Dodaj do ulubionych

Odmienione Radio Flash

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 09:04
Radio Flash bezpowrotnie zmierza w kierunku radia rockowego, czerpiąc z
warszawskiego Radia 94. To dobrze. Najważniejsze zmiany ostatnich dni:

- Dyrektorem programowym został Michał Figurski (dyr. prog. Radia 94,
wcześniej RMF FM)

- Dyrektorem muzycznym został Zbyszek Zegler (z-ca dyr. prog. Radia 94,
wcześniej dyrektor programowy zamkniętego śląskiego Rock Radia)

- W paśmie porannym 7-10 w Radiu Flesh emitowana jest od poniedziałku audycja
Antylista w składzie: Michał Figurskie, Kuba Wojewódzki. Świetna audycja
żywcem z Radia 94.

Format muzyczny też coraz bardziej rockowy. To dobrze :-). Polecam,
szczególnie program poranny (reszty jeszcze nie przetestowałem, ale właśnie
słucham Antylisty i jest ok).

Oczywiście w nocy dalej rządzi Trójka, żeby nie było wątpliwości :-).
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Odmienione Radio Flash IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 09:09
      A jeszcze z innych wiadomości radiowych: wczoraj wieczorem Agora poinformowała,
      że nowym szefem ogólnopolskiego pionu radiowego Agory został Bartosz Hojka,
      dawny dyrektor Radia Karolina.

P.S. Właśnie Radio Flash gra Pearl Jam - Once... Jak ja dawno tego w żadnym
      radiu nie słyszałem... Już lubię Flash :-).
      • Gość: radio flash Re: Odmienione Radio Flash IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:35
        ?
        • Gość: Paweł Nudzi Ci się? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:48
    • Gość: zygmunt Re: Odmienione Radio Flash IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:27
      To bardzo dobrze.
    • pawel1940 Fuzja Radia Flash i Radia Planeta 30.03.05, 10:01
      To już chyba koniec świata.

Na szczęście procedura łączenia będzie długotrwała, potrwa kilkanaście miesięcy.
      Zacznie się 1 kwietnia.

Prima aprilis? Troche za wcześnie...
      • galanonim77 Re: Fuzja Radia Flash i Radia Planeta 30.03.05, 12:13
        Własnie usłyszałem w radiu że mają połaczyć oba radia Planetę z Flashem.
        Wyobrażacie sobie???
        To tak jakby na rockotece bawili sie metale z dresami:)))))))
        To musi byc rzeczywiście Prima aprilis!!!!!
        • Gość: p-vest Re: Fuzja Radia Flash i Radia Planeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:21
          że moja ukochana Planeta się stacza, zauważyłem już rok temu, sprawił to
          niewątpliwie J.Pluta, który zaczął robić radio dla siebie, a nie dla ludzi,
          lecz połączenie tych rozgłośno będzie Planetarnym pogrzebem
          • galanonim77 Re: Fuzja Radia Flash i Radia Planeta 30.03.05, 18:38
            Każdy z nas ma swoje ulubione stacje, podobnie jak i inne "widzi mi sie".
            Myślałem nad tym cały dzisiejszy dzionek i dalej jakoś nie moge sobie wyobrazić
            tego "mixu", o którym sie tyle mówi, a raczej pisze;)
            Cały czas sobie próbuje tłumaczyć w głębi duszy, że to musi być tylko głupi
            żart z okazji 1 kwietnia.
            Ino dlaczego Oni sie z tym tak pośpieszyli???
        • pawel1940 Re: Fuzja Radia Flash i Radia Planeta 30.03.05, 16:22
          Sorry, ale muszę zareagować na nazywanie słuchaczy techno z dresami... Ani tym
          bardziej porównywanie metali do dresów :-). To zdecydowanie za duże
          uproszczenia. Łącznie z tym, że nigdzie nie jest napisane, że dres musi słuchać
          techno.

Ale zgadzam sobie, że to będzie wielka strata dla obu rozgłośni. Choć taki mix
          wcale nie jest taki trudny do wyborażenia, przykładem może być Polskie Radio Bis.

Ciekawe czy po 1-szym kwietnia dalej będą o tym mówić...

Ja tam jeżeli już to bardziej słyszałem o planach połączenia Radia Flash i Radia
          94 w Warszawie i uwtorzenie stacji pod nazwą Antyradio (jest już zdaje się
          stosowny wniosek w KRRiT).
      • pawel1940 Re: Fuzja Radia Flash i Radia Planeta 01.04.05, 10:32
        To jednak Prima Aprilis, ale fajny efekt - Flash gra dzisiaj dużo Dance, a
        Planeta dużo Rocka :D
    • galanonim77 Re: Odmienione Radio Flash 30.03.05, 12:04
      Jeżeli chodzi o moją opinie na temat tego radia to jednym słowem moge
      powiedzieć że jest Ono NAj...w najlepszym tego słowa znaczeniu.
      Słucham go mało że codziennie, ale na dodatek mam w domciu każde radio
      nastawione na częstotliwośc 106,4 FM z czego też nie raz dochodzi do "spięć"
      skuli tego że inni domownicy też mają swoje ulubione stacje radiowe a nie tylko
      ta jedna jedyna (hmmm,nie wiem o co im właściwie chodzi).
      Tak całkiem poważnie jeżeli ktoś jeszcze nie zapoznał sie z tym radiem to
      polecam.
      Wystarczy przez krótki czas posłuchać i porownać z innym stacjami radiowymi, a
      róznice od razu sie słyszy np. w puszczanej w "eterze" muzyce:)
      Pozdrawiam ...
      P.S. Teraz też go słucham:P
    • galanonim77 Re: Odmienione Radio Flash 30.03.05, 12:09
      > Format muzyczny też coraz bardziej rockowy. To dobrze :-). Polecam,
      > szczególnie program poranny (reszty jeszcze nie przetestowałem, ale właśnie
      > słucham Antylisty i jest ok).

Jeżeli moge coś zaproponować to prócz Antylisty polecam także program o
      nazwie "7 grzechow głownych" od poniedziałku do piątkuo godzinie 18:00 do 22:00
      zdaje sie. Nie pamiętam "gościa", który prowadzi tą audycje, ale wiem, że nie
      raz ma ciekawych gości w swoim programie.
      See you next time...
      • pawel1940 Re: Odmienione Radio Flash 30.03.05, 16:27
        > Jeżeli moge coś zaproponować to prócz Antylisty polecam także program o
        > nazwie "7 grzechow głownych" od poniedziałku do piątkuo godzinie 18:00 do 22:00

A owszem, też bardzo fajna - gdy polecałem Antylistę jeszcze nie leciała w Radiu
        Flash, stąd jej brak.

Choć i tak Antylista przebija wszystko. Dzisiaj Figurski & Wojewódzki przerobili
        piosenkę "Kocham Cię jak Irlandię" na bardziej przedmeczową :-).

Radio Flash to rzeczywiście radio, które robi się bardzo dobre. Ale wciąż
        tęsknei patrzę w stronę Rock Radia. RR stawiało w większym stopniu na muzykę
        lokalną i undregroundową, czego we Flashu nie ma. Niestety...

Aha, no i na szczęście od kilku dni zaczęli w końcu grać Happysad. To była
        paranoja, że Happysad zajmował czołowe miejsca na ich liście przebojów (skądinąd
        też polecam - niedziele od 18 do 20, prowadzi Zizi - były szef śląskiego Rock
        Radia), a nie grali tego w ogóle poza listą. Podobnie jest z KSU - są patronem
        medialnym ich płyty, a słychać tego malutko... Na szczęście z Happysadem się już
        poprawiło :-). Lada chwila powinien wyjść nowy singiel Happysadu to będzie o
        nich na pewno głośniej. Ale zboczyłem trochę z tematu ;P.
        • galanonim77 Re: Odmienione Radio Flash 20.04.05, 20:11
          www.radio94.pl/
          • pawel1940 Re: Odmienione Radio Flash 25.04.05, 22:49
            Tak z ciekawości pytam - masz coś wspólnego z tymi stacjami? Bo coś ciekawi
            mnie wrzucenie linka do Radia 94 do Twojej stopki :-).
            • galanonim77 Re: Odmienione Radio Flash 26.04.05, 11:48
              pawel1940 napisał:

> Tak z ciekawości pytam - masz coś wspólnego z tymi stacjami? Bo coś ciekawi
              > mnie wrzucenie linka do Radia 94 do Twojej stopki :-).

Nie koniecznie...po prostu lubie ta stację:P
              Tak z ciekawości...czy to coś złego, że wrzucam linka tego radia do mojej
              stopki???:>
              P.S. Słuchałeś kiedykolwiek radia Flash lub radia 94?
              Pozdrawiam...

radio94.pl/
              • pawel1940 Re: Odmienione Radio Flash 01.05.05, 20:15
                > Nie koniecznie...po prostu lubie ta stację:P
                > Tak z ciekawości...czy to coś złego, że wrzucam linka tego radia do mojej
                > stopki???:>

Nie, absolutnie nic, po prostu się zastanawiałem czy nie jesteś z tej stacji :-
                ).

> P.S. Słuchałeś kiedykolwiek radia Flash lub radia 94?

Hehe, no wiesz, to ja założyłem ten wątek :-). Bardzo lubię tę stację. Choć
                wciąż częścią serca tęsknię do starego Rock Radia, którego Flash w całości nie
                zastąpił.
    • galanonim77 Re: Odmienione Radio Flash 10.04.05, 20:59
      To był chyba rzeczywiście żart. Na szczęście tylko przez pewien czas słychać
      było dance w "eterze" radia Flash. Od ponad tygonia nie słuchać żadnych
      zakłuceń typu "ups, ups, ups..."
      Kamień z serca mi spadł.
    • galanonim77 Re: Odmienione Radio Flash 02.06.05, 16:12
      Od 1 czerwca zamiast radia Flash jest Antyradio.
      W porównaniu z Flashem niewiele się różni to nowe.
      Mimo tego zauważyłem już w co niktórych miejscach miasta bilbordy reklamowe z
      podobiznami Wojewódzkiego i Figurskiego (Antylista).
      Jednak to prawda , że "nie taki dibeł straszny, jak go malują":))
      Pozdrawiam...
      www.antyradio.pl/katowice/
      • pawel1940 Re: Odmienione Radio Flash 02.06.05, 20:26
        A nie mówiłem? :D

I dodatkowo dzisiaj w ramach akcji reklamowej jeździli po Tychach i paru innych
        miastach i rozdawali... bochenki chleba. Po co, nie wiem ;-). Rozdali ich 500 ponoć.

A billboardy też dzisiaj widziałem. Tylko logo Antyradio 106,4 FM troche małe,
        trudno dostrzec... I w ogóle średni ten billboard.
        • pawel1940 Re: Odmienione Radio Flash 02.06.05, 20:27
          Aha i dodatkowo w śląskim Antyradiu zmienił się dyrektor muzyczny - ze Zbyszka
          Zegrlera na Tomka Sadowego. Ale to chyba już wcześniej.
          • pawel1940 Re: Odmienione Radio Flash 02.06.05, 20:29
            Swoją drogą, spodziewałem się trochę bardziej wzniosłego momentu startu
            Antyradia. A tymczasem po prostu o 0:00 Tomek Sadowy poinformował o końcu Radia
            Flash i ogłosił minutę ciszy, po czym pojawił się jingiel prezentujący historię
            radia, od wynalezienia radia, poprzez start Radia Wolna Europa, po zmierzch
            Radia Flash i początek Antyradia. A następnie się pożegnał i tyle. Jakoś to im
            nie wyszło ;-).
    • krzys00 figurski z wojewodzkim pierwsza klasa 15.06.05, 09:47
    • krzys00 sprzedam koszulke Antyradia rozmiar XL 13.07.05, 11:17
      wygralem dwie i jedna mam na zbyciu
      • krzys00 Re: sprzedam koszulke Antyradia rozmiar XL 13.07.05, 14:19
        acha bo zapomnialem jak ktos jest zainteresowany to kontakt na mail lub gg 1470387
        • pawel1940 Re: sprzedam koszulke Antyradia rozmiar XL 13.07.05, 17:31
          Ja byłbym może i chętny, ale niestety w XL to ja bym się mógł zgubić :D.
          • krzys00 juz sprzedana 13.07.05, 18:07
    • krzys00 do sprzedania CD Judas Priest-Angel of retribution 14.07.05, 13:35
      orginalna , zafoliowana ,tez wygrana w Antyradiu a to kompletnie nie moja bajka jesli chodzi o muzyke
    • pawel1940 Re: Odmienione Radio Flash 31.07.05, 17:28
      Z dniem wczorajszym
    • pawel1940 Zmiana dyrektora muzycznego 31.07.05, 17:32
      Z dniem wczorajszym (30.07) Antyradio opuścił Zbyszek Zegler. Był dyrektorem
      muzycznym Radia 94, od grudnia Radia Flash, a od czerwca - Antyradia. Prowadził
      Radioaktywną Listę Przebojów. W przeszłości był szefem Rock Radia Śląsk 93,6 FM
      nadającego z Tychów. Szkoda :-(.

P.S. Sorry, że dwa razy, ale poprzednim razem mi się enter przypadkiem wcisnął.
    • pawel1940 Transmisja z Katowic 05.09.05, 10:49
      No i nareszcie transmisja pojdzie tez w druga strone, nie tylko z Warszawy do
      Katowic, ale tez z Katowic do Warszawy. Od najblizszej niedzieli Radioaktywna
      Lista Przebojow (z nowa nazwa) bedzie nadawana wlasnie ze Slaska :-). [od 18 do 20]

Poza tym zaszlo pare innych korekt w jesiennej ramowce, obowiazujacej od dzisiaj.
      • krzys00 do sprzedania wygrane w Antyradiu: 14.09.05, 11:08
        1) plyta DVD Offspring-Complete music video collection , oryginalna zafoliowana, cena do uzgodnienia
        2) plyta CD Hunter- T.E.L.I- oryginalna zafoliowana, cena do uzgodnienia

kontakt gg 1470387 lub mail krzys00@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka