15
        Gratulacje dla Francuzow! Calym sercem im kibicowalem w tym finale! Pieknie!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka