Dodaj do ulubionych

Bras-Galore.com

16.11.09, 08:27
Wątek poświęcony sklepowi internetowemu:
www.bras-galore.com/
Tu zamieszczamy komentarze i pytania dotyczące OBSŁUGI, CZASU
DOSTAWY,
procedury składania zamówień, sposobów płatności, zwrotów, wysokości
cen,
zmian na stronie internetowej, promocji cenowych itp.
Obserwuj wątek
    • jud.yta Re: Bras-Galore.com 16.11.09, 08:31
      Czy już ktoś tam kupował?
      Wyczytałam, że wysyłka darmowa.
      Czy jest możliwa wysyłka Signed for?
      • maheda Signed for - trzeba chyba zapytać w sklepie 16.11.09, 09:26
        Bo na stronach nie znalazłam takiej opcji.
        Co więcej - nie można zmienić w sposobie płatności "Standard
        delivery" na jakąkolwiek inną.
      • urkye Re: Bras-Galore.com 16.11.09, 09:27
        Kupowałam w tym sklepie, ale poprzez e-bay. Kupowałam tylko gatki, więc nie
        brałam Signed for-tu Tobie niestety nie pomogę. Za wysyłkę normalnie płaciłam,
        ale możliwe, że normalne, sklepowe (nie e-bayowe) zamówienia są wysyłane
        darmowo. Kontakt ze sklepem fantastyczny, odpowiedzi dostawałam ekspresowo, w
        przeciągu godziny-a było tego sporo-nieźle wymęczyłam sprzedającą:D. Wysyłka
        tego samego dnia co płatność. Majtki zapakowane były w szary worek (podobnie jak
        w curvylicious), więc opakowanie nie zdradzało zawartości;). Nie mam pojęcia jak
        wygląda kwestia zwrotów, bo nie zwracałam:)
        Jestem bardzo zadowolona z tego sklepu:) Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, to
        pisz-jak już mówiłam, kontakt z właścicielką jest świetny:)
    • doris.sol Re: Bras-Galore.com 15.06.10, 19:10
      Wlasnie zlozylam pierwsze zamowienie w tym sklepie.I zaraz po tranzakcji kolotalo mi sie w glowie pelno pytan.Po pierwsze:dostalam maila z potwierdzeniem i danymi zamowienia ale nigdzie nie moglam sie dopatrzec rozmiaru zamowionego stanika.Weszlam wiec na strone sklepu by zobaczyc moj "order history" ale i tam widniala tylko nazwa bikini bez rozmiaru.Po drugie:placilam karta.Jednak potwierdzenie przyszlo z Paypal-a.No ciekawe...Jeszcze sie z czyms takim nie spotkalam.Postanowilam napisac maila z moimi watpliwosciami i jakiez bylo moje zdziwienie gdy po kilkunastu sekundach dostalam juz odpowiedz od wlascicielki sklepu(chyba jeszcze nie zdazylam dobrze wyslac a juz mi odpisala).Ze,oczywiscie,rozmiar jest taki o jaki prosilam w zamowieniu.Maja to odnotowane mimo ze nie wyskakuje w historii zamowien.A z Paypal-em wspolpracuja wiec zajmuje sie on tranzakcjami sklepu i nie nalezy sie martwic.Wlascicielka ma nadzieje ze mi pomogla w rozwianiu watpliwosci i jesli mam jakiekolwiek pytania to bardzo chetnie sluzy pomoca.Czyli kontakt z klientem na piatke z plusem.Zobaczymy jak to bedzie z wysylka.Napisze szczegoly gdy juz dojdzie.
      • jud.yta Re: Bras-Galore.com 15.06.10, 21:56
        Wzięłaś przesyłkę zwykłą czy signed for?
        • doris.sol Re: Bras-Galore.com 16.06.10, 09:32
          Wzielam zwykla bo jak do tej pory nie mialam problemow z poczta.Hiszpanska poczta to powazna i ceniona instytucja.Nigdy nie slyszalam zeby cos komus nie doszlo czy zaginelo.Ale przy skladaniu zamowienia jest opcja "signet for" o ile pamietam :)
    • yaga7 Re: Bras-Galore.com 14.01.11, 12:18
      Kupowałam tam chyba 3 czy 4 razy - zarówno przez sklep netowy, jak i przez sklep ebayowy ( myworld.ebay.co.uk/bras-bras-bras/ ).
      W sklepie netowym wysyłka zagraniczna jest za darmo (ale nie wiem, jak długo taka będzie), czasem mają promocje, mają też wyprzedaże.
      Nie wysyłają staników od razu (w sensie na drugi dzień po zamówieniu), raz czekałam chyba 10 dni (bo dziewczynie się pomieszały zamówienia - to jest chyba mała, jednoosobowa działalność), innym razem czekałam tak do tygodnia.
      Ale z drugiej strony, ostatnio miałam przesyłkę u siebie 3 dni po wysłaniu z UK.
      Wysyłają w szarych foliowych kopertach, chyba nie ma opcji signed for - ale może można napisać i się dowiedzieć, mnie nigdy na tym nie zależało.
      Generalnie polecam, ja ze swoich zamówień jestem zadowolona i będę tam kupować.
    • azymut17 ceny i warunki dostaw 15.01.11, 23:13
      Na stronie jest umieszczona informacja na temat cen dostaw:
      www.bras-galore.com/Delivery-/
      Wynika z niej, że jedynie zwykła przesyłka jest gratis, polecony z potwierdzeniem za £5.50. Dlatego mam pytanie, czy jeśli przesyłkę ukradziono, to czy ten sklep zwraca wtedy pieniądze?
      • yaga7 Re: ceny i warunki dostaw 16.01.11, 08:16
        Może po prostu napisz do nich?

Ja nie mam takich doświadczeń, bo do mnie dochodzi 99,9% przesyłek i w sumie nie pamiętam, kiedy coś nie doszło - było to chyba lata temu.
    • yaga7 Re: Bras-Galore.com 08.07.11, 09:32
      Kolejne zamówienie i znów bez żadnych problemów.

Kupon tjoos5 daje 10% zniżki przy zamówieniach powyzej 50 funtów, do tego darmowa wysyłka listem zwykłym (o ile to komuś nie przeszkadza), więc naprawdę się opłaca.

Jedyny problem jest taki, że ostatnio wysłali dopiero tydzień po złożeniu zamówienia. Ale moim zdaniem ze względu na tę zniżkę i free wysyłkę, można poczekać.
    • kasica_k Re: Bras-Galore.com 12.08.11, 02:05
      Pierwsze zamówienie, w sklepie netowym - od zamówienia do maila powiadamiającego o wysyłce minęło 8 dni. Czekam od 2 dni na przesyłkę. Poinformuję, jak dojdzie :)
      • kasica_k Re: Bras-Galore.com 17.08.11, 22:51
        Dostawa przyszła, czyli od wysyłki do paczki w skrzynce 7 dni. Pewnie to nasza poczta + długi weekend trochę dołożyły. Stanik niestety za duży. Zobaczymy, jak sobie dadzą radę z wymianą :)
        • kasica_k Re: Bras-Galore.com 25.08.11, 03:17
          Update :) Zdecydowałam się nie wymieniać, tylko od razu zamówić inny rozmiar, a tamten zwrócić, żeby było szybciej. Trochę kiepskie jest to, że nie przysyłają żadnego formularza zwrotu/wymiany, wszystko trzeba uzgadniać mailem. Drugi stanik został wysłany migiem po złożeniu zamówienia, przyszedł w ciągu 3 dni roboczych. Freya Erin już na moim biuście :)
          • kasica_k Re: Bras-Galore.com 02.09.11, 13:48
            Dostałam zwrot pieniędzy za odesłany stanik - zajęło to ok. tygodnia, ale zapewne tyle czasu stanik wędrował pocztą. Chyba coś jeszcze u nich zamówię - wydają się całkiem OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka