Dodaj do ulubionych

Opinie o osiedlu D

18.03.06, 23:18
Będę tam wynajmował mieszkanie. Jakie są opinie o tym osiedlu opórcz tego, że
to blokowisko?Chodzi mi o kwestie bezpieczeństwa po nocach, czy samochodu nie
porysują itd...
Obserwuj wątek
    • pytka50 Re: Opinie o osiedlu D 19.03.06, 08:35
      osiedle to jedno wielkie zlodziejstwo ,kradna wszystko nawet zone ci poderwa
      ,zgwalca i oddadza do domu starcow ,auta kradna rowniez nawet syrenke 105
      ostatnio podwedzili zdaleka od tego osiedla...
    • mariusz766 Re: Opinie o osiedlu D 19.03.06, 10:33
      kraszan28 napisał:

> Będę tam wynajmował mieszkanie. Jakie są opinie o tym osiedlu opórcz tego, że
      > to blokowisko?Chodzi mi o kwestie bezpieczeństwa po nocach, czy samochodu nie
      > porysują itd...

samochodu to nie wiem czy tam Ci porysują ale na twarz to uważaj .
      • tatimati Re: Opinie o osiedlu D 19.03.06, 11:21
        mam smutne wieści, bo takie mam z ok 4 lat mieszkania na tym osiedlu
        doświadczenia:
        - pod blokiem zaparkowałam tylko dwa razy i było to najdroższe parkowanie w
        moim życiu ; raz szyba i parę płyt cd oraz słuchawki, a raz lusterko
        - genralnie dużo pijaczków ( oczywiście nie tylko, w końcu ja też tam
        mieszkałam: ), ludzi plączących się bez celu od rana, zbierających na winko,
        ale ci to niegroźni, bo ledwo to się na nogach trzyma
        - zdażały się akcje typu oś D broni terytorium przed osiedlem jakiśam,tzn
        grupki ok 20-30 os.biegajace z różnymi gażetami typu kawałki szyby itp
        - widywałam grupki ok 6-10letnich dzieciaków siedących w mojej klatce
        schodowej, "klejacych" się namiętnie, zresztą ich starszych kolegów z tępym
        wyrazem twarzy też
        - zdażyło mi się w tym czasie parę razy zadzwonić na policję z powodów różnych
        Reasumujac, teraz mieszkam na innym osiedlu, ale takich akcji na razie nie
        zaobserwowałam, jakoś milej się w nocy do domu wraca, i nikt o 6:30 jak
        wychodzę do pracy nie ciągnie mnie za rękaw, że mu 50gr na"bułkę" brakuje.
        Z drugiej strony piszę to więc żyję, tak więc jak widać da się przeżyć : )
        • login103 Re: Opinie o osiedlu D 19.03.06, 16:08
          BZDURA osiedle D jest ok. mieszkam tam juz 27 lat !!!!!!! nie macie pojecia
          wasze przypadki to pojedyncze zdarzenia. Kiedys to było oseidle punków i kazdy
          z młodzianów lat 90 tych sie bał przechodzic, teraz jest to normalne osiedle a
          blokowisko jak kazde , za to blisko do parku, urzedu miasta , sklepów i
          przstanków gdzie wszedzie sie dojedzie mówie tu akurat o ul. Niepodległosci.
          owszem kiedys tez wybili mi szybe w maluszku i ukradli radio warte mniej niz ta
          szyba ale to jak na kazdym osiedlu , w kazdym miescie , kraju zawsze cos
          takiego moze sie zdazyc ,

• aralski Re: Opinie o osiedlu D 19.03.06, 19:24
            osiedle jak osiedle, dosc rozlegle, wiec i roznice ,opkalne moga sie pojawiac,
            stad roznice zdan
            mam znajomych, ktorzy zyja tam spokojnie i nic zlego im sie nie dzieje
            ale w tak duzych zbiorowiskach ludzi, jak socjologia uczy, rozne zjawiska
            uprzykrzjajece codzienne zycie moga sie nasilac
            ja juz dawno wspieralem projekt wyburzenia tego blokowiska i podejdcie do
            zagospodarowania przrestrzeni w tym miejscu jeszcze raz
            • kulturkampf Re: Opinie o osiedlu D 20.03.06, 08:10
              kraszan28 lepiej poszukaj mieszkania gdzie indziej. Zapewne kusząca jest cena
              najmu metrów kwadratowych, ale jakim kosztem. Z opinii wynika, że na tym
              osiedlu masz dostęp do sklepów i urzędów oraz zachwiane poczucie bezpieczeństwa
              swojego ciała i swoich przedmiotów – podzielam opinie. Ponad to uważam, że
              osiedle D gwarantuje ci zawiść sąsiadów, nadpobudliwość napotkanych
              współmieszkańców. To że z osiedla masz blisko tu i tam – a to względne - tak
              samo mogę powiedzieć odnosząc się do innego osiedla.
              Wskazanym jest mieć na uwadze twierdzenia szumnych nauk wykładanych głównie w
              Tychach, mianowicie, że na

„dużych zbiorowiskach ludzi (…) różne zjawiska uprzykrzające codzienne życie
              mogą się nasilać”.

No cóż na różnych osiedlach, różne zjawiska w różnych odstępstwach czasu
              i w różnym nasileniu mogą powodować różne skutki.
              Reasumując, uważaj na osiedlu D :-)
              PS. Świat należy do odważnych, a nie do zuchwałych.
              • kraszan28 Re: Opinie o osiedlu D 20.03.06, 09:16
                Eee chyba trochę przesadzacie z tym straszeniem. Mam tam znajomego, który
                mieszka w dziesięciopiętrowcu (tym obok tego TBS-owego wieżowca).
                Parkowałem na Darwina już nie raz i nie dziesięć i nic się nie stało. Sąsiedzi
                spoko - same starsze kobitki, których nigdy nie ma bo się kurują po
                sanatoriach. Jedyne co mi przeszkadza to zewnętrzny wygląd bloków i trochę syf
                na klatce - ale to się często zdarza.
                • mariusz766 Re: Opinie o osiedlu D 20.03.06, 11:53
                  po co się pytasz jak już opinie masz wyrobioną .
                  • kraszan28 Re: Opinie o osiedlu D 20.03.06, 13:48
                    Po to, żeby poznać opinie innych odób, które np tam mieszkały i dłużej znają
                    osiedle.
                    • kulturkampf Re: Opinie o osiedlu D 20.03.06, 14:12
                      kraszan28 wspaniale dokonujesz racjonalizacji. Życzę powodzenia w nowym lokum.
                      • tatimati Re: Opinie o osiedlu D 20.03.06, 19:08
                        Zostałam zaatakowana za drastyczne sądy nt. D : )
                        Cóż, mój opis to samo życie, dodam tylko, że opisywałam okolice targowiska (tam
                        to dodatkowo dochodzi brud, walające się skrzynki,hałas rozkładania towarów o 6
                        rano, duża ilość owadów zwabionych zapachami gnijących owoców, nocne imprezki
                        pilnujacych towaru w nocy, kłótnie kto komu stragan zasłania itp.)
                        oraz okolice Dębowej i początku Dąbrowskiego (tam gdzie stoi "słynny" wieżowiec
                        z biblioteką na dole).
                        Teraz nie mieszkam w jakiejś luksusowej dzielnicy bynajmniej, ale niedaleko D i
                        jest zdecydowanie spokojniej!!!
                        • login103 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 08:32
                          pewnie masz 45 lat i moherowy beret
                        • julia333 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 08:44
                          Witam.
                          Jako mieszkanka osiedla D, a konkretnie okolic supersamu A-Z mogę tylko
                          potwierdzic wszystkie negatywne opinie na temat osiedla. Brud, "stada" pijanej
                          i nie tylko, mlodziezy demolujacej wszystko, co napotka po drodze, starsze
                          pokolenie pijaczkow w zasadzie ujdzie. Blok, w którym mieszkam kojarzay sie
                          wylacznie ze slumsem. W bloku jest totalnie niszczone wszystko, poczynajac od
                          domofonu poprzez skrzynki pocztowe, drzwi od windy, podpalanie smietnika,
                          drzwi "buntujacych" sie lokatorow, itd. Zimą ta "wspaniala" młódz okupuje
                          klatki schodowe i to jest doslownie masakra co sie wtedy dzieje, natomiast
                          latem przenosi sie na alejke w poblizu A-Z wiec praktycznie cala noc czlowiek
                          wysluchuje tych wrzaskow kocentrujacych sie glownie na przeklenstwach i
                          bijatykach. O kradziezach, niszczeniu samochodow nawet juz nie wspominam. Po 30
                          latach mieszkania na osiedlu D, mam tylko jedno marzenie, wyniesc sie jak
                          najdalej od tego miejsca. Pozdrawiam
                          • kraszan28 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 09:03
                            Akurat z poprzedniczką się zgodzę. W okolicach A-Z i ulicy Dębowej jest
                            nieciekawie. Tam miałem nawet kupować mieszkanie, ale mam znajomą, która
                            mieszka właśnie na Dębowej i odradzała mi tą inwestycje. Zresztą wystarczy
                            spojrzeć na tamtejsze klatki schodowe.
                            Tam gdzie ja mam zamiar mieszkać, to ten blok obok TBS-u - blisko poczty. Z
                            tego co wiem, to tam jest raczej spokój i nic się złego nie dzieje. Poza tym
                            klatki w o wiele lepszym stanie i nie napotkałem ani razu jakichś meneli, albo
                            żuli.
                          • matams Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 09:21
                            Stan klatek i domofonow swiadczy tylko i wylacznie o ich mieszkancach, a takze
                            o zarzadcy budynku (napewno jest to lokum).
                            • julia333 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 09:43
                              Bardzo ciekawe stwierdzenie. Wiec jesli do bloku wpada takie stado ok. 12 a
                              zdarzalo sie i wiecej wyrostkow, zazwyczaj pijanych i niszczy co sie da, ja
                              osobiscie notorycznie mam wlamania do piwnicy (wyrywany skobel), zrywana puszke
                              od dzwonka przy drzwiach i jeszcze pare innych epizodzikow, domofon jest
                              praktycznie demolowany po kazdej naprawie, a no i jeszcze zalatwianie swoich
                              potrzeb fizj. na parterze, to oczywiscie Twoim zdaniem swiadczy o mnie jako
                              lokatorce. Coż, zapewne nie jestem godna mieszkac na tak "wspanialym osiedlu".
                              Tylko na marginesie, tej demolki nie robia lokatorzy, bo to glownie starsze
                              osoby, ale wpadajaca na goscinne wystepy wspaniala młódz.
                              • matams Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 11:22
                                Oczywiscie, ze jest to Twoja wina (nie cala). U mnie w bloku w ktorym mieszkam
                                jest blisko 200 mieszkan. Stoja przed klatka wyrostki - w roznym wieku od 16
                                latkow do 26 latkow. Pija piwo od czasu do czasu ale nie demoluja. Dlczsego?
                                Interwencje sasiadow na policji przynosza skutki. Niestety, jak bedziesz nic
                                nie robila to musisz liczyc sie z takimi sytuacjami.
                            • salo Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 09:49
                              matams napisał:

> Stan klatek i domofonow swiadczy tylko i wylacznie o ich mieszkancach,

Z ust mi to wyjąłeś ;) Od samych mieszkańców zalezy bardzo wiele.
                              Mieszkam na Dębowej koło Azetu. Okna mam na plac zabaw i skwer, więc targowisko
                              mi przeszkadza tylko do czasu, aż wejdę do klatki.
                              Czytając wypowiedzi poprzedników mam wrażenie, że nie o Tychach piszą.
                              Kiedy się tu wprowadziliśmy bywały sytuacje podobne do opisywanych powyżej, ale
                              konsekwentne powiadamianie policji czy straży miejskiej, a ostatnio
                              ochroniarzy, sprawiło że jest spokój. Wszelkiej maści "rozrabiaczom" przestało
                              być miło, przyjemnie i bezpiecznie więc zwinęli żagle. Pewnie przenieśli się do
                              tych, którzy tu narzekają jak jest fatalnie. Ciekawa jestem co zrobili, żeby to
                              zmienić.
                              Pozdrawiam
                              • kraszan28 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 10:19
                                W zasadzie pytałem tez sąsiadów - i jakoś specjalnie paniki nie siali. To, że
                                blokersi siedzą na ławkach i skubią słonecznik to normalka na kazdym osiedlu
                                nie tylko w Tychach, więc nie wiem gdzie problem. Z tego co się orientuję to
                                bydło tam było kilka lat temu, a teraz podobno już jest spokój. Ale opinie
                                mieszkańców mieszkających tam w tej chwili jak najbardziej cenne.
                                • login103 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 10:48
                                  julia 333 jak ci sie nie podoba to sie przeprowadz,
                                  jak bys mieszkała na C lub Starych tychach / A / to dzien w dzien robiła bys w
                                  gacie .
                                  Nie masz pojecia co sie dzieje na tych osiedlach ok 24 w nocy.
                                  ja mieszkam w ty6ch okolicach na D i jakos nigdy nie miałem problemów a czesto
                                  od lat wracam pózno , moze przyciągasz własnie swoim zachowaniem pijaków .....
                                  • hashi-tess Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 10:55
                                    o nie!!!!!!!!!1

Z osiedla D przeszło na A!!!!!!!!!!!

Do tej pory najspokojniejsze osiedle.
                                    Wieczorem na D - nigdy nie chodzę tylko przejeżdzam od czasu do czasu.
                                    Natomiast na A - chodzę zawsze bez żadnych stresów.
                                    Krzyczę stanowcze nie - opinii o osiedlu A

Osiedle A jest bardzo spokojne..
                                    • lena005 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 18:09
                                      Opinia o osiedlu C też przesadzona!!!! mieszkam na C i jestem bardzo zadowolona.
                                      Można tu i w dzień i w nocy spokojnie chodzić!!! Klatki są w bardzo dobrym
                                      stanie, o kradzieżach i niszczeniu samochodów też nigdy nie słyszałam. Chyba
                                      siedzisz cały czas w domu i nie masz pojęcia co sie na świecie dzieje!!!
                                  • julia333 Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 12:28
                                    login103, z pijaczkami to ja nie mam problemu, co niektore osiedlowe to mi sie
                                    kłaniaja na ulicy :-. Problem jest z mlodzieza, oczywiscie nie cala bo na
                                    szczescie są tez super mlodzi ludzie. Po prostu trafia mnie kiedy widze jak
                                    bezmyslnie jest wszystko niszczone przez taka bande. Wczesniej ktos napisal, ze
                                    tylko sie narzeka itd., ale ile razy mam dzwonic na policje i ciagle to samo?
                                    Mam dosc swojego obskurnego bloku, niszczenia mojego mienia i tego, że
                                    cokolwiek sie wyremontuje od razu komus przeszkadza. Wiekszosc moich znajomych
                                    juz sie wyprowadzila z D, ja do tego pomalu tez sie przymierzam. Samo osiedle
                                    nie jest tragiczne, da sie zyc. Mimo wszystko jest tez duzo plusow, sporo
                                    fajnych osób tutaj jeszcze mieszka i dla nich serdeczne pozdrowka :-)
                                    • tatimati Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 16:33
                                      julio333,
                                      nic nie da dalsza dyskusja z Panem/Panią login333, tylko Ci jeszcze z 45tką i
                                      moherowym beretem może wylecieć : )

Drogi login333!
                                      Mam połowę lat tych co mi dajesz i mimo, iż zaliczam się do młodzieży ; ) to mi
                                      brud i chamstwo przeszkadza ( niecodzienna postawa, nieprawdaż?).
                                      Ktos pytał co my, niezadowoleni z takiego stanu rzeczy robimy?
                                      Cóż dzwonimy po policję i pogotowie, czasem kilkakrotnie, bo słysząc o zalanej
                                      krwią klatce schodowej i kolesiach łomoczących jakiegoś biedaka nikomu nie było
                                      spieszno.
                                      I tyle, bo przepraszam ale moja 50cio kilogramowa postura nie wystraszy paru
                                      wyrostków, broni nie mam i mieć nie będę, a co do zwrócenia uwagi to i owszem
                                      zwróciłam niejednokrotnie (patrz mój post nr 1 w którym opisywałam jak mi auto
                                      załatwiono).
                                      • tatimati Re: Opinie o osiedlu D 21.03.06, 17:08
                                        ups, pomyliłam login103 z login333, pewnie moherowy beret na oczy się
                                        obsunął ; )
    • loginl03 Wybaczcie mi, czasem nie wezme pigułek jak mam 23.03.06, 09:35
      atak psychiczny.
      • login103 Re: Wybaczcie mi, czasem nie wezme pigułek jak ma 23.03.06, 09:48
        a kto to jest login 333 oraz loginl03 bo między L a 1 jest róznica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka