Dodaj do ulubionych

Tyska piramida ma pięć gwiazdek

IP: *.dronet.gliwice.pl 17.06.04, 01:17
po prostu znowu muszę wycierać klawiaturę z wymiocin jak czytam tą kolejną
reklamówkę w katowickiej wyborczej o tej piramidalnej lipie.

a tak poza tym...

zasłony, waga w łązience, ręczniki z logo !!!

To ma byc wyznacznik luksusu wg katowickiego prowincjonalnego dziennikarza -
ale wiocha!

Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 07:21
      dokladnie
      dziennikarz jest:
      1/ albo okropnie glupi -kurka chyba nie...
      2/ każa mu - to by mnie nie zdziwilo

BTW jak to czytam w GW, to zaczynam bardziej wierzyć Rywinowi niż Rapackiej
      • carrramba Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 17.06.04, 08:03
        Gość portalu: ja napisał(a):

> dokladnie
        > dziennikarz jest:
        > 1/ albo okropnie glupi -kurka chyba nie...
        > 2/ każa mu - to by mnie nie zdziwilo
        >
        > BTW jak to czytam w GW, to zaczynam bardziej wierzyć Rywinowi niż Rapackiej
        Za "Rapacką"- może się Rapaczyńska obrazić:)
    • Gość: budulec do gastrologa IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 17.06.04, 12:00
      trzeba iść,jeśli się ma takie problemy

a tak poza tym...

poczytaj trochę zanim zabierzesz głos i dowiedz się jakie warunki musi spełniać
      hotel skategoryzowany na 5 gwiazdek,jesteś taki rozgarnięty to szybko
      znajdziesz to rozporządzenie,bo nie sądzę,że je znasz,trochę pokory,a że tekst
      jest trochę reklamowy- możliwe,ale skoro są tylko 2 takie hotele w województwie,
      Jeszcze jedno:ostatnio pisali o hotelach,które nie mają 5 gwiazdek
      ("gołębiewski","monopol"), a dodatkowo jak się okazało oba działają
      nielegalnie,bez decyzji o dopuszczeniu do użytkowania.
      Może to forma rehabilitacji.
    • Gość: Darek Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.local.pl / 62.233.185.* 17.06.04, 23:12
      No to nieźle - nawet nie przypuszczałem, że uda im się zdobyć aż tyle gwiazdek.

A z drugiej strony: kto by przypuszczał, że doczekamy się w naszym mieście
      hotelu pięciogwiazdkowego.
      • basturk Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 17.06.04, 23:14
        hehe no racja. i to w dodatku tylko dwa są w województwie!!!
      • perlailotr Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 17.06.04, 23:22
        Kiedy chodziłem do liceum, hotel Tychy miał 4 gwiazdki i z tego co mi później mówili znajomi finansował pół wojewódzkiego przedsiębiorstwa hotelarskiego czy jak mu tam...
        A "GW" od dawna promuje piramidę i zachwyca się "skrzyżowaniem mocy w świątyni Ozyrysa". Duby smalone...
        Hotel świetny ale ta magiczna otoczka...

Pozdro
        • basturk Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 17.06.04, 23:40
          piramide promują tez i taksówki i rozwieszone miedzy przy rondzie na O banery
          reklamowe..
          m.in:
          skanska też ich/ją prezentuje:
          www.skanska.pl/skanska/templates/page.asp?id=6555
          i newsweek
          newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9600&Strona=1
          • radexior Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 12:01
            Skanska zapewn dlatego, że ją budowała
        • Gość: Bywalec Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 23:48
          Taaak? To jak hotel TYCHY był taki dochodowy to czemu nikt go nie chciał
          kupić? Dokładnie nie pamietam ale zdaje się, że został sprzedany przez miasto
          dopiero za 3 lub 4 podejściem i to po znacznym obniżeniu ceny.
          • katek18 Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 07:51
            Gość portalu: Bywalec napisał(a):

> Taaak? To jak hotel TYCHY był taki dochodowy to czemu nikt go nie chciał
            > kupić?

Czasy świetności hotel ma juz dawno za sobą, poza tym kiedyś był jedynym w
            Tychach, a teraz ma, zdaje się, jakąś konkurencję.
          • perlailotr Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 08:54
            Nie irytuj sie.
            Ja chodzilem do liceum w latach 1985 - 1990.
            Hotel czasy swietnosci przezywal mniej wiecej ok. 1988. Zdarzaly sie wtedy w hotelu nawet koncerty owczesnych gwiazd estrady - Skubikowskiego czy Lady Pank.
            Do tyskiego "Najtu" :) zjezldzali ludzie z calego wojewodztwa a na bramce stal Mariusz J. (i wpuszczal tych, ktorzy mu sie podobali).
            Potem bylo juz tylko gorzej.
    • Gość: Bywalec Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 23:37
      Tylko kto i po co będzie się w Tychach zatrzymywał w hotelu 5cio-gwaizdkowym?
      • krzys00 Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 17.06.04, 23:39
        Gość portalu: Bywalec napisał(a):

> Tylko kto i po co będzie się w Tychach zatrzymywał w hotelu 5cio-gwaizdkowym?

no wlasnie dobre pytanko, tez mnie to zastanawia
        • Gość: Darek Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.local.pl / 62.233.185.* 17.06.04, 23:53
          krzys00 napisał:

> > Tylko kto i po co będzie się w Tychach zatrzymywał w hotelu 5cio-gwaizdkow
          > > ym?
          >
          > no wlasnie dobre pytanko, tez mnie to zastanawia

Może nie bedzie z tym tak źle. W końcu hotel znajduje się ok. 15-20 minut
          taksówką od centrum Katowic. A gdyby nie to osiedle obok, rzekłbym nawet, że
          jest całkiem ładnie położony :-)
          • Gość: basturk Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: 80.51.254.* 18.06.04, 00:05
            no zaraz zaraz, wypraszam sobie takjie posty ;)

pierwsze bloki tj bloki przy sikorskiego moze i są obskórne ale nie reszta. ;)

co do hotelu. to równmiez odbywają sie tam konferencje, szkolenia, wycieczki
            tez juz przyjezdzaja bo sam widziałem.. zresztą na google mozna znaleźć
            programy wycieczek, konferencji i szkoleń gdzie będą sie odbywac min w
            piramidzie...
            zresztą zobaczymi sami jak interes bedzie sie kręcił.
            jego położenie jest bardzo dobre, nad jeziorem w pobliżu lasu, blisko trasy
            beskidzkiej, ok 20-25 km od stolicy województwa i ok 30 km od Beskidów
            (dokładnie 26 km w lini prostej)

• katek18 Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 07:49
              Gość portalu: basturk napisał(a):

>
              > co do hotelu. to równmiez odbywają sie tam konferencje, szkolenia, wycieczki
              > tez juz przyjezdzaja bo sam widziałem..

A moim zdaniem puchy tam niezłe, co przechodzę to na parkingu stoja 3-4
              samochody, a i to pewnie pracowników.
              • Gość: basturk Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: 80.51.254.* 18.06.04, 10:43
                dziś same auta warte minimum z 50 000 no i plus jakaś konferencja cy cosik
                takiego bo autobus stał.. z ludźmi pod krawatami.
                • krzys00 Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 11:11
                  Gość portalu: basturk napisał(a):

> dziś same auta warte minimum z 50 000 no i plus jakaś konferencja cy cosik
                  > takiego bo autobus stał.. z ludźmi pod krawatami.

jak pod krawatami to pewno jakies warszawiaki
                  • basturk Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 11:13
                    autokar należął do PKSiS Oświęcim.. wiec to chyba nie warszawiaki hehe
                    ale moz ejakaś "wycieczka" była w obozie w oswiecimiu i zahaczylio piramide
                    albo mają tu konferencje i zwiedzali obóz.. któż wie
    • kaner Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 08:45
      no nie wiem cale autokary przyjezdzaja ;-)

pozdroo
      • katek18 Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 11:50
        kaner napisał:

> no nie wiem cale autokary przyjezdzaja ;-)
        >
        > pozdroo

Jeszcze nie trafiłam, ale nie twierdzę że koczuję pod piramidą ;-)
    • kyanne Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 18.06.04, 09:15
      Gość portalu: zniesmaczony napisał(a):

> To ma byc wyznacznik luksusu wg katowickiego prowincjonalnego dziennikarza -
      > ale wiocha!

Hm... tak to juz jest - klient płaci- klient rządzi.. chyba nikt nie wierzy, ze
      takie teksty w gazetach pojawiają się dlatego, że dziennikarze nie mają o czym
      pisać?
      No chyba, ze faktycznie... ale jakos w to nie wierze..

Pozdrawiam.
      • Gość: Paweł Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:23
        > takie teksty w gazetach pojawiają się dlatego, że dziennikarze nie mają o
        czym
        > pisać?
        > No chyba, ze faktycznie... ale jakos w to nie wierze..

Dlaczego? To ważne wydarzenie dla Tychów i promocja miasta. Nie widzę powodu,
        dla którego dziennikarz miałby o tym napisać.

Oczywiście to także, a właściwie przede wszystkim promocja dzieła Pana
        Ceglińskiego, ale skoro niezależna komisja przyznała 5 gwiazdek to dziennikarz
        miał prawo uznać, że jest to ocena uzasadniona.
        • Gość: Paweł Errata ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:24
          > Dlaczego? To ważne wydarzenie dla Tychów i promocja miasta. Nie widzę powodu,
          > dla którego dziennikarz miałby o tym napisać.

Oczywiście miałem na myśli: "nie widzę powodu, dla którego dziennikarz nie
          miałby o tym napisać".
          • Gość: początk.golfista Ja im bym dał jeszcze 3 gwiazdki za POLE GOLFOWE IP: 62.233.241.* 18.06.04, 15:25
            PIRAMIDA jest, to fajnie i klawo!
            Ale ni ma POLA DO GOLFA a miało być!!!
            Przecież te bussinesmeny nie bedą tylko popijały piwka w ty piramidzie i potem
            leżały. Trzeba troche kultury i sportu fizycznego, no nie?
            Mówiłem już o tym wiele razy i mnię nie słuchają te pierony z tych Tych-ów.
            Cześć, na razie.
            • basturk łomatko no wreszcie golfista sie odezwał.. ileż to 19.06.04, 00:16
              łomatko no wreszcie golfista sie odezwał.. ileż to cie u nas nie było???

PS uważaj cobyś piłeczeką nie dostał..
        • Gość: avalancha Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:52
          Oczywiście to także, a właściwie przede wszystkim promocja dzieła Pana
          > Ceglińskiego, ale skoro niezależna komisja przyznała 5 gwiazdek to
          dziennikarz
          > miał prawo uznać, że jest to ocena uzasadniona.
          Tylko czy wiecie, że członkiem komisji kwalifikacyjnej /nie wiem czy akurat
          tej/ jest dyrektor hotelu - mój wykładowca z uczelni :D... Ciekawe, ciekawe.
          • Gość: Paweł Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 22:13
            > Tylko czy wiecie, że członkiem komisji kwalifikacyjnej /nie wiem czy akurat
            > tej/ jest dyrektor hotelu - mój wykładowca z uczelni :D... Ciekawe, ciekawe.

No tak, zapomniałem w jakim kraju żyjemy ;-).
    • Gość: zbynio Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 24.06.04, 21:10
      a jakie są tam ceny dobowe??
      • salo Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 25.06.04, 08:22
        Piramidalne, Zbyniu :) Sam sprawdź:
        www.piramida-ceglinski.pl/
        • radexior Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 25.06.04, 09:25
          Zbynio, a jakie u Ciebie?
    • kaner Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 25.06.04, 08:27
      ale jak dla mnie ladnie wyglada
      fotogalerie.pl/fotka/2431661082479330420
      fotogalerie.pl/fotka/2431661082479387060
      fotogalerie.pl/fotka/2431661082479553060
      fotogalerie.pl/fotka/2431661084217067902
      fotogalerie.pl/fotka/2431661085295735889
      fotogalerie.pl/fotka/2431661087139466589;-)

POzdroo
      • kaner Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 25.06.04, 08:28
        fotogalerie.pl/fotka/2431661087139466589
        Ostatni linek ;-)
        • radexior Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 25.06.04, 09:45
          Ostatnia fotka najciekawsza.
    • Gość: zbynio Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 25.06.04, 21:04
      tro ja podziekuje temu panu i ja sobie postoje a nawet jak niebende miał gdzie
      nocowaźć to sie zgłosze do was albo ide na kolej tam jest weselej i jest tam
      krioterapia i fizykoterapia i mam na miejscu sale konferencyjną i obok
      restauracje całodobową i herbaciarnie a nawet mam kiosk ruchu i taxi na
      miejscu i trajtki i PKS oświęcim i solarium obok i fantastyczna architektura
      dworca i pomieszczenia pod ziemią

o matko ale pojechałem jedynie co mnie zachwyca w tym hotelu to fantastyczne
      ceny ja ze swojej strony daje mu dwa lata i spadną ze dwie gwiazdki
      dzięki za linki i pozdrawiam jak zwykle gorąco :--))
      • basturk Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek 28.06.04, 17:41
        słuchaj jak na piramide przystało ceny tez musza być piramidalne!!!
        nojakże by inaczej!!
        ;)
        • Gość: zbynio Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 28.06.04, 18:49
          ceny robią gwiazdki ja pamiętam jak w międzyzdrojach otwarto hotel amber baltik
          i był z 5***** a teraz zostało im tylko 3*** bo niechodzi o gwiazdy tylko o
          ceny a niewielu ludzi stać na wywalenie tylu kasy za nocleg
          pozdrawiam
          • Gość: lila Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: *.proxy.aol.com 29.06.04, 11:45
            A co myslicie o teurapcie z piramidy
    • Gość: BTY ktory hotel ma 5 gwiazdek na slasku? IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 20:10
      Ktos napisal, ze w woj. slaskim sa dwa hotele 5 gwiazdkowe, jaki jeszcze oprocz
      piramidy? w krakowie sa 2 Sheraton i Grand
      • Gość: Darek Re: ktory hotel ma 5 gwiazdek na slasku? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 25.09.04, 21:09
        Kiedys słyszałem, że jest jakiś w Ustroniu, ale nie jestem tego pewien :-(
        • Gość: bty Re: ktory hotel ma 5 gwiazdek na slasku? IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:52
          to moze jestesmy jedyni!
          • Gość: Darek Re: ktory hotel ma 5 gwiazdek na slasku? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 26.09.04, 00:14
            Jeśli nawet, to chyba nie potrwa to długo. Przy takich cenach i marnej
            frekwencji (no chyba, ze goście lubią ciemności :-)) będą musieli zejść "z tonu"
        • man_x Belweder-Ustroń 27.09.04, 14:36
          zgadza sie. www.hotelbelweder.pl/
    • Gość: Gość. Jestem gości Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: 80.51.254.* 28.09.04, 14:56
    • Gość: Jestem gościem Re: Tyska piramida ma pięć gwiazdek IP: 80.51.254.* 28.09.04, 15:01
      Z szacunkiem dla waszej tak wspaniałej PIRAMIDY to należało by dodać jeszcze
      jedną gwiazdkę tylko żeby była na szczycie tej budowli i ją ładnie oświetlić
      czerwonym światełkiem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka