Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycięży...

IP: *.acn.waw.pl 08.06.09, 07:05
    Trening rzutowy niepotrzebny? No to masz nie wykorzystane 3 rzuty na
    sumę 6 punktów, a przegraliście 5! Marcinie, robisz się irytujący!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Trybański Czyli tym razem przegrali przez Gortata... IP: *.elomza.pl 08.06.09, 07:31
        Żeby nie pudła marcina mogło być inaczej...
      • 8neron Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycięży... 08.06.09, 08:12
        Czyli Magic muszą wygrać trzy mecze u siebie, a później jeden z
        dwóch na wyjeździe. Powodzenia. BEAT L.A.!!!
      • Gość: Makk Niestety sędziowie nie stanęli na wysokości zadani IP: *.171.119.234.static.crowley.pl 08.06.09, 08:33
        Fajny mecz ale niebieskie chłopaki powinny go wygrać to cud że i tak
        mieli szanse po gwizdkach które na 3 i pół min do końca spotkania
        zaczęli wykonywać sędziowie :1. 5i 6 faul Pietrusa - śmiechu warte -
        Bryant był dobrze broniony i zgodnie z przepisami jednak zwycięzyła
        u sędziów opcja "primadonna" /// 2. No ale to co zrobili przy
        ofensie Turkoglu to majstersztyk skandalu :) tym bardziej że Arizy
        już dawno nie powinno być na boisku - przypominają się finały z
        76ers i notoryczne faulowanie AI przez T.Lue - czyli taktyka Phila
        J. jak jest dużo to połowy nie zagwiżdżą + ten sam Ariza lejący po
        łąpach w dogrywce i strata turka ///3. No i ostatnia akcja -
        przepisy przepisami i "oddawanki" nie powinny mieć miejsca - Gasol
        dotknął siatki i obręczy ?? dotknął - punkty powinny zostać
        zaliczone// Ogólnie super mecz tylko szkoda że z wykrzywionym
        zakończeniem
      • Gość: Aras Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycięży.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 08:54
        Daj spokoj z takim wyliczaniem. Faul Turka byl ok, bylo widac na powtorce,
        komentatorzy to potwierdzili. Co do lapania obreczy, Howard tez jej zlapal wiec
        powinien byc tech. Bledow bylo tak duzo ze szkoda gadac. Mysle ze gdyby gwzdki
        byly ok Orlando przegraloby bez dogrywki. Jak ktos chce to widzi tylko jeden
        koniec kija.
        • Gość: mmm Re: Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycię IP: *.icpnet.pl 08.06.09, 10:26
          Komentatorzy? masz na myśli Pana Wojciecha M.??? super hiper mega znawcę koszykówki NBA???
          Z przykrością muszę stwierdzić iż podczas oglądania wyłączam polski dzwięk...
        • Gość: Makk Re: Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycię IP: *.171.119.234.static.crowley.pl 08.06.09, 11:07
          Nie chodzi o łapanie tylko o dotykanie siatki i obręczy przy rzucie
          przeciwnika Howard zrobił to na początku meczu ba nawet wybił przez
          obręcz piłkę Gasola , ale nie gwizdnęli. Stąd pisałem
          o "oddawankach" MUSZĘ się nie zgodzić - patrząc na sędziowanie i
          obie strony kija - Orlando by wzięło ten mecz na 1:1. Nie
          wspominałem oczywiście o obronie Fishera max nieczystej przy
          podwajaniach na Howardzie i zasłonach - kilka razy DH pokazywał
          sędziom że łapie go w okolicach kroku :D. Co do Odoma zgodzę się -
          złoty mecz mu wyszedł, Arizę lubię najbardziej z LA ale w obronie za
          często przekraczał granicę i nie był karany za to. Natomiast Orlando
          broniło dobrze i czysto tym mi zaimponowali
          • Gość: Aras Re: Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 11:20
            No nie wyglupiaj sie z tym czystym kryciem Orlando. Pare razy lapalem sie za
            glowe zdziwiony ze Kobe nie ma dodatkowego rzutu wolnego. Pamietasz jak Boston
            bronil przeciwko KB? To sa PO i chyba jest spore przyzwolenie na mocne krycie na
            pograniczu faulu. I bylo tak po obu stronach boiska.
          • Gość: NBA FUN Sędziowie wypaczyli wynik??? IP: *.chello.pl 09.06.09, 00:46
            Może i tak, ale na pewno nie można powiedzieć, że na niekorzyść Orlando...
            Generalnie sędziowie popełnili mnóstwo błędów - co widać było na powtórkach, ale
            komentarze na C+ były koszmarne i strasznie skrzywione na korzyść Orlando.
            Panowie ja rozumiem że lubimy Gortata, ale komentatorzy muszą być bezstronni!!!

Jednak żeby być sprawiedliwym trzeba zaznaczyć fakty:
            - faule Bynuma na Howardzie to poza 1 ewidentnym, były naciągane przez sędziów
            koszmarnie (widać jest tu sędziowanie pod Howarda)
            - Treviza faulował? Pewnie że tak! Ale ja robiłbym to samo na jego miejscu jeśli
            dostałbym kilkadziesiąt razy łokciem w brzuch od Turkoglu. Lubię Turka, ale w
            tym meczu niewiarygodne rzuty i bloki przewijał ze zwykłym chamstwem na
            boisku... Sędziowie tu powinno być po technicznym dla każdego!!!
            - Kobe i Pietrus? Należało się Pietrusowi za pierwsze kwarty (wali po łapach i
            popycha na dwutakcie) ale akurat w ost. akcji nie faulowal
            - Fisher? Chyba najlepsza obrona dziś na boisku! Brawo dla weterana za
            ustawienia w obronie!
            - Howard powinien juz dawno dostac technicznego za wybjanie pilek z kosza od
            spodu siatki - ale wtedy grozba odsuniecia od meczu powraca i sedziowie nie chca
            psuc finałów bo skonczylyby sie 4:0 bez niego. Moze slabo mu idzie w ataku ale
            zbiorki (glownie ofensywne) i bloki to klasowe zagrania
            - Gasol - swietnie broni Howarda, a do tego super w ataku
            - Lewis super mecz, bez niego byloby znow -25 pkt dla Orlando..
        • Gość: Ziomek Re: Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:01
          Nie jestem wybitnym znawcą koszykówki, ale oglądałem cały mecz i wydaje mi się,
          że sędziowie rzeczywiście gwizdali trochę pod Lakers. Wydaje mi się także, że to
          "trochę" wypaczyło wynik spotkania, choćby ostatnia akcja w regulaminowym czasie
          gry. Sam Pau Gasol wiedział, że przez jego błąd mogli wygrać Magic. Dochodzą
          jeszcze faule. To jest finał, a mecz był bardzo wyrównany i pomyłki sędziowskie
          nie mogą zdarzać się tak często, w dodatku na korzyść jednej drużyny.
      • Gość: ciamciak Magic o centymetry od wygranej. Lakers zwycięży.. IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.09, 09:27
        wreszcie normalna relacja z meczu bez podniecania się wiadomo kim
        • Gość: 666 Gortat ! IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.09, 09:50
          Ważne, że mecz był wyrównany. Kilka rzeczy, które mi się mocno rzuciły:
          - świetny Lewis i Odom, wszystko trafiali, aż przyjemnie się oglądało
          - beznadziejny Howard, to już drugi taki mecz, że chłopak stracił ochotę do gry.
          Jak się nie obudzi w Orlando, to nie mają szans wygrać...
          Naprzód Magic !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka