Dodaj do ulubionych

Midnight Grace

19.12.09, 15:16
Niewiele znalazłam na temat tej marki, wiec zakładam nowy watek (swoja droga robię to pierwszy raz :)).
Właśnie doszedł biało-fioletowy Starburst w moim standardowym rozmiarze 34FF.
Niestety miseczki są zdecydowanie za duże na mnie, obwód raczej należny do luźnych. Szkoda, bo jest naprawdę śliczny.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • imp18 Re: Midnight Grace 28.12.09, 16:43
      Na jakie wymiary?
      Bo właśnie się zastanawiam nad jego kupnem :) Wymianiałaś czy zwróciłaś po prostu ?
      Ktoś jeszcze ma doświadczenia z tą marką bo widzę że zaczynają pojawiać się ciekawe modele :P
    • indigo-rose Re: Midnight Grace 28.12.09, 20:31
      Śliczne są! Szkoda, że obwody szerokie :(
    • kasica_k Starburst 29.12.09, 00:40
      Podłączam się pod pytanie o wymiary :)

I mam prośbę: pamiętajcie o nazwie modelu w tytule posta, będzie się dużo
      łatwiej zorientować w wątku.
    • yaga7 Starburst 29.12.09, 08:59
      Moje przemyślenia opisałam już na balkonetce, więc wrzucam link do całego wątku:

balkonetka.pl/forum/bra-swap/2009/12/15/midnight-grace-starburst-34g-14-komplet/1
      • agata272 Re: Starburst 29.12.09, 09:13
        Yago, a czy mogłabyś jednak "pozawalać" Galerię? Bo nikt jeszcze Midnight Grace nie wrzucił, a ja bym chciała zobaczyć, jak leży. Mocno się zastanawiam, czy się nie skusić, ale nie wiem, czy rozstawianie jest dla mnie do przyjęcia.
        • yaga7 Re: Starburst 29.12.09, 09:21
          Niestety stanik już wrócił do sklepu, więc nie mam już możliwości zrobienia zdjęć.
          • imp18 Re: Starburst 29.12.09, 09:51
            Hmm po twoim opisie jakoś mi się odechciało :D ale co biust to inaczej leży ... a może on po prostu za duży był troche ?
            Nie wiem na ile można się sugerować komentarzami na listkach :/?
            Kurcze effuniak się nie spieszy z tymi half-cupami a ten mi się bardzo podoba :(
            • yaga7 Re: Starburst 29.12.09, 10:02
              Na pewno co biust to leży inaczej.
              Przykładowo piękna La Senza ze Stanikomanii na mnie leżała fatalnie. Arabelki
              czy insze freye leżą równie fatalnie.
              Z tego co zdążyłam zauważyć, mój biust na pewno nie jest reprezentatywny dla
              jakiegoś szerszego ogółu, więc jest bardzo prawdopodobne, że ten model ogółowi
              pasuje, a mnie nie.

Za duży chyba nie był, bo koronka u góry ładnie przylegała i wolnego nigdzie nie
              było.
              • imp18 Re: Starburst 29.12.09, 15:13
                hmm no to się zastanowie :) Na mnie balkonetki wogóle nie leżą :(
                Ale jakby ktoś miał jakieś zdjecia to bardzo chętnie zobaczę - pewnie nie tylko ja :)
    • edi.kijek Re: Midnight Grace 09.01.10, 22:47
      Moje wymiary to 83-104.
      Stanik kupiłam za kilka funtów na eBayu, nie mogę go zwrócić. Juz poszedł w obieg.
      Jest o dobra miseczkę a możne nawet dwie za duży...po prostu wisi. Obwód tez
      luznawy.
      Pozdrwaiam
    • ptasia Re: Midnight Grace 11.01.10, 17:48
      Allejuja! Zaczęli robić 30'':
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Midnight-Grace-Snap-Dragon-padded-plunge-bra&product_id=FIG-MG103103&size=&colour=Reds
    • ania.biulandia Snap Dragon Padded Plunge Bra 12.03.10, 15:27
      Na wymiary 75/101 i standardowe 32GG/H postanowiłam spróbować 34G. Biustonosz
      na pewno nie jest ścisły, latał mi po plecach aż miło ;) Miska... myślę, że
      gdyby była kompatybilna z moim biustem to byłaby rozmiarowo dobra, a tak...
      Brzeg miski ciął brutalnie pierś na pół, a w środku hulał wiatr. Podobny efekt
      miałam np. w Polce Masquerade lub Elli Keia Pink. Polecam jędrnym i pełnym u
      góry biuścikom.
    • ania.biulandia Azalea Underwire Balconette Bra 12.03.10, 15:39
      Kolor granatowy, rozmiar 34FF na wymiary 75/101.
      Biustonosz jest bardzo urokliwy. Połączenie granatu, białych kropek na obwodzie
      i półprzezroczystych misek z pionowym cięciem bardzo udane.
      Ramiączka nie są regulowane w całości, ale zupełnie wystarczająco na 161 cm
      wzrostu :) Cienkie, ale przy przymiarkach nie wbijały się w ciałko.
      Obwód przyjemnie ścisły. Stabilnie trzyma już na pierwszej haftce.
      Pionowy krój misek w tym wypadku daje bardzo specyficzny kształt, nie są to do
      końca jabłuszka tak jak np.w halfach Ewy Bien czy widzianych przeze mnie na
      zdjęciach Effuniaków. To bardziej takie jajka ;) Biust otrzymuje formę lekko
      spiczastych w miejscu szwu półkul. Mi przypadł do gustu, dlatego zostanie ze
      mną. Pod ubraniem kształt nie odbiegający od normy :)
      Postaram się wrzucić zdjęcia do galerii LB :)
    • ania.biulandia Anemone Underwired Balconette 13.03.10, 00:07
      Nadzwyczaj dziwny biustonosz. Na wymiary 75/101 32G za małe w miskach, 34FF
      leżało lepiej. W obu rozmiarach ścisły. Miski tak dziwnie układają biust
      spłaszczając go i przyklejając do klatki piersiowej. Tylko en face wyglądało to
      ładnie ;)
      Niesamowicie wąskie fiszbiny - rozmiar 34FF ma 14cm, a np. Azalea w 34FF - 18cm.
      Ogólny design biustonosza bardzo ładny. Przyjemny biały prześwitujący materiał,
      jak w Arabelli i delikatny różowy haft.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka