Dodaj do ulubionych

Szkoła językowa

05.09.07, 07:56
Czy macie jakieś rekomendacje o szkołach językowych w Tychach lub w regionie?
Bardzo proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • anka_dr Re: Szkoła językowa 05.09.07, 09:39
      Bardzo polecam szkołę na Hotelowcu gdzie uczą metodą Callana, jak
      dla mnie rewelacja, native speakerzy z róznych krajów, więc uczysz
      się różnych akcentów i dialektów, grupy po ok. 10 osób, i non stop
      trzeba być skupionym bo nie wiadomo kiedy to ty będziesz odpowiadać.
      No i przede wszystkim stawiają na naukę mówienia , troszkę gorzej
      jeśli chodzi o pisownie więc kwestia na czym głównie ci zależy.
      • admmm Re: Szkoła językowa 05.09.07, 11:00
        Ja polecam Landers koło folwarku na rynku,ale zajęcia z p.Mariolą reszta
        lektorów cienka
        • izza123 Re: Szkoła językowa 13.09.07, 20:32
          Ja też polecam Landersa. Sprawdziłam oferte chyba wszystkich możliwych szkól
          jezykowych i tylko Landers ma jako tako sensowna propozycje. Ale co tam mówcie
          se co chcecie :)
    • majka_tychy Re: Szkoła językowa 07.09.07, 15:07
      to nie zgadzam się że tylko Mariola dobrze uczy, mialam zajecia tez
      z Olą , a moj dzieciak z Matylda i naprawde super Babeczki, fajne
      miejsce ogólnie
      • admmm Re: Szkoła językowa 10.09.07, 16:47
        Mariola jest najlepsza, takie jest moje zdanie(Chyba jest wolność słowa).Zajęcia
        bardzo szybko biegną, dużo sie dzieje jest wesoło.Dziewczyna ma świetny kontakt
        z uczniami,nie dzieli na lepszych i słabszych.Ma bardzo dobre podejscie,niestety
        nie można powiedzieć tego o panu imieniem Marcin.Ten gość potrafi zestresować i
        obrażać.Jest jedno rozwiązanie kontrolowany strzał w tył głowy.Oczywiście nie
        wątpie w jego posiadaną wiedze.Ale co z tego że jest dobrym anglistą jak nie
        umie tego przekazać. Ma zerowe przygotowanie pedagogiczne i nie nadaje się na
        nauczyciela
        • niemamnika Re: Szkoła językowa 10.09.07, 18:44
          jesli nie podobaly Ci sie zajecia z Marcinem, nie znaczy to, że reszta lektorów
          jest cienka. Ja tez mialem zajecia z Matylda i co jak co, ale cienka nie byla.
          Kurs prowadzila super, swietne pomysly i podejscie do kursantow pierwsza klasa!
          Z Marcinem zajec nie mialem, wiec nie moge nic na jego temat napisac.
          • admmm Re: Szkoła językowa 10.09.07, 19:40
            Ok,rozpędziłem się. Trochę poleciałem po bandzie,ale ten pan nie specjalnie
            mmnie zachęcił do nauki.Oczywiscie sama szkoła językowa jest
            fajna. I polecam wszystkim, miła atmosfera :)
            • allpina Re: Szkoła językowa 11.09.07, 23:57
              Jak nauka angola to tylko Europa!!! Lander's to dno,we wrześniu uczą
              za darmo, żałosny sposób na pozyskanie klienta.Jak mieli FES to
              trochę ich nałapali(sami protegowani), teraz same pustki.A
              wychwalana pani Mariola bez komentarza, pojęcie makijaż jest jej
              obce, nie wspomnę o stylu w jakim uczy i się ubiera.W Europie spoko
              klimat, wiem z doświadczenia byłam w obu szkołach więc jestem
              obiektywna.
              • s.poline Re: Szkoła językowa 12.09.07, 13:15
                uwazam, ze darmowe lekcje we wrzesniu to swietny pomysl!!! i dla potencjalnych uczniow i dla samej szkoly na pozyskanie uczniow. w bescie tez takie prowadza, i sobie chwale. ja chodzilam do lendersa i do besta, zdecydowanie bardziej polecam besta, w lendersie nam sie zmienila lektorka po jakims czasie co zdecydowanie zburzylo dotychczasowy tok, w ogole mialam wrazenie wszelkich niedopatrzen,nie podobalo mi sie tam;/
                w besie ok, bede kontynuowac :) fajny klimat.
              • admmm Re: Szkoła językowa 12.09.07, 15:08
                'Allpina' cóż za błyskotliwa wypowiedź, jak sie ma, brak makijażu i styl
                ubierania do nauki języka? Pani o której mowa jest tak ładna że malunek nie jest
                Jej potrzebny.A styl w jakim się ubiera cóż kwestia gustu.
              • wingson Re: Szkoła językowa 13.09.07, 08:17
                Allpina - ciekawy masz stosunek do ludzi...,
                Wracając do projektu "EFS!" (a nie FES - "gwiazdo z dobrym makijażem!") to
                żałosna właśnie jest EUROPA2000:
                oferuje "darmowe kursy finansowane przez UE- po wpłaceniu kaucji 500 zł!!! (to
                przecież normalny kurs komercyjny tyle kosztuje),
                poza tym moja kumpela była i twierdzi że to była kompletna klapa - nawet po
                książce nie pozwalali pisać bo trzeba było oddać po skończonym kursie!!!
                (ble...), a po 1 semestrze zajęć "zapraszali" na płatne kursy żeby zaliczyć do
                końca poziom..

ja chyba byłam "protegowana" bo załapałam się na darmowy (bez dodatkowych
                kosztów) kurs w LANDERsie, i uważam że to był kurs jakiego w żadnej szkole nie
                uświadczysz na kursach płatnych: 2 semestry nauki, na każdych zajęciach
                catering, darmowe podręczniki (po których można pisać :)... no i zajęcia w
                ogródku... (ci co chodzili to wiedzą co mam na myśli :) - dla mnie LANDERS jest
                najlepszy
                • allpina Re: Szkoła językowa 13.09.07, 12:33
                  Mam prawo do własnego zdania o Landersie i pani Marioli,ale
                  jeśli "Admmm" piszesz że ona jest ładna to idź szybko do dobrego
                  okulisty, Europa to szkoła na poziomie, catering nie jest wcale
                  potrzebny by łapać ludzi
                  • admmm Re: Szkoła językowa 13.09.07, 20:25
                    Ja do okulisty!? Ale jestes dziewczyno pusta, jak pudełko po butach do tego
                    takich tanich, ręce opadają, nie każdy moze być geniuszem.....
    • natjusia Re: Szkoła językowa 20.09.07, 10:05
      Ja też bardzo chwale sobie szkołę Landers, udało mi sie zalapac na kursy z EFS
      i kolejny rok kontynuacji juz normalnie płatny,
      jesli chodzi o lektorów to w włoskiego Wiola prowadziła rewelacyjne zajecia!
      aktualnie zastanawiam sie nad zapisaniem na 3 rok ;-)
      • lisia312 Re: Szkoła językowa 21.09.07, 07:33
        przede wszystkim ustalcie, o jaki język chodzi. Moje córy chodziły do Landersa
        na włoski i angielski i bardzo chwaliły, a teraz jedna z nich chodzi / na
        hiszpański/ do Besta i też jest bardzo zadowolona.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka