Dodaj do ulubionych

pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia

23.11.09, 20:39
Drobie Biuściaste,

od soboty mam bardzo fajny stanik ;) w numerze, o który bym siebie
nie podejrzewała 36 G ;))
zawsze uważałam, że noszę D lub DD ;)

Jednak po dopasowaniu, gdy zdejmuję stanik po całum dniu mam
wrażenie, że miseczki jakby uciskały mi biust. podczas noszenia nie
mam takiego wrażenia tylko podczas zdejmowania. Po zdjęciu mam
wrażenie, że biust mi wyskakuje z ulgą i czuć taki jakby odpór po
nacisku. Zadnych zaczeriwień nie mam, nic co by sygnalizowało
punktowy ucisk. A jednak takie wrażęnie pozostaje. Dziwne, bo tak
pojemnych i dużych miseczek nigdy nie miałam ;) mam wrazenie, że
poprzednie staniki były na pomarańcze a ten jest na spore melony ;)
więc skąd to uczucie?
Czy ma tak być?

pozdrawiam,
aga
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 21:18
      Wiesz, złe rozmiary nosiłaś parę lat, a z dobrymi dopiero zaczynasz, daj czas
      ciału, by przyzwyczaiło się do tej zmiany. Masz wrażenie zmiany i słusznie, bo
      zmiana jest przecież ogromna, jeśli nowy stanik jest wygodny i nie uciska, daj
      mu szansę i nie szukaj dziury w całym:-)))))
    • jul-kaa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 21:20
      Ja też mam takie uczucie po zdjęciu stanika (a noszę dobre już jakiś czas), ale
      moim zdaniem to wynika z ujędrniania się ciała. Poza tym wcześniej biust wisiał
      smętnie, a teraz jest podtrzymany i trochę go to dziwi :)))
    • aadrianka Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 21:22
      Po prostu podczas zdejmowania biust/skóra energicznie protestuje
      przeciwko zmniejszeniu komfortowego podtrzymania - stąd wrażenie
      napięcia. Jeśli biust jest w niezbyt dobrej kondycji, potrzebujesz
      czasu w dobrym staniku, żeby pozwolić mu wrócić do formy. Możesz mu
      pomóc, śpiąc w dobrym staniku:)
    • irenka65f Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 21:25
      Miałam tak na początku, a nawet w momencie zdejmowania stanika bolały mnie
      piersi. Jak podzieliłam się tymi wrażeniami na lobby to byłam podejrzewana o
      ciążę ;-)) Minęło mi to jakoś tak niepostrzeżenie, więc nie wiem po jakim czasie.
    • avarie Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 21:42
      Ja mam tak cały czas - piersi po odebraniu im bezpiecznego schronienia nagle łapią kontakt z grawitacją i wysyłają mi sygnał "halo, ratuj, łap, bo coś nas w dół ciągnie!" Dlatego jak najmniej czasu spędzam bez stanika :) Nie lubię tego uczucia :)
    • elrosa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 21:47
      Mam biust podobnej wielkości i podobny problem (a może to wcale nie problem?). Po zdjęciu biustonosza mam wrażenie "ciągnięcia" w dół, ale raczej nieprzyjemne. Wydaje mi się, że to po prostu działanie grawitacji - dobrze dopasowany biustonosz podtrzymuje biust, a ten swoje waży, więc jego zdjęcie musi się jakoś odbić.
      A miseczki, hmm, muszą być na tyle duże, żeby zmieścić całą pierś :)
      • elrosa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 21:48
        > biustonosz podtrzymuje biust, a ten swoje waży, więc jego zdjęcie musi się jakoś odbić.

zdjęcie biustonosza oczywiście, nie biustu ;)
    • kasica_k Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 23.11.09, 22:59
      Upewnij się jeszcze, czy miseczki nie są jednak troszkę za małe. Miałam podobne
      objawy w stanikach, z których wyrosłam.
      • ko_kartka Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 24.11.09, 09:26
        Ja z kolei takie samo uczucie mam w stanikach, które są trochę za duże w
        miseczkach ;) a wypełniają się dopiero przed okresem.

Moim zdaniem, przy takim rozmiarze (36G) to normalne zjawisko. Sama noszę 38GG/H
        i przy zdejmowaniu stanika mam uczucie, że piersi bolą. Dla mnie to dosyć
        normalne zjawisko i nie dziwiłam się temu nigdy, bo przez cały dzień są mocno
        uniesione przez stanik i nagle opadają mocno w dół, uwolnione od stanika - to
        musi boleć. W starych stanikach nie było tego szoku - bo nie było takiego
        uniesienia...
    • ganbaja Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 24.11.09, 10:03
      Przez prawie rok bolały mnie piersi po zdjęciu stanika. Było to bardzo nieprzyjemne uczuci
      Po roku jakoś samo przeszło, choć nadal występuje lekkie napięcie, al już nie bolesne.
    • apple_pie_76 Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 24.11.09, 22:20
      no to bardzo Wam dziekuje, ciesze się, ze nie jestem jakimś
      przypadkiem losowym ;))
      w ciągu dnia jest bosko. Jestem bardzo zadowolona ale ten moment
      zdjęcia stanika te 5 min nie jest przyjemne. Miseczka wieksza nie
      pomoze bo cyc będzie latał.
      W ciąży jestem więc może też jakieś zmiany zachodza.
      Natomiast spać w staniku na razie nie umiem, mimo wszystko obwód
      stanika po brafittingu jest mniejszy niż w noszonych wcześniej. Poza
      tym fiszbiny są tak "rozległe", że wieczorem czuję je pod pachami.
      Wizualnie przeszkadza mi tylko to, że stanik jest dość mocno
      zabudowany (choć z delikatnej materii) i fiszbiny z przodu konczą
      się dość wysoko, co utrudnia noszenie głębokich dekoltów.

ale w ciąży ponoć nie można innych bo nie utrzymają w dobrej pozycji
      takiego ciążowego biustu.
      Na noc muszę sie przerzucić na spanie w topach lub koszulkach
      ujarzmiających biust.
      Dużym zaskoczeniem dla mnie był fakt, że w ciąży piersi najbardziej
      niszczą się podczas snu. Przecież wtedy leżą i odpoczywają.
      Ja spię na boku i nie kręcę się więc aż mnie zatkało ;)
      dziekuję za to forum i super wypowiedzi i wątki ;)

• jul-kaa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 24.11.09, 23:17
        apple_pie_76 napisała:
        > W ciąży jestem więc może też jakieś zmiany zachodza.

O rany, toż to podstawowa wiadomość jest. W ciąży jesteś i bolą Cię piersi? Nic
        dziwnego! Ja swoich momentami dotknąć nie mogę...

> Wizualnie przeszkadza mi tylko to, że stanik jest dość mocno
        > zabudowany (choć z delikatnej materii) i fiszbiny z przodu konczą
        > się dość wysoko, co utrudnia noszenie głębokich dekoltów.
        >
        > ale w ciąży ponoć nie można innych bo nie utrzymają w dobrej pozycji
        > takiego ciążowego biustu.

A skąd taka teoria...? Wysoki mostek dla ciężarnej? O tym jeszcze nie słyszałam...
      • jul-kaa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 24.11.09, 23:21
        A napisz jeszcze, jaki to stanik.
        • apple_pie_76 Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 24.11.09, 23:41
          Panache superbra, TANGO II Bra

osobiście lubię takie staniki, których miseczki stykają się max na
          centrymetr i można nosić głębokie dekolty ;)
          a tu konczy mi sie dość wysoko ;)
          ze w ciązy zachodza zmiany to wiem, bo to i druga ciąża ;))) ale nie
          miałam takiego dyskomfotu zdejmujac poprzedni stanik (MaidenForm'u).
          Każda wskazówka mile widziana ;))
          • jul-kaa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 25.11.09, 00:08
            apple_pie_76 napisała:

> Panache superbra, TANGO II Bra

hahaha, to stanik, który ma NAJWYŻSZY mostek ze wszystkich, które posiadam :)
            też mi wyłazi ze wszystkiego. No i nie jest zbyt piękny :):) Najniższy mostek za
            to ma effuniak - można nosić nawet baaardzo głębokie dekolty.
            Ja jestem w piątym miesiącu ciąży, piersi mnie bolą strasznie, ale przed ciążą
            też trochę bolały tuz po zdjęciu dopasowanego stanika. Moim zdaniem to po
            pierwsze spadek podtrzymania, grawitacja działa, to i bolą, a po drugie
            ujędrnianie się - jak już pisałam wcześniej. Na pewno nie jest to nic
            niebezpiecznego, to tylko dyskomfort, który powinien zniknąć.

Bardzo Ci polecam spanie w staniku, choć sama praktykuję je nieregularnie. Biust
            jednak naprawdę nabiera coraz lepszego kształtu. Mój w ciąży się znacznie
            powiększył, ujędrnił i wyładniał :) Spać najlepiej w miększym staniku (tango
            jest sztywne!) o niższych fiszbinach i boczkach, może być też z większym
            obwodem. Może spróbuj znaleźć na allegro jakiś używany niedrogi, luźnawy stanik
            do spania?

>
            > osobiście lubię takie staniki, których miseczki stykają się max na
            > centrymetr i można nosić głębokie dekolty ;)
            > a tu konczy mi sie dość wysoko ;)
            > ze w ciązy zachodza zmiany to wiem, bo to i druga ciąża ;))) ale nie
            > miałam takiego dyskomfotu zdejmujac poprzedni stanik (MaidenForm'u).
            > Każda wskazówka mile widziana ;))
            • apple_pie_76 Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 25.11.09, 00:23
              no to witaj w klubie ;)
              ja konce 17tc ;)
              ten stanik jest pierwszym dobranym fachowo ;)
              musze sie przywyczaić najwidoczniej ;)
              na razie wydaje mi się, że fiszbiny w polowie pachy to absurd ale
              grzecznie noszę. Wieczorem bardziej czuję stanik. Wczesniej nosilam
              te typu plunge ale biust wylewal się, wyskakiwał i wyglądało to
              jakbym miała prosię pod bluzką, które ryjek wystawia - koszmar.
              teraz jest wszystko pod kontrolą ale jak dla mnie to już bielizna
              jak w klasztorze.
              Bylam w Secret Hills - nowy sklep na Ursynowie w Wawie i w zasadzie
              tylko ten stanik dobralyśmy z przemiłą i bardzo fajną babeczką.
              Ale podałam maila licząc, ze będzie mnie informować o dostawach. W
              jednym staniku to długo nie pociągnę.

Biust stracil totalnie jędrność po pierwszej ciąży (też skoczył mi w
              pierwszym trymestrze okropnie i nosilam staniki do bani - już teraz
              wiem ;) przez ostatnie 3,5 r. też nosiłam staniki źle dobrane ;(
              więc biust w takich stanikach half cup źle się układa - zapada
              zamiast wystawać apetycznie. Oczywiście teraz kondycja jest lepsza
              niz przed druga ciążą ale bez stanika piersi opierają się na brzuchu
              i ciągną w dół. Chciałabym popływać ale boje się infekcji z basenu.
              sezon grypowy nie zachęca ;(

A jaki konkretnie model polecasz do spania? poszukam ;)) i dzięki za
              radę!!!
              • jul-kaa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 25.11.09, 00:31
                Do pewnych rzeczy musisz się przyzwyczaić, to fakt, ale też bez przesady - jeśli
                Ci w czymś niewygodnie, nie można się męczyć.
                Co masz na myśli pisząc:
                > na razie wydaje mi się, że fiszbiny w połowie pachy to absurd ale
                > grzecznie noszę. ?
                Bo pierś naprawdę kończy się w połowie pachy, ale może fiszbiny Cię gniotą,
                wrzynają się albo kłują?

> teraz jest wszystko pod kontrolą ale jak dla mnie to już bielizna
                > jak w klasztorze.

Oj tak! Tango jest klasztorne. Jeśli masz rzeczywiście 36G, to wybór staników
                masz ogroooooomny. Ja już mam ponad 38HH i wyboru prawie wcale :(
                Jeden stanik to stanowczo za mało! Spróbuj na allegro, w brytyjskim sklepie
                internetowym albo w innym sklepie stacjonarnym.

Ja mam do spania jakieś paskudztwo M&S minimizer, które jest za małe, spłaszcza
                i wygląda gorzej, niż Tango, ale przynajmniej ujarzmia, podtrzymuje i nie
                miotają mi się piersi po całym łóżku :)
                • apple_pie_76 Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 25.11.09, 23:28
                  ;)) fiszabiny są super ale nie mialam swiadomosci, gdzie zaczyna się
                  pierś ;)))

boje sie troche zakupow przez neta, bo jeszcze potrzebuje asysty
                  przy doborze stanika ale nigdy przenigdy nie skusze sie na triumpha,
                  naturanne czy inne maiden form. tylko w fachowych brafittersko
                  usposobionych sklepach ;))
                  • jul-kaa Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 26.11.09, 00:10
                    apple_pie_76 napisała:

> ;)) fiszabiny są super ale nie mialam swiadomosci, gdzie zaczyna się
                    > pierś ;)))

Chyba żadna z nas nie miała przed uświadomieniem :)

> boje sie troche zakupow przez neta, bo jeszcze potrzebuje asysty
                    > przy doborze stanika ale nigdy przenigdy nie skusze sie na triumpha,
                    > naturanne czy inne maiden form. tylko w fachowych brafittersko
                    > usposobionych sklepach ;))

To koniecznie się wybierz do jakiegoś, w Warszawie mamy ich juz pod dostatkiem.
                    Kupisz kilka w sklepie, a nabierzesz śmiałości do zakupów internetowych. Powodzenia!
      • maith spanie w staniku 26.11.09, 13:49
        Ależ Ty wcale NIE musisz spać w dobranym, dziennym staniku. Toto może
        mieć spokojnie za luźny obwód i wcale nie musi mieć fiszbin. Byle
        tylko miseczki nie były za małe. W nocy biust rozjeżdża się na boki,
        zatem naprawdę niewiele trzeba, żeby zatrzymać go na klatce
        piersiowej :)
    • apple_pie_76 Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 24.11.09, 23:56
      www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_panache_superbra_tango_ci
      elisty
      • domi_an Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 09.09.10, 20:13
        Początkująca się melduje! Sądziłam, że to jakieś forum kobiet-oszołomów, ale tylko do momentu przymierzenia rozmiaru 65G. Przepraszam!!! Chodziłam przez tydzień jak pod wpływem jakichś dziwych środków, po czym zakupiłam Panache Elizę, kość słoniowa kolorek. Niestety nie było u mnie praktycznie żadnego wyboru sześdziesiątekpiątek - znikają bardzo szybko... Na razie pasuje ładnie. Siedzę w niej od jakiejś godziny i tylko czasem sprawdzam czy mam jeszcze biust na swoim miejscu, bo przyzwyczajenie do usztywnienia się silnie we mnie odzywa. Napiszę za jakiś czas, czy żyję i jak się sprawuje mój pierwszy dobrze dobrany stanik=) Aha - ciekawe, że dowiedziałam się o brafittingu od... kolegi =)
        • madzioreck Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 10.09.10, 14:16
          > Początkująca się melduje! Sądziłam, że to jakieś forum kobiet-oszołomów, ale ty
          > lko do momentu przymierzenia rozmiaru 65G. Przepraszam!!!

Haha, wybaczamy :D

Ah
          > a - ciekawe, że dowiedziałam się o brafittingu od... kolegi =)

Mój małżonek też uświadamia swoje znajome ;P
          • effuniak Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 11.09.10, 09:15
            Mój syn (18 lat) - też ... i nadziwić sie nie może jak te dziewczyny nic nie wiedza o tym co takie ważne i ... fajne ;DDD
            • domi_an Re: pierwszy stanik po brafittingu ;) wrażenia 14.09.10, 13:44
              effuniak napisała:

> Mój syn (18 lat) - też ... i nadziwić sie nie może jak te dziewczyny nic nie wi
              > edza o tym co takie ważne i ... fajne ;DDD

Do niedawna też byłam jedną z "tych dziewczyn". A kolega po prostu ma przyjaciółkę brafitterkę. I chodzi wyedukowany jak mało kto=) W każdym razie bardziej niż wszystkie moje koleżanki - mam nadzieję, że już niedługo=) zaczęłam porwadzić szeroko zakrojona akcję uświadamiającą wśród znajomych =D zaskoczenie na ich twarzach jest bezcenne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka