Gość: kibuc IP: 80.68.236.* 20.05.09, 12:07 O KU..., ale śmieciowy artykuł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sdaa Re: Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 12:11 powiedziłbym nawet śmiechowy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Dlaczego nie? IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.09, 12:16 Jeżeli pierwsze składy są porównywalne to o zwycięstwie może przesądzić rezerwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: Dlaczego nie? IP: 80.68.236.* 20.05.09, 12:31 A dlaczego tak? Zacznijmy od tytułu na głównej: "Amerykanie analizują: Jeśli finał wygrają Magic, to tylko dzięki Gortatowi" Oczywiście tytuł nie jest poparty ani jednym zdaniem artykułu. Możemy natomiat przeczytać, że Gortat jest wartościowym zmiennikiem dla Howarda i m.in. dzięki niemu ławka Orlando jest mocniejsza od ławki Celveland. Zajrzałem również na ów serwis Bleacher Report, o którym, przyznam, wcześniej nie słyszałem. Nie udało mi się znaleźć artykułu na stronie głównej serwisu ani na stronie głównej dla dyscypliny. Krótko mówiąc - jeden z wielu artykułów na jednym z wielu serwisów wspomina o pozytywnym wpływie Gortata na siłę rezerw Magic, co owocuje WIADOMOŚCIĄ DNIA o kłamliwym tytule na ogólnopolskim serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berkowaty jest tutaj: IP: *.static.adslpremium.ch 20.05.09, 12:42 bleacherreport.com/articles/179244-cavs-bench-vs-magic-bench-who-has-the-edge pozdr. Bart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Nie czytalem artykulu IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.05.09, 14:32 Przyznam ze nawet nie zaczelem czytac tego artukulu. Wszedlem tylko po to zeby powiedziec ze zrzygalem sie juz po przeczytaniu tytulu na stronie glownej. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TJ Re: jest tutaj: IP: *.acn.waw.pl 20.05.09, 15:36 Brawo, artykul z fanowskiego serwisu, niesamowicie gleboka analiza na 300 wyrazow i na dodatek napisany przez kolesia, ktory wczesniej dla BR nic nie pisal. Sport.pl po cholere wrzucacie takie g. na strone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.jester no przegięli znów IP: *.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net 20.05.09, 12:47 redaktorzy gazeta.pl/sport.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 12:29 Od dawna nie śledzę NBA, ale z ciekawości spojrzałem na statystyki Marcina w playoffach: średnio występuje 11,7 minuty 3,6 pkt 3,2 zbiórki 0,4 bloku Czy tak wygląda kluczowy dla zespołu zawodnik? Czytając teksty gazety myślałem, że Gortat w playoffach błyszczy i może się pochwalić co najmniej 8 pkt i 8 zbiórkami na mecz. Brawa dla dziennikarzy gazety, jesteście mistrzami dziennikarskiego obiektywizmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berkowaty zaczyna się jak z F1 IP: *.static.adslpremium.ch 20.05.09, 12:31 150 artykułów dziennie, o tym jaki to Gortat niesamowity... żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjerownik Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.ip.telfort.nl 20.05.09, 12:37 Oho, leci już sygnał do centrali, halo halo Mietku, kibice znudzeni Gortatem, ściągamy Gortata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rondzik Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.lon1.future.net.uk 20.05.09, 12:39 No, okaze sie dzisiaj. Chcialbym zobaczyc jak Gortat bedzie sobie radzil z Benem Wallacem, jakby nie bylo, wybieranym w przeszlosci czterokrotnie najlepszym defensywnym graczem ligi (Defensive Player of the Year - 2002, 2003, 2005, 2006). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykaniec Gortat tak jak Kubica IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 20.05.09, 12:43 Jak mozna pisac takie bzdury, i to prawie kazdego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo & Boso Re: pseudo-dziennikarze dominuja! IP: *.natpool12.outside.ucf.edu 20.05.09, 16:01 "Dziennikarze" z internetowych serwisow spolki "Agora" juz od dawna robia wszystko by doscignac, a nawet przescignac brukowe gazety i brukowe portale! Stad dziesiatki "artykulikow" o sensacyjnym posmaku i zabarwieniu oraz sensacyjne tytuly "okraszone" slowami w rodzaju "(swiatowa) sensacja", "szok", "zalamanie", itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divvy Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 20.05.09, 12:48 dobrze,ze nie pisza "druzyna Gortata".No bo faktycznie ststystyczne 3 punkty na mecz to jest klucz do awansu,Szkoda gadac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciamciak Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.09, 13:16 robienie gwiazd na siłę. Dziennikarze muszą o czymś pisać to wymyślają. Ale faktem jest, że dawno już takiej serii nie było na temat jednej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga To najlepsza praca w PL IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 13:20 Wchodzisz w google, wpisujesz cos o tym, że Gortat jest ważny, znajduje ci jakiś artykuł na podrzędnej stronce że tak własnie jest, masz czym się podeprzeć i masz niusa dnia z NBA :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: To najlepsza praca w PL IP: 80.68.236.* 20.05.09, 13:25 Dokładnie. Wygooglanie "Gortat key to success" zwraca jako pierwszy wynik rzeczony artykuł z Bleacher Report. Miazga. Dziennikarska miazga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: To najlepsza praca w PL IP: 80.68.236.* 20.05.09, 13:29 Na wypadek, jakby jutro panu (hłe hłe) dziennikarzowi nie udało się znaleźć niczego ciekawego, to spieszę z pomocą. Na opiniotwórczym forum, którego nazwy zapomniałem, cieszący się powszechnym uznaniem użytkownik-ekspert, którego nazwiska zapomniałem również, zacytował innego użytkownika, piszącego: "Marcin Gortat is like Shaq and Hakeem riding a rocket that morphs into a robot tiger. The rocket is also on fire. Multiplied by awesome." Do roboty, obrabiać newsa, póki ciepły! Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: To najlepsza praca w PL 20.05.09, 16:39 Heh, jestem zwykle pierwszy do krytyki smieciowych artykulow (tym razem redaktorzy Gazety przeszli juz samych siebie) ale ze zdziwieniem zauwazam ze za oceanem rzeczywiscie coraz wiecej osob (fanow i dziennikarzy) zauwaza Gortata. I tak w komentarzach do bloga Jonathana Feigena (glownego reportera koszykarskiego Houston Chronicle) ostatnio padlo kilka pytan o Gortata (w kontekscie szans na jego przejscie do Houston) i odpowiedz Feigena za kazdym razem byla bardzo pozytywna dla Marcina. Np "Gortat would be ideal, but will likely seek most of the mid-level exception, probably more than the Rockets would spend on a backup center". (juz czekam az "redaktor" Ceglinski znajdzie ow blog i za chwile pojawi sie kolejny "news" ;). Oczywiscie kluczowe w powyzszej wypowiedzi jest sformulowanie "backup center" (bo w koncu Rockets maja Yao, ktory wcale nie jest gorszy od Howarda). No ale zawsze milo cos takiego przeczytac. Aha, nie znalazlem tego posta w google - czytam wszystko co Houston Chronicle pisze o koszu, bo Rockets to moj ulubiony zespol. A swoja droga, kto wie, przejscie do Rockets mogloby dla Gortata wcale nie byc zlym pomyslem. Yao jest bardzo dobry, ale szybciej sie meczy niz Howard, wiec Gortat moglby spokojnie grac 15 min na mecz. Do tego Chinczyk czesto jest kontuzjowany, wiec bylaby okazja zeby pograc w pierwszej piatce. No i od Yao Marcin moglby sie czegos nauczyc jesli chodzi o gre w ataku, bo Howard to jednak przede wszystkim sila i skocznosc. I nawet jesli te 2 cechy wystarczaja Dwightowi to bycia bardzo dobrym graczem to do poprowadzenia zespolu do mistrzostwa moim zdaniem troche za malo. Poki co technicznie Marcin jest od niego lepszy. Ufff, to sie rozpisalem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: 94.78.156.* 20.05.09, 13:36 Taak czytajcie... Ja wczesniej nawiazalem do Jordana a oni jeszcze lepszy artykul wymyslili. oni na to czekaja... czytajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spursfan POL niech się skupi na piłce nożnej, bo o NBA IP: 195.116.43.* 20.05.09, 13:48 nie ma bladego pojęcia... Infantylne pytania, poziom wiedzy o baskecie na poziomie gimnazjum. Mogłaby się wybiórcza trochę bardziej wysilić i poszukać lepszego speca od tej tematyki. W tej chwili wygląda to co najwyżej zabawnie. Jeszcze te beznadziejne i kompromitujące tytuły: Jeśli finał wygrają Magic, to tylko dzięki Gortatowi. Nie wiem czy śmiać się, czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hen Re: Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 13:57 Lubię Gortata, cenię za pracę, cieszą mnie jego systematyczne postępy, doceniam skromność i umiejętność znalezienia swojego (realnie bardzo malutkiego) miejsca w NBA, ale to co wyprawiają redaktorzy GW to jakieś horrendum. Panowie, czy chodzi o ilość, a może choć raz napiszecie coś z sensem, bo ostatni rozumny artykuł o baskecie to napisał AdRom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &1 Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.spray.net.pl 20.05.09, 14:01 rozne nieobiektywne pierdoly czytalem juz tutaj nt.'wspanialej' gry Gortata, ale ta ostatnia o nim jako kluczowym graczu przebija wszystkie wszystkie. moj top1 bullshit Odpowiedz Link Zgłoś
ulk22 Dziennikarze typują: Gortat "czarnym koniem" 20.05.09, 14:22 Dziennikarze typują: Gortat "czarnym koniem" finału pmaj 20-05-2009, ostatnia aktualizacja 20-05-2009 14:14 Nazwisko jedynego polskiego koszykarza w lidze NBA - Marcina Gortata, często pojawia się w analizach finałowej rywalizacji w Konferencji Wschodniej między Cleveland Cavaliers i Orlando Magic. Zdaniem Chrisa Mannixa ze Sports Illustrated to właśnie Polak może być cichym bohaterem finału. Jest to bowiem gracz, który potrafi dać drużynie duży zastrzyk energii z ławki rezerwowych, ale większość rywali go lekceważy. - Gortat jest bardziej znany ze swojej niewyparzonej buzi - mam na myśli jego komentarze na temat trenera Stana Van Gundy'ego - niż ze swojej gry. To się jednak może zmienić w rywalizacji z Cavs - ocenił Mannix. - W rywalizacji z Bostonem Gortat po cichu rozegrał bardzo dobre mecze - trafił 12 z 13 rzutów z gry. Jeśli Magic otrzymają wsparcie od innego wysokiego gracza niż Dwight Howard, to mogą się pokusić o zwycięstwo z Cleveland - dodał ekspert SI. www.rp.pl/artykul/60513,308284_Dziennikarze_typuja__Gortat__czarnym_koniem__finalu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:23 tinyurl.com/om7yr7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zią Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:25 ten sportowiec ma trudne nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNAMSIE Re: Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.zabrze.net.pl 20.05.09, 14:40 DRUGI KUBICA? PRZEREKLAMOWANY TO POLSKA CECHA Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? 20.05.09, 14:48 Cegieu&Co. Powoli robicie niedźwiedzią przysługę Goratowi. O Szatanie, żyjemy w czasach, gdy wystarczy kilka sekund i Google wyrzuca wszystko, a po godzinie można mieć ściągnięty w świetnej jakości mecz. I zobaczyć, przeczytać, skomentować... Więc nie róbcie z Marcina jakiegoś cholernego motherfuckera, drugiego Howarda i trzeciego Shaqa, bo nim nie jest. W po - jak przez cały sezon - robi swoje, czasem się do skrótów nawet załapie. W rywalizacji z Cavs - jeśli ci zdecydują się grać na wyfaulowanie DH - może pełnić istotną rolę, ale robienie z niego x-factora tej serii to jakiś żart. Nie ten etap kariery, nie ta rola w zespole. Ja naprawdę wierzę, że Gortat jest centrem o potencjale na 20 minut/mecz w tej lidze. A jeśli by dołożył kilka kilogramów masy i nie stracił szybkości, to może nawet lepiej. O to, ze nadal się będzie uczył jestem spokojny. Ale po takich artach jak ta moja przekora rośnie, oj rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.aster.pl 20.05.09, 15:35 ławka to podstawa, wiemy to od czasu akcji propagandowej "Pierwszy w Realu" Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? 20.05.09, 16:23 > ławka to podstawa, wiemy to od czasu akcji propagandowej "Pierwszy w > Realu" No już bez przesady - ławka w piłce nożnej (szczególnie na pozycji bramkarza) to jednak co innego niż w koszykówce. Ile razy widziałeś w międzynarodowym meczu zmianę bramkarza, niespowodowaną kontuzją albo czerwoną kartką? Gortat jest na boisku w prawie każdym spotkaniu - mało bo mało, ale zawsze. A swoją drogą w NBA jest kilku świetnych zawodników grających "z ławki", bo taka jest strategia drużyny (np. Manu Ginobili czy Jason Terry). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor klikam w te bzdury a gazeta lyka kase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:51 klikajcie... ja sie juz zmeczylem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: 203.171.192.* 20.05.09, 15:00 erbleacherreport.com/articles/179466-fo-fo-fo-lebron-and-cavs- will-sweep-their-way-to-the-nba-finals ten sam jakze profesjonalny serwis pisze ze cavs wygraja 4-0 i ani slowem nie wspomina o Gortacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarownik Re: Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 07:49 no to jeśli chodzi o wynik to ten serwis już sie pomylił CLE-ORL 0:1 brawo tylko tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamerykanin Bleacher Report - co to jest IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.05.09, 16:25 czy Was juz calkiem powalilo??? Bleacher Report jest jakims autorytetem??? Takiej bandy debili jak gazeta.pl to nie ma nigdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Amerykanie: Marcin Gortat kluczem do awansu? 20.05.09, 16:28 uwielbiam te tv-relacje gazety, pierwsza klatka zawsze sugeruje ze mamy do czynienia z prawdziwym materiałem video. klikasz play, a tu dwoch/trzech kolesi zawsze śmiesznie ubranych, z których co najmniej jeden ma problem z dykcja lub robi dziwne miny, gadają sobie jaki to lampart szybki i centkowany, a zamiast materiału z pościgu za jakaś pasiastą zebrą pokazują fotki... -o, lampart, a to jest zebra, i znowu lampart. )) które no, te fotki... no ruszają się xD amatorom dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkosynrybaka kto tam jeszcze gra w tym Magic oprocz Gortata?? 20.05.09, 16:54 jakos nie kojarze wiecej nazwisk ani zawodnikow.... Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: kto tam jeszcze gra w tym Magic oprocz Gortat 20.05.09, 17:13 A kogo to obchodzi? ;) Zreszta Ci wszyscy pozostali zawodnicy sa z zalozenia wrogami naszego Marcinka, bo smia zabierac mu miejsce na boisku!!! Mam nadzieje ze po sezonie Magic pozbeda sie Howarda. Najlepiej jakby oddali tez Lewisa i Turkoglu to Marcin wreszcie moglby grac pierwsze skrzypce i nie musialby nikomu podawac :-P Odpowiedz Link Zgłoś