stoik1 20.02.06, 14:30 odczuwam wewnętrzną potrzebę stworzenia tutaj takiego wątku na "L" tylko nie mam żadnego pomysłu na nazwę, a powtarzać się jakoś nie uchodzi : ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stoik1 czemu nie, może być L4 20.02.06, 16:47 ale tego L to tak dosłownie nie trzeba traktować może F16 albo B52 ? : ) Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: czemu nie, może być L4 20.02.06, 20:38 a jakie uzbrojenie zaladowac? bron taktyczna? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Re: czemu nie, może być L4 20.02.06, 20:45 mogą być "ogniowe strzelby nowych pomysłów", cytując Janerkę : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 albo... 21.02.06, 12:58 'L kak lubow#' ( #=znak zmiękczający, chyba jakoś tak ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 może może, nie wiem : ) 21.02.06, 15:29 w zasadzie wszystko jedno żeby tylko było wiadomo o co chodzi być może nawet morze może być Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill Re: a może "na luzie" 22.02.06, 08:01 Protestuje przeciw "na". Mogą wystąpić zarzuty o .... Równoznaczne jest "bezbieg" i taka jest moja propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: a może "na luzie" 22.02.06, 08:27 A może po prostu LB= Leżenie Bykiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec.cieszyn Gwoli ścisłości - LMB 22.02.06, 11:13 Leżenie Martwym Bykiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 to może wracając do sedna... 23.02.06, 12:05 albo może odbiegając od tematu, nie wiem już sie pogubiłem, zaraz co ja to mialem powiedzieć / napisać... nieważne, zapomniałem w każdym razie skacząc sobie po forach rozmaitych zauważam jakieś ogólne znużenie i brak aktywności pocieszam się, że to nie tylko mój problem a zima odchodzi w długich męczących konwulsjach, a nuż jeszcze ożyje... ale mi się p.... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ponieważ zaraz idę do domu.... 23.02.06, 15:32 pragnąłbym przypomnieć piszącym, że to nieładnie tak pisać w godzinach pracy nie otake polske walczylyśmy ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ostatni 'nowy dzień' 23.02.06, 20:05 przypadkiem kupiłem dzisiaj i okazało się że to ostatni numer nie byłem jakimś szczególnym zwolennikiem tej gazety, ale nie była zła lepsza od tych gorszych : ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ostatni 'nowy dzień' 23.02.06, 20:11 Miała jedna wadę. Była nowa. A rynek jest dosyć ciasno upakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 piszta coś 24.02.06, 09:47 bo mi się nudzi ( kończę właśnie czytać głos ) ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 hm.. żółtko ze spirytusem pomaga :) 24.02.06, 13:21 podobno - bo osobiście nienawidzę surowego żółtka... /uważaj - sam spirytus powoduje ścinanie białka w organizmie -trzeba rozcieńczyć/ Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec.cieszyn Re: zachrypłem 24.02.06, 16:10 Po jutrzejszej wycieczce zapraszam na kufelek lekarstwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill Do Czerwonego Kapturka. 27.02.06, 06:55 Widzieliście zajawkę nowego filmu o w/w? Pęc można. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: i znów zima 01.03.06, 10:27 Raczej Nadwiślańska Agencja Turystyczna, Gliwicka Agencja Turystyczna, Pan Zdzichu z Żor od wypożyczalni nart, Pan Mareczek z Tychów od knajpki w Wiśle, Pani Wiesia z Katowic od oryginalnych (śląskich) oscypków etc. Górale cieszą się mniej, bo ciężko im się jeżdzi do szkół i do roboty... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: i znów zima 01.03.06, 15:40 w K też wieje i sypie... trochę to już nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Śliwowica Podbeskidzka ! Alex - zrób coś :) 01.03.06, 10:42 Przeczytałam wczoraj w moim ulubionym czasopiśmie Kuchnia, że firma z Jasienicy produkuje "Śliwowicę Podbeskidzką"(SIC!), dalej w tymże tekście stało, że właściciele są super i m.in. współpracują z Klubem Miłośników Ziemi Cieszyńskiej! No chyba, że pismo kłamie, bo to wydawnictwo A... (która jak wszyscy jesteśmy pouczeni kłamie i nie lubi....) Notabene jest też przepis na... dwie kaczki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Śliwowica Podbeskidzka ! Alex - zrób coś :) 01.03.06, 11:27 Nic ino się nachlastać ze zgryzoty :) Co ciekawe, w nie tak dawnym numerze Kroniki Beskidzkiej czytam: Dobre, bo podbeskidzkie! I przepis rodem z koła gospodyń wiejskich spod Międzyrzecza w gminie Jasienica. Na dodatek na zdjęciu przedstawiono panią gospodynię w stroju ludowym... Śląska Cieszyńskiego. Gratuluję redachtorom zaniku wyobraźni i luk w wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Albrecht, no co Ty! 01.03.06, 15:37 O ile dziennikarze "GW", "DZ" i innych tam używają słowa na "P" głównie z niewiedzy bądź lenistwa, o tyle "KB" robi to Z PREMEDYTACJĄ. Świadczyć może o tym korespondencja między red. naczelnym W. a BKC, z której jasno to wynika. Oni TWORZĄ "kulturę podbeskidzką", idąc po trupie Śląska Cieszyńskiego i Żywiecczyzny. To swoista polityka red. naczelnego! Co gorsza - na długie lata "zbałamucili" nasz "GZC", ale ostatnio nastąpiła tam duża poprawa. A propos: ile razy w tym numerze "KB" występuje wyrażenie "Śląsk Cieszyński"? Nie szukaj - znam odpowiedź ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Albrecht, no co Ty! 02.03.06, 10:02 alex.stela napisał: > O ile dziennikarze "GW", "DZ" i innych tam używają słowa na "P" głównie z > niewiedzy bądź lenistwa, o tyle "KB" robi to Z PREMEDYTACJĄ. Wierni uczniowie tow. Grudnia. Kłamstwo powtarzana wiele razy, staje się w końcu "prawdą". Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Śliwowica Podbeskidzka ! Alex - zrób coś :) 01.03.06, 15:31 Wiem, widziałem "to coś" już parę lat temu. Szczerze mówiąc przymiotnik "podbeskidzki" jest poprawny, jeśli wyjmie się go z kontekstu regionalnego, a włoży w geograficzny ;-) Tak mi się przynajmniej tłumaczyli w mailach :-))) Ale ten Klub Miłośników Ziemi Cieszyńskiej to dla mnie jakaś nowość. Trza ich będzie poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: Śliwowica Podbeskidzka ! Alex - zrób coś :) 01.03.06, 15:38 tylko oglądałeś ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 widziałem dzisiaj wóz straży pożarnej... 01.03.06, 15:47 z nalepką 'stela' : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 już tak nie wywala 01.03.06, 23:28 ale się często daty śmiesznie przestawiają Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec.cieszyn Serwer Gazety sfiksował 02.03.06, 10:21 U mnie jest 10:20, a u nich 10:52. Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec.cieszyn Cudownie !!! 02.03.06, 13:24 PGNIG zapowiada kolejną podwyżkę gazu (PAP, pb/02.03.2006, godz. 13:07) Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo chce, aby od 1 kwietnia wprowadzona została podwyżka cen gazu - poinformował szef działu planowania PGNiG Cyryl Fedorowicz. "Jesteśmy w trakcie postępowania taryfowego. Spodziewamy się, że nowe ceny gazu wejdą w życie od 1 kwietnia. Od tej podwyżki będzie zależała marża na sprzedaży gazu" - powiedział Fedorowicz podczas czwartkowej konferencji prasowej. Wiceprezes PGNiG Jan Anysz dodał, że wniosek o podwyżkę gazu będzie niższy niż podwyżka przyjęta na początku stycznia, kiedy wyniosła około 12 proc. Chyba przeproszę się z piecem węglowym i zacznę palić czym popadnie. Niech żyje śmród ! Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 no... panowie... czas zmieniać fury :) 02.03.06, 15:38 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3191334.html Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 facet z kompleksami ? 02.03.06, 16:47 jest tyle lepszych sposobów na wywalanie kasy ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 jeszcze jakimi... 03.03.06, 09:30 ciekawe ile ten akurat poseł ma wyroków... (bo za co to się domyslam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: : D 03.03.06, 13:59 Wygląda na to, że niedługo trzeba będzie znów zejść do podziemia, bo już nawet o dobranocce i głupocie w TV napisać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 czyzby znowu jakaś jatka ? 03.03.06, 14:00 bo tak tylko wpadam i wypadam... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: czyzby znowu jakaś jatka ? 03.03.06, 14:05 Ja też. Widzę że niektórym na zarażanie nienawistnym tonem brakuje już miejsca na FKC, to przyleźli. Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: czyzby znowu jakaś jatka ? 03.03.06, 15:06 powiedziłabym - wywal na zbity ... :) było przez parę tygodni miło... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: czyzby znowu jakaś jatka ? 03.03.06, 16:11 Nie mogę banować, jeśli o to chodzi. Mogę tylko usuwać posty. Ponadto nad forum czuwa jeszcze Ober-moderator i tylko on może banować jakby co. Może mnie też wyręczać, co czasem czyni. To przecież nie moje forum, tylko miejskie cieszyńskie (podobno :-) Ale Ty masz tą dobrą sytuację, że możesz sobie gościa ignorować w opcjach "Moje forum". Wtedy nie będziesz widziała jego postów i oszczędzisz na nerwosolu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela F. Cieszyn powróciło na szczyty popularności :-) 03.03.06, 19:12 Dziękuję wszystkim za bezinteresowne nabijanie licznika :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill Re: F. Cieszyn powróciło na szczyty popularności 04.03.06, 10:10 A mnie w szczególności. Wchodzę na wątek "dobranocki", dobijam do 100 i kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill Panie Prezesie, melduję, że zadanie wykonane 04.03.06, 10:13 100 i wypadłem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś