bebokk 26.10.03, 22:34 Znalazłem bardzo ładną stronę o czeskich zamkach ( i nie tylko zamkach ) : www.zamky-hrady.cz/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slezan Re: Czeskie zamki 26.10.03, 22:39 Potwierdza się moje przpuszczenie, że stoi za Tobą Gorzelik. On też zajmuje się jakimiś starymi ruderami. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Zamek we Frysztacie 30.10.03, 20:20 Już kiedyś o nim na forum pisałem : www.zamky-hrady.cz/4/frystat.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Zamek we Frydku 30.10.03, 20:21 www.zamky-hrady.cz/4/frydek.htm Prezentuje się całkiem okazale Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Jiczin - zamek związany z Rumcajsem 30.10.03, 20:24 Rumcajs mieszkał z Hanką i Cypiskiem w lesie, a zły hrabia w tym zamku : www.zamky-hrady.cz/4/jicin.htm Odpowiedz Link Zgłoś
caress Re: Jiczin - zamek związany z Rumcajsem 30.10.03, 20:43 > a zły hrabia w tym zamku : teraz slezan sni o nim po nocach dlatego udaje, ze go zamki nie interesuja! Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Mapa czeskich zamków 30.10.03, 20:39 Warto przestudiować ! www.zamky-hrady.cz/9/klikaci_mapa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Hukvaldy 30.10.03, 20:40 Byłem tam kilka razy. Ruiny zamku są rewelacyjne. Do tego jest piękny park, hospoda : www.zamky-hrady.cz/2/hukvaldy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Sztramberk Z ZAGADKĄ 30.10.03, 20:42 To jedno z najładniejszych miast na Morawach. Obok zamku atrakcją są "sztramberskie uszy". O co chodzi z tymi uszami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapis Re: Sztramberk Z ZAGADKĄ IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 22:23 Turcy chcieli zająć miasto, ale w nocy jego mieszkańcy zalali obóz wodą, topiąc wroga, a rankiem znaleźli worki z solonymi ludzkimi uszami, zdobytymi wcześniej przez Turków. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Re: Sztramberk Z ZAGADKĄ 30.10.03, 22:27 Prawie, prawie, wszystko się zgadza. Tyle tylko, że chodziło o Tatarów w 1241 ! Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Mikulov, zamek po drodze do Wiydnia 30.10.03, 20:47 Jadąc jako cysaroku do cysarskigo miasta Wiydnia mijamy Mikulov zwykle bez zatrzymywania. A szkoda, bo miasteczko jest urokliwe. A zamek mieści muzeum wina ! www.zamky-hrady.cz/1/mikulov.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Mikulov, zamek po drodze do Wiydnia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.10.03, 22:28 Byłem tam. Niedaleko jest jeszcze pałac w Lednicach i ruiny zamku w Pavlowie, bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Hluboka, czyli zamek dla Slezana 30.10.03, 20:51 Po zdobyciu autonomii przez Śląsk, polegającej na zostaniu kolejnym Landem Bundesrepublik, zapewne każe takowy zbudować w centrum Katttowitz na siedzibę prezydenta : www.zamky-hrady.cz/1/hluboka.htm Co za fantastyczny zamek z punktu widzenia historyka sztuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Hluboka, czyli zamek dla Slezana 30.10.03, 20:53 Nie doceniaz nazych aspiracji - przeniesiemy sobie na Śląsk Neuschwanstein, a Ty będziesz tam robił za błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
caress Re: Hluboka, czyli zamek dla Slezana 30.10.03, 20:55 a bebok prrrrrrrrrrr, zapial zamek i juz go niema ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Hluboka, czyli zamek dla Slezana 30.10.03, 20:57 no już dłużej nie będę udawał - bebokk to ja Odpowiedz Link Zgłoś
caress Re: Hluboka, czyli zamek dla Slezana 30.10.03, 20:59 jedyny zamek jaki kiedykolwiek bedzie w twoim zasiegu ... jest juz od dawna w twoim zasiegu ! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Hluboka, czyli zamek dla Slezana 30.10.03, 21:01 i ten mi wystarcza -jak się nie ma co się lubi... Po co inny zamek, skoro błazen beboczek i tak zapewnia królewską rozrywkę Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Oj Slezan ! Slezan ! 30.10.03, 21:05 Udajesz, że się dobrze bawisz, a w środku TWOJA NIENAWIŚĆ, ŻÓŁĆ wzbiera i wzbiera ! Nawet o zamkach czeskich nie potrafisz pisać bez epitetów pod moim adresem ! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Oj Slezan ! Slezan ! 30.10.03, 21:09 Co za kalumnie! Teraz dotknąłeś mnie do żywego! Przecież wyszukałem Ci nawet dodatkowe linki o zamkach, o jakich Ci się nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Oj Slezan ! Slezan ! 30.10.03, 21:11 slezan napisał: > Co za kalumnie! Teraz dotknąłeś mnie do żywego! Przecież wyszukałem Ci nawet > dodatkowe linki o zamkach, o jakich Ci się nie śniło. www.gerda-tytan.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Kroměříž - CO ZA NAZWA ? ZAGADKA ! 30.10.03, 21:02 Ale zamek jest cudowny ! www.zamky-hrady.cz/1/kromeriz.htm Co działo się w tym zamku w czasie Wiosny Ludów ? Odpowiedz Link Zgłoś