Dodaj do ulubionych

Przygoda z TPSA :/

30.11.04, 19:33
Byłoby śmieszne, gdyby nie było głupie.
Mamy neostradę za ciężkie pieniądze, chcielismy zmienić abonament na niższy i
co ... Ano, za zmianę abonamentu na tańszy należy zapłacić około 180 zł.
Rezygnacja nie kosztuje nic. Jest promocja neostrady: tańszy abonament,
aktywacja gratis, modem za 1 zł. Czy oni tam wogóle myślą ???
Chyba się od nich zupełnie odetniemy, czy o to tej firmie chodzi ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Przygoda z TPSA :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:36
      > Byłoby śmieszne, gdyby nie było głupie.
      > Mamy neostradę za ciężkie pieniądze, chcielismy zmienić abonament na niższy i
      > co ... Ano, za zmianę abonamentu na tańszy należy zapłacić około 180 zł.
      > Rezygnacja nie kosztuje nic. Jest promocja neostrady: tańszy abonament,
      > aktywacja gratis, modem za 1 zł. Czy oni tam wogóle myślą ???
      > Chyba się od nich zupełnie odetniemy, czy o to tej firmie chodzi ???

No tak, ale sprawdź czy na pewno aktualnie można się zapisać, bo był okres gdy
      po modemy Neostrady stały dłuuuuugie kolejki.

A w tepsie nie myślą, to prawda znana nam internautom od lat :-).
      • Gość: arcy Re: Przygoda z TPSA :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:48
        Tak czy siak umowy trzeba czytać!
        Jesteś sama sobie winna.
    • Gość: arvena Re: Przygoda z TPSA :/ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:26
      W Netii, kiedy nie doszedł rachunek, musiałam przez telefon podać pesel męża,
      żeby wysłali drugi. A że nie znałam (z zaskoczenia mnie wzięli), powiedzieli,
      że nie wyślą... Pewnie myśleli, że jakiś abonent TP SA chce sobie przywłaszczyć
      mój nieszczęsny rachunek, a co gorsza - że chce go zapłacić!
      • Gość: Paweł Re: Przygoda z TPSA :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:30
        No mnie to w Netii rozbawiło jak w kwietniu uruchamiali konkurencję dla
        Neostrady. Neostrada w tej chwili ma ok. 200-250 tysięcy abonentów, a tymczasem
        prezes Netii zapowiadał, że do końca roku 2004 planuje podłączenie ok. tysiąca
        klientów... Ależ ambitnie! Ostatecznie jednak zainteresowanie "przeszło ich
        oczekiwania" i podłączyli dotąd 13 tysięcy osób.

Toż to prawdziwa konkurencja w telekomunikacji!
        • Gość: atomic Re: Przygoda z TPSA :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:59
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> No mnie to w Netii rozbawiło jak w kwietniu uruchamiali konkurencję dla
          > Neostrady. Neostrada w tej chwili ma ok. 200-250 tysięcy abonentów, a
          tymczasem
          >
          > prezes Netii zapowiadał, że do końca roku 2004 planuje podłączenie ok.
          tysiąca
          > klientów... Ależ ambitnie! Ostatecznie jednak zainteresowanie "przeszło ich
          > oczekiwania" i podłączyli dotąd 13 tysięcy osób.
          >
          > Toż to prawdziwa konkurencja w telekomunikacji!

Hahahaha tego to nieznałem.
          Netia to drewno.
          • perlailotr Re: Przygoda z TPSA :/ 02.12.04, 00:25
            Drewno, nie drewno ale łącze netiowskie (net24) sprawuje się bardzo dobrze. Mam porównanie, bo w domu mam neo a w firmie netię. Neo mam niemal od poczatku istnienia tej usługi i pierwsze miesiące działania (właściwie "niedziałania") neostrady były koszmarem. Ciągle rozłączało, zrywało, nie mógł się modem zsynchronizować itp. Net24 konfigurowałem też zaraz gdy stało się dostępne i od początku działa pewnie i bez problemów. Transfery w obu usługach podobne (po 64 kilo na sekundę). Net24 dzielimy na 5 komputerów i działa o wiele lepiej niz poprzednio stosowana "sieć osiedlowa".

Pozdrowienia
            • pawel1940 Re: Przygoda z TPSA :/ 02.12.04, 00:32
              > nienia tej usługi i pierwsze miesiące działania (właściwie "niedziałania")
              neos
              > trady były koszmarem.

Tak, też pamiętam ten okres. I się nawet na infolinię nie dało dodzwonić. Ile
              ja wtedy nerwów straciłem...

Jeżeli chodzi o Net24 to ja generalnie nie rozumiem z czego wynika takie
              zachowawcze podejście. Mają dobrą usługę, a tu ani się nie reklamują, ani
              podłączać za bardzo nie chcą (bo czym jest te obecne 13 tysięcy użytkowników w
              porównaniu z 400 tysiącami użytkowników Neo? Podobno Net24 obejmuje już swoim
              zasięgiem 55% abonentów Netii i współczynnik ten ma szybko rosnąc do 80%
              (pozostałe 20% to abonenci podłączani przez radiolinię i po tym Net24 nie
              pójdzie). No to przecież jakby chcieli to by mogli odebrać tepsie trochę
              abonentów, także na telefon (bo trzeba założyć w Netii linię telefoniczną, żeby
              móc korzystać z Net24).

A dlaczego Net24 uważam za lepsze od Neo?
              1. Nie ma limitów pobierania danych
              2. Nie trzeba podpisywac umowy na 12 miesięcy
              • salo Jakie ceny są w Netii ? 03.12.04, 15:21
                Rozważamy możliwość rezygnacji z usług tpsa wogóle, ale nie wiem jak jest z
                netią. Lepsza ? Jeśli tak to pod jakim względem ?
                Polecacie czy nie ?
                • Gość: arvena Re: Jakie ceny są w Netii ? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:11
                  Mam najtańszy abonament (taryfa spokojna), ok. 23 zł;w dzień powszedni 3 minuty
                  kosztują 70 gr. Mało rozmawiam z telefonu stacjonarnego, więc mi to odpowiada.
                • Gość: Paweł Netia to praktycznie kalka TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:41
                  Netia to praktycznie kalka TP SA i na tym polega problem z brakiem konkurencji
                  w Polsce. Netia woli się chować za plecami TPSA, bazować na jej akcjach
                  promocyjnych i łapać to co spada z pańskiego stołu taka jest prawda. Ich
                  cenniki są bardzo podobne do tepsowych z drobnymi poprawkami w myśl
                  zasady: "zróbmy minimalnie lepiej, żeby przyciągnąć niezdecydowanych".

Dla przykładu ceny Internetu, bo w tych orientuję się najlepiej:

TPSA:

Neostrada 128 - 59 złotych
                  Neostrada 1024 - 149 złotych

Netia:

Net 24 128 - 55 złotych
                  Net 24 640 - 130 złotych

Dodatkowy plus dla netii to brak limitów danych (ważne dla tych co słuchają
                  radia przez Internet, ściągają muzykę i filmy) oraz brak konieczności
                  podpisywania umowy lojalnościowej na 12 miesięcy.
                  • Gość: Salo Bóg Wam zapłać kochane ludziska IP: *.idea.pl 04.12.04, 17:19
                    właśnie sprawdzam bezprzewodową, neostrada pójdzie w zapomnienie.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

PS. Nie loguję się, bo jestem ciekawa jakie będzie IP.
    • radexior Re: Przygoda z TPSA :/ 01.12.04, 18:18
      Tego typu "przejścia na tańszy pakiet" za opłatą są spotykane i w innych firmach. Często nie wystarczy przeczytanie samego regulaminu. Firma w regulaminie napisze, że opiera się na podstawie CENNIKA i tyle. A o cennik trzeba się osobno doprosić.
      Salo, odcięcie i ponowne podłączenie promocyjnego pakietu za 1zł pewnie też tak łatwo nie przejdzie, bo lubią sobie w regulaminie promocji dopisać, że osoba nie może być klientem w danym miesiącu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka