Dodaj do ulubionych

Klub dla Mam w Tychach

16.02.10, 15:20
Witam
Zapraszamy serdecznie wszystkie Mamy na spotkanie w Klubie M jak
Mama.

Spotkanie odbędzie się w Filii nr 2 Miejskiej Biblioteki Publicznej
w Tychach na os. A - Pl. Św. Anny 1 (filia dla dzieci) 24 lutego
o godz. 16:00
Zapraszamy serdecznie Mamy z dziećmi do lat 3 oraz
kobiety w ciąży. :)
Dajmy okazję naszym maluszkom na spotkania w gronie innych dzieci :)
Spotkajmy się z innymi mamami, będzie okazja do rozmowy i wymiany
doświadczeń :)
Na ewentualne pytania odpowiadamy pod nr tel. 32 227-28-33 oraz na
mailu :)

PS. dbajmy o zdrowie swoich i innych dzieci - spotkajmy się w gronie
zdrowych, niezakatarzonych maluszków.
Obserwuj wątek
    • magi104 Re: Klub dla Mam w Tychach 17.02.10, 09:37
      O proszę , jaka fajna inicjatywa :) Tego mi właśnie w Tychach brakowało:)
      A jakieś szczegóły??? Płatne takie spotkanko (jakieś "koszyczkowe" czy coś)??
      Coś trzeba przynieść??
      • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 17.02.10, 12:11
        :D
        Nic nie trzeba przynosić :)
        Pierwsze spotkanie będzie typowo zapoznawcze, na kolejnych może
        zaczną pojawiac się goście.
        Spotkania są całkowicie bezpłatne.
        W założeniu odbywać się będą w ostatnie środy każdego miesiąca.
        Zapraszamy serdecznie :)
        • meaby Re: Klub dla Mam w Tychach 18.02.10, 10:01
          ojeju
          super
          a my wyjeżdżamy na ferie :(
          dajcie proszę znać jak będzie następne spotkanie..
          p.
          • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 22.02.10, 23:13
            Oczywiście, że damy znać :)
            Na pewno odbędzie się w marcu, dokładną datę napiszemy wkrótce.
            zapraszamy :)
            • kadusiak Re: Klub dla Mam w Tychach 23.02.10, 19:44
              Witam,
              super inicjatywa. Dowiedziałam się o tym klubie przez koleżankę już mamusie:)
              Przyjdziemy obydwie na pewno :D
              A kto jest organizatorem tego spotkania??
              pozdrawiam
              Ania
              • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 26.02.10, 15:59
                Aniu - cieszymy się, że razem z Asią dotarłyście do nas :) Czekamy na Was za miesiąc :)
                Wszystkim Mamom dziękujemy za obecność - mam nadzieję, że następnym razem nasze maluszki będą miały okazję poznać kolejnych kolegów i koleżanki ;)
                Dziękujemy też p. Bożenie z Klubu Zdrowie która opowiedziała o basenie dla niemowląt i dzieci. :)
                Data następnego spotkania : 31.03.2010
                O tym jaki gość zostanie zaproszony damy jeszcze znać!
                Ania już wie, ale odpowiemy innym Mamom: organizatorem spotkań jest Miejska Biblioteka Publiczna w Tychach, filia nr 2
                Pozdrawiamy
                • mimi22011984 Re: Klub dla Mam w Tychach 28.02.10, 18:45
                  ja bym bardzo prosila o przypomnienie mi na moja poczte mimi22011984@wp.pl
                  poniewaz przeszlabym sie na to spotkanie a dopiero teraz zobaczylam ze bylo a na
                  forum bardzo rzadko jestem..
                  • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 12.03.10, 14:49
                    Na kolejnym - II spotkaniu, które odbędzie się 31 marca gościć
                    będziemy położną - Bożenę Kowalik. Pani Bożena otrzymała
                    wyróżnienie jako jedna z najlepszych położnych z województwa
                    śląskiego i opolskiego
                    :)
                    Pani Bożena pracuje również w Kobietowie :
                    kobietowo.com.pl/
                    Wszystkie mamy i kobiety w ciąży zapraszamy 31.03 o godz. 16:00
                    :)
                    Pozdrawiamy
                    • mimi22011984 Re: Klub dla Mam w Tychach 22.03.10, 19:35
                      ja bede na 100%
                      monika z bartusiem:)
                      • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 23.04.10, 12:46
                        Na spotkaniu 28.04 gościem specjalnym będzie pani Bogumiła Gajcy
                        - plastyk, pedagog pracująca w Centrum Twórczego Rozwoju
                        Dziecka i Rodziny "EUREKA"
                        . Prowadzi ona w ramach Klubu
                        Twórczego Malucha zajęcia plastyczne, na których dzieci poznają
                        różne techniki plastyczne: masa solna, glina, tworzenie kompozycji
                        kwiatowych i artystycznych, rzeźba, pastele (suche i mokre),
                        malowanie farbami (po szkle, plakatowymi, malowanie twarzy i inne),
                        odbijanie, rysowanie piórkiem i wiele innych. W bibliotece dzieci
                        będą mogły wykonac prace z wykorzystaniem masy solnej.
                        Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy - 28.04.2010 godz. 16:00
                        !
                        • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 28.06.10, 21:52
                          30.06.2010 o godz. 16:00 zapraszamy na kolejne spotkanie Klubu Mam. Dla
                          mam najmłodszych dzieci specjalne warsztaty z chustowania poprowadzi
                          instruktorka z Akademii Noszenia.
                          A starsze dzieci jak zwykle będą miały okazję do wspólnej zabawy :)
                          • aleksandraszpura Re: Klub dla Mam w Tychach 28.09.10, 13:11
                            Zapraszamy na pierwsze powakacyjne spotkanie klubu M jak Mama! :)
                            Odbędzie się ono 29.09.2010 o godz. 16:00.
                            Gościem specjalnym będą panie Anna Kózka oraz Ola Rudlicka, które poprowadzą zajęcia kreatywne dla dzieci.

Kolejne spotkania:
                            27.10.2010 - szkolenie z zakresu udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i małym dzieciom cz.I
                            24.11.2010 - szkolenie z zakresu udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i małym dzieciom cz.II
                            Szkolenie przeprowadzi lek. med. Agnieszka Jabłeka
                            Zapraszamy serdecznie wszystkie mamy oraz kobiety noszące dziecko pod sercem!

Oczywiście w spotkaniach towarzyszą nam nasze dzieci :)
                          • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 28.09.10, 13:13
                            Zapraszamy na pierwsze powakacyjne spotkanie klubu M jak Mama! :)
                            Odbędzie się ono 29.09.2010 o godz. 16:00.
                            Gościem specjalnym będą panie Anna Kózka oraz Ola Rudlicka, które poprowadzą zajęcia kreatywne dla dzieci.

Kolejne spotkania:
                            27.10.2010 - szkolenie z zakresu udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i małym dzieciom cz.I
                            24.11.2010 - szkolenie z zakresu udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i małym dzieciom cz.II
                            Szkolenie przeprowadzi lek. med. Agnieszka Jabłeka
                            Zapraszamy serdecznie wszystkie mamy oraz kobiety noszące dziecko pod sercem!

Oczywiście w spotkaniach towarzyszą nam nasze dzieci :)
                            • nadin2009 Re: Klub dla Mam w Tychach 28.09.10, 14:33
                              czy ja mogę z coreczka przyjść na takie spotkanie pierwszy raz,bo dopiero teraz to przeczytałam
                              • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 28.09.10, 15:52
                                oczywiście, że można! zapraszamy :)
                                zajęcia są bezpłatne i każdy może w nich uczestniczyć

w trosce o zdrowie naszych dzieci prosimy o zabieranie ze sobą dzieci zdrowych i niezakatarzonych :)
                            • klubmama zmiana tematu spotkania 29.09.2010 29.09.10, 14:20
                              niestety w dniu dzisiejszym nie odbędą się zajęcia z Paniami Anną i Aleksandrą.
                              Za to przeprowadzimy zajęcia z Paniami w przyszłym miesiącu - konkretną datę jeszcze podamy :D
                              a dzisiaj zapraszamy na zajęcia z wykorzystaniem masy solnej :)

• nadin2009 Re: zmiana tematu spotkania 29.09.2010 01.10.10, 17:29
                                witam ja ostatnio pytałam czy mogę przyjść-dziękuję za zaproszenie będę na pewno jak tylko moja córeczka wyzdrowieje mamy zapalenie oskrzeli.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
    • remo29 Re: Klub dla Mam w Tychach 24.03.10, 01:01
      Dżizas... Przypomniało mi się jak poszedłszy z Młodym do Doliny Jaworkowej
      usiadłem na ławce obok jakichś niewygadanych nieznanych mi mam... Po kwadransie
      mimowolnego słuchania PIERDÓŁ w rodzaju "kalesonki czy rajtuzki", "masowanie
      brzuszka, czy kupcia", "herbata z kopru czy woda niegazowana" poszedłem poskakać
      przez płot i porzucać się z Młodym piachem...
    • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 19.10.10, 14:42
      Zbliżają się kolejne spotkania klubu M jak Mama!
      27.10.2010 o godz. 16:00 odbędą się zajęcia z udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i małym dzieciom, które poprowadzi - lek.med. Agnieszka Jabłeka
      29.10.2010 o godz. 16:00 naszymi gośćmi będą panie, które poprowadzą zajęcia kreatywne dla dzieci!
      Serdecznie zapraszamy!!
      • szamiran81 Re: Klub dla Mam w Tychach 20.11.10, 00:21
        Witam, czy organizowane są spotkaniu klubu Mam? Chętnie bym się wybrała. Doszły mnie słuchy, że w grudniu gościem będzie doradca chustowy?
        • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 23.11.10, 10:43
          Spotkania odbywają się raz w miesiącu - ostatnia środa miesiąca.
          Jutro o godz. 16:00 zapraszamy na drugą część spotkania z lek. med. Agnieszką Jabłeką która przeprowadzi szkolenie dot udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i małym dzieciom.
          Natomiast ze względu na zapotrzebowanie i zainteresowanie mam 3.12.2010 (piątek) o godz. 16:00 odbędzie się dodatkowe spotkanie klubu na którym będzie doradca chustowy :)
          zapraszam serdecznie :)
          • szamiran81 Re: Klub dla Mam w Tychach 24.11.10, 09:45
            Dziś niestety nie dotrę na spotkanie. Mała wciąż zakatarzona, może uda mi się 3 grudnia przyjść, szczególnie bym chciała, bo też jestem chustująca:)
            • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 08.12.10, 14:59
              Zapraszamy na kolejne spotkania klubu M jak Mama:
              15 grudzień 2010 godz. 16:00 (środa) - spotkanie z doradcą chustowym (3.12.2010 spotkanie nie odbyło się z przyczyn losowych)
              22 grudzień 2010 godz. 16:00 (środa) - spotkanie opłatkowe :)
              Zapraszam serdecznie!

PS. szamira mam nadzieję, że córeczka będzie zdrowa i uda Wam się do nas dotrzeć :)
              • mamanuka Re: Klub dla Mam w Tychach 21.12.10, 12:06
                Witam,
                mam pytanie: kiedy będzie następne spotkanie z doradcą chustowym? 3 nie dałam rady dotrzeć, nie wiedziałam o spotkaniu 15, a jutro też niestety nie dotrę, bo mój synek ma katar i kaszel...
                • szamiran81 Re: Klub dla Mam w Tychach 04.01.11, 23:50
                  Niestety nie udało nam się na żadne spotkanie dotrzeć, dopiero teraz wyszłyśmy z choroby. Prawie 2 miesiące w domu na zmianę jak córki zarażały się nawzajem.
                  Mamanuka jeśli potrzebujesz porady w sprawie chustowania to w miarę możliwości służę pomocą i moimi skromnymi umiejętnościami. Nosimy się już 4 miesiące i kieszonkę oraz podwójny X mamy opanowany.
                  • mamanuka Re: Klub dla Mam w Tychach 12.01.11, 22:06
                    Szamiran, bardzo chętnie skorzystam z Twojej pomocy, bo nie wiem, czy dobrze wiążę. Wydaje mi się, że kieszonkę tak, ale pewności nie mam, a xx jeszcze nie próbowałam. Jak można się z Tobą skontaktować?
                    • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 17.01.11, 10:16
                      WItajcie!
                      Odpowiadam (przepraszam, że z poślizgiem):
                      kolejne spotkanie 27 stycznia (zmiana terminu w 2011 roku - czwartek) o godz 16:00
                      doradca chustowy w planach jest dopiero na wiosnę, ale mamy kilka mam które podobnie jak Szamiran chustują i pewnie pomogą.
                      Zapraszam Was bardzo serdecznie :)
                      • szamiran81 Re: Klub dla Mam w Tychach 18.01.11, 23:11
                        Pisz na szamiran@gmail.com to się jakoś umówimy. Pozdrawiam
                      • percia.mag Re: Klub dla Mam w Tychach 27.01.11, 12:26
                        Można dołączyć do spotkania?
    • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 20.10.11, 23:47
      następne spotkanie klubu mam już 27 października w czwartek o 16:00 na spotkaniu będzie gość specjalny z KARIBY - pani która przeprowadzi zajęcia psychoruchowe dla rodziców z dziećmi zwane w KARIBIE "mama i tata w świecie małolata"

o zajęciach:
      Przenieście się wraz ze swoimi dziećmi w krainę dziecięcej wyobraźni, fantazji i zabawy!
      Proponujemy Wam uczestnictwo w zajęciach autorskich, opartych na połączeniu kilku metod pedagogicznych : Weroniki Sherborne, Carla Orffa, Rudolfa Labana oraz szeregu atrakcyjnych zabaw animacyjnych.
      Głównym celem tych zajęć – poza wspaniałą zabawą dla małych i dużych – jest rozwijanie świadomości własnego ciała i przestrzeni, usprawnienie motoryki, dzielenie przestrzeni
      z innymi osobami oraz nawiązywanie z nimi bliskiego kontaktu za pomocą ruchu i dotyku.
      Bliski kontakt fizyczny stymuluje rozwój emocjonalny, społeczny i poznawczy dziecka
      oraz pozytywnie wpływa na budowanie relacji rodzic-dziecko.
      Przenikające się wzajemnie muzyka, mowa i ruch dają dziecku możliwość rozwijania inwencji twórczej i ekspresji ciała.
      Podczas zajęć prowadząca wykorzystuje również elementy tańca, improwizacji teatralnej, inscenizacji, pantomimy, mimiki…
      Zajęcia te pogłębiają więzi rodzinne, pozwalają rodzicom lepiej poznać potrzeby własnego dziecka, a sam maluch – dzięki obecności rodzica – ma ogromne poczucie bezpieczeństwa,
      a co za tym idzie czerpie więcej korzyści z zajęć.
      [informacja ze strony www.kariba.pl]

Zapraszam serdecznie i przypominam, że spotkania są bezpłatne i nie wymagamy wcześniejszych zapisów :)
      dane teleadresowe znajdują się w pierwszym poście :)
      • samotna0122 Re: Klub dla Mam w Tychach 29.10.11, 23:53
        witam
        kiedy macie nastepne spotkanie, przyszlabym z dziecmi:)
        • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 01.11.11, 16:54
          24 listopada :) zapraszamy :)
          w przyszłym tygodniu pojawi się informacja kto będzie naszym gościem i jakie zajęcia się odbędą
    • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 23.11.11, 13:15
      Następne spotkanie klubu mam już 24 listopada o godz. 16:00 . Gościem specjalnym będzie pani z BRIKOLANDII Centrum Twórczych Zabaw Dziecięcych (www.brikolandia.pl) Przeprowadzi zajęcia rozwijające kompetencję kreatywną u dzieci. Brikolandia łączy wszystko co konieczne do twórczego, bezpiecznego rozwoju dziecięcych możliwości. Zajęcia oparte są na naukowych koncepcjach inteligencji, bazują na najnowszej wiedzy z psychopedagogiki twórczości. Wszystko to odbywa się w barwnej i wesołej krainie kreatywności, w której zarówno Dzieci, jak i Rodzice znajdą coś dla siebie. Na zajęciach w bibliotece Brikolandia zaprasza do świata małych i dużych koteczków! W czasie zajęć poznamy zwyczaje futerkowych przyjaciół, rozwiążemy kocie zagadki. Nie zabraknie ruchu, muzyki, a także ciekawych zabaw plastycznych!

natomiast na zapowiadany kurs udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i małym dzieciom zapraszamy 15 grudnia o godz. 16:00
    • afrodytka82 kiedy kolejne spotkanie ? 03.03.12, 15:34

• klubmama Re: kiedy kolejne spotkanie ? 10.03.12, 23:53
        28 marca w środę :)
        zapraszamy :)

zaplanowane są warsztaty dotyczące fotografii
        • afrodytka82 Re: kiedy kolejne spotkanie ? 13.03.12, 15:31
          O,to się zmieniło bo zawsze spotkania były w czwartki ?... Środy jak dla nas niestety odpadają :/
    • jakayaja Re: Klub dla Mam w Tychach 01.10.12, 22:03
      Czy są jeszcze te spotkania ? Kiedy i o której ?
      • klubmama Re: Klub dla Mam w Tychach 18.10.12, 11:22
        Tak, spotkania nadal się odbywają.
        Kolejne już 24 października o godz. 16:00 w bibliotece dla dzieci na os. A.
        Gościem specjalnym będzie pani ze sklepu Brafiti na ul. Grota Roweckiego :)
        Pozdrawiam i zapraszam!
        • mamawtychach Re: Klub dla Mam w Tychach 19.11.12, 15:08
          Zapraszam mamy na strone www.mamawtychach.pl
          • kazula01 Re: Klub dla Mam w Tychach 26.02.14, 08:53
            Witam, jak któraś mama spaceruje z wózeczkiem w okolicach os H, C lub A i ma ochotę na towarzystwo w spacerku to proszę pisać na maila zolkal@vp.pl, ja chodzę codziennie na spacerki z moim 8miesięcznym syneczkiem, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka