Gość: XXX IP: 213.76.14.* 08.02.02, 13:17 kruczek, norwid ,trójka,a moze jakieś inne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yasiu Re: Które liceum najlepsze? IP: 213.76.14.* 08.02.02, 13:21 TROJKA RULEZZZZZZZZZZZZZZZZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bAIS Re: Które liceum najlepsze? IP: 213.76.14.* 08.02.02, 13:26 przecież w trojce nie ma zadnego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norwid Re: Które liceum najlepsze? IP: 213.76.14.* 08.02.02, 13:58 Norwid, Norwid i jeszcze raz Norwid. Czemu? Najlepsza kadra nauczycielska, najlepiej przygotowana szkola dla ucznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuś Re: Które liceum najlepsze? IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:14 do tego najwięcej "dajek" w całej okolicy i zniszczonych psychicznie chłopaków którzy niszczą nowo przybyłe dziewczynki ... co potem owocuje zwiekszonym rychem na beskidzkiej ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
jajes Re: Które liceum najlepsze? 08.03.02, 12:32 Ja chodziłem do Kruka i dlatego je polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś 1.Kruk 2.Trójka 3.Norwid IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 14:16 Moim skromnym zdaniem do niedawna liczyły sie tylko Kruczek i Norwid, ale Norwid zatrzymał sie w rozwoju i stracił dystans już nie tylko do Kruka ale nawet do Trójki! O ile Kruczek wyraźnie sie rozwija od strony szkolnego życia (baza sportowa, radiowęzeł, spotkania z vipami - ostatnio B. Tyszkiewicz, R. Janowski, imprezy proeuropejskie, itd. itp), nie ustępując Norwidowi w efektywnym poziomie kształcenia, o tyle Norwid trwa w swoich skostniałych strukturach - tam się zakuwa a nie myśli! Przecież tam nic sie nie dzieje..... Trójka robi co moze aby dołączyc do Kruka i ma juz srednio wiecej kandydatów niz Norwid, głównie dzieki przemyslanym profilom! Cały ten wywód najlepiej potwierdza fakt stosunku szkół do planowanej "nowej matury". Kruczek był na nią b. nastawiony widząc w niej niezbedną drogę reformy. A chwalona w jednym z listów tego forum kadra Norwida miała to w d... , nie wysilając sie nawet na szkolenie egzaminatorów. i niestety po raz kolejny w tym kraju wygrała głupota i lenistwo, a kadra Norwida po raz kolejny podczas zacofanej "starej' matury będzie podrzucać swym wychowankom ściągi. I później z poczuciem dobrze spełnionego obowiazku będzie chwalić się rankingami wg których w Norwidzie zdaje najwięcej ludzi w Tychach. To tyle. dzieki jesli wytrwałaś/eś z czytaniem do konca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: 1.Kruk 2.Trójka 3.Norwid 02.04.02, 15:42 musze przyznac racje tym ktorzy uwazaja ze kuczek jest najlepszy. sam do niego nie chodzilem ale znam duzo ludzi ktorzy sa z tego liceum. i uwazam ze poziom jest tam wysoki i ta szkola poprostu zyje jezeli chodzi o norwida to mysle ze ta szkola leci na opini i renomie, ale nie wiele sie tam robi zeby ta szkola byla lepsze niz teraz Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: 1.Kruk 2.Trójka 3.Norwid- kpina 29.04.02, 12:27 Gość portalu: waluś napisał(a): > Moim skromnym zdaniem do niedawna liczyły sie tylko Kruczek i Norwid, ale > Norwid zatrzymał sie w rozwoju i stracił dystans już nie tylko do Kruka ale > nawet do Trójki! O ile Kruczek wyraźnie sie rozwija od strony szkolnego życia > (baza sportowa, radiowęzeł, spotkania z vipami - ostatnio B. Tyszkiewicz, R. > Janowski, imprezy proeuropejskie, itd. itp), nie ustępując Norwidowi w > efektywnym poziomie kształcenia, o tyle Norwid trwa w swoich skostniałych > strukturach - tam się zakuwa a nie myśli! Przecież tam nic sie nie dzieje..... > Trójka robi co moze aby dołączyc do Kruka i ma juz srednio wiecej kandydatów > niz Norwid, głównie dzieki przemyslanym profilom! > Cały ten wywód najlepiej potwierdza fakt stosunku szkół do planowanej "nowej > matury". Kruczek był na nią b. nastawiony widząc w niej niezbedną drogę > reformy. A chwalona w jednym z listów tego forum kadra Norwida miała to w > d... , nie wysilając sie nawet na szkolenie egzaminatorów. i niestety po raz > kolejny w tym kraju wygrała głupota i lenistwo, a kadra Norwida po raz kolejny > podczas zacofanej "starej' matury będzie podrzucać swym wychowankom ściągi. I > później z poczuciem dobrze spełnionego obowiazku będzie chwalić się rankingami > wg których w Norwidzie zdaje najwięcej ludzi w Tychach. > To tyle. dzieki jesli wytrwałaś/eś z czytaniem do konca :-) tak tak a nowa matura jest dobra, będziemy ją wszyscy pisać, a Kruczek i Trójka przygotowały się do niej więc na pewno napiszą lepiej gówno jest a nie nowa matura, Norwid to przewidział :-)))))))))))))))) i jesteśmy do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuś Re: 1.Kruk 2.Trójka 3.Norwid- kpina IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:21 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH AHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH ... bez komentarza ... poprosty śmieszny jesteś ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuś Re: 1.Kruk 2.Trójka 3.Norwid IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:19 HAHAHAHAHHAA ... wiesz ... spoko ... ale czemu bierzecie pod uwage tylko te trzy szkoły ... teraz poziom nauki i życie szkoły zmienia się ... Kruk ... to kuźnia ... z tym sie zgodze ... racja ... tylko9 zapomniałś dodać ... że w kruku nikt normalny nie wychodzi ... bo albo nabawi się jakieś choroby ... albo kompletnie sfiksuje ... czemu wy do ku.... nędzy nie widzicie innych szkół poza tą trójką ... Odpowiedz Link Zgłoś
ant. 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka 03.04.02, 11:51 Nieprawda, w Norwidzie już się nie zakuwa! To w Kruczku w klasie maturalnej każą im uczyć się kilkunastu przedmiotów. My uczymy się tylko tych wybranych! A kadra nauczycielska rzeczywiście jest najlepsza na świecie! Poziom jest wysoki, ale na klasach profilowanych. Teraz po reformie będzie jeszcze ciekawiej, bo powstały nowe profile. Poza tym panuje u nas wspaniała atmosfera. Nie ma antagonizmów takich jak w Wyspiańskim (trójka). Koleżanka po Wyspiańskim, powiedziała, że jakby miała jeszcze raz wybierać, to by poszła do Norwida. Odpowiedz Link Zgłoś
ant. Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka 03.04.02, 11:53 jeszcze chciałem dodać, że Norwid próbną maturę napisał najlepiej w Tychach. W województwie podobno byliśmy drudzy. A na maturze żadnych ściąg nikt nam nie posyła, sami to robimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 22:24 Kolego ant.: Twoja opinia jest typową, "norwidowską" wypowiedzią. Tzn. nieobiektywną do granic mozliwosci (jesteśmy najlepsi). O Kruku podajesz fałszywe informacje ("kilkanaście przedmiotów w klasie maturalnej"). Pusty smiech mnie ogarnia, bo ja mam ich aż 8 (licząc z wf i religią:)), choć zgodze się, że mnie akurat matma nie jest do niczego teraz potrzebna. Zareczam Ci jednak, ze z tego powodu nie przeniósł bym się jednak do Twojej szkoły. Gratuluję zwyciestwa w tym rankingu - ale czy mógłbyś go skonkretyzować? (Poza tym o jaką maturę próbną Ci chodzi - stara czy nową? Jeśli nową to nie ma się z czego cieszyc, bo pewnie i tak zdajesz starą... ja tez niestety:)) Generalnie nie zaszkodziłoby Ci trochę autoironii..... Odpowiedz Link Zgłoś
ant. Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka 05.04.02, 12:15 kolego mateusz! mi jest u siebie dobrze, Tobie u siebie... Ja się cieszę z wyboru... koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 15:41 masz rację, ale jaki mateusz ?! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka 07.04.02, 16:41 ant. napisał(a): > A na maturze żadnych ściąg nikt nam nie > posyła, sami to robimy:) wlasnie ze w Norwidzie sciagi lataja na wszystkie strony. znam dziewczyne co nie miala pojecia o matematyce a zdala na 5 Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: 1. Norwid 2. czwórka 3. Wyspiański 4. ekonom 10.04.02, 13:11 a kruczek może w 10 :-). Macie aż 8 przedmiotów, współczucia, ja mam 6 jeżeli policzę GDW, w-f i religię. Na maturze próbnej wywalili gościa za ściąganie, a w szkolę mamy trzech finalistów centralnej olimpiady, a na osiągnięcia w wielu, pomniejszych konkursach nie zwraca się już uwagi (odczułem to na własnej skórze, w Kruku dostałbym za byle g... stypendium, niestety). Poza tym kwestia organizacji 100-dniówki, u was buliło się 240+110 zł, a u nas 150+150, a kamera i tak do was nie dojechała... Zresztą u nas za byle wybryk nie zabraniało się klasie iść na studniówkę i nasz dyrektor nie jest chodzącą histerią, tylko fajnym, sympatycznym gościem. No i my ściągnęliśmy do Tychów Edytę Bartosiewicz, na finał konkursu związanego z Norwidem (zresztą koncert prowadzili m.in. ludzie z mojej klasy)... Wystarczy Zresztą każdy lubi swoją szkołę i tak już zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuś Re: 1. Norwid 2. czwórka 3. Wyspiański 4. ekonom IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:27 bla bla bla ... a my sprowadzilśmy Andrzeja Lepera który przprowadził blokade egzaminów maturalnych z powoby źle zawiązanego krawata pana dyrektora ... do tego mamyszklny chelikopter i zupełnie nowe terenówki do jazdy po tychach ... a nie mówiąc jeszcze o najnowszysch kiblach z elektronicznym wyliczaczem cieżkości gówna i przpływem sików ... ... ... ... oto nasz kruczek ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYng Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka IP: *.tychy-biskupa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 09:34 ant. napisał(a): > Nieprawda, w Norwidzie już się nie zakuwa! Ludzie - w Norwidzie nigdy się nie zakuwało. Kończyłem Norwidza 10 lat temu - teraz będzie kończyć moja siostra, więc wiem co mówię. Myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć - tego uczy i uczyła ta szkoła. No i wyrażania własnego zdania. > Koleżanka po Wyspiańskim, > powiedziała, że jakby miała jeszcze raz wybierać, to by poszła do Norwida. Koleżanka mojej siostry stwierdziła to samo - nie startowała do Norwida, bo się bała "poziomu". No i w "trójce" więcej zakuwała niż się uczyła, a i "zazdrościła" siostrze atmosfery w szkole. A co do nowej matury w Norwidzie, to widziałem, że siostrę praktycznie od pierwszej klasy przygotowywano pod jej kątem. Dla tych, którzy nie wierzą w efektywność nauczania w Norwidzie, polecam analizę wyników egzaminów na Akademię Ekonomiczną w Katowicach: wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=804595&dzial=kak01090011 Pozdry DYng Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka 29.04.02, 20:51 wiadowmo ze kazdy bedzie zachwalal liceum do ktorego chodzi badz chodzil. ale fakt jest faktem: ranking z AE mowi sam za siebie. p.s nie mam nic wspolnego z Norwidem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka 06.05.02, 12:43 DYng, a do ktorej klasy chodzi twoja siostra, może znam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuś Re: 1. Norwid 2. Kruczek 3. Wyspiański 4. czwórka IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:30 na boga ... kobieto ... nie rób siary własne szkole ... ile jest takich osób którzy uwazają tak samo jak ty ... 1 na 10 ? .. a może 1:20 ... przejdź sie i popytaj ... każdy zakuwa i ma dosc tej szkoły ... wiem to po przykladzie moich kupmli i koleżanek ... których z tej szkoły mam dość sporo ... więcej niż ty ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
pkrzysz 1. 2. 3. .... (N).Norwid (N+1). Kruczek 06.05.02, 13:03 W Tychach nie ma żadnych pożądnych szkół średnich. Nasza kochana Rada Miejsk nie przyznała żadnej szkole statusu szkoły elitarnej. Z tego powodu w naszych liceach panuje tłok i hamstwo, nauczyciele nie mogą się skupić poważnie na uczniu ( bo mają np. 6 klas po 30) , a uczniowie się rozwijać w sobie wybranym kierunku. Czy jest w ogóle jakaś szkoła która prowadzi indywidualny tok nauczania dla wybranej klasy *( nie dla garstki uczniów)?? Czy jest w Tychach jakaś szkoła w której uczy się języków klasycznych , histori tańca i innych przedmiotów które można było zdawać jako dodatkowe na tej apokryficznej Nowej Maturze??? A co do Norwid-a na miejscu N to już Mickiewicz pisał w Dziadach "[..] skazali go na ciężkie Norwidy[..]" co odżwirciedla klimat jest ciemno , ciężko i trzeba się uczyć , z drugiej strony nauczyciele przynajmniej starają się podchodzić do ucznia jak do człowieka , nie jak do podrzędnej istoty stworzonej tylko po to aby nią gardzić. W takim razie dlaczego Kruczek na miejscu N+1? Bo , choć sam tam nie chodzę , uważam że ta szkoła też ma jakiś swój udział w kształceniu światłej Tyskiej młodzieży. . I mimo że Kruczek i Norwid to tak naprawdę dno edukacji narodowej , to pozostałe tyskie szkoły żeby zobaczyć to dno muszą wyspoko zadzirać głowy do góry.. Odpowiedz Link Zgłoś
hoobie Re: 1. 2. 3. .... (N).Norwid (N+1). Kruczek 06.05.02, 14:12 myślę, że w tym co napisałeś jest sporo racji, a kłótnie o pierwszeństwo w mieście są żałosne..... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jajes Re: 1. 2. 3. .... (N).Norwid (N+1). Kruczek 07.05.02, 21:58 sporo smutnej prawdy, a najbardziej wkurza mnie liczebność klas (czasami dochodząca nawet pod 40) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha:) Re: 1. 2. 3. .... (N).Norwid (N+1). Kruczek IP: *.icm.edu.pl / *.osh.tychy.htc.net.pl 20.05.02, 10:42 w III klasie i tak połowa nie przychodzi na lekcje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuś Re: 1. 2. 3. .... (N).Norwid (N+1). Kruczek IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:34 > I mimo że Kruczek i Norwid to tak naprawdę dno edukacji narodowej , to > pozostałe tyskie szkoły żeby zobaczyć to dno muszą wyspoko zadzirać głowy do > góry.. HAHAHAHHAHA ... amen .. amen ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuś Tylko i wyłącznie IV L.O. IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:12 Popularna czwórka jest najlepsza ... nie tylko pod względem edukacyjnym ale i klimatu jaki tam jest ... tego nie ma w kużni Kruczka ani w tych niby popularnych dwójki i trójki ... tam chodzą Ci co nie dostali się do kruka ... :P ... i wałek ... a w czwórce ... sam klimat ... najlepsze społeczeństwo ... zero drechów i skinów ... sami NORMALNI ludzie ... i normalni nauczyciele ... ale nie bede dalej zachwalał ... prawda jest taka, że po kruku jedyne czego w życiu się dorobisz to tylko wrzodów ... a po trójce ... hihihi zniszczonej opiniii ... nio nie bede tu mówił dlaczego ... wystarczy sie tylko przejść po tychach i poputać ludzi ... dlaczego ... poza tym ... czwórka ma najlepsze warunki do nauki informatyki ... aż 4 sale informatyczne i wszystkie podpięte do internetu ... z którego można korzystać kiedy się chce i kiedy tylko sala jest wolna ... :) ... a jeżeli zajęta ... no to jest jeszcze biblioteka w której znajdują się 4 komputery z napędami DVD i wypalarkami ... gdyby jakiś dokunemt większy niż 1.4 MB trzeba było przenieść do domu ... po drugie ... dwie sale gimnastyczne i skałka wspinaczkowa ... siłownia i fitness ... dla pań ... do tego nauczyciele w-f z wysokimi kwalifikacjiami ... czy mozna więcej ... hehehehe ... tak więc nie mówcie że najlepsze są pierwsze trzy szkoły ... w numerologii ... bo jest nieprawda ... o tylko fama ... która pozostałą po latach prl-u ... nadeszły nowe czasy i nowe rankingi ... a do tego rankingi MEN są ustawiane ... bogatsze szkoły dają w łape ... tak jak I, II, i III ... tak więc nie warto w nie wierzyć ... polecam także FSM i Budowlanke ... to też świetne szkoły z świetnym klimtem ... ale jak zwykle wszyscy chcą wierzyć w rankingi ... dlatego decyzja należy do was ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bednar Re: Tylko i wyłącznie IV L.O. IP: *.media-com.com.pl 20.05.02, 14:06 Menuś po ilu piwkach to pisałeś????? Po siedmiu , ośmiu , amoże troszkę więcej?????? Ale po co ja pytam, po tylu to nawet nie pamiętasz co pisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menus Re: Tylko i wyłącznie IV L.O. IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 16:10 Bednar ... ty stary pijaku ... sam pifka mi podsuwałeś a teraz siare bedziesz mi tu robił ... idź z tąd bo tylko ludzi straszysz ... wszędzie czuć odur z twojej japy ... fuuuujjjj ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Wszystkie sa do dupy. IP: *.unice.fr 29.05.02, 17:32 Wszystkie tyskie licea prezentuja kiepski poziom. Nauczyciele sa leniwi i niekompetentni. Poza tym dyrektor Norwida to stary lapowkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Które liceum najlepsze? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 20:34 Obecnie Norwid, choć jeszcze kilkanaście lat temu zdecydowanie był to Kruczek. Trójka robi się coraz lepsza, ale obecnie oceniana jest na równi z Kruczkiem. Reszta poza podium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnoludka Re: Które liceum najlepsze? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 02:19 ludzie... jedno miasto, tylko kilka szkol, a wy jak dzieci w piaskownicy... :) a teraz powazniej: kazdy szedl do lo z jakims nastawieniem, konczac je wie, jak jest naprawde. ja do norwida szlam z glowa wypchana naiwnymi idealami, ze tu sie mozna realizowac, ze tylko norwid ma klase i wysoki poziam, ze tu kazdy nauczyciel to profesjonalista. prawda wyglada troszke inaczej, i choc sa w tej szkole osobistosci, przed ktorymi chyle czola (np. pani bielas, pan trlik), poznalam tu mnostwo wartosciowych ludzi, wiele sie nauczylam, to jednak nie raz spotkalam sie z razacym uchybieniom jakimkolwiek normom. to, ze mozna zdac mature na piatki po czterech latach opieprzania sie; to, ze oceny nie odzwierciedlaja wiedzy i umiejetnosci ucznia; to, ze ludzi nieobiektywnych, niedouczonych i pozbawionych autorytetu nazywa sie nauczycielami; to, ze rozmawiajac z uczniami norwida niejednokrotnie mozna odniesc wrazenie, ze rozmawia sie ze srednio rozgarnietym pomocnikiem mechanika lub glupiutka sprzedawczynia z warzywnika (nie uchybiajac jednym ani drugim, tu intelekt jest kwestia drugorzedna); to, ze wyjscie szkoly do kina czy teatru czasem konczy sie sceneria podobna do tej po bogatym w emocje kibicow meczu pilkarskim (zarowno zasmiecone, a nawet zarzygane podlogi, a takze niekonwencjonalne z punktu widzenia prawa proby wymierzenia sprawiedliosci); czy wreszcie kontrowersyjna sprawa studniowki 2002, ktora czesc absolwentow nadal przesladuje w snach (pozdrawiam 4g ;)) to tylko niektore zle sceny z zycia norwida. niewatpliwie tych dobrych jest znacznie wiecej, chociazby slynne juz mlode talenty i konkurs norwidowski, ktore pozwalaja ludziom 'pozamatematycznie wrazliwym' sie wykazac, a takze cala masa mniejszych konkursow i uroczystosci, ktore z racji lokalnego, szkolnego zasiegu nie sa az tak znane. radiowezel, gazetka, ktore powstaly dzieki staraniom grona zapalencow, przy wsparciu nauczycieli to tez zaleta norwida. a wreszcie cos, czym (niestety, juz byly) pan dyrektor trlik chwali sie przy kazdej sposobnosci, czyli statystyki: to, jaki procent absolwentow norwida dostaje sie na studia, odnosi znaczace sukcesy i zajmuje wysokie stanowiska nie moze nie byc miarodajne. kazda szkola ma swoje dobre i zle strony. kazdy wybiera te, ktora najbardziej odpowiada jego potrzebom. i mysle, ze to, czy wybor pada na norwida, kruczka, trojke, czworke czy tez inna z tyskich szkol srednich nie ma tak naprawde najmniejszego znaczenia... bo kazdy dostaje od szkoly tyle, ile jest w stanie z niej wycisnac... to, ze przy okazji dostaje sie po tylku jest wliczone w cene edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnoludka Re: Które liceum najlepsze? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 08:31 dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: Które liceum najlepsze? 05.09.02, 13:21 kuźwa, ty to Aga masz gadane. Ale powiem Ci coś np. w IV LO dyrektorka to fatalna gnida, dla której najważniejsżą kwestią jest ubiór uczniów/uczennic i za to potrafią na maturze udupić, a statystyki sa rzeczywiście najważniejsze, a inne szkoły wypadają w nich fatalnie. ja nie szedłem do szkoły średniej z żadnymi ideałami, bpo jak wiesz wykształcenie uważam za złą konieczność, ale konieczność i Norwid dał mi dużo, dużo się nauczyłem opieprzając się generalnie przez IV lata, dlatego uważam Norwid za szkołę najlepszą Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: Które liceum najlepsze? 05.09.02, 13:24 kuźwa, ty to Aga masz gadane. Ale powiem Ci coś np. w IV LO dyrektorka to fatalna gnida, dla której najważniejsżą kwestią jest ubiór uczniów/uczennic i za to potrafią na maturze udupić, a statystyki sa rzeczywiście najważniejsze, a inne szkoły wypadają w nich fatalnie. ja nie szedłem do szkoły średniej z żadnymi ideałami, bpo jak wiesz wykształcenie uważam za złą konieczność, ale konieczność i Norwid dał mi dużo, dużo się nauczyłem opieprzając się generalnie przez IV lata, dlatego uważam Norwid za szkołę najlepszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacjan Re: Które liceum najlepsze? IP: *.mci.tychy.pl 05.09.02, 13:30 Norwid jest jednak najlepszy, bo chociaż Aga vel Krasnoldudka(ma gadane :)) mowi o ciemnych stronach, to gdzie indziej jest gorzej: weźmy gnida będąca dyrektorką IV, myśli tylko o ubiorze uczniów, a w Kruczku sprawa z rzekomym zboczeńcem(w Norwidzie żaden uczeń nie rzuciłby potwarzy) świadczą na niekorzyść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-rex Re: Które liceum najlepsze? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 18:55 egzaminy do liceów w tym roku to tragedia!!! porównywalna z egzaminami na studia, w takiej czwórce było po 5 osób na miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukaZ23 Re: Które liceum najlepsze? IP: *.wsb-nlu.edu.pl 27.08.02, 11:28 Ja chodzilem do kruka i do dpołecznego kolo basenu. Tak naprawde wybór liceum nie jest taki ważny. Jak jestes dobry to tak czy siak dostaniesz sie na studia. Kruczek byl spoko ale lepiej bylo w spolecznym - większy luzik. Idzie tam - polecam. Nie ma większego znaczenia jakie liceum skończysz. Pozdro dla Glempy - pawel 1. Pisales o Magdzie z tą matmą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
male2mail Re: Które liceum najlepsze? 24.09.02, 12:09 nikt mi nie powie ze w Norwidzie zycia nie ma. jezeli tak powie znaczy, ze jest matol, bo przeszedl przez zycie obojetnie... ”nie przejdziem przez swiat obojetni” jak glosil baner:) przed matura w norwidzie.(zreszta zle mi sie kojarzy, ale nie o tym chcialem) jezeli jestes szara myszka, ktora boi sie wyjsc na swiatlo dzienne i tylko zakuwa to norwid jest wlasnie szkola dla ciebie. Ale jezeli jestes czlowiekiem chcacym dojsc do czegos, masz jakies zyciowe plany, pasje, to norwid tez jest wlasnie dla ciebie. Piekno norwida polega na tym ze nie tak jak jakis luzak z czworki stwierdzil ze u nich sa sami normalni zero dresow zero skinow. a w norwidzie byly dresy ( zreszta jeden pamieta mnie na pewno i dluuuugo bedzie pamietal:)) i nawet skini ale sa tez power flower punki and many others. i to wlasnie jest piekne. w norwidzie ludzie roznia sie od siebie a patrzac na ludzi z takiej czworki ma sie wrazenie ze to jakies stacatto. wszystkie ryje te same. wlosy na zelu. panny ubrane jednakowo w jednej budce na targu. oczywiscie przesadzam i wyolbrzymiam problem bo pewnie sa tam tez wartoscowi ludzie, ale jednak w zyciu nie zamienil bym norwida na nic innego. przezylem tam tyle dobrych jak i zlych chwil. upadkow i wzlotow. poznalem wielu wartosciowych ludzi (no moze oprocz jednego gnoja) i zawsze gdziekolwiek bede z duma powiem. Tak skonczylem Norwida. tak, tak, tego slawnego Norwida amen pozdro dla gacjana:) i anta. krasnala widze czesto wiec ta droga pozdrawiac nie musze p.s. kiedy wpadniesz po swoje gazety, czy mam ci je przyniesc? papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Które liceum najlepsze? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 13:54 milo by bylo byc pozdrowiona rowniez ta droga, swoja droga :) aha, rybolu, nie marudz... it's over. Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Które liceum najlepsze? 25.09.02, 16:33 male2mail napisał: > Piekno norwida polega na tym ze nie tak jak jakis luzak z czworki stwierdzil ze > > u nich sa sami normalni zero dresow zero skinow. > a w norwidzie byly dresy ( zreszta jeden pamieta mnie na pewno i dluuuugo > bedzie pamietal:)) i nawet skini ale sa tez power flower punki and many others. > i to wlasnie jest piekne. w norwidzie ludzie roznia sie od siebie a patrzac na > ludzi z takiej czworki ma sie wrazenie ze to jakies stacatto. wszystkie ryje te > > same. wlosy na zelu. panny ubrane jednakowo w jednej budce na targu. oczywiscie > > przesadzam i wyolbrzymiam problem bo pewnie sa tam tez wartoscowi ludzie, ale > jednak w zyciu nie zamienil bym norwida na nic innego. Co ty za głupoty tutaj wypisujesz. Co to ma do rzeczy, kto i jak sie ubiera. Jak ktoś lubi dresy albo szmaty z targu to niech je sobie nosi. Ale pisanie o tym, iz ktoś taki z powodu ubioru jest bezwartościowy świadczy tylko o twijej głupocie. > przezylem tam tyle dobrych jak i zlych chwil. upadkow i wzlotow. poznalem wielu > > wartosciowych ludzi (no moze oprocz jednego gnoja) i zawsze gdziekolwiek bede z > > duma powiem. Tak skonczylem Norwida. tak, tak, tego slawnego Norwida Jaki kurwa sławny? Nie popadaj w samouwielbienie. Norwid to kolejna gówniana szkółka we wsiowych Tychach. PS Kruk uber alles!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male2mail Re: Które liceum najlepsze? IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 27.09.02, 08:21 chlopie czy ty w oglole rozumiesz o czym ja pisze... nie wydaje mi sie a twoje pozdrowienie na koncu swiadczy o tym jak was tam w kruku traktuja macie napisane pewnie arbait macht frei przed buda co? Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Które liceum najlepsze? 30.09.02, 18:08 Gość portalu: male2mail napisał(a): > chlopie czy ty w oglole rozumiesz o czym ja pisze... > nie wydaje mi sie A mnie się wydaje, że ty sam nie wiesz co piszesz, chamie ty jeden. Następnym razem gdy zabierzesz głos na forum przedyskutuj z kolegami, rodzicami co chcesz napisać. Myślę, że w ten sposób(zastrzegając oczywiście, że twoi rodziciele mają więcej oleju w głowie niż ich dziecię) oszczędzisz forumowiczom czytania twoich kretynizmów. > a twoje pozdrowienie na koncu swiadczy o tym jak was tam w kruku traktuja > macie napisane pewnie arbait macht frei przed buda co? Traktują nas podobnie jak was. Obie szkoły są równie chujowe. Ale jestem pewien, sądząc po twojej pisaninie, że w kruku lepiej uczą niemieckiego. Pozdrawiam niemiecki analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male2mail Re: Które liceum najlepsze? IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 01.10.02, 08:48 chyba sie poprawilem glupku ty jeden pozniej. jakbys jednak przejrzal wszystko to bys zauwazyl w ogole po co ja ci nieistotny wytworze cywilizacji odpisuje... tyle Odpowiedz Link Zgłoś
male2mail Re: Które liceum najlepsze? 24.09.02, 14:52 no i bednara oczywiscie tez pozdrawiam. i krasnalka tez bo sie domaga. nie wiem o co chodz z tym over..o norwida czy chuja czy both? Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: Które liceum najlepsze? 09.10.02, 12:47 male2mail, ja Cie tez pozdrawiam. Franck z Kruka to nie ten poziom, co my. Dzieki za pozdrowienia. Poamiętajcie, że to u nas był kolo drugi na olimpiadzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Które liceum najlepsze? 09.10.02, 13:28 gacjan napisał: > male2mail, ja Cie tez pozdrawiam. Franck z Kruka to nie ten poziom, co my. > Dzieki za pozdrowienia. Następny idiota z norwida. A co do poziomu, to masz rację - jeszcze tak nisko jak wy nie upadłem. > Poamiętajcie, że to u nas był kolo drugi na > olimpiadzie :) No i co z tego. Pozdrawiam głupole. Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: Które liceum najlepsze? 16.10.02, 11:39 Opróćz głupoli pozdrawiam też oczywiście moich kolegów: małe2maila, bednara, anta i krasnoludkę. A głupole to ci, którzy się kłócą z male2mailem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Które liceum najlepsze? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 16:02 Sądze ze kruczek jest obecnie najlepsza szkola spośród tyskich szkól średnich. Norwid moze i był dobra szkola ale jakies 5 lat temu i wiecaj...Sądzac po tym ci sie ostatnio dzieje Norwid nie moze dorównac kruczkowi atmosfera i stosunkami panującymi w tamtejszej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan Re: Które liceum najlepsze? 07.11.02, 17:36 e tam, atmosfera w Norwidzie była niepowtarzalna do czerwca. Ale nowy dyrektor, skądinąd sympatyczny prof. Rosiak, nie ma charyzmy Tryla. Teraz, kiedy poznałem wielu super ludzi z Kruka i skończyłem Norwida jestem mniej zacietrzewiony, ale Norwidowi atmosferą dorównać się za "moich czasów" nie dało. U nas nie wyrzucali uczniów tylko im pomagali i to jest cholernie ważne Odpowiedz Link Zgłoś
fotomarcin Re: Które liceum najlepsze? 26.12.02, 18:46 A co takiego złego dzieje się ostatnio w Norwidzie, że miałby on stracić zasłużone miano najlepszej szkoły w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
x=man Re: Które liceum najlepsze? 08.12.02, 12:26 chyba norwid ale wydaje mi sie ze chce sie z niego zrobc szkole dla elit Odpowiedz Link Zgłoś