Gość: Dimmu IP: *.zetosa.com.pl 17.04.04, 00:53 Znam Tyszankę piękną jak anioł, dobrą i mądrą. Śląsk nie jest tak calkiem do kitu. Coś czystego może tam się jednak urodzić. Tego to wam zazdroszczę. Nie-Ślązak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basturk Re: Piękna... 17.04.04, 12:35 no kruca wiadomoze Tyszanki są najpiękniejsze bo mieszkają w najpiekniejszym miescie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Piękna... 17.04.04, 15:52 Gość portalu: Dimmu napisał(a): > Śląsk nie jest tak calkiem do kitu. Śląsk do kitu? dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Piękna... 17.04.04, 22:52 man_x napisał: > > Śląsk do kitu? dlaczego? > > Powodów trochę by się znalazło. Ale chyba Pan Zauroczony nie wie, że Tychy typowym śląskim miastem nie są. P.S. Fajnych foczek to my mamy więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Piękna... 17.04.04, 22:54 radexior napisał: > Powodów trochę by się znalazło. Ale chyba Pan Zauroczony nie wie, że Tychy typo > wym śląskim miastem nie są. > > P.S. Fajnych foczek to my mamy więcej:) ano wąłsnie i z pewności nie wie ze na tym nieczystym śląsku jest też śląsk czysty -> czytaj zielony śląsk gdzie nie tylko czyste są kobiety jak napisał nasz gość ale i powietrze i zieleń ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dimmu Re: Piękna... IP: *.zetosa.com.pl 18.04.04, 01:32 Tychy zwyczajnym miastem nie są skoro mieszka tam przynajmniej jeden anioł:). Śląsk jaki jest do do konca nie wiem, choć studiowalem w Katowicach. Ale uczylem się też w Krakowie i mam skale porównawczą co do ludzi. I musze przyznac, że Krakusy to banda snobów, w katowicach zas (i okolicach) mam fantastycznych przyjaciół. Tak więc w Krakowie mają fajną starówke, ale na impreze to wole przyjechac na Śląsk. P.S. Tylko mi nie używać określeń typu foczka, szacuneczek się kobiecie należy, chyba zeby to zla kobieta była... Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Piękna... 18.04.04, 10:54 1. Chodziło o to, że Tychy nie są klasycznym śląskim miastem. 2.Foczka to pozytywne określenie. A szacunek się należy wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Piękna... IP: 80.51.254.* 18.04.04, 11:25 nic ująć nic dodać.. zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dimmu Re: Piękna... IP: *.zetosa.com.pl 18.04.04, 17:15 A co jest w Tychach takiego niezwykłego ( oprócz kobiet:)? To pytanie bez złośliwości, po prostu jestem ciekaw. Możecie popuścić wodze wyobraźni i zareklamować to "nietypowe" śląskie miasto. P.S. Możecie mi powiedzieć czy w Tychach jest kwiaciarnia, która realizuje zamówienia telefoniczne z dostawą pod wskazany adres? Może mi się to kiedyś przydać a kwiaciarnie internetowe są do bólu drogie. Będę diabelnie wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Piękna... 18.04.04, 17:49 no oprócz pieknych kobiet i oczywiscie stolicy nietylko polskiego browarnictwa ;) jesteśmy tez stolicą motoryzacji... mamy tez najwyzszą piramide w europie i jedyną taką budowlę. bi.gazeta.pl//im/2000/z2000960G.jpg republika.pl/akashiko/L/pliki/piramida02.html nie jestesmy typowymn śląskim miastem dltaego że min nie ma u nas kopalń hałd czy przemysłu ciężkiego, niejesteśmy miastem, zadymionym etc tylko miastem z czystym powietrzem etc.. nie mamy za oknem lasu "kominów" (troche uszczypliwe) ale mnóstwo zieleni i lasów no i widoki np na góry. www.pbase.com/image/24380832 Po prostu mieszkamy na "zielonym śląsku" a jak sie domyślam znasz tylko jego "czarną" stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Piękna... 01.05.04, 09:58 Gość portalu: Dimmu napisał(a): > A co jest w Tychach takiego niezwykłego ( oprócz kobiet:)? To pytanie bez > złośliwości, po prostu jestem ciekaw. Możecie popuścić wodze wyobraźni i > zareklamować to "nietypowe" śląskie miasto. > P.S. Możecie mi powiedzieć czy w Tychach jest kwiaciarnia, która realizuje > zamówienia telefoniczne z dostawą pod wskazany adres? Może mi się to kiedyś > przydać a kwiaciarnie internetowe są do bólu drogie. Będę diabelnie wdzięczny Ależ nikt nie pisze o niezwykłości Tychów! Chodzi o inności w porównaniu do Śląskich miast typu Bytom, Chorzów, Ruda Śląska. A zresztą jak Ci się pani podoba to przyjeżdżaj i bierz ją na Papry - to przyjemniejsze niż kwiaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
porahora Re: Piękna... 04.05.04, 12:52 > P.S. Możecie mi powiedzieć czy w Tychach jest kwiaciarnia, która realizuje > zamówienia telefoniczne z dostawą pod wskazany adres? Może mi się to kiedyś > przydać a kwiaciarnie internetowe są do bólu drogie. Będę diabelnie wdzięczny Kiedyś zamawiałam kwiaty na telefon w kwiaciarni Papalua - chyba nadal to robią - tel. 327-16-61 Odpowiedz Link Zgłoś
conejito Re: Piękna... 18.04.04, 19:01 Co do gór się zgodzę tylko cholera ja boje się wyjść na balkon coby je obejrzeć:) Macie tez wyjątkowo dużo blokowisk no , a co do piramidy hmm... nie pisze bo będzie , że czepiam się:) Ale przyznam , że mimo wszytsko lubię Tychy , pewnie poniekąd dlatego, że niedługo tu zamieszkam:))) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Piękna... 18.02.17, 20:27 a co do czystości, to niestety, już nieaktualne... :( Smog większy niż w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś