Gość: Dorocia IP: *.kom / 10.104.36.* 15.05.03, 18:58 jakie kupujecie teraz młode kartofelki?bo wciąż o nich czytam,a jak kupiłam greckie to wyrzuciłam,bo były wstrętne,no to jakie Wy jecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: młode kartofelki 16.05.03, 12:00 Gość portalu: Dorocia napisał(a): > jakie kupujecie teraz młode kartofelki?bo wciąż o nich czytam,a jak kupiłam > greckie to wyrzuciłam,bo były wstrętne,no to jakie Wy jecie? Po próbie z greckimi czekam na polskie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorocia Re: młode kartofelki IP: *.kom / 10.104.36.* 16.05.03, 23:16 Kupiłam dziś marokańskie,średnie w smaku do polskich się nie umywają... ja po ugotowaniu i odcedzeniu wrzucam do ziemniaczków duzo kopru i trochę masła i jeszcze duszę chwilę pod przykryciem... gotuję zwykle na dwa dni,bo mi się nie chce codziennie obierać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferek młode kartofelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 12:57 nie wiem czy to były greckie czy inne ale były pyyyyyszne;) młode ziemniaczki to wiosenny rarytasek dla mnie wiec nie morduje ich za bardzo i jadam bardzo prosto. nie obieram tylko myję szczoteczka pod bierzącą wodą, gotuję, potem podaję z masełkiem i duuuuuuza iloscią koperku. czasami do tego usmaże jajeczko sadzone, no i kefirek oczywiście. potem do tego dochodzi kalafior, fasolka albo inne warzywka. a moze wy inaczejje jadacie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: młode kartofelki 17.05.03, 04:01 reniferku, sprobuj ze skwarkami, koperkiem i zsiadlym mlekiem ..... sadzone tez pasuje :) ale wam dobrze juz za pare dni beda mlode ziemniory, moge sie tylko delektowac wspomnieniami, tutaj w NYC wprawdze sa i to caly rok ale nijak im do naszych polskich a i skwarki nie takie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: młode kartofelki IP: *.prem.tmns.net.au 17.05.03, 10:12 Jedna szmata w Grecji druga w maroku i do polskiego jedzenia im teskno a co na to wasi Arabowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feline Re: młode kartofelki IP: *.dial.proxad.net 17.05.03, 19:00 Uwielbiam maj, bot to sezon mlodych ziemniaczkow z wyspy Noirmoutier. Sa juz naturalnie slonawe, z lekkim posmakiem orzecha. Jem oczywiscie z maselkiem, ale o zgrozo!!!BEZ KOPERKU - nie znosze!!!!, z gruna ciemna sola z tejze wyspy albo z "kwiatem solnym" (fleur de sel) tej samej proweniencji i bardzo chetnie z jakas rybka Odpowiedz Link Zgłoś