Gość: iG IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:17 należała mu sie ta nagroda, co nie zmienia faktu że Kobe jest wciąż lepszy od Lebrona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ojebejbe Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: 195.117.201.* 04.05.09, 19:24 Ja tam LeBrona nie lubię. Cfaniak. Wydaje mi się, że gdyby awansowało Miami, a nie Atlanta, to MVP mógłby dostać Wade. Jakoś bardziej pasuje mi jego gra. A i statystyki ma porównywalne, jeśli nie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t3 Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:30 Chyba konferencji wschodniej Panie pismaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMMeS Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 19:30 epo pierwsze jeszcze nie jest. Jak zostanie ogłoszone w nocy, to do nocy może się coś zmienić. Amerykanie takie rzeczy lubią (show, money ;)) a po drugie to Wade bardziej zasługiwał na MVP, ale że dostanie ten tytuł Lebron było raczej pewne, w końcu tu wcale nie chodzi o umiejętności ani statystyki, tylko o zespół :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:35 problem w tym ze glosowanie odbywa sie przed poczatkiem p-o. wyniki oglaszane sa po pierwszej rundzie, wiec twoja teoria ma braki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy_stardust LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.bb.sky.com 04.05.09, 19:35 heh niezly jest koles. a wiesz ile razy Jordan byl wybierany MVP? to sie sprawdz na quizie www.oquizo.pl/quiz/room/192/NBApzdr! ziggy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:39 w wieku 24 lat? 1 raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qczatfasz LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:35 A ja ostatnio zaliczyłem w meczu 1 punkt, 1 zbiórkę i 1 asystę. Czy to znaczy, że James w aż 7 meczach zaliczył po 2 punkty, zbiórki i asysty? Czy może chodzi o wyniki nie podwójne, a dwucyfrowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 91 LeBron James MVP sezonu w NBA IP: 81.147.58.* 04.05.09, 19:46 to iG Nie porownuje sie zawodnikow grajacych na dwoch ROZNYCH pozycjach SF vs SG!!! ...ale skoro juz zaczales to...kobe nigdy nie mial takich statystyk i raczej nie bedzia juz mial - ok,faktem jest,ze nigdy nie musial ale szczerze powatpiewam aby byl zdolny do grania na takim poziomie przez caly sezon. Chyba tylko O.Robertson mial podobne statsy (ponad 25pkt 7 reb 7 as), wiec na jakiej podstawie uwazasz ze kobe jest gora. MJ tez takich statsow nie wypracowal, wiec idac zgodnie z twoim rozumowaniem Kobe jest lepszy od MJ gosciu! u silly boY. mysl i juz nie pisz takich bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 20:00 robertson mial sezon z statsami na poziomie triple-double. dzis to jest poza zasiegiem kogolwiek, czasy sie zmienily i jest to raczej niemozliwe do powtorzenia. chociaz jezeli ktokolwiek mialby to zrobic to lbj wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.smsnet.pl 04.05.09, 20:27 statystyki na poziomie triple-double: pierwsza runda play-off: celtics: Rajon Rondo, przez pierwsze 6 spotkań miał, po 7mym meczu zbiórki tylko trochę poniżej 10-ciu. to tylko 7 spotkań, ale może nie tylko james jest do tego zdolny (triple-double przez sezon) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reparah Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 05.05.09, 08:39 w tej chwili tylko i wylacznie lbj jest do tego zdolny jesli chodzi o regular season. p-o to inna bajka, tam przez cala serie takie rzeczy robil juz np. jason kidd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iG Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 20:21 kto powiedział, że się nie porównuje SF z SG? i dlaczego w takim razie Barkley i Kenny porownują KB z LBJ co wieczór w telewizji, podobnie jak reszta amerykanskich mediów? te statystyczne zajawy i że Kobe jest lepszy od Jordana, to jest twoje rozumowanie nie moje :) ja się aż tak nie podniecam statystykami, nawet nie znam ich zbyt dobrze, uważam że Kobe jest lepszym playerem niż Lebron, bo - ma większy potencjał ofensywny i bogatszy repertuar zagrań - przy mniej atletycznej grze, ma nieporównywalnie lepszą płynność ruchów od Lebrona i znacznie lepiej mu się piłka trzyma ręki - jest dojrzalszy i bardziej doswiadczony, nie tylko w zwycięstwa w finale. może i kiedyś Lebron stanie się lepszy od Koba, kto wie, ale na pewno jeszcze nie teraz - bo teraz wciąż jestem pewien, że Kobe wygra z Lebronem wiekszosc meczów 1 na 1, a to jest dla mnie najbardziej miarodajny wyznacznik a silly to może i często jestem, ale nie piszcz tyle w moją stronę, bo cię odnajdę i stłukę okulary wtedy nie będziesz mogl zaczytywać się w statsach :-( haha, żartuję, nie bój się myślę że powyższe rozkminy będzie można zaobserwować już niedługo, jak LA stuknie Cleveland w finale :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuppi Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:58 oceniac gre zawodnikach opierajac sie tylko na statsach... zalosne;] w basketa to ty chyba duzo nie grales...a jesli juz to chyba tylko w podstawowce... ze tak powiem: "mysl i juz nie pisz takich bzdur" james to wyrobnik... bryant i jordan Totalne Talenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf?! Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 23:43 1. MJ miał sezon ze średnimi 32/8/8/2,6 (pkt/as/zb/przechwyty) ze śr. skutecznością ~51%, a grał na przeciętnie 30/6/~6/2 ze śr. ~50% z całej kariery (!!!). 2. Rzeczywiście Robertson był tym co wykręcił podobne statsy. Dla uściślenia - śr. 31/11/10 jako ŚREDNIA z sezonu(!!!). Nie wiem ile masz lat, ale jeśli jesteś jeszcze w szkole, to przynajmniej naucz się korzystać z googli - zanim skompromitujesz się w dyskusji. W realu byłbyś skończony - brak elementarnej wiedzy nt. najlepszych statsów w historii NBA. A wypowiadasz się ze swadą eksperta. Szkoda mi cię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: 81.147.58.* 05.05.09, 07:59 ok zagalopowalem sie z MJ ale pisalem to z glowy a nie z pomoca google - moj blad bystry, ale i tak nie chodzilo tu o MJ czy Robertsona, tylko o Kobe vs Lebron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trompkin LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:51 Nie Dwayne tylko DWYANE WADE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenip triple double IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:56 Triple double to nie dwucyfrówki w zbiórkach, asystach i pkt tylko w 3 różnych statystykach. Równie dobrze może być 10 przechwytów, bloków i pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.ip.netia.com.pl 04.05.09, 20:07 Kobe jest lepszy wg. mnie w trzech rzeczach: 1. Jump shot 2. 3point 3. Rozgrywanie akcji LeBron: 1. Uruchamianie kolegów (asysty) 2. Zbiórki 3. Obrona 4. Gra na koszu 5. Wszechstronnosc 6. Winning shots Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamyl Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.wroclaw.mm.pl 04.05.09, 20:15 Winning shots?! Mowisz o beater buzzerach?! Bo jesli tak, to wydaje mi sie ze LJ23 jakos nigdy sie do tego nie kwapil. W tym sezonie mial jednego?! moze dwa?! ale nigdy tego nie robil. MVP zasluzenie, Wade fajna gra, ale nie poprowadzil zespolu do najlepszego bilansu, nawet nie zdolal poprowadzic zespolu do wlasnego parkietu w pierwszej rundzie. Jestem za KB24 ale w tym sezonie nikt nie mial szans z lebronem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.ip.netia.com.pl 04.05.09, 20:43 Definition of a game winning shot, “24 seconds or less left in the game, team with the ball is either tied or down by 1 to 2 points.” Kobe Bryant made 14 or 56 (.250) where Lebron James is 17 of 50 (.340). Statystyki i definicja pochodzi ze strony 82games(dot)com Co do Wade'a sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NBA FUN Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 05.05.09, 00:34 takie definicje niszcza koszykowke, co z tego ze ktos rzucil winning shota na 20-24 sek przed koncem skoro po nim w nba z reguly sa jeszcze 2-3 akcje a czasem nawet wiecej (patrz finaly LAL z DET czy BOS), ktore de facto rozstrzygaja mecz... Odpusccie sobie statystyki, bo poza mistrzostwem i tak nie maja znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.ip.netia.com.pl 05.05.09, 00:43 Wiem, ze chodzi o cos wiecej niz liczby, jednak probuje bronic swoich argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.210.56.107.getinternet.no 05.05.09, 00:50 a kevin garnet?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 91 LeBron James MVP sezonu w NBA IP: 81.147.58.* 04.05.09, 21:20 hehe... a nie porownuje sie bo to nie ma sensu na dluzsza mete. A media zza oceanu znane sa z idiotycznych wypowiedzi, ktore maja tylko napedzic marketing i cala ta zabawe. I tak Wade jest lepszy! :) Nie spinaj dzieciaku jesli ktos ma inne poglady...polemizowac zawsze mozna :) Pinokle hehe dobre...dawno sie tak nie usmialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bron LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 21:35 Moim zdaniem ten news na sport.pl powinien być na stronie głównej, jako główny artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 91 LeBron James MVP sezonu w NBA IP: 81.147.58.* 04.05.09, 21:36 kuppi ...co jest zalozne,he? to ze przywolalem maly fakt,ze ktos tam podszedl pod pewne ciekawe osigniecie(a jego druzyna jednoczesnie nie jest ta z ostatnich w lidze).nie bazuje na statsach nie jestem idiota-wez sie w ogarni i nie wrzucaj swoich 3groszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.011-339-73746f34.cust.bredbandsbolaget.se 04.05.09, 21:44 dziwne bo na www.nba.com nic nie pisza.... Gazeta.pl ma jakies przecieki, oj pismaki pismaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.ip.netia.com.pl 04.05.09, 22:20 "(...) King James Crowned (...)" nba.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.ghnet.pl 04.05.09, 22:44 109/121 pierwszych miejsc! www.nba.com/2009/news/05/04/mvp.release.20090504/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.05.09, 22:26 Haha.. Triple double "podwójna liczba" zbiorek punktow i asyst.Amatorzy z Wyborczej..Barany nie zastanawiaja sie co pisza i jada analfabecie. Co znaczy "podwójna liczba"??? Mozna powiedziec ilosc ktora mozna przedstawic dwucyfrowo nie podwojna liczba. Slowo podwojna oznacza ze czegos jest w razy wiecej:))I nie zbiorek punktow i asyst tylko roznych elemantow gry. Moga byc przechwyty albo bloki. a tak w ogole to slowo "liczba" juz oznacza dwucyfrowosc po 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, to cyfry a 10 to juz liczba. A ooi pisza podwojna liczba czyli co najmniej 2 x 10 albo 2 x 11 , 2 x 12...Pojeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też matematyk Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.chello.pl 04.05.09, 22:40 Gość portalu: matematyk napisał(a): a tak w ogole to slowo "liczba" juz oznacza dwucyfrowosc po 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, to cyfry a 10 to juz liczba a ja myślę, że w powyższym zdaniu jest więcej nieprawdy niż prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Jaki Billups?? IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 04.05.09, 23:09 nie bylo go w piątce!! Odpowiedz Link Zgłoś
8neron LeBron James MVP sezonu w NBA 04.05.09, 23:25 James zasłuzył na to MVP najbardziej ze wszystkich. Runda zasadnicza zdecydowanie należała do niego i Cavs. I to jest najbardziej miarodajne. Dla większości graczy nie jest problemem zdobywanie co mecz po 20, 25 czy 30 punktów. Najważniejsze jest to, jak to się przekłada na drużynę. To cholernie inteligenty gracz, znakomicie prowadzi swoja karierę, jest fantastycznym atletą i ciągnie całą swoją drużynę ku końcowemu sukcesowi. A porównywanie go z Kobe jest zupełnie nie na miejscu. Bryant żeby dorosnąć potrzebował wiele, wiele lat. Dopiero ubiegły sezon pokazał, że potrafi być liderem swojego zespołu. Oczywiście pod względem mistrzowskich osiągnięć to jest 3:0 dla Bryanta. Tyle, że Bryant grał obok Shaquilla i to jest główny powód dla którego ma trzy pierścienie. I tamta drużyna z lat 2000 - 2002 była nieporównywalnie zdolniejsza od tej, ktorą ma obecnie LeBron James. Jeśli odsunąć od niej Jamesa, Cavs nie byliby obecnie numerem 1. Jeśli z tamtej odsunąć Bryanta, to może trzech tytułów by nie było, ale przynajmniej jeden tak. I na tym polega siła lidera Cleveland. Jest jak maszyna, która prze do przodu i gniecie wszystko dookoła. Potwór, który przez najbliższe lata może być nie do zatrzymania. Obecnie James jest lata świetlne przed Bryantem kiedy ten miał tyle samo lat. I co ważne, w przeciwieństwie do Bryanta nie jest zadufanym w sobie egoistą. James jest już sportowcem instytucją, a do pełni chwały brakuje mu tylko mistrzostwa. Z taką postawą, może nie będzie musiał na nie długo czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.210.56.107.getinternet.no 05.05.09, 00:55 prawda, dlugiie lata kobe byl zapatrzony w statystyki, mial szczescie ze gral obok szaqa bo bez niego i jego charyzmy nie mial by 3 tytulow. poza tym dopiro po odejsciu szaqa okazalo sie ile sam kb moze zrobic... i dopiero po 2 sezonach po odejsciu szaqa la awansowalo do play off again. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F LeBron James MVP sezonu w NBA IP: 212.160.172.* 05.05.09, 11:06 change.menelgame.pl/change_please/6840590/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmelo LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.tktelekom.pl 05.05.09, 15:02 A ja tam tylko gratuluje LBJ-owi tytułu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.210.56.107.getinternet.no 05.05.09, 22:54 w przyszlym roku stawiam na carmelo anthony, cos czuje ze denver zaczyna mieszac, szkoda ze Alen Iverson nie zostal w Denver... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: LeBron James MVP sezonu w NBA IP: *.acn.waw.pl 06.05.09, 00:23 Jakby AI został, to by nie zaczęli mieszać:-) wszystko dzieki Big Shot'owi! Co do KB vs LBJ vs DW - Kobe to geniusz, LBJ niesamowity mięsniak, a DWade jest obecnie moim ulubionym graczem :-) Wciąz jednak czasy MJ, Isiah Thomasa itd to najpiekniejsze momenty w koszykówce, jakich byłem świadkiem Odpowiedz Link Zgłoś