Gość: FANATYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:09 no nieladnie nawet nie mozna spokojnie napisac tego co sie mysli o danej firmie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:21 nie rozumiem moje poprzednie forum "cala prawda o gommie" zostalo wycofane , pytanie dlaczego czyzby prawda komus pezeszkadzala, kolejny temat jaki chcialbym poruszyc to wiesci o ogloszeniu upadlosci C.F. Gomma oraz o pojawieniu sie nowego inwestora z Francji a co za tym idzie rowniez wdrożeniu w naszą pracowniczą społeczność nowych umów (tzw. kontraktów) czy jest to prawda czy nie, miejmy nadzieje ze dowiemy sie tego, piszcie co o tym myslicie oraz o tym czy zostaly naruszone wasze dobro osobiste (mobbing jest wszechobecny) mozliwe ze uda nam sie znalezc kilka wyjsc z trudnych sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 23:01 na szczescie jest jeszcze jedno forum na temat gommy"jak wam sie pracuje w Gommie, atmosferka itp."zajrzyj. z upadłościa podejrzewam ,ze bedzie jak ze wszystkimi ważniejszymi sprawami, dziś jeszcze nic nie wiadomo, a jutro juz bedzie po fakcie, tak jak wszelkie awanse i inne lepsze stanowiska sa obstawione swojakami, nikt nic nie słyszał a tu niespodzianka, powstało kupe nowych stanowisk i wszystkie zajęte od wczoraj. znacie tam jakieś autorytety? nieprzeciętne osobowości? cieżko cokolwiek znalezć, nawet jesli ktos taki ponadprzeciętny się znajdzie to i tak nikt go nie doceni, więc nie pozostaje mu nic innego jak wtopic się w mase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akamilek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 07:20 Oczywiście, że w Gommie lepsze stanowiska są obsadzone swojakami a także plecakami. Ale cóż zrobić trzeba robić i już. Za to kadra dyrektorska jest zaj....... .czyż nie, szczególnie pan kier. Pa... . Gościu ma poważne problemy z sobą samym. Reżim, mobbing itd. to sytuacja naturalna w Gommie. Odzywy do pracowników na pożądku dziennym. Piszcie piszcie może się czegoś więcej dowiemy to tym wspaniałym Zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlewamgome Re: KOCHAM GOMME IP: *.trustnet.pl 26.07.06, 17:21 W takich różnych gomach i innych trw mogą wytrzymać jedynie prawdziwi niewolnicy. Kumpel poszedł tam kiedyś do roboty. Wytrzymał aż trzy godziny! Niesamowity wynik jak na wolnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.88.28.* 11.10.09, 23:29 Podobno taki plecak [pracuje w tej firmie jako hmmm : "Babochłop- Jolanta" ( hahhahha) który wogóle nie powinien pracować ponieważ sam rozgłasza , że jest na tyle bogaty ze nie musi pracować !więc dlaczego tam jest? - soboty dla tej osoby to soboty dla biednych! Dla uznania lodzik kierownikowi u niej jest na miejscu! W godzinach pracy leży na worach ! jak mam to rozumieć? sorry ale nie wytrzymałem zeby takie babochłopy dalej pracowały skoro inni mniej bogaci potrzebują pracy!. Pozdrawiam was serdecznie Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.realestate.net.pl 10.06.07, 15:00 witam!!!!jak mozna pracowac w tym obozie!!!!!ja was podziwia za taka kasa-nie oplaca sie wstawac-porazaka.dajcie sobie z ta firma spokoj.na szczescie ja tam nie pracuje bo bym tych wyzej wszystkich wsadzil do komory gazowej.piprzyc ta firme!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutuś Re: KOCHAM GOMME IP: *.eranet.pl 22.04.08, 20:50 blablablaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek mroz Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 04.02.07, 23:38 witam zetelnego pracownika heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:51 praca.onet.pl/oferta/pOferta.ij?job=2D86C819-1422-B17B-A4D6277897D70DCF Odpowiedz Link Zgłoś
pol15 Re: KOCHAM GOMME 04.02.07, 23:57 Wiecie, coś wam wszystkim powiem,jak czytam te wszystkie "informacje" o mistrzach o kierowniku (G.P)i o innych to Mi się przypominają czasy spędzone na pol1 jako pracownik fizyczny.Pracowałem tam 2 lata i wiele widziałem jak pracownicy produkcji wynosili detale (mapeta, bałwanki),jak niszczyli auta swoich mistrzów( np:jeden z nich wracał na skrzynkach do domu bo fotele znikły), jak to jeden na drugiego donosił żeby się podlizać.Ja wiem ze na produkcji jest przej....ne, 200 stopni matryce, z dachu się deszcz leje na głowę,normy kosmos ale czy to mistrza wina???oni mają bardziej przej...ne bo wszystko na ich głowach za wszystko opier..l. ps:pozdrowienia dla wszystkich którzy pracowali w latach 2003-2005 na Aniołowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:35 praca.onet.pl/oferta/pOferta.ij?job=8A82339E-1422-0D00-EAFFC99A93AE7E6E :) Odpowiedz Link Zgłoś
pol15 Re: KOCHAM GOMME 05.02.07, 00:43 no to skoro wam tam jest tak żle to czemu nie zrobicie tak jak ja paszport i na wyspy A może języczek nie teges Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak bedzie Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 00:55 z tego co wiem i rozmawiam z pracownikami.to co drugi chyba szuka pracy.zeby stad spier....lic.juz malo kto liczy na jakas podwyzke na zwiazki tez nie licza.bo sa do du...y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 05.02.07, 01:01 z zakładu na legionow przysłali do nas pracownikow a thomas poland czylu dawny zakład cf gommy na legionow prowadzi rekrutacje czyzby chcial przyjasc nowych pracownikow a starych wepchnal na aniołow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:45 REKRUTACJA ZABAWNE.OKAZUJE SIĘ ŻE NA PRODUKCJI MUSZĄ PRACOWAĆ LUDZIE GENIUSZE.PYTANIE SKĄD WZIĄŚC TE DOŚWIADCZENIA JAK SIĘ TYRA BY Z GŁODU NIE UMRZEĆ. A OD CZEGO SĄ SZKOLENIA STANOWISKOWE OCZYWIŚCIE Z PRAWWDZIWEGO ZDARZENIA BO W TEJ FIRMIE JAK SIE SAM NIE WYSZKOLISZ I NIE BĘDZIESZ SPRYTNY TO NIC Z TEGO JESTEŚ SKAZANY NA PONIEWIERKE SZYDERSTWO.PODZIAŁ JEST POTRZEBNY I TO JAK NAJSZYBCIEJ BO INACZEJ CZY TO U WŁOCHA CZY FRANCUZA ZOSTANĄ TYLKO PRZEŁOŻENI.JEŻELI DOSTANIEMY MINIMUM KTÓRE DA SATYSFAKCJE MOŻE TEN ZAKŁAD SIE DA JESZCZE URATOWAĆ INACZEJ LEGNIE W GRUZACH.ZNAM LUDZI KTÓRZY NIE MAJĄ ANI PAPIERKA ANI ODPOWIEDNIEGO WYKSZTAŁCENIA PRACUJĄ PARE MINUT I BACH LĄDUJĄ NA CIEPŁEJ POSADCE.SNUJĄ SIĘ PO HALI JAK CIENIE I PATRZĄ JABY TU KOGOŚ SPIEPRZYĆ ZA TO ŻE STOI NA LEWEJ NODZE A NIE NA PRAWEJ. ZABAWNE A JAKBYŚ GO SPYTAŁ JAKIE CZĘSCI TU PRODUKUJEMY I DO JAKIEGO AUTA TA CZĘŚĆ IDZIE TO ON ZIELONY ALE ZNA ANGIELSKI A DOBRZE POLSKIEGO SIĘ NIE NAUCZYŁ BO BYKI SADZI.A TY MOŻESZ SOBIE FLAKI WYPRUĆ STARAC SIE PRACOWAĆ A I TAK ZOSTANIESZ PONIŻONY.OCZYWIŚCIE ZGADZAM SIĘ TE OLEWUSY Z PRODUKCJI KTÓRZY DOPISUJĄ SZTUKI ALBO WYKORZYSTUJĄ INNYCH OD KTÓRYCH BIORĄ CZAS POWINNI BYC RÓWNIEŻ WYELIMINOWANI BO ZA DOBRĄ PRACE POWINNO BYĆ GODZIWE WYNAGRODZENIE I PREMIE KTÓRE BĘDĄ WSZYSTKICVH MOTYWOWAĆ DO TEJ TYRKI.....AWY NIE WYPISUJCIE OBELG BO W TEJ OBŁUDZIE SAMI SIĘ UTOPICIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 05.02.07, 20:25 dziaj mojemu znajomemu nie chceli zwolnienia podpisac idioci przeciez to normalne ze jak czlowiek sie zwalnia pojdzie na chorobowe i ani dnia nie przeprboi tylko po co oni to robia chyba boja sie swoich przelozonych ze daja zwolnienia od reki hm.. a tymczasem i chyba w biurze sie robi czystka czyszby dr G jak zostal dyrektorem juz olal produkcje a robi przesiew miedzy kadra no bo pras juz nie ma pod soba ogloszenia.pracagazeta.pl/texis/jobsearch/details.html?id=45c6cb4848b360&qField=All&qCity=cz%C4% 99stochowa&qSort=npnp&qMatch=all&pp=20&qDate=begin%20of% 20yesterday&view=2&page=1 ogloszenia.pracagazeta.pl/texis/jobsearch/details.html? id=45c73af148b3c0&qField=All&qCity=cz%C4% 99stochowa&qSort=npnp&qMatch=all&pp=20&qDate=begin%20of% 20yesterday&view=2&page=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:55 trzeba bedzie tak zrobic tylko tu sie zyje od deski do deski i nawet kasy na wyjazd nie da sie odłozyc dobrze ze dzieci nie mam heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 05.02.07, 21:11 praca.onet.pl/oferta/pOferta.ij?job=8A82339E-1422-0D00-EAFFC99A93AE7E6E nie maja ludzie a strasza mlodych ze jak nie beda pracowac na 90 % do zwolnia czegos tu nie rozumie czy oni mysla ze znajda sobie frajerow na te stanowsika pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 07:25 no pewnie frajerze że znajdą robić ci śię nie chce to że każdy chce zarobić to nie znaczy że masz za darmoche dostać pieniądze.tylko jeden dział w tej firmie nie robi na 90% nie rozumiesz to zrozumiesz jak wszyscy zaczną wracać z saxsów.wtedy będziesz za.....lac aż ci się motorek spali a nie jak teraz przebujasz się.tylko do tej pory jakoś się sam nie zwolniłeś więc nie siej zamętu tylko weż się do roboty.a spełniasz wymagania aby pracowac w biurze to już papiery cv i do szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 07:43 popieram większości się niechce tu robić bo atmosferka nie ciekawa jeden drugiego zeżar by żywcem.najlepiej siedzieć pod budką z piwem leżeć w trawie i nic nie robić.to fakt że zarobki za małe i to się musi zmienić ale robić trzeba co niektórym się w główkach poprzewracało dopisują sztuki robią same braki i są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 06.02.07, 23:12 chyba zez zes sie z h...em na glowy pozamianial przeciez to normalne ze jak ktos znajdzie normalna praca to sie zaraz zwolni albo wyjdzie bo w tym syfie nie da sie pracowac dostajecie premie jednorazowe za podniesienie normy a potem ludzie cierpia maszyny sie roba robia braki ludzie ktozy zyja od deski do deski sie stresuja tym ze im premi zabiora albo co innego i kazdy kto dostanie lepsza praca zaraz ucieka niedlugo w gommie bedzie napis niepelnosprawni pelnosprawni w pracy bo jak widze jakich polmozgow przyjmuja to sie w pale nie miesci powiedza mu ze ma zrobic wiecej to nie zejdzie na przerwe tylko bedzie tyral od za 10 do 10 po tak jak ten inteligent co robi 50 ciacha albo niebecny marek pietak ktory na przerwe nigdy nie chodzil jak wy jestescie tacy dobrzy w tym biurze to czemu nie wprowadzicic obowiazkowej przerwy tlyko sie cieszycie jak pracownik wali od deski do deski a potem sie dziwicie ze przychodza o roziwazanie umowy o prace zreszta szkoda gadac ide spac bo jutro znowu na 2 zmiane shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 06.02.07, 23:17 a tak wole pisales tego maila o 7 25 to jesli jestes pracownikiem biurowym to dlaczego nie pracujesz tylko siedzisz na necie i fora czytasz ?? i to ma byc sprawieliwosc w tym zakladzie a na malarkach moga sobie robic na 90 % bo tam nie ma spuszczania guma ani przepuszczania jedna malarka nawali idziesz na druga tak wogole ja sie dziwie ze te detale jeszcze przechodza wogole a dyrektor glowacz to rozwali ten zaklad calkowicie tak jak ameryke na tamtym zakladzie chcial robic wiecej to sie odbilo na niczym tak dalej podniesmy normy nie liczy sie jakosc tylko ilosc i zrobmy wszystkie prasy w k2 bedzie lepiej ludzie sie nie beda zwalniac a detale beda lepiej wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 06.02.07, 23:30 a ty frajerze przperacowal bys jeden dzien na produkcji to bys zobaczyl co to znaczy i bys zmienil zdanie ze podnoszenie norm do niczego nie prowadzi kazdy wali prasami jak glupi nie pryska po pryskaniu nie przymnknie pracy pryska sie juz prawie po detalac guma sie przylepia formy sa brudne leca braki o polowa dniwoki a ja mam dopiero 100 minut bo prasa sie zrobala ale majster tego nie rozumie krzyczy wiec zeby nie krzyczal skrucimy czas napewno to sie nie odbija na detalach tak podniesmy norme bedzie lepiej ty frajerze z biura powiedz dlaczego w innych krajach sa normy o polowe mniejsza a maja lepsze zyski ?? tego to nie powiecie a jak byla rekrutacja na majstrow to nie bylo afiszu w gommie tylko szukacie lysego a po lysym moze kasjera z tesco przyjmiecie po kazdy lepszy od pracownika gommy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: beznadziejna goma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:06 maszyny zle ustawione a roboty w brud beznadzieja dupa blada Odpowiedz Link Zgłoś
tobiasz77 Re: KOCHAM GOMME 31.05.06, 17:37 wy to przynajmniej(slyszalem)kontrole jakosci i majstrow macie oki...nie tak jak w innych zakladach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akamilek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:44 A gdzieś ty się naczytał o tych wspaniałych majstrach w gommie. Przyjmij się do nas to poczujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akamilek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 07:17 Ups. Czemu nikt nie pisze o wspaniałej Gommie. Nie macie nic do powiedzenia. Czy to prawda że Francuz kupił tylko halę na Legionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:25 wlasnie sie dowiedzialem ze 15.06.2006 r. ma byc ogloszona upadlosc Gommy, mialo to juz miejsce wczesniej gdy na poczatku byl Fiat Auto Poland, zeby nie placic podatkow musial zmienic nazwe na dzisiejsza Gomme, teraz po 10 latach Gomma rowniez zeby uciec od zabojczych podatkow musi zmienic nazwe, oprocz tego mamy inwestora z Francji, i tu jest maly dylemat gdyz slyszy sie o tzw. kontraktach jakie ow sponsor ma wprowadzic , jesli tak to najbardziej ucierpia na tym pracownicy ktorzy sa zatrudnieni na czas nieokreslony ciekawe jesli ktos wie cos wiecej niech sie podzieli tym z nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akamilek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:18 Nic mi nie wiadomo co do upadłości gommy, chodzą tylko słuchy że kupili jedną halę na legionów a druga ma być kupiona 15.06.2006r. Ale czy to prawda ? Każdy coś podsłyszy a potem głupoty opowiada. Szkoda tylko, że o takich sprawach nie mówi się głośni z pracownikami. Nie wiem czy nikt nie czyta tego forum czy tylko udaje. Co do zmiany nazwy to miałoby to jakiś sens. Umożyli by im długi. A o co chodzi z tymi kontraktami? Możesz przybliżyć. Miejmy nadzieję że niedługo wszystko się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:44 jesli chodzi o kontrakty to maja one byc na 3 i chyba 5 lat i dotyczyc maja wylacznie pracownikow tymczasowych, a z ostatniej chwili wlasnie zdjeli napis CF GOMMA POLAND z chali na legionow, byl dzisiaj sam dyrektor D..... a nasza nowa nazwą ma byc jakies francuskie badziewie zauwazyliscie jaki jest poploch na gorze, wszyscy ladnie pod w krawacikach, koszulki, kontrola jakosci non stop sprawdza czy nie ida braki no niesamowite jak sie wszyscy tam boja o swoje krzeselka, ale i tak pewna czesc z nich odpadnie bo to co sie tam dziesje to przechodzi wszelkie oczekiwania, tak jak zajebisci planisci ktorych zadaniem jest sprowadzanie na czas wszelakich komponentow i gum, a ktorzy nawet z tym sobie nie umią poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akamilek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:01 Dzięki za wiadomości. A co z tymi co mają umowę na czas nieokreślony. I co z halą na Aniołowie. Bo my nic tu cholender nie wiemy. U nas też jest straszne zamieszanie. Patrzą tylko komu zabrać premię. A może nowy inwestor da jakieś podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:59 ta informacja nie jest ode mnie, wiec tylko ją dalej przesylam, ogolnie doszlo do tego ze inwestor z Francji nie chce miec nic wspolnego z Wlochami, w tym momencie toczy sie walka o uzyskanie certyfikatow na maszyny w PL2, z tego co sie dowiedzialem firma na legionow zostanie oddzielona od tej z aniolowa, gdyz tam ze wzgledu na ilosc pras(wloskich)zostanie u Wlochów, nie moge tego potwierdzic na 100% ale proponuje aby jakis pracownik zerknal czy na chali w anialowie istnieje jeszcze napis CF GOMMA POLAND, bo na legionow juz jej nie ma, pozdrawiam i zachecam do dzielenia sie wszelkimi pogladami, opiniami oraz "przygodami" jakie spotkaly was w NASZEJ KOCHANEJ FIRMIE, pamietajcie to forum dla kazdego, starajcie sie tylko nie rzucac zadnymi imionami czy nazwiskami postronnych osob, bo jest to niedozwolone jesli juz musicie to piszcie skroty typu Pan...ek, ciekawe co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol2 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 15.06.06, 10:49 Co do zdjętego napisu z hali na POL2, to został zdjęty przez robotników stawiających nadbudówkę na szatni. Widocznie przeszkadzał, lub nie chcieli uszkodzić. Nie panikujcie tak. Z tego co wiem napewno, to Hala na POL1 przynosi zajebiste zyski do kieszeni Włochów i jest smacznym kąskiem także dla Francuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 15:36 Gomma jest OK, zawsze i wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:02 Przede wszystkim "naumiej" się gramatyki i ortografii, później proponuję zapłać ze swojej pensyjki dostawcom za te komponenty, a później możemy gadać. Jak nie wiesz, o czym gadasz, to się nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: do planisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:47 chlopcze drogi gdybys byl na tym stanowisku w jakies naprawde pozadnej firmie typu guardian czy chocby brembo, to za takie wymowki o jakich piszesz juz dawno wyladowalbys na bruku a tak ze jestes w Gommie mozliwe ze po znajomosci, to mozesz spokojnie sobie pierdziec w krzeselko, ale nie martw sie bo pierwsze porzadki inwestor zacznie wlasnie od takich nierobow jak (byc moze) ty, pamietaj o jednym ze planista ma podstawowe zadanie sporzadzac plan produkcji z minimalnym pol rocznym wyprzedzeniem, gdyz wowczas nie ma zadnych postojów, ale ty to oczywiscie wiesz, tak jak mistrzowie ktorzy maja srednie wyksztalcenie i nigdy nie robili na produkcji, dostali sie po znajomosci i teraz wylacznie aby zyskac na efektywnosci podnosza normy pracownikom, i pamietaj smieszny planisto nie musisz mnie poprawiac z bledow gramatycznych gdyz to jest forum, na ktorym nie musze sie wykazywac poprawna ortografia a w nawiazaniu do wyksztalcenia to moglbys wpasc w kompleks porownujac siebie ze mna czy wieloma innymi osobami majacymi wyzsze wyksztalcenie, a ktore musza robic na produkcji bo nie maja zadnych plecow, TAKIE REALIA ZYCIA W POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
gomma Re: do durnego fanatyka 09.06.06, 07:21 Gość portalu: FANATYK napisał(a): >pamietaj o je > dnym ze planista ma podstawowe zadanie sporzadzac plan produkcji z minimalnym > pol rocznym wyprzedzeniem, gdyz wowczas nie ma zadnych postojów, ale ty to oczywiscie wiesz, SYNU , powiem Ci jedno , bo widać że gó.. wiesz o tym co piszesz. Właśnie postoje maszyn ( awarie ) powodują ze Twój gó..any półroczny planik szybciutko by się rozsypał.Niedostarczenie komponentu jest następnym podwodem zachwiania planu a także jego nieterminowa dostawa. Następną sprawą jest zmiana planu wysyłki od odbiorcy ( klient nasz pan,moze marudzić ) . Dlatego nadal uważam , że gó.. wiesz o pracy planistów i zaopatrzenia w komponenty wiec nie ubliżaj osobą które pracują tam na tym stanowisku. Wiec pokaż mi takiego cwaniaka który przygotuje pół roczny plan produkcji w tej firmie bo na wiecej niż 3 miesiące to naprawdę niemożliwe. No chyba ze pracowałeś przy roznoszeniu gazet i Twój plan produkcji zakładał rozdawanie od 6 do 16 przez następne pół roku :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: do durnego fanatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:42 widze ze sie planista bardzo uniosl a wiec dobrze trafilem piszac o braku wyksztalcenia oraz doswiadczenia, chlopcze nie musisz mi rzucac mięsem, bo tez to moge zrobic, ale w odroznieniu od ciebie ja ponizej pewnego poziomu (twojego) nie zamierzam schodzic, jesli myslisz ze tak strasznie pracujesz idz i popros o korepetycje pierwszego lepszego planiste np. z BREMBO, powiem ci szczerze ze taka osoba cie tylko wysmieje bo nie masz pojecia czym sie zajmujesz, tak jak niestety wiekszosc osob na stanowiskach kierowniczych w naszej kochanej GOMMIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: do durnego fanatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:16 Mam wrażenie, kolego, że nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jaki jesteś zabawny w swoim naiwnym poglądzie na pracę planisty. Chłopie, to co opisujesz nazywa się IDYLLA i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. A co do wykształcenia, znajomości, czy zarobków, oj, zdziwiłbyś się, zdziwił... Lepiej wróćmy do meritum sprawy - co można zrobić, aby nam wszystkim się lepiej pracowało. Najłatwiej jest kogoś obrzucić błotem, to nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Re: do planisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:51 co trzeba zrobic zeby lepiej sie pracowało hmhm to trudne moze jakby jeden na drugiego sie nie czaił i go nie podpie..ł to by się lepiej pracowało. bo rozpie.. mnie najdardziej to ze koles kolesa wpie.. na mine a sam wychodzi z pracy tak ze go plecak wgniata w ziemie. niepracowałem jeszcze z takimi ludzmi.i jeszcze ci je..i normisci postawcie tego małego dziadka i niech zapie.. na drugirj zmianie jak sie chala nagrzeje tak ze wchodzisz i juz sie leje pot po jajach. i traktujcie nas z szacunkiem,myslicie ze jestescie modrzejsi inteligetniejsi,polowa ludzi robiacych na prasach ma wiecej oleju w glowie niz wy tj. planisci,mistrzowie czy p....ek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okidoki Re: do planisty IP: 80.48.243.* 18.06.06, 02:00 Kochany "robolu"( ja też robol-niegramatyczny) niech Cię żadny planista na forum nie rozlicza z gramatyki , gdyż oni z ortografii i gramatyki są tacy "doskonali", że pewnie prof.Miodka by poprawiali. (mały szczegół) wystarczy przeczytać ich specyfikacje lub e-maile i włos się na głowie stroszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do planisty IP: 212.160.86.* 18.06.06, 13:06 specyfikacje tworzą technolodzy, a nie planiści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: do okidoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:33 Drogi kolego, mogę Cię zapewnić, że z moją ortografią i gramatyką wszystko jest w najlepszym porządku. A jak podglądam posty pojawiające się w temacie naszego zakładu, to powoli robi mi się po prostu niedobrze. Wszyscy tacy mądrzy, pozjadali wszystkie rozumy, drzazgę w cudzym oku widzą, a w swoim belki nie zauważą. Nic tylko opluć jadem, naubliżać - odważni, bo anonimowi. Zawiść pusta was zżera - pusta, bo nie ma o co... Ciekawe, gdyby któryś siadł z zaczął wykonywać naszą pracę (choć ponoć tu nie ma nic do roboty), to dalej byłby tak mocny w gębie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol2 Re: do okidoki IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 16:40 masz absolutną rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obibok Re: do planisty madrali IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 20:40 wasza prace hehehe smiechu warte kolego planisto naprawde, jak byscie tak luz wykonywali swoja prace to by nie bylo takiego burdelu na pol1, a ty pewnie dostales dobra posadke przez tatusia i siedzisz w klimatyzowanym pomieszczeniu i gruchy jajami obijasz ... lepiej juz nic nie pisz bo sie zbłaznisz hehehe ---> lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEBER Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 04:57 TAK SOBIE CZTAM TREŚCI NA FORUM I WIDZĘ ŻE NIC NIE WIECIE.MYSLICIE ŻE NA WYŻSZYCH STANOWISKACH SĄ TYLKO PLECAKI-OTÓŻ NIE!!! JA PRACOWAŁEM PRAWIE 6 LAT NA PRASACH I WIEM CO TO ZNACZY-NIE POWIEM JEST CIĘŻKO,ALE NIE MYŚLCIE SOBIE ŻE PRACA KIEROWNIKA,PLANISTY,MAJSTA JEST ŁATWA I PRZYJEMNA BO NIC O TYM NIE WIWCIE.GDYBY NIE CI PLANIŚCI,TO NIE MIELIBYŚCIE JUZ TEJ PRACY."PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA"KIEDY BYŁEM PRACOWNIKIEM FIZYCZNY-TEZ NIE WYRAŻAŁEM SIĘ DOBRZE O LUDZIACH Z BIÓRA,ALE TO SIĘ ZMNIENIŁO KIEDY ZOBACZYŁEM ILE NAPRAWDE MAJĄ DO ROBOTY!!!CZASEM PRACA FIZYCZNA JEST ŁATWIEJSZA NIŻ PRACA UMYSŁOWA-WY TYLKO POTRAFICIE NARZEKAĆ-OK MOŻE NIE MACIE SUPER WARUNKÓW PRACY- ALE NIE MACIE TEŻ RYGORU ANI DYSCYPLINY-MÓWICIE BREMBO,TRW-PRZYJMIJCIE SIĘ TAM I WTEDY ZOBACZYMY-PEŁNY MONITORING,PRZERWY SNIADANIOWE TYLKO TYLE ILE POWINNY TRWAC,PAPIEROS TO JUŻ JEST PROBLEM-A WY CO ROBICIE.POWIEM WAM JEDNO -DOSZEDŁEM NA TO STANOWISKO WŁEŚNIE DLATEGO ŻE NIE POSTĘPOWAŁEM TAK JAK WY-CZYLI AWARIA = PRZYJŚĆ DO MAJSTRA PO 60 MIN CZASU MIMO ŻE SKOŃCZYLIŚCIE 2 GODZINY WCZESNIEJ.JA TAKIE RZECZY NADRABIAŁEM-OWSZEM WIEM ŻE SĄ TAKIE DETALE KTÓRYCH NIE DA SIĘ NADROBIĆ ALE RESZTA...DLA WAS KIEROWNIK,PLANISTA,MAJSTER BĘDZIE DOBRY WTEDY KIEDY BĘDZIECIE SOBIE MOGLI SIEDZIEĆ NA JADALNI I POPYCHAĆ PIERDOŁY!!!SZKODA ŻE NIE MA TAKIEJ SZANSY ŻEBY KAŻDY Z WAS ZOBACZYŁ CO TO JEST BYC PRACOWNIKIEM UMYSŁOWYM!!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 09:34 Leber, dzięki za bardzo rozsądny głos w sprawie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 15.06.06, 11:30 Słuchaj gościu jeżeli pracowałeś na prasach, i na to wychodzi że jesteś obecnie w biurze to musisz być jakimś plecakiem ponieważ pracownik biurowy nie pisze biuro przez Ó. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 15.06.06, 11:56 A druga sprawa jeżeli byłeś kiedyś na nocy to byś chłopcze widział co się dzieje prosisz majstra o karte pracy na początku zmiany a on przynosi ci ją za dwie szósta rano, druga sprawa co niektórzy pracownicy biurowi oczywiście na nocy znikają na kilka godzinek i nie możesz się nawet doprosić o wystawienie zlecenia, ponieważ twój majster gdzieś zniknał, chodzisz biegasz po remontowców oni nie przyjdą ponieważ nie ma wystawionego zlecenia, jednak na nocy najsprawniej działa KJ, masz jakiś problem z detalem i zapomnij że ktoś ci pomoże, znalezienie kogokolwiek z KJ na nocy graniczy z cudem, a jeżeli już taki cud ci się przytrafi to wówczas jest totalna olewka i odpowiedzi typu nie wiem, wydaje mi się że jest to dobre ty wrzucasz detal jako zgodny a na następny dzień - selekcja. Tak więc jak pracownik ma na wydajnie pracować jeżeli widzi że większość sił biurowych leje na wszystko, oczywiście nie wszyscy ale jest to bardzo duży %. Są majstrowie oraz osoby z KJ którzy się starają ale z tego co wiem to ci którzy się starają dostają najbardziej po d.pie, to samo dotyczy się pracowników, czyli nas tych na samym dole, ja się staram i nic z tego nie mam, nawet dobrego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:22 " znalezienie kogokolwiek z KJ na nocy graniczy z cudem " ktoś - czy Ty piszesz o sytuacji na Aniołowie ??? bo mam nadzieję,że piszesz o Legionów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do super mitrza Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:12 Niesamowicie wzruszyło mnie to co napisałeś . Myślę , że skoro ci tak ciężko na stanowisku majstra to zawsze możesz się zwolnić i iść na zasiłek lub pracować u prywaciarza po szesnaście godzin . Ja pracując w GOMMIE cztery lata zaobserwowałem tylko to , że ludzie naprawdę ciężko pacujący są upier...... , a obiboki-podlizywacze nagradzani.Wszystko jest zależne od tego w jaki stopniu kto komu wylizuje dupsko . Jesli wylizujesz ustawiaczowi obstawiany jesteś na najlżejszą pracę . Jeśli nie - wiadomo dymasz od dechy do dechy na najgorszym syfie . Nie daj Boźe zgłosić awarię , wtedy masz ciepło zkłócając spokój szanownemu koledze. Oczywiście fufle fufla mają dwie dniówki do przodu bo ty nie dostajesz wszystkich kart więc mają czas z ciebie.Do majstra też nie ma co iść chłop przemęczony przesypianiem całych nocy w akwarium , a w sumie to też fufel . Facet wygramala się nad ranem zaspany z odgniecionym ryjem , lata szuka papierków no i czy pożądek jest należyty . KJ każe ci puszczać braki chociaż ty się pod tym podpisujesz . Bo wiadomo " Jak Kuba Bogu , tak Bóg Kubie " i jeśli oni zatrzymają też będą mieli zatrzymane . I tak się to wszystko kręci . Nie twierdzę , że wszędzie tak jest . Ale tak było !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lebra Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:56 czy dobrze myśle panie M.G. ROVER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: KOCHAM GOMME IP: *.net / *.flatpla.net 20.06.06, 23:39 ty to plkecak jestes Biuro powinno byc odchudzone o co najmniej połowę smieszne staniowiska techników produkcyjnych ale nikt do cholery nie przestrzega kodeksu pracy np. dział autoklave temperatura dochodzi do 60 stopni i nie ma dodatkowych przerw hyrtel gdzie ludzie jedzą na maszynach. a co do planistów jak i z pol1 jak i z pol 2 przez 5 lat jak pracuje w Gommie był 2 prawdziwych planistów: Tomnek niestety nie pamietam imienia oraz Rad...ek Barań..... od nich sie uczcie, bo to co robicie i jak planujecie to woła o pomste do nieba. To ze sie idzie do majstra po 2 godziny czasu hmmm no cóż ale majsterek tez nie jest od tego żeby poniżać, wprowadzac mobbing, rzucac karta jak sie do niego przychodzi jest tak na pol1 jak i na pol2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Gomma_opinia ogólna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 13:10 CZYTAJĄC WIĘKSZOŚĆ WYRAŻANYCH TU OPINI MOŻNA DOJŚĆ TYLKO DO JEDNEGO NAJTRAFNIEJSZEGO WNIOSKU MĄDROSĆ DYREKTORA D.. JEST NAPRAWDĘ WIELKA DLACZEGO ANO DLA TEGO ŻE WIEDZIAŁ GDZIE PRZYPORZĄDKOWAĆ DANE OSOBY DO PRACY W GOMMIE NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻEBY TAKIE OSOBY JAK TU PISZĄ MOGŁBY BYC MOIMI PRZEŁOŻONYMI TO GORSZY WSTYD NIŻ LEPPER CZY GIERTYCH.CO WY WOGÓLE LUDZIE WIECIE O PRACY KIEROWNIKÓW PLANISTÓW CZY MISTRZÓW MĄDRUJECIE SIĘ NIE MAJĄC BLADEGO POJĘCIA JAKA TO ROBOTA WIEKSZOŚĆ Z WAS Z PODKULONYM OGONEM ZREZYGNOWAŁABY JUŻ PO KILKU DNIACH ZRESZTA BYŁY JUŻ TAKIE PRZYPADKI WASZE CWANIACTWO TO TYLKO CZYSTA TEORIA.OBRAŻACIE LUDZI TAKICH JAK "DOKTOR","NORBI""LENE CZY MICHAŁA G. GÓWNO ZNACIE TYCH LUDZI ALE OCZYWIŚCIE MACIE WIELE DO POWIEDZNIA MAM OKAZJĘ Z NIMI WSZYSTKIMI WSPÓŁPRACOWAĆ I WIEM JEDNO O PORZĄDNYCH LUDZIACH KTÓRZY CHCĄ COŚ ZROBIĆ NIKT NIGDY NIE NAPISZE DOBRZE A DLACZEGO BO WAM PRZESZKADZAJĄ KOMPLIKUJĄ WAM DOTYCHCCZASOWE OPIEPRZANIE SIĘ PRÓBUJĄ Z TEGO ZAKŁADU ZROBIĆ NORMALNĄ FABRYKĘ A NIE ŚWIETLICĘ ROZRYWKI.PISZECIE ŻE PRACA PLANISTY TO LUZIK I JUŻ TU WIDAĆ ŻE WASZE POJĘCIE NA TEN TEMAT JEST ŻADNE WIĘC SORY ALE DAJCIE SOBIE NA WSTRZYMANIE.CO DO "LENY"TO SĄ ŁATWE I DOSTĘPNE ALE TYLKO W WASZYCH ZEPSUTYCH GŁOWACH INTERNET MA JEDNAK TO DO TEGO ŻE MOŻNA W NIM ZAMIESZCZAĆ WSZYSTYKIE OPINIE A NIE JEDNEMU Z WAS NALEŻAŁOBY NOGI Z D...POWYRYWAĆ BO I TAK ROZUMU I ROZSĄDKU NAUCZYĆ WAS SIĘ NIE DA.MAM NADZIEJE ŻE GDY JEDAK FRANCUZI ZAINTERESUJĄ SIĘ TYM ZAKŁADEM NA DOBRE ZROBIA PORZĄDEK BY TAKIE OSOBY KTÓRE DO TEJ PORY PROWOKOWAŁY ZISKRZAŁY KONFLIKTY I ZAŚMIECAŁY SWOJĄ OBECNOŚCIĄ TEN ZAKŁAD ZNIKNĘŁY A ZOSTAŁY TYLKO TE KTÓRE POTRAKTUJĄ TEN ZAKŁAD JA SWOJĄ WŁASNOSĆ JAK SWÓJ DOM W KTÓRYM WSZYSKTO POWINNO BYC POUKŁADANE.POZDRAWIAM WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Gomma_opinia ogólna IP: 195.117.107.* 21.06.06, 15:32 Słuchaj kolego ja tez znam tych ludzi Giel.... to piep..... lizus który sprzedał by własna matkę za stanowisko zaś norbi to pala.... który przez przypadek skończył studia nie ma rozumu ani wyglądu i załoze się że 60% ludzi z GOMMY zastąpiło by ich lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: do obserwatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:13 WIEC DROGI OBSERWATORZE DLUGO DUPSKA NIE ZAGRZEJESZ W GOMMIE, WYLECISZ NIEROBIE NA ZBITY PYSK I NIE POPISUJ SIE TYM JAKA TO TRUDNA MAJA PRACE MISTRZOWIE PLANISCI I INNE BARANY NA GORZE BO JESLI WYKONYWALIBYSCIE SWOJA ROBOTE PORZADNIE TO NIE MIALYBY MIEJSCA SYTUACJE GDZIE OBNIZA SIE ZAROBKI PRACOWNIKOW PODNOSZAC JEDNOCZESNIE NORMY, KTORYCH NAWET DWIE OSOBY NIE MOGA WYROBIC, JESTES PAJACEM SPROBUJ PRZEROBIC JEDEN DZIEN NA PRASACH CZY AUTOKLAWACH, GWARANTUJE CI ZE PO 2 GODZINACH SPIERZYSZ BIEGEM DO DOMU Z PŁACZEM I MOKRYMI GACIAMI, BO GUWNO WIESZ O CIEZKIEJ ROBOCIE JESTES DLA MNIE ZEREM, TAK JAK WIEKSZOSC PRZYGLUPOW NA GORZE KTORZY MAJA MAX. SREDNIE WYKSZTALCENIE A DOSTALI SIE PO ZNAJOMOSCI, ZAL MI CIEBIE .............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: do obserwatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:01 Nie pracuje w gommie, ale znam kogoś, kto pracował na lini, potem awansował do biura, nie ze względu na znajomości, raczej na wykształcenie i wiedzę-w tej kolejności- i po roku chciał wrócić na produkcję. Zarobki takie same, odpowiedzialność większa, i tylko fizycznie jest mniej zmęczony. Narzekacie strasznie, ale w każdej firmie tej wielkości są prace po znajomości, donoszenie, i wyrzywanie się na podległych pracownikach. Wszędzie znajdą się jacyś niedowartościowani i zakompleksieni szefowie, i pracownicy z przerostem ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten ktoś was widzi Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:07 SIĘ DOBRZE O LUDZIACH Z <<BIÓRA>>>>czy ty kiedy kolwiek chodziłeś na lekcje polskiego bo chyba ortografia nie jest twoją mocną stroną podobnie jak myślenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saqad Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 12.02.07, 15:58 kolego chyba to pchła po jajach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:17 nie kocham gommy, jest kiepska placa i w ogole jest do kitu!! Odpowiedz Link Zgłoś
kureczka27 Re: KOCHAM GOMME 08.11.06, 23:45 Czy jest ktoś,kto wie,co z nami będzie?Ostatnio słyszałam już tyle wersji,że można się pogubic.Będą przenosić jakies działy,czy zostaje tak,jak jest? Pracuje w Gommie parę lat i kiedyś kochałam ją duuuuuużo bardziej.No,ale robota nie jest po to,żeby ją kochać,więc teraz po prostu przychodzę,odbębniam swoje i do domciu.Nie mogę mieć pretensji do nikogo,że robię to,co robię. Bardzo lubię czytać te wszystkie chamskie teksty,jakie posyłają niektórzy,ale sama nie mam na kogo tak pisać.Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 10.11.06, 18:57 co się dzieje w tej gommie nie ma podwyżek,dla pracowników na produkcji a przecież mistrzowie dostali,co to za sprawiedliwość,to my musimy robić na tych nierobów a nas nie potrafią docenić chcą z nas zrobić chyba niewolników za marne grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:47 no idzie jeden za drugim ale podp...ać.a dziewczyny wszędzie takie same.czasem rozum jest lepszy niż uroda. a wy z tą zazdrością to się wzokiem pozabijacie.napiszcie lepiej co z tym wolnym jednym się należy drugim nie.podwyżki muszą stać się faktem bo inaczej to nie będzie komu w tej polsce robić.a wy dalej ubliżajcie sobie tak trzymać polak potrafi to najlepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 02.01.07, 18:27 a skąd te info,że mistrzowie dostali????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okidoki Re: KOCHAM GOMME IP: 80.48.243.* 18.06.06, 01:40 a jakże mamy o`k , bo jak sie ktoś nie zna to woli siedzieć cicho Odpowiedz Link Zgłoś
kajkajak Re: KOCHAM GOMME 08.06.06, 17:58 a co tam u oskarka z kontroli na aniolowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mintaj Re: KOCHAM GOMME IP: *.echostar.pl 09.06.06, 01:02 a tak swoja droga, jak zarabia sie w Gommie, jeśli to nie jakaś straszna tajemnica.Pytam z ciekawosci, aby sobie porównać zarobki w podobnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME(zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 01:22 jesli chodzi o zarobki to tak naprawde nie mozna narzekac, na 3 zmiany pracownik work serwicu moze spokojnie wyciagnac 1500 zl, wiadomo ze moze byc to ciezka praca typu AUTOKLAWY czy PRASY, na czterobrygadowce max 1350, chyba ze jestes nadgorliwy i bierzesz kazdy dzien zaznaczony w planie X badz 0, wowczas masz troche wiecej, ale uwierz mi ciezko jest przerobic tyle dni naraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: KOCHAM GOMME(zarobki IP: *.net / *.flatpla.net 20.06.06, 23:41 jak ci dojdzie stażowe to na 4 brygadach też wyciągniesz 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME(zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 01:22 jesli chodzi o zarobki to tak naprawde nie mozna narzekac, na 3 zmiany pracownik work serwicu moze spokojnie wyciagnac 1500 zl, wiadomo ze moze byc to ciezka praca typu AUTOKLAWY czy PRASY, na czterobrygadowce max 1350, chyba ze jestes nadgorliwy i bierzesz kazdy dzien zaznaczony w planie X badz 0, wowczas masz troche wiecej, ale uwierz mi ciezko jest przerobic tyle dni naraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME(zarobki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 01:22 jesli chodzi o zarobki to tak naprawde nie mozna narzekac, na 3 zmiany pracownik work serwicu moze spokojnie wyciagnac 1500 zl, wiadomo ze moze byc to ciezka praca typu AUTOKLAWY czy PRASY, na czterobrygadowce max 1350, chyba ze jestes nadgorliwy i bierzesz kazdy dzien zaznaczony w planie X badz 0, wowczas masz troche wiecej, ale uwierz mi ciezko jest przerobic tyle dni naraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 01:23 sorry za tyle postow o zarobkach bawilem sie klawiszem enter i tak mi to sie skonczylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akamilek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:10 Zarobki h... warte. Robiąc na cztery brygady za miesiąc kwiecień na aniołowie ludzie pobrali po 1250 zł. No może na legionów są 100 ale na aniołowie to tylko marzenie. Jesteśmy białymi murzynkami - ale niestety robić trzeba. Aha - do planisty : po co się tak unosisz emocjonalnie, przecierz to tylko forum, każdy ma prawo się na nim wypowiedzieć. Nie zawsze są to informacje zgodne z prawdą, ale trochę kultury nie zaszkodzi - więc przestań planisto tak najeżdżać na fanatyka. On mówi głośno o takich rzeczach i takich nam trzeba. Chyba że masz coś na sumieniu. A może jakiś wujek jest wysoko postawiony?????? Więcej luzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operaj Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 15.06.06, 18:20 co do h... zarobków w Gommie, to szkoda, że nie musiałeś pracować po 10 godzin za 700 zł u prywaciarza. Może wtedy pisałbyś inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inicione Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:05 popieram cię każdy może się wypowiedzieć na ten temat i nie wolno sr.. ogniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:00 Planiści - plecaki i niero.. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:05 No ale może wejdźcie do wątku. Co w końcu z tą halą na Aniołowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:04 prawdopodobnie firma na aniolowie zostanie w posiadaniu Wlochów, firma na legionow na pewno zmieni juz niedluga nazwe, a w poniedzialek ma tam byc na 100% kontrola oraz ogoln aobserwacja przeprowadzana przez nowego inwestora z francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:08 szukam osob które 09 czyli w piątek byli wgommie na rozmowach kwalifikacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibieski smerf Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:31 a co myślicie o kontroli jakości na POL 2 ? Czy nie uważacie że osoby te nie mają często pojęcia o tym co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 12.06.06, 20:15 ludzie co wy tu wypisujecie to jest gó...no prawda pracowalem tam dwa lata i staram sie ten okres wymazac z pamieci Pan Panek pomylil zaklad pracy z kamieniołomem co do kontroli jakosci detale szly na wysylke jak nie byly zrobione badania. maszyny stare ruiny non stop sie psuly jak brakowalo ci czasu mistrzowie odpisywali brud syf i malaria ciagle mało i mało brak wentylacji na hali na aniołowie poprostu szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały murzyn Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:00 KJ to zwykłe nieroby , ale nikt nie przebije technologów z POL2"ATM" dwa DARKI sie dobrały,były mistrz to juz kompletna kompromitacja,nie ma zielonego pojęcia o niczym wystarczy zapytać o "doktorka" a wszyscy starzy wiedzą jaki z niego kapownik,chodź zaczyna od niego dobre nauki w kapowaniu pobierać "SHAZAA 2"- Pseudo"NORBI" oni umieja tylko jedno uprzejmie informuje,ale nie donoszę to umieją najlepiej zacofane plecaki.Pozdroionka z POL2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 15.06.06, 18:22 Nieprawda. Wszystkie Darki to fajne chłopaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Darka Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:02 O kim ty chłopcze mówisz : Jeden z Solidarności co podpisywał wszystko co mu dali do ręki,drugi były mistrz przewodnik zapytaj się na przewodach jak sprzedał dziewczyny ,które narzekały ze jest za zimno na hali.A dopiero powiedz że są fajni,można sądzić ze jesteś NORBI uczeń-kapownik-donosiciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:10 Oli, jak tak bardzo się ślinisz na tę "fuchę", serdecznie zapraszam!!! Przydałaby się asysta - sezon urlopowy się zbliża, człowiek przemęczony tym ciągłym opier... się, no i przecież tą ciężką kasę wypadałoby rozwalić na tych zarezerwowanych Karaibach... Wujkiem się nie przejmuj, spoko przekonam go, że opier... się w dwóch zawsze raźniej!!! Urządzimy w biurze zawody w puszczaniu samolocików z papieru, co ty na to? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: GOMMA DNO tatalne dno IP: 80.54.168.* 12.06.06, 20:20 zapytajcie sie teraz ludzi ktorzy tam pracuja czy jest fajnie z tego co sie orjentuje to starzy pracownicy odchodza z gommy jak pijesz wodeczke i bawisz sie z kierowniczkiem to masz wyzszy stolek zapewniony taka prawda i pozniej kumpel kumpla upier.....la bo jest wazniejszy zalosne aaa co najwazniejsze stroz na portierni traktuje sie jak dyrektor spytasz sie cos to powie ze nie ma czasu ale siedzi i pasjansa układa z tego co wiem to jest ciec zostal nawet mistrzem na aniołowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atb Re: DNO tatalne to takie palanty na lini jak ty IP: 212.160.86.* 12.06.06, 20:53 Jak ci sie robic nie chce, to bedziesz na kazdego napier... Wystarczy popatrzec jak przychadza tacy imbecyle i tylko udaja ze robia, a mistrzom sie tlumacza, ze sie nie da zrobic. Psujecie tylko opinie tym ktorzy chca pracowac i robia to dobrze, ja nigdy nie mialem problemow by spokojnie zrobic swoje i miec czas na papieroska, a takie ćwoki donosza wlasnie na nowych pracownikow, ktorzy chca sie wykazac. Mistrzowie powinni w pierwszej kolejnosci zglosic takich nierobow i opier...laczy do kierownikow, by wreszcie zrobili z wami porzadek, bo z takim podejsciem to w zadnej robocie wam sie nie bedzie podobalo. Robilem w Brembo i tam tez były takie cwaniaczki, ktorzy wyzywali na kazdego ktory pracowal uczciwie. Nie podoba ci sie to wyp... i zwolnij miejsce tym którym chce sie pracowac a nie tylko obijac i udawac!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: DNO tatalne to takie palanty na lini jak ty IP: 80.54.168.* 12.06.06, 21:14 czyli koles jestesty jestes cwaniaczkiem hehehe robilem swoje i dobrze robilem mistrz byl zadowolony nikogo nie podp...lem robilem swoje a reszta mnie nie obchodzila widac ze glupi jestes guma ci juz mozg przezarla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL2 Re: GOMMA DNO tatalne dno IP: 212.160.86.* 15.06.06, 11:03 Co do portierów to żaden nie przebije niejakiego Pinkego(inaczej Krzysia TESCO).Ten gość pomylił chyba portirnię z biórem:garnitutek, pantofelki i białe rękawiczki przy sprawdzaniu plecaków, albo podpie..nie ludzi z nocnej zmiany. Z kąd on się urwał???Podobno lecą też na niego jakieś dupy???To prawda???Niewieżę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL2 Re: GOMMA DNO tatalne dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:24 Co ma wspólnego K."TESCO" z dyr.P...a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL2 Re: GOMMA DNO tatalne dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:30 Oboje chodzą zawsze w jednym i tym samym garniturze,ciekaw jestem czy nasz dyr, tez dostał od naszej firmy garnitur?.TESCO pokaz ze masz jakieś inne ciuchy bo te ci się nie długo będą juz przecierały jak będziesz tak często biegał po hali w nocy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO TESCO Re: GOMMA DNO tatalne dno IP: 212.160.86.* 18.06.06, 17:26 JA TO BYM TEGO PANA DAŁ NA MAJSTRA BO ON TO SIĘ NA PORTIERNI MARNUJE I ODRAZU NORMY SKOCZYŁY BY O 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obibok Re: GOMMA DNO tatalne dno IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 20:32 Myślę że TESCO nie jest potrzebny, przecierz mamy już majstra ''Bronka Talara'' 300 % normy na zmianie A na pol1... i jego zmianę (wchite-mamba's) tylko poco to wszystko dla poklepania po plecach :) szkoda gadac nawet. JAK MOżNA BYć TAK NAIWNYM IDIOTą......:D Odpowiedz Link Zgłoś
kajkajak Re: KOCHAM GOMME 12.06.06, 21:05 a co slychac u oskarka (z aniolowa )z kontroli jakosci?nadal sliczniutki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 07:42 Oskarek na aniołowie został mistrzem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 07:50 A czy Gommy nie ma kupić przypadkiem Ameryka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 14:35 Właśnie wczoraj zwolniłem się z tego burdelu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 15.06.06, 09:27 xxx gratuluje decyzji napewno ci wyjdzie na dobre ja tez tak zrobilem i wcale tego nie zaluje znalazlem teraz prace i mam luzik a Gomma to jest jeden wielki syf a co najlepsze to Polak Polaka tam jeb...ie i niszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 10:49 NAPISZ GDZIE ZNALAZŁEŚ PRACĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 12:47 Nie trzeba od razu zmieniać pracy,wystaczy że robisz swoje a resztą się nie przejmujesz.Fakt że staje się męczące gdy stawiają przed tobą coraz to nowe wymagania,nikt nie docenia cię za to co robisz dobrze że się starasz.Zauważają dopiero jak coś żle zrobisz ,coś ci nie wyjdzie albo się pomylisz...Ale szkoda zdrowia żeby się stresować....Ludzie na stanowiskach (mistrzowie,technolodzy itp.) to osoby bardzo młode i czasami nie zdaja sobie z wielu rzeczy sprawy.U nich liczy sie tylko ilość,norma,bo chcą się wykazać.Starajmy się nie zwariować przez tą gommę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 12:55 A co sadzicie o pracy na autoklawach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atb Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 15.06.06, 13:39 tam nie jest źle, kumpel przez pół zmiany siedzi pzy stoliku, owszem praca jest troche uciążliwa, ale tylko momentami, ogólnie to ja chętnie bym się tam przeniósl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:28 To się przenieś tam pzyjmóją wszystkich z otwartymi rękami . He he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kogo lubicie Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:43 Ja najbardziej lubie Jurka szwagra kierownika P.......ka gościu pracą własnych rąk do wszystkiego doszedł w tym zakładzie . Zresztą jak kolega parę postów wyźej - kolega mistez ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operaj Re: kocham Ryjka IP: 212.160.86.* 15.06.06, 18:16 Ja najbardziej kocham Ryjka z ATB(wcześniej operaj, potem Mistrz, a teraz Technik Jakości Obibok) - kariera od pucybuta do milionera. Popytajcie o niego chłopaków z klawów, to się dowiecie dlaczego mówią na niego RYJEK. Często trudno go znależć bo siedzi głęboko w d... u Pana P... lub Dzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kocham Ryjka IP: 212.160.86.* 15.06.06, 21:09 Jak moażna tak pisać na najlepszego człowieka dyrektora P..... z POL2? Nierozumiem tego? Ostatnio szkolił mnie(czyt. robił pranie mózgu) i twierdził, że awansował bo nie robił braków.To mój idol. Jesteś nieuczciwy w stosunku do niego Niepozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: kocham GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:37 chcialem wszystkich pozdrowic i przedewszystkim pogratulowac tak wielu roznorodnych i ciekawych tematow o GOMMIE, to dobrze ze potraficie sie dzielic tymi informacjami, zastanawiam sie czy beda jakies konkretne zmiany po przejeciu nas przez Francuzów, mam nadzieje ze tak i w szczegolnosci na gorze, najwiekszym szacunkiem beda sie cieszyc ludzie ktorzy nie dosc ze maja wyksztalcenie to pracowali badz pracuja na produkcji a takich w naszej firmie nie brakuje, i mozliwe ze takie osoby pojda na gore, byloby dobrze ale narazie to tylko gdybanie, acha bym zapomnial pozdrawiam dziewczyny z kurnika naprawde niektore z nich sa bardzo sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
gomma Re: kocham GOMME 15.06.06, 22:08 Pozdrawiam FANATYKA i jego znajmoych superplanistów co potrafią na pół roku z góry zaplanować produkcję . GOMMA chętnie ich zatrudni ... raz na pół roku , bo po co planiści na stałe , opie..li by sie i żal by Ci dupeczkę ściskał ze nic nie robią a kasę biorą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pracownik Re: kocham GOMME IP: 80.50.253.* 15.06.06, 22:38 ale różnych informacji prawdziwych i nieprawdziwych można się tutaj naczytać. Wiem też jedno ktoś puszcza głupią plotkę i robi się z tego przesadzone halo. Wbrew pozorom w tej naszej Gommie nie jest tragicznie. Jeśli jesteś konkretnym pracownikiem to naprawdę wcześniej czy później cię dostrzegą i awansują - wiem co mówię!!! Obrzucanie błotem coniektórych nie ma sensu, bo żaden z was ani jeden dzień nie siedział na jego stanowisku (mówię o biurze: planiści, mistrzowie, KJ itp) i nie ma zielonego pojęcia co się tam robi. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Bedąc na produkcji też mi się wydawało, że w KJ nic nie robia, potem trafiło się przeniesienie mnie do KJ i co?? To nie było leżycho tylko zapier... odpowiedzialność, nie mówcie też że nie ma lub nie było konkretnych inspektorów, którzy się znają na rzeczy - jest kilka takich nazwisk (tak na marginesie ich za zasługi też dali na wyższe stanowiska). Co do kobitek to na POL1 też można znaleźć niezłe sztuki wśród tych młodszych kobitek, ale jest ich zdecydowanie mniej:-((( Te ładniejsze siedzą w biurze....:)) Pozdrawiam i trochę więcej optymizmu......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAA Re: kocham GOMME IP: 212.160.86.* 18.06.06, 17:30 bez znajomosci nie udało by ci się wskoczyć do kj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twardy Re: kocham Ryjka IP: 212.160.86.* 15.06.06, 22:10 panowie każdy z was myśli o własnym dupsku i zazdrości jeden drugiemu a pozatym wszyscy jesteście gó.. warci kompletne zera i opie..cze Jak macie ochote to zapraszam na klawy skoro twierdzicie że tam się połowe dniówki siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: do Twardziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:03 przedewszystkim pozdro dla ciebie twardzielu, to prawda na autoklawach jest zajeb wiem bo widze, ale gwarantuje ci ze prasy wloskie na aniolowie przebijają autoklawy, sa zdarzenia ze kolesie ktorzy tam przychodzili np. z PL2 pozygali sie na prasie, ale smrud to nie jedyny problem, ja tam robilem i po pierwszym miesiacu mialem dziury na palcach (odcisk w odcisku,) naprawde szacunek dla autoklaw ale uwierz mi stary ze na prasach nie masz zabawy tam tez sie niezle mozna zajebac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortal Re: do Twardziela IP: *.rev.masterkom.pl 25.05.08, 11:55 a wozkowi to co leza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Przeczytania Re: do Twardziela IP: *.cpe.marton.net.pl 05.06.08, 17:45 nasza-klasa.pl/forum/17/3373/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: do Twardziela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:53 nie widac zeby byli zbytnio przemeczeni czesc z nich to zwykle lenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: kocham Ryjka IP: *.net / *.flatpla.net 20.06.06, 23:49 to pamu....tor jet dyrektorem!!!!!!!!!?????????????<hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: kocham Ryjka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:51 "Ryjek" nie jest technikiem jakości tylko technikiem produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: kocham Ryjka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:37 A ja WSZEM I W OBEC wszyustkim ogłoszę!!!!!!!!!!!!!! Czemu Ryjek?? Ryj?? Bo nic nie robi tylko ryjki-buźki po całym ATB rozwiesza. Jak niska efekt ta :-( Jak na odpowiednim poziomie to :-) i t.d. A tak w ogóle to jest CIEĆ. Niczym poważnym i istotnym; nikim sie nie interesuje wszystkich ma głęboko w d... Choć ona sam siedzi w dupsku PAMUŁY (ten to dopiero "inteligent" jest-w ogóle chyba najlepszy kolo na POL 2 ;-) ) Ryj to taki gość którego trzeba mieć głeboko w d... i w ogóle z nim w dyskuty nie udeżac bo on teraz psiu psiu psiu ładnie pięknie gada a za chwile pójdzie podpierd.....ć. Szkoda w ogóle na niego słów. "CO TU GADAĆ. TU TRZEBA LAĆ"!!!! P.S. SZACUNECZEK DLA CHŁOPAKÓW Z AUTOKLAV "A"C"D" celowo zapomniałem o SCHREKU i jego "B"!! MOze ktoś nas w końcu doceni i to co obiecane przez RYJA dostaniemy. SZACUNECZEK!!! STRZAŁKOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kocham Ryjka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 18:11 Kto to jest ten ryjek? co robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: Ryje - RYJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:40 Ryjek to taki gość od wszystkiego a jest tak naprawdę od niczego. Nic nie robi tylko "robi wodę z mózgu workom na Śmiesznych szkoleniach" jaki to on był NAJ.... GÓWNO NIE NAJ!!! cHODZI I rYJKI -BUŹKI PO HALI ROZWIESZA. cHCESZ WIEDZIEC EWO WIECEJ ZAPYTAJ O NIEGO LUDZI Z ATB POL2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Powiedz mu to prosto w oczy tchórzu!!! IP: *.prenet.pl 01.10.06, 22:50 Jesteś jednym z większych pajacy na tym forum.Zazdrość jaką nosisz w sobie wylewa Ci się uszami.Wypowiadasz się tak odważnie o Tomku na forum ale nie potrafisz mu tego powiedzieć prosto w oczy.Wypisujesz brednie po kiblach ale boisz się rozmowy. A ten gość jest naprawdę wporzo,może trochę pierdoła ale nawet nie masz pojęcia ilu osobom pomógł i nie jest plecakiem .Zresztą nie tylko jemu się udało wyrwać(Marcin,Bzyku,Bukowy,Jaca,Robert,Robert,Janek,Stasiek itd.-to też goście nie mający pleców w tym zakładzie ale wykorzystali szansę,dział się rozwijał (dalej się rozwija) i uciekli z bajzlu za to dla nich szacunek.Jeszcze nie jeden przejdzie wyżej i wcale nie musi pić piwa z kierownikiem... Pracowałem na klawach prawie dwa lata i wiem jak to jest(przeje....).Czasy były gorsze o pracę było ciężko staliśmy w kolejce pod zakładem aby tylko móc pracować.Teraz nie pracowałbym tam ani sekundy.Wolałbym wyjechać zagranicę zresztą pojawiają się oferty z innych zakładów choćby huta i to za lepsze pieniądze.Jedyne co było wporządku to ludzi z którymi pracowałem super ekipa(pozdrowienia dla czerwonych łobuzów :) ).Teraz nikt tu was na siłę nie trzyma .Jeśli komuś się podoba to luz a jak nie to wie co ma robić. Po tym co niektórzy wypisują wnioskuję ,że nie mają zielonego pojęcia co w ogóle w tej firmie się dzieje i robią z siebie totalnych idiotów.Niektóre posty są mądre ale niektóre.... Jak większość wie zmienił się inwestor.Nie liczyłbym na to ,że dadzą podwyżki raczej będą ciąć koszty gdzie się tylko da.Szanuję chłopaków na klawach bo to ciężki kawałek chleba .Jedyne czego wam życzę to znalezienia lepszej pracy bądż awansu bo klawy zniszczą wam zdrowie. pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwak Kolo - ryjek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:16 Kolo i ty mówisz ze 2 lata na klawach robiłeś ze na czerwonej zmianie?? Chłopie toś sie skamuflował. ;) Powiem ci coś RYJU jesteś ciota, palant, dupowłaz, pamulator i td itp. nNie bede wiecej wymieniał. Prosto w oczy ci nie powiem bo sam wiesz czemu nie moge. W pracy jest pracownik i ktoś "ponad nim" komu bez względu na to czy sie mu należy czy nie trzeba go tolerować. Gdybyś miał o życiu pojęcie i w woju był to byś wiedział o czym mówię. Trzeba cie "tolerować" w zakładzie, ale nikt mnie i zapewne innych także napewno nie powstrzyma od powiedzenia ci tego co o tobie myślimy poza zakładem. Tylko jak do tej pory nie było ku temu okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: STOP AUTOCL. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:32 - Co do tegpo ze Klawy tylko krzykac potrafią. W porządku myśl tak dalej. Jakl do tej pory "nie krzykaliśmy" i to własnie wszystkim z biura pasowało. Nikt nie oddzywał sie wiele. Nikt nic nie robił i tro własnie zaczyna sie kończyć. Nie mozna w nieskończoność pracować tak jak my za taką stawkę. - Co do Kierownika i ze kazdy sie go boi. Nieprawda głąbie!Żal ci d....e sciska ze nie taki jak oni Jesteś Ryju. To nie jest strach. To poprostu szacunek!!!Szacunek za to co i jak robią, za to jakimi "ludźmi są"!!! Naprawdę, Dzi...a i Sos.....i sąprawdziwymi gośćmi!!! Gośćmi, którzy w tej firmie zasługują na chyba największy szacunek!! Zawsze, wszedzie i o wszystko mozna było im powiedzieć. Bąź tylko do nich fair a i oni tacy wobec ciebie będą!!! Wysłuchaja i to co w ich mocy zrobią, pomogą. Tacy własnie powinni być ludzie "na górze". Po raz kolejny dla nich SZACUNECZEK. Ale co ty i ludzie pokroju RYJA mogą o tym wiedziec. Zawsze ich ggdnoili; na produkcji za braki, na stołku mistrza za snikersy i głupate, na stołku planisty za tyo zae liczy na kompie i wszystkiego brakuje a moze lepsze dla niego było by liczydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: STOP AUTOCL. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:39 Dokładnie!!! Zgadzam sie w zupełności w kwestji Kierowników. Tak trzymać chłopaki. Do tej pory ciszą była ale "pożyjemy zobaczymy". Szkoda tylko ze teraz biuro sie dowie o pewnych żeczach, które sie mogą rozegrać ale moze to i lepiej moze coś kouś do myślenia da. Sami zobaczcie na co sta ć do tej pory było kolesi z GOMMY na tym forum. Tylko nawzajem sie błotem obrzucali. Spójżcie jak Forum wygląda gdzy ATB sie "odezwało" To najlepszy przykład na to jacy ludzie tutaj pracują. Tak trzymać Panowie. Tak Trzymać. ATB Zawsze było i bedzie NAJ...... ;) Do 10-15 damy rade. Strzałkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: biuro ,kierownicy i tak dalej IP: *.prenet.pl 03.10.06, 20:18 O czym Ty piszesz?Masz rację kierownicy są w porządku a co mają ludzie z biura do nas na produkcji.Planiści i logistycy ich praca jest uzależniona od zamówień klienta oni są od tego żeby jej dla nas nie zabrakło i żeby klienci dostali to co chcą.Jakie jest zamieszanie w biurze bo czegoś brakuje.Zazdrościsz im że siedzą przy kompach?Biedaku!!!Ja nie .Tu gdzie jestem mam spokój robię swoje 465 i jest luz. Porozmawiaj z którymś z nich to może będziesz wiedział na czym polega ich praca wtedy będziesz wiedział ,że to nie jest tylko liczenie. Niedługo spieprzam z Gommy mam już lepszą ofertę.Tu zdobyłem doświadczenie teraz czas na rozwój. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Irlandia Re: biuro ,kierownicy i tak dalej IP: 89.124.33.* 03.10.06, 20:54 pozdrowionka dla wszystkich planistow i ustawiaczy pracowalem w tym zakladzie rok temu wyjechalem niezaluje no moze jedynie ludzi ktorych tam poznalem na ATB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Re: biuro ,kierownicy i tak dalej IP: *.realestate.net.pl 03.12.06, 15:57 fajnie bracie, że nie zapominasz o korzeniach w gommie:) ja pomału też sie wypalam w gommie:))) trzymaj sie BRACIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: biuro ,kierownicy i tak dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 18:12 jezeli chodzi o planistow to w tym zakladzie to sa pomylki , nic dodac nic ujac ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: biuro ,kierownicy i tak dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:03 a jednak nie masz luzu bo też chcesz mieć szansę "rozwoju"jak piszesz czyli chcesz siedzieć przy kompie.jakie tu zdobyłeś doświadczenie jak ubliżać innym i niesprawiedliwych osądów.To chyba nie jest niczym złym że każdy kto pracuje dłuzej chce sprawiedliwości i zasłużonej nagrody.Myślisz że to zazdrośc nie to wściekłość za to że się starasz a jesteś traktowany jak śmieć.A osoby które zlewają mają wszystko w du...są nagradzani awansikiem pytam za co nawet nie mają szkoły skończonej i pojęcia o detalu który własnie robią.I co to jest OK!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: biuro ,kierownicy i tak dalej IP: *.prenet.pl 03.10.06, 23:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: biuro ,kierownicy i tak dalej IP: *.prenet.pl 03.10.06, 23:47 Mam luz psychiczny robię swoje i do domu.Nikt do mnie nie wydzwania po pracy,nie truje dupy o detale. Jasne ,że chcę się rozwijać i zmykam z tego zakładu bo ja tutaj nie widzę szansy dla siebie ani czegoś co mógłbym robić bo to nie to mnie interesuje.Z tego co wiem większość ludzi z biura też szuka pracy gdzieś indziej to jest szansa dla kolejnych(wielu z nich już dawno się pożegnało).Znam kilku biurowców z 4 z nich dymałem ponad rok na klawach( i nie są to plecaki bo plecak nigdy by swojej nogi na klawach nie postawił,znali angielski mają wyższe studia) i są to zajebiści ludzie.Dostali szansę od Dzi...od Hol...Ciecho... i skoro dalej tam są to znaczy ,że się sprawdzili.Są też ludzie którzy na nic nie zasługują przychodzą nie wiadomo skąd i po co,nie znają produkcji i się rządzą.Tacy wkurzają mnie najbardziej bo nie mają dla nas szacunku. pozdrawiam ATB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Co z tego wyniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:35 Zgoda co do tego, ze nie wszyscy na stołkach to plecaki. Nikt tego nie kwestionuje. Wszyscy wiemy, że nie da sie zmienic pewnych żeczy takich jak np. kumoterstwo w naszym zakładzie. Mozna natomiast zmienic wiele innych, bardziej nas fizycznych pracowników tyczących spraw t.j. poszanowanie dla pracownika na pewnych działach, godne i adekwatne do rodzaju wykonywanej pracy warunki płacowe. Taki pakiet socjalny jaki jest w innych zakładach pracy. Zgoda co do tego ze zarówno na górze jak i wśród pracowników produkcji, są również osoby, które nie zasługuja na to by pracowac - walac w ch...a jak sie tylko da. To ze ktoś pracuje na prasach, w kurniku, w KJ, na klawach czy innych działach; czy jest z Gommy czy Work'a; czy siedzi w biurze czy na produkcji nie gra roli. Tutaj nie chodzi o wyjątki, tytaj chodzi o całokształt naszej firmy. O to jak jest postrzegana z zewnatrz. A same tylko wypowiedzi na tym forum tylko mnie w tym przeświadczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek i bolek Re: Co z tego wyniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:51 ......... chmmmmm co z tego wyniknie, tego jeszcze nikt nie wie , ale dalej bede bacznie obserwowal co sie dzieje na forum , i w zakladzie , "my pierwsza brygada....." pozdro dla krolika od lolka i bolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Co z tego wyniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:53 Coś jest nie tak i nie ma czego kryć i udawać ze nic sie nie stało. Słyszałem, że w biurze jest dość duże poruszenie co do wypowiedzi wyrażanych na tym forum. Nie dziwie sie szczerze mówiąc. NIe jednego by to pewnie poruszyło gdyby ktoś kwestionował większość czynów i działań (raczej ich braku) dla firmy. Fakt jest taki, duza większość poruszanych tytaj kwestii jest faktycznie "bolesną prawdą". Nie dziw, że ludzie nie chcą pracować u nas a w szczególności na Klawach skoro tak tutaj piszą. A uwieżcie, że wiekszość powtarzam większość to szczera prawda ludzi, którzy tutaj preacują. - Czy nikomu to nie daje do myślenia?? - Czy nikt kto ma na to wpływnie widzi co sie dzieje z naszą badź co bądź żywicielką - Gommą?? Przyjdzie jak tak dalej pójdzie taki czas, że skończy sie cisza i ludzie sie postawią. Albo w postaci ucieczki z zakładu pracy - czego juz doświadczamy bądź chociażby nie podejmowania chęci pracy w Gommie. - QR....A obudźcie sie wszyscy tam na górze bo dzieje sie źle!!!! - Ludzie dają wam sygnały, piszą że coś nie gra!!! Dajcie wyraz waszych umiejętności, inteligencji, waszego "człowieczeństwa" i pokażcie ludziom, którzy na tym forum źle o was pisali, że nie mieli racji. Pokażcie, że jesteście ludźmi kompetentnymi i słusznie na dane stanowisko postawionymi. Zmieńcie coś a bynajmniej zacznijcie coś zmieniać bo w końcu GOMMA PADNIE. P.S. Tylko zmieniajcie na lepsze żecz jasna. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony jak cegła Oj głąbie!! IP: *.prenet.pl 03.10.06, 20:06 Błysłeś inteligencją!!! Kolombo z Ciebie!A tu się mylisz bo to nie Tomek pisał.Przez ekipę czerwonych przewinęło się około 30 osób i niestety żle trafiłeś :] Jesteś dla mnie zwykłym tchórzem! Byłeś nim i będziesz!Chomik Ty pajacu !!!!! Szkoda ,że wypowiadasz się o nim a nawet go nie znasz.Spytaj ludzi ze zmiany na której Tomek był mistrzem, czy ich nie szanował.Zero kar chyba jako jedyny mistrz skończył z takim kontem. A co ma wojo do tego!!! Wojo to przedszkole szkoła picia i ćpania byłem to wiem ! Szacunku tam się nie nauczyłem! Życie mnie nauczyło. A ty gdybyś miał pojęcie o życiu to już dawno byś z klawów spier.... tak jak ja . Nie wypowiadaj się w imieniu innych bo to niebezpieczne. Pozdrawiam pozostałych którzy mają pojęcie o tym co piszą i szanują swoją pracę i innych. I potrafią powiedzieć ludziom w oczy co ich boli. Strzałkowski hehhehe to też mi się z kimś kojarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 08:25 Do Angli jadę - XXL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: KOCHAM GOMME IP: *.solid / 80.51.254.* 21.07.06, 14:52 a ja tam miałem pracować, męczyłem się na jakichś assesmentach, modliłem żeby dostac tą prace (technolog) i chu...z tego wyszedł, potem sobie zarzucałem, że jak mogłem coś takiego puścić...a tu co czytam mnie zaskakuje, powala...po prostu już mi nawwet przez myśl nie przechodzi aby tam starać sie o prace. W chiwli obecnej zarabiam 1500 na stanowisku technologa i spokój duszy, nikt mnmie nie podpierda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: KOCHAM GOMME IP: *.pl / *.net-komp.pl 21.06.06, 00:10 A co słychać u Michała G. Jak ja tam robiłem to został mistrzem, teraz jest ponoć technologiem. Czy nadal zajmuje się podpir.. i lizusostwem bo tylko to najlepiej potrafi. Niestety tak jest w tym zakładzie, że nie kwalifikacje i wykształcenie, ale inne"umiejętności" się liczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: 80.50.253.* 15.06.06, 22:50 Znam go osobiście, super facet, awans mu się należał i byle mu było dobrze na stanowisku mistrza!! W końcu go dostrzegli - wiecej takich ludzi a będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustawiacz Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 15.06.06, 23:26 ja tutaj widze niemal samych zdesperowanych gó...niarzy po szkółce, któzy nie wiedza co to praca, chcieliby oper...ać się i brac pieniądze za nic, tak wam źle w tej gommie? wystarczy na was popatrzeć, krzesełeczka wystawione przy prasach, co chwile maszyny są zatrzymywany bo wam sie robic nie chce, k... jak ja robilem na produkcji (teraz ustawiam wam maszyny, które co chwile rozregulujecie) to nie bylo dnia, bym sie w cyklach nie wyrobil. Dzieciaki jestescie i tyle, roboty sie musicie nauczyc, bo predzej czy pozniej zwolnia was z tej fabryki (albo sami sie zwolnicie bo nie bedziecie w stanie pracowac tak jak sie nalezy) i pojdziecie do prywaciarza albo dospelu robic za marne grosze. Kazdy z was tylko potrafi narzekac, nie podoba ci sie to po co przychodziles do tej fabryki, daj popracowac innym, nierobie jeden. Mistrz cie goni? A co ty k... uwazasz, ze bedziesz sobie siedzial przy maszynie i kombinowal? Niech mi ktorys z was uczciwie powie, czy pracuje tak jak sie nalezy, czy nie kombinuje. Zalosni jestescie. Pozatrudniali workow ktorzy tylko psuja opinie o tych dobrych pracownikach, nie od dzisiaj wiadomo, ze worki maja wszystko w d...pie. Gdyby byli dobrzy, to by znalezli stala prace a nie na dochodzenie. Kiedys starzy pracownicy za moich czasow trzymali produkcje na wysokim poziomie, a teraz wy mlodzi w ogole nie znacie sie na robocie, popracuje taki pare godzin, i zmeczony jest:) Albo przychodzi do mnie, bo mu sie maszyna zaciela, a cymbal sam bramke blokuje:) Ech wezcie sie za robote frustraci, bo widac, ze wszyscy macie jakies problemy i to smi z soba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 16.06.06, 18:30 bo powineś przychlaście stać przy maszynie i pokazać jak ma sobie poradzić z problemem a nie posadzić dupsko w mistrzuwce ipopychać pierdoły z tym "grubasem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: do ustawiacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:11 czesc ustawiaczu na poczatku tylko ci wspomne o malutkim detalu ze ci z worka nie maja tak dobrze, kolesie podpisuja umowe co miesiac, sa na 3/4 etatu, a musza robic jak inni, po drugie jesli nie beda sie wywiazywac ze swoich obowiazkow to wystarczy ze mistrz nie zgodzi sie im przedluzyc umowy o kolejny miesiac i wowczas dowidzenia, i teraz o prasach, sam wiesz ze siedzi ten kto potrafi sie wyrobic, co cie to qrwa obchodzi ze jakis koles po przeszlo 90 czy 100 cyklach ktore wykonal ma ochote usiasc, przeciez najpierw kazdy z tych pracownikow musi wyrobic swoja norme, wiec mi za przeproszeniem nie pie..ze sie chlopaki na prasach obijają bo wielu tu juz bylo i po tygodniu rezygnowalo bo jest to ciezka robota, sprobuj zapie..c w wakacje na prasie gdy temp. moze przekroczyc ponad 39 C, stary troche szacunku dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 18.06.06, 17:37 w cyklach się wyrabiałeś bo były nowe formy i normy o połowe mniejsze atakie ryjki jak ty awansowali ipodniesli normy i kolego nie lej wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik z Worku Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:22 Drogi ustawiaczu, z tego co widze to gó.. wiesz o sytuacji na rynku pracy. Jeżeli mówisz że ludzie z Worku się nie starają, to chyba nigdy nie pracowałeś na produkcji, a ustawiaczem zostałeś przez przypadek. Kiedy Ci ludzie maja się czegoś nauczyć, jeżeli od razu stawia się ich na maszynach i wymaga od nich że będą pracować jak starzy pracownicy i do tego najlepiej żeby nie robili żadnych braków. Nic dziwnego że większość z nich rezygnuje po paru tygodniach, skoro nawet starzy pracownicy Gommy odchodzą bo mają dość tego syfu i braku poszanowania dla pracownika. Ciekawe czy Ty drogi ustawiaczu od początku byłeś takim „orłem” w pracy i wszystko umiałeś zrobić? Żal mi Ciebie i innych ustawiaczy takich jak Ty ( nie wszystkich, bo są niektórzy naprawdę dobrzy ) co nic nie robią, bo im się nie chce tylko narzekają że ludzie im maszyny celowo psują. P.S. Pozdrawiam wszystkich Worków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: do ustawiacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:16 jestem z worka i zapie..m od dechy do dechy bo normy sa tak wyje..e ze tragedia.znam goscia ktory pracuje juz troche i dawniej tak nie bylo wiec nie pieprz kolego ze nam sie niechce robic . jest tylko dwoch ustawiaczy ktorzy wiedza o co ho.. reszta to nagrac ich przy prasie i do usterki wyslac heheh.nauczcie sie porzadnie formy przykrecac zeby niespadaly nam na rece.a na nocce wychodziles z jadalni z odgniecionym ryjem .a z drugirj strony moze jak by byly lepsze zarobki,ludzie by sie bardziej starali. jak placa taka praca czesto slysze to na chali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:14 szyjor jak ty robiles na prasach to sie zesrales w majtki a teraz karzesz mlodym napie..c a sam nic nie robisz i nie umiesz nic zrobic maly konfidencie za to podpierdelenie powinni ci zemby wybic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdi Jak się zesr.. i zostać ustawiaczem - szyjorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:34 wystarczy narobic w gacie na prasie i dobrze podpie..ć chlopaków na prasach a awans sam przyjdzie ,szyja to mała kupa guwna w pomarańczowym stroju ,tylko zre , sra i na stołówce śpi świnia je....bana ,a jak młody przychodzi ze ma awarie świnia mówi że tera ma przerwe i h..j go to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: Jak się zesr.. i zostać ustawiaczem - szyjor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:37 hej :::: szyjor a długo łaziłeś z kupom w majtach ty posrańcu ,,,,powinni cie dać spowrotem na prasy ,a wtedy bys znowu srał w gacie nierobie jeden.Jak by cie nie zrobili ustawiaczem to byś na prasach żarł i srał bo nie masz zielonego pojęcia o robocie na prasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msd Re: KOCHAM GOMME szyjora degradacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:16 szyjor podobno wraca na prasy ---czy to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: KOCHAM GOMME szyjora degradacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:20 oby to była prawda bo facet jest nie do wytrzymania , siedzi na stołówce i nic nie robi ,powinni go zdegradować to by wtedy sie zwolnił bo na prasach by nie wyrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DVHK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 00:59 o jakiej ty kasie mówisz frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsadny Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:01 Czytam te wasze opinie i chce mi sie smiac. Zaklad jak wiele w Polscce. Same minusy plusow nie uswiadczysz. Czekacie jak na zbawienie na Francozow oj naiwni. Ja tam pracowalem jak zaklad ten kupil Fiat Auto Poland. Byly szumne zapowiedzi ze za pare lat bedzimy zarabiac podobnie jak wlosi. I co za pol roku Fiat sprzedal zaklad 2 firmom wloskim Silli i Gommie postawili plot i zaczela sie gehenna tylko dla pracownikow GOMMY. Chodzi mi o warunki pracy nie o zarobki bo w Gommie podwyzki byly czestsze ale atmosfera w pracy zaczela przypominac Oswiecim. I nie atakujcie mistrzow ani innych osob kazdy ma swoje wady i zalety jezeli chodzi o Gomme to tylko jeden czlowiek mial i ma wplyw na atmosfere i uklady w pracy moglbym duzo wam powiedziec ale juz nie wierze w nic.Sle pozdrowienia. Ps. Jak z Gommy nasi ludzie kupe lat temu byli na szkoleniu we Wloszech to sprzataczki tam zarabialy 2.5 3.0 tys zl milego dnia wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: 80.54.168.* 16.06.06, 21:15 stary normalnie jestes jakis wyjatek znam tam ustawiaczy w gommie bo tam pracowalem same nieroby tak jak np pan Kszysztof byl tylko jeden madry i pracowity ustawiacz Kamil ale zostal mistrzem bo mu sie nalezalo ( pisze o gommie na wyczerpach) a reszta z was to sa dziady maszyny sie same psuwaja przewaznie bo to stare ruiny nawet form dobrze nie potraficie przykrecic sam mialem przypadek ze srodkowa plyta spadla po otwarciu prasy dobrze ze nie mialem tam rak ani głowy bo by bylo ciezko wam ustawiacza chce sie robic pozal sie Boze zawsze slychac jedna odpowiedz zaraz albo nie mam czasu siedzicie w akwarium piepszy...cie glupoty i podpierd.....acie innych ile razy bylo slychac ze uruchomienie zrobili ustawiacze z innej gumy pracownik braki walił bo ustawiacz nie potrafil ustawic maszyny a co do psucia maszyn to sie zgodze sa tacy co specjalnie psuli ale wtedy byl z was niezly ubaw zakrecalismy powietrze od bramki a wy przychodzilscie podrapaliscie sie po glowie i wolaliscie elektrykow bo wam sie dupy na dol nie chcialo ruszyc i zobaczyc normalnie sie przedstaw albo napisz od kogo jestes ze zmiany a polece do pana P...ka i powiem zeby ci dali awans takie złotko nie powinno sie marowac hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slodziutki Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 04:14 kOLO PERSPEKTYW w tym zakladzie nie masz zadnych wiem co mowie pozdrowienia dla chudego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okidoki Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: 80.48.243.* 18.06.06, 01:49 Tobie kochany pomyliły się funkcje. USTAWIACZ nie jest od ustawiania pras czy jakiś tam form, tylko od USTAWIANIA pracowników -pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: 212.160.86.* 18.06.06, 17:10 kochany ustawiaczu chyba ci się pojebało włepetynie jesteś takim samym pracownikiem jak wszyscy a nie jakieś panicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 17:24 Nie ważne kto i jaką funkcję pełni. Czy stał w kolejce na rozmowy w sprawie pracy do pana D...y czy przez Work'a został przyjęty czy też ma wujka gdzies na wysokim "stołku", czy jest pracownikiem fizycznym czy ustawiaczem czy tez planistą bądź mistrzem e.tc. FAKT JEST JEDEN!!! każdy powinien robić to co do niego należy a nie zbijać bąków jak większość, to jest praca a jak do pracy sie przychodzi to powinno sie pracować a nie jak niektórzy : siedzieć przed kompem na necie czy tez pasjansa układać. nie powinien jeden z drugim non stop stac na palarni na kawie czy temu podobne. Praca to praca i powinno sie do niej przykładac bez względy na stanowisko czy też pozycje w zakładzie. W końcu każdemu z nas za to płacą. Niech każdy najpierw będzie w porządku dopiero niech zarzuca jakiekolwiek nieprawidłowości w postępowaniu drugiego pracownika!!! A tak na marginesie to co sądzicie o takim gościu o ksywie SCHREK!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o schreku Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: 212.160.86.* 19.06.06, 19:51 cola i snikers i dupsko mu rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: *.prio138.trustnet.pl 24.06.06, 01:58 jakbys jeden z drugim,kładł płytki, a potem zaczoł jeżdic na =sprzecie=,to co mialoby ci urosnąc ?.Ale przynajmniej jeden wózkowy co jeździ z klasą !i żona zadowolona!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:26 pewnie chodzi o simsona płytkaża z pol 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: KOCHAM GOMME do ustawiacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 23:01 A ja wam powiem jedno , że i tak to wszystko niebawem pie....nie i wszyscy będziemy na zasiłku więc po co te spory . Po przeczytaniu tego wszystkiego dam wam jedną radę nie mślcie tak dużo . Bo od myślenia to wy nie jesteście . Rubta co mata obić i dajta na wstrzymanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 16.06.06, 21:17 a co do mistrzow sa rozni ale najlepszy jest Mirek Kowalczyk jak dobrze pamietam nazwisko tego goscia nikt nie przebije pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:16 jeszcze chcialem dodac bo rzeczywiscie przeszlismy na same minusy w tej naszej GOMMIE, ale sa rowniez plusy ktorymi sa min. mistrzowie ktorzy wczesniej pracowali jako zwykli robole, czesc z nich to napradwe super ludzie rozumieja ze praca na produkcji nie jest bajeczką i potrafią podejsc do czlowieka i zwyczajnie z nim pogadac, szkoda tylko ze takich przypadkow nie ma wiecej............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okidoki Re: KOCHAM GOMME IP: 80.48.243.* 18.06.06, 01:44 Małe pytanko do autora :ilu tych mistrzów pracowało wcześniej na produkcji ? jakieś5-10%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 02:18 niestety ale masz racje procent takich osob w naszej firmie jest minimalny, mimo wszystko szczescie maja ci ktorzy u takich osob pracuja ja tego jeszcze nie doswiadczylem.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 18.06.06, 08:39 ja z wielka checia chcialbym zobaczyc wasze przeswietlenie pluc za pare lat pracy w gommie a co do workow to kolesie maja przeje...ne jak komus sie tam podoba niech sobie pracuje przeciez nikt mu nie zabroni tylko kazdy jest madry tutaj a jak przyjdzie co do czego to glowa w dół i siedzi cicho ja nie dałem sie poniżać i wyleciałem a teraz nie żałuje tego mam nadal swój honor nowa pracę gdzie ludzie są spoko atmosfera jest luzik kierownik ma podejscie jak do człowieka a nie jak do robola to samo tyczy sie mistrza aaa zeby nie bylo nie jest to ani brembo ani trw pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 18.06.06, 13:01 W takim razie co robisz na forum o Gommie. Chyba jednak trochę żałujesz skoro ciągle tu wracasz. Najlepsza metoda, to zapić, zapalić, zapomnieć.Jak z kobietą pozdrowienia i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 19.06.06, 08:43 nie zaluje oj nie zaluje poprostu pisze to wszystko zeby ludzie sie dowiedzieli jak tam jest i uwazali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:42 jeśli chodzi o mitrzów znam też takiego co jest z zewnatrz i świetnie się wdrożył w temat(pol 2) ,po prostu chłopak się stara! to tylko zależy od człowieka czy tego chce czy mu zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 18.06.06, 09:22 tylko mi niemów że ci chodzi o tego zjeba bartka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:27 bez przesady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 18.06.06, 13:02 Piszesz sam o sobie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ppp Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:48 rację ma Mmm jeśli ktoś aż tak nienawidzi swojej pracy to powinien znależć inną bo nieważne jakie ma wykształcenie to z takim nastawieniem kariery tam niezrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 18.06.06, 13:05 Nie znam takich i podejżewam ,że wielu ludzi z produkcji także nie. Możesz ich wymienić z imienia i działu? Lista chyba nie będzie za długa?hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 08:39 Ale wy jesteście wszyscy poj...ni! Do roboty się weźcie a nie pierdoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:56 Sam jesteś idiotą. Nic dziwnego pewnie pracujesz w tej Gommie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 19.06.06, 19:53 hehhe dobre jak znam zycie to jest to jeden z kierownikow z gommy oni lubia takie teksty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:12 czy nie ma w tej gommie nic przyjemnego?chocby na kim można zawiesić oko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:21 Prawda !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:21 A kto miał Lencię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:12 wszystkie Leny to fajne dziewczyny - takie łatwe i dostępne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:15 a Ty znasz kogoś kto ją miał w obrotach ? ponoć fajna była.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:16 Kto przyjrzy sie Lenci to sam stwierdzi ze jest brzydka,,powinna w koncu zrobic cos z zebami,ale do tego chwila rozmowy z nia i mozna stwierdzic ze nie stala w kolejce po rozum,,no ale tak bywa..Tylko wystarczy mały awansik i chce sie zadzic..PRAWDA???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 09:59 Nie gadajcie głupot!!Na Pol2 znajdzie się parę fajnych kobietek!!!Jest ich zdecydowanie więcej niż na Pol1!!Tu to dopiero jest tragedia znależć jakąś fajną kobietkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:53 Stary ty chyba oka nie masz. Albo niezły z ciebie desperat. Lepiej .... się kiblu. TRAGEDIA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:17 abc masz rację twarze rzeczywiście kobitek z Gommy niewyjściowe, ale żeby od razu w kiblu... walić .DAJ SPOKÓJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boy Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:23 walić to najlepiej pomiędzy regałami........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: He man Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:15 Dla mnie to sie możecie walić nawet na regałach ( szczgólnie na III zmianie ) Od razu widać że część z was piszących tu komentarze to zwierzęta , wiec nie powinni pracować wśród ludzi , nie chodzi to że w gomie i ze gome bronie ale nie chciałbym z wami pracować gdziekolwiek bo wystarczy spojrzeć na toalety - żałosne. ( w domach lub blokach to macie jak u ruskich - dziure aż do parteru ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:34 DAJ SPOKÓJ!!! A co dopiero my dziewczyny z Gommy mamy powiedzieć... Ilość facetów w tej firmie wcale nie idzie w jakość. Te posty też o tym świadczą. Jesteście obrzydliwi ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:27 Nie przejmujmy się , zawsze znajdzie się jakiś prostak.Mister Gomma się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:50 A teraz z innej beczki.Drodzy pracownicy Gommy co sądzicie o Bożence ''Koń''? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Laski IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 23.06.06, 20:29 Jezeli chodzi o laski na pol 2 to jest tak jedna Magda z ATB, no nie znam kolesia co by sie na Nią nie slinił, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANEK LASKI IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 23.06.06, 20:49 Jezeli chodzi o fajne Laski to jest taka Magda z pol 2(ATB) no nie znam kolesia co by sie nie slinił, fajna jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gomma i tak nie kocham Gommy 23.06.06, 21:36 Przeczytajcie to uważnie !!! ================================= (w toalecie) Dwie sprzątaczki rozmawiaja. Po pewnym czasie wchodzi stuwała i udaje sie w kierunku pisuaru] Sprzątaczka I: Jak to go cofnęli ?! Sprzątaczka II: A to jak to ! To Pani nie wie !? Na ministra ma iść ! Dzwonili wczoraj po meczu. Sprzątaczka I: A skąd Pani wie ?!! Sprzątaczka II: Bo sama odbierałam telefon ! Nikogo tu nie było ! I jego też nie było, bo widocznie tak go namawiali naszego ministra. Sprzątaczka I: Głupi by był, gdyby się dał wziąć na ministra. A, bo mu tu źle. Gdzie mu będzie lepiej. A za Marciniaka też wziął swoje ! Sprzątaczka II: No tak, tak ale Marciniak proszę Pani się skarżył, że go orżnął. Stuwała: Nic nie orżnął ! Nic nie orżnął ! Bo takie są stawki. I Marciniak nie jest dziecko. Trzysta tysięcy i mieszkanie. I on jeszcze płacze. Nic mu się więcej nie należy. ... Mnie to prezes ma do zapłacenia pięćset złotych za te szafkę, co mu przewoziłem. Sprzątaczka I: O, o ! A nam to co ! Nie winien !?? Jak wtedy co szklankę stłukł ! Sprzątaczka II: To ja mówię, że szklanka cztery złote kosztuje ! A on to ... “dobra, dobra” i nie zapłacił. Sprzątaczka I: Właśnie !! Miś ! Stuwała: Miś ! Miś ! Świńska rura nie miś ! Pięćset złotych ! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra !! ========================================= Ten fragment z MISIA dokładnie naświetla całą tą tą dyskusję na tym forum. Wypowiadają się tu w wiekszości ludzie nie mający zielonego pojęcia co piszą. Gdzieś coś tam usłyszeli i są najmądrzejsi. Tylko jakoś nie widziałem nigdy żadnego operaja na naradzie produkcyjnej, na której były poruszane ważne sprawy zakładu. Te jak ważne sprawy dla zakładu po prostu wyczytali ze ścian toalet ( o ile jeszcze można je tak nazywać,patrząc na ich więtrze ) Ot po prostu PŁOTECZKI PISZĄ PLOTECZKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: i tak nie kocham Gommy...ale cieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:41 posluchaj płoteczko, nie musisz sie chwalic swoją znajomoscią polskich komedii wystarczy ze sam sie osmieszasz, zadnego "operaja" nie spotkasz na naradzie produkcyjnej(choc wogule niegdy o takiej nie slyszalem) bo wiekszosc z tych ludzi ma na utrzymaniu wlasne rodziny, i muszą siedziec cicho, a ty PŁOTECZKO przerzuc sie z komedii na bajki bo chyba w takim swiecie zyjesz, myslisz ze jesli czlowiek nie ma wyksztalcenia to jest gorszy od tego co je ma, synek pamietaj ze to mądrośc, doświadczenie życiowe i inne nabyte cechy stawiają nas wyżej od przygłupów (to o Tobie), którzy zamiast robic cokolwiek pozytecznego oglądają smieszne filmiki, i trzeba zauwazyc ze jak do tej pory tylko ludzie twojego pokroju (mający jakies wyzsze stanowisko w GOMMIE) zauważają jakiekolwiek napisy w kibelku swiadczy to o tym, ze to ty pajacu zajmujesz sie rozpowszechnianiem kibelkowych pierdół, pamietaj PŁOTECZKO "TAM JEST KIBEL A NIE RAJ, NIE CZYTAJ PIERDÓŁ TYLKO SRAJ" Odpowiedz Link Zgłoś
gomma Re: do fanatyka 24.06.06, 07:29 Synek , sam sobie przeczysz , bo jesli piszesz "myslisz ze jesli czlowiek nie ma wyksztalcenia to jest gorszy od tego co je ma" to czego sie rzucasz na ludzi którzy go nie mają a nie pracują na produkcji. Przecież "doświadczenie życiowe i inne nabyte cechy stawiają ich wyżej od przygłupów" ( to o Tobie ) . I pewnie jest dokładnie jak napisałeś,masz ten papierek świadczący o Twoim wykształceniu a brak Ci "innych cech" które są niestaty wrodone ,a chamstwo w słoma z butów Ci wystaje jeśli obrzucasz ludzi nie mając tak naprawdę pojęcia o czym piszesz. Acha i nie chodzę SRAĆ jak ty to napisałeś bo po pierwsze inaczej na to mówie, ale w Tobie widać,mimo wykształcenia,brak elokwencji , a po drugie w takie klimaty jakie po sobie CO NIEKTÓRZY zostawiają w toaletach nie wchodzę. A narady produjcyjne są codziennie i jeśli o nich nie słyszałeś to słuchaj dalej pierdół na produkcji Tak wiec sam zapędzasz sie w kozi róg. Ale kto mieczem wojuje od miecza ginie. ps. zresztą nazywając siebie fanatykiem chyba trafiłes w 10 Na szczeście oni raczej marnie kończą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedszkolak Re: do fanatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 09:47 Z tego co tu można przeczytać atmosfera w pracy nie jest zbyt miła i rodzinna. Pytanie tylko czy i jaki ma na to wpływ kadra kierownicza? Wydaje mi się że albo to właśnie ich wina, albo nie mają żadnego wpływu na swych podwładnych co znaczyłoby że są zupełnie niepotrzebni, lub mają po prostu inne ciekawsze zajęcia niż martwienie się o zakład i ludzi od niego zależnych… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ci.we Re: do fanatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:16 A WIEC ZA CAŁĄ BEZNADZIEJNĄ SYTUACJE W GOMMIE OBARCZAMY "ROBOLI" Z PRODUKCJI, DLATEGO WSZYSTKICH TRZEBA ZEBRAC W JEDNYM MIEJSCU I ROZTRZELAĆ, A WOWCZAS MISTRZOWIE, PLANISCI I INNE SZYCHY NA GORZE PODWINA RĘKAWY I STANĄ NA PRODUKCJI RATUJĄC TYM SAMYM NASZĄ KOCHANĄ GOMME, HAHAHAHA "PŁOTKA" ALE TY BAJKI WYPISUJESZ SKORO TO WINA PRACOWNIKOW PRODUKCYJNYCH TO GDZIE SA MISTRZOWIE I KIEROWNICY KTORZY MAJA ZA ZADANIE DBAC O PORZADEK NA HALI, WIEC MOZE JEDNAK ZAJMNIJ SIE KIBLOWYMI PLOTECZKAMI BADZ ODPAL SOBIE W PRACY KOLEJNY FANTASTYCZNY FILM I NASTEPNIE POCHWAL SIE TU WSZYSTKIM NA FORUM JAKI BYŁ CIEKAWY.......PŁOTECZKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byle kto Re: nie KOCHAM GOMMy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:30 to o mistrzu mowa hehehehehe , qrwa a jaki on brzydki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:15 a co to za dupcia o której pisze juz dwóch "kolesi"???? jakas magda z ATB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:55 no własnie więcej szcegółow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: KOCHAM GOMME IP: *.net / *.flatpla.net 20.06.06, 23:55 na pol 2 Darek z paguringu i hyrtel jest najlepszy wielu sie mogło by od niego uczyć no i pan Włodek A. Odpowiedz Link Zgłoś
emilek33 Re: KOCHAM GOMME 21.06.06, 19:52 A mnie najbardziej to podoba się robota w gommie niejakiego FOTOGRAFA.Nie ma chyba minuty żeby nierób ten na i I i II zmianie nie gadał przez telefon.No ile można gadac przez telefon a on to robi godzinnami. Inna sprawa kto za to płaci. Ciekawe czy dzwoni na jakies party lajn czy może tylko do swojej małżonki .Ale to drugie chyba odpada bo na nocy zazwyczaj przesiaduje mu na kolanach prowadząca Ś...ć . Jak przychodzisz wymienic rękawiczki to jest bardzo obrażony bo znowu jakiś robol śmiał mu przerwać sex przez telefon.Pare lat wcześniej to nie było takiego problemu bo FOTOGRAF większosc zmiany przelezał w wysokiej trawie z aparatem polując na ludzi co wychodzili na zewnatrz na fajke albo poodychac swierzym powietrzem .Dobrze że nie ma jeszcze takich pleców jak jego kolega imbecyl który ostatni został majstrem a nadaje sie do tego jak P...k do baletu. Jesli gomma bedzie miala wiecej takich kretynskich majstrow to napewno upadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilek33 Re: KOCHAM GOMME IP: *.ostrowy.pl / 212.87.240.* 21.06.06, 20:03 oczywiście miałem na myśli II i III zmiane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja77 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:24 drogi wodorotlenku...Darek?? oj pomylka,widac ze nic jeszcze nie musiales u niego zalatwiac.ciapa z niego i tyle,szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 07:22 Pan Pa..k to brzydal!!!!!!!!!!!! Brzydal!!!!!!!!! Blee!!! I gó.. warty brzydal!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:03 Oj tak brzydal Pa..k !!! A dziewczyny nie martwcie się już niedługo druga edycja "Chcę być piękna" termin zgłoszeń do programu wywiesimy w gablocie na Legionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BADYLEK Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:40 Wracając do tematu płac.Podobno w KJ ludziska zarabiają tyle co na produkcji worki. Wcale się nie dziwie, że zaczynają juz odpuszczać pewne tematy. Odpowiedzialność mają większą niż mistrzowie, a kase dużo niższą. Tylko lebry z utrzymania ruchu mają stawki po 14 zł/h + dodatki.Kto wymyślił taki posrany system.Przecież w KJ podejmuje sie decyzje końcowe i cała odpowiedzialność spada właśnie na KJ. Brak poszanwania dla tych ludzi. Ja juz nie chce iśc do KJ- kiedyś była tam fajna robota a teraz to tylko drą sie na tych ludzi i kolesie chodzą zastraszeni po tej hali.Na pol 1 przynajmniej tak jest.Stojąc na prasie dużo mozna zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek22 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:45 Dać im tyle co ma Łas....ki. Ten to nawet z nudów przyjmuje za nich na rolkach hee. Upsss mieliśmy nie ruszać plecaków. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:05 Ej nie ruszajcie mojego chrześnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubbb Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:19 Laskowski - plecak - tu bym sie zastanowił - nic do niego nie mam spox koles - podobno jest kierownikiem -uuuuuuuu lllllllllllllllllllllllaaaaaa czy to prawda ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 01.05.07, 12:44 nie macie o kim pisać tylko o tym dupku, on tylko umie obrażać ludzi poniżać, tak jak Panek,Głowacz,Blukacz,Chłoptaś,Chudzikowa i wielu innych ci ludzie nie mają pojęcia o pracy jakości wydaniśsci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 15:35 Na Boga, Dariuszu Majchrzak!!! Czy Twoje bezsensowne, chamskie i prostackie zachowanie wynika tylko z Twojej bezgranicznej głupoty??? Czy też może spowodowane jest strachem o swój bardzo zagrożony stołek??? Wiadomo przecież nie od dziś że pies najgłośniej szczeka gdy się BOI....... Ty jako "specjalista od spraw wszelakich czyli zbytecznych" zawsze przecież możesz znaleść sobie godne Siebie zajęcie w innej firmie np. przy układaniu koski brukowej, zbieraniu złomu.........praca w miarę prosta, nie wymagająca wysiłku umysłowego, stworzona jakby dla Ciebie....... A wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują iż twoja kariera w CF GOMMA kończy się. Nie zadzieraj z ludźmi bo może zdarzyć się że w Twojej przyszłej nowej pracy Twoim zwierzchnikiem będzie ktoś komu umilasz lub umilałeś życie w CF GOMMA. A wtedy to niech Cię Allach ma w opiece......... cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bushido Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.07, 19:07 gielec,majchrzak,błotnicki, parzucha- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie baądz mądry Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 22:17 odpie....ol sie od pażuchy , koeś jest dobrym mistrzem .Cztery lata był moim majstrem wiem coś na ten temat.Dlaczego tak uwarzasz to daj jakis przykład cwaniaczku z pks.ja Juz nie parcuje w gommie ale tego goscia poważam wieć sie odpi ol ......od niego.W tej firmir nawet jak chcesz sie wykazać to pewnych żeczy nie przeskoczysz ,wszyscy to wiemy!!!!!!!!!! tomek: były pracownik spbt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.07, 22:46 Barania Łąko naucz się ortografii(uwarzasz,żeczy) a później zacznij cokolwiek czytać brakuje ci obycia bukowino tatrzańska, miałeś daleko do szkoły!!! lekcje nie odrabiałeś i braki ortograficzne, twoje IQ jest jak rozmiar buta małego dziecka, tak bardzo lubisz pażuchę to załóż fanklub tego nędzarza bo mnie nie przypadł do gustu jako majster ani jako człowiek lubi wykorzystywać pracowników, i żerować na ich potulności, bo pracownik to rzecz jak sam nazwał maszyna z numerkiem i ty mówisz w superlatywach o nim. Apropo Pks-u to chyba tam cię zmajstrowali !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do h...zy bushido Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:29 nie wymawiaj mnie błedów bo ja pisze i nia patsze na ortografie jak ci nie pasuje madrala to sie k...wa zwolnij jeb....ny polonisto\polonistko i idz papierki przezucac szmatławcu bo widocznie masz kompleksy dlaczego nie ty a inni prawda jest i boli!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tttt Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:54 to dobre cały obraz gommy w waszych tekstach jeden drugiemu dupe obsmarowac potem do dupy drugiemu wchodzic brzuszek pokkazac jestescie siebie warci wszyscy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 18:53 "bo ja pisze i nia patsze na ortografie" żeby patrzeć trzeba widzieć (czytaj: trzeba znać ortografię żeby widzieć błędy) Kompleksy to mają Ci nieudacznicy, którzy tam pracują, bo nie potrafią sobie lepszej pracy ze "SWOIMI WYŚMIENITYMI ZDOLNOŚCIAMI i DOŚWIADCZENIEM" znaleźć (czytasz właśnie o sobie). Nie chcę żeby niektórzy inni tam pracujący poczuli się przeze mnie obrażeni, bo są ludzie, którym niestety sytuacja życiowa nie pozwala na zmianę pracy na inną, ale to są niestety wyjątki!!! a Ty do nich nie należysz!!! współczuje ludziom, bo są zmuszeni współpracować z Tobą. Układy układziki...Ludzie w tej firmie, którzy myślą nie rządzą tylko muszą wykonywać bezsensowne polecenia swoich pseudo szefów, którzy potrafią tylko firmę doprowadzić do sromotnego końca...A swoją drogą p.Pażucha jest dobry na majstra w ZRB Nie będę się więcej zniżał do twojego poziomu, żeby tu na tym forum z Tobą dyskutować. P.S. NIE JESTEM PRACOWNIKIEM GOMMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bushido do bushido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:44 ja koleszko także nie jestem pracownikie gommy ,kiedys tam pracowałem!!!!!!!!!!! Dam ci takż radę jak przeszkadza ci coś lub ktoś to podejdz i to powiedz prosto w oczyo co ci chodzi ,ja tak robię nie patrze kto na jakim stołkui siedzi !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 03.05.07, 10:44 potrzebuje gommy aj jaj aj jaj taie dziwnie cos gomma i lovi'n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszynista Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 28.05.07, 22:50 A jak wam się podoba nowy, służbowy VW Passat dyrektora Kuli? Odpowiedz Link Zgłoś
ad69 Re: KOCHAM GOMME 02.05.07, 16:41 wreszcie ktoś z głową napisał. popieram cię!!! ten niby "kierownik", dużo mu brakuje żeby nim być to pusty człowiek bez zasad. czepia się tego czego nie powinien.nic nie zrobił żeby było lepiej tacy jak on prowadzą zakład do upadłości. prawdą jest że gbyby wziął się lepiej do roboty to może byliby z niego ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 03.05.07, 10:47 cf gomma polska dobre i bez gadania zrozumiano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woogie Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 23:48 TAK - PAWEŁ ŁASKOWSKI JEST KIEROWNIKIEM I ZASŁUŻYŁ SOBIE NA TO - MA CHOLERNE POJĘCIE O TEJ ROBOCIE - A PORÓWNAJCIE GO DO PANA G.P. KTÓRY SIEDZI OBOK I NIE MA O NICZYM POJĘCIA - JESLI MIAŁ BY ROBIĆ TO CO PAWEŁ TO JUŻ BY TAM NIE PRACOWAŁ, ON TYLKO UMIE WYMYSLAĆ SZTUCZNE PROBLEMY I TYM SIĘ ZAJMOWAĆ CAŁĄ DNIÓWKĘ BO WAZNIEJSZE RZECZY SA ZA TRUDNE.DLA MNIE TO PAWEŁ POWINIEN SIEDZIEĆ NA MIEJSCU ROBERTA G. BO ON TO JUZ WOGÓLE NIE WIEM CO TAM ROBI - SAMYMI JĘZYKAMI CZŁOWIEK NIC NIE ZWOJUJE:)))TAKŻE NIE MÓWCIE NIC TYLKO ZROZUMCIE JEGO STANOWISKO, BO ROBI TAM NAJWIĘCEJ!!!!WYMAGAC MUSI TAKA JEGO ROLA.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 02.05.07, 07:08 plon plon gommo nie ma litosci dla tych co czynia ochyde gin ciemnogrodzie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P72 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 09.05.07, 21:31 Wez się zastanów się co piszesz pewnie siedzisz w na stołku tak jak Laskoski. Nie wiem czy ubliżanie pracownikom, wymyślanie odrabiania po godzinach selekcji, chodzenie za 5 czternasta po prasach i pilnowanie czy pracowik jeszcze robi i wiele innych głupot to praca kierownika a wcześniej planisty??? Ma głupol szczęście ze się dostał do gommy zaraz po studiach bo ze swoimi predyspozycjami wybierał by krowie spod ogona. Masz recje że p.Panek, Głowacz to nieroby. Ale są przy władzy dzięki pociotkom co im donoszą np.Szyja - Panek!! Głupocie Włochów co ich klepneli na te stanowiska. Ale oprocz nich sa np.majsterki Blukacz, Chłoptaś i inne zakały, są chłopaki też ok ale boją się wychylić. A np.Martusia co dostała się przez danie d... A np.Chudzik G i jej banda śmiesznych inspektorów Prawda jest taka że 20% z całej tej kliki robi coś i sie na tym zna!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubbb Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:47 człowieku CO TY PISZESZ K... ZA BREDNIE , powinieneś SIE zając PROWADZENIEM HODOWLI jedwabników - BO DO TEGO JEDYNIE SIE NADAJESZ - PRODUKCJA DLA CIEBIE TO ZA WYSOKIE PROGI : -) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 11.05.07, 10:14 oby ta gomma sie zawalila jak hala targowa w chorzowie diabelskie nasienie gin gommo gin szatan cie spali wszyscy zasprzedali zescie dusze diablowi ognie piekielne was dosiegna za ten wyzysk ludzi i za to traktowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg-:-) Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 13.05.07, 01:58 sory ale komu odpisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEMUR DO P72 Re: KOCHAM GOMME- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:30 Jeżeli pracujesz na POL1 to po tobie zasrańcu - dopadane cię i doprowadzę do szybkiego twojego zwolnienia - oglądaj sie często za siebie bo sidła już zastawione - masz '' PICOLLO ''problem wiem kim jesteś .Kierownik cię nie zwolni, bo on szanujE ludzi na produkcji ALE TYLKO TYCH CO UCZCIWE PRACUJą - wyręczę go - bo nie cierpię takich zasrańców jak ty kretynie.CAPOAAVPOL1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P72 do LEMUR Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 12.05.07, 22:31 LEMUR sam jesteś zasraniec jestem ciekaw jak byś gadał ze mną twarzą w twarz, a może to Ty jesteś Laskocki?? Niejesteś pewien czy pracuje na Pol-1, a wiesz kim jestem nie rozśmieszaj mnie hahaha Boli prawda jak się o kimś pisze prawda ale tak już jest jak sie wszystkie chłopaki z produkcji zwolnią to sam będziesz zapie..ł na prasach. Ale cóż mamy taki zakład kakich mamy przełozonych!!!!!!!! Ps. mała podpowiedz co do nika P72: - P to nazwa ulicy na której mieszkam - 72 numer mojego mieszkana pomogłem?? a co do sideł wsać se je w d... Czekam na ciebie dawno nie skopałem frajerowi ryja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JTY Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 13.05.07, 03:32 BRAWO JEGO SIEĆ TO BUJDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 13.05.07, 19:57 Ludzie dajcie sobie spokoj z tym oczernianiem jeden drugiego..Praca praca(wiadomo ze nie jest latwo)ale przeciez praca to nie cale nasze zycie,a wy ciagle tylko o pracy i o ludziach ktorych ciagle widzicie..Mnie mdli juz jak slysze o tym zakladzie i o niektorych ludziach..Dajcie spokoj bo sie zagryziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bono Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 14.05.07, 21:07 własnie tak jest bo ten zaklad jest chory i zarazil swoja choroba pracownikow pracownik pracownicy produkcji sa jak ludzie chorzy analgoicznie bo pracuja w chorym zakladzie sa wykonczeni fizycznie i psychicznie i to jest krzyk wolania o pomoc ten zaklad wykancza zywcem wiec w pracy o pracy i po pracy o pracy do gommy pracownik nie przychodzi na luzie kazdy dzien tutaj to jest wyzwanie dlatego patrzac na mlodych przychodza odchodza bo nie daje rady zarobki znikome a nastresowac sie trzeba jakbym zarobki osvylowaly kolo 15 tys i wydaje mi sie za osoba ktora tyle zarabia u gory nawet nie podzywa takich stresow jakie sa na produkcji pracownikowi co chwila sa podkladane klody pod nogi a i tak to jego wina no coz widocznie tak musi byc tako rzecze Zaratrusta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo ziom Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 14.05.07, 21:23 cieplo cieplej goraco kocham gomme a najbardziej latem pogotujemy sie we wlasnym sosie :)) zlote dni nadchodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: KOCHAM GOMME- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:13 ktoś juz wspominał o fajnych dziewczynach i facetach w firmie ale wazniejsze były sprawy podwyżek..może teraz powiecie kto jest tam ciekawy w tej naszej pięknej firmie? oderwiemy sie na jakiś czas od ważnych spraw ....być może znam kogoś ..pozdrawiam !! oczywiscie kobietki mnie interesują najbarzdiej ale dajmy się też rozpisac płci pięknej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 do bono Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 16.05.07, 00:34 bono jakby praca była inna, płaca, stosunek przełożony - pracownik, perspektywy poprawy w zakładzie to by tego oczerniania nie było a co mamy związki zawodowe co dzisiaj ustaliły??? Kto ma ustalać??? 1. starszy facet co robił zawsze na P0 przenieśli go na mątaż przychodzi piętnaście po pierwszej i biadoli mistzowi aby go dał na leką prace n mątaż 2. przeniesiony z tamtej hali na nażędziownie pijak złapany pare razy jak nie mógł stać na nogach 3. były ustawiacz teraz remontowiec żona przeniesiona z przewodów do kj a teraz awans w kj powiedz bonno kto z nich się za nami wstawi??? niekiedy pisana jest prawda tak jak p72 i co LEMUR straszy go sidłami wywaleniem, a jak gościu ma lepsze plecy niż on?? masz racje to jest chore ale nic sią nie zmienia na lepsze, z miesiąca na miesiąc jest gożej!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
allexy do gościa ono 16.05.07, 10:12 Nic nie jest jak narazie lepiej i sie nie zanosi aby było.Nasze związki ostatnio zamilkły i nastała cisza ale jakieś rozmowy trwają tylko nie wiadomo na jaki temat i o co. Na hitlerah obiecują 3 brygady od ubiegłego roku i co? nic. jak było tak jest tylko przekładają terminy a ludzie (ci którzy naiwni) wierzą.PARANOJA.Mają dobrych ludzi ale nie umieją ich docenić a każdy szuka pracy i jak tylko znajdzie troche lepszą to sie bedzie zwalniał.Hej panowie KIEROWNICY I DYREKTORZY OBUDŹCIE SIE!!!!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: do gościa ono IP: 195.205.202.* 17.05.07, 11:30 marne to robotnicze zycie pica robota robota zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomiarz STRAJK IP: 217.153.233.* 18.05.07, 15:58 Drodzy Gomowicze czy myślicie że dojdzie do strajku jak nie będzie znaczącej podwyżki? Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: STRAJK 18.05.07, 18:59 jeśli nie będzie konkretnych podwyżek a strajku nie będzie lub bedzie ale nic nie pomoże to ludzie dalej będą odchodzić aż zostaną pracownicy z wiekiem przedemerytalnym oraz biuro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: STRAJK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:32 A kto będzie strajkował, nie rozśmieszaj mnie. Mocni w gębie i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
allexy do Mira 19.05.07, 14:35 Widać że jesteś wykształcony i spoko gość tylko szkoda że taki tępy - bez obrazy (przypuszczam że nieźle musisz zarabiać).Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: do Siwego złamasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 15:19 No i co Sebciu słychać w sierpniu 80???? Widzimy że idziecie w ślady solidarności ..... w sprawie negocjacji z dyrekcją / w pełnym tego słowa znaczeniu / Byłeś taki hardy i bojowy że strach było czytać i słuchać twoich wypowiedzi, a mówiłem Ci że złość piękności szkodzi, no i widzisz wyszły Ci włosy....... A ostrzegałem........ Fajnie jest brać płatne przepustki i chodzić na króciutkie zebranka z których nic nie wynika, przynajmniej dla załogi....bo dla was....... Pamiętaj, ludzie patrzą widzą i oceniają, a Big Brother widzi wszystko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany CO SIĘ dzieje nic nikt nie pisze konkretnego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 19:37 S80 NSZZ co się dzieje, czyżby bezsilność ? Czyżby pracodawca powalił Was na łopatki swoją arogancją ? Wszystko stanęło, regulamin pracy, regulamin wynagradzania, układ zbiorowy ? Co się dzieje, można coś konkretnego się od Was dowiedzieć ? Pytam bo jestem żywo zainteresoany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: CO SIĘ dzieje nic nikt nie pisze konkretnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:20 w dalszym ciagu ludzie sie nie licza .I to sie chyba nie zmieni.dlaczego nie mozna pracowac bez nerwów tylko stres i ciągła gonitwa za efektywnoscia.potem licha pensja i znowu stres.nic nie osiagniemy bo sie nie szanujemy i nie jesteśmy szanowani.jednym zależy na pracy drudzy mają to w czterech literach.Ostatnio modne pytanie dlaczego chcesz tu pracowac? najdurniejsze pytanie jakie znam kto to wogóle wymyślił??? Nie znam człowieka który powiedziałby że mu się produkcja podoba a co za tym idzie na samym początku fałsz i obłuda i tak już do końca aż się nie uwolnisz.liczą sie ludzie którzy umieją się dobrze maskować i leserowac a ludzie którzy robią coś dobrego dla tej firmy i uczciwie pracują są lekceważeni i nigdy nic nie osiągneli.nie ma sprawiedliwosci i nie będzie liczą sie plecaki.jedni przechodzą z worku po paru miesiącach drudzy sami wiecie. gdzie ta sprawiedliwośc....cdn Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: CO SIĘ dzieje nic nikt nie pisze konkretnego 22.05.07, 23:46 tak to juz tutaj jest.Awansuja plecaki a inni na nich musza zapier... .I ciągłe kłamstwa kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa a szczególnie ze strony biura i oszukiwanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 19.05.07, 00:08 CO JEST POMARLISCIE?? DLACZEGO NIKT NIE PISZE???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 22.05.07, 23:44 słyszelem od chłopaków o tej stronie wiele a tu co?? ostatni wpis 19.05.07 co się dzieje???? ktos komuś stanął na odcisk??? czy osoby na pol-2 chcą strajkować?? niech ktoś napisze z tamtej hali bo ja klikam z pol-1. stańmy na dwa zakłady strajk na cztery brygady na pol-1 co wy na to wóz albo przewóz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
allexy do gościa :kont 22.05.07, 23:56 masz racje.Gdyby oba zakłady sie skumaly to coś by z tego było a tak wszystko jest podzielone i dotego dochodzi wielce poddana panu D... SOLIDARNOŚĆ.Zróbmy wreszcie coś wspólnie i doprowadźmy do końca ale pokażmy że era niewolnicza sie juz skończyła. NIECH NASTĄPI JUZ W KOŃCU PRZEZ WIELU OCZEKIWANY STRAJK!!!!!!!SIERPIEŃ DO DZIEŁA liczymy na was bo pan D.... bawi sie wami jak zapałkami. STRAJK JAK NAJSZYBCIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME- IP: 217.153.233.* 23.05.07, 07:40 Dyrekcja przedstawiła zmiany do regulaminu wynagradzania ( nic sie nie zmieniło),dalej myslą że nas zadowala 14gr. brutto chwalą sie tylko że zwiekszyli premie celowe ( przy tym systemie zarządzania wydają się nie do osiagniecia)w piatek o 8.00 jest spotkanie z dyrekcją (mam nadzieje ze juz ostatnie)jezeli nic się nie zmieni proponujemy referendum w sprawie strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME- IP: 217.153.233.* 23.05.07, 07:40 Dyrekcja przedstawiła zmiany do regulaminu wynagradzania ( nic sie nie zmieniło),dalej myslą że nas zadowala 14gr. brutto chwalą sie tylko że zwiekszyli premie celowe ( przy tym systemie zarządzania wydają się nie do osiagniecia)w piatek o 8.00 jest spotkanie z dyrekcją (mam nadzieje ze juz ostatnie)jezeli nic się nie zmieni proponujemy referendum w sprawie strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany no i wiem "wszystko" ;) bravo Barre Thomas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:55 Widzę, iż zaangażowanie w temat ucichło, powietrze z Was zeszło, ostrzegam IRYTACJA to cel w negocjacjach, poirytowany przeciwnik rezygnuje z walki. Nie ukrywam, iż interesuję się Waszymi firmami (Gomma, Barre Thomas) albowiem pracuję w tzw. konkurencji, powiem tylko tyle PIĘKNIE WAS MANEWRUJĄ, majstersztyk. Świadczą o tym rzeczy, jakich się dowiedziałem z pierwszej ręki (dodam, że nie od Waszych ludzi). Gratulacje dla Zarządów obu spółek. Poznałem treść odpowiedzi, jaką otrzymały ZZ. na poprawki do Regulaminu Pracy od Barre Thomas. Pismo to pozostawiam bez komentarza - choć nie znam tych poprawek, ale nie wierzę, aby były takie jak pisze Pracodawca. Zrobiliście jednak jeden trafiony ruch, w dniu dzisiejszym, zainteresowani wiedzą o co chodzi :) cel był inny na dziś zaplanowany przez BT ;) ale dzięki Waszej postawie nie mógł być zrealizowany, nie wiem jak to zrobiliście, czy jakieś ostrzejsze pismo poszło, czy metoda typowo związkowa, ale ważne jest że nie doszło dziś do tego kuriozum w negocjacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot do siwego Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 24.05.07, 18:06 nic nam nie zaproponują. Nieoficjalnie wiem włosi chcą pol- 2 likwidować. referendum i stajk wszystkich zmian po kilei to jedyne wyjście tylko na pol- 1 jest taka sytuacja jak opisał J23 jeśli chcesz referendum to niech przed rozpoczęciem zmian ludzie z pol -2 na portierni zbierją podpisy inaczej kierownictwo zastraszy ludzi i po zawodach. mam propozycje referendum 29 wtorek, 30 środa a strajk 4 w poniedziałek. czasu jest mało więc albo wóz albo przewóz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRAJK Re: KOCHAM GOMME- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:17 STRAJK STRAJK STRAJK Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Do gościa STRAJK 25.05.07, 22:47 Popieram STRAJK STRAJK STRAJK.Pan dyrektor Sierpień wystarczajaco zwodził i na tym już sie powinno skończyć (tyle spotkań i co? i nic).Teraz czas na Włochów niech zobaczą co pan dyrektor narobił. STRAJK STRAJK STRAJK.Głownie chodzi pracownikom o kase a POL 1 i POL 2 powinny sie w tej sytuacji zjednoczyć i w przyszłym tygodniu pokazać pazurki. STRAJK STRAJK STRAJK. I niech nikt nie chrzani że nic to nie pomoże bo takie chrzanienie to tylko straszenie tych którzy sie boją i niezdecydowanych.Uważam że do strajku powinni stanąć zarówno ci zapisani do związków jak i ci którzy do nich nie należą. STRAJK STRAJK STRAJK. STAńMY WSZYSCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 25.05.07, 19:16 Cześć wszystkim wiecie może jakim rezultatem zakończyły się dzisiejsze rozmowy naszych orłów ze związków z panem Dudą? Proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111 Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 12.05.07, 22:53 ja juz nie wierze ja ciagle wierze w gnijacy swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmk.. Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 12.05.07, 22:55 gaz gaz gaz na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 14.05.07, 21:00 auschwitz. majdanek, pociag , szyny , ogolone kobiety bierz karabin strzelaj !!!!!!!!!!!!! strzelaj!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 13.05.07, 01:53 i jak go znajdziesz idioto nie strasz bo zrobisz w majty napisał prawde i wszystko, może się okazać baranie że ma lepsze plecy niż ty!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierpien to palant pozdrowienia dla borakow IP: 91.84.60.* 26.05.07, 20:00 czesc panie zadora,mpopczyk,cofor palantyt zaj.....nee was powinni wypier....lic najpierw z tego zakladu cofor matka cofora ojciec kogo tty lajzo reprezentujesz swoja rodzine zasrancu z kielc wez ochlptusie do roboty dzieciuchu jeden a nie bedziesz jak dotad myslal jak wdupsko wejsc szewostwu z katowic pozrowienia dla ciebie//////////////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 13.05.07, 02:04 brawo masz jaja nie to co laskoski i cała reszta tak trzymać ZORGANIZMUJMY STRAJK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 05.05.07, 19:01 ale i tak najlepszy jest blukacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Badylek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:35 KJ jest tylko odpowiedzialny za proces technologiczny , czy wszystko jast zgodne z specyfikacjami,a odpowiedzialność spada i tak na procownika który wykonuje produkcje.Ile razy było na POL1,iz "czerwony" mówił ze wszystko jest ok i nie idą braki , a nastepny "czerwony"na rolkach juz wbijał selekcje.Wracając do UR to śle pozdrowienia dla Romana "krążownika".Trzymaj tak dalej a dojedziesz do ewerytury laleczka. ZAWSZE I WSZĘDZIE C.F.GOMMA WIELKA BĘDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BADYLEK Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:05 Mam kumpla w KJ i wiem jak jest.Najpierw każą im puszczać, a drugi stołek przychodzi i mówi, żeby zatrzymać i na odwrót. Robią z tych ludzi debili. Oficjalnie każą im trzymać sie procedur a potem każą być elastycznym. debilizm- pytam gdzie są granice tego bałaganu.Produkcja powinna sobie puszczać sama detale do wysyłki i bekać za to co zrobiła. A nie podcierać dupe KJ tem.CHłopaki jesteśmy z wami. Na pol 1 w KJ są spoko goście więc bede ich bronić.Jak ide do nich z jakimkolwiek problemem to starają sie go rozwiązać i służą radą. A spróbuj coś załatwić z mistrzem. O głupie spryskiwacze łazisz i ciątasz a oni i tak cie olewaja- czekają aż sobie z domu przyniesiesz.SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:14 Czego Wy właściwie chcecie? Każdy dla Was jest zły i głupi! Nikt na niczym się nie zna,najbardziej poszkodowana jest produkcja,a cała reszta leży i nic nie robi! Skoro jest Wam tak źle to czemu nie poszukacie sobie innej pracy(lepszej), tam gdzie ludzie się na wszystkim znają i niema żadnych problemów! Istny raj!!! Może podacie adres tego Edenu!!! Zna ktoś z Was tak idealną firmę??? To gratuluję!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:51 BADYLEK - święte słowa o POL1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 195.117.107.* 23.06.06, 12:51 kj nigdy nie dostaje po dupie tylko robol a co do pracy w kj to same ściemniacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biurowy_juhas Re: KOCHAM GOMME IP: *.pol.intranet.cfgomma.com / 80.51.233.* 23.06.06, 14:07 Weźcie sie zakompleksione barany lepiej za robote (nie mam nic do pracowników fizycznych - szanuję ich ciężką pracę), jak wam nie pasi robota w Gommie to droga wolna - Dospel wa lepiej da wam po dupie albo jakiś inny prywaciarz - bedziecie jeb.ć za 900 pln, żadnych nadgodzin, premii świątecznych i wakacyjnych. A argument jakoby ludzie z biur pracowali tam po znajomości jest śmieszny. Nie wiem który z was by się chciał zamienić z kimś z biura, tu nie jest tak, że przychodzisz do roboty i nie martwisz się bo za ciebie mistrz pomyśli, mam problem musisz go rozwiązać, nawet po pracy się mysli o robocie. Człowiek ma odpowiedzilność na swych barkach, zna języki, wyższe studia itp. a kasa ta sama jak na produkcji! Pozdrawiam wszystkich, którzy mają pretensje do garbatych, że mają dzieci prostę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:37 Tak myślą po pracy jak innych upierdzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: KOCHAM GOMME IP: *.net / *.flatpla.net 28.06.06, 07:37 jaka odpowiedzialność jak idzie sie dpo jakiegoś czerwonego sie zapytac czy to jest brak czy nie to na pol2 usłyszysz ze on nie jest od tego on ma pilnować procesu produkcji, albo idziesz do 3 czy 4 kj-lebróz zapytac o jakość detalu tzn ok lub nok i masz 3 lub 4 wersje odpowiedzi to my produkcja POWINNA ZARABIAĆ NAJWIĘCEJ. i jeszcze jedno gdyby nie crtyfikaty to ten "chwalebny KJ" byłby nie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:23 lepiej powiedzcie glośno co myślicie zamiast pisać bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:54 ZEBY COŚ WYLECZYĆ TRZEBA ZACZĄĆ OD ŚRODKA,NA POL2 BRAKUJE KIEROWNIKA GRZEGORZA WTEDY ZACZELIBY WSZYSCY ROBIĆ TO CO DO NICH NALEZY,NARZEKAMY NA MISTRZA,PLANISTĘ,KJ,UPRZEMYSŁOWIENIE-ALE TO NIE MA SENSU.POTRZEBNY JEST PRAWDZIWY KIEROWNIK GRZEGORZ P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: KOCHAM GOMME IP: *.net / *.flatpla.net 22.06.06, 23:18 tia kier. P. Grzegorz wiesz wiem ze co niektórzy latali by na wysokości lamperii i chyba to by było najlepsze zgadzam sie z tą wypowiedzią. Uprzejmie prosimy dyrekcję o zamiane pana Pam........y z panem Grzegorzem Pan.....m nawt jezeli trzeba podpiszemy sie naszymi numerami obozowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lebr z U R Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 22.06.06, 23:52 Hmm - pracuje w U R pare lat i mam ok 10 zł/h, paru kolegow ma 9,50zl/h (niejeden pracuje powyzej 4 lat).Jest paru znajomkow ktorzy podobno mają wiecej ale wynika to chyba tylko ze znajomosci. A swoja droga - wynagrodzenie w U R prawie całkiem chyba nie zalezy od umiejetnosci czy nawet checi - a tylko od znajomosci i jest to takze jeden z powodow tego ze ci co cos potrafia olewaja wszystko - bo przeciez zwykle sa gorzej oplacani niz ci ktorzy nic nie umieja, nie chcą umieć lub po prostu nie chcą sie wysilać.Najlepsze jest też to że nie warto szybko usuwać awarii bo cie mistrz zawali robotą - jeden będzie usuwał łatwą awarię na 1 maszynie pół dniówki a drugi usunie w tym czasie 8 cięzkich,krytycznych awarii (tu uwaga jednak nieraz cały dzien mozna zasuwac i awarii sie nie usunie) a i tak ten pierwszy moze dostać podwyżke a drugi nie chociaż będzie zasuwał jak osioł.To pytanie - po co sie starać? Przy okazji sprawdzcie sobie ile zarabia sie w U R w innych zakladach.Chociaz w tych zakladach oczywiscie liczy sie zaangażowanie i umiejętności.Na przykład w Brembo w Czestochowie (na tym forum mozecie znaleźć) 2,45k miesięcznie netto, w TRW tez nie gorzej. A możecie wierzyć mi lub nie - ale wiele więcej nie umieją.Nie zaprzecze że nie za taką pracę ale... zreszta, co ja bede tlumaczyl.I tak ludzie wolą wierzyć w plotki niż dowiedzieć się jak jest na prawdę. Nie wiem czy wiecie ale u nas jak ktos "sie wybija" - to patrza na niego jak na idiote troche - bo wiadomo ze mu nie daja podwyzki za to.A nawet jak nie patrzą tak to sam wkrótce zrozumie że to nie ma sensu. Pozostaje mi tylko życzyć sobie żeby ludzie którzy nic nie znajdą prawdy nie łgali publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
robokop12 Re: KOCHAM GOMME 23.06.06, 09:09 Czy Ty kiedykolwiek miales do czynienia z kier.Pankiem?Co Ty za bzdury wypisujesz?Jak byl mistrzem to moze byl i OK ale po awansie na stanowisko kier.produkcji to sie cos w nim zmienilo i to na gorsze.Co to za podejscie do pracownika,jak on traktuje ludzi ktorzy na niego zap..laja.Nic nie slychac tylko pogrozki i jego ulubione slowo:KUWA i ze Cie zwolni albo zabierze premie na ktora pracownik pracuje ciezko caly miesiac.Wymaga sie od nas przestrzegania procedur a sami wydaja polecenia ktore je lamia.A co do biura to przydaloby sie ich troszke "przetrzebic" przeciez niektorzy tam to nic nie robia lub udaja ze robia .Siedza przy biurku gazetki czytaja,albo pasjanse ukladaja.Za co oni biora pieniazki??Stanowisk jest roznych od zatrzesienia:kierownikow,asystentek,technologow.Jak sie robi troszke ciezej to od razu nowe stanowisko w biurze sie tworzy.A na produkcji nic.Ile bylo ustawiaczy 3lata temu lub wozkowych tyle jest nadal a ludzi przybywa.To samo jest z normami na maszynach.Moze normista normujac maszyne sam by na niej popracowal przez 1 tydzien wtedy mialby pojecie czy norma ktora ustalil jest realna do wykonania.Normy we Wloszech na tych samych maszynach i detalach byly kilkakrotnie nizsze niz sa u nas.JAK WIEMY NIGDY W PARZE NIE POJDZIE ILOSC Z JAKOSCIA PRZY TYCH NORMACH KTORE USTALAJA NASI NORMISCI(co niektorzy powinni byc juz na emeryturze).I jeszcze jedno,co to za lapanie pracownikow ze skonczykli prace 5 min.przed koncem zmiany.Wiadomo przeciez ze pracownik musi posprzatac stanowisko pracy ale nie po godzinach bo za to mu nie placa nadgodzin.Pozatym jest totalny balagan z planowaniem produkcji.Magazyn peka w szwach bo tyle jest detalu(niepotrzebnego)a ten ktory jest potrzebny to go niema.A jak juz jest to jest to idzie jak cieple buleczki w piekarni.Co do portierow to niektorzy czuja sie ze stoja wyzej od dyrektora.Jeden mistrz(p.M.T) tylko powiedzial portierowi ze hala nalezy do niego,a portier to ma teren na zewnatrz hali pilnowac i ogrodzenia a nie tego co robia pracownicy na maszynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlen Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:04 Oj tak Pan Pa..k to przy..b do entej. Mam nadzieję, że go w koncu Francuzi wypieprzą. Imbecyl !!!!. Acha Oskarek Z POL1 został mistrzem. Podobno niezła ciota z niego i pizdeusz. No ale jak się liże dupe i podpie.. do Pana Pa..a to i mistrzem można zostać. Podobno lata na każdego pracowanika jak go nie słuchają. Ale uwaga maja sie zebrać i wpieprzyć na górce.!! Ha.Ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEBER Re: do tlena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:27 SŁUCHAJ CIPO.DLA MNIE CIOTĄ I PIZDEUSZEM TO JESTEŚ WŁAŚNIE TY I MAM NADZIEJE ŻE TRAFIAJĄ CI SIĘ NAJGORSZE ROBOTY JAKIE TYLKO MOŻLIWE,BO JESTEŚ ZBYT PŁYTKI ŻEBY IŚĆ GDZIEŚ WYŻEJ.PS.PODPIER.... TO MOŻE CI SIĘ JEDNAK UDA HEHHEEH. POZDRAWIAM CIPO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: do lebra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 07:13 A co ładujesz Oskarka w kakao????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: KOCHAM GOMME IP: *.net / *.flatpla.net 23.06.06, 15:23 pracowałem z panem kierownikiem P....kiem i wiesz co po mimo ze nie raz dostałem zjebe od niego i wkurzało mnie to czy tamto to szło sie do niego i mówilo kierowniku potrzebne to i to bo inaczej po robocie, i dało sie załatwić a z wiekszościa jest jak grochem o ściane. miało byc i tyle.Cały szacunek dla Niego. Do waszej wiadomości gdyby nie m in k. P....k to pracowalibysmy w systemie 7-2 a nie 4-1 4-1 4-2 i tyle. Co do wózkowych.... hmm dajcie nam nowe wózki lub wózki które jeżdża a nie stoja. Nie ma co sie martwic jak bedzie potrzeba na poewno kogos tam wrzucą.... aaaa pozdrowienia dla najlepszego z wózkowych Janka Matyjaszczyka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr.z POL2 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 15:33 U nas na Pol 2, zamiast pana Pa..a, jest pan Pa..ła. Gość nie ma pojęcia co się dzieje na produkcji, a wymaga cudów, dla niego liczą się statystyki, wydajność i efektywność zakładu. Facet potrafi umilić życie wszystkim. Normiści ustalają takie normy że nie sposób ich zrobić, oczywiście żaden nie pokwapi się usiąść na maszynę i zobaczyć jak to fajnie jest robić takie normy. K.J nie ma wspólnego zdania co do braków, jeden pozwala puszczać, a przyjdzie drugi i wlepi selekcje, bo to jednak są braki. Ciągle wszystkiego brakuje nawet pojemników na detal, tak jak by pracownik nie miał co robić tylko szukać podstawowych rzeczy na produkcji, a potem tylko słyszysz – dlaczego tak mało zrobiłeś? Ludzie na kierowniczych stanowiskach nie potrafią zrozumieć, że duża ilość zrobionego detalu rzadko idzie z jakością. Portierzy (zwłaszcza jeden) to chyba pomyli stanowiska, Ciecia ze stanowiskiem dyrektora zakładu. Jak widać ludzi z przerostem ambicji nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:06 jan matyjaszczyk na chorobowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochaniec Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:10 wracajac do dziewczynek to jest pare na pol 1 do wyrwania ale troche po przejsciach .nie wyzywajcie juz na kier.planistow oni i tak to maja w du...e zrobia co chca z nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BADYLEK Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:09 Witam ponownie.Jak to mówią nie wystarczy kupić na bazarze zerówki okulary,żeby poważnie wyglądać- trzeba też mysleć.Ale wracając do tematu.Żaby nas łykną i może troszke mocherów poleci ze stołeczków.Włoskiego burdelu juz mamy dość.Miejmy nadzieje, że nastąpią radykalne zmiany.Prawda jest taka, że od mistrza w górę wszyscy powinni polecieć.To tylko figuranci już się nakradli powinni dać szanse innym. ;-)Niejaki Jac....cz ma 14 tyś/m-c I co on kuwa robi? Dawniej go nie było i było lepiej.Robola zatłuką za 5 braków.A firmy darmozjadów wynajmują:serwis wózków,opie.....znaczy sprzątaczy,nie wspomne o Gawronie( ciekawe jak sie dzielą z tego wszystkiego???)Co do kobitek to nawet nie spojrzą na magistra inżyniera w niebieskich ciuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BADYLEK Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:33 Ale tak zupełnie poważnie. Przykro mi,że taki zakład jak nasz zamiast rozwijać sie przeżywa takie załamanie. Przecież nie jesteśmy gorsi od takiego Brembo, czy Guardian'a co się dzieje? Możliwe , że ktoś źle dobiera kadrę i pewnie tak jest, mozliwe równiesz że zaczyna brakować nam szczęścia. Sytuacja do złudzenia podobna do poczynań naszej reprezentacji w piłce. Wszyscy chcielibyśmy rozwijać się i godnie zarabiać.1300zł to chyba nie jest godny zarobek? Uleczyć sytuacje mogą tylko podwyżki i zrównanie sie płac z w/w zakładami. I na miłość Boską STOP WARIATOM NA STOŁKACH!!! Pozdrawiam przychylnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: KOCHAM GOMME IP: *.pol.intranet.cfgomma.com / 212.244.68.* 27.06.06, 11:25 odnośnie upadłości naszej firmy to akurat tak sie składa ze nie jest to wyłącznie polska fabryka w skład tzw. grupy wchodzi kilka fabryk które to łącznie tworzą CF GOMMA i sytuacja jaka jest w polsce ma miejsce także w pozostałych fabrykach, w związku z tym nie jest to winą nikogo w polsce ani polaków tu pracujących ani obcokrajowców u nas tak naprawde sie o niczym nie decyduje wszyskie kontrakty sa zawierane poza granicami naszego kraju tam tez sa naliczne ceny a w kosekwencji zyski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy z pol1 Re: KOCHAM GOMME IP: 80.50.253.* 23.06.06, 20:49 Do kochańca.... Pare? no masz racje - ze dwie i jedna na pewno po przejściach o ile myślimy o tej samej.......:-)) Do całej reszty...... Dajcie już sobie spokój z obrzucaniem się błotem...... Prawda i tak leży po środku.......... To wasze zwalanie win na siebie zaczyna się powoli robić nudne..... "Wojna" biuro-produkcja i tak zawsze będzie, takie jest życie i tak jest w każdej firmie. Żaden z was swoimi "mądrymi "wywodami gommy i świata nie zmieni....... Ku chwale gumy......:-))) Jak to mówił jeden z byłych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmmm Re: KOCHAM GOMME IP: 83.147.173.* 23.06.06, 21:43 Czytam to forum i włosy mi na głowie deba staja.... Po co to obrzucanie sie błotem????!!! Panowie produkcyjni pracowałem w gommie 3,5roku robiłem i na produkcji i jako pracownik umysłowy i to co wy piszecie tu to sa brednie bzdury i bezpojetne oszczerstwa - jak mozecie sadzic ze umysłowi nic nie robia???!! idz jeden z nastepnym sprawdz sam a nie piszecie takich bezpodstawnych oszczerstw!!!. Dobrze wiecie ze wy na produkcji święci nie jestescie , oszukujecie jak sie da i nikt sie z tym nie kryje , skracane cykle , manko w sztukach to norma na kazdym dziale!! a wy czepiacie sie umysłowych pracowników?? Panowie wydaje mi sie ze jestescie obrazeni na cały swiat pokrzywdzeni przez zycie a winy szukacie w kadrach gommy!!!fakt jest taki ze jest tam kilku ludzi zwłascza na wysokich stanowiskach którzy napinaja taką atmosfere - ale nikt was tam na siłe nie trzyma nie pasuje to wypi...dalaj j do innego zakładu a nie wypisuj tu bzdur. Mnie sie nie podobało - zmieniłem prace i nie mam do nikogo pretensji - jest jak jest ale nikt mnie tam na siłe nie trzymał.jestesmy dorosłymi ludzmi i sami decydujemy co i gdzie i w jakiej atmosferze chcemy w zyciu robić Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: do mmmmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:25 wiec jak wytlumaczysz obecna sytuacje w gommie, czy za tak tragiczna sytuacje odpowiadac maja pracownicy produkcyjni, czemu wczesniej zarobki w naszej firmie byly znacznie wieksze chcesz mi wmowić, ze na stanowiskach kierowniczych sa same osoby z wyzszym wykształceniem adekwatnym do powierzonych im zadan, czy to normalne ze piekarz(cukiernik), portier zostaja mistrzami, czy myslisz ze ludzie sa slepi, czlowieku znacznie wiecej wyksztalconych osób (wyzsze techniczne) pracuje na produkcji i niestety oni nie maja zadnych szans na jakikolwiek awans bo nie maja znajomosci typu pana Pa..a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny biurowy Re: do fanatyka i innych podobnych nierozsądnych IP: 212.160.86.* 24.06.06, 12:44 Uważasz, że za obecną sytuacje w Gommie nie są odpowiedzialni pracownicy produkcyjni? Jesli tak myslisz, to sie sromotnie mylisz. Właśnie na pracownikach produkcyjnych opiera się cała potęga firmy (każdej) i jesli właśnie operatorzy nie przykładaja sie do zadań, które zostają im powierzone to dzieje się tak jak się dzieje, dziwne, że tego nie rozumiesz, bo sądziłem przez chwile, że jesteś człowiekiem inteligentnym, ale w swoim zacietrzewieniu tracisz obiektywizm i rozsądek (jeśli w ogóle go miałeś). Wszyscy wiedzą, że produkcyjni kombinują jak się tylko da, dopisują braki do kart, skracają cykle, blokuja maszyny, i ktoś mi powie, że są w porządku! Zrozumcie wreszcie, że póki nie będziecie się przykładać do swojej pracy, zabiegac o nią, to nie będzicie mieć lepszych i godniejszych warunków do pracy i życia (i nie mówie tylko o tym zakładzie, bo z takim podejściem to zawsze będziecie chorymi malkontentami). Ludzi z produkcji, którzy naprawdę przykładają się do swoich prac i obowiązków, mozna wskazac na palcach jednej ręki. Reszta to zwykłe olewusy, lub dzieciaki nie nauczone pracy. Cała natomiast atmosfera i klimat uwarunkowana jest od Waszych wzajemnych relacji pracownik-pracownik, a Wy tylko sączycie jad, obrzucacie się bezpodstawnymi oskarżeniami, obgadujecie innych, rozprzestrzeniacie plotki, działacie wyłącznie na swoją własną niekorzyść. Rozsądni i inteligentni ludzie dawno by to zrozumieli. Byc może własnie dlatego pracujecie na produkcji i nie awansujecie, bo brak Wam rozsądku i inteligencji, gdyż inaczej nie pisalibyście tych głupot, bzdur i plotek. Potraficie tylko narzekać a nie działać nad tym by było nam wszystkim lepiej, na własną korzyść. To Wasza głupia i infantylna mentalność doprowadza do strat w zakładzie a co za tym idzie do niedostatecznego wartościowania pracy i pracowników. Najpierw bądzcie uczciwi wobec samych siebie, nie niszczcie tego co wypracowują inni, szanujcie ich prace, i wykonujcie należycie powierzone zadania a dopiero później kwestionujcie ewentualne decyzje "góry" dotyczące Was, bo skoro Wy nas chcecie na każdym kroku oszukiwać, to dlaczego my mamy przejmowac się Wami - mógłby tak ktoś pomysleć i pewnie wielu tak robi. Tak naprawdę to nie macie zielonego pojęcia o tym jaka jest sytuacja firmy i ciągle powtarzam, że działacie tylko i wyłacznie na swoją niekorzyść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik produkcj Re: do fanatyka i innych podobnych nierozsądnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:11 ja szanuje ludzi pracujących w biurze ( szczegolnie tych którzy zajmują się sprzedażą detali ktore produkujemy) .Nie okłamując sie kierownicy też dostają po dupie. Najgorsze nieporozumienie to są mistrzowie zmian (nie wszyscy) co niektórzy niewiedzą nawet jaki detal jest produkowany na linii produkcyjnej bo gdyby ustawiacz nie rozpisał im planu to by sobie palcem do dupy nietrafili.A co do awarii na takich lumpach nieda sie ich uniknąć a i normy są przesadzone. Uważam także że zarobki wplywają na pracę. Im lepsze tym praca bardziej efektywna. A jeśli chodzi o szacunek dla pracownika (jest kur.... naganny sami wiecie o czym mowie)i trzeba to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
fotograf12 Re: do fanatyka i innych podobnych nierozsądnych 25.06.06, 18:20 Najlepszym majstrem jest narazie były cieć z portierni Wi.......ki. Może macie jakąś inną kandydaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mizia Re: do fanatyka i innych podobnych nierozsądnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:07 moze nowy mistrz na hitlerach robil jako operator ustawiacz i teraz mistrz byl zawsze jednym z najlepszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary pracownik Re: do fanatyka i innych podobnych nierozsądnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 13:59 nowy mistrz na hitlerach,,(chodzi o pana Przemka),,to w koncu jakis dobry wybor w gommie..To człowiek który zna sie na pracy,,jest doswiadczony,pozatym ma dobre wychowanie,nie jest chamski,,nie traktuje ludzi jak smieci,,Co mozna powiedziec o jego koledze z nastepnej zmiany mistrzu"norbim"",,,to jego zupelne zaprzeczenie,,ma zero wychowania...A przeciez na takim stanowisku powinien byc ktos kto cos soba reprezentuje!!!Jak myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyczny Re: do fanatyka i innych podobnych nierozsądnych IP: 212.160.86.* 29.06.06, 23:27 norbi to deb..il wystarczy posluchac co mowi i jak sie odnosi do ludzi, gbur jakich malo i nie zna sie kompletnie na swojej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedszkolak Re: do fanatyka i innych podobnych nierozsądnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 02:55 Masz 100% racji ja też uważam „pracownikach produkcyjnych opiera się cała potęga firmy (każdej)” , niestety nie mogę się zgodzić z opinią iż to co się dzieje na dole nie jest zdeterminowana działaniem i postawą góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: do obiektywnego biurowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:46 pracuje prawie rok ,zasuwam od dechy do dechy ,staram sie jak najlepiej wykonywc swoja prace ,tylko ze odkad pracuje jeszcze nikt nie powiedzial ze jest zadowolony z mojej pracy.wiec jak to jest? ogolnie to mam to w dupie czy ktos mnie pochwali ,robie co mam zrobic i dziekuje ,nie gadam raczej z nikim ,tylko czesc czesc i to wszystko,bo jak nadmieniles ludzie ktorzy pracuja na produkcji robia sami sobie pod gorke ,to mnie dziwi ale coz polak potrafi heheh.rok w worku sie juz prawie konczy moze dostane umowe na stale ,albo mnie wyp....... na zbity pysk i tyle bedzie z tego calego starania sie . czy nie jest tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany wybierzmy miss fabryki IP: 212.160.86.* 24.06.06, 12:47 Zróbmy lepiej swoisty ranking kobiet pracujących w naszym zakładzie zamiast pisać bzdety. Pamiętajmy, że one mogą osłodzic nam życie. Wybierzmy naszą miss:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wybierzmy miss fabryki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 18:05 Zakochany, skoro dosięgła Cię już strzała amora to po co ten ranking? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski Re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 18:23 no ten ciec to slyszalem ze na majstra mamusia mu zalatwila i paluszkiem w pupe trafic nie moze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizo Re: Re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 07:17 Jaka Magda z POL2 to fajna dupcia ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: ale upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:35 PANOWIE NIE TRZEBA RZUCAC MIESEM NA NASZYM FORUM MOZNA W KULTURALNY I ELOKWENTNY SPOSOB WYRAZIC SWOJE OPINIE I POGLADY, DZISIAJ WSPÓLCZUJE LUDZIOM NA 2 ZMIANIE POT BEDZIE SIE LAŁ PO DUPSKACH, SZCZEGÓLNIE NA PRASACH I AUTOKLAWACH, MACIE CIEZKO TO FAKT, WIDZIELISCIE NOWYCH CHLOPACZKOW W SMIESZNYCH PODKOSZULKACH CIEKAWE ILE MAJA NA GODZINE....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ale upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:50 Ci w śmiesznych koszulkach WS mają 7 zł brutto na godzine i są zatrudnieni na czas wakacji to studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:10 kto ma wiarygodne informacje na temat tegorocznego przestoju????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malarka Re: KOCHAM GOMME IP: *.ids.czest.pl / *.ids.czest.pl 26.06.06, 19:52 Podobno na Pol1 pojawiła się dziś informacja o przestoju.Jest od 31lipca do 20 sierpnia!Znając życie i tak większość będzie pracowała.Pozdrowionka dla pracowników z Pol1 jak i z Pol2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:27 panie Pop...k.dawaj pan k...a ludziom urlopy a nie sraj w gacie nie mam zamiaru jechac nad morze zima ja nie mors moze ty to koleś lubisz wiec powodzenia ci zycze. Czy ktos wie jaki jest na niego sposob mam go juz dosyc wiecznie cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re:do Rolanda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:17 czesc Roland, jest sposob na łajze powiedz mu ze masz juz na czas urlopu wykupione wakacje i jesli on ci nie da tego urlopu bedziesz musial sie zglosic po niego do dyrektora, gdyz nie stac cie na to aby rozwiazac umowe z firma turystyczna (bo wowczas musialbys zaplacic im odszkodowanie), to jeden ze sposobów moze ci ktos tu jeszcze poda inne powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b0 Re:do Rolanda IP: *.net / *.flatpla.net 28.06.06, 07:40 hehehe zpłacą jak bedzie potzreba najpierw musi zatwierdzic to batman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:43 co do Mistrzow jest jeden taki na pol1 Mariusz B......cz nie pamieta jak zap....alał na prasach jako robol a potem jako ustawiacz twraz wielce sie sra bo majsterkiem zostal takich to tempic szacunek dla MIRKA K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:53 co dobrego i złego możecie powiedzieć o złotym (3z) z pol2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 06:56 chodzi o pana P.ZŁOT...... kawał mendy jak by mógł wszedłby panu GŁ.....OWI do dupy bez mydła takich jak on trzeba tepic i to szybko bo zaraza sie rozrasta..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 07:14 Może ktoś mi w końcu napisze co to za Madzia z POL2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xy...z, itp. Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 07:14 Odwalcie się od niego. P. to świetny facet i współpracownik. Jest inteligentny, energiczny, ma pomysły i chce coś zrobić - i to wam przeszkadza. Weźcie się lepiej za robotę, a nie potraficie jedynie kogoś obsmarowywać. Spróbujcie sami coś zrobić. Ale nie, lepiej się opier... i strzępić na kimś języki. Jesteście po prostu bandą żałosnych zawistnych maluczkich... Szkoda mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 06:50 jesli chodzi o P.ZŁ......GO dla mnie jest to koles który chce sie pokazac z najleprzej strony a wychodzi mu to na odwrót wszystko czego sie dotknie rozpie.. swiadczy o tym B0 .DO P.Z.-CZŁOWIEKU ZASTANÓW SIE NAD WSZYSTKIM 2 RAZY ZACZYM PODEJMNIESZ JAKAKOLWIEK DECYZJE TAKICH JAK TY NAM TU NIE POTRZEBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Z Re: KOCHAM GOMME IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 23:41 Jeżeli masz jakieś wątpliwośći a z tego co piszesz jestes pracownikiem B0 to dobrze wiesz, że drzwi do biura produkcji stoja otworem dla każdego więc takie słowa skieruj bezpośredni do mnie a nie ukrywając sie na forum ! Skargi i zażalenie przyjmuje od poniedzialku do piatku od 8 do 16 ! Więc zapraszam ! A jeżeli masz jakieś inne sugestie to może nie rób z siebie kretyna na forum ! I lepiej ty się 2 razy zastanów bo widać że nie masz bladego pojecia co się dzieje. Pozdrawiam P.Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: KOCHAM GOMME IP: *.pol.intranet.cfgomma.com / 80.51.233.* 27.06.06, 09:44 Jeśli tak uważasz to powiedz mu to w prost a nie piszesz bzdety nie poparte faktami ! Jażeli pracujesz z nami na B0 to wiesz jaka jest sytuacja a jesli nie to nie zabieraj glosu ! bo takie dupki jak ty tylko gadają a nic nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalek Re: xy..z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:55 Posłuchaj palanciku. Widocznie niźle smarujesz i liżesz dupsko panu P... . A może to wójek ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 17:59 aj panowie widze ze w gommie to wloch ma w du....i wszystko a polak by polaka zaj....l jak psa to wlasnie jest metalnosc polakow piszecie o mistrzach ze taki i taki ale on ma oczko u szefostwa ze was jeb.....e i sie go boicie byl kiedys ci... a a teraz wielki pan kazdy by tak robil na jego miejscu polacy to swinie i juz we wloszech takiego chama to by zaraz zalatwili jak nie piescia to sadem pozdrawiam was wszystkich trzymajcie sie chlopaki i dziewczeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc..... Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:04 ale ja pracuje na B0 i wiem jak tam jest w tym momencie jedno wielkie gó.. jedni maja drudzy nie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leper Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:46 a co sądzicie o ustawiaczach z mapelek(membran)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atm Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:08 witajcie gomiarze.co do ustawiaczy z mapelek z zakladu pol 2.no to musze pszyznac ze jest jeden bardzo pracowity chlopak ktory naprawde cos robi i widac jego efekty.jest szybki i skuteczny jasiu makowski.a reszta makiz i miarka to dno normalnie renta inwalidzka.janek nie jest z mojej zmiane ale jego prace naprawde widac ze sie stara.ten gosc cos potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol2 Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:35 panowie i panie.piszemy na tym forum o roznych sprawach zwlaszcza o obelgach jeden na drugiego.ja pracuje na prasach.rownierz wyzywam czasmi na tych z biora ale czasmi.ale wiem ze oni tez zapiepszaja tylko my tej pracy nie widzimy i poprostu na prasie ich efektow niewidac bo sa pszewaznie na papierzea.a u nas tak bo produkujemy tony detalu.ale na nas jak ktos wyzywa i nie szanuje tej pracy{produkcja}sie niezgodze owszem jest kilkanascie osob ktore maj w dupie wszystko im zalezy zeby skonczyc dniowke i spierdzialac do domu.no i jeszcze cos zepsuc.ale sa osoby ktore robia dobrze pszykladja sie do pracy to ze skoncza wczesniej nie znaczy ze sa lebrami bo na prasach tszeba zapierdzialac w pocie czola z wlaszcz gdzie sie tszeba na szarpac zeby zdjac sztuke.ja sam pszykladam sie do tej pracy jak moge i umiem staram sie i starac sie bede i koncze duzo pszed czasem.selekcje mialem ze 3 raz 4 lata temu.niech zaden ustawiacz nie pisze jacy oni sa pracusie a nawt pracowac na tych detalch nie umieja.jak pszyjdzie ktos z worka to nie umija mu pokazac jhak maja pracowac.ustawiaczami powinny byc osoby ktore umieja pracowac na tych detalach a niestac i sie pszygladac jak operator szkoli nowego.ogolnie powiem ze cala ta sytuacja wynika z atmosfery jaka panuje w naszym zakladzie .pracuje tu ponad tysiac ludzi i kazdy wywodzi sie z innej spolecznosci .rosno ploty ,plotki,ploteczki ktos cos gada cos szamrota jeden na drugiego kazdy chcialby nic nie robic. ale tak sie nieda w iem ze jest haos okropny bo wszystkiego brakuje o wszystko sie tszeba prosic.wszedzie cos ukracaja.rozumiem to jezeli gomma jest zadluzona no tszeba jakos oszczedzacale .ale tez gadanie takie o oszczedzaniu na ludzich jakmslyszew to mnie krew zalewa.jak widze jak gomma traci pieniadze praktycznie z glupoty gdzie prasy nie idda polroku a sa nagrzaniu gdzie hala oswietlona cal gdzie idzie moze w wekend 1/4produkcji ze papier sie marnotrawi jak popadnie mmielismy audyt srodowiskowy .teraz segregacja smieci mogl by byc jakis z tego recycling a i tak to jest pic na wode bo poza hala to wszystko idzie do jednego kontenera.taka segregacja bez celu .to tak jak by nam kazali kopac dol a na zajutsz go zasypac.ostatnio sie ukazala gazetka o demolce no i jest tam prawda opisana sam widzialem goscia ktory napirdziala nogo w kszeslo .glupota tkich ludzi tszeba karac bo nie nauczeni sa szanowac cudzej wlasnosci.wezmy sie w garsc wszyscy i ci u gory ici nadole.a napewno ktos to ku.. zuwazy i doceni.zmienmy atmosfere .pozdrawiam.mok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:54 Ej oka nie macie Madzia to super dupcia!!!!!!!!!! Nie wytrzymam!!!!!! Mam lepszą sprzątaczkę w bloku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:55 popieram, nic szczególnego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:56 ale się czepiliście tej dziewczyny, może nie jest ideałem owa Madzia, ale czy wasze dupy są super!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:58 Madzia a może Beatka Ny..el z POL2??????? Boże !!!!!!!!!!! Nie będę mógł spać dzisiaj w nocy!!! Bleee!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:15 Ku.....wa jakie z was matoły , takich jak Blukacz to ze swiecą szukać dobra organizacja i ogólnie wie po co przychodzi do roboty - ma za zadanie napier....lac takich jełopów jak wy,i za to mu płacą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:38 Czyli co dalej nie macie tej waszej gommowskiej miss - czyli co nie ma tam fajnych kobitek ?? w TRW jest kilka liderek a u was?? no nie wierzę że nie ma...czyżby jakiś hytry lisek wykradł wszystkie z kurnika???? napewno nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:37 Jest kilka fajnych dziewczyn, ale nie wymienie bo będzie jak z Madzią.Zawsze znajdzie się jakiś dupek, który rzuci mięchem.I to zazwyczaj taki, który nie ma dziewczyny , bo jest niewyjściowy, albo jego kobieta to miss sabatu.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z Gommy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:09 ciekawy jestem jak jest u was z tymi dziewczynami? Ale jak ma być jakaś dziewczyna chamsko potraktowana to lepiej sobie odpuscić to! pozdrawiam dziewczyny z gommy! trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:17 krótko mówiąc wątek zchodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:20 dość ciekwie się zapowiadał ten wątek! może znajdzie się ktos kto ma gust i jest dobrze wychowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol1 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:39 dzisiaj włosi wyłaczyli system z tego co wiem ma go już niebyć bo nas francuzi przejmują .. będzie niezły bajzel no i niewiadomo z kąd gume będziemy brać .. może sie okazać że za tydzień wszyscy będziemy na urlopach. Szkoda tylko tych ludzi którzy nie mają umowy z gommy bo oni mogą iść pierwszi ma zieloną trawkę , choć nat nie zasłużyli Pozdrawiam wszystkich pracowników cf gomma i work Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:49 robi się bardzo niekorzystnie ciekawe co dalej????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:50 podobno francuzi maja się dogadać z włochami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:59 jest gromo ludzi którzy sie ciesza ze francuzi nas przejeli a ja co do tego mam watpliwosci chyba ze sie myle zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z was Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 28.06.06, 23:32 a jak sadzicie, dlaczego jest taka sytuacja? dopoki francuzi sie nie mieszali wszystko bylo ok i firma sie rozwijala w zastraszajacym tempie a teraz narobili balaganu bo z nimi sie nie da dojsc do ładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ża Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:18 Uważam, że za Włochów nie macie źle a Francuzi niedawno przejęli firmę Metalplast i nie jest ciekawie. Więc oby ta zmiana u was nie zakończyła się fraskiem. Jeśli chodzi o pracę to wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Narzekacie na dyrektorów, mistrzów,planistów, ustawiaczy itd, itd..... piszecie obraźliwe teksty o dziewczynach. Zachowujecie się jak niepiśmienni kretyni. Podajecie się na forum za dyr Dudę. Paranoja!!!!! Po ile wy macie lat. Przecież nikt z was nie jest z Gommą związany pępowiną, więc wybór należy do was, przecież możecie się zwolnić. Na wasze miejsca czekają ludzie, którzy chcą naprawdę pracować. Fanatyk dzieciaku nazwę firmy zdjęli z POL2 ponieważ jest remont, a nie Francuzi, jakie kontrakty!!! Zastanawiam się od kogo pobierasz takie pierdoły, myślę że niektórym związkowcą w tej firmie się nudzi. Zazdrość niektórych z Was przysłania wam półkule mózgowe. Jesteście cwaniakami, wypisujecie na forum epitety na swoich przełożonych, kolegów i koleżanki a jak jesteście z daną osobą sam na sam to jej wazelinujecie i wchopdzicie do dupy. To co opowiadacie na tych stołówkach to makabra, skąd wy macie takie wiadomości o swoich dyrektorach. Wychodzi na to że macie mnóstwo czasu na takie rzeczy, a co z pracą? Wy tam chodzicie na śniadanie? Z jednym mogę się zgodzić co do Pana G.Pa.ka, jego wyzwiska i epitety do pracowników świadczą że facet jest jednym wielkim KOMPLEKSEM. Ale nie dla niego przychodzicie do pracy. Czemu więc tego nie zgłosicie jako mobbing. Na forum w sprawie tego pana wypowiedziało się przecież ok.100 osób. Wśród pracowników zawsze znajdzie się jakiś obłudnik i wsza która będzie donosiła, ale wiem że macie na to sposób "górka". Praca którą wykonujecie jest naprawdę bardzo ciężka, ale niestety robić trzeba. A jeśli chodzi o sprawiedliwość to nigdy jej nie było i nie będzie!!!!!!! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:05 Myślę, że niektóre rzeczy rzeczywiście są wyssane z palca. Trochę się z tobą zgadzam, są wazelinarze którzy piszą tu obelgi a jak staną z drugą osobą twarzą w twarz to cukrują ile wlezie. A i piwko czy flaszeczka nie zaszkodzi na nocce. A na Pana G.Pa..a to bym się nawet nie chciał wy...s...r..a..ć!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:15 to prawda nie ma rady na chamskie i obrazliwe teksty, co do mojej wypowiedzi na temat zdjetego szyldu GOMMA to nie jest to tylko moje zdanie ale wielu innych osob, wiec nie musisz mi pisac ze jestem dzieciakiem bo ani mnie to ziębi ani grzeje, forum jest po to aby dzielic sie pewnymi uwagami jesli nie sa one prawdziwe to kazdy z nas bedzie czekał na jakokolwiek riposte odnosnie danego tematu, co do mobbingu jest to wszechobecne niestety ciezko znalesc swiadkow ktorzy chcieli by poprzec kogos kto stał sie ofiarą powyzszej działalności, niestety jest to zwiazane z mozliwoscia utraty pracy, ludzie mają rodziny, ktore musza utrzymywać, a co do tylu chetnych do pracy w gommie to tez nie jest tak do konca prawda, zobacz ilu ludzi rezygnuje po kilku dniach przepracowanych na autoklawach czy prasach, zbyt wysokie normy, wysokie temperatury latem, wdychany smrod, brak dodatkowych swiadczen (za prace w szkodliwych warunkach)moga odstraszyc wielu chetnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ża Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 11:14 Oczywiście,forum jest od tego żeby się na nim wypowiadać. Ale takie plotki robią straszną borutę. Insynuacja co może się zdarzyć powoduje straszny zamęt i kończy się to głupią paplaniną. Miło mi że odpowiedziałeś tak grzecznie na tego posta. Bo na tym to polega. Sam jednak widzisz jak ktoś ma dom i rodzinę to jest w stanie przeżyć tą "gechennę". Dziwię się tylko, że w waszym zakładzie nie płacą wam szkodliwego. Życzę Ci awansu i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:32 Chyba się rozpłaczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 13:23 No i długo nie trzeba było czekać. abc weź się utop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 30.06.06, 19:03 zgadzam się- dobrze i mądrze ktoś to wreszcie wszystko ujął! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 14:15 Kiedys w korniku było kilka fajnych lasek,,ale porozsyłali je po innych dzialach,,i zostala tylko glowna kwoka Leni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:11 Wy tak tu pierdu ,pierdu że Madzia nie taka jak trzeba . Ze lasek mało fajnych . Dajcie chłopaki swoje fotki- popatrzymy i ocenimy . Chciałabym zobaczyć tych co to im się te laski nie podobają UUUUHHHHAAAAHHHHAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:34 Wy tu pieprzycie o pierdołach a może coś co by wszystkich interesowało czyli PRZYSZŁOŚĆ GOMMY. Czy ktoś wie co oznaczał ten godzinny przestój systemu 28.06 na Aniołowie i co dalej z tą firmą. Czy francuz kupi dwie hale, bo słyszałem że jest bój o tą na Aniołowie. Czarna magia nikt nic nie wie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:11 Niestety nic nie wiem! Wszyscy milczą. Cisza przed burzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 30.06.06, 12:05 napisze tylko tak szukajcie sobie chlopaki roboty lepiej w gommie was nic dobrego nie spotka gadam z byłymi kumplami z gommy gdzie dalej pracuja obóz pracy to za mało weście w końcu za łeb związki po co one są oni ze zwiazków sie ustawili robią sobie na PO i mają wszystko w dupie. Moze w końcu pokażecie że nie dacie się pomiatać chyba ze lubicie byc pomiatani wspólczuje wam z jednej strony a;e z drugiej wam sie dziwie że sobie na to pozwalacie w końcu was jest wiecej tam wziaść pana P.. potrzasnać to sie uspokoji slyszalem ze teraz potrafi o 21.50 wpaśc na hale i walic wnioski PRZECIEZ KIEDYS ZWOLNIL PAN P.. CHLOPAKA A ON SIE POWIESIŁ KOŁO PRZEJAZDU !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:01 No tak masz rację był taki desperat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:03 i co w koncu z tym inwestorem z francji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:03 Podobnierz jest bitwa o aniołów między Francją a Włochami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:11 chlopaki jakie zwiazki w gommie same dupki bojace sie o swoje du...y jednego z po pare razy dali na prasy to chlopina prawie caly urlop sobie wybral bo nie dawal rady ale zwiazkowiec wielki bo nie moga go ruszyc przez 4 lata a podpisuje wszystko co mu dadza bo ma zero pojecia o prawie wogole sie dziwie tym co naleza do zwiazkow utrzymuja ich a oni i tak za nimi sie nie wstawia. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z POL 1 a szczegolnie...............? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:27 Smerfus dziękujemy za pozdrowionka na forum!Która to taka szczególna......?My też pozdrawiamy wszystkich facetów z Pol1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: 195.117.19.* 03.07.06, 19:41 wiele szczescia dla dziewczyny z pol1 ta szczegolna kocham ja trzymaj sie kolezanko ktos cie bardzo kocha paaaaaaaaaaapappapapapapappp......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: KOCHAM GOMME IP: 80.50.242.* 02.07.06, 15:52 Kolo jak już piszesz to pisz prawde a nie pierdoł. Chłopak który się powiesił w życy nie był na terenie CF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorotlenek Re: KOCHAM GOMME IP: *.net / *.flatpla.net 01.07.06, 17:21 Częstochowa jako jedyny zakład już byłej grupy CF Gomma przynosił zyski. rancja na pewno weźmie pol 2 bo to oni finansowali budowe hali ale mam nadzieję że jedynke tez łykną musi byc lepiej. Przynajmniej obiecali że odchudzą biuro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu jo Re: KOCHAM GOMME IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.07.06, 21:05 kiedy będą dawać za wczasy pod gruszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:31 Tak chłopaki pierdoly lubia popychac tak samo jak kobiety,ale jezeli mowia ze nam czegos brakuje ,,to najpierw niech sie poprzygladaja sobie,,moze sami stwierdza ze oni nie a tacy idealni,,pozatym sa gusta i gusciki,,,bo juz nie mówie o totalnych bezgusciach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:51 odpie..sie od OSKARA koles pewny jestes ze podpie.. ze tak piszesz ciebie to sam mam ochote podpie..c nierobie wez sie za robote a nie bzdety piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starz pracownik Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: 80.50.253.* 30.06.06, 22:34 Proszę odpier.... się od Oskara!!!!!!!!!!!! Każdy by chciał miec takiego mistrza jak on!!!! Nie znasz go to się nie odzywaj. Leberstwu mówię otwarte NIEEEEEEEEE!!!! Jak go poznasz to zacznij zabierać głos dupku jeden. Żal ci du... ściska że to nie ty jesteś mistrzem???? To się weź do roboty palanicie jeden.!!!!!!!!!!!!!1 gdybym znał go od dziś to może bym ci uwierzył ale ja pracuję długo, a on jeszcze dułżej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:55 odpie..sie od OSKARA koles pewny jestes ze podpie.. ze tak piszesz co bo awansował to juz kapus ty sie lepiej wez do roboty nierobie a nie takie bzdety piszesz i tak niczego tym nie zyskasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokół Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: 212.160.86.* 30.06.06, 20:18 a sokół nato chłopczyku , chłopczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko0 Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:20 ,,nadal,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxx Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:24 mam nadzieje ze wezna sie za takich jak dupku Odpowiedz Link Zgłoś
tobiasz77 Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? 30.06.06, 21:16 ja jestem nowy w gommie,ale slyszalem,ze koles jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: 80.54.168.* 01.07.06, 00:13 popiepszylo wam sie w głowkach jeden na drugiego i jak w waszej firmie mojej naszczescie bylej ma byc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo oskara Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 09:28 Wszystkim zazdrość dupe sciska ze Oskar został mistrzem uważam że kolo w pełni zasłużył sobie na to stanowisko. Jak juz macie coś do powiedzenia to w cztery oczy a nie obgadujecie goscia ukrywając sie za tym forum.Oskar akurat jest moim mistrzem i nie moge nic mu zarzucić. Wiec delikatnie mówiąc ODP...CIE SIE OD FACETA BUCE. pozdro S.....N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAKUMBA Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:21 PANIE BATMAN podaj sie pan do dymisji rozpie..ł pan ameryke a w tym momencie robi pan to z B0 człowieku zmien prace na telekomunikacje w tym jestes dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: a co u oskarka?nadal wszystkich podpieprza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:05 Co wchodze na foum to kręci się tylko jeden temat OSKAR . Chłopina pewnie ma cały jęzor w pypciach i wiecznie czkawkę . Dajcie biedakowi spokój ! A może by tak coś na wesoło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racja Re: RACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 07:15 Właśnie dajcie chłopakowi spokój !!! Pozdrawiam wszystkich tych co im zazdrość dupę ściska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 07:16 Jakieś nowe wieści dotyczące przyszłości Gommy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Gomma IP: 80.54.168.* 03.07.06, 10:49 tak maja ja zrownac z ziemia hahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:36 Kolo ale ty jesteś pogięty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Gomma IP: *.trustnet.pl 03.07.06, 15:36 masz rację,kolo jest ten-tego panie.a wogóle to jestescie jak baby ploty, ploty i chora zazdrosc !zacznijcie myslec normalnie jak faceci!Mówią Wam coś słowa piosenki?= kombinuj,kombinuj=pozdro,narka,czesc,dowidzenia (babuszki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: Gomma IP: 195.117.19.* 03.07.06, 19:39 witam witam ja jak zwykle pozdrawiam dziewczyny z pol 1 malareczki a szczegolnie montaz w gommie troche cieplutko lecz jakos trzeba wyrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: Gomma IP: 195.117.19.* 03.07.06, 19:39 a zapomnialem caluski dla gumowej lali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: Gomma IP: 195.117.19.* 03.07.06, 19:44 pozdrowienia dla szczegolnej dziewczyny kocham cie pppaapaapapappa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:44 Smerfus jakiś ty zakochany?Dzięki za całuski!Kochaj ostrożnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 07:44 A ja, a ja dlaczego mnie nikt nie kocha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnxnx Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 07:45 W tym miesiączku socjalne! Hura! Większa pensyjka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ____ Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:05 A co powiecie o dziewczynach z kórnika na pol.2? Dalej im wszyscy na złość robią? Ostatnio się żaliły że im takie 5S wprowadzili, że ich krzesełka są po wszystkich kątach zakładu. Ciekawe co by powiedzieli cwaniaki co na nich śpią po kątach gdyby im kazać przez osiem godzin wykonywać prace wymagającą siedzenia w pozycji wyprostowanej bez przystosowanego do tego celu krzesła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbzbz Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:37 Głupoty!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:37 Przydala by sie u nas jakas impreza integracyjna ,,taka jakie robia inne zaklady.Czy nam sie to nie nalezy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abidale Re: KOCHAM GOMME IP: 195.117.41.* 04.07.06, 14:56 ile się zarabia w biurze w gommie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:13 teraz to macie chłopaki na co popatrzec!!!!!!!!!tyle ciał poodsłanianych !!! jest na co popatrzeć latem jak się wychodzi z gommy!!! pozdrawiam dziewczyny z gommy!!!!szkoda że lato nie trwa wiecznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:35 Jest jeden taki słodki chlopak w biurze,,jest normista,,aale niezły cukiereczek z niego:)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 07:34 A ja wolę dziewczyny.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:56 witam gommowcow jak zwykle caluski dla dziewczyn z pol 1 a szczegolnie dla gumowej lali imprezka integracyjna by sie przydala pol 1 pol 2 moze francuzi cos zorganizuja jakas wkupna na poczatek naszej wspolpracy bo wlosi to nie bardzo sie kwapili ale to ich taka natura moze czyta te forum jakis kierownik to do niego szanowny panie zorganizujcie cos dla nas jakis plener pliiiiissssssss...... pozdrawiam cale kierownictwo i was kochani pracownicy .caluski dla mojej przyjaciolki papapapappapapp....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najzwyklejszy gość Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:07 przydałaby się niezła imprezka na świeżym powietrzu!!!!!!!!! tymbardziej z naszymi dziewczynami!!!!!a jest na co popatrzeć szczególnie teraz gdy jest tak gorąco!!!!!!!!które zabierzemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:22 jak ktore zabierzemy wszystkie nasze gommowskie dziewczyny i poznam tam gumowa lale ktora pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najzwyklejszy gość Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:33 też bym poznał bliżej kilka laleczek z pol 2 ,przy niektórych mogłoby się odstresować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyny z Gommy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:05 Frajerskie łby!!!! Kupcie sobie gumowe dziewczyny w Sex Shopie i ulżyjcie sobie. My nie potrzebujemy imprezy integracyjnej z wami. Szukacie przygody to idźcie pod BP, tam na was czekają. (Acha nie zapomnijcie z sobą portwela)!!!! Pozdrawiamy frajerów z Gommy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:19 "Wielkie damy" z produkcji nawet nie spojrza na facetow z tejze produkcji:) One mierza w dyrektorow i kierownikow.Tylko najpierw proponuje troche zmienic slownictwo ,bo jak sie przechodzi kolo was to az uszy wiedna.Prymityw straszny.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyny z Gommy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:51 Wsadź sobie gumy w uszy i nie słuchaj idioto!!! Myślał by kto ten co ma skowronki w ustach!!! A pewnie że nie dorastacie kierownikom i dyrektorom. Spadać prostaki!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:58 ta bura suka chyba nie jest z gommy a gumowa lala to nic prostaczko i nie podpisuj sie dziewczyny z gommy bo tylko przynosisz wstyd fajowym dziewczyn pewnie jestes zakompleksiona bura su.... z pol 2 bo na pol1 sa wspaniale dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:01 nie denerwuj sie JA to jakas pustawa dziewczynka pisala ale i tak ja mozemy znalesc i pogadamy w cztery oczy a impreske z gommy bedzie ogladala z krzakow pozdrawiam dziewczyny z pol 1 pol 2 caluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:50 nie powiem przydała by sie ta imprezka,,moze nasze kierownictwo pomysli i zuci Francuzom taki pomysł..Zrobcie cos w koncu tez dla nas!Co o tym myslicie??A jest kilka dziewczyn z pol.2 które bym chetnie poznał..bo przy piwku lepiej jest zagadac...:))Pozdro blondyneczki i czarnule.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najzwyklejszy gość Re: KOCHAM GOMME IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:55 masz rację kilka jest super a szczególnie te czarnulki! po prostu zacznij zagadywać już teraz w pracy a imprezka sama się zorganizuje czy to jest aż tak trudno zagadać? Odpowiedz Link Zgłoś
kierownik15 Re: koniec nieróbstwa 07.07.06, 19:22 No lebry z POL1 właśnie wracam z urlopu - to od przyszłego tygodnia zaczynamy zabawę. Juz ja wam urządze imprezki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:47 "JA" co masz do gumowej lali?Moglibyście zachować troszkę umiaru w słowach Panowie i Panie!Każdy na tym forum jest anonimowy nie podpisujecie się z imienia i nazwiska!Rozmawiacie,wymieniacie zdania i poglądy i tak naprawdę nie wiecie kto jest kto!Pozdrowionka dla wszystkich brygad z POL1!!!A imprezka nie powiem przydałaby się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:38 Jestem dziewczyna z pol.2 i nie uwazam ze my tylko patrzymy na kierownikow.Bo prawda jest taka ze nie ma na kogo popatrzec:))No moze znalazl by sie tylko jeden chłopak w biurze,,ale jesli o chłopców chodzi to jest kilku sympatycznych na produkcji,,ale oni udaja ze nas nie znaja:(..P.S.Przykro nam jezeli razi was czasami nasz jezyk,,ale sami wiecie jak tam jest,ciagle stres i przez to czasem puszczaja nam nerwy,,ale nikt nie jest idealny,,wy tez:))Pozdrawiam chłopaki:*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:45 Jestem dziewczyna z pol.2 i wcale nie uwazam ze my patrzymy na kierowników i ludzi z biura..Bo prawda jest taka ze nie ma na kogo popatrzec:)No moze jest tylko jeden taki sympatyczny chłopak w biurze..Ale jak tak o chłopakow chodzi to jest paru takich fajnych na produkcji:),ale to oni udaja ze nas nie znaja.,,P.S.jesli chodzi o nasz jezyk,to przykro mi ale chyba sami dobrze wiecie jak tam jest,,ciagle stres,,opieprz,i czlowiek juz nie wytrzymuje.nikt nie jest idealny-wy przeciez tez!!Co do imprezy to przydalo by sie4 cos takiego,,moze polepszylo by to choc troche nastroje w gommie...Pozdro dla naszych chłopaków:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:51 Dziękuję "Smerfus" za pozdrowionka!Ja również Cię pozdrawiam choć nie wiem kim jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
agi-a Re: KOCHAM GOMME 05.07.06, 20:17 Tak masz racje, jest bardzo sympatyczny, wiesz moze gdzie on sie chodzi bawic w weekendy? A co do imprezy integracyjnej, to bardzo by sie przydala, mozna by poznac lepiej ludzi z biura, bo my z produkcją sie znamy ale ich juz mniej a kilka osob jest fajnych. W zeszlym roku byl w Olsztynie mecz nasza Gomma grała z włoską, nie byłam ale podobno było bardzo fajnie, szkoda że nie ma cześciej takich imprez. Pozdrawiam wszystkich z pordukcji i selekcji i tych z biura też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:31 Tez bym chciala gdzie on sie bawi w weekendy.. Odpowiedz Link Zgłoś
agi-a Re: KOCHAM GOMME 06.07.06, 22:05 Koleżanka widziała go kiedyś w Donie i w Genesis, jak siedział ze znajomymi przy stoliczku, też chciała się przywitać ale było jej głupio tak podejść do nich. Ciekawe czy chodzi tam co weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 20:38 czesc pozdrowienia dla wszystkich pracownikow gommy zapraszam do DEPO dzisiaj tam bedziemy w sile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 20:42 witam bardzo goraco a szczegolnie bardzo sympatyczna kolezanke Gumowa lale kiedys sie poznamy gumowa lalo ale sie zdzwimy ze przechodzimy kolo siebie prawie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 20:44 caluski bardzo gorace dla dziewczyn z pol 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna z PL1 Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 08.07.06, 22:12 całuski dla wszystkich chłopaków z PL1!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:17 Może i kiedyś się poznamy Smerfusie a może już się znamy kto to wie?Dokładnie tak jak piszesz - może codziennie przechodzimy koło siebie o ile jestesmy na tej samej zmianie lub zmieniajacej się.Pozdrawiam!Pozdrowionka również dla całej ekipy z Pol1 jak i starych znajomych z Pol2!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:42 cos mi sie zdaje gumowa lalo ze jestes bardzo sympatyczna kolezanka na pewno sie znamy bo ja znam wszystkie bardzo sympatyczne kolezanki z pol 1 bardzo cie pozdrawiam i polubilem cie na tym forum bo jako jedyni jestesmy sobie zyczliwi tu zycze ci wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łałał Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 07:14 zamiast poruszac powazne tematy to zaczynacie pisac o dupie Marynie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:41 a sam nie napisałeś nic poważnego a tym bardziej ciekawego!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:26 cos sie oszczedzacie ostatnio z pisaniem na to forum!!co z wami jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygomma Co to za zakład???? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.06, 14:00 Nie pracuje w GOMMIE i bardzo się ciesze bo z tego co tu czytam to jakas chora atmosfera tam panuje. Polak Polakowi, Kumpel, Kumplowi jest wrogiem. Pracowałam kilka lat w Niemczech i jedno co rzucało sie w oczy to to że Niemiec ZAWSZE był za Niemcem. Mam znajomego który u Was pracuje (ma tego pecha że w biurze. Wcześniej pracował na produkcji(wieć tacy tez sie zdażają) i jesli ktoś mysli że to takie przyjemne proste opi..nie sie w biurze to jest naprawde w bledzie. Ale nie bede Was do tego przekonywać bo to i tak nie ma sensu. Współczuję WAM TEJ DZIWNEJ, DUSZNEJ I NIEPRZYJEMNEJ ATMOSFERY... POZDRAWIAM WSZSYKICH PRACOWNIKÓW GOMMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:26 cos sie oszczedzacie ostatnio z pisaniem na to forum!!co z wami jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:48 wszyscy wzieli sie ciezko do pracy i nie maja czasu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:07 moze i wzieli sie do pracy,,bo ludzie z produkcij cos o niej wiedza..,ale ci co tam siedza w klimatyzowanym biurze to umieja sie tylko opier.. przez 8 godz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:59 Ty kmiocie nawet nie wiesz co piszesz , rób co masz robic i skup sie na tym - bo jak sie na chwile oderwiesz od tego to przyniesiesz wiecej strat niż dobrego - , a nie zagladasz na tych co według ciebie sie opierniczaja przez 8h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tere fere Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:13 jak to mozliwe ze do kierowania ludzmi zostaja przydzielone osoby nie majace zielonego pojecia o produkcji :-/ ten zaklad powoli schodzi na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 222 Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:13 ale sie oczytalam o tej GOMMIE:)a ja chcialam tam pracowac,rok temu bylam na rozmowach o prace,wymyslali cuda na kiju:)w samych katowicach bylismy na rozmowach,a tam robili na prawie pranie mozgu,same testy psychologiczne:(chyba do brze ze mi sie nie udalo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:44 a co to za koleś z biura ? dajcie więcej szczegółów- jak wygląda? który to? mniam mniam rzeczywiście takie ciacho ?+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z trw Re: KOCHAM GOMME IP: *.u.mcnet.pl 12.07.06, 16:13 i co nieroby je... Myslicie ze w trw jest lepiej. To wam powiem. Nie wiem ale w biurze jest zaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME do mexes IP: 80.54.168.* 12.07.06, 18:59 koles jestes taki madry jestes z pol1 no napisz pewnie kierowniczek łebek w okularkach w don kichocie to lepiej uwazaj bo moze cie ktos szturchnac i piwo rozlejesz heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: KOCHAM GOMME do mexes IP: *.hopto.org / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 07:06 znowu zaczynają się przepychanki??!!!!! Jest lato i trzeba się cieszyć tym co jest ,kazdy zdaje sobie sprawe że gomma to nie raj i kazdy przyjmując się tutaj wiedział że będzie robolem i jaka jest praca, pomowmy lepiej o przyjemniejszych sprawach np.o dziewczynkach lub kobietkach??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: KOCHAM GOMME do mexes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:43 Dobry pomysł.....sa milsze sprawy niz gomma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 18:13 witam witam bardzo pozdrawiam ta jedyna z pol 1 i gumowa lale ktorej dlugo cos nie ma na forum caluski dla montazu i jednej malareczki ktora jest jeszcze wolna bo reszta juz obstawiona hahahhahhahahhahahhahhahhahahhaha.................! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 23:34 Cześć!Pozdrowionka dla wszystkich z Pol1 a w szczególności dla Smerfusa!tak się zastanawiam z której brygady jesteś ale skoro mówisz że tylko jedna na malarkach nie obstawiona to coś mi sie wydaje że jest to brygada A lub D!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:11 pomylka gumowa lalko ale dobrze kombinujesz serdeczne pozdrowienia z calego serducha dla ciebie na najbliszej impresce gommowskiej sie dowierz jak bedziesz to sie zdziwisz ja juz wiem jak wygladarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:47 Nie chce mi się wierzyć ze wiesz jak wyglądam!!!Bo niby skąd?A kiedy i gdzie miałaby być ta imprezka?Może dostanę zaproszenie?Pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:47 przeczucie gumowa lalo jak bedzie imprezka to dostaniesz zaproszenie pozdrawiam bardzo cieplutko dozobaczenia ..............................pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: KOCHAM GOMME do mexes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:43 Dobry pomysł.....sa milsze sprawy niz gomma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Re: KOCHAM GOMME do mexes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:47 Oczywiście że są milsze tematy niż Gomma na przykład chłopcy z gommy taki duży w pomarańczowym ubranku z atm szkoda że taki niedostępny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomaranczowy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 18:08 chej kurka ja nie dostepny po prostu slabo sie starasz wal do mnie prosto z mostu jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:20 Skoro tak mówisz to szykuj się na to że jutro się lepiej postaram i zobaczę czy naprawdę jesteś taki niedostępny czy to tylko pozory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:55 Pozdrawiam Cie słodki chłopaku zbiura,szkoda ze nie znam Cie lepiej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak zbiura Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 13.07.06, 23:34 Nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy się lepiej poznali :) Pozdrawiam Cię tajemnicza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yahooo Re: KOCHAM GOMME do mexes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:27 Spróbuj moze szczescie usmiechnie własnie do ciebie i bedziesz miał okazje poznać swojego wodza''kierwowniczka''czy jak go tam nazywasz i jeszcze na dodatek postawisz browarka z usmiechem na ustach i zobaczyś ze ten kiero to naprawdę równy gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzor Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 16:58 pozdrawiam cale kierownictwo i biuro gommy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:12 dajcie nam wiecej kasy to bedziemy robic na 100% .nie dajmy sie traktowac jak rumuni nawet k... estonia ma lepsze zarobki niz my. zorganizujmy sie utworzmy wlasne zwiazki.kazdy tylko gadac umie .anic nie robi i sie boji.oni nas wykorzystuja na kazdym kroku.urlopy z nas wysysaja zamiast postojowe zrobic , nie mowiac o warunkach szkodliwych.no ale takto jest gdzie w gommie 3/4 zakladu to same rodzine klany.wiec boja sie cos odzywac bo pozalniali by ich czlonkow rodziny znam takich c robinp.matka,maz,syn,corka,zona syna,maz corki....jak tacy ludzie moga sie odezwac powiedzcie sami.pan d.. wiedzial kogo pszyjmuje no i oto mu wlasni chodzilo im wiecej takich ludzi tym lepiej.bo beda sie bali.zreszta wiekszosc pracownikow fizycznych jest pozamiejscowycz z pszeszloscia pluga .czyli ze wsi gdzie bezrobocie wiadomo jakie tam panuje.wiec jak oni moga sie zbuntowac tak to se zarobia w gommie a po pracy spokojnie gnoj pszerzoca .pozdrawienia dla tych bez plecow.!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osama Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:31 ale ten zaklad jest popsuty.pszezarty pszez skorumpowanie niewiadomo z kim pogadac.same buraki z plecakami.ale nadejdzie ich czas .ja nie mowie nic o ludziach z biora bo malo kogo znam .wyzywacie. na nich a sami k....byscie jeden drugieg spszedal barany.wlasnie koiles miales racje o tych wsiorach.mowa wlasnie o nich.jak moze byc organizacja jak na samym najnizszym szczeblu pray jest zawisc i hamstwo..a zadam do was pytanie.z kad sie wywodza te dwie wady?....................................podpowiem z wioch........pozdrawiam tych ktorzy wiedza ze sa uczciwi wobec siebie i honorowi.nie tych burakow z wosek okolicznych w wiekszosci plecakow!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ))))))))) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:23 Osama, takich błędów ortograficznych i stylistycznych nie zrobiłoby nawet dziecko.Pora uzupełnic edukacje, na nauke nigdy za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 16:27 na pol1 to same gumowe lale ha ha nie stac was na cos innego pozdrowienia dla sławnej gumowej lali ps. nie bola ciebie uda......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:44 eeee..od gumowej to spokojniutko gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:07 bo co na pol2 sa fajne dziewczyny i nikt na ani jedna nie mówi gumowa lala bo karzdy by sobie skojarzył wiadomo co a u was jest taka malareczka moze to ona pozdrowienia dla AL..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:38 aldona jest za glupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:03 POLI - powiem tylko że jestes po prostu męską świnią skoro tak piszesz!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:39 nie denerwuj sie badz bardziej inteligentny po co ci te nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 19:28 meska swina moze ty jestes lub zenska ale zadna rozsadna osoba nie pozwoliłaby nazywac sie gumowa lala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowa lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:06 a Gumowa lala to po prostu taki nick!!Ale skoro jestes taki tępy i uważasz innaczej to pójdź po rozum do głowy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: do Gumowej Lali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:13 jestes chorą pustą dziewuchą zastanów sie co robisz lepiej sobie meza przypilnuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygomma co to za zakład???? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.06, 13:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re:kocham gomme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:35 hola hola znow jakies buraki psoja atmosfere nie przejmoj sie gumowa lalo wszedzie sa prostaki i fajowi ludzie pozdrawiam cie oni nie wiedza ze to twoj nick bo widzial w media kompa i dlatego wie jak wyglada hahhahhahahhahaa............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re:kocham gomme IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.06, 18:06 zgadzam sie calkowicie z POLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: do Gumowej Lali IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.06, 18:12 mysle ze ty GUMOWA LALO pomylilas zawod , o ile wogole go posiadasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: do Gumowej Lali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:59 POZDROWIONKA DLA SŁODKIEGO CHLOPAKA Z BIURA :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agi-a do *** 18.07.06, 18:34 czy mówimy o tym samym uroczym chłopaku z biura? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:50 a który to w biurze taki uroczy- więcej szczegółów ? mniam mniam rzeczywiście takie ciacho ? muszę się temu obiektowi bliżej przyjżeć - tylko potrzebuję więcej szczegółów....fajnych mamy chłopaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:25 Nie traktuje go jako obiektu do schrupania:)), tak naprawde mało o nim wiem,,siedzi w biurze razem z technologami i normistami,,ale nie wiem o nim zbyt duzo..no moze tyle ze jest slodki;)*****młody chłopak,,nawet nie wiem jak ma na imie,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:40 MOŻE TO BANAN:)-WIECZNIE UŚMIECHNIĘTY I ZADOWOLONY Z ŻYCIA> SIEDZI Z TECHNOLOGAMI HIHIHIH. Odpowiedz Link Zgłoś
network8 Re: KOCHAM GOMME 20.07.06, 10:52 do pracy rodacy niech się olej w prasah zagotuje ku chwale goomy bo na FUCHY nie ma co liczycz tylko H..nia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:20 no jak tam ludziska goraco co pozdrawiam pol 1 i gumowa lale aa buraki wara od niej prostaki nie wyzywac mi tu jej bo wezme sie za was i po laczach dojade jednego i drugiego a calusy dla tej jedynej z pol 1 papapappapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieśmiała Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:17 Może ktoś powie mi coś o przystojnym gościu w koszulce ochrona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudu Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:33 słyszałem ze nie zła impra była na pol2 moze ktos cos wie o tym wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:59 czesc widze ze zrobilo sie tu slodko i przytulnie, sami zakochani, to bardzo dobrze, ale ja niestety nie mam az tak pozytywnych mysli, coraz cieżej mi sie chodzi do pracy, ludzie dla mnie osobiscie to jest totalny szok, jaka "normalna" firma zatrudnia na stanowisko mistrza osobę, ktora wczesniej była portierem, przeciez z ludzi siedzacych na stanowiskach w "GOMMIE" smieja sie juz pracownicy z innych zakładów (najwiekszy ubaw maja w BREMBO i TRW gdy nasi "inteligenci" chca sie tam dostac na wyzsze stanowiska), w kazdym cywilizowanym zakładzie aby dostac sie np. na kierownika, przewaznie zaczyna od najmniejszego szczebla, bo jak mozna zarzadzac ludzmi, konkretnymi działami, nie znając całego procesu, zasad działania konkretnej produkcji, nie moge, naprawde nie moge wejsc do naszej firmy z podniesiona głową, bo jest mi wstyd......................za naszych przełożonych......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 07:22 No tak ale zrobiło się romantycznie. A może nie o dziewczętach tylko o ludziskach na których trzeba uwarzać w gommie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:02 A może o sprawach troszkę poważniejszych. Co z przyszłością Gomma Poland w Częstochowie. Czy francuzi kupili dwie hale, jakie zmiany. Może wiecie czy w końcu zlikwidują czterobrygadówkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna POL1 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:09 Ja przyznam się na forum, że podobają mi się panowie dojrzali. Może jestem młoda i głupia ale.... Niesamowicie pociąga mnie Pan K...k D..a. Może zrobię jakiś mały przekręt i wezwie mnie do siebie. Słyszałam że nie stroni od dziewcząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 34 Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:03 tylko o pierdołach i miłosci tu się pisze. a romans pomaranczowej podkoszulki z piękną malareczkoą kwitnie coras bardziej A NA DETALE TRZEBA CZEKAC !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:06 kto ma dzisaj FUCHE ? Fucha HA! Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trele Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:08 ja mam cały czas fuche i nie narzekam a wy tylko narzekacie tak sie nauczyliscie narzekac a do roboty i wyobrazic sobie ze ma sie fuche to o wiele lepiej idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serenada Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:48 Człowieku jestes nielicznym z tego grona -który mysli co pisze . WidZę ze jestes spox kolo( wiesz po co sie przychodzi do pracy :) - tak trzymaj . AVANTI POL1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:18 najbardziej smiac mi sie chce z ludzi którzy nie wykonuja ciezkiej roboty a wciaz narzekaja a znowu znam osoby którzy zapie..ja na prasach na pol1 wiadomo na czym ta praca polega zalezy tez od detalu jaki wykonuja -i robia i daja sobie jakos rade i nie marudza jak wiekszosc nierobów nie chce wam sie pracowac to sie zwolnijcie proste a nie lamentujecie i wiecznie jakies problemy mnie tez jest czasami ciezko ale jakos daje sobie rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serenada Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 23:40 Kolejny który jest rozgarnięty i bravo widze ze szkoła na POL 1 działa na ciebie pozytwnie - precz z nierobamiu i gamoniarstwem . Bravo kolo bravo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 07:25 Ale pieprz...e głupoty, to forum nie powstało po to żeby jeden drugiego obrażał, mieliśmy wymieniać poglądy i wiadomości co do przyszłości naszego zakładu. A tu niezła dziecinada. Hm.... może napisze w końcu ktoś kto naprawdę jest zainteresowany Gommą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:43 Sory ale nic nie wiem jeśli chodzi o nowego inwestora, wszystko jakoś ucichło . A może to cisza przed burzą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 00:49 a tak szczerze po co ci to boisz sie ze ktoś znajomy lub z rodzinki poleci ze stołeczka a moze sam o siebie sie boisz bo ci ktos robote nagrał.co ma byc to bedzie wiem jedno jesli to francuzi to pierwsze co to poleca osoby z biura na pol2 ma co leciec moim zdaniem powinni tam zrobic najwiekszy przesiew a nie sekretarka sekretareczki itd.albo siedziec pizze wpie..c a ndgodziny leca bez urazy nie o wszystkie osoby chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny bravo Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:28 cośt y k....a taki filozof nie pasuje droga wolna zwalniniaj sie ( ja cię zwolnie filantropile polski ) a, nie będziesz piasał ze to dzicinada - powataza precz z nierobami i gamoniarstwem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claus Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:36 Tak ja ci powiem to Kevin Costner w filmie '' BODYGARD'' - he he he Odpowiedz Link Zgłoś