Dodaj do ulubionych

Nowy market ?skandal....

IP: 213.17.165.* 16.06.03, 14:47
wyczytałem,ze za jakis czas moze powstac przy AL.Piłsudskiego za
niedokonczona szkoła a blizej koscioła sw.Karoliny nowy market !!!!????a
ztego co wiem to Pan Dziuba sam deklarował ze zaden market juz w Tychach nie
powstanie !!!!!!!wydaje mi sie ze dwa i tak w zupełnosci wystarcza.Tym
bardziej mam pytanie po co otwierano nowe targowisko ??? jaki to ma sens? kto
znowu wział za takie decyzje kase i ile ??nie było mnie w domu jak zbierali
podpisu od mieszkanców i szkoda bo ja jestem zdecydowanie na nie !!!!bo miec
przed okanami market to chyba nikt by nie chciał.Czy ktos z was ma wiecej
informacji na ten temat ???????
Obserwuj wątek
    • man_x Re: Nowy market ?skandal.... 16.06.03, 17:55
      jesli ludzi protestujacych jest rzeczywiscie tak wiele nie pozostaje nic innego
      jak zablokowac budowe, a jesli juz musi byc to byle nie byla to blaszana puszka
      pod tytulem leader price
    • salo Re: Nowy market ?skandal.... 17.06.03, 11:14
      No cóż, deklaracje przedwyborcze nijak się mają do późniejszego postępowania :(
      Jeśli wam lokalizacja nie pasuje to oczywiście protestujcie, macie do tego
      prawo.
      Życzę powodzenia - Salo
      • Gość: Aga Re: Nowy market ?skandal.... IP: *.kom.pl / *.gazeta.pl 17.06.03, 13:39
        nie pozostaje nic innego jak zacząć sprzedawać mieszkanie przy Piłsudksiego.
        Mieszkac przy markecie to koszmar. Mieszkanie w wierzowcu dość ciężko
        sprzedać, tak więc powodzenia. moze za jakis rok ktos kupi twoje m.
    • Gość: Bywalec Re: Nowy market ?skandal.... IP: *.unice.fr 17.06.03, 14:27
      Niepotrzebnie narzekasz. Bedziesz mial przynajmniej blisko na zakupy.
    • Gość: tak to ja Re: Nowy market ?skandal.... IP: *.tsi.net.pl / 10.15.26.* 17.06.03, 20:24
      A słyszeliście o tym hipermarkecie ?

www.leclerc.com.pl/press.php
      a dokładniej
      www.leclerc.com.pl/press/4.doc
      "Grupa E.LECLERC jest w trakcie przygotowania budowy swojego kolejnego supermarketu w Polsce. Tym razem w Tychach. Supermarket o powierzchni sprzedaży ok. 2000 m kw. powstanie w Tychach przy ul. Budowlanych nieopodal skrzyżowania z ul. Górczańską i zajmie teren ok. 2 ha uprzednio wykorzystywany jako baza Transbudu."

pięknie
      (może jakieś M1 jeszcze postawicie miedzy osiedlami H i K ???)
      • Gość: magi Re: Nowy market ?skandal.... IP: *.unregistered.media-com.com.pl 18.06.03, 08:37
        Drodzy włodarze miasta! Jeśli potraficie posługiwać się
        netem, może byście na tyskim forum, dotyczącym naszego
        miasta, wyjaśnili niektóre z waszych posunięć?
        • Gość: embi Re: Nowy market ?skandal.... IP: *.juni.gliwice.pl 18.06.03, 09:08
          Macie szczescie ze to tylko supermarket a nie takie targowisko jakie ja mam
          przed oknami. Powoli trace nadzeje na to ze je kiedys zlikwiduja. Jak mozna
          utrzymywac takie cos w "centrum" miasta.
          • salo Tzw. mały targ ? 18.06.03, 09:38
            Jeśli tak, to najwyraźniej mieszkamy w tej samej okolicy :)
            Mieli go likwidować wielokrotnie, ale coś nie wyszło:(
            No i tak trwa takie paskudztwo w centrum miasta, smród, brud :(
            Błe !
            • Gość: embi Re: Tzw. mały targ ? IP: *.juni.gliwice.pl 18.06.03, 10:03
              Chodzi o targ przy ul. Debowej.
              www.tychy.silesianet.pl/galeria_g.php?show=foto211
              "Piekny" widok :(
              • salo Czyli o ten sam :) 18.06.03, 10:11
                Widok rzeczywiście prześliczny ;)
                a zapaszki jeszcze przyjemniejsze :(
      • Gość: Bywalec Re: Nowy market ?skandal.... IP: *.unice.fr 18.06.03, 11:47
        No co, tylko sie cieszyc. 100 miejsc pracy przybedzie, a poza tym im wiecej
        supermarketow tym wieksza konkurencja medzy nimi i tym samym nizsze ceny dla
        klientow.

Mimo to z niecierpliwoscia czekam na aquapark, multiplex z kregielnia i nowa,
        duza i dobrze wyposazona bibliotekke miejska w Tychach.
        • Gość: Darek Re: Nowy market ? Jestem za. IP: *.mc.onolab.com 18.06.03, 18:24
          Gość portalu: Bywalec napisał(a):

> No co, tylko sie cieszyc. 100 miejsc pracy przybedzie, a poza tym im wiecej
          > supermarketow tym wieksza konkurencja medzy nimi i tym samym nizsze ceny dla
          > klientow.
          >
          > Mimo to z niecierpliwoscia czekam na aquapark, multiplex z kregielnia i nowa,
          > duza i dobrze wyposazona bibliotekke miejska w Tychach.

Ja tez jestem za - bronia sie przed tym glownie Ci, co maja w tym jakis
          interes. Patrzac z perspektywy klienta jestem za.
          POzdrawiam, Darek
        • man_x Re: Nowy market ?skandal.... 18.06.03, 21:15
          Gość portalu: Bywalec napisał(a):

> Mimo to z niecierpliwoscia czekam na aquapark, multiplex z kregielnia i nowa,
          > duza i dobrze wyposazona bibliotekke miejska w Tychach.

o aquaparku mozemy chyba zapomniec....przesyt: Tarnowskie Góry (chyba ma jakies
          klopoty finansowe),Dabrow Gornicza (powstaje), Katowice (zaczynaja robic)
          Trzeba raczej zwrocic uwage na Paprocany. Gdybym mial wladze zrobiloby sie
          jakies zjezdzalnie na plazy itp rzeczy
          • man_x Re: Nowy market ?skandal.... 18.06.03, 21:17
            a tak poza Paprocanami, mozna sie zastanowic nad odnowa odkrytego basenu na
            osiedlu A
    • man_x Re: Nowy market ?skandal.... 18.06.03, 21:09
      no w koncu co to za firma ma byc?
      leader?lidl?biedronka?
      • Gość: WojtekK Re: Nowy market ?skandal.... IP: 213.17.165.* 20.06.03, 11:37
        Darek a jaki ja mam miec w tym interes jak mi przed blokiem zbuduja market????z
        czego sie mam cieszyc ze spalin które beda wlatywac do srodka? sa przeciez
        tereny wokół Tych !!! dlaczego ma wszystko byc wsród osiedli ?? np.Aral
        dlaczego niezbudowano na wylocie z Tych? Tesco spoko jest zdala od osiedli
        nikomu nie przeszkadza ale po jakiego h...a pchac sie do miasta i tak juz jest
        coraz mniej miejsc z zielenia tu lasek karczuja,tam cos buduja.Dlaczego na
        Debowej nie zrobia ładnego deptaka z ławkami jakas fontanna,ogródek z piwkem ??
        co mi po deptaku na balbinie? gdzie jest jakas logika tworzenia danych miejsc w
        Tychach????????dlaczego nie ma pieniedzy na dokonczenie szkoły??? ile lat
        jeszcze bedzie tak stała i popadała w ruine i szczpeciła AL.Piłsudkiego???na to
        nie ma pieniedzy ale na market jest ?????
        • Gość: Bywalec Re: Nowy market ?skandal.... IP: *.unice.fr 20.06.03, 14:30
          Gość portalu: WojtekK napisał(a):

> dlaczego nie ma pieniedzy na dokonczenie szkoły??? ile lat
          > jeszcze bedzie tak stała i popadała w ruine i szczpeciła AL.Piłsudkiego???na
          > to nie ma pieniedzy ale na market jest ?????

Market to wybuduje prywatny przedsiebiorca za swoje pienidze. Natomiast budowa
          ZSM jest finansowana ze srodkow publicznych.
        • man_x Re: Nowy market ?skandal.... 20.06.03, 16:49
          WojtkuK ,Nie wierze ze postawia tam nowy hipermarket. Dziuba dokladnie o tym
          mowil - w centrum miasta zadnego HIPERmarketu nie bedzie. Natomiast supermarety
          (np; leadery,lidle,biedronki i inne takie) beda raczej powstawac. Przyznaje ze
          lokalizacja jest troche dziwna (niedaleko hypernova i targowisko). Tez nie
          chcialbym miec jakiejs blaszanej puszki pod oknem, ale co zrobic? Wielu ludzi
          sprzeciwialo sie budowie leader price'a a i tak stoi.
          • basturk Re: Co o uchwale w sprawie hiper... w Tychach 20.06.03, 21:55
            Ja tu bym nie krytykował rady miasta i prezydenta w tej Tychy w sprawie budowy
            hipermarketów. I rzeczywiscie od jakieś wielkosci powierzchni jest zakaz
            budowy sklepów wielkopowierzchniowych w Tychach (nie pamiętam już wielkosci
            powierzchni od jakiej jest zakaz budowy takich sklepów-coś mi się kojarzy że
            jest to 2000 m. kw.) ale problem jest taki że to CH które ma powstać będzie
            miało kilka mterów kwadratowych mniej niż jest zapisane w przyjętej przez rade
            miasta uchwale. Czyli ........sprytnie to wykorzystali ci którzy mają zamiar
            postawić w Tychach to CH. Z drugiej strony trudno się dziwić żeby rada miasta
            przyjęła uchwałe o zakazie budowy sklepów typu supermarket w Tychach bo tego
            rada miasta nie moze zabronić zdaję się a kwestia lokalizacji wynika z planu
            zagospodarowania przestrzennego. Co do CH. Skałka to zgadza się że można było
            go wywalić stamtąd gdzie jest np kilkadziesiąt metrów dalej za Sikorskiego-na
            rogu z Bielską w strone Kobióra i BB. (Zresztą lokalizacja CH SKałka dla mnie
            wydaje się trafiona no i architektonicznie (elewacja)pasuje tam. Natomiast
            zupełnie by tam nie pasowało np Tesco.

A czy wiecie coś więcej o tym nowym CH co ma powstać na Pisłudskiego np ile
            pięter itp. Ja wyczytałem tesh gdzieś że mają tam być pasaże no i dlatego się
            pytam, bo może protestujemy przeciwko czemuś co może aż tak chybione jak Lider
            Price nie będzie???

Wyczytałem to zdaje sie w Echu albo w portalu "nasze miasto".
            • basturk Re: Coś o uchwale w sprawie hiper... w Tychach 20.06.03, 23:51
              Ja tu bym nie krytykował rady miasta i prezydenta w tej Tychy w sprawie budowy
              hipermarketów. I rzeczywiscie od jakieś wielkosci powierzchni jest zakaz
              budowy sklepów wielkopowierzchniowych w Tychach (nie pamiętam już wielkosci
              powierzchni od jakiej jest zakaz budowy takich sklepów-coś mi się kojarzy że
              jest to 2000 m. kw.) ale problem jest taki że to CH które ma powstać będzie
              miało kilka mterów kwadratowych mniej niż jest zapisane w przyjętej przez rade
              miasta uchwale. Czyli ........sprytnie to wykorzystali ci którzy mają zamiar
              postawić w Tychach to CH. Z drugiej strony trudno się dziwić żeby rada miasta
              przyjęła uchwałe o zakazie budowy sklepów typu supermarket w Tychach bo tego
              rada miasta nie moze zabronić zdaję się a kwestia lokalizacji wynika z planu
              zagospodarowania przestrzennego. Co do CH. Skałka to zgadza się że można było
              go wywalić stamtąd gdzie jest np kilkadziesiąt metrów dalej za Sikorskiego-na
              rogu z Bielską w strone Kobióra i BB. (Zresztą lokalizacja CH SKałka dla mnie
              wydaje się trafiona no i architektonicznie (elewacja)pasuje tam. Natomiast
              zupełnie by tam nie pasowało np Tesco.

A czy wiecie coś więcej o tym nowym CH co ma powstać na Pisłudskiego np ile
              pięter itp. Ja wyczytałem tesh gdzieś że mają tam być pasaże no i dlatego się
              pytam, bo może protestujemy przeciwko czemuś co może aż tak chybione jak Lider
              Price nie będzie???
              • man_x Re: Coś o uchwale w sprawie hiper... w Tychach 21.06.03, 00:47
                basturk napisał:

> A czy wiecie coś więcej o tym nowym CH co ma powstać na Pisłudskiego np ile
                > pięter itp. Ja wyczytałem tesh gdzieś że mają tam być pasaże no i dlatego się
                > pytam, bo może protestujemy przeciwko czemuś co może aż tak chybione jak
                Lider
                > Price nie będzie???

wlasnie wlasnie tego sie obawiam najbardziej- "blaszoka". Jak juz maja budowac
                to cos takiego jak Sfera w Bielsku. Widzieliscie ja Tyszanie?
                • basturk Re: Coś o uchwale w sprawie hiper... w Tychach 21.06.03, 01:39
                  Ja jeszcze nie byłem ale chyba pojade sobie, jak chodzi o Piłsudskiego to mi
                  sie wydaje ze tam zwykła "puszka" nie powstanie typu Lider Price, bo wycztałem
                  kiedyś że to będzie z pasażami i to nie parterowe, więc może będzie jakieś
                  lepsze CH. Swoja drogą przydałyby sie gdzieś jakies informacje na ten temat.
            • Gość: Darek Re: Co o uchwale w sprawie hiper... w Tychach IP: *.cst.tpsa.pl 23.06.03, 14:00
              basturk napisał:

> Ja tu bym nie krytykował rady miasta i prezydenta w tej Tychy w sprawie
              > budowy
              > hipermarketów. I rzeczywiscie od jakieś wielkosci powierzchni jest zakaz
              > budowy sklepów wielkopowierzchniowych w Tychach (nie pamiętam już wielkosci
              > powierzchni od jakiej jest zakaz budowy takich sklepów-coś mi się kojarzy że
              > jest to 2000 m. kw.) ale problem jest taki że to CH które ma powstać będzie
              > miało kilka mterów kwadratowych mniej niż jest zapisane w przyjętej przez
              > rade
              > miasta uchwale. Czyli ........sprytnie to wykorzystali ci którzy mają zamiar
              > postawić w Tychach to CH. Z drugiej strony trudno się dziwić żeby rada miasta
              > przyjęła uchwałe o zakazie budowy sklepów typu supermarket w Tychach bo tego
              > rada miasta nie moze zabronić zdaję się a kwestia lokalizacji wynika z planu
              > zagospodarowania przestrzennego.

Jest coś takiego jak zakaz budowy sklepów wielkopowierzchniowych w Tychach?
              Jeśli tak, to czy dotyczy całego miasta, czy tylko centrum (a jeśli centrum, to
              gdzie są jego granice?)? Jeśli istnieje zakaz obejmujący całe miasto to znaczy,
              że władze miasta chcą chyba doprowadzić miasto do ruiny - kto zechce inwestować
              w miejscu, gdzie wprowadza się jakieś chore zasady przeczące wolnemu rynkowi
              (???) Wprowadzanie takiego zakazu dla całego miasta to cofanie się w rozwoju.
              Co do ścisłego śródmieścia, to owszem, blaszak w stylu Leader Price'a nie
              powinien powstać tam gdzie powstał (chodzi mi o jego "architekturę") - powinno
              się stawiać warunki dotyczące nie powierzchni a architektury. Ktoś już
              wcześniej wspomniał o bielskiej Sferze: ja osobiście nie miałbym nic przeciwko
              takiemu obiektowi nawet w centrum miasta. Jest schludny i nowoczesny.
          • kaner Re: Nowy market ?skandal.... 21.06.03, 10:21
            I pomimo ze byl postawiony nielegalnie bez wszystkich zezwolen :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka