Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; obraża

IP: *.ipt.aol.com 27.01.02, 13:38
    W sobotni wieczór w publicznej stacji ZDF , podczas najbardziej popularnego
    programu rozrywkowego w Niemczech , prowadzonego przez Thomasa Gottschalka , u
    boku takich gości jak Mick Jagger , Anastacia czy Boris Becker i Claudia
    Schiffer , znany Nam jako Hanni obraził Polaków !

Na pytanie Gottschalka , co czuje po tym , gdy pierwszy raz napotkał się z taką
    nienawiścią publiczności , jak w polskim Zakopanem , gdzie 80 tys ludzi
    gwizdało przeciw niemu ...

Odpowiedział : Było mi oczywiście przykro , myślałem , że swoimi wynikami
    zasłużyłem sobie na respekt każdej publiczności . Ale widocznie pijana polska
    publiczność , miała „coś” dodanego do swojego „samogonu” . I to odebrało im
    rozum i objektywizm .

Samo pytanie jest w sobie mocno kłamliwe , gwizdy były , owszem , ale przecież
    nie gwizdała cała widownia , tylko jej znaczna mniejszość .
    A to co powiedział ten „wielki” sportowiec , świadczy raczej o jego „psim”
    móżdżku .
    Nie tylko , że zarzucił wszystkim obecnym na konkursach w Zakopanem , że są
    pijakami , nie , on posunął się jeszcze dalej i zarucił Polakom bimbrownictwo !

Widać , że złość po przegranych konkursach , siedzi mu mocno w głowie .
    Najpierw zarzut stronniczości przeciw sędziom , do czego przyczynił się trener
    Hess , poprzedzony obraźliwym gestem w stronę publiczności , a teraz jeszcze
    powrót do starej niemieckiej przeszłości , gdzie każdy Polak był złodziejem i
    pijakiem !
    Skandal i hańba !

Odrobina pokory i pogodzenia się z porażką była by bardziej wskazana .
    Hannawald obraził zarazem swoich licznych polskich fanów , którzy dopingowali
    jego w Zakopanem . Nie wiem , co by się działo , gdyby Hannawald ostatecznie
    wygrał w Zakopanem . Czy powziął by się na prowokujące gesty w stronę
    publiczności ?

Tak nawiasem mówiąc , widząc Hannawalda w garniturze , nie dało się nie
    dostrzec , jak mocno jest „wycieniowany” . Nikogo nie obrażając , ale wyglądał
    jak szkielet , powleczony skórą . Jeżeli taka jest cena jego sukcesów , to nie
    jest on sportowcem godnym bycia przykładem dla młodych adeptów skoków . Tak
    bardzo głoszone przez media , zamiłowanie Svena do gotowania i pieczenia
    ciast , wydałe być się raczej sprytnym działaniem „PR” .
    Mającym odwrócić uwagę od jego rzeczywistych problemów .
    Siedzącej obok Hannawalda Claudii Schiffer trudno było ukryć zakłopotanie na
    widok sylwetki Hanniego . Z bliska widok jest na pewno bardziej drastyczny .
    Ciekaw jestem niemieckich zarzutów , gdyby tak wyglądał odnoszący sukcesy
    zagraniczny skoczek . Ale nietrudno się domyśleć fali krytyki , że sukces
    sportowy stawia się przed zdrowiem sportowca.

P.S.
    Niemiecka prasa pisała kilka dni po skokach w Zakopanem , że dopiero po
    niedzielno-poniedziałkowej krytyce w niemieckich mediach , w Polsce nastąpił
    przełom w myśleniu.
    Początkowa propaganda sukcesu , sportowego i organizacyjnego , głoszona we
    wszystkich polskich mediach , dopiero pod wpływem niemieckiej krytyki
    przerodziła się w samokrytykę.
    Nagle dostrzeżono katastrofalną organizację i chamskie zachowanie
    publiczności .

Niemcy przypisują sobie zasługi w nawracaniu Polaków !
    Obserwuj wątek
      • xtrem Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o 27.01.02, 14:03
        Gość portalu: mikart napisał(a):

> Odpowiedział : Było mi oczywiście przykro , myślałem , że swoimi wynikami
        > zasłużyłem sobie na respekt każdej publiczności.

Ale prowokacja, domaga sie respektu... a przeciez tylko go wygwizdano.

> Samo pytanie jest w sobie mocno kłamliwe , gwizdy były , owszem , ale przecież
        > nie gwizdała cała widownia , tylko jej znaczna mniejszość .

Ho ho ho.... probujesz nam to wmowic serio? Za jak naiwnych nas uwazasz z
        ta "znaczna mniejszoscia"?

> A to co powiedział ten „wielki” sportowiec , świadczy raczej o jego
        > „psim”
        > móżdżku .

A co takie okreslenia "psi mozdzek" Hannawalda swiadcza o tobie?

> Nie tylko , że zarzucił wszystkim obecnym na konkursach w Zakopanem ,
        Nie wszystkim tylko tym pijanym.

• pc Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221 27.01.02, 20:18
          xtrem napisał(a):

> > Nie tylko , że zarzucił wszystkim obecnym na konkursach w Zakopanem ,
          > Nie wszystkim tylko tym pijanym.

Nie będę się o tym wypowiadał, bo nie oglądałem programu. Ale to ewidentne
          nawiązanie do wrednego stereotypu... W Niemczech niestety zdarzają się programy
          (skierowane do tej części niemieckiej widowni którą można porównać z Polakami
          oglądającymi Disco Relax) w których bardzo często występują polnische witze i
          dowcipy z narodości innych krajów. Swego czasu było głośno o popisach niejakiego
          Haralda S. To nie są subtelne dowcipy w stylu np. Allo-Allo. To po prostu
          chamstwo.

Dlaczego Hannawald dał się wciągnąć w takie gierki? Stwierdzenie o samogonie to
          jednak nie ten poziom co głupawy żart z reklamy Winiar i do tego zostało
          osobiście wypowiedziane przez Hannawalda. Mam nadzieję że relacja mikarta oddaje
          dość dobrze rzeczywistość...
          • pc wyjaśnienie 27.01.02, 20:21
            pc napisał(a):

> Mam nadzieję że relacja mikarta oddaje
            > dość dobrze rzeczywistość...

Mam nadzieję w tym sensie, żeby nie okazało się to nagle jakąś zmyśloną
            historyjką w celu oczernienia Hannawalda. Tak naprawdę chciałbym żeby takie
            wydarzenie nigdy nie miało miejsca, tak jak gwizdy Polaków w Zakopanym.

Ale jeżeli Hannawald sobie wystawił takie świadectwo, to sam jest sobie winny.
            Wcale nie muszę mieć szacunku dla każdego sportowca...
        • Gość: fizklin Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;We IP: *.*.*.* 28.01.02, 14:20
          A potem sie dziwi ze jest wygwizdywany. Wystarczy sobie przypomniec co
          przed rokiem mowil o Malyszu. nie bronie tutaj tych co gwizdyli bo okazali
          sie byc na poziomie Hannawalda, ktory moim zdaniem (a potwierdzil to w
          niedziele) jest skonczonym dupkiem
      • Gość: bimbom LUDZIE! TO ŚWIADOMA LUB NIE MANIPULACJA! OLAĆ TO! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.01.02, 15:04

> zasłużyłem sobie na respekt każdej publiczności . Ale widocznie pijana polska
        > publiczność , miała „coś” dodanego do swojego „samogonu”
        > ; . I to odebrało im
        > rozum i objektywizm .
        > Samo pytanie jest w sobie mocno kłamliwe , gwizdy były , owszem , ale przecież
        > nie gwizdała cała widownia , tylko jej znaczna mniejszość .
        > A to co powiedział ten „wielki” sportowiec , świadczy raczej o jego
        > „psim”
        > móżdżku .

Boże, czy ty naprawdę jesteś tak naiwny, albo masz tak niski poziom zrozumienia
        języka niemieckiego żeby nie zaważyć że to się odniosło TYLKO do PIJANEJ I
        GWIZDAJĄCEJ części publiczności. Nie chce mi się tego nawet komentować. Znowu
        próba wywołania kłótni na forum.
        • Gość: mic Re: LUDZIE! TO ŚWIADOMA LUB NIE MANIPULACJA! OLAĆ TO! IP: *.*.*.* 29.01.02, 21:05
          przeczytaj sobie kolego poniedzialkowa "Gazete"
      • Gość: Svenka Niestety IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 15:04
        nie widziałam tego rogramu, a szkoda. Na tyle jestem biegła w niemieckim, że z
        pewnością bym zrozumiała o co w nim chodzi. Wobec tego nie mogę wypowiadać się
        na ten temat... ale to przykre. Szkoda, że mój ulubiony skoczek ocenia w taki
        sposób całą publiczność polską. I szkoda, że ja tego nie oglądalam. Może w
        jakims stopniu by mnie to zniechęciło?
        Niemniej jednak, jakakolwiek by nie była cena sukcesu, chyba się opłacało
        mikart...
        • Gość: bimbom Re: Niestety IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.01.02, 15:05
          Bo nie oceniał CAŁEJ publiczności. Dałaś się zmanipulować.
          • Gość: Svenka Re: Niestety IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 15:21
            Nie dałam, bo nie widziałam programu, więc nie będę komentować wypowiedzi
            mojego faworyta, którym pozostał. Ale może masz rację.
        • Gość: Roma Re: Niestety IP: 194.181.36.* 29.01.02, 09:38
          W poniedziałkowym dodatku sportowym do Gazety Wyborczej jest szcegółowe
          omówienie wystepu Hannawalda. Podobno Becker mu na to odpowiedział, że powinien
          się jak najszybciej nauczyć przegrywać
      • xtrem Teraz nagle wszyscy zdziwieni i ciezko obrazeni 27.01.02, 16:03
        O rety rety... "Chamnawald" obraza Polakow! Co za "wykonczony" "szkielet" ze
        swoim "psim mozdzkiem".
        Nawet gdyby cos takiego rzeczywiscie powiedzial to tak trudno sie dziwic po tym
        co musial przezyc w Zakopcu?
        Przychodzi rachunek za chamstwo i teraz wielki placz. Jakie to nasze, polskie.
        Pewnie mial "kulturalnie" podziekowac za te chamskie gwizdy i
        okazac "pokore"....
        • Gość: Michał Re: Teraz nagle wszyscy zdziwieni i ciezko obrazeni IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 16:54
          Dał się głupek sprowokować . Myślałem,że jest mądrzejszy.
          Schmitt ma jednak więcej oleju w głowie.
        • Gość: Scorpion Re: Teraz nagle wszyscy zdziwieni i ciezko obrazeni IP: *.kom.tuwien.ac.at 28.01.02, 14:25
          Przeczytalem dwa Twoje posty i tak naprawde wydaje mi sie ze albo jestes
          gowniarzem, albo zupelnie nie rozumiesz zaistnialej sytuacjii. Ogladalem ten
          rogram (mieszkam w Austrii) i dokladnie Hannavald cos TAKIEGO POWIEDZIAL!!!!.
          Dokladnie jak ktos wyzej napisal swiadzcz to o braku klasy. Jestem kibicem,
          bywalem na wielu imprezach sportowych, ale ten "lalus" malo sie nie rozplacze
          bo ktos mial czelnosc wygwizdac jego szanowna niemiecka dupe. Nie potrafi
          przegrywac.
          Sytuacja bylaby podobna gdyby Malysz powiedzial ze wygwizdala go zacpana i
          pijana niemiecka publika.
          Znowu powrot do pijanego tepego Polaczka, bo to wlasnie chcial powiedziec
          Hannavald, tyle ze bardziej subtelnie. Stary spusc troche z tonu.
          Jarek
      • Gość: Sven Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.02, 16:04
        Prawde wam w oczy pedzial i co boli oj boli ta prawda co`?
      • ellivia Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o 27.01.02, 16:17

>
        > zasłużyłem sobie na respekt każdej publiczności . Ale widocznie pijana polska
        > publiczność , miała „coś” dodanego do swojego „samogonu”
        > ; . I to odebrało im
        > rozum i objektywizm .

Mozna sie teraz zastanawiac kogo Hanni mial na myśli, mówiąc o "pijanej polskiej
        publiczności"
        1. cala publiczność- wtedy ta wypowiedz to zwykle chamstwo
        2. tylka tę częśc ktora gwizdala,na zasadzie: gwizdała bo byla pijana.
        Taka wypowiedz tez jest oczywiście nie fair, ale mozna by po części ją
        wytłumaczyc wielkim rozgoryczeniem z powodu owych gwizdow. Wg mnie gwizdanie na
        zawodnika tez jest nie fair.
        pozdrawiam
        • kubasa Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221 27.01.02, 16:33
          Jeśli Hannawald rzeczywiście tak powiedział... znaczy to że widzi że na
          olimpiadzie nie ma szans. Jeśłi "poważny" sportowiec schodzi poniżej poziomu
          tłumu fanów (w grupie kibiców każdy jest dwa razy głupszy niż w
          rzecczywistości ) to znaczy że jest zwyczajnym, nieważnym, prostakiem i gwizdy
          to dla niego najniższa kara. Jeśłi to prawda z tym "samogonem" - fani Hanniego
          zweryfikujcie swoje sympatie, bo to jawne odniesienie do chamskich stereotypów
          na temat Polaków. Żałosne - mam nadzieję że skopią mu dupę(zawodnicy) na IO.
          pozdr.
          • Gość: dexter Hannavald to cham IP: 10.128.138.* 27.01.02, 16:40
            Mimo wszystko nie wyobrażam sobie, że w przypadku, gdyby gwizdali na Małysza w
            Niemczech, żeby Adam powiedział coś takiego jak Hannawald. Małysz to prosty
            chłopak, ale swoją kulturę ma. Nie to co ten cham Hannawald (chciałem
            zaznaczyć, że sam nie popieram gwizdania na zawodników), niezależnie jak by się
            zachowywali kibice.
            • Gość: Sven Re: Hannavald to cham bo powiedzial prawde IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.02, 16:51
              Gość portalu: dexter napisał(a):

> Małysz to prosty
              > chłopak, ale swoją kulturę ma.

a co z jego kibicami takimi jak ty, maja ta "kulture"?

> Nie to co ten cham Hannawald

no i mamy juz odpowiedz...
              • Gość: dexter Re: Hannavald to cham bo powiedzial prawde IP: 10.128.138.* 27.01.02, 17:56
                Gość portalu: Sven napisał(a):

> Gość portalu: dexter napisał(a):
                >
                > > Małysz to prosty
                > > chłopak, ale swoją kulturę ma.
                >
                > a co z jego kibicami takimi jak ty, maja ta "kulture"?
                >
                > > Nie to co ten cham Hannawald
                >
                > no i mamy juz odpowiedz...

Widzę, że nawt nie zrozumiałeś o co mi chodzi, pisałem: "chciałem
                zaznaczyć, że sam nie popieram gwizdania na zawodników" i chodzi mi o samego
                Hannawalda i jego zachowanie, Małysz by się tak nie zachował, a Hannawald to
                cham, jeśli zgadzasz się z jego wypowiedzią, to świadczy to tylko o tobie.
                • Gość: Sven Re: Hannavald to cham bo powiedzial prawde IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.02, 18:15
                  "Nawet" to ty moj drogi nie jestes w stanie "zrozumiec". Perorujesz
                  o "kulturze" okreslajac kilka slow dalej Hannawalda mianem "chama". Swietny
                  argument, jesli filozofuje sie o "kulturze".
                  I co, dotarlo? Nie sadze, wiec zostawmy to.

I skad ta pewnosc, ze Malysz "tak" by sie nie zachowal, gdyby tysiace schlanych
                  Niemcow wygwizdalo go? No tak przeciez to swiety....
                  • Gość: lalka Re: Hannavald to cham bo powiedzial prawde IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 14:08
                    Sven, przepraszam, rozmawiasz o kulturze???????Wole takie Twoje teksty, niz te z weekendu. Jak to szlo????"Malysz latajacy bimber"? Bardzo
                    poetyckie i baaaaardzo kulturalne. Ale widac masz dwa oblicza.....Wiec jesli juz rozmawiamy kulturalnie-jakaz to prawde powiedziala nam nasza
                    kochana Hania? Ze wodka byla niedobra? A co ona o tym moze wiedziec
      • Gość: dexter Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: 10.128.138.* 27.01.02, 18:33
        1. Czy uważasz, że w Zakopanem tysiące kibiców było "schlanych"? Jakoś nie
        zauważyłem
        2. Zarzucasz mi brak kultury, ja jakoś nie wiem czemu kulturalny człowiek nie
        może używać słowa cham, tym bardziej jeśli jest całkiem na miejscu. Jedno nie
        ma nic do drugiego. Zastanów się czasami co piszesz...
        • Gość: Crotalus Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221 IP: *.pl 27.01.02, 18:43

> 1. Czy uważasz, że w Zakopanem tysiące kibiców było "schlanych"? Jakoś nie
          > zauważyłem
          > 2. Zarzucasz mi brak kultury, ja jakoś nie wiem czemu kulturalny człowiek nie
          > może używać słowa cham, tym bardziej jeśli jest całkiem na miejscu. Jedno nie
          > ma nic do drugiego. Zastanów się czasami co piszesz...

Dexter po co ty w ogóle wdajesz się w rozmowy z gościem który tworzy wątki typu
          Polaki Pijaki.
          • pc Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8 27.01.02, 20:08
            Takie wątki jak "Polacy Pijacy" to wogóle powinny mieć po prawej stronie
            napisane (1). Starajmy się nie reagować na debilne prowokacje...
      • Gość: Marco Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 18:42
        Próbujesz nam wmówi, ze wszyscy kibice na konkursach byli trzeźwi??? I co to
        według Ciebie znaczy "znaczna mniejszość"? Sądzę, że to bardzo mała liczba.
        Gdyby to była prawda gwizdów nie byłoby słychać. Poza tym on nie mówił o
        wszystkich kibicach tylko o tych, którzy byli pijani i go wygwizdali. Odnośnie
        bimbrownictwa - nie oglądałeś filmu "Poszukiwany - poszukiwana"? Nikt jakoś nie
        uznał tego fragmentu filmu za karygodny i obrazoburczy.
      • Gość: 1410 Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 18:43
        Z tym samogonem to przesadził. Trzeba Niemcom wyjaśnić co to "arizona":)))
        Co za różnica dla Hannawalda czy gwizdała mniejszość czy większość. On słyszał
        przewagę gwizdów (zresztą jak wszyscy), a takiego zachowania gdzie indziej nie
        ma. Ma więc prawo czuć się urażony i manifestowac to w dowolny sposób.
        • Gość: dexter Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221 IP: 10.128.138.* 27.01.02, 19:09
          Ale gwizdy nie znaczą wcale, że kibice byli schlani (jakoś nie zauważyłem)
          jakby powiedział, że zachowali się po chamsku to ok, ale z tym samogonem to
          kłamstwo i szkalowanie.
      • Gość: WKURZONY _ _ _NA HARRACHOV SZYKUJEMY TRANSPARENT _ _ _ IP: 209.114.223.* 27.01.02, 19:40
        Do tej pory starałem się bronić Hannawalda uznając że miał prawo być urażony
        gwizdami, ale teraz to przesada. Gdyby się zorientował że palnął głupstwo, to
        zawsze mogliby to wyciąć. Wiadomo, że wiedział, co mówi i tak myślał... Sven
        okazał się jako człowiek po prostu żałosnym śmieciem....

Proponuję wielki transparent na Harrachov, coś w stylu:

"Hanni Pamiętamy co mówiłeś o Polakach w programie Wetten dass na ZDF. Nie
        jesteśmy głupimi pijaczkami, rozumiemy także po niemiecku. A teraz płacz że
        gwizdamy."

Odpowiedzcie, co o tym myślicie czy ktoś jedzie do Harrachova???

p.s.: nie przesadzajmy z tym że gest Hessa był obraźliwy do publiczności, tak
        jak i nie były obraźliwe gesty niemieckiego skoczka po zwycięskich skokach.
        Dopiero teraz przesadził, i to ostro. Takiego chamstwa się po nim nie
        spodziewałem. Nie było to po prostu obrażanie grupki pijanych widzów jak ktoś
        sugeruje, ale PO PROSTU WSZYSTKICH POLAKÓW, powielanie ŻAŁOSNEGO STEREOTYPU na
        temat naszego Narodu do tej pory lansownego tylko przez niemieckie BRUKOWCE.
        • xtrem Re: _ _ _NA HARRACHOV lepiej nie szykuj.. 27.01.02, 20:16
          Gość portalu: WKURZONY napisał(a):

> Proponuję wielki transparent na Harrachov, coś w stylu:
          >
          > "Hanni Pamiętamy co mówiłeś o Polakach w programie Wetten dass na ZDF. Nie
          > jesteśmy głupimi pijaczkami, rozumiemy także po niemiecku. A teraz płacz że
          > gwizdamy."
          >
          > Odpowiedzcie, co o tym myślicie czy ktoś jedzie do Harrachova???

Odpowiadam. Wydaje mi sie, ze to glupie i troche dziecinne i bedzie kolejna
          plama. Jesli chcesz go przekonac, ze nie jestesmy "glupimi pijaczkami" to
          zawstydzmy go!!! POKAZMY mu, ze ani nie jestesmy glupimi ani do tego pijaczkami.
          Zgotujmy mu staroploskie przywitanie - choc nie we wlasnym domu - w mysl
          zasady "gosc w dom, bog w dom" bo to sportowiec, moze niezbyt sympatyczny i madry
          ale tylko sportowiec i to niezly.

Wiem, wiem, to marzenie scietej glowy ale..
          nie mozna troche pomazyc?
        • Gość: Svenka Jestem zaskoczona IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 22:45
          Po temacie myślałam, że to będzie transparent w stylu "Ty pierd... h.ju i tak
          cie mamy w d..." albo coś takiego, i przestraszyłam się, że jeszcze polscy
          kibice bardziej zgamtwają sprawę stając się winnymi nie tylko Zakopanego. A tu
          proszę... kulturalny, sensowny tekst. Myślę, że to dobry pomysł. Szkoda, że nie
          oglądałam tego problemu, kurczę...
          Ale gratuluje pomysłu, zamiast wyzywać go przy piwku od ... lepiej zainicjować
          coś takiego. I nie tylko Sven, ale i cała Europa przekonałaby się, że Polak
          potrafi. Proponuje także transparent z przeprosinami za gwizdy, taki, jakie
          robili zachodni niemcy przepraszając za zachowanie wschodnich
          rodaków "kiedyśtam". Zobaczą zatem, że Polak Polakowi nierówny i że robią nam
          krzywdę wrzucając do jednego wora.
          • pc Re: Jestem zaskoczona 27.01.02, 23:07
            Gość portalu: Svenka napisał(a):

> potrafi. Proponuje także transparent z przeprosinami za gwizdy, taki, jakie
            > robili zachodni niemcy przepraszając za zachowanie wschodnich
            > rodaków "kiedyśtam". Zobaczą zatem, że Polak Polakowi nierówny i że robią nam
            > krzywdę wrzucając do jednego wora.

Na meczu Borussia Dortmund - Widzew Łódź który odbył się po meczu Niemcy-Polska w
            Zabrzu (zamieszki sprowokowane przez agresywnych Niemców) został właśnie na
            niemieckiej trybunie wywieszony stosowny transparent z przeprosinami.

Ale po tej wypowiedzi Hannawalda w sumie ewentualne przeprosiny nie byłyby na
            miejscu. Tak mi się wydaje...
            • Gość: Janosik Re: Jestem zaskoczona IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 00:43
              to moze i ja cos tu powiem-zaznaczam ze jeszcze sie nigdy na tematy skokow nie
              wypowiadalem(malo mnie tez interesuja gdyz uwazam ze jako normalny czlowiek nie
              mozna sie ze skoczkiem identyfikowac tak jak to jest mozlie w w innych
              dyscyplinach,,chyba ze ktos pojedzie sobie na weekend do Wisly poskakac??)
              Malysz tez nie jest dla mnie zadnym idolem ale jako Polak wole zeby on wygral
              niz ktos inny.co do gwizdania to wydaje mi sie to tak spopularyzowane na scenie
              sportowej ze nie warto dyskutowac.osobiscie nic nie slyszalem z tych slynnych
              wypowiedzi hannawalda(rozumiem dobrze niemiecki)lecz i tak sprawia na mnie
              wrazenie niesympatycznego,zarozumialego pyszalka(oceniam tylko artykuly
              niemieckich gazet)
              moim zdaniem wielu ludzi za bardzo sie podnieca pierdolami-a zdania typu za to
              i owo skopal bym mu dupe to mnie rozsmieszaja- GDZIE ON MA DUPE????
            • Gość: Svenka Pokażmy klasę IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 05:28
              Nie chcę bronić Hanniego... Mój stosunek do niego się nie zmienił, ale pokażmy,
              że Polak potrafi. On obraził (podobno, nie słyszałam) w odwecie za gwizdy. My
              przeprosimy na wielkim transparencie i będziemy go dopingować oklaskami i
              zobaczymy... czy odważy sie w telewizji przyznac do błędu jaki popełnił
              wrzucając wszystkich do jednego wora?
              Transparent "Hanni, es tut uns leid, entschuldigung fur Zakopane 18.01-19.01"
              (tam chyba powinien być inny spójnik...) obok transparentu o tym, że
              oglądalismy Wetten dass i źle nas osądził. Co wy na to?
              Zobaczymy, czy też będzie sie potrafił zrewanżować.
              • Gość: ktoś Re: Pokażmy klasę IP: 192.168.5.* 28.01.02, 09:35

> Transparent "Hanni, es tut uns leid, entschuldigung fur Zakopane 18.01-19.01"
                > (tam chyba powinien być inny spójnik...) obok transparentu o tym, że
                > oglądalismy Wetten dass i źle nas osądził. Co wy na to?

Svenka daj już spokój. Czujesz się winna to przepraszaj gościa na kolanach i pisz
                listy do niego w tej sprawie. Najlepiej sama wykonaj ten transparent ale w swoim
                imieniu. Co za idiotyzm!
                "Hanni, Hanni jest do bani" a obok "Polskie fanki chcą mieć z tobą dziecko -
                Hanni" i serduszko obok. Kochani dajcie spokój.
                Jeżeli Sven nie osiągnie nic na IO a zdeklasuje wszystkich np. Schmitt (a co, nie
                może???) to w Harrachowie Sven będzie witany owacyjnie a Martin usłyszy gwizdy.
                Może mniejsze, ale usłyszy. Takie są te "reguły" kibicowania. I to wcale nie
                polski zwyczaj.
              • Gość: Cyfra Re: Pokażmy klasę IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 14:56

> Nie chcę bronić Hanniego... Mój stosunek do niego się nie zmienił, ale pokażmy,
                >
                > że Polak potrafi. On obraził (podobno, nie słyszałam) w odwecie za gwizdy. My
                > przeprosimy na wielkim transparencie i będziemy go dopingować oklaskami i
                > zobaczymy... czy odważy sie w telewizji przyznac do błędu jaki popełnił
                > wrzucając wszystkich do jednego wora?
                > Zobaczymy, czy też będzie sie potrafił zrewanżować.

Zdanie Hanki calkowicie mnie nie interesuje.Ja sie licze ze zdaniem tylko tych
                osob ktore powazam,czego niestety o Svenie nie moge powiedziec.
                Przestancie pisac ze pokazemy ze Polak potrafi bo z gory sie stawiacie na nizszej
                pozycji!Dlaczego Szwed,Dunczyk czy Amerykanin nic nie musi udawdniac!
                Wiecej godnosci!
                A dla mnie to Sven jest pozbawiony calkowice Honoru!Przed Zakopanym w RTL mowil
                niech Polacy gwizdza tylko glosno zeby bylo slychac,to poniesie mnie do zwyciestwa
                a poprzegranym konkursie placze ze gwizdali.Gzie on ma ambicje i honor?
                Jeszcze raz podkreslam:przeprosic to powinien on i Hess!
                • Gość: Cyfra Re: Wiejecej godnosci! IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 15:00

> Nie chcę bronić Hanniego... Mój stosunek do niego się nie zmienił, ale
                  pokażmy,
                  >
                  > że Polak potrafi. On obraził (podobno, nie słyszałam) w odwecie za gwizdy. My
                  > przeprosimy na wielkim transparencie i będziemy go dopingować oklaskami i
                  > zobaczymy... czy odważy sie w telewizji przyznac do błędu jaki popełnił
                  > wrzucając wszystkich do jednego wora?
                  > Zobaczymy, czy też będzie sie potrafił zrewanżować.

Zdanie Hanki calkowicie mnie nie interesuje.Ja sie licze ze zdaniem tylko tych
                  osob ktore powazam,czego niestety o Svenie nie moge powiedziec.
                  Przestancie pisac ze pokazemy ze Polak potrafi bo z gory sie stawiacie na
                  nizszej
                  pozycji!Dlaczego Szwed,Dunczyk czy Amerykanin nic nie musi udawdniac!
                  Wiecej godnosci!
                  A dla mnie to Sven jest pozbawiony calkowice Honoru!Przed Zakopanym w RTL mowil
                  niech Polacy gwizdza tylko glosno zeby bylo slychac,to poniesie mnie do
                  zwyciestwa
                  a poprzegranym konkursie placze ze gwizdali.Gzie on ma ambicje i honor?
                  Jeszcze raz podkreslam:przeprosic to powinien on i Hess!

• Gość: Svenka Re: Wiejecej godnosci! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 15:28
                    Dlaczego Amerykanie albo Duńczycy nic nie musza udowadniać? Hmmm... A czy na
                    ich temat ktokolwiek wypowiada siw taki sposób jak Hannawald o kibicach
                    polskich? A przede wszystkim: czy oni daja powody, do takiego mówienia na swój
                    temat? Tu okażemy swoje godność:potrafimy pokazać, że nie wszyscy jesteśmy
                    zapijaczonymi idiotami, którzy nie przyjmują porażki (aluzja do TCS). Niemcy na
                    ww meczu Borrusii też potrafili pokazać... chociaż nie musiali, ale pokazali. I
                    dlaczego mają o nich mówić jako o lepszych niż Polacy? A przecież tego chcemy:
                    być poważanymi na równi z innymi, prawda?
                    • Gość: dexter Re: Wiecej godnosci! (????) IP: 10.128.138.* 28.01.02, 17:03
                      Svenka:
                      Po pierwsze: czemu ciągle piszesz, że podobno, bo nie widziałaś programu, masa
                      osób to widziała i tak było (patrz komentarz w gazecie).
                      Po drugie: nie rób z Niemców takich świętych, on też umieją pokazać
                      co "potrafią" (vide Euro 2000 itp.), a od gwizdania jeszcze nikt nie umarł
                      Po trzecie: jak chcesz przepraszać, to w swoim imieniu, bo po tym co powiedział
                      Hannawald na pewno większość Polaków nie ma zamiaru (taki tekst, to chyba
                      jednak coś więcej niż gwizdanie)
                      Po czwarte: skoro nie zmieniłaś zdania o Hannawaldzie, po tej wypowiedzi, w
                      której obraża i szkaluje Polaków, to świadczy tylko o Tobie, smutne, że pisze
                      to Polka.
              • Gość: dexter Re: Pokażmy klasę IP: 10.128.138.* 28.01.02, 17:06

My
                > przeprosimy na wielkim transparencie i będziemy go dopingować oklaskami...
                Nie będziemy i nie przeprosimy, sam nie popieram takiego zachowania, jak części
                kibiców w Zakopanem, ale nie będę przepraszał Hannawalda za to co powiedział...

• Gość: Tato Re: Propozycja Transparentu IP: 195.36.121.* 29.01.02, 09:15
          Proponuję transparent: "Wetten, dass Hanni ein schlechter Verlierer ist?????",
          nie jest to obraźliwe, a zrozumie to i Hanawald i reszta Niemców.
          Po polsku znaczy to tyle co: Założysz się, że Hanni nie umie przegrywać???
      • Gość: Kan Mam już dosyć Hannawalda. IP: 157.25.84.* 28.01.02, 09:11
        Nie będę wypowiadał się na temat Hannawalda bo nie oglądałem tego programu
        ( w przeciwieństwie do Svenki, która nie widziała ale ma najwięcej do
        powiedzenia i wszędzie jej pełno, żenujące ).

Ale należy stwierdzić, że Niemcy nie są tacy święci jeśli chodzi o picie. Może
        i nie piją na ulicy ale za to w pubach jest ich masa i chlają do późna w nocy.
        A święto October Fest, gdzie wszyscy chlają piwo i śpiewają te swoje bawarskie
        ( albo i inne ) przyśpiewki to pewnie propaganda antyalkoholowa ?
        Jeśli Hania naprawdę wypowiedział się tak w programie telewizyjnym to jest po
        prostu głupii brak mu swojego zdania.
        A tak w ogóle to powinniśmy już przestać poruszać „sprawę Hannawalda” bo ile
        jeszcze można o tym gadać. Olimpiada za pasem.
        • Gość: ps Re: Mam już dosyć Hannawalda. IP: 212.160.165.* 28.01.02, 10:45
          U nas kultura picia zdecydowanie się poprawia
          czego nie można powiedzieć o Niemcach. Jak jadą
          na urlaub na Majorkę to pijani wsiadają do samolotu
          i pijani wracają do kraju nie pamiętając nic z pobytu.
          Ot cała niemiecka kultura.
      • Gość: Zenek Hannawald - ty ch...!!! IP: *.chello.pl 28.01.02, 09:38
        Gdybym dorwał tego szkopa, to... ech... szkoda gadać...
      • Gość: kola Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: 192.168.1.* 28.01.02, 10:28
        ..jezeli ktokolwiek ma zamiar przepraszac Hanie za gwizdy, ktore zasluzenie
        usuyszau w Zakopanem i chciauby w tym celu spreparowac stosowny transparent, to
        prosze uprzejmie, aby zrobiu to WYUACZNIE W SWOIM IMIENIU!!!
        ..to, ze niektorzy z tu obecnych maja nieuleczlny kompleks nizszosci w stosunku
        do reszty swiata [zachodniego w szczegolnosci] nie upowaznia ich do
        wypowiadania sie w imieniu wszystkich polskich kibicow!
        ..natomiast brak stosownej reakcji – i co wiecej, aprobata! – kolejnego
        przykuadu chamskiego zachowania ich idola, jest typowym objawem slepoty oraz
        najzwyklejszej, infantylnej stronniczosci z ich strony..
        • Gość: Troy Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.02, 10:45
          Nie ogladalem ostatniego "Wetten das..." ,ale jesli
          Hanni cos takiego powiedzial to chetnie wyslalbym go
          latem na Majorke do "Ballerman 6" gdzie nikt
          trzezwoscia nie grzeszy,a w szczegolnosci niemiecka
          mlodziez. Chyba troche teraz przesadzil.
      • Gość: Kan Dla tych, którzy nie oglądali &# 8211; potwierdzenie. IP: 157.25.84.* 28.01.02, 11:20
        onet.pl

„Hannawald: Pijani polscy kibice stracili rozum

W sobotni wieczór 14,5 miliona Niemców zgromadziło się przed telewizorami, by
        obejrzeć program „Wetten, dass...”, którego gościem był m.in. Sven Hannawald –
        informuje „Gazeta Wyborcza”.

Gośćmi programu byli także Boris Becker, Claudia Schiffer i Mick Jagger.

Prowadzący program Thomas Gottschalk spytał Svena, jak czuł się w Zakopanem.
        Hannawald odpowiedział, że było mu przykro, a pijana samogonem polska
        publiczność straciła rozum i obiektywizm.

Boris Becker doradził skoczkowi, żeby nauczył się przegrywać. – Nie raz nie dwa
        przegrasz – stwierdził tenisista. – Ważne, żebyś miał wokół siebie ludzi,
        którzy pomogą ci powstać - dodał.”

Czyli Hanni to głupek, który widział po raz pierwszy na raz tyle kibiców jak w
        Zakopanym.
        Ciekawe czy M.Higgins, która swego czasu została wygwizdana i doprowadzona do
        płaczu, też była zdania, że to pijani samogonem kibice.
        I jak tu nie zgodzić się z B.Beckerem.
        • Gość: ps Re: Sven to po prostu burak. IP: 212.160.165.* 28.01.02, 11:42
          Trochę prawdy powiedział mu B.Becker.
          Ale z tego Svena to kretyn. Na początku
          to było trochę głupio za te gwizdy ale teraz
          się do nich dołączam.
        • Gość: piotr Re: Dla tych, którzy nie oglądali &# 8211; potwierdzenie. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 12:30
          Stopień znerwicowania Svena Hannawalda jest tak duży ,że wystarczy mu z daleka
          zamachać polska flagą ( bez jakiegokolwiek napisu ),żeby się zestresował.
          Zwycięzca ostatniego T4S w każdym wywiadzie podkreśla jak bardzo rozkoszuje się
          zwycięstwami i chciałby,żeby to trwało jak najdłużej.Niestety najpierw
          Hautameki potem Małysz skoczyli nieco dalej od niego przerywając sportowy
          orgazm.Hannawald zupełnie zapomniał ,że jego obydwaj adwersaże należą do
          ścisłej czołówki światowej i to,że skaczą daleko zaskoczyło chyba tylko jego
          samego.Porażka jest w sporcie stanem normalnym z którym każdy mistrz musi umieć
          sobie poradzić.B.Becker próbował swojemu rodakowi to uświadomić.Jeśli wielki
          mistrz będzie za każdym razem tak się denerwował to w końcu przestanie trafiać
          idealnie w próg, zacznie zrzucać winę a to na kombinezon , a to na buty czy też
          slipki.Jedno wiem na pewno - niezależnie od tego które miejsce będzie Hannawald
          zajmował w konkursach już zawsze będzie wygwizdywany przez polską publiczność .
          Zamiast siedzieć cicho i trenować skoki bierze udział w swego rodzaju kampanii
          medialnej ,w której przegranym będzie tylko on .Teraz jest w życiowej formie
          ale ten stan nie będzie trwał wiecznie. Ostatnio piłkarze Barcelony zostali
          bezlitośnie wygwizdani przez kibiców na Nou Camp.Żadnemu z nich nie przyszło do
          głowy żeby nazywać kibiców pijakami.Za sprawą m.in RTL skoki narciarskie stają
          się sportem interesującym masy przez co reklamodawcy skłonni są płacić coraz
          większe pieniądze za tworzenie pozytywnego wizerunku dla swoich produktów.
          Dlatego gwiazdy skoków podpisują coraz wyższe kontrakty reklamowe. Myślę ,że
          Milka,Play Station,Hasserodder,Ford itd chcą się sprzedawać równie dobrze po
          obu stronach Odry czy tego Hannawald chce czy nie .Zastanawiam się któremu
          sponsorowi będzie zależało na kontrakcie ze sportowcem który wywołuje negatywne
          odczucia części publiczności.Słyszałem,że marzeniem Waltera Hoffera jest
          organizacja PŚ w Rosji.Rozumiem z tego że nie zależy mu na tym ,żeby Puchar
          Świata był imprezą " nur fuer Deutsch ".
        • Gość: Tato Re: Dla tych, którzy nie oglądali &# 8211; potwierdzenie. IP: 195.36.121.* 28.01.02, 13:33
          Ja tez oglądałem w sobotę "Wetten, dass." I byłem zaskoczony poziomem ( a
          właściwie jego brakiem )wypowiedzi Hannawalda. Jeżeli jeszcze przed tygodniem
          wstydziłem się za zachowanie części polskich "kibiców" to teraz mogę sobie
          wyobrazić, że po sobotnim występie liczba polskich kibiców Hannawalda zmalała
          do zera. n
          Ktoś może powiedzieć, że Zakopane już minęło i że może mu to być obojętne.
          Ale jak wiadomo MS w lotach narciarskich w tym roku odbywają się w Harachovie i
          jak przed rokiem 70-80% wszystkich widzów będzie właśnie z Polski. A jak się
          okazało po turnieju w Zakopanem, Hannawald nie radzi sobie z takimi sytuacjami
          najlepiej.
          Proszę tylko o jedno, kochani zostawcie proszę tym razem "bimberek" w domu,
          żeby nie było takiego obciachu jak przed rokiem.
          • Gość: piotr Re: Dla tych, którzy nie oglądali &# 8211; potwierdzenie. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 13:59
            Gość portalu: Tato napisał(a):

> Ale jak wiadomo MS w lotach narciarskich w tym roku odbywają się w Harachovie i
            >
            > jak przed rokiem 70-80% wszystkich widzów będzie właśnie z Polski. A jak się
            > okazało po turnieju w Zakopanem, Hannawald nie radzi sobie z takimi sytuacjami
            >
            > najlepiej.
            > Proszę tylko o jedno, kochani zostawcie proszę tym razem "bimberek" w domu,
            > żeby nie było takiego obciachu jak przed rokiem.

Ciekawe skąd Hannawald wie,że przyczyną zachowania polskich kibiców był m.in.
            płynący w polskich żyłach zamiast krwi samogon a nie np Żywiec czy Hasseroder???
            Dysponuje wynikami testów??? Nie??? A szkoda ,że zarzuca publiczności nadużywanie
            niedozwolonych środków a czymże jest nielegalnie pędzony samogon.To tak jakby
            ktoś bezpodstawnie zarzucił mu stosowanie środków dopingujących.Wszak kontroli
            nie było... Oburzające,nieprawdaż ?
            • Gość: Tato Re: Dla tych, którzy nie oglądali &# 8211; potwierdzenie. IP: 195.36.121.* 28.01.02, 14:12
              Gość portalu: piotr napisał(a):

> Gość portalu: Tato napisał(a):
              >
              > > Ale jak wiadomo MS w lotach narciarskich w tym roku odbywają się w Haracho
              > vie i
              > >
              > > jak przed rokiem 70-80% wszystkich widzów będzie właśnie z Polski. A jak s
              > ię
              > > okazało po turnieju w Zakopanem, Hannawald nie radzi sobie z takimi sytua
              > cjami
              > >
              > > najlepiej.
              > > Proszę tylko o jedno, kochani zostawcie proszę tym razem "bimberek" w domu
              > ,
              > > żeby nie było takiego obciachu jak przed rokiem.
              >
              >
              > Ciekawe skąd Hannawald wie,że przyczyną zachowania polskich kibiców był m.in.
              > płynący w polskich żyłach zamiast krwi samogon a nie np Żywiec czy Hasseroder??
              > ?
              > Dysponuje wynikami testów??? Nie??? A szkoda ,że zarzuca publiczności nadużywan
              > ie
              > niedozwolonych środków a czymże jest nielegalnie pędzony samogon.To tak jakby
              > ktoś bezpodstawnie zarzucił mu stosowanie środków dopingujących.Wszak kontroli
              > nie było... Oburzające,nieprawdaż ?

Tak sobie teraz mysle, ze przyczyna wypowiedzi Hannawalda byla zbyt duza
              konsumpcja albo zepsucie (fermentacja) "Kombuchy", napoju ktory ostatnio
              reklamuje.
      • Gość: mic to zwyczajne skurwysynstwo! IP: *.*.*.* 28.01.02, 12:12
        do tej pory staralem sie nie obrazac tego enerdowskiego anorektyka i z
        szacunkiem odnosic sie do jego sukcesow, ale to co powiedzial w tym talk-show
        to zwyczajne skurwysynstwo. I kto tu kieruje sie stereotypami? Hannawald chuj
        ci w dupe! (przepraszam ale naprawde mnie ruszylo to co powiedzial ten dupek)
        • Gość: mikart Willingen 2001 - burdy pijanych Niemców ! IP: *.ipt.aol.com 28.01.02, 14:22
          Rozpocząłem ten wątek a zapomniałem dopisać , jak to kulturalni Niemcy wszczęli
          między sobą pijackie burdy po konkursie w Willingen w ubiegłym roku .
          Setki schlanych Niemców na PS a do tego bójki po zawodach z udziałem
          kilkudziesięciu ludzi . Nie mówiąc już smrodzie , gdy lali gdzie popadnie .
          Dlatego tym więcej wkurzyłem się po słowach Hannawalda .
          Będzie Nas kultury uczył !
          Jakoś oprócz gwizdów żadnych pijackich awantur nie było .
          Na co chyba tylko czekała niemiecka prasa , bo gdyby były drobne zamieszki to
          od razu by je opisali .
          Tak samo jak pisali o zasługach w nawracaniu Polaków i wymuszeniu samokrytyki !
          "Niemiecka prasa pisała kilka dni po skokach w Zakopanem , że dopiero po
          niedzielno-poniedziałkowej krytyce w niemieckich mediach , w Polsce nastąpił
          przełom w myśleniu.
          Początkowa propaganda sukcesu , sportowego i organizacyjnego , głoszona we
          wszystkich polskich mediach , dopiero pod wpływem niemieckiej krytyki
          przerodziła się w samokrytykę.
          I nagle po niemieckiej krytyce dostrzeżono katastrofalną organizację i
          chamskie zachowanie
          publiczności . "

Można sądzić , że te dwie porażki mocno dały Niemcom w kość i dobrze .
          Niech mają nad czym myśleć .
          Jak Małysza pokona Schmitt , to przyjmę to z honorem ale gdy Hanni...
          • xtrem Re: Willingen 2001 - burdy pijanych Niemców ! 28.01.02, 14:39
            "Hannawald (...)obraża"... jak on smie?

My bysmy przeciez nigdy nikogo nie.. obrazili. My tylko piszemy tak sobie:

"ktos mial czelnosc wygwizdac jego szanowna niemiecka dupe"
            "mam nadzieję że skopią mu dupę"
            "Hannavald to cham"
            "ja jakoś nie wiem czemu kulturalny człowiek nie może używać słowa cham, tym
            bardziej jeśli jest całkiem na miejscu" hahaha.. to jest szczegolnie udane.
            "Gdybym dorwał tego szkopa, to... ech... szkoda gadać..."
            "Hannawald - ty ch...!!!"
            "tego enerdowskiego anorektyka"
            "Hannawald chuj ci w dupe!"
            itd..itd..

• Gość: Scorpion Re: Willingen 2001 - burdy pijanych Niemców ! IP: *.kom.tuwien.ac.at 28.01.02, 15:07
              Nie wiem czy ty to widzisz, ale wyrywasz zdania z kontekstu, czlowieku czy ty wiesz co to jest dyskusja?????????
              Jarek
            • Gość: Scorpion Re: Willingen 2001 - burdy pijanych Niemców ! IP: *.kom.tuwien.ac.at 28.01.02, 15:17
              Jeszcze doloze male co nieco,
              w czasie kursu jezykowego(w austrii) jeden z moich kolegow-hiszpan referowal tema t zwiazany z nazizmem. Po 15 minutach nasza owczesna nauczycielka, powiedziala DOSC, "jestem niemka,ale nie mam ochoty przez cale zycie wysluchiwac i przepraszac za bledy "moich" dziadkow". Tak samo ja mam dosc, zeby szanowany niemiec porownywal polakow do pijaczkow, jestem patriota i bede bronil do konca Polakow. Wsrod nich nie brakuje szumowin tak jak i u nas ich nie brakuje. JEdank NIC nie daje mu prawa tak mowic. A ty jak mi sie wydaje, chcesz wzburzyc dyskusje, albo "zly to ptak ,ktory wlasne gniazdo kala"
              Jarek
              • xtrem Re: Willingen 2001 - burdy pijanych Niemców ! 28.01.02, 15:46
                Gość portalu: Scorpion napisał(a):

> Tak samo ja mam dosc, zeby szanowany niemiec
                > porownywal polakow do pijaczkow, jestem patriota i bede bronil do konca Polako
                > w. (...)A ty jak mi sie wydaje, chcesz wzburzyc dyskusje,
                > albo "zly to ptak ,ktory wlasne gniazdo kala"

No wlasnie, coz za wspaniale paralele. "Zly ptak, ktory wlasne gniazdo kala"...
                Piszesz, ze uczeszczales na kurs niemieckiego. Wiesz zatem co oznacza
                slowo "Nestbeschmutzer" i jaka ma historie?
                Niewtajemniczonym wyjasnie. "Nestbeschmutzer" to ten kalajacy wlasne gniazdo,
                wlasnie "zly to ptak ,ktory wlasne gniazdo kala". Okreslenie ugruntowalo swoja
                watpliwa popularnosc w czasach dyktatury nazistowskiej w Niemczech.
                Wtedy tak wlasnie okreslani byli przeciwnicy nazistow.
                • Gość: Scorpion Re: Willingen 2001 - burdy pijanych Niemców ! IP: *.kom.tuwien.ac.at 28.01.02, 16:13
                  CZLOWIEKU, opamietaj sie co ty porownujesz gwizdzacego kibica, do nazisty a
                  siebie stawiasz na piedestale jako obronce wartosc moralnych.
                  • xtrem "Nestbeschmutzer" 28.01.02, 16:43

> CZLOWIEKU, opamietaj sie co ty porownujesz gwizdzacego kibica, do nazisty
                    W ktorym miejscu to napisalem? Wytlumaczylem ci tylko skad wzielo sie niemieckie
                    slowo "Nestbeschmutzer". Konrad Adenauer, jeden z najwybitniejszych politykow
                    niemieckich, wspoltworca idei zjednoczenia Europy byl miedzy innymi tak nazywany,
                    gdyz dystansowal sie od niemieckiego brunatnego bagna.

> a siebie stawiasz na piedestale jako obronce wartosc moralnych.
                    No coz skoro tak to interpretujesz? Nie moge tego zmienic. Nie bylo to moim celem.

• Gość: piotr Re: Willingen 2001 - burdy pijanych Niemców ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 16:51
                  Tymczasem w Polsce z braku nazistowskich tradycji okreslenie " zły ptak,który
                  własne gniazdo kala " ma nieco inne znaczenie jasne dla każdego piśmiennego
                  czowieka.Skoro już bawisz nas wyjaśnieniami rzeczy oczywistych oczekuję na
                  twoją interpretację poniższych tez :

" Polacy nie gęsi i swój język mają "
                  " Kto rano wstaje ten leje jak z cebra "
                  " 2+2=4 "

Ukryłem tu podteksty , naturalnie anty...
                  Nie wątpię ,że potrafisz powyższe tezy odpowiednio zinterpretować.
                  • xtrem " zły ptak,który .... 28.01.02, 17:35

> Tymczasem w Polsce z braku nazistowskich tradycji okreslenie " zły ptak,który
                    > własne gniazdo kala " ma nieco inne znaczenie jasne dla każdego piśmiennego
                    > czowieka.

A co do tego maja "tradycje nazistowskie"? " zły ptak,który własne gniazdo kala "
                    to przeciez " zły ptak,który własne gniazdo kala ". A nazisci to glupole czy moze
                    jestes innego zdania?

> Skoro już bawisz nas wyjaśnieniami rzeczy oczywistych oczekuję na
                    > twoją interpretację poniższych tez :
                    > " Polacy nie gęsi i swój język mają "
                    > " Kto rano wstaje ten leje jak z cebra "
                    > " 2+2=4 "
                    No to sobie oczekuj.

> Ukryłem tu podteksty , naturalnie anty...
                    Ojojoj... jaki ty wyrafinowany.

• Gość: Tom Re: Jakby powiedział Mały Rycerz : IP: 213.77.14.* 28.01.02, 14:33
        ..."A ja tego człowieka miałem w Zakopanem pod bejsbolem i żywcem go puściłem"
        • Gość: piotr Re: Jakby powiedział Mały Rycerz : IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 15:23
          Gość portalu: Tom napisał(a):

> ..."A ja tego człowieka miałem w Zakopanem pod bejsbolem i żywcem go puściłem"

bo byłeś pijany - na dodatek samogonem :))) ale nic to - niestracona to sprawa,
          dokończysz go Waść kiedy zechcesz .

Hannawald chyba nie zna się na geografii albo potrzebuje naszych gwizdów aby
          wyzwolić sportową złość i obronić tytułu Mistrza Świata w lotach w Harrachovie.
          Nie wiem czy mu to pomoże ale koncert gwizdów ma jak w banku. Nic tak nie
          jednoczy ludzi jak wspólny wróg.

• Gość: Crotalus Re: Jakby powiedział Mały Rycerz : IP: 157.25.121.* 28.01.02, 15:25

> Gość portalu: Tom napisał(a):
            >
            > > ..."A ja tego człowieka miałem w Zakopanem pod bejsbolem i żywcem go puści
            > łem"
            >
            > bo byłeś pijany - na dodatek samogonem :))) ale nic to - niestracona to sprawa,
            >
            > dokończysz go Waść kiedy zechcesz .
            >
            > Hannawald chyba nie zna się na geografii albo potrzebuje naszych gwizdów aby
            > wyzwolić sportową złość i obronić tytułu Mistrza Świata w lotach w Harrachovie.
            >
            > Nie wiem czy mu to pomoże ale koncert gwizdów ma jak w banku. Nic tak nie
            > jednoczy ludzi jak wspólny wróg.
            >
            >
            >
            >

Rusza właśnie kampania reklamowa "Hannawald twój wróg".

• Gość: piotr Re: Jakby powiedział Mały Rycerz : IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 16:26
              Gość portalu: Crotalus napisał(a):

>
              > Rusza właśnie kampania reklamowa "Hannawald twój wróg".
              >

Kampania ruszyła już dawno a główni organizatorzy to RTL i ZDF .
              Pytanie tylko do czego ta kampania doprowadzi ? Jej reakcję mógł przewidzieć
              każdy przedszkolak.Na razie jest tylko jeden kozioł ofiarny.Można jeszcze
              przynajmniej zaprzestać eskalacji problemu poprzez powstrzymanie się od
              udzielania głupich odpowiedzi na tendencyjne pytania.Wydawało mi się ,że
              sportowcy szlifują w spokoju formę przed olimpiadą - widać nie wszyscy lubią
              spokój.
      • kola Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o 28.01.02, 14:46
        hmm.. a ja sobie tak mysle, ze moze dobrze byuoby, gdyby jakis dziennikarz
        zapytau teraz b. ministra spraw zagranicznych, znawce skokow i sportowego bon-
        tonu prof. B. co sadzi o w/w wypowiedzi wielkiego skoczka europejskiego formatu?
        doprawdy bardzom ciekaw..
        • Gość: Porter Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221 IP: *.orion.pl 28.01.02, 15:29
          kola napisał(a):

> hmm.. a ja sobie tak mysle, ze moze dobrze byuoby, gdyby jakis dziennikarz
          > zapytau teraz b. ministra spraw zagranicznych, znawce skokow i sportowego bon-
          > tonu prof. B. co sadzi o w/w wypowiedzi wielkiego skoczka europejskiego formatu
          > ?
          > doprawdy bardzom ciekaw..

Juz ci mowie: "ta wyrwana z kontekstu wypowiedz rozgoryczonego skandalicznym
          zachowaniem widowni wybitnego i zasluzonego zawodnika, naglasniana jest przez
          tych, ktorym daleko do Europy!"

• Gość: Tato Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8 IP: 195.36.121.* 28.01.02, 15:50
            Gość portalu: Porter napisał(a):

> kola napisał(a):
            >
            > > hmm.. a ja sobie tak mysle, ze moze dobrze byuoby, gdyby jakis dziennikarz
            >
            > > zapytau teraz b. ministra spraw zagranicznych, znawce skokow i sportowego
            > bon-
            > > tonu prof. B. co sadzi o w/w wypowiedzi wielkiego skoczka europejskiego fo
            > rmatu
            > > ?
            > > doprawdy bardzom ciekaw..
            >
            > Juz ci mowie: "ta wyrwana z kontekstu wypowiedz rozgoryczonego skandalicznym
            > zachowaniem widowni wybitnego i zasluzonego zawodnika, naglasniana jest przez
            > tych, ktorym daleko do Europy!"
            >

Jeżeli ceną za wstąpienie do EWG ma być to, że pogodzimy się głupimi stereotypami
            jakie panują w Europie o Polakach ("pijany","brudny","złodziej", że wymienię
            tylko te najbardziej obiegowe)- to ja za taką Europę dziękuję.
            • xtrem Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 28.01.02, 17:52
              Gość portalu: Tato napisał(a):

> Jeżeli ceną za wstąpienie do EWG ma być to, że pogodzimy się głupimi stereotypa
              > mi
              > jakie panują w Europie o Polakach ("pijany","brudny","złodziej", że wymienię
              > tylko te najbardziej obiegowe)- to ja za taką Europę dziękuję.

Co proponujesz, zmienic Europejczykow, te stereotypyczy, czy moze moze nas?
              Jak myslisz, skad sie biora te stereotypy?

• Gość: lll SZWABSKI PRZYGŁUP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 15:34
        i tyle
        • amelia25 Mnie nie obraził 28.01.02, 17:43
          Ja - choć jestem Polką i byłam w zeszły weekend po Krokwią wcale nie czuję się
          obrażona przed Svena. To nie ja się upiłam, to nie ja gwizdałam, to nie ja
          ziałam nienawiścią do Svena, nie ja wypisywałam tu idiotyczne poglądy na jego
          temat. Jedyne co mnie łączy z tymi tzw "kibicami" to poczucie wstydu że też
          mieszkają w moim kraju i podtrzymują obiegowe opinie o nas.
          Nie oszukujmy się - prawda jest bolesna ale to jest prawda. Być może Sven jako
          osoba publiczna i najpopularniejsza teraz w Niemczech powinien użyć paru
          eufemizmów, nie wiem? Być może niepotrzebnie powiedział tak ostro - ale co miał
          udawać, że się super u nas bawił. To był mentalny lincz i nikt mi nie będzie tu
          wmawiał powołując się choćby absurdalnie na historię że w jakiś sposób
          uzasadniony. Bo niby o co chodzi? Wygrał TCS (minus), wygrał z Adamem (kolejny
          minus), nie chciał rozmawiać z TVP (minus) no a teraz nie podobała mu się
          demonstracja nienawiści naszej "wspaniałej zakopiańskiej publiczności" (oj
          minus). Trzy minusy i w mordę, nie chłopaki?
          Bo my wszyscy jesteśmy kryształowi i jedyne co nam pozostało to kurs savoir
          vivre'u dla niemieckich narciarzy, no nie?
          Czy zawsze trzeba mieć jakiegoś wroga do nienawidzenia?
          Dla utrudnienia podpowiem, że Hannawald wcale nie podoba mi się jako facet ale
          szkoda mi było po prostu zaszczutego człowieka, który ze spuszczoną głową
          przeciskał się wśród tłumów po zawodach. Nikt na to nie zasłużył.

• xtrem Re: Mnie nie obraził rowniez 28.01.02, 17:48
            Dzieki Amelia,
            napisalas ladny list.
          • Gość: Sven Re: Mnie nie obraził IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 17:49
            ozen sie ze mna amelia
            • xtrem Re: Mnie nie obraził 28.01.02, 17:54
              Sven to ty jednak preferujesz kobiety?
              W takim razie to jednak wszystko byly plotki!!!
              Kamien spadl mi z serca.
      • Gość: yeti Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 17:53
        Ta cała dyskusja jest chyba trochę bez sensu. Jeden osioł coś powiedział i
        wszyscy poczuli sie obrazeni. Nie pierwszy raz na niemieckich kanałach TV źle
        mówi się o Polsce i Polakach. Po prostu tak jest. Nie wszyscy Niemcy nas lubią
        i my nie lubimy wszystkich Niemców, np Hannawalda. Jeśli ktoś z tego powodu
        czuje się źle to niech po prosyu trzyma kciuki za Adama, bo tylko on może to
        złe samopoczucie zmienić. Z drugiej strony czy jak Adam przegra z Hannawaldem
        to coś się zmieni ? Czy to będzie oznaczało że nie mamy racji? Też nie.
      • Gość: Svenka Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: *.studiom.pl 28.01.02, 19:06
        Pozwolę sobie po częsci splagiatować wypowiedź houmy z innego forum, gdyż jest
        ona bardzo sensowna, ale sama też mam pare pytań i spraw, które mnie dręczą.
        Tylko nie mówcie, że nie śa na temat, bo sięz nim wiążą:
        1. Za co Polacy wygwizdali Svena?
        *za to, że jest Niemcem
        *za to, że zdeklasował Małysza w TCS
        *za to, że kogoś musieli
        *za to, że "...znika pietnaście minut przed konkursem i nie wiadomo co robi"
        *za to, że "...dieta świąteczna mu służy"
        *za to, żę "...jest pyszałkiem"
        *za to, że "...ma banalne hobby"
        *za to, że "...w żadnym z konkursów TCS nie było kontroli antydopingowej"

2. Kogo jeszcze wygwizdali Polacy?
        *nikogo

A dlaczego?
        *bo to Sven... patrz wyżej

3. Kto wygwizdał Svena?
        *polscy, w większości pijani, pseudokibice skoków pod Wielką Krokwią

4. Kogo obraził Sven?
        *polskich, pijanych kibiców, którzy gwizdali pod wielką Krokwi

5. W jaki sposób ich obraził?
        *przedstawiając subiektywnie swoje odczucia, a jednynym akcentem stanowczo zbyt
        mocnym, było wspomnienie o samogonie. Ale przecież kibice z czystym sumieniem
        nie muszą sie przejmować. prawda?

6. Co myślą o tym Polacy?
        *postanowili dać Svenowi popalić w Harrachowie, rzucaja mięchem gdzie popadnie
        i potwierdzaja tylko to, co powiedził oskarżany przez nich Sven. Pokazują swoja
        kulture, o której brak cały czas sie rozchodzi. Wkurzaja się, chociaż gwiżdżąc
        pod Wielką Krokwią musieli sie liczyć z jakimis konsekwencjami. To, że
        Widhoelzowi sie podobało, jeszcze o niczym nie świadczy, ciekawe co by
        powiedział na miejscu Hanniego.

7. Kto na tym najbardziej stracił?
        *prawdziwi kibice, którzy dopingują zarówno swojego Adama, jak i Svena.

8. Kto powinien wyciągnąć wnioski?
        * Polacy: gwizdy nie popłacają. Ale chyba ta lekcja nic kibiców nie nauczyła, p
        czym swiadczą niektóre wypowiedzi na tym forum. Hannawald to ch.j. zpbaczy w
        Harrachowie, jeszcze mu pokażemy... A ja myślałam, że my sie zmienimy. Że zrobi
        nam sie głupio, że zrozumiemy, że ośmieszanie i pokazywanie swojej
        bezgranicznej głupoty i nietolerancji przed całym światem nie ma sensu.
        Myslałam, że będziemy chcieli pokazać klasę, jak niemieccy kibice piłki nożnej.
        Że zawstydzimy samego Hannawalda... Myliłam sie boleśnie, i wiecie co myslę? Że
        z wyjatkiem samogonu Hanni miał rację!!!

*Hannawald: unikać polskich skoczni. Przykro mi, że mój ulubiony skoczek
        powinien wyciagnąć TAKI wniosek.

pozdrawiam.
        Svenka
        • Gość: lili Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: *.studiom.pl 28.01.02, 19:10
          O właśnie:)
        • xtrem Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw 28.01.02, 19:15

> i wiecie co myslę? Że
          >
          > z wyjatkiem samogonu Hanni miał rację!!!

Skad ta pewnosc? Widzialas co i ile pili?

Ale tak serio to mysle, ze teraz dopiero sie zacznie. W ktoryms miejscu, jeszcze
          przed ta audycja przeczytalem, ze brak mu "pokory" czymkolwiek by to cholera bylo.
          Maluczcy zawsze potrzebowali chlopcow do bicia i sobie ich znajduja niezaleznie
          od okolicznosci. Teraz jak ich juz rozezlil to KUNIEC!

Daremny trud Svenka.
      • Gość: Svenka Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: *.studiom.pl 28.01.02, 19:11
        Pozwolę sobie po częsci splagiatować wypowiedź houmy z innego forum, gdyż jest
        ona bardzo sensowna, ale sama też mam pare pytań i spraw, które mnie dręczą.
        Tylko nie mówcie, że nie śa na temat, bo sięz nim wiążą:
        1. Za co Polacy wygwizdali Svena?
        *za to, że jest Niemcem
        *za to, że zdeklasował Małysza w TCS
        *za to, że kogoś musieli
        *za to, że "...znika pietnaście minut przed konkursem i nie wiadomo co robi"
        *za to, że "...dieta świąteczna mu służy"
        *za to, żę "...jest pyszałkiem"
        *za to, że "...ma banalne hobby"
        *za to, że "...w żadnym z konkursów TCS nie było kontroli antydopingowej"

2. Kogo jeszcze wygwizdali Polacy?
        *nikogo

A dlaczego?
        *bo to Sven... patrz wyżej

3. Kto wygwizdał Svena?
        *polscy, w większości pijani, pseudokibice skoków pod Wielką Krokwią

4. Kogo obraził Sven?
        *polskich, pijanych kibiców, którzy gwizdali pod wielką Krokwi

5. W jaki sposób ich obraził?
        *przedstawiając subiektywnie swoje odczucia, a jednynym akcentem stanowczo zbyt
        mocnym, było wspomnienie o samogonie. Ale przecież kibice z czystym sumieniem
        nie muszą sie przejmować. prawda?

6. Co myślą o tym Polacy?
        *postanowili dać Svenowi popalić w Harrachowie, rzucaja mięchem gdzie popadnie
        i potwierdzaja tylko to, co powiedził oskarżany przez nich Sven. Pokazują swoja
        kulture, o której brak cały czas sie rozchodzi. Wkurzaja się, chociaż gwiżdżąc
        pod Wielką Krokwią musieli sie liczyć z jakimis konsekwencjami. To, że
        Widhoelzowi sie podobało, jeszcze o niczym nie świadczy, ciekawe co by
        powiedział na miejscu Hanniego.

7. Kto na tym najbardziej stracił?
        *prawdziwi kibice, którzy dopingują zarówno swojego Adama, jak i Svena.

8. Kto powinien wyciągnąć wnioski?
        * Polacy: gwizdy nie popłacają. Ale chyba ta lekcja nic kibiców nie nauczyła, p
        czym swiadczą niektóre wypowiedzi na tym forum. Hannawald to ch.j. zpbaczy w
        Harrachowie, jeszcze mu pokażemy... A ja myślałam, że my sie zmienimy. Że zrobi
        nam sie głupio, że zrozumiemy, że ośmieszanie i pokazywanie swojej
        bezgranicznej głupoty i nietolerancji przed całym światem nie ma sensu.
        Myslałam, że będziemy chcieli pokazać klasę, jak niemieccy kibice piłki nożnej.
        Że zawstydzimy samego Hannawalda... Myliłam sie boleśnie, i wiecie co myslę? Że
        z wyjatkiem samogonu Hanni miał rację!!!

*Hannawald: unikać polskich skoczni. Przykro mi, że mój ulubiony skoczek
        powinien wyciagnąć TAKI wniosek.

pozdrawiam.
        Svenka
        • xtrem Re: ptak,który własne gniazdo kala 28.01.02, 19:18
          A ty Svenka lepiej daj spokoj bo tak jak ja zostaniesz "złym ptakiem, który
          własne gniazdo kala".
        • Gość: dexter Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: 10.128.138.* 28.01.02, 19:26
          A przypominasz sobie jaką klasę pokazali niemieccy kibice na Euro 2000, albo
          kibice skoków w Wilingen 2000??
          • xtrem Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw 28.01.02, 19:28

> A przypominasz sobie jaką klasę pokazali niemieccy kibice na Euro 2000, albo
            > kibice skoków w Wilingen 2000??

Serio, naprawde? Gwizdali tak jak w Zakopanym, pisali setki chamskich postow o
            Malyszu? Kurcze podaj jakies namiary, juz ja im pokaze.
            • Gość: dexter Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: 10.128.138.* 28.01.02, 19:34
              xtrem napisał(a):

> Gość portalu: dexter napisał(a):
              >
              > > A przypominasz sobie jaką klasę pokazali niemieccy kibice na Euro 2000, al
              > bo
              > > kibice skoków w Wilingen 2000??
              >

>
              > Serio, naprawde? Gwizdali tak jak w Zakopanym, pisali setki chamskich postow o
              > Malyszu? Kurcze podaj jakies namiary, juz ja im pokaze.

Burdy w Wilingen, burdy na Euro 2000, burdy na Mistrzostwach Świata 98 (skatowany
              francuski policjant, do końca życia kaleka). Dla Ciebie to to samo co posty i
              gwizdy???

• xtrem Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw 28.01.02, 19:42

> Burdy w Wilingen, burdy na Euro 2000, burdy na Mistrzostwach Świata 98 (skatowa
                > ny
                > francuski policjant, do końca życia kaleka). Dla Ciebie to to samo co posty i
                > gwizdy???

Dobrze, ze nie dorzuciles jeszcze Powstania Warszawskiego i Grunwaldu.
                JAKIE BURDY W WILLINGEN???? Piszemy o MASOWYCH zachowaniach podczas skokow
                narciarskich!!! Jersli brak ci argumentow to powiedz to a nie mieszaj w to
                Mieszka pierwszego.

jakie burdy w Willingen? Juz dyskutowalismy o tym kilka razy a ty niczego nie
                kumasz. To roznica czy paru podchmielonych idiotow (ktorzy moga zdarzyc sie
                zawsze i wszedzie) rzuca "kubki po piwie" czy TYSIACE ludzi gwizdze pod adresem
                jednego skoczka.

Paru idiotow nie jest w stanie wystawic swiadectwa calemu spoleczenstwu ale jesli
                tak jak idioci zachowuja sie tysiace, byc moze nawet wiekszosc - co W
                PRZECIWIENSTWIE do Willingen bylo w zakopanym widac i slychac - to wystawia to
                swiadectwo jesli nie calemu spoleczenstwu to przynajmniej duzej jego czesci.

Ale ty tego nigdy chyba nie skapujesz.
                • Gość: dexter Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: 10.128.138.* 28.01.02, 19:52
                  No może dla Ciebie rok 1998 to tak samo dawno jak PW lub Grunwald. Nie zarzucaj
                  mi braku argumentów, gdy sam ich nie masz. Rzeczywiście widzę róznicę między
                  gwizdem tych "tysięcy" osób a skatowanym człowiekiem czy lejącymi się kibicami,
                  ale widocznie rózni nas inny poziom wrażliwości.
                  • xtrem Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw 28.01.02, 20:01

> No może dla Ciebie rok 1998 to tak samo dawno jak PW lub Grunwald. Nie zarzucaj
                    >
                    > mi braku argumentów, gdy sam ich nie masz. Rzeczywiście widzę róznicę między
                    > gwizdem tych "tysięcy" osób a skatowanym człowiekiem czy lejącymi się kibicami,
                    >
                    > ale widocznie rózni nas inny poziom wrażliwości.

I co teraz, mam przytoczyc jakies przyklady wyczynow "naszych" szalikowcow? I tak
                    w kolko?

Ostatni raz: Jeden lub nawet paru idiotow, gotowych na wszystko znajdzie sie
                    nawet w klasztorze. Ale jesli caly klasztor zachowuje sie jak bydlo... nawet
                    nikogo nie katujac (bylo tylko kilku rannych i paru spadlo z mostka) to o czyms
                    to swiadczy, prawda?

Ale ty tyle razy nie zrozumiales tej roznicy wiec i teraz nie zrozumiesz. Mam
                    racje? Mam. Dobranoc.

• Gość: dexter Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: 10.128.138.* 28.01.02, 20:13
                      1. jeśli chodzi o niemieckich kibiców, to była to odp na post svenki, która to
                      ich tak wychwalała (ja wcale nie wychwalam polskich)
                      2. ciekawe czy miałbyś takie samo zdanie, jakby to Ciebie sprali (tak na
                      marginesie, to niby czemu ludzie boją się chodzić na mecze: dlatego, że tam też
                      gwiżdzą, czy dlatego, że się leją?)
                      3. miło jak ktoś pyta się, czy ma rację i sam sobie odpowiada
                      4. nie zamierzam już dłużej z Tobą dyskutować, skoro jak napiszę jeszcze raz,
                      nie widzisz różnicy między dostaniem po mordzie a gwizdami (a nawet uważasz te
                      drugie za coś gorszego)
                      5. koniec
                • Gość: mic Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: *.*.*.* 29.01.02, 21:24
                  a ty durniu wiesz co to psychologia tlumu?
        • Gość: Morphie Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 28.01.02, 19:29
          Svenka - wiesz ze na ogol trzymalem Twoja strone :) ale teraz musze sie nie
          zgodzic. Nie podoba mi sie jedno - przed zawodami butny Hannavald mowil 'prosze
          bardzo, neich gwizdza jak najglosniej, mnie tylko dalej poniesie'. No i kibice
          gwizdali [nie popieram tego ale to nie ma nic do rzeczy]. Zrobili tak, bo w
          pewnym sensie ich sprowokowal ta wypowiedzia. A teraz nie zachowuje sie jak
          mezczyzna tylko jak urazona panienka - moglby znalezc w sobie wiecej odwagi i
          nie robic tragedii, mi tez sie te gwizdy nie podobaly ale to na pewno nie byl
          powod jego porazki [jesli tak mozna nazwac 2x 2. miejsce] ani tez nie powinni
          odcisnac jakiegos wiekszego sladu na jego psychice [no, chyba ze jest
          faktycznie strasznie delikatny, ale nie sadze - kto o slabej psychice odwazy
          sie zjechac z mamuciej skoczni? :].
          Pzdr
          PS. jak poszla fizyka? :)
          • xtrem Re: Butny?????? KTO??? 28.01.02, 19:36
            Gość portalu: Morphie napisał(a):

> Svenka - wiesz ze na ogol trzymalem Twoja strone :) ale teraz musze sie nie
            > zgodzic. Nie podoba mi sie jedno - przed zawodami butny Hannavald mowil 'prosze
            >
            > bardzo, neich gwizdza jak najglosniej, mnie tylko dalej poniesie'.

Szlag moze czlowieka trafic. Powtarzasz jak taka - sorry - bezmyslna papuga te
            prowokacje. Widziales ten wywiad??? Ja widzialem w oryginale. Moderator spytal
            hannawalda najpierw co sadzi o skoczni w Zakopanym. powiedzial, ze ja zna i uwaza
            za bardzo dobra i nielatwa. Potem moderator spytal czy liczy sie tak jak rok temu
            z gwizdami pod swoim adresem....

I co do cholery mial wedlug ciebie powiedziec, zeby nie wypadlo "butnie"????
            Mial pewnie przeprosic Polakow, ze istnieje. Co, powidz?

Z bardzo niewyrazna, niepewna mina wysilil sie na ten zarcik, ze jesli chca to
            niech gwizdza i ze moze go te gwizdy wypchna wyzej do gory.

CO CHLOPAK MIAL POWIEDZIEC???? a tu do kurwy nedzy (nie klne zwykle ale juz nie
            moge) powstaja te chore teorie o butnym Hannawaldzie.

Rzygac sie chce...
            • Gość: Morphie Re: Butny?????? KTO??? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 28.01.02, 19:42
              A rzygaj sobie, mi to nie przeszkadza :)
              Wiesz ja bardzo interesuje sie koszykowka i tam czesto padaja podobne pytanie.
              I jakos ani razu nie widzialem zeby ktos tak odpowiedzial - na ogol odpowiadaja
              w stylu 'nie obchodza mnie gwizdy' czy 'nie przeszkadza mi to w grze'.
              I tematu nie ma, taka odpowiedza nie podsyca kibicow ktorzy - niestety - sa
              dosc podatni na takie rzeczy.
              Juz sie wyrzygales?
              To teraz sie uspokoj, za bardz osie stresujesz.
              • xtrem Re: Butny?????? KTO??? 28.01.02, 19:44

> A rzygaj sobie, mi to nie przeszkadza :)

Wyrzygalbym sie ale nie moge bo mi tak niedobrze.

Nie chodzi mi nawet tak bardzo o samo gwizdanie tylko o cale to zaklamanie, ktore
                temu towarzyszy zwlaszcza na tym forum.
              • Gość: Morphie Re: Butny?????? KTO??? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 28.01.02, 19:45
                ps. ja rowniez ogladalem ten wywiad.
                A jesli chodzi o samo okreslenie butny - to przyznasz ze Hannavald nie jest
                synonimem skromnosci [zreszta nie wymagam tego od zadnego ze sportowcow - jego
                sprawa]. Ma taki charakter i tyle mnie obchodzi jak skacze a nie jaki jest
                prywatnie - a wg. mnie wlasnie taka twarz pokazal, nie tylko w wywiadzie dla
                tvp ale przede wszystkim w niemieckiej telewizji ['wetten, dass']
                • Gość: Morphie Re: Butny?????? KTO??? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 28.01.02, 19:46
                  Nom tu sie z toba zgodze, tez juz mam 'lekki' przesyt gadania o Hannavaldzie.
                  Na swiecie jest pelno innych ciekawych wydarzen sportowych [sam skoki stawiam
                  za koszykowka, tenisem i paroma innymi dyscyplinami] ale ostatnio ciezko tu o
                  tym podyskutowac, bo watkow o Svenie jest 10 razy wiecej niz o Australian Open..
                  • xtrem Re: Butny?????? KTO??? 28.01.02, 19:53

> Nom tu sie z toba zgodze, tez juz mam 'lekki' przesyt gadania o Hannavaldzie.
                    > Na swiecie jest pelno innych ciekawych wydarzen sportowych [sam skoki stawiam
                    > za koszykowka, tenisem i paroma innymi dyscyplinami] ale ostatnio ciezko tu o
                    > tym podyskutowac, bo watkow o Svenie jest 10 razy wiecej niz o Australian Open.
                    > .

Mi tez juz to wszystko wychodzi powoli gardlem. Ale nie tyle Hanni co ta
                    hipokryzja tutaj i pieprzona nagonka a pozniej jeszcze wielka obraza i
                    patriotyczne teksty.

Juz zostalem ochrzczony "zlym ptakiem, ktory wlasne gniazdo kala". Niezle brzmi,
                    nie? Tez cos... Koncze na dzisiaj i pozdrawiam.

• Gość: Morphie Re: Butny?????? KTO??? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 28.01.02, 20:08
                      'Czy ty okazalbys na jego miejscu "pokore" po Zakopanym? Powiedz z reka na
                      sercu?'
                      Wiesz to jest takie gdybanie jakos nie widze siebie w takiej sytuacji... ale
                      jak znam siebie to na te gwizdy zareagowalbym tylko zlosliwym usmiechem ;>
                      Pokory na pewno bym nie okazal, ale mysle tez ze nie mowilbym ze publicznosc
                      lubuje sie w bimbrze ;)
                      pzdr
                      tez juz chyba na dzis koncze
                      • xtrem Re: Butny?????? KTO??? 29.01.02, 10:03

> 'Czy ty okazalbys na jego miejscu "pokore" po Zakopanym? Powiedz z reka na
                        > sercu?'
                        > Wiesz to jest takie gdybanie jakos nie widze siebie w takiej sytuacji... ale
                        > jak znam siebie to na te gwizdy zareagowalbym tylko zlosliwym usmiechem ;>

Mysle, ze "zlosliwy usmiech" "naszym" by tez wystarczyl do rozpetania nastepnej
                        burzy. przeciez to dopiero jest przejaw buty.

> Pokory na pewno bym nie okazal, ale mysle tez ze nie mowilbym ze publicznosc
                        > lubuje sie w bimbrze ;)
                        > pzdr
                        > tez juz chyba na dzis koncze

Dobrze, ze mozesz byc tego pewien ale ludzie sa rozni i mysle, ze wielu innych po
                        tach chamskim przyjeciu zareagowalaby jeszcze ekstremalniej niz Hannawald.
                        Poczytaj tutaj epitety pod adresem Hannawalda jeszcze sprzed tej audycji. I to
                        tylko dlatego, ze nie okazuje "pokory" wobec publicznosci (!)i...
                        ma "niesympatyczny wyraz twarzy". Ci, ktorzy nazywali go "gestapowcem" "zlamanym
                        ch..." teraz maja bardzo duzo do powiedzenia na ten temat co powinien a czego nie
                        powinien powiedziec, zeby nie obrazac polskich "kibicow". Czy to sie kupy trzyma?
                • xtrem Re: Butny?????? KTO??? 28.01.02, 19:50

> ps. ja rowniez ogladalem ten wywiad.
                  > A jesli chodzi o samo okreslenie butny - to przyznasz ze Hannavald nie jest
                  > synonimem skromnosci
                  >[zreszta nie wymagam tego od zadnego ze sportowcow - jego sprawa].

No to juz cos. powiedz to innym, ktorzy oczekuja od niego okreslonej "pokory". Do
                  tej pory cholera nie wiem co to ma znaczyc. Moze powinien przyczolgac sie na
                  kolanach do Zakopanego.

Ma taki charakter i tyle mnie obchodzi jak skacze a nie jaki jest
                  > prywatnie - a wg. mnie wlasnie taka twarz pokazal, nie tylko w wywiadzie dla
                  > tvp ale przede wszystkim w niemieckiej telewizji ['wetten, dass']

Przyznam szczerze, ze z cala ta buta nie wiem o co chodzi. Zupelnie nie odbieram
                  takiego wrazenia. jesli widziales ten wywiad to ... ja w kazdym razie odebralem
                  wrazenie, ze byl bardzo niepewny.

I jesli ktos tak chamsko potraktowalby mnie jak jego w Zakopanym to nie wiem czy
                  tez by mi nerwy nie puscily chocem czlek spkojny.

Czy ty okazalbys na jego miejscu "pokore" po Zakopanym? Powiedz z reka na sercu?

• Gość: Tom Re: Butny?????? KTO??? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 20:45
                    Xtrem sługusie helmutów bo się zesikasz w gacie tak się podniecasz w temacie
                    twojego Svenka. Anorektyk powiedział co chciał i obraził wszystkich Polaków
                    którzy byli w Zakopanym. Ale ty włazidupcu szwabski tego nie widzisz i nie
                    słyszysz bo nie chcesz a za parę marek sprzedałbyś własną rodzinę.
                    • Gość: Scorpion Re: Butny?????? KTO??? IP: *.kom.tuwien.ac.at 28.01.02, 20:55
                      Pewnie wiekszosc tych obroncow ucisnionych gwizdaniem to niedzielni ogladacze
                      telewizji, nie majacy pojecia jak wyglada prawdziwe widowisko sportowe na zywo.
                      Jaka panuje atmosfera, moze zabronicie jeszcze spiewac, grac na bebnach i
                      krzyczec GOLLLLLLL! na meczu, przeciez to moze zdeprymowac przeciwnika i posika
                      sie z tego calego smutku w majtki.
                      Jarek
                      • xtrem Re: Butny?????? KTO??? 29.01.02, 10:08

> Pewnie wiekszosc tych obroncow ucisnionych gwizdaniem to niedzielni ogladacze
                        > telewizji, nie majacy pojecia jak wyglada prawdziwe widowisko sportowe na zywo.
                        >
                        > Jaka panuje atmosfera, moze zabronicie jeszcze spiewac, grac na bebnach i
                        > krzyczec GOLLLLLLL! na meczu, przeciez to moze zdeprymowac przeciwnika i posika
                        > sie z tego calego smutku w majtki.
                        > Jarek

Przeciez problem polega wlasnie na tym, ze ci gwizdzacy i bebniacy teraz
                        sikaja "z tego calego smutku w majtki" bo ten, na ktorego tak gwizdali im
                        powiedzial co o nich mysli...

Chcesz mu tego "zabronic"?

• Gość: Scorpion Re: Butny?????? KTO??? IP: *.kom.tuwien.ac.at 29.01.02, 10:16
                          xtrem napisał(a):

> Gość portalu: Scorpion napisał(a):
                          >
                          > > Pewnie wiekszosc tych obroncow ucisnionych gwizdaniem to niedzielni oglada
                          > cze
                          > > telewizji, nie majacy pojecia jak wyglada prawdziwe widowisko sportowe na
                          > zywo.
                          > >
                          > > Jaka panuje atmosfera, moze zabronicie jeszcze spiewac, grac na bebnach i
                          > > krzyczec GOLLLLLLL! na meczu, przeciez to moze zdeprymowac przeciwnika i p
                          > osika
                          > > sie z tego calego smutku w majtki.
                          > > Jarek
                          >
                          >
                          > Przeciez problem polega wlasnie na tym, ze ci gwizdzacy i bebniacy teraz
                          > sikaja "z tego calego smutku w majtki" bo ten, na ktorego tak gwizdali im
                          > powiedzial co o nich mysli...
                          >
                          > Chcesz mu tego "zabronic"?
                          >
                          Bez obrazy stary, ale dzialasz mi tak na nerwy ,ze sie w glowie nie miesci. Zupelnie nie potrafisz dyskutowac uparles sie na obronce nieszczesliwego niemca.
                          Cytujesz moje i innych wypowiedzi w tak infantylny sposob, ze naprawde sie tego czytac nie da.
                          Jarek
                    • xtrem Re: Butny?????? KTO??? 29.01.02, 10:04
                      Tom, nie zapomnij podetrzec sobie ryja ale uzyj do tego papieru toaletowego i
                      to sporo jesli w ogole cos takiego masz.
          • Gość: Svenka Nie słyszałam tej wypowiedzi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 20:09
            Hanniego "niech gwiżdżą". ale wiesz, czy to była prowokacja? I tak i tak by
            gwizdano, przeciez każdy wie, że niestety, zawsze znajdzie sie kilku
            takich...Ale jęśli tak powiedział... niemniej jednak gwizdali podczas skoku,
            podczas dekoracji, a słabszy skok w sobotę został przyjęty owacją... Ale
            mniejsza z tym. Do czego zmierzam? skoro juz przekonaliśmy się, że gwizdy do
            niczego nie prowadzą, to po co odgrażać się jeszcze w Harrachowie? Żeby już do
            końca stracić twarz? Hmmm... Mnie tam na tym specjalnie nie zlaeży. No, ale to
            nie ja gwiżdżę. Niech gwiżdżą, mam nadzieje, że jednak ktoś wykaże sie
            inicjatywą i weźmie jakiś transparent z "Entschuldigung". Już choćby po to,żeby
            Svenowi było głupio... Zobaczymy jak będzie.

PS. Piszę w czwartek, fizyczka uwzględniłamoją zeszłotygodniową chorobę
            HURRA:)))
            • Gość: Scorpion Re: A ja slyszalem IP: *.kom.tuwien.ac.at 28.01.02, 20:44
              Ludzie opamietajcie, mowie do tych swietych , ktorzy z calego serca potepiaja
              gwizdanie. Traktujecie widowisko sportowe jak msze w kosciele. Bylem za mlodu
              czynnym kibicem siatkowki (STAL Nysa) i gwizdalismy na przeciwnikow ile sil w
              plucach. I co mowilo sie wowczas o Nysie - "NYSKI KOCIOL" zawodnicy obcych
              druzyn, nie miauczeli nie plakali.TYlko mowli, ze zazdroszcza naszym zawodnikom
              takieej publiki, potrafilismy niesc zespol, a przeciwnikow sprowadzic na parter.
              A tu toczycie dyskusje czy sie Svenowi nalezalo, gowno mnie to obchodzi,
              gwizdal bym tez, jak na meczach gwizdal ksiadz czy czy nauczyciel!!!!!!!!!!.
              Nie mowcie, ze to motloch gwizdze, za granica(w Austrii) oczywiscie mowili,
              ze nie powinno sie gwizdac, ale mowia rowniez ze mamy swietna publike,
              potrafimy sie bawic , jestesmy wlochami polnocy.
              Dlaczego bronicie kogos kto tak mowi, przeciez to wielka zagrywka ze strony
              skoczkow niemieckich, na poczatku nie podobala im sie Nota Polaka dla Sven'a
              pozniej, orgaanizacja(tu popieram) ale gwizdy - to przesada. Zlej tancerce
              nawet Majtki przeszkadzaja. Niemcom cos wymyka sie z rak i za wszelka cene
              probuja sprowokowac cos, ale jeszcze nie wiem co..
              Jarek
              • Gość: lik Re: A ja slyszalem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 00:14

> Ludzie opamietajcie, mowie do tych swietych , ktorzy z calego serca potepiaja
                > gwizdanie. Traktujecie widowisko sportowe jak msze w kosciele. Bylem za mlodu
                > czynnym kibicem siatkowki (STAL Nysa) i gwizdalismy na przeciwnikow ile sil w
                > plucach. I co mowilo sie wowczas o Nysie - "NYSKI KOCIOL" zawodnicy obcych
                > druzyn, nie miauczeli nie plakali.TYlko mowli, ze zazdroszcza naszym zawodnikom
                >
                > takieej publiki, potrafilismy niesc zespol, a przeciwnikow sprowadzic na parter
                > .
                > A tu toczycie dyskusje czy sie Svenowi nalezalo, gowno mnie to obchodzi,
                > gwizdal bym tez, jak na meczach gwizdal ksiadz czy czy nauczyciel!!!!!!!!!!.
                > Nie mowcie, ze to motloch gwizdze, za granica(w Austrii) oczywiscie mowili,
                >
                > ze nie powinno sie gwizdac, ale mowia rowniez ze mamy swietna publike,
                > potrafimy sie bawic , jestesmy wlochami polnocy.
                > Dlaczego bronicie kogos kto tak mowi, przeciez to wielka zagrywka ze strony
                >
                > skoczkow niemieckich, na poczatku nie podobala im sie Nota Polaka dla Sven'a
                > pozniej, orgaanizacja(tu popieram) ale gwizdy - to przesada. Zlej tancerce
                > nawet Majtki przeszkadzaja. Niemcom cos wymyka sie z rak i za wszelka cene
                > probuja sprowokowac cos, ale jeszcze nie wiem co..
                > Jarek

Święta racja, Skoropion. Takie jest też moje wrażenie. Brak tutaj chyba
                wypowiedzi ludzi, którzy żyją sportem.
                Na miejscu Haniego cieszyłbym się z tych gwizdów jako potwiedzenia mojej klasy.
                Publika była wg mnie super, zdecydowana większość ekip była tego samego zdania.
        • Gość: yeti Re: Wyjaśnijmy sobie kilka spraw IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 19:37
          Sorry, że się wtrącam, ale dlaczego "prawdziwi "kibice dopingują wszystkich? Ja
          nie dopinguję Hannawalda, ani na niego nie gwiżdżę i nie lubię jak się o mnie
          takie rzeczy opowiada.Jest mi doskonale obojętny, a to że opowiada m in. o mnie
          takie brednie wcale mi się nie podoba.
      • Gość: mago29@w Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 21:14
        To już nie jest prowokacja. To skandal !!!!! Byłem tam i sam gwizdałem. A
        dlaczego by nie ?! Ma prawo coś lub ktoś mi się nie podobać. W końcu to ja jemu
        płacę. Wydaje mi się, że sportowcy prócz wyniku winni zabeigać o swoich
        sponsorów. Jeśli nie sponsor się wypina tak jak widownia w Zakopanem. Natomiast
        nazwanie Polaków pijaczkami samogonu to już jest przekroczenie granicy
        niedopuszczalne. Mogę tylko odpowiedzirć p. Hannawaldowi, że mimo wszystko
        bimber jest zdrowszy od octu a tego musi ten Pan pić sporo by tak wyglądać. Nie
        darmo się mówi , że anoreksja to choroba psychiczna. Gdyby narty ważyły 1 kg
        więcej, musiałby je chyba ciągnąć na sankach. Niemcy podają ,że Hannawald waży
        ok.64kg. Jest to możliwe, chyba że z łóżkiem. Tego, Panu nigdy nie zapomnimy
        Panie H...
        • Gość: mar sam pogwizdam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 23:03
          niech tylko hanni za rok przyjedzie do Zakopca specjalnie pojade i jak mu
          zagwizdam to do sety nie doleci
          • Gość: rewa Re: gdybanie IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.01.02, 02:43
            a ciekawe gdyby Hannawald w Zakopanym dostał burzę oklasków za występ
            to czy w niemieckich tok-szokach mówiłby że:

1. publiczność w Polsce była wspaniała

czy może?

2. pijani od samogonu Polacy nie zauważyli kiedy on skakał i nie zdążyli z
            gwizdami (oczywiście nieśmiało i całkowicie przymuszony przez prowadzącego
            powiedziałby to w formie żarciku)

moim zdaniem jesli Hannawald chciał skrytykować publiczność w Zakopanym to mógł
            to zrobić na milion innych sposobów, a nie odnosząc się do najbardziej
            prymitywnego stereotypu. co więcej program ten podobno obejrzało 14,5 mln
            Niemców i większości z nich nie będzie się chciało poddać weryfikacji tej tezy.

uważam, ze w sportach indywidualnych (przynajmniej) nie powinno się
            przeszkadzać przeciwnikom . może tak jak w kolarstwie powinno się zrobić
            klubowe mistrzostwa świata gdzie w poszczególnych zespołach byłoby
            międzynarodowe towarzystwo?

ps. jeszcze chciałem się odnieść do jednej kwestii tzn. kibiców piłkarskich. w
            większości waszych opinii jest najgorszy rodzaj publiki ze wszystkich. co
            jednak powiecie na to, że Polscy kibice piłkarscy (zarówno w Polsce jak i
            zagranicą) klaszczą w dłonie podczas odgrywania hymnu przeciwnej drużyny.
            niezbyt często się to zdarza w innych krajach, a według mnie jest to oznaka
            szacunku dla innego narodu. tak więc chyba nie jest jeszcze tak żle jak to
            niektórzy próbują przedstawić na tym forum.

prawdziwym problemem jest to że w Polsce skoki narciarskie są popularne trochę
            ponad rok i wśród kibiców znalazło się dużo przypadkowych osób, które nie mają
            nic wspólnego z jakimkolwiek sportem. smutne jest to, że wiele osób (niestety
            głównie zagranicą) próbuje to uogólnić, tworząc obraz Polaka szowinisty.

tak na marginesie. pare lat temu w Berlinie odbył się pojedynek bokserski
            Niemca H.Maske z jakimś czarnoskórym Amerykaninem. walkę wygrał Murzyn i wtedy
            do akcji wkroczyła niemiecka publiczność (głównie extremiści ze znaczkami 88) i
            zdemolowała lokal.

• Gość: pogromca Re: gdybanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 09:06
              Oczywiście Hanni jest zbyt głupi, żeby wymyslić coś ponad: "pijani Polacy..."
              itd. Pewnie tak powiedział o polskich kibicach trener Hess a "Hani do bani",
              powtarza ...
      • xtrem Moze macie racje 29.01.02, 10:24
        Moze i macie racje, ze gwizdy sa jak najbardziej w porzadku.

Moze to taki... nasz fenomen, z ktorym na zachodzie maja jakies dziwne problemy?

Tylko, ze ja jakos do tej pory nie moge przelknac tej fali gwizdow, jaka zebral
        Kohl od wschodnich Niemcow podczas przemowienia, w ktorym dziekowal Polakom i
        Solidarnosci za ich decydujacy wklad w zjednoczenie Niemiec.

No ale dobrze, ze wy z tym nie macie problemu i sie wam to podoba w mysl zasady:
        "Ma prawo coś lub ktoś mi się nie podobać".
        • hihihihi Re: Moze macie racje 29.01.02, 17:12
          I ch... jeden zlamany sextrem taka piekna dyskusje zakonczyl!!!!

Nie widzisz palancie, ze takimi glupimi listami wprowadzasz wielkom smute bo nikt
          nie wie co napisac?

Ale ja jestem i wiem, HA!

To bardzo zly przyklad bo wschodnie niemiaszki to PROSTAKI a my nie!!!
          Jak my gwizdamy to calkiem co innego bo gwizdamy calkiem inaczej, z kulturom!!!
          Poza tym na politykow nie wolno gwizdac a na sportowcow wolno!!!
          I poza tym jak ktos na Solidarnosc i na Polakow gwizda to jest ch.. zlamany a jak
          na Hannawalda i Niemcow gwizda to jes polski patriota!!!

Ale co ty z tego nie rozumiesz bo zdrajca jestes i sprzedawczyk!!!
          A nie patriota tak jak my!!!

Dlatego nie pisz wiencej takich glupich listow bo ci przy...!!!
      • Gość: DEXTER Re: Hannawald &# 8211; w programie tv &# 8222;Wetten,dass...&# 8221; o IP: 10.128.138.* 29.01.02, 18:23
        "Panie patrioto", weź sobie lepiej kilka korepetycji z ortografii i stylistyki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka