Dodaj do ulubionych

adresy www

06.10.09, 12:54
Wczoraj sprawdzałam dostępność domen (adresów WWW):
lobbybiusciastych.pl
lobbybiusciastych.net
lobbybiusciastych.com
lobby-biusciastych.pl
lobby-biusciastych.net
lobby-biusciastych.com

Wszystkie wykupione. Nic pod tymi adresami nie ma, ale zostały wykupione. Czy
za tym stoi ktoś z grona lobbystek, czy może ktoś "obcy" zarezerwował domeny
licząc że je później odsprzeda?
Obserwuj wątek
    • inez69 Re: adresy www 06.10.09, 15:53
      Nieźle...
      Też jestem bardzo ciekawa o co chodzi.
      • nomina Re: adresy www 06.10.09, 19:03
        Wszystkie zostały zarejestrowane 08.05.2009 r., o tej samej godzinie. Wszystkie zarejestrowane na domenach home.pl. Przy większości dane rejestratora są ukryte (musi to być osoba prywatna, firma nie ma prawa ukryć danych rejestrujących). Przy domenie .org i .info są dane osoby rejestrującej: pan Łukasz Kobus z Warszawy (we whois jest pełny adres, ale nie będę podawać), mail: lkobi[at]onet.pl (gdyby któraś lobbystka chciała zapytać pana Łukasza o dalsze zamiary).

Ponieważ pod spodem jest adres administratora - oczywiście, home.pl, które ma siedzibę w Szczecinie - wydaje mi się, że pan, który zarejestrował, nie jest przedstawicielem home.pl, który działa w imieniu firmy na rzecz klienta prywatnego - ale mogę się mylić.

Chciałabym mieć nadzieję, że pan Łukasz i inne osoby, jeśli nie on rejestrował wszystkie domeny, działa(ją) na zlecenie Butters lub osób przez nią upoważnionych...
        • nomina Re: adresy www 06.10.09, 19:03
          Na serwerach home.pl miało być...
          • nomina Re: adresy www 06.10.09, 19:04
            A, ja sprawdzałam TYLKO domenę lobbybiusciastych w wersjach .pl, .com.pl, .net,
            .info, .eu, .com.
            • joshima Re: adresy www 06.10.09, 20:01
              Dzięki, że odwaliłaś tę robotę. Zapytałam na forum zamiast sprawdzić, bo moja
              córka ostatnio ząbkuje i nie ułatwia mi takich działań :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka