Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 21:23
    Brawo Anita! Jesteś najlepszą miotaczką w historii 77,96 rekord świata!
    Zrobiłaś to dla wielkiej niestety nieżyjącej już Mistrzyni Olimpijskiej z
    Sydney Kamili Skolimowskiej.Kamila czuwała nad tymi mistrzostwami i mamy już 8
    medali.
    Obserwuj wątek
      • Gość: barbarossa4k Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 21:41
        Brawo Anita serdeczne gratulacje jeszcze dużo rekordów przed Tobą!!!!
        • Gość: Gdynianin Ciekawi mnie, czy cos odpali z premii Cybulskiemu IP: *.gdynia.mm.pl 23.08.09, 00:56
          facet ja znalazl 5 lat temu, wychowal, wytrenowal a ona gdy uznala, ze juz jest
          najmadrzejsza na swiecie powiedziala mu aby spadal. Te mistrzostwa to jest za
          razem jej koniec (zjazd do bazy). Obym byl zlym prorokiem, ale naszym gwiazdkom
          w glowach sie zaraz po pierwszym czy drugim sukcesie przewraca i juz nie chca
          harowac, myslac, ze mozna lzej trenowac i wg wlasnego widzimisie. Tak bylo
          chocby z Otylia.
          • michr Re: Ciekawi mnie, czy cos odpali z premii Cybulsk 23.08.09, 09:12
            Gość portalu: Gdynianin napisał(a):

> facet ja znalazl 5 lat temu, wychowal, wytrenowal a ona gdy
            uznala, ze juz jest
            > najmadrzejsza na swiecie powiedziala mu aby spadal. Te mistrzostwa
            to jest za
            > razem jej koniec (zjazd do bazy). Obym byl zlym prorokiem, ale
            naszym gwiazdkom
            > w glowach sie zaraz po pierwszym czy drugim sukcesie przewraca i
            juz nie chca
            > harowac, myslac, ze mozna lzej trenowac i wg wlasnego widzimisie.
            Tak bylo
            > chocby z Otylia.
            Byli też fałszywi prorocy i do takich należysz. Moim zdaniem jesteś
            zwykłą kanalią i nie masz czcionki polskiej co świadczy że piszesz z
            poza granicy zachodniej
            • manhu Re: Ciekawi mnie, czy cos odpali z premii Cybulsk 23.08.09, 13:38
              Lepszym przykładem niż Otylia jest Ziółkowski. Po tym jak przegnał trenera to po tym się skończył. Zdobył teraz co prawda medal, ale na jakim poziomie, kiedyś nie byłoby medalu, a z dawną formą byłoby złoto z ogromną przewagą.

Oby tu nie było powtórki, szczególnie że ta kupa kasy mocno zniechęci do treningów, szczególnie jeśli nie będzie szans na kolejne 100tys$ (bo jeśli będą to motywacja będzie niewyobrażalna).
      • Gość: ech Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 21:46
        za kilka lat będziemy mieć kilka nowoczesnych, zbudowanych od
        podstaw stadionów stricte piłkarskich - z narodowym w Warszawie
        włącznie - i tylko jeden duży lekkoatletyczny - zmodernizowany
        Śląski - w czasach gdy zdobywamy 7 medali i rekord świata w LA, a w
        PN mistrz Polski przegrywa z mistrzem Estonii.
        No, ale motłoch z szaliczkami domagał się stadionów tylko dla siebie
        i je dostanie.
        • mr_kagan Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity 22.08.09, 22:11
          Mozna jeszcze naprawic blad i zamienic Stadion X-Lecia ("Narodowy")
          na uniwersalny, bo przeciez i tak te mistrzostwa w pilce kopanej sie
          ani w Polsce, ani tym bardziej na Ukrainie nie odbeda!!!
          • malkontent_i_sceptyk Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit 22.08.09, 22:20
            Na Ukrainie być może, ale w Polsce na pewno. Nie pluj trucizną gadzie.
        • Gość: mario Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.nott.cable.ntl.com 22.08.09, 22:11
          A super stadion do LA w Bydgoszczy to co?
          Będą dwa stadiony na mityngi i inne zawody:
          Chorzów i Bydgoszcz - i to wystarczy
          Ja natomiast bardziej martwiłbym się o bazę, bo to
          w jakich warunkach trenują na co dzień nasi medaliści
          i reprezentanci uwłacza często ludzkiej godności!

Przypomina mi się Blanik (chodź to nie LA oczywiśce) biorący rozbieg
          z dworu wbiegając do za salki gimnastycznej.
          • Gość: ech Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:19
            a co by przeszkadzało gdyby SN w Warszawie też był lekkoatletyczny?
            Warszawa miałaby największe szanse na pozyskanie MŚ i mitingów. A
            tak będą mieli dwa piłkarskie - ligowy Legii i piłkarski SN
            wykorzystywany ze 3 razy w roku. Co do bazy - też fakt - nie ma i
            nie było, będą orliki i stadiony piłkarskie z nieokreśloną
            przyszłosćią - n.p. ten gdański, a baza dla LA to będzie wyglądała
            pewnie tak jak boiska warszawskiej Skry.
          • antylukas Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit 22.08.09, 23:16
            Blanik nie wbiega z dworu tylko z korytarza. Przyjedż na Wiejską 1 i
            sam zobacz.
        • mr_kagan Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit 22.08.09, 22:12
          No i brawo Anita (chcialem naoisac Kamila) i nasz caly nowy
          lekkoatletyczny Wudnerteam!
      • Gość: Sraka Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: 94.246.138.* 22.08.09, 21:47
        a moze zrobila to dla siebie?
      • Gość: kp Kamila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 21:53
        Ja widziałem jak ręka Kamili złapała ten młot i pchnęła go aż na 78 metr.
        Wielki wynik. Oby tak dalej!
      • Gość: Sraka Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: 94.246.138.* 22.08.09, 21:58
        ja tez widzialem reke NASZEGO PAPIEZA!Gratulacje dla Anity!!!To Twoj dzien!
        • antylukas Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit 22.08.09, 23:21
          a ja widziałem gdzieś wasze rozumki ale znowu widaś się zawieruszyły
          maleństwa
          • Gość: Sraka Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: 94.246.138.* 22.08.09, 23:42
            wiecej!TEN MŁOT,SWIETY MŁOT popchnal sam NAJWYZSZY!!!
      • krwawy_krolik Brawo! 22.08.09, 22:04
      • Gość: seb A ja nie widziałem... IP: *.ryb.abpl.pl 22.08.09, 22:09
        ostatniego rzutu Anity. Żenująca TVP po prostu zakończyła nagle trans_misję. I
        misja telewizji publicznej się poszła rzucić... w przepaść.
        Ja nie wiem jak pan Korzeniowski wielki lekkoatleta i szef sportu tvp może coś
        takiego nam zrobić... Żenada...
        • Gość: e Re: A ja nie widziałem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:20
          nie było w zasadzie ostatniego rzutu. Weszła do koła, ale tylko dla
          fotoreporterów i rzuciła "na niby".
          • pix-d Re: A ja nie widziałem... 23.08.09, 00:00
            szkoda zdrowia na TVP. ja za ostateczny wyznacznik przyjąłem slowa mojej 5-letniej córki po przełączeniu z Eurosportu na TVP: "Tata włacz tam bo tam mi sie podobało a tu jest tak smutno"
            • poborowy102 Re: A ja nie widziałem... 23.08.09, 00:07
              niemiecka realizacja była żenująca, Polka rekord i mistrzostwo, a
              oni cały czas Niemkę cieszącą się pokazywali, tak jakby to ona
              wygrała - musiało Niemcom to się podobać, te rundy honorowe z
              maskotkę na koniec transmisji, ale jaki to miało sens?
              • Gość: yosemitesam Re: A ja nie widziałem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:10
                Niemiecki Eurosport w czasie rekordowego rzutu Anity z uporem maniaka pokazywał nudny jak flaki z olejem bieg kobiet na 5000m, ten rzut pokazali dopiero po kilku minutach z odtworzenia.
                • Gość: ps Re: A ja nie widziałem... IP: *.pool.mediaWays.net 23.08.09, 00:14
                  dla ciebie nudny, dla kibicow min tych krajow, z ktorych startowaly te
                  biegaczki, nudne "jak flaki z olejem" byly zawody w ktorych startowala Polka.
                  • Gość: yosemitesam Re: A ja nie widziałem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:19
                    Chyba mi nie wmówisz, że środkowa faza biegu na 5000 metrów jest dla kogokolwiek ciekawsza, niż ustanawiany właśnie rekord świata, już nieważne w jakiej konkurencji. No, może jedynie dla Kenijczyków i Etiopczyków, ale wątpię, żeby oni mieli jakiś wpływ na przekaz ;)
                    • Gość: ps Re: A ja nie widziałem... IP: *.pool.mediaWays.net 23.08.09, 00:28
                      otoz zapewniam Cie ze sa tacy ludzie dla ktorych biegi sa interesujace a rzut
                      mlotem, czy cos inngo niekoniecznie. Dla mnie np, ciekawsze byloby ogladanie
                      nudnego (wg Ciebie) biegu finalowego na 10 km J.Kowalczyk niz ogladanie kogos
                      kto bije rekord swiata w Short track'u. To tylko taki przylkad, ktory pokazuje,
                      ze nigdy nie dogodzisz wszystkim.
                      • reakcjonista1 Brednie 23.08.09, 09:06
                        Rzut młotem trwa około maksymalnie pół minuty, bieg na 5 km ponad 10
                        minut.
              • Gość: ps Re: A ja nie widziałem... IP: *.pool.mediaWays.net 23.08.09, 00:12
                a myslisz ze jakby polka zajela drugie miejsce a niemka wygrala i polska tv
                miala swojego realizatora na miejscu to kogo by pokazywala: niemke czy polke?
                • poborowy102 Re: A ja nie widziałem... 23.08.09, 00:16
                  oczywiscie, ze polska TV nie miała realizatora, Eurosport nie miał
                  realizatora, realizator był tylko jeden - niemiecki i na cały świat
                  szła transmisja z radochy Niemki na pierwszym planie. Jeśli robi się
                  transmisję międzynarodową to wypadałoby szowinizmy czy moze
                  patriotyzmy odrzucił - mają na imprezie jeden z trzech rekordów
                  świata, mogliby być z tego dumni, ze to u nich, a nie wciskać światu
                  sukces ich zawodniczki.
                  • Gość: ps Re: A ja nie widziałem... IP: *.pool.mediaWays.net 23.08.09, 00:22
                    nie prawda, na eurosporcie NIE LECIALO to samoo co na niemieckim ARD/ZDF. Sam
                    przelaczalem na eurosport, gdy sie "podniecali" swoimi sukcesami (powtorki,
                    rundy honorowe po stadionie swoich sportowcow). Eurosport pokazywal w tym czasie
                    cos inngo.

Jak nie wiesz to nie pisz,
                    • poborowy102 Re: A ja nie widziałem... 23.08.09, 00:24
                      oglądałem Eurosport, to co mi tu pieprzysz?
                      • Gość: ps Re: A ja nie widziałem... IP: *.pool.mediaWays.net 23.08.09, 00:31
                        wyobraz sobie za ja tez, bo nie moglem juz parzyc na ARD. I napewno jej radosc
                        nie byla bardziej "pokazana", jak radosc innych medalistow w innych dyscyplinach.
                        • Gość: tops Re: A ja nie widziałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 06:47
                          nic nie wiecie o transmisjach. kazdy powazny kraj (uk, de, fr itp)
                          ma swój własny feed. transmisje mozesz sobie realizowac nawet sam
                          (tzn. dany kraj). najczesciej jednak bierze się oficjalna
                          realiazajce z wlasnymi wstawkami (wywiady, studio na miejscu itp).
                          ale tez, co wazne, czest przełącza na swoich zawodnikow. na bbc np.
                          prawie po kazdym biegu zmiana ujecia na ich zawodnika, ktory
                          ukonczyl bieg na malo znaczacym miejscu, tak przez kilka sekund. i
                          tak samo na euro 2008 w niemieckiej tv czesciej pokazywali placzacyh
                          niemociw niz cieszacych hiszpanow.

btw, eurosport nie jest tu miarodajny, to tylko taki dodatek, gdyz,
                          jak wyzej, kazdy kraj ma swoja transmisje, w europie glownie w
                          telewizji publicznej.
                    • bmc3i Re: A ja nie widziałem... 23.08.09, 01:03
                      Gość portalu: ps napisał(a):

> nie prawda, na eurosporcie NIE LECIALO to samoo co na niemieckim ARD/ZDF. Sam
                      > przelaczalem na eurosport, gdy sie "podniecali" swoimi sukcesami (powtorki,
                      > rundy honorowe po stadionie swoich sportowcow).

Lecialo lecialo - na francuskim eurosporcie lecialo to samo. Az zwatpilem kto w
                      koncu wygral.....

Eurosport pokazywal w tym czasi
                      > e
                      > cos inngo.
                      >
                      > Jak nie wiesz to nie pisz,
                  • Gość: yosemitesam Re: A ja nie widziałem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:23
                    Z drugiej strony jest to też na swój sposób nobilitacja dla Włodarczyk i być może części polskich kibiców - no bo skoro ta Niemka tak się strasznie cieszyła ze srebra, to znaczy, że nasza była poza wszelkim zasięgiem i realizatorzy mieli tego świadomość :)
                  • jacggg Re: A ja nie widziałem... 23.08.09, 00:27
                    Ano, coś w tym jest - trzeba uważać z plemienną obyczajowością, nikt od tego nie
                    jest wolny (także Niemcy i niestety Polacy) - jak widać. Rywalizacja sportowa to
                    przecież przede wszystkim zabawa/rozrywka (choć ważna także jako element
                    promocji, budowania marki poszczególnych krajów - i to może być obecnie nawet
                    główny powód braku "reprezentatywności" relacji poszczególnych mediów...), na
                    dodatek oparta na zasadach fair play, przynajmniej w teorii...
                    • pix-d opinie w tvp sport 23.08.09, 00:36
                      no dobra. A teraz spróbujcie znalezc forum na TVPSPORT i dac jakikolwiek
                      wpis!!!! NA JAKIKOLWIEK TEMAT!!! POWODZENIA!!!!!
      • Gość: rawiczanin Rawiczanka. IP: 195.117.119.* 22.08.09, 22:10
        Anita to rodowita rawiczanka. A ja też z rawicza. Dumny niesamowicie. Z tak
        małego miasteczka taka wielka gwiazda polskiego sportu. Pogratulować i nic
        więcej. Dobrze, że porzuciła ten speedrower.
        Gratulacje!
        • Gość: Maciej_Piechowiak Re: Rawiczanka. IP: *.1-1.cable.virginmedia.com 23.08.09, 00:37
          No, to teraz Anita pomoze mi rozslawiac nasze miasto :)
      • Gość: Martens Dla Kamili IP: *.aster.pl 22.08.09, 22:10
        [`]. Wspaniały wynik i wspaniałe zawody. Dziękujemy Anito !!!!! :)
      • marobin Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... 22.08.09, 22:12
        Szkoda, że to nie Kamila Skolimowska...
        • Gość: yosemitesam Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:16
          Z całym szacunkiem dla zmarłej, ale Kamila tyle nie rzucała...
        • lia.13 Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit 22.08.09, 23:11
          ale o co chodzi? Dlaczego "szkoda, że to nie Kamila"? Czyżby łączyły Cię z
          Kamilą jakieś bliskie relacje osobiste? Jeśli tak, to rozumiem Twój wpis, ale
          jeśli nie, to nie rozumiem, dlaczego tak źle życzysz Anicie, że gdy dziewczyna
          wygrywa, to ty żałujesz, że nie wygrała inna zawodniczka. Dziewczyna wygrała bo
          na to zasłużyła.
        • yanfhowah Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit 23.08.09, 00:27
          marobin napisał:

> Szkoda, że to nie Kamila Skolimowska
          Z calym szacunkiem dla pamieci SKOLIMOWSKIEJ,,,,musze ci powiedziec
          ze twoj komentarz jest NIE NA MIEJSCU,,,,,,,pomysl czasm jak cos
          piszesz
        • Gość: jakttomozliwe jak mozna coś takiego wogóle napisać? IP: *.chello.pl 23.08.09, 01:26
          Gratulacje dla Anity. Kamila zmarła, szkoda, bo to był wielki
          talent, ale to Anita zdobyła złoto i rekord.
        • Gość: gonia Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: 188.33.119.* 23.08.09, 08:32
          Szkoda, to jak krowa w studnie nasra. Nam zawsze jest źle. Dziewczyna zdobywa
          złoty medal, bije rekord świata, a tu zawsze znajdzie się jakieś "szkoda".
          Co za ludzie, my Polacy to jak nie pobiadolimy to byśmy chyba nie
          funkcjonowali!!!!!!
      • Gość: yosemitesam Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:13
        Złoto niby powszechnie spodziewane, ale wielkie brawa dla Anity za rekord świata! Bardzo udane mistrzostwa dla naszej ekipy - raczej nikt się nie spodziewał aż 8 medali, możemy być z nich dumni!
      • Gość: pavlo720 [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: aa Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 23:14
          nie mów hop, jeszcze nie wiesz, co wymyślą przy okazji dekoracji Włodarczyk
      • mr_kagan Polska potega w 'ciezkiej atletyce'! 22.08.09, 22:20
        Nie umiejszajc nic naszym skoczkom (paniom o tyczce i panowi wzwyz)
        oraz naszej brazowej wieloboistce, to jestesmy dzis potega
        w "ciezkiej atletyce":
        - zloto i srebro w mlocie,
        - srebro i IV miejsce w dysku oraz
        - srebro w kuli.
        Gratulacje!
        • Gość: bobo Re: Polska potega w 'ciezkiej atletyce'! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 06:01
          Co oznacza "panowi"? To po hebrajsku, cz w jidisz?
          • jacggg Re: Polska potega w 'ciezkiej atletyce'! 23.08.09, 12:03
            bobo z Ciebie.
      • Gość: dlop Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: 89.167.74.* 22.08.09, 22:22
        Brawo!
        Wspaniały wynik.
      • Gość: darek Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: *.hsd1.tx.comcast.net 22.08.09, 22:23
        Cztery medale w rzutach; trzy srebrne, tym dwa blisko zlota, jeden
        zloty z rekordem swiata. Z drugiej strony smierc mistrzyni
        dwudziestokilkuletniej mistrzyni olimipijskiej z powodu zatoru
        tetnicy plucnej. Takie wypadki zdarzaja sie u mlodych osob prawie
        wylacznie po przedawkowaniu srodkow antykoncepyjnych albo sterydow
        anabolicznych...
      • Gość: dan serdeczne gratulacje dla Anity Włodarczyk IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 22.08.09, 22:23
        To jest kobieta na medal , brawo .
      • jkredman a jutro w Berlinie zagrają Polski hymn 22.08.09, 22:32
        23 sierpnia w dniu 60 rocznicy zdradzieckiego paktu Ribbentrop - Mołotow w
        Berlinie zagrają Jeszcze Polska nie zginęła - dzięki Anita
        • Gość: x Dzieki ze to przypomniales!! Niech sie nie pomyla! IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 22.08.09, 22:37
          mam nadzieje ze Niemcy nie dopuszcza sie jakiesj prowokacji w
          stylu "pomylenia hymnow"
        • Gość: mirek Re: a jutro w Berlinie zagrają Polski hymn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:48
          o której dekoracja?
        • Gość: Chris Jeszcze Polska nie zginela! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 22.08.09, 22:50
          • rodned Cieszymy się i dziękujemy :) 22.08.09, 23:11

• adam81w Żeby się tylko Niemce nie pomyliły! 22.08.09, 23:47
          Tak jak przy pewnym innym medalu.
        • Gość: J.R. Re: a jutro w Berlinie zagrają Polski - korekta IP: *.hsd1.mn.comcast.net 22.08.09, 23:57
          Zeby sie dzieci zle nie nauczyly.
          To bedzie 70-ta rocznica.
      • Gość: stefan Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:45
        "To jedyny rekord lekkoatletyczny należący do reprezentanta Polski"

O ile mi wiadomo to te telewizyjny szowinista z TVP Korzeniowski ma rekord
        świata na 50 km w "popie...niu bez odrywania nóg od ziemi" :D
        • Gość: m Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:50
          już nie ma
        • Gość: aaaaaa Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.c194.msk.pl 23.08.09, 00:11
          Gość portalu: stefan napisał(a):

> "To jedyny rekord lekkoatletyczny należący do reprezentanta Polski"
          >
          > O ile mi wiadomo to te telewizyjny szowinista z TVP Korzeniowski ma rekord
          > świata na 50 km w "popie...niu bez odrywania nóg od ziemi"

chyba w ..... szuraniu ?
          bo w chodzie juz dawno go stracil
          przy chodzie to wystarczy ze zawsze co najmniej 1 noga jest "nieoderwana" :-)
          ale faktycznie, moga tez byc zawsze obie na ziemi - jak ktos potrafi to dlaczego
          nie ?
      • Gość: Piotrek Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:48
        A gdzie jest Johann? Polka potrzebowała 2 rzutów by wygrać konkurs a reszta
        dalej się męczył. Polka przed Niemką a Polska przed Niemcami. Widzisz Johann?
        hahahhahahahahahah
        • Gość: LGOM Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.09, 09:54
          Cicho! Nie wywołuj Adolfa, niech siedzi pod swoim kamyczkiem i wyciera sobie nos
          w rękaw.
      • Gość: maniek2001 Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: *.149.246.27.zdnet.com.pl 22.08.09, 22:49
        A ja dodatkowo jestem szczesliwy za slowa Anity w wywiadzie po
        konkursie, kiedy stwierdzila, ze cyt. "(...) pokaze Niemcom...". Super
        Anita, dziekuje za te slowa... W '41 Szkopy zabily mojego dziadka w KL
        Mauthausen-Gusen. Kazde polskie zwyciestwo nad niemiecka nacja jest dla
        mnie holdem zlozonym polskim ofiarom szkopskiej, plugawej buty. Dzieki
        • Gość: smurfmadrala Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 23:00
          Silna,pięknie się cieszy i Polka!
          Ile radości i dumy!
        • Gość: Chris Berlin jest stolica niemiec dzieki Solidarnosc IP: *.hsd1.nj.comcast.net 22.08.09, 23:02
          W NRD nie bylo opozycji a w RFN czerwone brygady cieszyly sie z
          podzialu. Dzieki Polsce Niemcy sa zjednoczone. Oni o tym nie mowia
          bo sie wstydza. I maja racje. Czuja respekt tylko przed tymi co ich
          w tylek lali: USA, UK no I KGB-owska Rosja!
          • Gość: jes Re: Berlin jest stolica niemiec dzieki Solidarnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:13
            dzięki Polsce? Tzn. dzięki temu, że nasze komuchy dogadały się z
            częścią Solidarności, a Jaruzelski został prezydentem, Kiszczak -
            odpowiedzialny za strzały na Wujku - ministrem w rządzie marionetki
            Mazowieckiego? Nie żartuj sobie. Niemcy byli od nas sto razy
            mądrzejsi, przeprowadzili lustrację, osądzili komuchów i odsunęli
            ich od żłoba. U nas następił podział władzy i wpływów. Nawet wojsk
            radzieckich nie potrafiliśmy w porę wyprosić - Czesi i Niemcy
            zrobili to znacznie wcześniej.
            • Gość: Chris A co z NRD? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 23.08.09, 00:29
              Przeciez te landy zrelegowaly reszte Niemiec do pozycji
              europejskiego stredniaka. Ten kraj to w dalszym ciagu gospodarcza
              lokomotywa, ale dostala zadyszki. Odnosnie przemian po 89. Przeciez
              NAROD polski dokonal lustracji. Przy urnach wyborczych. DWIE
              PRAWICOWE PARTIE majace monopol sa ewenementem na skale swiatowa.
              • Gość: jes Re: A co z NRD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:43
                DWIE
                > PRAWICOWE PARTIE majace monopol sa ewenementem na skale swiatowa.

Prawicowe? Nie będę się wypowiadał na ten temat, szkoda czasu, bo
                jakie one tam prawicowe.
                Ale co było wcześniej? Kwaśniewski, minister za PRL -
                prezydent za 3. RP,
                Miller, to dopiero mutant - pamiętam jak niemal
                co niedzielę miał pogadanki za PRL-u jako sekretarz Komitetu
                Centralnego PZPR, ustrój się zmienił, a Miller nadal w telewizorni
                pogaduje, tym razem jako premier 3. RP...
                Długo można wymieniać, o mafijnych czy oligarchicznych przykładach
                związanych z powiązaniami, różnistych karierach PZPRowców, aferach
                korupcyjnych to nawet nie ma co wspominać, bo brakłoby dnia.
                • Gość: Chris Re: A co z NRD? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 23.08.09, 01:03
                  Zgadza sie. Kwas tez byl dla Polski kompromitacja. Ale to wszystko
                  kolego bylo wczoraj! Dzisiaj i jutro w sporcie, polityce,
                  gospodarce, sztuce etc. bedzie dzielem nowych, mlodych
                  i "ulepszonych" Polakow. Troche optymizmu. Przynajmniej dzisiaj.
                  Mamy powod do radosc. Pozdrawiam.
            • Gość: aaaaaa Re: Berlin jest stolica niemiec dzieki Solidarnos IP: *.c194.msk.pl 23.08.09, 00:51
              Gość portalu: jes napisał(a):

U nas następił podział władzy i wpływów. Nawet wojsk
              > radzieckich nie potrafiliśmy w porę wyprosić - Czesi i Niemcy
              > zrobili to znacznie wcześniej.

malo wiesz, to siedz cicho

" Ostatnią jednostką bojową Armii Radzieckiej, która opuściła granice Polski,
              była brygada kutrów rakietowych ze Świnoujścia. Nastąpiło to 28 października
              1992
              roku. Na terytorium Polski wciąż pozostawały jednostki pomocnicze,
              zabezpieczające tranzyt wojsk radzieckich z Niemiec.
              17 września 1993 roku, w symboliczną rocznicę agresji radzieckiej na
              Polskę w 1939 roku, odbyła się uroczyste pożegnanie ostatniej grupy
              rosyjskich żołnierzy"

" podpisany 1990 w Moskwie układ między Niemcami a ZSRR o ostatecznej regulacji,
              zw. układem „2+4”.........zobowiązał ZSRR do wycofania swoich wojsk z terenu
              Niemiec do końca 1994

• Gość: jes Re: Berlin jest stolica niemiec dzieki Solidarnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 01:03
                ty siedź cicho, skoro nie masz nic do powiedzenia. Śmieszy mnie to
                udowadnianie, ze to my obaliliśmy komunę, gdy tymczasem Honecker
                miał wytyczony proces za zdradę stanu i strzelanie do Niemców i
                gdyby nie zmarł na raka poszedłby siedzieć, a w Polsce Kiszczak
                odpowiedzialny za strzelanie w czasie stau wojennego został
                ministrem.
                • Gość: jes Re: Berlin jest stolica niemiec dzieki Solidarnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 01:11
                  a co do wojsk radzieckich - ok., nie Niemcy, ale Czesi i Węgrzy
                  szybciej się ich pozbyli.
                • Gość: Chris Re: Berlin jest stolica niemiec dzieki Solidarnos IP: *.hsd1.nj.comcast.net 23.08.09, 01:19
                  Troche logiki. Polska byla prekursorem zmian. Gdy w Polsce Senat i
                  czesciowo Sejm byly juz demokratycznie wybrane w NRD (i w
                  pozostalych panstwach bloku) panowala jeszcze komuna. Niemcy z NRD
                  uciekali do Polski, na Wegry, Czechoslowacje i do Austrii. Niemcy
                  (RFN) baly sie Sowietow. Czekaly na wolnosc a nie walczyly o nia.
                  Dzisiaj za to Niemcy to "strategiczni" sojusznicy Moskwy (rura przez
                  Baltyk). Nic to. Jak napisalem wczesniej. Troche optymizmu.
            • Gość: fajny-miquel Re: Berlin jest stolica niemiec dzieki Solidarnos IP: 88.85.231.* 23.08.09, 07:11
              Niemcy byli od nas sto razy
              > mądrzejsi, przeprowadzili lustrację, osądzili komuchów i odsunęli
              > ich od żłoba. U nas następił podział władzy i wpływów. Nawet wojsk
              > radzieckich nie potrafiliśmy w porę wyprosić - Czesi i Niemcy
              > zrobili to znacznie wcześniej.

Armia Czerwona w Polsce (w liczbie ok. 40 tys.)stanowila
              zabezpieczenie odwrotu jednostek stacjonujacych w bylym NRD (w
              liczbie ok. 250 tys.). Nie mozna wiec bylo ich wycofac wczesniej,
              takie byly uzgodnienia obustronne. Logika wojskowa....
      • Gość: Zwyklak Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 22:58
        Gratuluję z całego serca !!!!!!
      • Gość: Miotacz Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 23:04
        Jest, jest, jest!!!!! Brawo Anitko, jesteś po prostu zajebista!!!!! Jesteś
        najlepsza!!!!! Rzut fenomen, a po reakcji naszej wspaniałej rodaczki, nie był
        jeszcze najlepiej wykonany przez nią technicznie. Szkoda tej lekkiej na
        szczęście kontuzji, gdyż z pewnością mogłaby go poprawić jeszcze bardziej! Ale
        jak powiedział Chmara, co się odwlecze, to nie uciecze. :) Tak czasem bywa,
        gdy robi się coś w euforii. A ten ostatni rzut w siatkę - wspaniałe!!! Jeszcze
        raz wielkie gratulacje!!! Z pewnością nasza inna, niestety nieżyjąca już
        wspaniała Kamila czuwała nad swą przyjaciółką. Jeszcze raz brawo!!!!!
        :):):):):):):):):):)
        • Gość: jola z przedszkola Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 10:24
          Gdyby jakiś pętak powiedział mi jesteś zaje..sta
          Dostałby w pape .
      • damsza1976 Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... 22.08.09, 23:15
        brawo dla telewizji 3! to co zrobiła przed ostatnim rzutem Anity to
        paranoja:0 nie dziwię sie że ludzie nie płacą abonamentu:)
        dziadstwo:) korfantego live puścili:)hehehehheheh
        • jkredman transmisja on-line była w Jedynce 22.08.09, 23:45
          i po co to malkontenctwo, nie płacisz toś szubrawiec więc nie zabieraj głosu
          • Gość: uuuuuuuuuuuuu Re: transmisja on-line była w Jedynce IP: *.c194.msk.pl 23.08.09, 01:23
            jkredman napisał:

> transmisja on-line była w Jedynce

w du..ie byla, nie w jedynce
        • Gość: ls Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.stk.vectranet.pl 23.08.09, 05:31
          ... raczej parodia, ale nie martw się, to częsta pomyłka.
        • Gość: paulvan Re: Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anit IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.09, 09:46
          to faktycznie paranoja! pierwszy raz widziałem swojego ojca w takiej furii reagującego "zejście z wizji" MŚ , porażka i oczywiście brawo dla polki.

Abonament pierdo.cie , nie ma za co płacić...
      • Gość: Rekord świata Berlin 2009. Rekord świata i złoty medal Anity ... IP: 217.96.62.* 22.08.09, 23:25
        Nie wiedziałem, że jej trenerem jest Ryszard Rynkowski!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka