super_turystka 01.02.08, 14:59 Czy ktoś kupił mieszkanie lub ma jakieś informacje nt tego developera. NIe powiem, wygląda to wszystko fajnie ale jednak strach jak się czyta jakie są potem problemy z nieuczciwymi developerami. Bardzo proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika-123 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 13.02.08, 20:03 mam znajomych, którzy kupili od tego developera i słyszałam,że mają z znim poważne problemy . dokładnie nie wiem ale moge się spytać .. pewnie jakieś usterki Odpowiedz Link Zgłoś
super_turystka Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 17.02.08, 19:19 Byłabym bardzo wdzięczna gdyby udało sie dowiedziec, jakie dokładnie problemy mają. Z tego co wiem usterki zawsze lub prawie zawsze występują, pytanie tylko czy je usuwają?Musimy z mężem w tym tygodniu podjąc decyzję. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
nika-123 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 18.02.08, 11:40 Słyszałam o poważnych usterkach min. przeciekajacy dach, pekajaca wylewka, okna żle zamontowane . po tym co słyszałam to szczerze odradzają. a co najgorsze to maja problem z brakiem kanalizacji. tu się musisz dobrze zorientować od od osób niezaleznych.. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelio120 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 17.02.08, 22:46 My kupujemy tam mieszkanie na razie nie ma problemow. Mam nadzieje ze rterminy zostana dotrzymane. Wszystkich ktorzy rowniez kupuja tam mieszkania prosze o kontakt, milo bedzie poznac przyszlych sasiadow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
super_turystka Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 18.02.08, 13:54 cieszę się, że w końcu znalazł się ktoś kto tam kupuje mieszkanie. Narazie dostaliśmy do przeglądnięcia umowę przedwstępną i musimy wpłacić zaliczkę rezerwacyjną. Czy macie Państwo już podpisaną umowę? Gdybyście Państwo chcieli wymienić się informacjami to proszę o kontakt na kom. 694463419. Myślę, że jak będziemy się trzymali razem to będziemy w stanie więcej wywalczyć w razie problemów ;-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fidelio120 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 18.02.08, 23:00 Witam nareszcie jacys sasiedzi:) My juz podpisalismy umowe zaliczke rowniez wplacilismy. Jak do tej pory wszystko przebiega zgodnie z planem. Podam maila mam nadzieje ze siez nami skontaktujecie to wtedy opisze szczegoly jakie znam fidelio120@wp.pl Pozdrawiamy i czekamy na panstwa kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyglut Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 19.02.08, 10:30 no witajcie, witajcie. Ku przestrodze wszystkim proszę uważać na Pana pełnomocnika dewelopera Kyrcza. Na początku zawsze wszystko jest ok, ale potem niestety są problemy. Przerabiałem to. Jednego nie moge im zarzucić, że sprzedaje domy - bo to różnie jest z tymi deweloperami. Jednym słowem jedna wielka kicha, odwalone wszystko byle jak, byle szybko i byle tanio za dość duże pieniądze oczywiście nasze. Okna do kitu, z dachu sie leje, nie ma kanalizacji. Okolica piekna i godna polecenia. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
super_turystka Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 19.02.08, 15:24 Trochę mnie to właśnie przeraża. Pytanie, czy usuwają te usterki (choć to chyba nie jest tylko usterka)? Jak jest to w umowie? Zwłaszcza lejąca się woda mnie boli, bo chcemy mieszkanie z poddaszem...Czy podpisywaliście umowę przedwstępną u notariusza? Czy mogliście doglądać budowy-nam powiedziano, że oczywiście nie ma przeszkód, pod warunkiem, że się wcześniej umówimy. Co masz na myśli pisząc, że mamy uważać na Kyrcza??? A sprawa kanalizacji? Czy jest to w tej chwili rzeczywiście taki duży problem, że jest szambo? Powiedzieli, że jest betonowe i że będą nim administrować. Będę wdzięczna za więcej szczegółów, może być na email: blondiee@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wadziu Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 19.02.08, 20:24 super_turystka nie przejmuj sie w Polsce nie ma dobrego developera, jak poczytasz fora to wszysyc zli, pozostaje ci dogladac budowy co tydzie i tyle... edzie dobrze. p.s sam mam budowe u jednego takiego i tez to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 21.02.08, 15:56 Ostatnio dostałam pismo z MZUiM, że wstrzymano im możliwość dojazdu samochodów ciężarowych na budowę, w związku ze zniszczeniem ul. Drozdów - najpierw muszą ją naprawić, a nie widziałam, by się za to zabrali (koszt pewnie), więc zwracajcie uwagę na terminy;) Odpowiedz Link Zgłoś
ptylutki Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 12.05.08, 17:56 Witam , niedawno podpisaliśmy umowę rezerwacyjną i chcielibyśmy poznać nowych , potencjalnych sąsiadów .Tymczasem uważnie czytam projekt umowy przedwstępnej i zgłaszam uwagi do negocjacji . Niepokoi mnie problem kanalizacji- już poruszany , oprócz parkingu podziemnego(jedno miejsce na mieszkanie)niewiele miejsc przewidziano na zewnątrz - dosłownie kilka - trzy, czy cztery.Myślę , że kłopoty są zawsze i należy je rozwiązywać.Razem może być skuteczniej. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
agaw8 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 19.06.08, 21:39 Witam Z żoną również podpisalismy umowę z tym deweloperem. kontakt mieliśmy z panem Adrianem ( na szczęście nie z opisywanym już na tym forum panem Kyrczem. Z informacji uzyskanych od mieszkańców niedalekich posesji ( przypadkowo mieszkają tam teściowie mojego brata ), budowa korzysta tymczasowo ( na czas remontu ul. Drozdów który jest robiony na koszt miasta łącznie z kanalizacją co było nawet ogłoszone w ECHU chyba w maju ) z dojazdu ul. Bażancią. Mam nadzieję że opisane tutaj sytuacje ( usterki i inne niedociągnięcia ) nie będą miały miejsca podczas budowy naszych mieszkań. Ale w jedności siła razem mamy mozliwość przypilnowania Dewelopera. Myślę że jakieś wspólne spotkanie przyszłych mieszkańców mające na celu nasze poznanie i omówienie wątpliwości które pewnie wszyscy mają jest jak najbardziej wskazane. Pozdrawiam. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
czzekoolada Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 02.01.09, 00:20 Witam! Szukam kontaktu z przyszłymi mieszkańcami Osiedla Łabędziego - wymiana doświadczeń, wątpliwości itd. M.ój adres - alaskanka@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyglut Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 19.02.08, 22:51 witam ponownie. U mnie też tak było, wszystko było można ogladać oczywiście za wcześniejszym uzgodnieniem terminu, a potem niestety sie okazuje że pan Kyrcz zawsze jest albo bardzo zajęty albo cos tam i dlatego nigdy "na juz" go nie ma, nie odbiera telefonów,natomiast jego zachwalanie i znajomość budowlanki to dla laika po prostu źródło wiedzy i myslimy wtedy o tej osobie bardzo poważnie - troche za późno o tym sie przekonałem. Wciska kity, że tak jak to jest zrobione to jest po prostu dobrze zrobine i już gada z ludźmi jak z tępakami- jakby sie z choinki urwali. Np wnęki na drzwi są tak zrobione "na wymiar" że np. w całym mieszkaniu jest 4 drzwi to 4 drzwi trzeba ścinać na wymiar bo każdy wymiar jest mniejszy lub wiekszy od drugiego. Tak a czy szambo napewno bedą administrować??????????????????? ZASTANÓWCIE SIE CO MÓWICIE Jakos mi sie w to wierzyć nie chce. Umowa przedwstępna jest tylko dobra dla nich nie dla nas. Drzwi zew. też są do kitu, chyba jakiś chinski 4 gatunek, bo tu w Polsce chyba nawet takich nie sprzedają. A pękajace ściany i wylewki to normalka - dla nich -czyli jest ok, ale jak chce że to poprawili to niestety juz jest gorzej. Co do okolicy znów sie powtarzam bez zastrzeżeń cisza i spokój sarny, bażanaty, zające FAJNA SPRAWA. Przerobilem to juz z nimi i wiem tylko jedno musicie miec na wszystko papier, zeby ewentualnie było czym machać przed sądem albo przed rzecznikiem praw konsumenta. POZDRO -fajnyGLUT! Odpowiedz Link Zgłoś
ewaonly Rezerwacja- Osiedle łabędzie - oddam 14.05.08, 12:37 Witam, dokonaliśmy rezerwacji mieszkania o powierzchni 86m2. Niestety z powodów niezależnych od nas musimy z niej zrezygnować. Z tego co wiem, nie mają już w ofercie takich mieszkań (dwupoziomowe) a zatem jeśli jest ktoś zainteresowany to jesteśmy chętni, żeby taką rezerwację oddać, bez ponoszenia dodatkowych opłat (tylko kwota rezerwacji). Osoby zainteresowane proszę o kontakt 602725567. Odpowiedz Link Zgłoś
magbin Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 14.02.09, 19:33 Czy budowa została już ukończona? Ostatecznie jesteście zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
patryk.lenza Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 12.03.09, 09:42 Witam. Budowa właściwie została już ukończona. Jako, że byłem jedną z pierwszych osób, które podpisały umowę oraz to że moje mieszkanie jest w pierwszym segmencie od wjazdu do garażów ( a prace posuwały się właśnie od tamtej strony ) to jestem już po odbiorze. Z rzeczy na minus to: moje mieszkanie 'wyszło' ""troszkę"" większe niż w planie, bo raptem 9 metrów!. Dowiedziałem się o tym niedawno i muszę teraz dopłacić. No ale tu mam pretensje tylko do siebie - w umowie jest jasno napisane że może się zmienić do 5%, po prostu do głowy by mi nie przyszło, że faktycznie takie coś może się wydarzyć :). Druga sprawa: spora część mojego mieszkania to poddasze. I tu spory szok, całe sufity i ściany skośne są nieotynkowane. W mojej umowie było jasno napisane, że wykończone ma być wszystko, podobno w nowszych jest już coś o tym, że to faktycznie tak ma zostać. Ja zgłosiłem to jako usterkę i mam nadzieję, że zostanie to poprawione w ciągu paru miesięcy. Robienie tego samemu to sporo roboty i trochę jest to dla mnie dziwne... No a teraz plusy. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda bardzo ładnie. Odniosłem wrażenie, że wykonanie jest bardzo rzetelne, wszystko jest równe, proste i zwyczajnie ładnie wygląda. Porządne drzwi, okna, parapety, grzejniki. Do tego założona instalacja 'biała' czyli gniazdka i przełączniki. Oczywiście nie łudzę się, że wszystko będzie super i gdzieś tam coś nie popęka, nie przecieknie lub nie odpadnie, ale na razie jako pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywnie. Bardzo cieszy porządne wykonanie budynku również na zewnątrz - dach jest piękny, miały być blachodachówki, a są normalne... zupełnie inaczej to wygląda. Balkony są świetne... Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów, Patryk Lenza, patryk.lenza@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
agno.80 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 26.03.09, 22:30 Witam wszystkich przyszłych lokatorów!! Proszę o kontakt wszystkich, którzy mają jakiekolwiek zastrzeżenia co do wykonania mieszkań!! Podaję mail: agno.80@wp.pl "placimy więc wymagamy" -czekam!! Odpowiedz Link Zgłoś
agaw8 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 07.04.09, 19:41 witam wszystkich przyszłych sąsiadów. My tez juz po odbiorze. Było pare drobnych usterek ale ogólne wrażenie ok ! Troszke denerwujące jest nieuporządkowanie nr komórek lokatorskich do nr mieszkań , ale może sami cos wymyslimy ( np. wymiane kluczu między nami )Po świętach zaczynamy adaptację naszego lokum , a gdy zacznie reszta wtedy będzie szansa się poznać. Pozdrawiam Do zobaczenia Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
czzekoolada Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 18.05.09, 19:16 Czy ktoś z przyszłych mieszkańców śledzi stan naszych garaży??? Jęśli nie, to uprzejmie donoszę , że wygląda to fatalnie. Po jedynym deszczy jaki padał od dłuższego czasu garaż w dużym stopniu został zalany. Nie wiem czy była to wina braku czy też słabej izolacji fundamentów, czy też kwestia źle rozwiązanej deszczówki. Wynik jednak był jeden - mokro i zimno - na elewacji zewnętrznej przy naszym mieszkaniu duża plama, a wewnątrz... Krótko mówiąc chce mi się płakać...Musieliśmy wstrzymać prace remontowe, ponieważ automatycznie zrobiło sie tak wilgotno w mieszkaniu, że papier ścierny "zatykał sie".Oczywiście wyklucza to malowanie, nie mówiąc już o położeniu parkietu. Według mie perspektywy są takie: zaczyn apadać troche częściej niż raz na miesiąc i toniemy . Pomijając fakt mokrych fundamentów (nie wiem jak to wpływa na bezpieczeństwo mieszkania), to samochód postawiony w takim miejscu szybko odczuje wilgoć. Nie wspomnę już o grzybie w mieszkaniu, choróbskach... Tak więc - proszę - dla dobra wspólnego i indywidualnego, zainteresujcie się tym co się dzieje w "piwnicy". Przecież w domu to fundamenty najważniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
a.i.r.p.r.o.j.e.c.t Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 20.05.09, 20:58 Czekolada, Czy zgłaszałaś ten problem developerowi? Jeśli tak co powiedzieli? Może zawalili z izolacją fundamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
yelonekguy Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 29.06.09, 21:52 Jakże to typowo polskie - narzekanie, narzekanie, narzekanie.... Szanowni KRZYKACZE - proszę znajdźcie choć JEDNEGO developera, któremu nie można zarzucić niczego. Znajdzćie choć JEDEN budynek, który od początku do końca, w 100% jest zrealizowany zgodnie z pierwotną, zaakceptowaną dokumentacją. Znajdźcie choć JEDNĄ budowę na której nie trafiają się wady tynku. itp. itd... Może i jestem Yelonek ;) ale swoje wiem i mogę powiedzieć - z całą odpowiedzialnością - ilość usterek (i ich ciężar) na jakie natrafiłem przy odbiorze mieszkania nie odbiega od "polskiej" normy - co więcej usterki były, na moją prośbę, bieżąco usuwane. Idealny świat - tak... tak... Jeżeli taki istnieje to jestem pierwszy w kolejce o wizę :) Jeżeli jednak nie - a coś mam przeświadczenie że mam rację - to apeluję o pragmatym z nie pieniactwo. Z pozdrowieniami do Wszystkich przyszych sąsiadów (niezadowolonych również, chyba nawet w szczególności) Odpowiedz Link Zgłoś
tempesta80 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 02.07.09, 15:35 Sąsiedzie nasz drogi!!! Jak Ty mało jeszcze wiesz... i może lepiej dla Ciebie. Uspokój się i jak masz problem to pogadaj w realu a nie na forum, bo ludzie, którzy to czytają naprawde mają gdzieś co dzieje się "w nie ich ogródkach". Weź z nich przykład - bo szkoda Twoich wywodów, zresztą tak ubogich w szczegółowe informacje. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
esence.2 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 02.07.09, 20:22 Bardzo mnie ubawiły następujące hasła ze strony internetowej naszego dewelopera, cytuję: "U nas znajdą Państwo wygodę, bezpieczeństwo dla całej rodziny oraz radość z życia we własnym, nowym mieszkaniu. Poczują się Państwo wreszcie u siebie." 1) Bezpieczeństwo - wątpliwe, zwłaszcza gdy mamy doczynienia z biurem obsługi klienta i panem Kyrczem. 2) Wygoda - jeśli ktoś lubi się o wszystko wykłócać, to jak najbardziej polecam 3) radość z życia we własnym nowym mieszkaniu - najbardziej radosna wiadomość to będzie taka, że nie mam już nic wspólnego firmą pana Antoszewskiego i nie daj Boże zarządcą nieruchomości nie będzie jego zięciunio ani nikt z tej kliki 4)Poczują się Państwo wreszcie u siebie - pewnie niektórzy czują się już prawie jak u siebie, tyle że prawie robi dużą różnicę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doctorhause Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 02.07.09, 21:37 Ignorancja i niewiedza to zaraźlie choroby, które spokojnie spacerują pięknym lecz nie dokończonym chodnikiem przy ulicy Łabędziej. Jaka jest Rp? - Prosta - Wystarczy posłuchać innych, a nie przyjmować za wykładnię prawdy czubek własnego nosa. To nie jednostka lecz grupa ludzi zbiera informację - o zgrozo- jakże innych niż te oficjalne na papierze. Część prawdy "zalanej" prawdy widać gołym okiem. Popieram w 100% wypowiedź tempesta i wiem o czym pisze esence.2 mam identyczne odczucia. Jeśli ktoś potrzebuje innej Rp - służę pomocą... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
comcody Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 07.08.09, 13:04 Proponuję nowym lokatorom sprawdzić jak najszybciej szczelność instalacji C.O. aby nagle nie okazało się w sezonie grzewczym że ciśnienie w instalacji spada a na ścianach pojawiają się mokre plamy. Czy aby na pewno Państwa dokumentacja powykonawcza zgadza się ze stanem faktycznym ? Czy rurki biegną tak jak na planach ? czy nie ma jakiś dziwnych łączników ? Sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
doctorhause Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 18.07.10, 09:12 Wszystkich głodnych wiedzy i informacji na temat mieszkań Osiedla Łabędziego zapraszam do zadawania pytań - a jest o co pytać... Odpowiadać będą mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
matams Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 18.07.10, 14:34 A co mnie czy innych tyszan ma interesowac jakies ptasie osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
glorius Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 14.09.10, 16:02 Jak jakoś mieszkań ? Zainteresowany jestem kupnem tam mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
belleb dramat! 16.09.10, 22:00 osiedle Łabędzie to dramat, opiniowalam kilka umów z tym "deweloperem" - stosuję cudzyslów, bo jet to pierwsza inwestycja tego pana w zakresie budowy domów. Umowy - straszne dla kupujących (ale skoro ludzie podpisują, to sami są sobie winni, przynajmniej takie jest moje zdanie). Od mieszkających tam znajomych wiem o horrendalnych kwotach za wywóz szamba, fatalnej jakości kotlach do ogrzewania (placą strasznie pieniądze za ogrzewanie domów i mieszkań) i znikających pieniądzach przy zarządzaniu nieruchomością (w umowie pan "deweloper" zastrzega sobie, że będzie zarządzal nieruchomością). Polecam solidną analizą prawną umowy i negocjacje (ale on nie chce negocjować...), odbiór mieszkania z fachowcem (powierzchnie mieszkań pod dachem "rozmnożyly" się wielu osobom) i duuużo cierpliwości na spotkaniach wspólnoty mieszkaniowej. Aaaa, i zakup wysokich gumowców, bo po każdym deszczu przyjeżdża straż pożarna i pompuje wodę z piwnic (dlatego nie można korzystać z garażów w podziemiach) i z "drogi" - woda ma taki poziom na drodze, że czasem nie da rady przejechać auto osobowe... Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: dramat! 18.09.10, 03:15 > [...] Aaaa, i zakup wysokich gumowców, bo > po każdym deszczu przyjeżdża straż pożarna i pompuje wodę z piwnic [...] i z "drogi" - woda ma taki poziom na > drodze, że czasem nie da rady przejechać auto osobowe... A ja się zastanawiałem skąd ta nazwa osiedla... Odpowiedz Link Zgłoś
mielenko Kupię mieszkanie na I piętrze 04.03.11, 09:40 Jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania na I pietrze w budynku pierwszym lub drugim. Mail: i_konwalia@prokonto.pl lub 503-738-988 Odpowiedz Link Zgłoś
czyhrynski Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 04.07.13, 13:09 Czy ma ktoś jakieś nowe informacje dotyczące tego osiedla? Jak się mieszka? Czy są jakieś problemy? Czy warto kupić tam mieszkanie? Proszę o wszelkie informacje osób, które tam mieszkają lub mają znajomych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawelll696 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 15.08.13, 15:15 Witam, podpinam się do pytania. Prawie połowa mieszkań z budynku III jest już zarezerwowana więc pewnie znajdzie się ktoś kto mógłby się podzielić informacjami. Ja dopiero przypatruje się mieszkaniom więc wszystko przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiek29 Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 02.10.13, 11:24 Witam serdecznie, Sprzedajemy właśnie mieszkanie na osiedlu łabędzim, być może oferta Państwa zainteresuje. Cena jest do negocjacji. Mieszkamy na Mąkołowcu już 4 lata i jesteśmy zachwyceni okolicą, społecznością, dlatego zostajemy w pobliżu, jednak zmieniamy na coś większego. Mieszkanie mozna zobaczyć tutaj: otodom.pl/mieszkanie-tychy-makolowiec-id21492007.html Odpowiedz Link Zgłoś
0nielogiczny Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 31.01.14, 13:07 Witam, Jeżeli byłaby Pani zainteresowana współpracą z biurem nieruchomości to zapraszam do kontaktu telefonicznego lub poprzez stronę Biuro Nieruchomości FADO Tychy Odpowiedz Link Zgłoś
unhappyy Re: Osiedle Łabędzie - Mąkołowiec 12.09.14, 20:51 Kazdemu kto lubi dzwięki budowy pod oknami do późnego wieczora, zapach czadu z pieców w okresie zimowym a grilów latem, brakiem miejsc postojowych,( kto pierwszy ten lepszy), nie wspomnę o komarach i psich odchodach na chodnikach gorąco polecam. Co do jakości wystarczy obejrzec przeciez nie tak stare poprzednie wybudowane przez nich budynki. Odpowiedz Link Zgłoś