Dodaj do ulubionych

młode kartofelki

IP: *.kom / 10.104.36.* 15.05.03, 18:58
jakie kupujecie teraz młode kartofelki?bo wciąż o nich czytam,a jak kupiłam
greckie to wyrzuciłam,bo były wstrętne,no to jakie Wy jecie?
Obserwuj wątek
    • hania_76 Re: młode kartofelki 16.05.03, 12:00
      Gość portalu: Dorocia napisał(a):

> jakie kupujecie teraz młode kartofelki?bo wciąż o nich czytam,a jak kupiłam
      > greckie to wyrzuciłam,bo były wstrętne,no to jakie Wy jecie?

Po próbie z greckimi czekam na polskie :-)
      • Gość: Dorocia Re: młode kartofelki IP: *.kom / 10.104.36.* 16.05.03, 23:16
        Kupiłam dziś marokańskie,średnie w smaku do polskich się nie umywają...
        ja po ugotowaniu i odcedzeniu wrzucam do ziemniaczków duzo kopru i trochę masła
        i jeszcze duszę chwilę pod przykryciem...
        gotuję zwykle na dwa dni,bo mi się nie chce codziennie obierać..
    • Gość: reniferek młode kartofelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 12:57
      nie wiem czy to były greckie czy inne ale były pyyyyyszne;)

młode ziemniaczki to wiosenny rarytasek dla mnie wiec nie morduje ich za bardzo
      i jadam bardzo prosto. nie obieram tylko myję szczoteczka pod bierzącą wodą,
      gotuję, potem podaję z masełkiem i duuuuuuza iloscią koperku. czasami do tego
      usmaże jajeczko sadzone, no i kefirek oczywiście. potem do tego dochodzi
      kalafior, fasolka albo inne warzywka.

a moze wy inaczejje jadacie?
      pzdr

• aniutek Re: młode kartofelki 17.05.03, 04:01
        reniferku,
        sprobuj ze skwarkami, koperkiem i zsiadlym mlekiem ..... sadzone tez pasuje :)
        ale wam dobrze juz za pare dni beda mlode ziemniory, moge sie tylko delektowac wspomnieniami, tutaj w NYC wprawdze sa i to caly rok ale nijak im do naszych polskich a i skwarki nie takie :(
    • Gość: s Re: młode kartofelki IP: *.prem.tmns.net.au 17.05.03, 10:12
      Jedna szmata w Grecji druga w maroku i do polskiego jedzenia im teskno a co
      na to wasi Arabowie ?
      • Gość: feline Re: młode kartofelki IP: *.dial.proxad.net 17.05.03, 19:00
        Uwielbiam maj, bot to sezon mlodych ziemniaczkow z wyspy Noirmoutier. Sa juz
        naturalnie slonawe, z lekkim posmakiem orzecha. Jem oczywiscie z maselkiem, ale
        o zgrozo!!!BEZ KOPERKU - nie znosze!!!!, z gruna ciemna sola z tejze wyspy albo
        z "kwiatem solnym" (fleur de sel) tej samej proweniencji i bardzo chetnie z
        jakas rybka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka