Gość: Michelle IP: *.katowice.pik-net.pl 24.02.05, 11:50 Co sadzicie o tyskiej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia9949 Re: WSZiNS 25.02.05, 09:36 Ja nic nie sądzę, bo nie znam uczelni, ale chętnie poczytam co mają do powiedzenia na ten temat osoby, które np. tam studiowali, bo chciałabym się tam wybrać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: WSZiNS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 11:08 Studiuje na administracji. Jest naprawdę extra chociaż akdra wymagająca. No i bardzo dobre warunki do nauki. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny studencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:48 i zostaniesz bezrobotnym bo tak naprawdę niczego cie tam nie nauczą, nie sprzedasz sie nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9949 Re: studencie 26.02.05, 19:39 Do sprzedania siebie nie tylko liczą się umiejętności zdobyte w szkołach, ale także charakter, znam osoby, które skończyły dobre uczelnie, ale niestety nie mają tego czegoś i są bezrobotne, a ja na szczęście pracę mam, i to dobrą, jak również wielkie perspektywy w niej, dla tego chcę skończyć studia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciętniak Re: studencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:39 Masz rację "kasiu 9000" ja mam maturę i średnio mi się wiedzie, natomiast znam ludzi z wyższym wykształceniem którym ciężko jest znależć pracę nawet na kopalni. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk WSZiNS ukonczyłem nie całe dwa lata temu 26.02.05, 14:25 niecałe 2 lata temu ukonczyłem WSZiNS, poziom wysoki, jeszcze renomy duzej nie ma bo nanią pracuje sie troche lat ale jeżeli dalej będzie się tak rozwijać to będzie to jedna z najlepszych uczelni w regionie. Oczywiscie na chwile obecną nie jest to renoma AE GWSH czy UŚ ale w porównaniu z innymi uczelniami prywatnymi to niebo a ziemia. Mam teraz pewien "przegląd" innych uczelni z całego regionu jako że jestem na uzup st mgr i róznice w nauczaniu widze gołym okiem. Naprawde polecam WSZiNS.Opuszczając jej mury wiele sie nauczysz i wyniesiesz, wstydzic nie będziesz sie wstydził- wykładowcy z AE z Katowic Krakowa, z UŚ czy nawet z UJ oraz innych uniwerków z Opola czy Wrocławia Ci na to nie pozwolą. Obecnie będąc na mgr w katowicach /bo tyska szkoła nie ma jeszcze uprawnien magisterskich-niestety/ kilka przedmiotów mi sie powtórzyło z czasów kiedy byłem na uczelni tyskiej -ocena została przepisana tylko dlatego że wykładowcy którzy wykladali mi te przedmioty na WSZiNS-ie byli bardzo "renomowali" a może lepiej zabrzmi jak napisze znani. Kadra jak sie zorientowałeś i jak napisałem wcześniej jest "z górnej półki" /przepraszam jak kogos to określenie może obrazić ale złych zamiarów nie miałem./ za moich czasów byli wykładowcy z AE z Krakowa, nawet z UJ no i UŚ AE Katowice a anwet z uniwerku z Opola i Wrocławia. Obecnie z tego co widziałem jest podbnie no i jest wiele tez nowych twarzy. P. dr hab. E. Okoń-Horodyńska zresztą były rektor WSZiNS-u i jedna z osób załozycieli tyskiej szkoły jest dziś.. Ewa Okoń- Horodyńska Podsekretarzem Stanu w Ministerstwo Nauki i Informatyzacji Oczywiście jakies niedociągnięcia sięzdarzą ale gdzie ich nie ma ?? Uczelnie ta bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: WSZiNS ukonczyłem nie całe dwa lata temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:32 bastruk bez obrazy ale pisząc o okoń-horodyńskiej jako osobie która ma być "flagą" WSZiNS pokazujesz, że mało jeszcze wiesz o świecie dorosłych. co innego szczepański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: WSZiNS ukonczyłem nie całe dwa lata temu IP: 213.77.86.* 26.02.05, 19:56 nie jest moim celem opisywanie i reklamowanie każdej osoby, o dr E. Okoń-H. wspomniałem dlatego, iż za moich czasów była rektorem... dopiero na ostatnim roku nastąpiła zmiana na najwyższyb szczeblu... co zas do obecnego rektora czyli dr M. Szczepańskiego to chyba nie musze ani reklamować ani opisywać, bo tą osobę bardzo wybitną zna każdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Yoda Re: WSZiNS ukonczyłem nie całe dwa lata temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:04 Gość portalu: basturk napisał(a): > nie jest moim celem opisywanie i reklamowanie każdej osoby, o dr E. Okoń-H. > wspomniałem dlatego, iż za moich czasów była rektorem... dopiero na ostatnim > roku nastąpiła zmiana na najwyższyb szczeblu... > co zas do obecnego rektora czyli dr M. Szczepańskiego to chyba nie musze ani > reklamować ani opisywać, bo tą osobę bardzo wybitną zna każdy > I to są właśnie absolwenci WSZINS. Szczepański jest profesorem i do tego habilitowanym. Powinieneś jeszcze raz isć do tej szkoły bo przez tyle lat nawet nie do końca wiesz kto Cię uczył. PS. Profesurę miał wcześniej niż Ty wiedziałeś co to jest prognoza pogody:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: WSZiNS ukonczyłem nie całe dwa lata temu IP: 213.77.86.* 26.02.05, 21:21 a czy ktoś tu zaprzeczył lub podważył tytuły????????????????????? paranoja...... osóbko nie miła twój cel na FT jest jasny dlatego masz ignora a i widać ze do kompleksów i kłopotów z własną osobowością doszły tesh kłopoty ze zrozumieniem tekstu.. a to pewnie wiesz jak jest zwane.. /mała wskazówka- 2 wyrazy: pierwszy na literę "a" a drugi na literę "w".. jakbys nierozwiązał tego miśkowego rebusu chętnie podpowiem tymczasem borem lasem miśku ignor.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: WSZiNS ukonczyłem nie całe dwa lata temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:04 Nie umiesz się do błędu przyznać fajansiarzu. Ignora mi dał... Nigdy nie wątpiłem w Twój niski potencjał intelektualny. Ale miło mi, że Cię nerwy poniosły:)) I podpowiedz mi rozwiązanie tego Twojego rebusu, tym bardziej, że mam Twojego kurna ignora dzieciaku. Co za zagadka logiczna... Też tak spróbuję, jesteś: 1.p 2.c 3.k 4.m 5n 6.w 7.s 8.g PS Miś jogi to inna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: WSZiNS ukonczyłem nie całe dwa lata temu IP: 213.77.86.* 27.02.05, 22:18 heh no tak mnie nerwy poniosły dajac ci ignora który właśnie zaczynam.. w takim razie co powiedziec o twojej wypowiedzi: Gość portalu: miś napisał(a): > Nie umiesz się do błędu przyznać fajansiarzu. > Ignora mi dał... > Nigdy nie wątpiłem w Twój niski potencjał intelektualny. > Ale miło mi, że Cię nerwy poniosły:)) heh mnie poniosły??? ehhh walcz ze swymi kompleksami bo to ważne, technika winna być nieco inna no ale cóż jeżeli tak ci łatwiej to nie przeszkadzaj sobie..śmiało, grunt żebyś własne kompleksy przełamał. tymczasem borem lasem miśku!! właśnie zaczynam ignora żegnam i pozdrawiam IGNOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF dr? oj, basturk, wstydź się:-) n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 21:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: dr? oj, basturk, wstydź się:-) n/t IP: 213.77.86.* 26.02.05, 21:30 noo dobrze ze ta ikonka jest na koncu tematu postu.. ;) ale co tam na wszelki wypadek napisze przepraszam za ten brak habilitacji, na drugi raz postaram sie wypisywac pełne tytuły nawet dla osób dla kórych pewne tytuły będą oczywiste ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Jogi żeby było jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:09 Miś Yoda to nie miś Jogi . A ty basturk dalej jesteś bałwochwalcą i niczego się nie nauczyłeś przez ostatni tydzień. Nie wyciągasz nic z lekcji. Jesteś mało pojętnym uczniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: żeby było jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:11 Uważaj, dał Ci ignora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita ignora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:39 a co to znaczy dostać ignora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSZiNSownik Oj basturk IP: *.unregistered.media-com.com.pl 27.02.05, 09:45 Ja tego pana nie znam ale uświadom mnie do innej rzeczy dlaczego ta szkoła nie może dostać "pozwolenia na magistra"? Odpowiedz Link Zgłoś
mayonezik Re: WSZiNS 26.02.05, 23:04 Myśle, że za niedługo pojawi się taki o to nowy wątek - 'w obronie basturka' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignor Re: WSZiNS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:20 Basturku, kochamy Cię. Jesteś taki Tyski!! Te Twoje prognozy. Mamy nogi z waty... Widziałem fantastyczny przystanek autobusowy na Ł. Myślę, że żadne miasto nie ma takiego oprócz Tychów (jak to tyszanie mówią). Opisz kunszt projektancki producentów i urbanistów. Odpowiedz Link Zgłoś
aralski kilka uwag 27.02.05, 00:58 1.dr Szczepanski -calkiem poprawne okreslenie. Stopien naukowy doktora jest rozpoznawalny na calym swiecie i jest podstawa bycia naukowcem (scholar). Habilitacja wystepuje tylko w kilku krajach, dla wiekszosci swiata,jest to egzoytka. 2. "Profesor habilitowany": wolne zarty i faktycznie ignorancja, jest sie doktorem hahbilitowanym, a tytul lub stopien profesora nie jest bezposrednio zwiazany z habilitacja, owszem znakomita wiekszosc profesorow ma habilitacje, i dlatego uwaga z jakies wypowiedzi powyzej "jest profesorem i do tego habilitowanym" swiadczy o totalnej ignorancji, klapie jakies wyjatkowej, no. 3. Summary: za "dr Szczepanski" kol. basturk wstydzic sie powinien, jego wypowiedz jest zgodna z podtawowymi, uzananymi na swiecie kanonami okreslania "scholars". Natomiast "nadwrazliwi krytykanci" coz pora do szkolki, lub za lopate sie wziasc i do roboty. A wymadrzanie sie zostawic innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignor Re: kilka uwag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 02:30 1. Problem w tym, że w moim przypadku zdanie "jest profesorem i do tego habilitowanym" jest tzw. czeskim błędem wynikającym z pośpiechu a kolega basturk nawet nie wiem jakie stopnie naukowe mają jego znamienici wykładowcy. 2. Jesteśmy w Polsce i pomijanie tytułów naukowych jest nietaktem albo niewiedzą. Scholars to sobie zostaw jak wyjedziesz zmywać talerze do Anglii. Mądralo... 3. "owszem znakomita wiekszosc profesorow ma habilitacje" - ty kurna nawet nie wiesz co piszesz. Są dwa rodzaje profesury w naszym kraju. Jaka jest między nimi różnica to Cię tumanie nie będę uświadamiał. Idź do szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
aralski pusciles badziewie ignor i sie tego spodziwalem 27.02.05, 20:56 1.tytulomania jest smieszna i zalosna, w "casual texts": raczej osmiesza wypowiadajacego, a nie gloryfikuje osobe przedstawiana, czasem ja rowniez stawia dwuznacznej sytuacji" PAN PROFESOR ZWYCZAJNY DOKTOR HABILITOWANY NAUK TECHNICZNYCH INZYNIER to pisz se tak, jak musisz 2. w Polsce maozna dopatrzyc sie 2.5 rodzajow profesury, jak juz. I ja wiem co pisze, jestem MADRALA ale mam na to papiery i predyspozycje, a ty juz chyba do konca dni swoich zostaniesz ignorem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: pusciles badziewie ignor i sie tego spodziwal IP: 213.77.86.* 27.02.05, 22:11 Aralski nie walcz z ignorem czy jak tam on sie zwie bo za kazdym razem zwie sie inaczej -nie ma to najmniejszego sensu -to walka z wiatrakiem. Przekreci słowa coś doda byleby zniekształcić wypowiedź ośmieszyć i pokłócić się.. mi przypisał jakieś zdanie "[...] o profesorze", które wogóle nie powiedziałem ale co tam, jak tak woli walczyć ze swymi kompleksami niech walczy. Nigdy nie lubiłem i nie ignorowałem nikogo ale ten misiu, ignor i jeszcze jak on tam sie zwie jest jedyny w swym rodzaju a i lepiej dla niego bedzie i dla mnie gdy go będe ignorował a on mnie. Nie będe do tego zachęcał bo kazdy ma własną wole ale napisze tylko tyle: Aralski nie porzejmuj sie kolegą bo pisze tak celowo a i nie zdziw sie jak przekreci twe wypowiedzi przy okazji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: pusciles badziewie ignor i sie tego spodziwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:39 ok, dajcie se buzi chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery Pracy po tej szkole nie znajdziesz łatwo IP: *.unregistered.media-com.com.pl 27.02.05, 09:38 Szkoła nie ma renomy, a dokumenty uzyskane na tej uczelni są niestety niewiele warte. Raczej się nie zmieni to w najbliższych latach, tym bardziej że kończą ją także (jak każdą prywatną uczelnię) różne indywidua nie mające o nauce bladego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery PS wykładowcy ze znanych uniwerków to standard IP: *.unregistered.media-com.com.pl 27.02.05, 09:41 na prywatnych uczelniach (wysokie zarobki) niestety nie przekładający się na nic więcej prócz wysokie czesne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłamliwy Re: PS wykładowcy ze znanych uniwerków to standar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:48 Szczery. Jesteś cieniasem. Szkoła w Tychah nie jest prywatna. Tylko miejska. A czesne - chyba jedno z najniższych w okolicy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś