Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Pols...

14.08.09, 08:19
    A mi się to nie podoba. Reprezentacja POLSKI powinna się składać z POLAKÓW a
    przynajmniej z ludzi związanych z Polską. Logan ani po polsku nie mówi ani mu
    na grze nie zależy.

Być może pomoże nam w tych mistrzostwach, ale jak tylko złapie kontrakt gdzie
    indziej niż w Polsce, to w naszej reprezentacji grać nie będzie.

A ta wypowiedź o Afganistanie zupełnie go dyskwalifikuje.

Dziwię się, że prezydent Lech Aleksander Kaczyński, tak konsekwentny w swych
    przekonaniach dał polskie obywatelstwo w takim celu. On nie potrafi powiedzieć
    nic o Polsce i nic po polsku.

Smutne!
    Obserwuj wątek
      • Gość: maciach Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.imp.lodz.pl 14.08.09, 09:25
        Świat się globalizuje. W wielu reprezentacjach grają zaciągi z zagranicy. Zwykle
        krótko ale przeważnie odgrywają znaczące role. Nie mam nic przeciwko Loganowi w
        reprezentacji a smutne może być tylko to, że nie mamy urodzonego u nas
        koszykarza o umiejętnościach i warunkach pozwalających na zdecydowane
        wygryzienie Logana ze swojej pozycji. Póki tak jest, niech gra i dokłada
        cegiełkę do drużynowych zwycięstw. Poza tym nie zauważyłem braku zaangażowania.
        • switonemsi Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po 14.08.09, 12:30
          Świat się globalizuje! To brzmi jak z taniej telenoweli.

Ja nie mam nic przeciwko temu, że ktoś urodzony w Chinach mieszka w Polsce.
          Wspaniale, że mieszka. Ale jeśli chce mieć polskie obywatelstwo, to niech mówi
          po polsku i trochę pozna naszą historię.

A o kwestii reprezentacji powinno rozstrzygać nie obywatelstwo a narodowość. Tej
          chyba nie da się zmienić?
          • Gość: ppp Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.106.192.213.cable.satra.pl 14.08.09, 13:13
            ale o co chodzi? logan mieszka w polsce ponad 3 lata i ma prawo
            dostac polskie obywatelstwo. Masz zal ze przy okazji gra w naszej
            kadrze bo nie mowi po polsku? Wspolczuje ci, naprawde.
            • Gość: 19(L)16 Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.08.09, 13:19
              ale czego ty mozesz mu współczuć??dla mnie to jest beka, że gościu który nie
              umie zaśpiewąć jednego zgania z Mazurka Dąbrowskiego ma reprezentować nasz kraj
              na arenie miedzynarodowej tylko dlatego, że jego dziadkowie biegali po drzewach
              za małpami i dzięki temu ma lepsze warunki fizyczne od Polaka
      • Gość: chris Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 11:52
        Hahaha Logan na tym zdjęciu wygląda jak dziecko i z miny i ze wzrostu. Też go
        musieli dać pomiędzy samych dwumetrowców.
      • wirone Logan wyruchał polskość 14.08.09, 12:29
        Jego wypowiedź o Afganistanie obraża mnie, moje pojęcie "kadry narodowej",
        poczucia patriotyzmu/narodowości. Wstyd mi, że taki ktoś dostał obywatelstwo w
        trybie pilnym, a setki czy tysiące uczciwych ludzi, pracujących lata w naszym
        kraju dostać paszportu nie może bo pojawiają się jakieś chore przeciwwskazania.

Żałosne. A myślałem że gorzej niż w przypadku Rogera nie może być - jak widać
        łatwo się można pomylić.
        • switonemsi Re: Logan wyruchał polskość 14.08.09, 12:31
          Ktoś powinien zaskarżyć tę decyzję!
      • Gość: jaro BZDURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:32
        Logan jest bardzo dobry, ale akurat mecze z Chorwacją jeśli idzie o
        łatwość zdobywania punktów to nic nie pokazały - rzucił mało (jak na
        zawodnika z jego pozycji) i do tego grał na niskiej skuteczności.
        Także nie wiem, gdzie autor się dopatrzył w tych dwóch meczach
        łatwości zdobywania punktów ...
        • Gość: Grzesiek Re: BZDURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 13:39
          Zdecydowanie się zgadzam. Logan w tych meczach wypadł bardzo blado. Nie wiem
          skąd autor artykułu wymyślił sobie, że Logan miał łatwość zdobywania punktów,
          skoro jego skuteczność w drugim spotkaniu była tragiczna. W pierwszym też nie
          zachwycał, odpalał rzut za rzutem, a to, że od czasu do czasu mu wpadło wcale
          nie czyni go dobrym zawodnikiem. Wg mnie na tle naszych chłopaków David sprawiał
          wrażenie zagubionego na boisku średniaka
      • Gość: mrówka Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Pols... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:46
        Nie wiem po co pisze się takie artykuły? Nie wnoszą kompletnie nic, a tylko
        wprowadzają w błąd mniej zorientowanych. Wynoszenie Logana ponad Koszarka i
        Szubarge to paranoja. Przecież oni grają na innych pozycjach. Gdy Logan
        poszedł w pierwszym meczu (IV kwarta)na rozgrywającego to gubił się jak
        dziecko, tak samo jak Koszarek nie radził sobie w ataku, gdy na parkiecie był
        z Szubargą i miał grać jako rzucający obrońca. Jedyne co mądre w tym artykule
        to słowa Kamińskiego, reszta to mieszający w głowach chłam.
      • Gość: michal Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: 188.33.125.* 14.08.09, 13:10
        Jestem pewien, że reprezentacja koszykarzy o wiele lepiej sobie poradzi bez
        naturalizowanych Polaków niż reprezentacja piłkarzy. Czy Roger potrafi coś
        powiedzieć po polsku? A bez niego reprezentacja Polski w Euro by się jeszcze
        bardziej ośmieszyła albo w ogóle by się tam nie dostała. Czy on, Obraniak,
        Olisadebe i jeszcze wielu innych chcieliby być Polakami gdyby nie propozycja gry
        w reprezentacji? Wydaje mi się, że nie.

Wypowiedź o Afganistanie była przynajmniej szczera, w przeciwieństwie do tego co
        mówią inni naturalizowani Polacy. Nikt od niego nie oczekuje żeby był wzorowym
        Polakiem i patriotą polskim tylko, żeby zdobywał punkty dla reprezentacji
        naszego kraju. Jeśli mielibyśmy lepszych zawodników na tej pozycji to nie
        staralibyśmy się o obywatelstwo dla Logana. Ale Polakom brakuje szybkości.
        • Gość: Mark Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.olsztyn.mm.pl 14.08.09, 13:15
          Co do Obraniaka, to sie akurat mylisz. On o potwierdzenie obywatelstwa (nie
          nadanie) ubiegał się ze względu na pamięć i szacunek dla swojego dziadka.
          Reprezentacja jest dla niego dodatkiem.
          • Gość: ssss Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.centertel.pl 14.08.09, 13:40
            HAHAHAHHAAH dodatkiem?

HAHHAHAHAH to beka roku!:D

Obraniak jest przecietny a media i ludzie sie nim jaraja...Bo z francji
            przyjechal bo taki bo siaki....a po naszym Loganie jezdzicie jak jakies debile,
            David gra w Polsce juz 3 lata, teraz bedzie gral 4 rok z rzedu wiec Logan
            zasluguje na gre w reprezentacji bo jest w Polsce od kilku lat...
        • Gość: glaca Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 13:36
          >Czy Roger potrafi coś
          > powiedzieć po polsku?

www.youtube.com/watch?v=E_R-HE8obCk&feature=player_embedded
      • Gość: Lysy Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.tktelekom.pl 14.08.09, 13:49
        ja się z Tobą zgadzam. Turnieje z udziałem reprezentacji "narodowych" przestają
        miec jakikolwiek sens.

no, może akurat tej wypowiedzi dot. Afganistanu bym się nie czepial. Powiedzial
        to co i tak wszyscy wiedza i to co jemu podobni mysla. Jak dla mnie to ta
        wypowiedzial pokazal, ze ma jaja. Nonsens tej sytacji nie jest jego problemem.

Inna sprawa, ze ciezko byloby zdefiniowac sensowne zasady kto moze grac w
        reprezentacji. Miejsce urodzenia? Narodowosc? Bez sensu.
        Lampe czy Gortat to Polacy i nikt tego nie kwestionuje. Pytanie ile zawdzieczaja
        Polsce? Jesli chodzi o koszykowke, to chyba niczego (zwlaszcza Lampe). Wiec moze
        Lampe powinien grac w repr. Szwecji albo Hiszpanii?
      • Gość: kibic dlaczego nie ma transmisji na ogólnych kanałach IP: 62.61.58.* 14.08.09, 14:42
        ile procent Polaków odbiera TVP Sport?
        czy to misja TVP? czy to popularyzacja koszykówki?
        Korzeniowski obudź się warto transmitować nie tylko piłkę nożną...
        Obejrzałabym te mecze, na TVP3 albo TVP2... niestety TVP Sport u
        mnie nie ma :-(
        • Gość: glaca Re: dlaczego nie ma transmisji na ogólnych kanała IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 15:11
          www.justin.tv/lukkaszewski27
          www.justin.tv/yarecky
          tutaj bedzie transmisja z meczy polakow
      • Gość: Pawelacb Re: Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Po IP: *.centertel.pl 14.08.09, 14:47
        Niestety i Logan i Obraniak I Roger W mojej opinii nie powinni
        reprezentować naszych barw narodowych i to nie z powodu innego koloru
        skory czy narodowości bo rasizm jest mi całkiem obcy. Problem tkwi w
        tym że ci zawodnicy nie mają żadnego związku z Polską jako narodem, nie
        czują się Polakami. Nie można tak łatwo nadawać obywatelstwa, takie
        decyzje powinny być niezależne od interesów związków sportowych. Logan
        po pierwszym meczu z Chorwatami powiedział że chciał zagrac dobrze bo
        wiedział jak bardzo zależy na tym innym zawodnikom, nie nam tylko im.
        To są klasowi zawodnicy, Obraniak jest lepszy od większości naszych
        zawodników ale nie zna Polskiego języka, może jego dziadkowie byli
        Polakami ale on nie jest, natomist co do Logana to 3 lata w polsve to
        trochę za mało że by czuć sie Polakiem i że by nim formalnie zostać, on
        tu po prostu pracuje, nie zamieszka tu na stałę
      • Gość: goryl magilla Koszykówka - przed Eurobasketem. Jak Logan Pols... IP: *.satfilm.net.pl 14.08.09, 15:13
        Logan na prezydenta Afganistanu albo Polski,a może Gdyni albo
        Metropoli Sopot.Przecież to amerykanin mieszkający już 3 lata w
        Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka