czerwona_pomadka 12.11.09, 19:41 Dziewczyny, pilnie potrzebuję plunge'a (koniecznie) z odpinanymi ramiączkami. Dodam, że noszę brytyjskie 65F/65FF albo polskie 65G/H. Co mogłybyście polecić? Zara i Inferno kiepsko leżą na mnie :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasica_k Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 12.11.09, 22:13 Może Gossard Cosmetix? Niestety recenzje nie zachęcają... www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Gossard-Cosmetix-plunge-bra&product_id=GO-5047&size=&colour=Black Odpowiedz Link
kasica_k Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 12.11.09, 22:15 Albo "stary dobry" Superboost: brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1821 Odpowiedz Link
ptasia Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 13.11.09, 12:19 bo tych Gossardów nie powinno się zaniżać obwodowo, wtedy leżą dużo lepiej. dla mnie Cosmetrix sprawdza się bdb jako... t-shirt bra ;) Odpowiedz Link
moniach_1 Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 12.11.09, 23:58 Może jakaś milena? Te push upy są takie plungowate a gąbki można wyjąć: milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=249 milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=158 milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=401 Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 13.11.09, 17:22 Właśnie być może spróbuję z Mileną... Annę mam, i niestety zupełnie nie zbliża piersi i w 65H jest dość zabudowana, na pewno bardziej niż na zdjęciu. Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 13.11.09, 00:44 A ja właśnie zastanawiam się czy jakiegoś zwykłego, dobrze leżącego plunge'a nie przerobić na multiway, tzn. wyciąć ramiączka i doszyć, dorobić haczyki. Tylko nie wiem, czy potem taki plunge będzie dobrze leżał przy ramiączku wokół szyi. Odpowiedz Link
moniach_1 Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 13.11.09, 01:11 Na chłopski rozum powinien leżeć jeszcze lepiej - ramiączko wokół szyi powoduje, że miseczki się do siebie lekko zbliżają, powinien byc lepszy dekolt. Ale ja to sobie wyobrażam przy usztywnianych plungach, z miękkimi to nie wiem. Odpowiedz Link
adore-pl Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 13.11.09, 11:28 A może coś takiego? www.adore.pl/Frontless_Bra_Ultimo_Miracle_biustonosz_czern-84.html Odpowiedz Link
gochalip Re: Plunge z odpinanymi ramiączkami? 13.11.09, 15:19 a może Evie strapless Superbra Panache - zależy jaki głęboki ma być ten dekold. Staniczek może nie za wyględny, ale świetnie leży pod bluzką Odpowiedz Link
czerwona_pomadka bu :( 13.11.09, 17:20 Evie odpada, bo dekolt ma być bardzo głęboki i zależy mi na zbliżeniu piersi do siebie. Na szczęście sukienka pod pachą nie jest zbyt wycięta, więc mogą być wysokie miski. Sukienka ma wycięcia za to na ramionach, wycięcia na tyle specyficzne że ŻADNE ramiączka nie będą dobrze wyglądać. Najwyżej silikonowe (nie lubię, ale nie ma innej opcji). Ehh...czyli Inferno, Zary i Gossardów chyba nic mi nie zostaje, a wszystkie z wymienionych są "problemowymi modelami", załamania misek itp. A Ultimo...drogi i boję się próbować...bo miski ma chyba aż za wysokie. Odpowiedz Link
ptasia Re: bu :( 13.11.09, 17:35 po 1sze: nie wiem dokładnie, jakie masz wymiary, ale normalnie rozmiary noszę takie, jak Ty, kupiłam 30ff Cosmetixa na 72/95 i sądzę, że dużo lepiej leżałby niezaniżony, tj. 32f. Stare Superboosty podobnie najlepiej kupować niezaniżone. Teraz jest dużo promocji na te modele. po 2gie: jest jeszcze multiway La Senzy, kosztuje chyba 18 funtów. 3 podstawowe kolory. Jakaś dziewczyna na balkonetce miała i chyba była zadowolona. To są dość ścisłe małomiseczkowce, ja tam noszę standardowo 32f. po trzecie: jeśli to ma być pod jedną kieckę, jednorazowo albo rzadko, co Ci te miski załamujące się przeszkadzają, jeśli tylko dekolt byłby ok? jeśli jednorazowo, to w ogóle można stanik potem sprzedać... Odpowiedz Link
ptasia Re: bu :( 13.11.09, 17:44 aha, chyba znalazłam, że dla Ciebie 65 jest niewiele zaniżone od obwodu... no to tu jest Superboost w fajnej cenie (i kolorze): www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_gossard_satin_superboost_turkusowy A tu jest jak dziewczyny przerabiają same na multiwaye: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,92951316,101077685,Re_Robotki_reczne_2.html Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: bu :( 13.11.09, 17:51 Dzięki, Ptasia. Chyba się jednak skuszę na tego Gossarda, którego podesłałaś. Cena bardzo kusząca. Tylko zastanawiam się, czy 65FF (65F nie ma) będzie na mnie pasować. Ale myślę, że powinien, bo miałam kiedyś 65FF innego Gossarda i pasował, robił taki dekolt o jaki mi chodzi, tylko te załamane miski... ale racja, i tak tego nie widać. Odpowiedz Link
ptasia Re: bu :( 13.11.09, 18:08 one są dość małomiseczkowe, z tego, co wiem. w razie czego wiem, że pełno tych modeli jest na ebayu, w różnych rozmiarach, a także w Brastopie. Odpowiedz Link