Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szymkowiak do Wloch

IP: *.jagiellonia.krakow.pl 02.12.03, 15:31
    info za wislakrakow.com. Chyba juz niedlugo Wybitny Szymek bedzie grac w
    kraju, w ktorym wreszcie nie beda mu zazdroscic butow :P

------------------------

Szymkowiak ma ofertę z Włoch
    Do klubu wpłynęła oficjalna oferta kupna Mirosława Szymkowiaka.
    Rozgrywającego Wisły i reprezentacji Polski chce w swoim składzie 11. drużyna
    Serie A FC Modena. - Zobaczymy czy będziemy w stanie go zatrzymać - mówił
    dziś Henryk Kasperczak.
    "Szymek" jeszcze przez półtorej roku ma ważny kontrakt z Wisłą. Już
    rozpoczęły się negocjacje w sprawie nowej umowy, lecz Szymkowiak mówił, że w
    razie otrzymania ciekawej propozycji chętnie przeniósłby się za granicę.

- Najlepszych chcemy zatrzymywać w klubie, lecz nie zawsze się to udaje -
    przekonywał dziś Henryk Kasperczak.

Obserwuj wątek
      • Gość: yeti Re: Szymkowiak do Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 15:39
        A ptaszki ćwierkaja że Żurawski ma zgodę Wisły na transfer w zimie. Sam nie
        wiem co o tym sądzić...pzdr.
        • Gość: duch olabogi Re: Szymkowiak do Wloch IP: *.jagiellonia.krakow.pl 02.12.03, 15:53
          ja mysle, ze Zuraw rowniez juz powinien do cieplejszych krakow powoli sie
          zbierac... Wisla powinna brac przyklad z Ajaxu, a nie z Realu...
      • Gość: doradca Szymkowiak do Wloch. Przyszlosc Wlochy czeka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 15:41
        Ja zawsze myslalem, ze 1 kwietnia to taki dzien kiedy mozna sobie zartowac. Od
        dzisiaj robie zmiane w kalendarzu i zartuje sobie 2 grudnia.
        • Gość: duch olabogi Re: Szymkowiak do Wloch. Przyszlosc Wlochy czeka IP: *.jagiellonia.krakow.pl 02.12.03, 15:50
          OK, Doradca.... ale jezeli potwierdzi sie info o odejsciu Szymka to
          przestaniesz wypisywac na forumnie slowko... "jordolniety" - chyba, ze w
          polaczeniu ze swoja ksywka... :P
          • Gość: doradca Czekam na oficjalny transfer IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 15:59
            Zapewniam Ciebie, ze nie bede uzywal tego okresleniaz wyjatkiem sytuacji ktore
            wymagaja nazywania po imieniu. Masz moje slowo.
      • Gość: Porter Re: Szymkowiak do Wloch IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.12.03, 16:35
        Ja tam uwazam, ze zarowno Szymek, jak i Zuraw dojrzeli do transferu, bo
        przestali robic postepy. Za pieniadze, ktore za nich Wisla dostanie (i ew. za
        Uche) mozna znaczaco wzmocnic druzyne.
        • Gość: SEVEN Re: Szymkowiak do Wloch IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 17:44
          troche sie dziwie, ze ktos kce szymkowiaka, nawiasem mowiac tez
          pewnie oczekuje niewiadomo kogo, jak kosa, a konczy (jesli pojdzie do
          modeny) w kiepskim klubie bez perspektyw, jak kamil.. w kazdym razie na
          pewno nie jest nie do zastapienia, o wiele bardziej byloby mi zal
          zurawskiego, dla mnie to wrecz symbol wisly, co z tego, ze nie
          wychowanek..
      • Gość: Ostry Re: I Bogu dzięki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 22:57
        W końcu ktoś mu wybije z zadka "GWIAZDORSTWO" i może zacznie Szymek grać jak
        nalezy...Ale czy te orientalno-syberyjskie rysy twarzy we Włoszech sie
        spodobają?

P.S. Szewczenko jakby nie patrzec rysy ma bynajmniej nie azjatyckie...
        P.S.2 nie jestem żadnym rasistą, wręcz przeciwnie...
        • Gość: duch olabogi Re: I Bogu dzięki!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 23:19
          tia, ty nie jestes rasista.... ty tepy jestes po prostu...
          • Gość: Ostry Re: I Bogu dzięki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 23:47
            Może i tępy, ale nie duch - czyli mało realna postać.

A co na twoje "ja" schizolu lekarze powiadaja?

P.S. Prawda w oczy kole nie kolego olaboga? Olejnoga? Obsrajnoga?
      • lhp hmm 05.12.03, 11:22
        za GW
        ....
        Zapytany o Szymkowiaka dziennikarz "Gazzetta di Modena" był zaskoczony
        wiadomością.

"Kto???" - spytał. Po kwadransie stwierdził: "Rozmawiałem z działaczem Modeny.
        Obserwowali go, ale mówią, że nie są zainteresowani. To znaczy może kiedyś...
        Na razie nie ma mowy o żadnych negocjacjach. Może i się spodobał, ale jest to
        zainteresowanie... względne. Żeby łatwiej zrozumieć kwestię - powiedzmy, że
        Polak znalazł się wśród 350 innych, którzy mogliby liczyć na kontrakt. Tutaj
        codziennie ktoś wyskakuje z nowym nazwiskiem".

Ekspertowi od rynku transferowego, Carlo Laudisie z "La Gazzetta dello Sport"
        nazwisko pomocnika Wisły również nie było znane: - "Jak? Strasznie trudne
        nazwisko, proszę o przeliterowanie. Gdzie gra? Na jakiej pozycji? Ile ma lat?
        Nie słyszałem. Kolega, który zajmuje się Modeną, jest chory. A tak w ogóle, czy
        Modena może kupić w tym sezonie zawodnika spoza Unii?".

...

To jak to jest z tymi transferami??

pzdr
        • Gość: Porter Re: hmm IP: *.w3cache.pl / *.pl 05.12.03, 11:36
          Toz to skrajne buractwo! Nie slyszeli o Szymkowiaku! Nie znaja na pamiec Jego
          nazwiska, dokonan, pozycji, wieku... Brak mi slow po prostu. Za chwile gotowi
          stwierdzic bezczelnie, ze polskich klubow, to kojarza tylko Legie...
          • Gość: duch olabogi Re: hmm IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 11:53
            podczas przerwy zimowej w ubieglym roku ustolecznione media codziennie
            sprzedawaly zawodnikow wisly do roznych druzyn. Za takim Kosa na przyklad to
            sie miala cala Europa uganiac - wedlug ustolecznionego PS pod batuta - wtedy -
            Zarzecznego. Tymczasem zarzad Wisly dementowal te informacje (?) oswiadczajac
            grzecznie, ze jak bedzie jakas oferta to sie ja rozwazy.

Obecnie to Wisla oswiadczyla, ze Modena jest zainteresowana Szymkowiakiem.
            Natomiast usportowiony dzial ustolecznionej GW pod batuta - a jakze -
            Zarzecznego dementuje oswiadczenie Wisly, ze Modena.
            Uwazam, ze taka sekwencja - oswiadczenie Wisly/dementi ustolecznionej prasy -
            jest o wiele korzystniejsza dla Szymkowiaka niz ubiegloroczny prasowo/klubowy
            porzadek rzeczy dla Kosowskiego.

Uwzgledniajac zacieklosc dementi wybiorczo-zarzecznej mozna nabrac pewnosci, ze
            Szymek juz niedlugo zagra we Wloszech czego mu szczerze zycze, bo latka leca, a
            kaska we Wloszech wieksza niz we Wisle...
            • Gość: Porter Re: hmm IP: *.w3cache.pl / *.pl 05.12.03, 12:33
              > podczas przerwy zimowej w ubieglym roku ustolecznione media codziennie
              > sprzedawaly zawodnikow wisly do roznych druzyn. Za takim Kosa na przyklad to
              > sie miala cala Europa uganiac - wedlug ustolecznionego PS pod batuta - wtedy -

> Zarzecznego. Tymczasem zarzad Wisly dementowal te informacje (?) oswiadczajac
              > grzecznie, ze jak bedzie jakas oferta to sie ja rozwazy.
              >
              > Obecnie to Wisla oswiadczyla, ze Modena jest zainteresowana Szymkowiakiem.
              > Natomiast usportowiony dzial ustolecznionej GW pod batuta - a jakze -
              > Zarzecznego dementuje oswiadczenie Wisly, ze Modena.
              > Uwazam, ze taka sekwencja - oswiadczenie Wisly/dementi ustolecznionej prasy -
              > jest o wiele korzystniejsza dla Szymkowiaka niz ubiegloroczny prasowo/klubowy
              > porzadek rzeczy dla Kosowskiego.
              >
              > Uwzgledniajac zacieklosc dementi wybiorczo-zarzecznej mozna nabrac pewnosci,
              ze
              >
              > Szymek juz niedlugo zagra we Wloszech czego mu szczerze zycze, bo latka leca,
              > a kaska we Wloszech wieksza niz we Wisle...

Mnie sie wydawalo, ze to lobby prowislackie tlumaczylo wszystkim wokol, jak to
              Kosowskiego i Zurawskiego cenia na calym swiecie, czego przejawem sa liczne
              oferty. W ten sposob, naiwnie (no, ale lobby prowislacze jest naiwne) chciano
              podniesc wartosc tych graczy.
              Co do przejscia Szymkowiaka do Modeny, to nie bardzo w to wierze: po pierwsze
              do Serie A nie mozna obecnie sciagac graczy spoza Unii. Po drugie, jezeli ktos
              z wloskiej ligi ogladal Szymka w ostatnich miesiacach, to raczej stracil nan
              ochote.
              Z drugiej strony, przypuszczam, ze porzadnym klubie wybito by mu ze lba w try
              miga gwiazdorskie zachowanie, nauczono pracowac i okazaloby sie, ze jak
              Kosowski - moze byc wartosciowym zawodnikiem reprezentacji, czego mu zycze.
              • Gość: duch olabogi Re: hmm IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 13:36
                tia...caly Porter, boi sie, ze nawet z otwieranej puszki konserwy turystycznej
                wyskoczy naiwne lobby prowislackie....
                • Gość: Porter Re: hmm IP: *.w3cache.pl / *.pl 05.12.03, 14:32
                  No to jaki byl cel wypisywania glupot, na temat zainteresowania, jakim ciesza
                  sie Kosowski z Zurawskim?
                  Pamietasz, jak Basalajowa telewizja piala o tym? Kto sie nimi nie interesuje,
                  gdzie tez nie odejda, do jakiej ligi, do jakiego klubu?
                  No, a chyba nie powiesz, ze Basalaj nie jest prowislackim propagandzista
                  ("Kosowski jest w wielkiej formie").
                  • Gość: duch olabogi Re: hmm IP: *.jagiellonia.krakow.pl 05.12.03, 15:27
                    naprawde tak to zapamietales? Bo ja to pamietam zupelnie inaczej. Prasowa
                    kakofonia - prym wiodl PS - ktora stanowczo dedmentowal klub. Nie przypominam
                    sobie, zeby telewizja Basalaja inicjowala jakies rozprzedawanie wisly...
                    • Gość: Porter Re: hmm IP: *.w3cache.pl / *.pl 05.12.03, 16:08
                      > Nie przypominam
                      > sobie, zeby telewizja Basalaja inicjowala jakies rozprzedawanie wisly...

Bilobil?
                      • Gość: duch olabogi Re: hmm IP: *.jagiellonia.krakow.pl 05.12.03, 16:19
                        a co? wbrew zaleceniom lekarza chcialbys odstawic tabletki?

sprzedawanie wisly prowadzil PS, superekspres, zycie warszawy oraz wiadomosci
                        sportowe tvn...
                        a publiczna - nie przypominam sobie, zeby w tym jazgocie grali
                        pierwsze/drugie/trzecie/czwarte/piate/szoste/siodme/osme/dziewiate skrzypce...
          • Gość: Bonhart Re: hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 13:38
            Zeby przedstawciele takiego klubu jak FC Modena nie znali wybitnego polskiego
            pilkarza... To naprawde wstyd.
            • Gość: www Re: hmm IP: 157.25.125.* 05.12.03, 14:11
              A może juz tam jest?:

www.modenafc.net/squadra.asp
              • Gość: Bonhart Re: hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 17:24
                Ten trzeci od prawej w srodkowym rzedzie jakby troche podobny. Szkoda ze nie
                stoi w pierwszym, bo wystarczylby rzut oka na buty i wszystko byloby jasne ;)
                Poza tym od MSz emanuje aura wybitnosci, ale na tym zdjeciu zle swiatlo pada
                wiec trudno ocenic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka